Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Εκκαθαρίσεις-εξπρές σε δήμους

80.000 ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΕΝΤΟΣ 10 ΗΜΕΡΩΝ, ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ Ή ΑΠΟΛΥΣΗ
Μέσα στον ασφυκτικό χρόνο των 10 ημερών, τη βαριά ατμόσφαιρα των Μνημονίων με τις απολύσεις, τις διαθεσιμότητες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και την αβεβαιότητα και ανασφάλεια του θολού τοπίου των αλλαγών της κυβέρνησης που... αλλάζουν από μήνα σε μήνα ανάλογα με τις επιταγές της τρόικας, καλούνται 80.000 δημοτικοί υπάλληλοι να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα διαδημοτικής κινητικότητας που θα πρέπει να αρχίσει, να εξελιχθεί και να ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιανουαρίου.
Οι δημοτικοί υπάλληλοι δηλώνουν μέσω της ομοσπονδίας τους (ΠΟΕ - ΟΤΑ) ότι «προετοιμάζονται χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» (φωτ. ΑΠΕ)

Την εφαρμογή του προγράμματος της εθελοντικής διαδημοτικής κινητικότητας, που προωθείται κατεπειγόντως με ρύθμιση στο νομοσχέδιο για το φόρο ακινήτων, χαιρέτισαν με δηλώσεις τους...
οι υπουργοί: Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης - σημειώνοντας ταυτόχρονα στα τεκταινόμενα τη σύμφωνη γνώμη της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
Ωστόσο οι δημοτικοί υπάλληλοι μέσω της ομοσπονδίας τους (ΠΟΕ-ΟΤΑ) υπογραμμίζουν ότι «προετοιμάζονται απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» και καταγγέλλουν «τη διαδικασία της ενδοδημοτικής κινητικότητας ως απαράδεκτη, καθώς όπως λένε υπηρετεί τη διάλυση των δήμων και την εκχώρηση των αρμοδιοτήτων τους στα μεγάλα εργολαβικά συμφέροντα».

Ο κ. Μιχελάκης υπογράμμισε τις σύντομες και αδιάβλητες διαδικασίες οι οποίες θα διεξαχθούν από το ΑΣΕΠ και τόνισε ότι το προσωπικό που θα μεταταχθεί θα ενταχθεί στην κινητικότητα μόνο για ένα μήνα και στη συνέχεια θα τοποθετηθεί στην υπηρεσία που έχει ζητήσει. «Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται -όπως συνέβη και με τους δημοτικούς αστυνομικούς- πως κινητικότητα δεν σημαίνει και έξοδος από το Δημόσιο», σχολίασε ο υπουργός Εσωτερικών.

Επίσης ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι η διαδικασία αυτή έχει πιλοτικό χαρακτήρα, καθώς στο μέλλον όλες οι μετακινήσεις προσωπικού στον ευρύτερο δημόσιο τομέα θα γίνονται με αυτή τη λογική. Θα υπάρχει δηλαδή ένα «πάντρεμα» προσφοράς και ζήτησης με βάση τις κενές θέσεις, αλλά και το πλεονάζον προσωπικό.

Οι παράμετροι

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εθελοντικής διαδημοτικής κινητικότητας έχει τις εξής παραμέτρους:

* Ποιοι μπορούν να μετάσχουν:

Κάθε μόνιμος ή με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου υπαλλήλος των ΟΤΑ Α' βαθμού, της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος, των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων και του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

* Πού μπορούν να μεταταχθούν:

Σε κενές ή συνιστώμενες, με την πράξη μετάταξης, θέσεις αντίστοιχου κλάδου ή ειδικότητας άλλων ΟΤΑ Α' βαθμού, της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος, των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων και του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

* Πώς είναι η διαδικασία

Τα 10 βήματα για την εθελοντική μετάταξη:

1. Εκδοση ανακοίνωσης του υπουργείου Εσωτερικών, με αιτιολογημένα αιτήματα των φορέων, στα οποία θα βεβαιώνεται ότι υπάρχουν οι αναγκαίες πιστώσεις.

2. Με κοινή απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης καθορίζονται τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων.

3. Οι υποψήφιοι υποβάλλουν αίτηση που συνοδεύεται από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, στις υπηρεσίες που υπηρετούν μέσα σε αποκλειστική προθεσμία δέκα (10) ημερών από την έκδοση της ανακοίνωσης.

4. Οι Διευθύνσεις μέσα σε προθεσμία δέκα (10) ημερών συντάσσουν πίνακες συνδρομής κριτηρίων που αποστέλλουν στους φορείς υποδοχής και στο ΑΣΕΠ.

5. Το ΑΣΕΠ μέσα σε προθεσμία δεκαπέντε (15) ημερών συντάσσει Ενιαίο Πίνακα Κατάταξης και Διάθεσης, με βάση τους πίνακες συνδρομής κριτηρίων, τη μοριοδότηση και τις δηλώσεις προτίμησης των υποψηφίων, τα οποία αποστέλλει στο υπουργείο Εσωτερικών.

6. Το υπουργείο Εσωτερικών αποστέλλει αμελλητί τον πίνακα στους φορείς προέλευσης και υποδοχής.

7. Οι φορείς προέλευσης δηλώνουν πως συμφωνούν στη μετάταξη μέσα σε προθεσμία πέντε (5) ημερών από τη ημερομηνία που έλαβαν τους πίνακες των υπαλλήλων προς το φορέα υποδοχής και στο γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, με κοινοποίηση στο υπουργείο Εσωτερικών.

8. Αν παρέλθουν 5 ημέρες χωρίς σύμφωνη ή αρνητική γνώμη, τεκμαίρεται η σύμφωνη γνώμη του φορέα προέλευσης.

9. Ο φορέας υποδοχής μέσα σε προθεσμία πέντε (5) ημερών από τη λήψη της σύμφωνης γνώμης του φορέα προέλευσης εκδίδει την απόφαση της μετάταξης του υπαλλήλου.

10. Η απόφαση δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

* Τι πρέπει να ξέρουν οι υπάλληλοι προς μετάταξη:

1Το προσωπικό που θα μεταταχθεί μπαίνει σε διαθεσιμότητα για ένα μήνα. Ο χρόνος αρχίζει να μετράει από την ημερομηνία δημοσίευσης της σχετικής πράξης του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Η διαθεσιμότητα παύει αυτοδικαίως με την πάροδο του μηνός με την έκδοση αμελλητί σχετικής διαπιστωτικής πράξης του αρμόδιου για διορισμό οργάνου, δηλαδή του φορέα υποδοχής.

2Κατά τη διάρκεια της διαθεσιμότητας η μισθοδοσία του προσωπικού βαρύνει το φορέα προέλευσης και μόλις ολοκληρωθεί η διαθεσιμότητα αρχίζει να βαρύνει το φορέα υποδοχής.

3Το προσωπικό που θα μεταταχθεί με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή εθελοντικά, δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί πλεονάζον και να μπει εκ νέου και χωρίς την συγκατάθεσή του σε καθεστώς κινητικότητας ή διαθεσιμότητας.

* ΕΟΠΥΥ
Διαθεσιμότητα για 8.900 εργαζομένους-γιατρούς


Μέσα σε 45 ημέρες πρέπει να έχει αρχίσει και να έχει ολοκληρωθεί η ενδοδημοτική κινητικότητα, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε προχθές. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση βιάζεται δεν έχει να κάνει μόνον με τους χρόνους που έχει στη διάθεσή της από την τρόικα, αλλά και με το δεύτερο κύμα της διαθεσιμότητας που περιλαμβάνει 12.500 υπαλλήλους και ύστερα από τη σιωπηρή έγκριση της τρόικας πάει για τον Μάρτιο του 2014.

Ο χρόνος για πρώτη φορά «δουλεύει» υπέρ του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και της δουλειάς που έχει γίνει εκεί από τον υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς δύο μεγάλες ομάδες εργαζομένων μπορούν να προστεθούν στις λεγόμενες δεξαμενές υπαλλήλων για διαθεσιμότητα, προκειμένου να καλυφθούν οι μνημονιακές υποχρεώσεις.

Ηδη το υπουργείο Υγείας πρότεινε τη «λύση» για 8.900 διαθεσιμότητες στον ΕΟΠΥΥ και έλαβε την τελική έγκριση από την κυβέρνηση στο Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σύμφωνα με τις αποφάσεις, στον Οργανισμό θα παραμείνουν 1.100 άτομα. Πρόκειται για διοικητικούς υπαλλήλους, οι οποίοι θα στελεχώσουν τις κεντρικές υπηρεσίες και τα φαρμακεία του νέου ΕΟΠΥΥ.

Το χρονοδιάγραμμα

Αυτό που υπολείπεται είναι να ανακοινωθούν οι διαδικασίες και τα χρονοδιαγράμματα της διαθεσιμότητας των γιατρών που -πρέπει να σημειωθεί- βρίσκονται σε πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις, σύμφωνα με αποφάσεις της Ομοσπονδίας τους, που θα συνεχιστούν μέχρι 20 Δεκεμβρίου.

Αν η διαθεσιμότητα των 8.900 γιατρών πραγματοποιηθεί, τότε από την άποψη των «αριθμών» τα πράγματα θα γίνουν περισσότερο εύκολα για τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης τον ερχόμενο Μάρτιο, οπότε και θα είναι υποχρεωμένος να παραδώσει στην τρόικα το δεύτερο κύμα με τους 12.500 υπαλλήλους.

Ενα δεύτερο σημείο που αναμένεται να φέρει μια ανάσα στο σχεδιασμό του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι η «λύση» που θα δοθεί στις αμυντικές βιομηχανίες όταν επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας. Από τους εργαζομένους εκεί αναμένεται να απομακρυνθούν περίπου 700 εργαζόμενοι, οι οποίοι, όπως δείχνουν μέχρι στιγμής τα πράγματα, θα συνυπολογιστούν στο συνολικό αριθμό των απολύσεων, προκειμένου να συμπληρωθεί το νούμερο των 4.000 για το 2013 και 11.000 για το 2014.

"Ηλεκτροσόκ" με τα τιμολόγια της ΔΕΗ...

  «Κυβέρνηση και ΔΕΗ παίζουν παιχνίδια με το ρεύμα στους φτωχούς»

Αυξήσεις που μπορεί να φθάσουν έως και 25% (10 ευρώ ανά τετράμηνο) μελετώνται να ισχύσουν στα πρώην τέλη ΑΠΕ (έχουν βαπτιστεί ΕΤΜΕ-ΑΡ), που φθάνουν στους καταναλωτές μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Ένα μέσο νοικοκυριό, που καταναλώνει περί τις 2.000 κιλοβατώρες το τετράμηνο, πλήρωνε έως τον περασμένο Ιούλιο 23,44 για το ΕΤΜΕ-ΑΡ. Τότε υπήρξε υπερδιπλασιασμός του τέλους στα 51,2 ευρώ και τώρα ετοιμάζεται, όπως αναφέρει...
η εφημερίδα «δημοκρατία», νέα αύξηση.

Αν η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) εγκρίνει τη μελετώμενη νέα επιβάρυνση, τότε το μέσο νοικοκυριό, συμφωνα με τη "Δημοκρατία" θα πληρώνει περισσότερα από 60 ευρώ ανά τετράμηνο για το ΕΤΜΕΑΡ.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, η νέα αύξηση πρέπει να ανακοινωθεί έως το τέλος Δεκεμβρίου, με στόχο να κλείσει τμήμα της «μαύρης τρύπας» στη χρηματοδότηση των παραγωγών από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

Στοιχεία – σοκ για τη φτώχεια

Δυσκολία να ικανοποιήσει βασικές ανάγκες όπως κατανάλωση κρέατος κάθε δεύτερη ημέρα ή να έχει επαρκή θέρμανση, έχει ένας στους πέντε Έλληνες, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Βάσει αυτών των στοιχείων η χώρα μας κατατάσσεται στη 6η χειρότερη θέση μεταξύ 30 ευρωπαϊκών χωρών, όσον αφορά τη στέρηση υλικών αγαθών και τις συνθήκες διαβίωσης των νοικοκυριών.

Πρόκειται για τους δείκτες συνθηκών διαβίωσης του πληθυσμού της χώρας για το 2012 με...
περίοδο αναφοράς εισοδήματος το έτος 2011.
Σημειώνεται ότι η στέρηση βασικών αγαθών και υπηρεσιών δεν αφορά μόνο τον φτωχό πληθυσμό αλλά και μέρος του μη φτωχού. 
Δυσκολία να καλυφθούν αναγκαίες δαπάνες ύψους ακόμη και 540 ευρώ
Είναι εν προκειμένω χαρακτηριστικό ότι, το 76,3% του φτωχού πληθυσμού και το 30,8% του μη φτωχού, δηλώνει οικονομική δυσκολία να αντιμετωπίσει έκτακτες, αλλά αναγκαίες δαπάνες, ύψους ακόμη και περίπου 540 ευρώ.

Αδυναμία δηλώνει το 26,7% να έχει ικανοποιητική θέρμανση
Το ποσοστό του συνολικού πληθυσμού που δηλώνει οικονομική αδυναμία να έχει ικανοποιητική θέρμανση ανέρχεται σε 26,7% το 2012- από 16,4% το 2008-, ενώ αντίστοιχα για τον φτωχό πληθυσμό είναι 47,6% το 2012 (από 33% το 2008) και για τον μη φτωχό πληθυσμό 20,8% το 2012 (από 12,1% το 2008) • Το 35,7% του μη φτωχού πληθυσμού δηλώνει ότι επιβαρύνεται πάρα πολύ από τις συνολικές δαπάνες στέγασης, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τον φτωχό πληθυσμό εκτιμάται σε 62,6%

Δυσκολία ενός γεύματος με κρέας ανά δύο ημέρες

Έτσι, όχι μόνον ο φτωχός πληθυσμός της χώρας, αλλά και μέρος του μη φτωχού πληθυσμού, έχει πλέον δυσκολία για μία εβδομάδα διακοπών ετησίως, για γεύμα με κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι- ή ισοδύναμο για χορτοφάγους- κάθε δεύτερη ημέρα, για επαρκή θέρμανση της κατοικίας, για αγορές διαρκών αγαθών (όπως πλυντήριο ρούχων, έγχρωμη ΤV, τηλέφωνο, κινητό τηλέφωνο ή αυτοκίνητο), για αποπληρωμή δανείων ή αγορών με δόσεις, για πληρωμή πάγιων λογαριασμών, κ.λπ.

Σύμφωνα δε με την έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για τις συνθήκες διαβίωσης των νοικοκυριών το 2012 (εισοδήματα 2011), το ποσοστό του πληθυσμού που αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες με αποτέλεσμα να στερείται, τουλάχιστον, τέσσερις από τις εννέα, συνολικά, διαστάσεις της υλικής στέρησης, ανέρχεται σε 19,5% το 2012. Το ποσοστό αυτό ανερχόταν σε 15,2% το 2011, σε 11,6% το 2010, σε 11% το 2009 και σε 11,2% το 2008.
Στην 6η χειρότερη θέση μετά τη Βουλγαρία

Ως αποτέλεσμα, η Ελλάδα βρέθηκε στην 6η χειρότερη θέση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, μετά τη Βουλγαρία (44,1%), τη Ρουμανία (29,9%), τη Λετονία (26%), την Ουγγαρία (25,7%) και τη Λιθουανία (19,8%). Στην καλύτερη θέση μεταξύ των 30 χωρών, βρίσκεται η Ελβετία (0,8%).
Όλη η ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ

Κόψτε το κάπνισμα ή αλλιώς κόψτε το βίντεο: Έτσι είναι οι πνεύμονες των καπνιστών



Οι ερευνητές συνέδεσαν τους πνεύμονες ενός χρόνιου καπνιστή αλλά και ενός ατόμου που δεν καπνίζει με ένα μηχάνημα το οποίο προσομοιάζει με τον τρόπο που φουσκώνουν μέσα στο σώμα μας.
Δείτε το αποτέλεσμα του πειράματος:

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)