Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται η εφημερίδα, οι περισσότερες αντιδράσεις προήλθαν από την πλευρά του κ. Φ. Κουβέλη, ενώ ο κ. Βενιζέλος μέχρι και την Παρασκευή επέμενε, ότι δεν έχει νόημα η συζήτηση για λήψη νέων μέτρων την επόμενη διετία, καθώς η κυβέρνηση θα πρέπει να διεκδικήσει τώρα την επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής.
Οι διαφωνίες εστιάζονται -κυρίως- στα εξής μέτρα:
Όσον αφορά στις περικοπές συντάξεων, ο κ. Κουβέλης, αν και δεν διαφώνησε με την καθιέρωση ανώτατου πλαφόν, ζήτησε και επέμεινε να μην υπάρξουν κλιμακωτές μειώσεις στις συντάξεις, που είναι κάτω από το ανώτατο όριο.
Υπήρξε σημαντική διαφωνία για τις μειώσεις σε όλα τα επιδόματα (πλην του ΕΚΑΣ και του επιδόματος ανεργίας), καθώς τόσο ο κ. Κουβέλης όσο και ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισαν το μέτρο αυτό ως "μείωση μισθού" και επικαλέστηκαν την προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, ετέθη ως θέμα και η μείωση των βοηθημάτων ανεργίας, κάτι στο οποίο επίσης αντέδρασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
Ακόμη, κάθετη διαφωνία από τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη υπήρξε και στο θέμα της κατάργησης των επιδομάτων που δίνονται στο Δημόσιο ως 13ος και 14ος μισθός, καθώς επεσήμαναν ότι και αυτό σηματοδοτεί μείωση εισοδήματος που θα έχει αντανάκλαση στην πραγματική οικονομία, καθώς θα εντείνει ακόμη περισσότερο την ύφεση.
Ως προς την επιτάχυνση των αλλαγών στο Ασφαλιστικό, το οικονομικό επιτελείο πρότεινε την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 65 έτη, μέτρο το οποίο -σύμφωνα με την πρόταση- θα πρέπει να ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου του '13 και όχι από το 2015, όπως προβλεπόταν αρχικά.