Γκολαντιές. menou
- Home
- Φορολογικό
- Νέες Συντάξεις ΕΦΚΑ
- Νέες Συντάξεις Δημοσίου
- Νέες Συντάξεις Ιδιωτικού Τομέα
- Νέες Συντάξεις Χηρείας
- Επικουρικές Συντάξεις
- Προσωπική Διαφορά
- Ασφαλιστικό ΙΚΑ
- Ασφαλιστικό ΔΕΚΟ-Αυτοαπασχολούμενων
- Συνταξιοδοτικό
- Στρατιωτικοί
- 6μηνα
- Σωματα Ασφαλείας
- Ιατροί/ΕΤΑΑ
- Eκπαιδευτικοί
- Δικηγόροι-Μηχανικοί
- Aποδείξεις Εφορίας
- Υπολογ.ΣύνταξηςΙΚΑ
- ΕΚΑΣ
- Εργασιακό
- Μητέρες
- Τεκμήρια
- Εντυπα ΙΚΑ
- ΦΠΑ Δικηγόρων
- Τaxisnet
- Oρια ΟΑΕΕ
- Πλασματικά
- Φ.Π.Α.
- Δημόσιο
- Φορολογικό
- Τεκμηρια
- Μισθοι-Συνταξεις 2011
- Δημόσιο και 65
- ΙΚΑ και Ενσημα
- Σύνταξη και Αναπηρία
- Διαδικασία Συντ/σης
- Αναγνώριση
- Μεταβίβαση
- Ερωταπαντήσεις
- About
Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016
Ξένα funds: Αυτοί είναι οι νέοι "ιδιοκτήτες" της Ελλάδας ????
Απαγορεύονται οι πορείες στην Αθήνα σήμερα με απόφαση της ΕΛ.ΑΣ.
Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016
Χουλιαράκης: Από μηδενική βάση θα εξεταστούν όλα τα ειδικά μισθολόγια
ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, ΑΣΜ, Δημοτολόγιο, Ληξιαρχείο, όλα ένας αριθμός
Τα επιμέρους μητρώα καταργούνται και όλα θα ενσωματωθούν σε ένα ενιαίο που θα περιέχει όλα τα στοιχεία των πολιτών. Στο σύστημα αυτό θα εντάσσονται και οι επιχειρήσεις.
Τι προβλέπει το σχέδιο Κουρουμπλή
Σύμφωνα με το σχέδιο που παρουσιάζει σήμερα το «ΘΕΜΑ» και έχει ήδη πάρει την έγκριση του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή και του Μεγάρου Μαξίμου, το αμέσως επόμενο διάστημα μητρώα όπως το ΑΦΜ, το ΑΜΚΑ, το ΑΣΜ και ληξιαρχικές πράξεις θα συγχωνευτούν σε ένα και μόνο μητρώο, το οποίο θα ονομάζεται Μητρώο Πολιτών. Στο συγκεκριμένο μητρώο θα έχουν πρόσβαση οι δημόσιοι λειτουργοί μετά από σχετική αίτηση του πολίτη, η οποία θα μπορεί να γίνεται και ηλεκτρονικά. Θα υπάρχει, έτσι, η δυνατότητα όλες οι υπηρεσίες να ανταλλάσσουν πιστοποιητικά, φορολογικές ενημερότητες και λοιπές πληροφορίες μεταξύ τους. Συγκεκριμένα, όπως περιγράφεται στο σχέδιο, «δεκάδες φορείς της Δημόσιας Διοίκησης (ΚΕΠ, υπουργεία, ασφαλιστικά ταμεία, ΕΛ.ΑΣ., Εθνική Στατιστική Υπηρεσία κ.λπ.) θα αντλούν, αυτοματοποιημένα και με άμεσο τρόπο, έγκυρα στοιχεία δημοτικής κατάστασης πολιτών και στοιχεία ληξιαρχικού χαρακτήρα, αποκλειστικά από το Μητρώο Πολιτών».
Στο σύστημα αυτό θα εντάσσονται και επιχειρήσεις με κύριο στόχο την επιτάχυνση των αδειοδοτήσεών τους, καθώς όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για να εκδοθεί μια άδεια θα βρίσκονται στην ηλεκτρονική καρτέλα του μοναδικού -πλέον- μητρώου. Επίσης, θα υπάρχει δυνατότητα να το χρησιμοποιούν οι αλλοδαποί, καθώς θα θεσμοθετηθεί η έννοια του ηλεκτρονικού κατοίκου της χώρας, διευκολύνοντας έτσι την ίδρυση επιχειρήσεων. Το σχέδιο που έχουν ήδη ετοιμάσει υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Εσωτερικών προβλέπει την αυτόματη ενημέρωση του συστήματος με τα νέα στοιχεία που θα προκύπτουν για τους πολίτες από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ούτως ώστε να υπάρχει άμεση πληροφόρηση των υπηρεσιών του κράτους σε όλη την επικράτεια.
Επιπλέον θα περιλαμβάνει στοιχεία των αλλοδαπών που διαμένουν στη χώρα. Συγκεκριμένα, πέραν του ΑΦΜ και του ΑΜΚΑ, το Μητρώο Πολιτών θα περιέχει ληξιαρχικά και δημογραφικά δεδομένα αντικαθιστώντας τα βιβλία των ληξιαρχείων και του Δημοτολογίου, καθώς και το βιβλίο του Μητρώου Αρρένων. Δηλαδή, θα περιέχονται δεδομένα όπως η ληξιαρχική πράξη γέννησης, βάπτισης, γάμου κ.ά.
Τι σημαίνει στην πράξη το Μητρώο Πολιτών
Σύμφωνα με το σχέδιο που θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται άμεσα από τους δήμους, αν ο πολίτης χρειάζεται να ενημερώσει την υπηρεσία π.χ. για ένα ληξιαρχικό γεγονός, θα μπορεί να επισκέπτεται ένα δημοτικό γραφείο -ανεξαρτήτως αν είναι εγγεγραμμένος σε αυτό- και να ενημερώνει, χωρίς να απαιτείται έκδοση πράξεων σε άλλους φορείς. Αυτοί οι φορείς θα αντλούν τα στοιχεία ηλεκτρονικά, χωρίς την πρόσθετη ενεργοποίηση του πολίτη. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι από καμία υπηρεσία δεν θα ζητείται πιστοποιητικό γέννησης ή ληξιαρχική πράξη, κατά το πρότυπο έκδοσης σήμερα της Αστυνομικής Ταυτότητας.
Επιπρόσθετα, ο ίδιος ο πολίτης θα έχει τη δυνατότητα πρόσβασης στον ηλεκτρονικό φάκελό του, καθώς και τη δυνατότητα να τον ενημερώνει από το σπίτι του για αλλαγές όπως σε διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο κ.ά. Επιπλέον, οι αιτήσεις για τις υπηρεσίες εκείνες που δεν χρειάζονται βεβαιώσεις από τρίτους φορείς θα γίνονται ηλεκτρονικά.
Με αυτόν τον τρόπο θα ελαχιστοποιηθεί ακόμη περισσότερο η υποχρέωση του πολίτη να έρχεται σε άμεση επαφή με τον υπάλληλο μιας υπηρεσίας, κάτι που, σύμφωνα με παλαιότερη έρευνα της Task Force, ενθάρρυνε τη διαφθορά και τη γραφειοκρατία.
Αλλάζουν οι εκλογικές διαδικασίες
Το σχέδιο για το νέο Μητρώο Πολιτών στοχεύει επίσης στη μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών στις εκλογικές διαδικασίες. Οπως έχει διαπιστωθεί, πολλοί ψηφοφόροι δεν συμμετέχουν καθώς ψηφίζουν μακριά από τον τόπο καταγωγής τους. Οι ετεροδημότες, δε, θα πρέπει να δηλώσουν ότι επιθυμούν να ψηφίσουν σε άλλη περιοχή από τον δήμο όπου είναι εγγεγραμμένοι αρκετούς μήνες πριν από την προκήρυξη των εκλογών. Πλέον, όσοι διαμένουν μακριά από τον τόπο τους θα μπορούν ακόμα και δέκα ημέρες μετά την προκήρυξη των εκλογών ή δεκαπέντε ημέρες πριν από τη διενέργειά τους να δηλώσουν ηλεκτρονικά πού επιθυμούν να ψηφίσουν.
Ακόμα, σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν εκλογές τον πρώτο μήνα του χρόνου, οι νέοι ψηφοφόροι δεν θα έχουν κώλυμα να συμμετέχουν, όπως έγινε τον Ιανουάριο του 2015, καθώς οι κατάλογοι θα ενημερώνονται αυτόματα μετά το πέρας του ορίου του 18ου έτους ηλικίας του πολίτη. Σε ό,τι αφορά τώρα τα στρατολογικά θέματα των αρρένων, οι δήμοι θα απαλλαγούν τελείως από την τήρηση του αντίστοιχου Μητρώου Αρρένων και πλέον οι ηλεκτρονικές καρτέλες θα ενημερώνονται απευθείας από τα στρατολογικά γραφεία.
Να σημειωθεί ότι από το 2000 μέχρι σήμερα έχουν δαπανηθεί περισσότερα από 7 δισ. ευρώ ευρωπαϊκών προγραμμάτων γι’ αυτόν τον σκοπό, ωστόσο οι βάσεις δεδομένων του κράτους δεν λειτουργούν ακόμη. Επίσης, ένας από τους στόχους του προγράμματος αυτού είναι και η μείωση της φοροδιαφυγής.
ΕΕ: Η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της στο προσφυγικό
Δεν υπάρχει καμία διαδικασία εξόδου της Ελλάδας από τη συνθήκη Σένγκεν, επιμένει και διαμηνύει σε όλους τους τόνους η Κομισιόν, τη στιγμή που στην Ελλάδα, μεγάλο κομμάτι της δημόσιας συζήτησης περιστρέφεται γύρω από μια απειλή που δεν έγινε ποτέ.
Πίσω από τον εύπεπτο τίτλο “η Κομισιόν απειλεί την Ελλάδα με έξοδο από το Σένγκεν” και όλα τα παράγωγά του, υπάρχει όχι και τόσο εύπεπτη αλήθεια: η Ελλάδα απειλεί την ζώνη Σένγκεν με παρατεταμένη δυσλειτουργία, αν συνεχίσει να μην επιτηρεί τα σύνορά της, με τον τρόπο που έχει συμφωνήσει με τους εταίρους της.
Ευρώ – τελεσίγραφο 3 μηνών στην Ελλάδα για τη Σένγκεν
“Μην προσπαθείτε να μετατρέψετε αυτή την κοινοτική διαδικασία σε ελληνοκεντρική”, έλεγε πηγή της Κομισιόν, απηχώντας τις δηλώσεις Ντομπρόβσκις. Στο κολέγιο των επιτρόπων όντως διαβάστηκε μια έκθεση αξιολόγησης για την τήρηση των ελληνικών υποχρεώσεων ως εξωτερικό σύνορο της ζώνης ελεύθερης κυκλοφορίας, αλλά η διαδικασία των άρθρων 19 και 26, που ρητά αναφέρει η Κομισιόν και στη βάση των οποίων θα αποφασίσει το Συμβούλιο τι θα πράξει, αφορά τους υφιστάμενους ελέγχους, που ήδη έχουν αποφασίσει συγκεκριμένα κράτη σε συγκεκριμένα σύνορα. Εκεί αρχίζουν οι παρανοήσεις. Καθώς αναπαράγεται η άποψη, ή η ερμηνεία πως η ΕΕ μιλάει για αναστολή της συνθήκης, κατάργηση ή αποπομπή, αυτό που πραγματικά συμβαίνει, είναι πως συγκεκριμένα κράτη μέλη αποκτούν πάτημα να κάνουν ό,τι ήδη κάνουν.
Αρχίζοντας από τα βασικά η συνθήκη Σένγκεν, είναι μια διεθνής σύμβαση με κανόνες. Ούτε η Ελλάδα μπορεί να άρει την υπογραφή που έχει κάποτε βάλει, ούτε τα άλλα κράτη- μέλη εφεύρουν κανόνες που δεν υπάρχουν - όσο και αν κάποια να το ήθελαν.
Η δε Ελλάδα δεν έχει χερσαία σύνορα στην ζώνη ελεύθερης κυκλοφορίας, παρά μόνο πτήσεις που φτάνουν εντός της (και πλοία προς την Ιταλία).
• Το αν η Ιταλία αποφασίσει να εισαγάγει συνοριακούς ελέγχους στα πλοία από την Ελλάδα είναι κάτι που μπορεί να πράξει αύριο, όπως και αν φερθεί η Ελλάδα σε σχέση με τις συστάσεις, όταν και αν της απευθυνθούν.
• Το να εισαγάγει η Ελλάδα συνοριακούς ελέγχους στις πτήσεις από την Ευρώπη, είναι ζήτημα αποκλειστικά της Ελλάδας.
• Το να εισαγάγει η Γερμανία ή το Βέλγιο ελέγχους στις αφίξεις από Ελλάδα και πάλι είναι ζήτημα της Γερμανίας ή του Βελγίου. Στο Βέλγιο πάμπολλες πτήσεις από την Ελλάδα φτάνουν στο τερματικό της ζώνης Σένγκεν, αλλά τους επιβάτες υποδέχονται αστυνομικοί που ζητάν στοιχεία ταυτότητας, τουλάχιστον από το 2004.
(Αξίζει να σημειώσουμε ότι ακόμα και εκτός ζώνης Σένγκεν οι πολίτες της ΕΕ μπορούν να κυκλοφορούν με την επίδειξη ταυτότητας και όχι διαβατηρίου. Aυτό συμβαίνει για παράδειγμα και σήμερα στο εκτός Σένγκεν Ηνωμένο Βασίλειο.)
Ως εκ τούτου η απειλή είναι προς την εύρυθμη λειτουργία της ζώνης και όχι τη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτή - τη στιγμή μάλιστα που κανείς δε μιλάει ή συζητάει γενικευμένους ελέγχους.
Σε αντίθεση μάλιστα με την κοινή πεποίθηση στην Ελλάδα, κανείς στην ΕΕ δεν επιχαίρει την ανύψωση συνόρων. Το κόστος είναι μεγάλο, η ζημιά στην οικονομία τεράστια και η πολιτική υπαναχώρηση από τους στόχους της Ένωσης ακόμη μεγαλύτερη.
Η δε Ελλάδα δεν καλείται γενικώς και αορίστως να κρατήσει όλους τους πρόσφυγες στο έδαφός της. Καλείται να τους καταγράφει στο μέγιστο βαθμό, να ελέγχει τα έγγραφά τους, να τα αντιπαραβάλει με τις βάσεις δεδομένων και να χτίσει τα hot spots με τη χωρητικότητα που η ίδια έχει δεσμευθεί. Αυτά τα στοιχεία είναι απαραίτητα για να προχωρήσει το πρόγραμμα μετεγκατάστασης των 160.000.
Η Ελλάδα οφείλει επίσης να επαναπροωθεί τους μη χρήζοντες διεθνούς προστασίας πίσω στην Τουρκία, όπως και κάνει. Αν όλη η βόρεια Αφρική αποφασίσει να πάει στη Σουηδία, η Ελλάδα δεν είναι ούτε λογικό, ούτε σωστό, ούτε απαραίτητο να την αφήσει. Και εδώ είναι η βασική ένσταση των Ευρωπαίων. Οι Ευρωπαίοι κατανοούν τις δυσκολίες, αλλά και η Ελλάδα πρέπει να αρχίσει να τηρεί τη δικής της έννομη τάξη πάνω απ’ όλα, που δεν προβλέπει ελεύθερη κυκλοφορία ως τα Σκόπια για άτομα που δεν έχουν κάνει αίτηση για άσυλο.
Η ΕΕ έχει αποφασίσει να δεχθεί συγκεκριμένο αριθμό μεταναστών, όχι όλους και όχι όπου θέλουν - με πηγές των εταίρων να λένε πως η φιλοξενία έχει και κανόνες. Σε αντίθεση πάλι με την κοινή αντίληψη, οι μετανάστες δεν είναι επιτρεπτό από τα κυρίαρχα κράτη που τους δέχονται να πάνε όπου θέλουν. Αυτό θα το αποφασίσει η Ένωση.
Πάντως η όποια εξέλιξη με τη Σένγκεν δεν αλλάζει σε τίποτα την κατάσταση με τους μετανάστες: σύνορα βρίσκουν στην Αυστρία και τη Σλοβενία, αυτό θα συνεχίσει να γίνεται. Σύνορα βρίσκουν και στα Σκόπια, αλλά και πάλι σύμφωνα με την κοινή πεποίθηση, η Frontex δεν πρόκειται να βοηθήσει τις αρχές της γείτονος να περιχαρακωθούν (κάτι που, κυρίαρχο κράτος είναι, αν θέλουν το αποφασίζουν).
Το ερώτημα βεβαίως πολλών παραμένει: θα αναγκαστεί τελικά η Ελλάδα να αποτελέσει το κολαστήριο εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών που θα διαμένουν σε γιγάντια “κέντρα φιλοξενίας” για αδιευκρίνιστα μεγάλο διάστημα; Αυτό είναι κάτι που η Ελλάδα θα πρέπει να επιλέξει αν θέλει να αποφύγει. Ήδη καταγράφονται 12.000 περιπτώσεις επιστροφών από την Ελλάδα στην Τουρκία, εκ των οποίων η Τουρκία αποδέχτηκε τις 6.000 και από αυτές πραγματοποιήθηκαν τελικά μόνο οι μισές. Αυτό συνέβη γιατί οι περισσότεροι από τους 9.000 που δεν επαναπροωθήθηκαν, “δραπέτευσαν” στο εσωτερικό της χώρας, ή δεν υπήρξε ταχεία ανταπόκριση των τουρκικών αρχών.
Προφανώς και η ΕΕ θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να περάσει το πρόβλημα και τη διαχείρισή του στην Άγκυρα, μέχρι τότε όμως, η Ελλάδα έχει κάνει 4 - 5 βήματα για να σταματήσει την επικοινωνιακή της απομόνωση. Δυστυχώς πάλι για κάποιους, στις Βρυξέλλες και τις λοιπές πρωτεύουσες αρχίζει και επικρατεί η άποψη ότι η κυβέρνηση στην Αθήνα φέρεται έτσι για ιδεολογικούς λόγους.
Ενόχληση της κυβέρνησης για το τελεσίγραφο της Κομισιόν
Έντονη ενόχληση αλλά και ανησυχία έχουν προκαλέσει στην κυβέρνηση οι προειδοποιήσεις και τα τελεσίγραφα της Κομισιόν σε σχέση με το ενδεχόμενο, να τεθεί η Ελλάδα εκτός Σένγκεν. Ο Πρωθυπουργός πέρασε στην αντεπίθεση από το Ισραήλ, όπου βρισκόταν την Τετάρτη, και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με τον Μπεντζαμίν Νετανιάχου. Όπως είπε ο Πρωθυπουργός, το «blame game δεν είναι αποτελεσματικό» ενώ πρόσθεσε, πως «το θέμα δεν είναι να μοιράσουμε ευθύνες αλλά να μοιραστούμε τα βάρη είτε το καταλαβαίνουν κάποιοι γραφειοκράτες στις Βρυξέλλες είτε όχι».
Η τοποθέτηση του κ. Τσίπρα ήρθε σε συνέχεια εκείνης της κυβερνητικής εκπροσώπου κ. Ολγας Γεροβασίλη, η οποία αντέδρασε στη δημοσιοποίηση των συμπερασμάτων απόρρητης έκθεση σε σχέση με τη φύλαξη των συνόρων της Ελλάδας, που αποτελούν εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης. Όπως διαπιστώνει η Κομισιόν στην έκθεση αυτή, «η Ελλάδα «αμέλησε σοβαρά» τα καθήκοντά της όσον αφορά την εφαρμογή των κανόνων της Ζώνης Σένγκεν», ενώ δίνει ουσιαστικά στην Αθήνα διορία τριών μηνών προκειμένου να ελέγχει τα σύνορά της, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση και κατ' εφαρμογή του άρθρου 26 της Συνθήκης οι άλλες χώρες της ζώνης ελεύθερης μετακίνησης θα έχουν την δυνατότητα να κλείσουν τα σύνορά τους με την Ελλάδα για χρονικό διάστημα έως και 2 έτη.
Κατά την νομολογία της ΕΕ, η Κομισιόν μπορεί να προτείνει συστάσεις, που πρέπει να εγκρίνει το Συμβούλιο της ΕΕ, σχετικά με τη λήψη διορθωτικών μέτρων για να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις που διαπιστώθηκαν κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης. Υπενθυμίζεται, πως βάσει του άρθρου 19α του Κώδικα Συνόρων Σένγκεν, η Κομισιόν μπορεί να υποδείξει στο αξιολογούμενο κράτος μέλος να λάβει συγκεκριμένα μέτρα, όπως η ανάπτυξη ευρωπαϊκών ομάδων συνοριοφυλάκων, ή η υποβολή στρατηγικού σχεδίου βάσει του οποίου θα διαθέσει το δικό του προσωπικό και εξοπλισμό για την αντιμετώπιση των ελλείψεων. Οι προτάσεις της Επιτροπής πρέπει να εγκριθούν από επιτροπή των κρατών μελών με ειδική πλειοψηφία.
Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016
Βουλή – Ασφαλιστικό: Μητσοτάκης: It’s the IMF Euclid!
«It's the IMF Euclid!» (Είναι το ΔΝΤ Ευκλείδη) είπε ο κ. Μητσοτάκης, προκαλώντας μάλιστα και την παρέμβαση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, ο οποίος ζήτησε να γίνει μετάφραση για τα πρακτικά.
O κ. Μητσοτάκης είπε ότι θα έλθει η ώρα να θέσει τα ερωτήματα για την διαπραγμάτευση το πρώτο εξάμηνο του 2015 και τον ρόλο του Γιάνη Βαρουφάκη.
«Δεν είμαι ούτε με τα τρακτέρ ούτε με το ΔΝΤ. Εσείς ήσασταν με τα τρακτέρ και τώρα είσαστε με το ΔΝΤ», είπε ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας σε προηγούμενη αιχμή του πρωθυπουργού.
Επικρίνοντας την φορολογική πολιτική της κυβέρνησης σημείωσε ότι τα φορολογικά έσοδα το 2015 ήταν κατά 750 εκατ. ευρώ.
«Πού την βλέπετε ακριβώς την επιτυχία κ. Τσίπρα;», αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης.
Επιχειρώντας να απαντήσει στις αιτιάσεις του Αλέξη Τσίπρα σημείωσε: «Με κατηγορήσατε ότι εκλέγομαι στα βόρεια προάστια, όμως εξελέγην με 171 χιλιάδες ψήφους σε μια ανοιχτή εκλογή».
«Αντίθετα εσείς» είπε προς τον κ. Τσίπρα, «πήρατε το δαχτυλίδι και εκλεγήκατε από ένα συνέδριο 800 ατόμων».
Αναφέρθηκε δε στο θέμα των διορισμών λέγοντας «Να μην μιλάτε εσείς κύριε Κατρούγκαλε για επαναπροσλήψεις γιατί ακόμα δεν δώσατε απαντήσεις για τα ιδιωτικά συμφωνητικά».
«Και εμείς κάναμε διορισμούς με κομματικά κριτήρια, δεν το έκρυψα και ήμουνα από αυτούς που δημόσια είχα ασκήσει κριτική στη λογική των ποσοστώσεων», παραδέχτηκε ωστόσο.
Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016
Σόκ από Ρωμανιά:Οι συντάξεις θα φτάσουν τα 150 ευρώ το 2019
ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Νέα Τηλεόραση Κρήτης, www.neatv.gr
Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016
Ασφαλιστικό: Απώλειες 1,92%-26% στο σύνολο των συντάξεων
Δραματικές απώλειες στο συνολικό ποσό των συντάξεων, που κυμαίνονται από 2% και φτάνουν έως και το 26% στο σύνολο του αθροίσματος εθνικής και ανταποδοτικής σύνταξης, δείχνουν τα αποτελέσματα της αναλογιστικής μελέτης για το νέο ασφαλιστικό σχέδιο της κυβέρνησης.
Αποκαλυψη: Αυτο ηταν το σχεδιο – Εκτυπωση νομισματος, καυσιμα, κρεας, φαρμακα απο Λ. Αμερικη
Δεν υπήρχε σχέδιο Β, Χ ή οτιδήποτε άλλο από τον κύριο Βαρουφάκη”, τονίζει στην “Καθημερινή” ο κ. Δραγασάκης. “Του είχα ζητήσει γραπτή εισήγηση. Μου είχε πει ότι θα μου στείλει 60 σελίδες. Δεν μου τις έστειλε ποτέ.”.
Τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές μελετούσαμε ποικίλα ενδεχόμενα, Εντολής διεύρυνσης σεναρίων υπήρχε, αλλά εντολή εφαρμογής ρήξης δεν δόθηκε ποτέ”, τονίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Ο κ. Δραγασάκης δηλώνει άγνοια για οποιαδήποτε επικοινωνία του Πεκίνου με την ελληνική πλευρά, με αναφορά σε γερμανική παρέμβαση, κάτι που ισχυρίστηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016
Οι «χαμένοι» και οι «κερδισμένοι» του νέου ασφαλιστικού κατά την κυβέρνηση
Έναν συγκριτικό πίνακα έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας με τις συντάξεις όπως προκύπτουν με τον Ν. 3863/2010 με περικοπές και το νέο σύστημα που προτείνει η κυβέρνηση. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως... ο νόμος του 2010 αφορούσε τους νέους συνταξιούχους ενώ η πρόταση της κυβέρνησης προβλέπει επαναϋπολογισμό όλων των συντάξεων παλαιών και νέων, χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί το τι μέλλει γενέσθαι με όσους βρίσκονται λίγο πριν από τη σύνταξη. Σύμφωνα με τον πίνακα του υπουργείου οι μισθωτοί με 15 έτη ασφάλισης βγαίνουν «κερδισμένοι» καθώς σε σχέση με τον Ν. 3863/2010 θα αυξηθούν οι συντάξεις τους κατά 24 ευρώ τον μήνα ανάλογα με τον μισθό: Στα 18 έτη ασφάλισης οι υποψήφιοι για σύνταξη δεν θα έχουν περικοπές στη σύνταξή τους σε σχέση με τον νόμο Ν. 3863/2010. Οι αυξήσεις μάλιστα θα κυμανθούν από 11 έως 44 ευρώ τον μήνα: Στα 21 έτη ασφάλισης οι συνταξιούχοι θα έχουν επίσης «αυξήσεις» από 4 έως 29 ευρώ τον μήνα με μοναδική εξαίρεση την κλίμακα μισθού με 2000 ευρώ που θα υποστούν μια μείωση της τάξης των 2 ευρώ τον μήνα: Μειώσεις θα υποστούν και οι συνταξιούχοι με 24 χρόνια ασφάλισης με μισθό 1500 ή 2000 ευρώ: Και οι συνταξιούχοι με 27 έτη ασφάλισης και μισθό 1000,1500,2500 και 3000 ευρώ: Τέλος με 30 χρόνια ασφάλισης μειώσεις θα υποστούν όλοι εκτός από τους υψηλόμισθους των 3000 και 3500 ευρώ: (ΑΠΕ-ΜΠΕ)- |
Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016
Δικηγόροι και Ιατροί κρέμασαν τις γραβάτες τους, έξω απο τη Βουλή ...
Συγκεκριμένα, πήγαν έξω από τη Βουλή, στον Άγνωστο Στρατιώτη, όπου εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση με έναν ιδιαίτερο τρόπο.
Εντολή τρόικας για αλλαγές στον νόμο για την πώληση των «κόκκινων» δανείων
Την εναρμόνιση του νόμου για την πώληση και διαχείριση των «κόκκινων» δανείων με τις ευρωπαϊκές πεπατημένες ζητά η τρόικα από την κυβέρνηση, προσθέτοντας έναν ακόμη «πονοκέφαλο» στο οικονομικό επιτελείο.
Δημόσιο – Συντάξεις: Βόμβα με μειώσεις πάνω από 23% - Ποιοι φεύγουν υποχρεωτικά και με μειωμένες αποδοχές
- “Σκοτώνουν” τους 60ρηδες στο Δημόσιο, παγίδα το νέο Ασφαλιστικό για χιλιάδες εργαζόμενους
- Άλλαξαν τα όρια σύνταξης αλλά όχι και το άρθρο 155 που διώχνει από το Δημόσιο 60ρηδες με 35 έτη
- Δείτε ποιοι εργαζόμενοι στο Δημόσιο είναι οι μεγάλοι χαμένοι με το νέο Ασφαλιστικό
- Αναλυτικός πίνακας
Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” οι εργαζόμενοι αυτοί θα αναγκαστούν να συνταξιοδοτηθούν παρά τη θέλησή τους και να υποστούν μειώσεις συντάξεων πάνω από 23%, με το σχέδιο της κυβέρνησης.
Μάλιστα υπολογίζεται ότι μόνο φέτος οι εργαζόμενοι που βρίσκονται στην παγίδα αυτή είναι τουλάχιστον 3.000
Στελέχη του Δημοσίου τονίζουν ότι πρέπει άμεσα να τροποποιηθεί η διάταξη ώστε η αυτοδίκαιη απόλυση των μόνιμων υπαλλήλων να προβλέπεται στο 62ο έτος και με 40 έτη υπηρεσίας έτσι ώστε να μην υπάρχουν μεγαλύτερες απώλειες στις συντάξιμες αποδοχές .
εκπαίδευση/έτη | αναλογική | τελική |
ΠΕ/35 | 625 | 948 |
ΤΕ/35 | 581 | 907 |
ΔΕ/35 | 529 | 858 |
ΥΕ/35 | 453 | 787 |
Στην ίδια μοίρα μπαίνουν και χιλιάδες υπάλληλοι οι οποίοι αποφάσισαν να παραμείνουν στο Δημόσιο υπό το φόβο των νέων περικοπών.
Αν δεν αλλάξει όμως ο υπαλληλικός κώδικας και πιάσουν το 60ό έτος με 35ετία στα επόμενα έτη θα συνταξιοδοτηθούν υποχρεωτικά, με ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις σε σύγκριση με όσους φεύγουν το 2016.
Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016
Στις 819 οι θέσεις για ΑΣΕΙ και ΑΣΣΥ το 2016
Η πρόσληψη 9.663 ατόμων στο Δημόσιο εγκρίθηκε από τα αρμόδια υπουργεία στα οποία θα αναλάβουν τις θέσεις που είναι προγραμματισμένες. Οι προσλήψεις θα ολοκληρωθούν το πρώτο και δεύτερο εξάμηνο του 2016.
Σε αυτές δεν συγκαταλέγονται οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί καθώς η πρωτοβουλία αυτή υπάγεται στο υπουργείο Παιδείας. Οι περισσότερες εξ αυτών αφορούν στα υπουργεία Υγείας και Δικαιοσύνης. Συγκεκριμένα οι εγκρίσεις αφορούν:................
- 870 θέσεις για αποφοίτους Σχολών Δοκίμων Αστυφυλάκων και Δοκίμων Υπαστυνόμων.
- 80 θέσεις τακτικού προσωπικού στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
- 819 θέσεις για αποφοίτους Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και Σχολών Υπαξιωματικών.
- 61 θέσεις για αποφοίτους της Εθνικής Σχολής Δικαστών.
- 275 θέσεις Δοκίμων Υπαξιωματικών ,Σημαιοφόρων κλπ του Λιμενικού Σώματος και της Ακτοφυλακής..
- 15 θέσεις για αποφοίτους της Διπλωματικής Ακαδημίας.
- 36 θέσεις στην Εθνική Βιβλιοθήκη
- 3.335 θέσεις στο Υπουργείο Υγείας (ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και άλλων ειδικοτήτων προσωπικό για το ΕΣΥ )
- 186 θέσεις για το ΕΚΑΒ
- 15 θέσεις για Τελωνειακούς.
- 48 θέσεις για το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
- 6 θέσεις για το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους..
- 36 θέσεις στο Υπουργείο Εξωτερικών.
- 29 θέσεις στην Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.
- 5 θέσεις για τις Εφορίες Αρχαιοτήτων.
- 111 θέσεις στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.
- 400 θέσεις σε φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης.
- 1.659 θέσεις δικαστικών και σωφρονιστικών υπαλλήλων.
- 145 θέσεις στο Λιμενικό Σώμα και στην Εθνική Ακτοφυλακή.
- 32 θέσεις στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
- 1.500 θέσεις σε διάφορους άλλους φορείς του δημοσίου που θα καλυφθούν από 1500 αδιόριστους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ παλαιότερων ετών.
Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016
Αναλογιστική μελέτη για το ασφαλιστικό: Μεγάλοι χαμένοι οι μισθωτοί με αποδοχές άνω των 1.400 ευρώ
Αντίθετα, με το σχέδιο της κυβέρνησης η βάση υπολογισμού των συντάξεων, δηλαδή οι συντάξιμες αποδοχές, δίνουν μικρότερο ποσό αποδοχών, επί του οποίου στη συνέχεια γίνεται ο υπολογισμός της σύνταξης
Η μελέτη λαμβάνει ως υποδείγματα, ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ:
α) συνολικά 35 χρόνια ασφάλισης στα οποία περιλαμβάνονται και τα έτη πριν από το 2010, αλλά και τα έτη ασφάλισης μετά την 1-1-2011 όταν άρχισε να ισχύει ο ν.3863/10 των Λοβέρδου-Κουτρουμάνη,
β) διαφορετικά μισθολογικά κλιμάκια έναρξης του εργασιακού βίου των ασφαλισμένων-εργαζομένων, με μικτούς μισθούς των 800 ευρώ, των 1.000 ευρώ, των 1.400 ευρώ και των 3.000 ευρώ
γ) πίνακες με τη σύγκριση των συντάξεων, όπως αυτές αποτυπώνονται στην αναλογιστική μελέτη και βασίζονται στον τρόπο υπολογισμού του σχεδίου της κυβέρνησης, αλλά και στον τρόπο υπολογισμού του ν.3863/10 ο οποίος ισχύει από την 1-1-2011 μέχρι σήμερα.
Από την αναλογιστική μελέτη που εκπόνησε η εταιρεία Prudential Solutions Ltd προκύπτει το εξής βασικό συμπέρασμα για τους συντελεστές αναπλήρωσης των συντάξεων:
Με το σχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που προτείνει η κυβέρνηση τα ποσοστά αναπλήρωσης των συντάξεων κυμαίνονται για μισθούς από 800 ευρώ έως 5.800 ευρώ σε μία κλίμακα που ξεκινά από το 44,14% για τις υψηλές συντάξεις και φθάνουν έως το 77,86% για τις χαμηλές συντάξεις, ενώ με τον ν.3863 τα ποσοστά αναπλήρωσης για το ίδιο εύρος μισθών είναι από 59,75% έως και 70,86%.
Ενα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία της αναλογιστικής μελέτης που διαπερνά όλο τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων είναι ότι ο υπολογισμός με το νόμο Λοβέρδου - Κουτρουμάνη δημιουργεί υψηλότερη βάση υπολογισμού των συντάξεων, δηλαδή, δίνει πιο υψηλές μέσες συντάξιμες αποδοχές επί των οποίων στη συνέχεια γίνεται ο υπολογισμός με βάση τα ποσοστά αναπλήρωσης.
Αντίθετα, με το σχέδιο της κυβέρνησης η βάση υπολογισμού των συντάξεων, δηλαδή οι συντάξιμες αποδοχές, δίνουν μικρότερο ποσό αποδοχών, επί του οποίου στη συνέχεια γίνεται ο υπολογισμός της σύνταξης.
Στο σχέδιο της κυβέρνησης οι αισθητές απώλειες που προκύπτουν από την ανταποδοτική σύνταξη, ειδικά σε μισθούς πάνω από 1.400 ευρώ, αναπληρώνονται εν μέρει από τη χορήγηση της εθνικής σύνταξης των 384 ευρώ σε όλους χωρίς εισοδηματικά κριτήρια.
Για τον λόγο αυτό από την κυβερνητική πρόταση οι κυρίως ωφελημένοι είναι οι χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι, κυρίως όσοι έχουν μισθούς μικρότερους από 1.200-1.300 ευρώ, που πληρώνουν και μικρότερες ασφαλιστικές εισφορές, ενώ οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι μισθωτοί με αποδοχές άνω των 1.400 ευρώ.
tweeter
Our Banner
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ
Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô