Θετικά αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτης, καθώς τα Ιδρύματα θα χρηματοδοτηθούν απρόσκοπτα έως τον Ιούλιο. Όπως σημειώνεται στη γραπτή δήλωση του υπουργού Παιδείας «ως εκ τούτου, δεν υπήρξε ανάγκη νομοθετικής ρύθμισης με τροπολογία».
Σύμφωνα με πληροφορίες, θα συνεχισθεί η χρηματοδότηση των πανεπιστημίων με δωδεκατημόρια, όπως είχε αποφασισθεί από την Άννα Διαμαντοπούλου και τον αναπληρωτή υπουργό Κ. Αρβανιτόπουλο.
Μάλιστα οι τρεις μήνες -Ιανουάριος Φεβρουάριος και Μάρτιος- ισοδυναμούν με το 25% της χρηματοδότησης των Ιδρυμάτων, ποσό ισοδύναμο με το αντίστοιχο περυσινό.
Διεύρυνση της επιτροπής για το νόμο-πλαίσιο
Παράλληλα, διευρύνεται η επταμελής επιτροπή που είχε αποφασισθεί να συγκροτηθεί από τον Γ. Μπαμπινιώτη, προκειμένου να μελετήσει τις δυσλειτουργίες που δημιουργούνται στα πανεπιστήμια, λόγω του νέου νόμου.
Η Oμάδα Εργασίας που συγκροτήθηκε διευρύνεται με τη συμμετοχή των προέδρων του ΤΕΙ Καλαμάτας Ανδρέα Κανάκη, και του ΤΕΙ Σερρών Δημητρίου Πασχαλούδη, του προέδρου της ΠΟΣΔΕΠ Νικολάου Σταυρακάκη, του προέδρου της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ Ιωάννη Τσάκνη, καθώς και του καθηγητή Γ. Παγουλάτου.
Η Ομάδα Εργασίας θα συνέλθει σε πρώτη συνεδρίαση την Παρασκευή 6 Απριλίου, ώρα 12.00 στο υπουργείο Παιδείας, ενώ το πόρισμα θα υποβληθεί μέχρι τη 15η Μαΐου.
Επιστολή πανεπιστημιακών στον Παπαδήμο
Στο μεταξύ, επιστολή στον πρωθυπουργό έστειλαν σήμερα πανεπιστημιακοί του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα οι καθηγητές που ανήκουν στην Κίνηση «Σύνδεσμος Καθηγητών». Οι καθηγητές χαρακτηρίζουν ως «πρόσχημα» τις κινήσεις που γίνονται από τον υπουργό Παιδείας για εκτόνωση της κρίσης στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας ώστε να «ανατραπούν οι βασικές δομές του νόμου». Να σημειωθεί ότι ο «Σύνδεσμος Καθηγητών» αριθμεί περίπου 60 μέλη σε σύνολο σχεδόν 2.500 μελών ΔΕΠ του Ιδρύματος.