Ο λαϊκισμός οδηγεί στη χρεοκοπία και αυτή στη ανάσταση...
(Το αρθρο ειναι υποβολιμιαίο και καταπτυστο και απλώς καταχωρείται για να δειτε πως μπορούν και σκεφτονται μερικοί)Η λέξη λαϊκισμός έλκει τις ρίζες της από τις λέξεις λαός και λαϊκότητα. Ελάχιστη σχέση έχει όμως και με τις δύο. Ο λαϊκισμός είναι η απομίμηση της λαϊκότητας με ένα τρόπο υπερβολής, για προφανείς παραπλανητικούς λόγους.
Η βασική έννοια του λαϊκισμού συνίσταται στην εξαπάτηση του λαού. Του λένε αυτά που θέλει να ακούσει για να τον εκμεταλλεύονται ασύστολα.
Η απριλιανή χούντα σε μια έξαρση λαϊκισμού για να αποκτήσει λαϊκό έρεισμα χάρισε τα δάνεια στους αγρότες. Ήταν η αρχή του άγους του δημόσιου χρέους που γιγαντώθηκε στη μεταπολίτευση. Κάποια σταγονίδια, νοσταλγοί της οπερέτας της «εθνοσωτηρίου», αρέσκονται να μιλούν για την δυναμική της οικονομίας στην επταετία, αποκρύπτοντας ότι η επταετία ήταν το λυκόφως μιας εικασαετούς οικονομικής ανάκαμψης με ρυθμούς που ξεπερνούσαν και την Κίνα της εποχής, την Ιαπωνία... Η δημοσιονομική πειθαρχία των κυβερνήσεων Πλαστήρα (με υπουργό τον Καρτάλη και η υποτίμηση του Μαρκεζίνη ως υπουργού του Παπάγου έθεσαν αυτή την τροχιά μεταπολεμικής ανάπτυξης).
Ο Ανδρέας Παπανδρέου άνοιξε τις πόρτες στο δημόσιο για το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων που ήταν αποκλεισμένοι από αυτό. Το έκανε όμως χωρίς ορθολογικούς κανόνες και διόρθωσε ένα λάθος με ένα άλλο.
Η προηγούμενη κυβέρνηση είναι αυτή που αύξησε τα έξοδα του δημοσίου για μισθούς κατά 80% μέσα σε πέντε χρόνια. Την βόμβα που σήμερα είναι έτοιμη να εκραγεί την όπλισε ο Α. Παπανδρέου και την πυροδότησε ο Καραμανλής ο νεώτερος.
Ούτε τώρα που ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι οι πολιτικοί δεν τολμούν να πουν την αλήθεια στην ραχοκοκαλιά όλων των κομμάτων, που αποτελείται από τον κόσμο που εξαρτάται με τον ένα ή άλλο τρόπο από το δημόσιο.
Στον τελευταίο προϋπολογισμό το δημόσιο πληρώνει 26,3 δισ. σε μισθούς και συντάξεις. Περί τα 7 δισ. σε συντάξεις και 19 δισ. σε μισθούς. Όπερ, κάθε εργαζόμενος στο δημόσιο αποσπά κατά μέσο όρο παραπάνω από 2.000 ευρώ.
Μαζί με τα έξοδα για υγεία και περίθαλψη οι δυο λογαριασμοί αθροίζουν 43 δισ. ευρώ. Ήτοι, η μερίδα του λέοντος από τα 59 δισ. των πρωτογενών δαπανών. Για μια χώρα που δεν μπορεί να συγκεντρώσει στις σημερινές συνθήκες έσοδα 50 δισ. το χρόνο τα ποσά αυτά είναι μεγάλα... Βλέπε: Για να μην καούν και τα "χλωρά" μαζί με τα "ξερά"...
(Ε Λ Ε Ο Σ... Τι άλλο θα προτείνετε ?????? Τις ιερές αγελάδες τις Τράπεζες όμως, δεν τις ακουμπαέι κανέις σας???? Και τους αιμοδοψείς εξωτερικούς δανειστές?)
Αν υπάρχει ένας τρόπος να προλάβουμε την κατάρρευση, αυτός είναι η εγκατάλειψη του λαϊκισμού και από τους λαϊκίζοντες και από τους λαϊκιζόμενους...
Πηγή:www.capital.gr