Ακολουθώντας το παράδειγμα των πατατοπαραγωγών του Νευροκοπίου που κατάφεραν σε συνεργασία με του πολίτες της Κατερίνης να ανοίξουν τον πρώτο εμπορικό δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή, έρχονται τώρα οι καλλιεργητές ρυζιού να πάρουν την σκυτάλη.
Αυτή τη φορά οι ορυζοπαραγωγοί της Χαλάστρας είναι αυτοί που επιχειρούν να παρακάμψουν τους μεσάζοντες και μέσω του συνεταιρισμού τους αναζητούν επαφές με ομάδες πολιτών που επιθυμούν να αγοράσουν το προϊόν χωρίς «καπέλο».
Σύμφωνα με τον διευθυντή του συνεταιρισμού των ορυζοπαραγωγών της Χαλάστρας, Θανάση Παπαδόπουλο, οι καλλιεργητές της περιοχής προχωρούν στη συγκεκριμένη κίνηση, ώστε ο καταναλωτής να μπορεί να προμηθεύεται καλό και φθηνό ρύζι, απευθείας από τους παραγωγούς με τιμές που ξεκινούν από τα 50 λεπτά και φτάνουν τα 90 λεπτά το κιλό.
Εμπρός λοιπόν στο δρόμο που χάραξαν το Νευροκόπι και η Κατερίνη…