Η εφημερίδα Handelsblatt σημειώνει ότι οι προσπάθειες πρέπει να συνεχιστούν και μέσα στο 2012, προκειμένου να μην οδηγηθεί η χώρα σε μία καταστροφική και ανεξέλεγκτη χρεοκοπία. Στο άρθρο γίνονται άλλωστε αναφορές και σε προγενέστερες σχετικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.
Ο συντάκτης δεν παραλείπει να αναφερθεί στα προνόμια των Ελλήνων βουλευτών που συνεχίζουν να καταβάλλονται, ενώ την ίδια στιγμή, οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν γονατίσει από τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.
Το άρθρο καταλήγει με τη χαρακτηριστική φράση: "Ο Παπαδήμος αποτελεί απειλή για τους Έλληνες πολιτικούς. Οι επαγγελματίες πολιτικοί θα προτιμούσαν να μην τον έχουν καν αφήσει να μπει στην κυβέρνηση.
Για αυτούς είναι ένας κίνδυνος. Διότι εάν καταφέρει ένας μη επαγγελματίας πολιτικός να διαχειριστεί την κρίση, τότε τα πολιτικά κόμματα θα φαίνονταν στα μάτια των ψηφοφόρων ακόμα πιο ανίκανα".
Με παρόμοιο τρόπο περιγράφει η Kleine Zeitung το νέο έτος για την Ελλάδα, με τίτλο "Η μοιραία χρονιά για τους Έλληνες".
Στο ενδεχόμενο να οξυνθεί η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, να αυξηθούν τα μέτρα λιτότητας, αλλά και να ζημιωθούν περισσότερο τα ασφαλιστικά ταμεία κάνει λόγο η Financial Times Deutschland, σε άρθρο της με τον τίτλο "Οι πιστωτές της Αθήνας απειλούνται με ακόμα μεγαλύτερες ζημιές".
Και συνεχίζει: "Μπορεί η Ελλάδα στις αγορές να θεωρείται ότι στην πραγματικότητα έχει πτωχεύσει και πολλές τράπεζες να έχουν απαλλαγεί από τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, ωστόσο η αβεβαιότητα για το ύψος του κουρέματος, θα αύξανε ακόμα μια φορά τη νευρικότητα στις αγορές.
Αυτές είναι πολύ δυσοίωνες προϋποθέσεις για να ξεκινήσει η καινούργια χρονιά. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το πρώτο τρίμηνο είναι εξαιρετικά αποφασιστικό για το εάν η ευρωζώνη θα παραμείνει στη σημερινή της μορφή ή εάν θα διαλυθεί με απρόβλεπτες συνέπειες".