Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Η Μέρκελ που μας κουνάει το δάκτυλο, έχει περισσότερους δημόσιους υπάλληλους...


Για να τελειώνουν τα παραμύθια, οι εκβιασμοί και η προπαγάνδα περί δήθεν μεγάλου δημόσιου τομέα και μεγάλου αριθμού δημοσίων υπαλλήλων...
Δείτε στους πίνακες που ακολουθούν την κατανομή των δημοσίων υπαλλήλων ανα χώρα, επί του ποσοστού του πληθυσμού (με στοιχεία EUROSTAT).....



Από τους πιό πάνω πίνακες προκύπτει ότι:
Πρωταθλήτρια στους δημόσιους υπαλλήλους με 5,3 % επί του πληθυσμού είναι η Κύπρος, 2η με 3.8 % είναι η Γαλλία, 3η η Μάλτα με το ίδιο ποσοστό, 4η η Γερμανία με 3,5%, 5η η Ολλανδία με 3,4 % και 6η η Ελλάδα με 3,3 % !!!
Στην μελέτη αυτή της Ε.Ε με τίτλο:"Pubic Employment in European Union Member States", 2010", παρέχονται τόσο συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία για όλες τις χώρας, όσο και αναλυτικά στοιχεία για τον δημόσιο τομέα σε κάθε χώρα.
Μια διευκρίνηση στον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων δεν συμπεριλαμβάνονται ιατρικό προσωπικό, εκπαιδευτικοί και ακαδημαϊκοί...
Αυτό σημαίνει ότι αθροιστικά και με τις πιο πάνω κατηγορίες λειτουργών, υπάρχει ισχυρή πιθανότητα σε αρκετές χώρες ο αριθμός των υπαλλήλων και το αντίστοιχο ποσοστό, να τελικά κατά πολύ μεγαλύτερο από το αντίστοιχο δικό μας...
(* Public Administration: public employees (without differentiation on what basis the employment takes places, weather the workers are appointed or working with a contract) that is staff employed by the central government institution (Ministries, Agencies, Inspectorates, civil workers in law enforcement agencies, police, civil workers in army, staff employed in foreign
service) and Constitutional institutions but excluding medical staff, teachers and academics)
Αυτά τα ολίγα για να ξέρουμε τι λέμε...και να μην τρώμε κουτόχορτο..
Κανείς βέβαια δεν διαφωνεί για την ανάγκη αναδιοργάνωσης, σωστής λειτουργίας και αξιολόγησης των δημόσιων υπαλλήλων στη χώρα μας...
Αυτό όμως απέχει παρασάγγας απ τον μύθο που καλλιεργούν περί μεγάλου δημόσιου στην Ελλάδα..

ΦΠΑ... στο πόδι

ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΣ
Δύο μέτρα και σταθμά για τη μείωση στην εστίαση: 13% καθιστά, 23% όρθια 
Σύγχυση προκαλεί η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, η οποία γεννά μεγάλα ερωτηματικά αναφορικά με την αποτελεσματικότητα εφαρμογής του μέτρου. Τα μη αλκοολούχα ποτά θα πωλούνται με 13% ΦΠΑ αν σερβίρονται σε κατάστημα και με 23% ΦΠΑ αν παραδίδονται κατ’ οίκον ή καταναλώνονται στα όρθια.
Αλαλούμ αναμένεται να επικρατήσει στα ξενοδοχεία, όπου φαγητά και αναψυκτικά θα σερβίρονται με τον μειωμένο ΦΠΑ στο...
δωμάτιο και με τον προηγούμενο ΦΠΑ από το μίνι μπαρ του δωματίου.
Το υπουργείο Οικονομικών παίζει με τα νεύρα της αγοράς ορίζοντας δύο ΦΠΑ για το ίδιο προϊόν, γεγονός το οποίο συν τοις άλλοις εκτιμάται ότι δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για κρούσματα φοροδιαφυγής.

Εν μέσω των αντιδράσεων τις οποίες προκαλεί η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, την Τετάρτη το πρωί, τοποθετήθηκε μέσω του twitter. Ενώ αρχικά φάνηκε να διαψεύδει το περιεχόμενο της εγκυκλίου, λέγοντας πως «ο ΦΠΑ στην εστίαση είναι 13% ανεξαρτήτως που καταναλώνεται», στη συνέχεια... βάζει τα πράγματα στη θέση τους: «Μόνο τα αναψυκτικά έχουν διαφορετικό συντελεστή. Όχι το φαγητό. Ο συντελεστής διαφέρει μόνο στα αναψυκτικά ανάλογα με το αν η κατανάλωση γίνεται στο εστιατόριο ή όχι».
Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση συμφώνησε με τις επιχειρήσεις εστίασης να επιβραβευτούν με ειδικό ταμπελάκι όσες μειώσουν κατά τουλάχιστον 5% τις τιμές τους στα ¾ του καταλόγου τους, παρά το γεγονός ότι η μείωση του συντελεστή από το 23% στο 13% θα αποφέρει μείωση των τελικών τιμών της τάξης του 8,1%.
Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη Ελευθεροτυπία: Τα παράλογα του διπλού ΦΠΑ
Του Αλέξανδρου Κλώσσα, Σελ. 35
Από enet

Μπερδεύουν τους καταναλωτές -Αλαλούμ με τον ΦΠΑ στην εστίαση -Που μειώνεται στο 13%, που παραμένει στο 23% 
Περισσότερο περιέπλεξε παρά ξεκαθάρισε τα πράγματα η εγκύκλιος του γενικού γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη περί της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση που ισχύει από την 1η Αυγούστου. Το ποιες υπηρεσίες θα έχουν ΦΠΑ 13% και ποιες 23% παραμένει ...μυστήριο.

Το πρόβλημα αφορά στον διαχωρισμό που κάνει για το κάθε είδος προς κατανάλωση το υπουργείο Οικονομικών. Δηλαδή εάν εντάσσεται στην παράδοση αγαθού ή στην παροχή υπηρεσίας. Σε αυτό το σημείο εντοπίζονται διάφορα παράδοξα.

Για παράδειγμα το φαγητό που πωλείται για κατανάλωση εντός του καταστήματος, όπως και το φαγητό πακέτο ή η παραγγελία με delivery υπάγονται στον μειωμένο ΦΠΑ 13%. Ωστόσο, τα μη αλκοολούχα ποτά, όπως νερό (αεριούχο ή μη), έτοιμα ροφήματα, χυμοί και γενικά αναψυκτικά, στην περίπτωση που παραδίδονται κατ' οίκον ή σε πακέτο (take away) ή στις υπηρεσίες delivery, παραμένουν στο 23%. Με 13% φορολογούνται όταν τα καταναλώσει κανείς στο κατάστημα.

- Για τα αλκοολούχα ποτά συνεχίζει να ισχύει ο αυξημένος συντελεστής στο 23% ανεξάρτητα αν καταναλώνεται εντός ή εκτός του καταστήματος. Ετσι από τον μειωμένο συντελεστή εξαιρούνται όλα τα κέντρα διασκέδασης που σερβίρουν ποτά.

- Για την περίπτωση του catering η εγκύκλιος ορίζει ότι εφαρμόζεται ο μειωμένος συντελεστής εάν δεν πρόκειται μόνο για απλή παράδοση φαγητού αλλά η εταιρεία παρέχει και άλλες υπηρεσίες ακόμη και σε εγκαταστάσεις που επιλέγει ο πελάτης.

- Στην περίπτωση των ξενοδοχείων και των τουριστικών καταλυμάτων, όταν ο πελάτης καταναλώνει αγαθά από το μίνι μπαρ του δωματίου πληρώνει τον κανονικό συντελεστή που ισχύει για κάθε αγαθό. Εάν πάλι τα μη αλκοολούχα ποτά, καφέδες, αναψυκτικά κλπ. ζητηθούν από τους πελάτες να σερβιριστούν στο δωμάτιο τους ή να καταναλωθούν μέσα στους χώρους εστίασης του ξενοδοχείου τότε θεωρούνται παροχής υπηρεσίας εστίασης και υπάγονται στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ.

- Παράλληλα η εγκύκλιος καλεί τους ξενοδόχους να υπολογίσουν τις νέες τιμές στα πακέτα που προσφέρουν με βάση μείωση του ΦΠΑ σε ένα τμήμα της ενιαίας τιμής. Πιο αναλυτικά η εγκύκλιος ορίζει ότι στην περίπτωση ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και δεδομένου ότι η υπηρεσία διαμονής εντός των επιχειρήσεων αυτών υπάγεται στον υπερμειωμένο συντελεστή 6,5%, όταν παρέχονται περισσότερες υπηρεσίες έναντι ενιαίας τιμής, υπό την προϋπόθεση ότι ο διαχωρισμός στους επί μέρους συντελεστές δεν είναι εφικτός, γίνεται δεκτό η διάκριση μεταξύ των διαφορετικών συντελεστών, να γίνεται ως εξής:

α. Διαμονή με πρωινό: 5% της ενιαίας τιμής υπάγεται στο μειωμένο συντελεστή (13%), ως αντιπαροχή που καταβάλλεται για το πρωινό.

β. Διαμονή με ημιδιατροφή: 15% της ενιαίας τιμής υπάγεται στο μειωμένο συντελεστή (13%), ως αντιπαροχή για το πρωινό και το γεύμα.

γ. Διαμονή με πλήρη διατροφή (full bord): 25% της ενιαίας τιμής υπάγεται στο μειωμένο συντελεστή, ως αντιπαροχή για πρωινό και δύο γεύματα.

δ. Διαμονή με το σύστημα all inclusive (πλήρης διατροφή περιλαμβανομένης της κατανάλωσης ποτών και της παροχής λοιπών υπηρεσιών που περιλαμβάνονται στην ενιαία τιμή, όπως τηλεφωνική εξυπηρέτηση, χρήση ομπρελών, δραστηριότητες διασκέδασης, απασχόλησης παιδιών (animation), αθλητικές υπηρεσίες κ.α.):

- 65% της ενιαίας τιμής υπάγεται στον υπερμειωμένο συντελεστή ΦΠΑ, ως αντιπαροχή που καταβάλλεται για τη διαμονή.

- 25% της ενιαίας τιμής υπάγεται στο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ, ως αντιπαροχή που καταβάλλεται για τις υπηρεσίες εστίασης.

- 10% της ενιαίας τιμής υπάγεται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ, ως αντιπαροχή που καταβάλλεται για τις καταναλώσεις αλκοολούχων ή μη ποτών και τις λοιπές παροχές του πακέτου.

Βόμβα υπουργείου Ανάπτυξης: Επανέρχονται οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας

Ποια τα κριτήρια που ένας δανειολήπτης δικαιούται πάγωμα πλειστηριασμών στην πρώτη κατοικία. Τι έχει πέσει στο τραπέζι του υπουργείου Ανάπτυξης για την εισροή ζεστού χρήματος στα κρατικά ταμεία 
Σε σταδιακή απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας φαίνεται ότι προχωρά το αρμόδιο υπουργείο υπό την ασφυκτική πίεση της τρόικας για αναστολή του μέτρου.
Όπως είπε ο υφυπουργός  Ανάπτυξης Θ. Σκορδάς, επιχειρείται μερική αναστολή των πλειστηριασμών από το 2014 με κοινωνικά κριτήρια.
Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega την Τετάρτη, εξήγησε ότι κυρίαρχο ρόλο θα έχουν αν ο δανειολήπτης είναι άνεργος ή πολύτεκνος, πόσα χρόνια το ακίνητο προστατεύεται από...
την υπάρχουσα νομοθεσία και η αντικειμενική του αξία.
Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο "παγώματος" των πλειστηριασμών ισχύει από το 2008 και ανανεώνεται κάθε χρόνο.
Αλλά κριτήρια, όπως αναφέρεται στον Ελεύθερο Τύπο της Τετάρτης, μπορεί να είναι το ύψος του δανείου βάσει του οποίου έγινε η αγορά, τα εισοδήματα του δανειολήπτη κλπ.
Πάντως κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν ότι ακόμα δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση και ότι η κυβέρνηση θα κάνει διάλογο με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς.
Οι εκτιμήσεις για τον αριθμό των ακινήτων που έχουν "παγώσει" ποικίλλουν: άλλοι μιλούν για περίπου 200 χιλιάδες ακίνητα, ενώ τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι 2 στα 10 δάνεια δεν εξυπηρετούνται.

Πρωτογενές πλεόνασμα, το ανθρωποκτόνο

«Θέλουμε πρωτογενές πλεόνασμα» είπε χθες ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα. Μάλιστα συνδύασε αυτόν τον... φιλόδοξο στόχο να τον πεις, ευχή κι επιθυμία να το πεις, όπως θέλετε πείτε το, με έναν άλλο ακόμη πιο φιλόδοξο: να βγούμε στις αγορές για να μην έχουμε ανάγκη τα δανεικά.
Την ίδια ώρα Κομισιόν και ΔΝΤ μας λένε ότι είμαστε σε καλό δρόμο, όχι ότι δεν έχουμε κι άλλο μπροστά μας. Άλλωστε η εισφορά...
αλληλεγγύης δείχνει το δρόμο: παρατείνεται ως το 2016, παραπέμποντας στο γνωστό ρητό ουδέν μονιμότερο του προσωρινού, προϊδεάζοντας για την μονιμοποίηση όλων των μέτρων που η ελληνική κοινωνία έχει υποστεί μέχρι στιγμής, δηλαδή νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, χαράτσια, φόροι, κ.λπ.
Τον δρόμο που έχουμε μπροστά μας ο Σόιμπλε τον περιέγραψε ως «βουνό» προκειμένου η ελληνική κυβέρνηση να μην παίρνει θάρρος και να μην διοχετεύει στην πολιτική και δημοσιογραφική πιάτσα οποιαδήποτε εκτίμηση για χαλάρωση της γερμανικής στάσης μετά τις γερμανικές εκλογές.
Στην πραγματικότητα, αυτό που ο καθένας βλέπει γύρω του είναι διάλυση και καταστροφή. Το όποιο ισοζύγιο δημόσιων εξόδων - εσόδων ή ακόμη και πλεόνασμα έρθει, αρχές 2014 ή κάποια στιγμή, θα είναι βουτηγμένο στην αδικία και «βαμμένο» με αίμα.
Η τρόικα, με την κυβέρνηση στο ρόλο του πρόθυμου εκτελεστή των διαρκώς επικαιροποιούμενων μνημονίων, καταστρέφει το πολύπλευρο κεφάλαιο της χώρας, καταστρέφει πρωτίστως όλους εκείνους στους οποίους βασίζεται για να έχει έσοδα. Είναι ποτέ δυνατόν να αποδώσει ένα τέτοιο σχέδιο, αν δεχτούμε ότι καταρτίστηκε με αυτό τον σκοπό;
Όμως εδώ ξετυλίγεται ένα σχέδιο λεηλασίας, με αδιάφορο το ανθρωπιστικό κόστος(αυτό μέχρι σήμερα εμπόδισε το εγχώριο πολιτικό σύστημα να κινηθεί πιο γρήγορα), το οποίο μπορεί να έρχεται ως «παράπλευρη απώλεια», δεν παύει από την άλλη να θυμίζει... «τελική λύση».
Το ερώτημα αναφορικά με ένα πολιτικό σχέδιο δράσης απέναντι σε αυτό το σχέδιο και τη μόνη προοπτική που γεννά, αυτή της εξόντωσης του πληθυσμού και της λεηλασίας της χώρας, παραμένει. Ακόμη κι η αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, στο βάθος, δείχνει να ελπίζει στην εξάντληση αυτού του σχεδίου και τη μεταστροφή των εμπνευστών του, λόγω αδιεξόδου. Η μεταστροφή αυτή δεν αποκλείεται να έρθει κάποια στιγμή. Δεν είναι βέβαιο όμως ότι θα μας αφορά (π.χ. όλο και περισσότεροι πιστεύουν ότι η Γερμανία θα σκληρύνει τη στάση της μετά τις εκλογές και όχι το αντίθετο). Επιπλέον, «μακροπρόθεσμα θα είμαστε όλοι  νεκροί»...Ή όπως λέει και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, «η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει»...

Ποιό είναι το όραμα σας κε Πρωθυπουργέ;


Φωτογραφία για Ποιό είναι το όραμα σας κε Πρωθυπουργέ;

Γράφει ο Υποναύαρχος ε.α. Κ. Βουλγαράκης ΠΝ

Η παρακάτω επιστολή διαβιβάστηκε 29-7-2013, στο Αρχηγό της ΝΔ και Πρωθυπουργό της Ελλάδας Ποιο είναι το όραμα σας κε Πρωθυπουργέ;

Πριν από ένα χρόνο κληθήκαμε να επιλέξουμε, μεταξύ των εκφραστών του «κακού» και του «χειρότερου» σεναρίου, όντας ήδη εξουθενωμένοι από τη διετή μνημονιακή λιτότητα, στην οποία μας είχαν οδηγήσει οι έξωθεν και έσωθεν επιβαλλόμενοι αναποτελεσματικοί πειραματισμοί.

Τότε μας καλέσατε σε συστράτευση, για την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων :

- Την ανάκτηση της αξιοπιστίας της Χώρας μας στο εξωτερικό (ως εργαλείο για μια αξιοπρεπή και ισότιμη επαναδιαπραγμάτευση, με τους εταίρους μας)

- Την προώθηση και εφαρμογή ουσιαστικών δομικών μεταρρυθμίσεων στο Κράτος, στην Οικονομία και στην Κοινωνία, για τον εκσυγχρονισμό της Χώρας μας

- Την προώθηση της «Ανάπτυξης», ως το μόνο αποτελεσματικό αντίδοτο στην 5ετή ύφεση της οικονομίας μας και στην αναζωογόνηση της χειμάζουσας κοινωνίας μας

Είναι πολλοί που με επιπολαιότητα βιάστηκαν και μόλις τρεις μήνες μετά την ανάληψη της ευθύνης διακυβέρνησης της Χώρας, ζητούσαν απτά αποτελέσματα και νέες εκλογές!! Άλλοι (όπως και εγώ), πιο εγκρατείς, ανέμεναν εσείς να σηματοδοτήσετε την έναρξη έστω επίτευξης των στόχων σας, για να σας κρίνουν …… επί του αποτελέσματος !! Τους τελευταίους λοιπόν μήνες, που έντονα προβάλλετε το (ψυχολογικής στήριξης) «success story» των στόχων και των μεθοδεύσεων σας, καλούμαι πλέον και εγώ «ο απλός πολίτης» (που όμως σκέπτεται), να αξιολογήσω την πρόοδο και κατά συνέπεια την αξιοπιστία σας.

- Αν και οι ενδείξεις είναι πολλές, θεωρώ ότι η πρόσφατη άρνηση αποδέσμευση της δόσης του Ιουνίου (4 δις) από τους εταίρους μας, ως ότου διευθετηθεί και η τελευταία λεπτομέρεια της διαθεσιμότητας, ακόμη και των 80 μόλις ατόμων (έναντι των 4.500), αλλά ακόμα και της διαδικαστικής έκδοσης του ΦΕΚ στο πολυνομοσχέδιο, που όμως ήδη είχε ψηφίσει η Βουλή, δηλώνει έμπρακτα και αδιαμφισβήτητα ότι οι συνομιλητές μας, εξακολουθούν να μη μας εμπιστεύονται !!

- Μεταρρυθμίσεις ….. (!!) ακούμε συνεχώς να νομοθετούνται, μεταρρυθμίσεις ακατανόητες για τον απλό κόσμο, που ακόμα και αυτές παραμένουν παγωμένες ….. μέχρι να μεταρρυθμιστεί το Κράτος (κατά το γνωστό φαύλο δίλημμα : ποιο έγινε πρώτο, το αβγό ή η κότα). Όσο για αποκρατικοποιήσεις …… ουδέν νεότερο (άλλη μια ένδειξη διοικητικής ανικανότητας και διεθνούς αναξιοπιστίας – αφού κανένας δεν κάνει συνέταιρο έναν αφερέγγυο) !!

- Η Ανάπτυξη, που ήταν και είναι η «σημαία» της πολιτικής πλατφόρμας σας, είναι άφαντη, ανύπαρκτη και δεν πρόκειται να τη δούμε, αν αυτή δε διέλθει προηγουμένως από τις Βρυξέλλες και την Ευρώπη γενικότερα και συνολικά (δηλαδή από το 2015 και έπειτα – μέχρι τότε οι Έλληνες, θα βιώνουμε σχεδόν μια 10ετία ύφεσης, κόντρα σ’ όλες τις κοινωνικές και οικονομικές θεωρίες).

Το 2010, που αποδεχθήκαμε το μοιραίο μνημόνιο των δανειστών μας και εναποθέσαμε τις τύχες μας, στα παγκοσμιοποιημένα οικονομικά μοντέλα της Τρόικα, ήταν εμφανές ότι ο στόχος της «εσωτερικής υποτίμησης», απαιτούσε ….. να καεί το λίπος που είχαν αποταμιεύσει οι Έλληνες, για να βιώσουν έτσι την οδύνη της ανασφάλειας, να υποταχθούν στη εργασιακή διαφώτιση των καθοδηγητών (ανταγωνιστικότητα) και να πειθαρχήσουν στις εντολές των εκτελεστικών οργάνων τους (κοινωνική προσαρμογή). Τρία (3) χρόνια μετά, που το λίπος των περισσότερων Ελλήνων έχει καεί και πλέον και έως ότου καεί και αυτό που απομένει στους ολίγους, οι λιπόσαρκοι Έλληνες θα καίνε πλέον τις σάρκες τους και το μυϊκό ιστό από τα βασικά όργανα της επιβίωσης των.

Παράλληλα με τη διαδικασία «λιποαναρρόφησης», ήταν εμφανές και επιστημονικά επιβεβλημένο, ότι έπρεπε να ξεκινήσει και η Ανάπτυξη νέου υγιούς μυϊκού ιστού, που όμως δεν έγινε, αν και εσείς πράγματι έγκαιρα το είχατε επισημάνει !! Τώρα λοιπόν αντιμετωπίζουμε μια λιπόσαρκη, εξουθενωμένη, ασθενική και κακορίζικη κοινωνία, που απαιτεί όχι μόνο νέο μυϊκό ιστό για να αναστηλωθεί, αλλά και λίπος, για την αναγκαία καύση ενέργειας, ώστε να ανανήψει και να ξανακινηθεί.

Κύριε πρωθυπουργέ, το πρόβλημα που έχετε τώρα να αντιμετωπίσετε (και μαζί σας, μοιραία όλοι μας), είναι ότι :

- Ο νέος μυϊκός ιστός – η νέα γενιά των 25-35 ετών, έχει ατροφήσει σε βαθμό μη αναστρέψιμο. Καταδικάστηκε ανεπιστρεπτεί, διότι όταν και αν ποτέ βρεθεί αυτό το αναγκαίο για τις καύσεις του λίπος, αυτός θα είναι πλέον βιολογικά πεπερασμένος και υπερκερασμένος, από τους επερχόμενους πιο νέους …. ιστούς.

- Παράλληλα, τα μοναδικά όργανα που μπορούσαν να παράσχουν, έστω και μια μειωμένη – ανεπαρκή ποσότητα καύσιμου λίπους, οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, κατεστάλησαν και καταστράφηκαν, μεθοδικά και συστηματικά, από τα λάθος φάρμακα και τις λαθεμένες οριζόντιες διαγνώσεις της θεράπουσας Τρόικα και των ντόπιων νοσηλευτών μας.

- Μη υπάρχοντος πλέον, του εσωτερικού - Εθνικού λίπους, που θα μπορούσε υπό διαφορετικές περιστάσεις …. και (σοβαρούς Εθνικούς) σχεδιασμούς, να ενεργοποιήσει την ανάπτυξη, είναι επόμενο ότι θα χρειαστούν μεταγγίσεις και μεταμοσχεύσεις από εξωτερικούς δότες, με όλα τα ρίσκα (συμβατότητας) και τους περιορισμούς που θα μας επιβάλλονται (εκάστοτε, για τις επόμενες δεκαετίες).

Χωρίς κάποια αμυδρά αποτελέσματα, που να μπορούν να γίνουν αντιληπτά και να ανακουφίσουν έστω και ενδεικτικά το λαό, που να αναπτερώσουν την ελπίδα του και να χαλυβδώσουν τη θέληση του, θεωρώ ότι η επικοινωνιακή εκστρατεία σας, που εκφράζετε με τα συνθήματα τύπου success story και οι «αισιόδοξες» δηλώσεις συμπαράστασης των «ατσαλάκωτων» ξένων συνομιλητών σας, είναι άκρως επικίνδυνες πρακτικές και υψηλού ρίσκου μεθοδεύσεις, διότι μετά το εξαντλημένο πλέον Εθνικό λίπος, αναλώνουν επικίνδυνα και τα όποια ψυχικά αποθέματα των Ελλήνων.

Η πολιτική ασφάλεια που (θεωρείτε ότι) σας παρέχει, η παντελής έλλειψη αξιόλογης και συγκροτημένης Αντιπολίτευσης και ο ωμός εκβιασμός του τύπου: «στο ευρώ με Σαμαρά ή στο χάος της δραχμής με Τσίπρα», έχει τα όρια του, που προσδιορίζονται από …. την έννοια και τη διάσταση του χάους, πάνω σ’ αυτούς που μπορεί (πλέον) να επηρεάσει. Αν δηλαδή, οι περισσότεροι συμπολίτες μας, βιώνουν ήδη το χάος και την ανέχεια, ποιοι απομένουν για να ανησυχήσουν και να υποκύπτουν ;; Ένας νέος ….. «χορός του Ζαλόγγου», δεν θα είναι καθόλου απίθανος για τους Έλληνες (αντιθέτως, είναι πηγαία γονιδιακή πρακτική μας) και αυτό ίσως και να εξηγεί καλύτερα από οποιαδήποτε επιστημονική ανάλυση, τη ραγδαία άνοδο ακραίων αναρχο-φασιστικών «πολιτικών» κοιτίδων (ειδικά στη χαμένη γενιά, του 65% των ανέργων νέων).

Επειδή βαίνουμε ολοταχώς, προς μια αυτοεκπληρούμενη «προφητεία» το Φθινόπωρο, καλείστε να μας εξηγήσετε ΑΜΕΣΑ, ευθαρσώς και χωρίς (πολιτικές) περιστροφές, ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΣΑΣ !!! Ποιο είναι το στίγμα μας, Ποιος είναι ο (εφικτός) προορισμός μας και Τι αναμένουμε εκεί να συναντήσουμε, ….. αλλά αφού προηγουμένως έχετε λάβει σοβαρά υπόψη σας, αν το πλήρωμα που διαθέτετε, μπορεί και αντέχει για να καβατζάρει !! Άλλως, είτε θα απομείνετε με ένα πλοίο φάντασμα έρμαιο στη φουρτούνα, είτε θα αντιμετωπίσετε μια ανταρσία, μια στάση που θα οδηγήσει στο αιματοκύλισμα και στο πραγματικό χάος, που ΕΣΕΙΣ θα έχετε προκαλέσει !!

Κύριε Πρωθυπουργέ, παρακαλώ να λάβετε επίσης υπόψη σας ότι :

- Πολλοί που παραμένουν εγκρατείς και προσηλωμένοι στις δημοκρατικές επάλξεις, μπορούν να ζουν, να ελπίζουν και να αγωνίζονται, αρκεί να έχουν ελεύθερο και αξιοπρεπή αέρα, για να αναπνέουν. Η προδοσία και η ταπείνωση, είναι αυτή που μπορεί να τους στρέψει εναντίον και να τους κάνει τους πλέον αποφασισμένους τιμωρούς, του κάθε Εθνικού μειοδότη ή υπαίτιου Εθνικής καταστροφής.

- Το 2013-14, δεν είναι και δε μπορεί να γίνει ούτε 2009, ούτε 2011, όπου οι προκάτοχοι σας, με πολιτικές στρεψοδικίες «απηλλάγησαν» των ευθυνών τους, μέσω πολιτικών διαδικασιών (εκλογών). Τα σημάδια των ακραίων αντίπαλων ανατρεπτικών εκφράσεων, δεν είναι πλέον μακριά στον ορίζοντα, αλλά γύρω από το σκάφος σας, μέσα στο Κοινοβούλιο μας … και οργανώνονται για σύγκρουση, την οποία και ΕΣΕΙΣ φαίνεται να προκαλείτε ή και ενδεχομένως να επιδιώκετε το τελευταίο διάστημα.

- Πολλοί «στοχαστικοί» προσομοιάζουν τα σημερινά δείγματα συνταγματικών και κοινοβουλευτικών εκτροπών του δημοκρατικού πολιτεύματος μας (με επίκληση της «κατάστασης εκτάκτου ανάγκης» της Χώρας), με τις αλήστου μνήμης εποχές του 1965. Μόνο που δε μπορεί, δεν πρέπει και αποκλείεται αυτό να επαναληφθεί. Είναι πρόσφατη η Ιστορία, ΟΛΟΙ έχουν πάρει τα μαθήματα τους και τις ευθύνες σήμερα, θα πρέπει να τις αναλάβουν, ΑΥΤΟΙ που εκ της θέσης και τα πεπραγμένα τους, τους αναλογούν. Δηλαδή, πολιτική διέξοδος και «άφεση αμαρτιών» των υπευθύνων, μέσω εκτροπής του πολιτεύματος, είναι αδιανόητη. «Μειοδότες» και «Ανάξιοι», είναι πλέον υπόλογοι στον ίδιο βαθμό και χωρίς ελαφρυντικά.

Κύριε Πρωθυπουργέ, όσοι μάθαμε να υπηρετούμε ιδανικά και αξίες, ξέρουμε ότι είμαστε υπηρέτες της παράδοσης μας και αναλώσιμοι, στο μείζον όφελος της Πατρίδας μας.

Αν και εσείς αισθάνεστε στρατευμένος σε τέτοια ιδανικά, τότε δεν έχετε να αποδείξετε τίποτα και σε κανένα. Απλά πρέπει να κάνετε το καθήκον σας, έχοντας όμως δίπλα σας το πλήρωμα σας, που θα πρέπει να βρείτε τρόπο και να το συσπειρώσετε και να το εμπνεύσετε – και αυτό θα γίνει μόνο αν σας δει όρθιο, αγέρωχο και υπερήφανο απέναντι στη φουρτούνα και όχι με το μαστίγιο, πάνω από τα ταλαίπωρα κεφάλια τους.

Ως παλιός, έμπειρος ναυτικός, σας διαβεβαιώνω ότι, καμιά φουρτούνα δε μπορεί να βουλιάξει σκάφος, στο οποίο ο Κυβερνήτης και το πλήρωμα του, είναι αποφασισμένοι να την αντιμετωπίσουν. Αντίθετα, καράβια έχουν βουλιάξει μέσα στο λιμάνι, από ανάξιους Κυβερνήτες και άναρχα πληρώματα.

Με εκτίμηση

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)