Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

«Ο ΔΩΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ»*


όπως περιλαμβάνεται στη Διακήρυξη του
του Κόμματος
«ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΞΙΩΝ»
 1.       Τα τρία Ανεξάρτητα Θεσμικά Κέντρα Εξουσίας της Δημοκρατίας είναι:  Η Κυβέρνηση, η Βουλή, το Δικαστικό Σώμα, σύμφωνα με το Γάλλο Νομικό Μοντεσκιέ (Charles deSecondatBaron de Montesquieu, 1948). Το περίφημο άρθρο του διάσημου Νομικού «Το Πνεύμα του Νόμου» διαχώρισε πλήρως τις Τρεις Εξουσίες της Δημοκρατίας για Τρεις Ουσιαστικούς Λόγους.
Πρώτο, γιατί η κάθε μία από τις Τρεις Εξουσίες έχει Διαφορετικά Καθήκοντα και Υποχρεώσεις, στο Πλαίσιο και στη Φιλοσοφία της Δημοκρατικής Διακυβέρνησης μίας χώρας, τα οποία είναι εντελώς Ασυμβίβαστα μεταξύ τους.
Δεύτερο, για να μην μπορεί καμία από τις Τρεις Εξουσίες να κάνει Κατάχρηση της Εξουσίας που Ασκεί.
Τρίτο, για να μπορούν, σε κυκλική βάση οι Δύο από τις Τρεις Εξουσίες να Ελέγχουν Εισαγγελικά και Δικαστικά την άλλη Μία Εξουσία  (Παγκόσμια Καινοτομία του Κινήματος της «Σιωπηλής Πλειοψηφίας).   Για αυτούς τους Λογικούς, Αντικειμενικούς και Ουσιαστικούς Λόγους οι Τρεις Εξουσίες πρέπει να Εκλέγονται απευθείας από το Λαό και να Λειτουργούν Εντελώς Ανεξάρτητα η μία από την άλλη, με δικούς της Πόρους η κάθε μία Εξουσία, με Διοικητική και Οικονομική Αυτονομία, αποκλείοντας κάθε είδους Επιρροή της μίας επί της Άλλης Εξουσίας. Ο απόλυτος αυτός Διαχωρισμός αποτρέπει σε μεγάλο βαθμό την Ανεπάρκεια, τις Σπατάλες και κυρίως τη Διαφθορά και λειτουργεί με επιτυχία σε λίγα άλλα Κράτη.
2.            Κατάργηση του Αυτοελέγχου, της Αυτοκάθαρσης και της Παραγραφής των Αδικημάτων όλων όσων Ασκούν Κυβερνητικές, Νομοθετικές  και Δικαστικές Εξουσίες. Το σημερινό Ελληνικό Σύνταγμα δεν περιλαμβάνει κανέναν απολύτως Ανεξάρτητο  με Ενισχυμένες Υπερεξουσίες Μηχανισμό Ελέγχου όλων όσων Ασκούν Εξουσία, ο οποίος να είναι Κατοχυρωμένος να Λειτουργεί Ανεξάρτητα από την Εξουσία που Ελέγχει!
3.            Κατάργηση της Κομματικής Πειθαρχίας σε όλες τις ψηφοφορίες της Βουλής γιατί Αχρηστεύει τον Ιερό Νομοθετικό Ρόλο της Βουλής. Η Κυβέρνηση Εκλέγεται για να Κυβερνάει μόνον! Δεν Εκλέγεται και για να Νομοθετεί. Η «Κυβερνητική Νομοθεσία» είναι εντελώς Ασυμβίβαστη με τη «Φιλοσοφία» και το  «Πνεύμα της Δημοκρατίας».
4.            Κατάργηση του Κανονισμού της Βουλής που υπαγορεύει στις «Βουλευτικές Επιτροπές Ελέγχου των Σκανδάλων» των μελών της Κυβέρνησης να Πλειοψηφούνται από Βουλευτές του Κόμματος που Κυβερνάει και που υποτίθεται ότι Ελέγχει! Η Κυβέρνηση Εκλέγεται για να Κυβερνάει μόνον. Δεν Εκλέγεται και για να Ελέγχει τον… Εαυτό της. O«Κυβερνητικός Αυτοέλεγχος» της Κυβέρνησης από Βουλευτές του ιδίου Κόμματος είναι υπερβολικά προκλητικός και εντελώς Ασυμβίβαστος με το «Πνεύμα της Δημοκρατίας».
5.            Κατάργηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης γιατί Αχρηστεύει τον Ιερό Ρόλο της Δικαιοσύνης της Δικαστικής Εξουσίας. Η Δικαστική Εξουσία πρέπει να Εκλέγεται απευθείας από το Λαό για να Λειτουργεί Ανεξάρτητα και Αυτόνομα από την Κυβερνητική και Νομοθετική Εξουσία. Οι Φυλακές θα υπάγονται στη Δικαστική εξουσία. Η Κυβέρνηση Εκλέγεται για να Κυβερνάει μόνον. Δεν Εκλέγεται και για να Δικάζει, ιδίως τα μέλη της! Η «Κομματική-Κυβερνητικήή Δικαστική Εξουσία» είναι υπερβολικά προκλητική και εντελώς Ασυμβίβαστη με το «Πνεύμα της Δημοκρατίας». Κατάργηση του Νόμου περί Ευθύνης Υπουργών.
6.            Μόνιμη Κατάργηση της «Κομματικής Διακυβέρνησης» και του «Κομματικού Συνδικαλισμού» καθώς  και όλων των «Ασυμβίβαστων Εξουσιών» όλων όσων Ασκούν Εξουσία στο πλαίσιο της Δημοκρατίας.   Κατάργηση της ιδιότητας του Βουλευτή ταυτόχρονα με αυτή του Υπουργού, του Κομματικού Νομοθέτη, Κομματικού Δικαστικού, Κομματικού Συνδικαλιστή, Κομματικού Προέδρου των ΔΕΚΟ, Κομματικού καθηγητή, φοιτητή κ.ά.
7.            Καθιέρωση της Απόλυτα Ανεξάρτητης Τοπικής Αυτοδιοίκησης Περιφέρειας και Δήμων. Οι Αιρετοί Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι θα λειτουργούν εντελώς Ανεξάρτητα από την Κεντρική Κυβέρνηση με δικούς τους Πόρους και με τον ίδιο Διαχωρισμό των τριών Εξουσιών, Περιφερειακής και Δημοτικής Κυβέρνησης, Περιφερειακής και Δημοτικής Βουλής, και Περιφερειακού και Δημοτικού  Δικαστικού Σώματος. Οι τοπικές Κυβερνήσεις θα Ελέγχονται  με την ίδια Μέθοδο Εποπτείας και Ελέγχου της κάθε Μιας από τις Τρεις Τοπικές Εξουσίες, από τις υπόλοιπες Δύο, σε εναλλασσόμενη κυκλική βάση, ώστε πάντα οι Δύο να Ελέγχουν τη Μία, Εισαγγελικά και Δικαστικά και να επιβάλουν,  με συνοπτικές διαδικασίες, αυστηρές  κυρώσεις  σε όσους αποδεικνύεται ότι κάνουν Καταχρήσεις. Συγκρούσεις και Διαφορές μεταξύ Δήμων θα επιλύονται από τις Κοινές Επιτροπές Ελέγχου των Δύο Εξουσιών Ελέγχου της Περιφέρειας και Συγκρούσεις και Διαφορές μεταξύ Περιφερειών θα επιλύονται από τις κοινές Επιτροπές Ελέγχου των Δύο Εξουσιών Ελέγχου της Κεντρικής Κυβέρνησης.
8.            Απόλυτος Διαχωρισμός της «Πολιτικής Επιτελικής Διακυβέρνησης» των Αιρετών Πολιτικών από την «Τεχνοκρατική Λειτουργική Διακυβέρνηση» των Τεχνοκρατών/Μάνατζερ.  Οι Αιρετοί Πολιτικοί των τριών Κυβερνήσεων,  Κεντρικής, Περιφερειακής και Δημοτικής Κυβέρνησης, θα ασκούν Αποκλειστικά την «Πολιτική Επιτελική και Στρατηγική Διακυβέρνηση» του Κράτους, της Περιφέρειας και των Δήμων  και οι Τεχνοκράτες την αντίστοιχη «Τεχνοκρατική Λειτουργική Διακυβέρνηση» των τριών Κυβερνήσεων,  εφαρμόζοντας ανεπηρέαστα τις Στρατηγικές των τριών «Επιτελικών Κυβερνήσεων»,  χωρίς να έχουν  το δικαίωμα οι «Επιτελικές Κυβερνήσεις να εμπλέκονται  στη «Λειτουργική Διακυβέρνηση»  του Κράτους. Αναγνωρισμένες και Δοκιμασμένες «Μέθοδοι»  της Επιστήμης της Διακυβέρνησης θα Ελέγχουν, θα Εποπτεύουν, θα Αξιολογούν την Απόδοση όλων των «Τεχνοκρατών/Μάνατζερ, κάθε μήνα και όσοι δεν ανταποκρίνονται στους γραπτούς Μηνιαίους Στόχους τους, λόγω Ανεπάρκειας ή Διαφθοράς θα αντικαθίστανται αμέσως. 
Η παραγωγική Διακυβέρνηση ενός ολόκληρου Κράτους δεν επιτρέπει τη διαιώνιση Ανεπαρκών και Διεφθαρμένων Κυβερνητικών Στελεχών για ολόκληρες τετραετίες με ανυπολόγιστες ζημιές που απέδειξαν ότι οδήγησαν  τη χώρα μας  στην Πτώχευση και στην Εξαθλίωση.  
Ο Διαχωρισμός αυτός ισχύει σε λίγα Κράτη και λειτουργεί με Επιτυχία, καταργεί την Κομματική Διακυβέρνηση, και Περιορίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό την Ανεπάρκεια, τις Σπατάλες και τη Διαφθορά.
9)            Οι Προϋπολογισμοί Εσόδων-Εξόδων του Κράτους θα είναι υποχρεωτικά Κερδοφόροι μετά από 3 χρόνια από την ψήφιση των Μεταρρυθμίσεων του Συντάγματος του Κόμματος της «Κοινωνίας Αξιών» και του Κινήματος της «Σιωπηλής Πλειοψηφίας»
10.          Καθιέρωση των εξής 2 Πρακτικών:
Α) Κατάργηση της Επιβολής νέων Άμεσων και Έμμεσων Φόρων εκτός από τις περιπτώσεις φυσικών καταστροφών ή πολέμου. Δάνεια για Λειτουργικά Έξοδα του Κράτους Απαγορεύονται. Κεφάλαια για Επενδύσεις μπορούν να αντληθούν από τις Χρηματαγορές και τους Επενδυτές, εφόσον τα οφέλη του Κράτους θα αντλούνται μόνον από τα ακαθάριστα Έσοδα της Επένδυσης και όχι από τα Κέρδη.
Β) Επαναφέρεται η νομιμοποίηση της χρήσης κρυφών ηλεκτρονικών βιντεοσκοπήσεων και μαγνητοφωνήσεων Πολιτικών προσώπων και διορισμένων Τεχνοκρατών/Μάνατζερ μόνον, όταν αποδεικνύουν Κατάχρηση Εξουσίας ή Παράνομες Ενέργειες που βλάπτουν την Οικονομία, την Κοινωνία και την Εθνική Ασφάλεια του κράτους.
11.          Καθιέρωση των εξής 5 Μεταρρυθμίσεων:
Α) Καθιερώνεται μία μόνον και αποκλειστική θητεία Αιρετών Πολιτικών.  Εξαίρεση θα αποτελούν Περιφερειάρχες που θα Πολιτεύονται για την Κεντρική Κυβέρνηση και Δήμαρχοι που θα Πολιτεύονται για την Περιφέρεια ή την Κεντρική Κυβέρνηση.  Η ίδια καθιέρωση θα ισχύει και για της Ηγεσίες των Πολιτικών Κομμάτων και όλων των Συνδικαλιστικών Σωματείων. Καταργούνται για πάντα οι Επαγγελματίες Πολιτικοί και Συνδικαλιστές.
                Β) Κατάργηση της Ασυλίας των Βουλευτών.
Γ) Απόλυτη Ανεξαρτησία και Αυτονομία όλων των ΔΕΚΟ, Ασφαλιστικών Ταμείων, Νοσοκομείων και Ανώτατων και Ανώτερων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, υπό τον τακτικό Έλεγχο και Εποπτεία των Ελεγκτικών Εναλλασσόμενων Μηχανισμών Ελέγχου των τριών Κυβερνήσεων.
Δ) Τα Κριτήρια Επιλογής Κυβερνητικών Υποψήφιων Στελεχών και για τις τρεις Κυβερνήσεις, και για τις τρεις Εξουσίες, θα είναι: Επιστημονική ή Πρακτική Ειδίκευση στον Τομέα των Ευθυνών τους, Τεκμηριωμένο Ήθος και Παραγωγικότητα, από ένα Ιστορικό τουλάχιστον δέκα χρόνων. Αποκλείουμε οποιονδήποτε παλαιό Πολιτικό όσο και αν υπήρξε άψογος, εκτός αν παραιτήθηκε πριν τουλάχιστον δέκα χρόνια
12.          Καθιέρωση Αυτόματου Μηχανισμού Προστασίας των Μεταρρυθμίσεων του Συντάγματος από Μελλοντικές Προσπάθειες Εξουσιών να τις «Διαβρώσουν». Θα λειτουργούν ως Δικλείδες Ασφαλείας και θα αποτρέπουν κάθε προσπάθεια τροποποίησής τους που θα επιτρέπει την επαναφορά Ασυμβίβαστων Εξουσιών και Διακυβέρνησης στα ίδια Πρόσωπα ή στις ίδιες Ομάδες Εξουσίας. Οποιαδήποτε παρόμοια προσπάθεια προταθεί θα πρέπει πρώτα να τεθεί στην Κρίση των Ελλήνων Πολιτών με Δημοψήφισμα.
Σημείωμα: Οι Μεταρρυθμίσεις που προτείνονται δεν είναι τελικές ή απόλυτες. Η Ειδική Επιστημονική Επιτροπή Συνταγματολόγων της «Κοινωνίας Αξιών» είναι διαθέσιμη να συμπεριλάβει πιθανές τροποποιήσεις βελτίωσης του Νέου Συντάγματος αρκεί να  ανταποκρίνονται απόλυτα στο «Πνεύμα του Νόμου περί Διαχωρισμού και Αυστηρού Ελέγχου των Εξουσιών» και να περιλαμβάνουν διατάξεις των πιο πετυχημένων Δημοκρατικών Καθεστώτων στον κόσμο που να έχουν δοκιμαστεί για τη Δικαιοσύνη τους, την Αξιοκρατία τους, την Αξιοπιστία τους και την Παραγωγικότητά τους. Δεν σκοπεύουμε να ανακαλύψουμε το τροχό! Στόχος μας είναι  να εισαχθούμε στη Βουλή, ως «Κόμμα Εξουσίας» με Νέους, Άφθαρτους και Ικανούς υποψήφιους Κυβερνήτες για να αλλάξει το Σύνταγμα. Μόνον ένα νέο «Κόμμα Εξουσίας» θα μπορέσει να γκρεμίσει το Κάστρο τους μέσα από το Κάστρο τους! Άλλος τρόπος δεν υπάρχει… όσο και να συγκεντρωνόμαστε και να φωνάζουμε… δεν  κάνουμε τίποτα! Τα Κριτήρια Επιλογής των Άφθαρτων Κυβερνητών της Ελλάδας, που υπάρχουν αρκετοί, εντός και εκτός Ελλάδας, θα είναι ένα δεκαετές τουλάχιστον, τεκμηριωμένο  Ιστορικό Ήθους και Παραγωγικότητας.
  •  «Ο Δωδεκάλογος της Δημοκρατίας» της «Κοινωνίας Αξιών» συμπλέει απόλυτα με τις Αρχές του Κινήματος «Της Σιωπηλής Πλειοψηφίας» που ιδρύθηκε το 2009.



Share

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)