Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

ΝΑ ΤΙ ΨΗΦΙΖΑΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
www.apostoloupanos.gr

Στο παρακάτω κείμενό μου, σας παραθέτω σταχυολογώντας μερική από τη δράση των Εθνοκτόνων κομμάτων μας στο ευρωκοινοβούλιο. Σας παραθέτω θέσεις και αποφάσεις τους, που ουδείς θα πίστευε πως είναι δυνατόν να ψηφίζονται από Έλληνες ευρωβουλευτές.

Βλέπετε οι Βρυξέλλες βρίσκονται πολύ μακριά και όλοι αυτοί πιστεύουν πως τα μαντάτα τους είναι δύσκολο να φτάσουν στην Ελλάδα.
Έτσι, θα παρακαλέσω τους Έλληνες ψηφοφόρους να διαβάσουν με προσοχή το συγκεκριμένο κείμενο και αναλόγως να πράξουν.

ΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
- Στην έκθεση Ιθκέρδο Ρόχο για τον φονταμενταλισμό και την τροπολογία αρ. 7 «να μην αποτελεί το θρήσκευμα στοιχείο ταυτότητας των πολιτών». ΥΠΕΡΨΗΦΙΖΕΙ η μεγάλη πλειοψηφία της ΝΔ (Χατζηδάκης, Δημητρακόπουλος, Τρακατέλης κ.ά.)
- Οι ίδιοι Ευρωβουλευτές της ΝΔ υπερψηφίζουν και την τροπολογία αρ. 9, που προνοεί τον διαχωρισμό Εκκλησίας και κράτους.
- «Υπερπολιτικοποιείται η Εκκλησία», υποστηρίζει ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης (ΝΔ) στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» της ΝΕΤ (8.2.2005).
- Ο Ι. Βαρβιτσιώτης προτείνει βελούδινο διαζύγιο Κράτους και Εκκλησίας (ΕΘΝΟΣ – 8.2.2005).
- «Άτολμη η Εκκλησία. Στις εξαγγελίες έμεινε η κάθαρση», υποστηρίζει οΙ. Βαρβιτσιώτης (Ελευθεροτυπία - 6.12.2005). Ο ίδιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ ζητεί να επιτρέπεται η καύση των νεκρών (ΒΗΜΑ - 5.2.2006).
- Ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Μ. Μαυρομάτης αξιώνει (Δ.Τ. 23.5.2005) η θανάτωση των βοοειδών εντός της Ε.Ε. να γίνεται σύμφωνα ... με τις επιταγές του Ισλάμ!

ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ-ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Σύσσωμο το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ υποστηρίζουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (17.11.2004) να δοθεί ψήφος στους μετανάστες.
Την απελευθέρωση των λιμενικών υπηρεσιών και την απασχόληση ανειδίκευτων εργατών στα λιμάνια, παρά την θύελλα αντιδράσεων από τις Ενώσεις Λιμενεργατών σε όλη την Ευρώπη.
ΥΠΕΡΨΗΦΙΖΟΥΝ οι Ευρωβουλευτές της ΝΔ Χατζηδάκης, Βακάλης, Κράτσα και Κασιώτου.
Την Έκθεση Sainjon κατά της παιδικής εργασίας.
ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΕΙ η μεγάλη πλειοψηφία της ΝΔ (Χατζηδάκης, Χριστοδούλου, Αργυρός κ.ά.)

ΓΙΑ ΤΟΝ «ΜΕΓΑΛΟ ΑΔΕΛΦΟ»
ΥΠΕΡ των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων και του «ευρω-Φακελώματος», ψηφίζουν για λογαριασμό της NΔ οι Ευρωβουλευτές της, Τρακατέλλης, Χατζηδάκης, Γκλαβάκης και Βακάλης.

ΝΑΙ ΣΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ
Ψήφισμα που κατατέθηκε (20.9.1995) για την παύση των πυρηνικών δοκιμών. ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ από το σύνολο των ευρωβουλευτών της ΝΔ.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Έκθεση κ. Fantuzzi για τις προστατευόμενες ονομασίες προέλευσηςγια φέτα, κρασί, ελαιόλαδο κλπ (17.1.1997).
Όλοι οι Έλληνες ευρωβουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΝ και του ΚΚΕ απουσιάζουν από την ψηφοφορία πλην του (τότε ευρωβουλευτή )Ν. Κακλαμάνη!!!

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΧΡΥΣΟΘΗΡΕΣ
«Ορυμαγδός στοιχείων στα πορίσματα για τους χρυσοθήρες της Σοφοκλέους»
«Πρώτος μεταξύ κερδισμένων είναι ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ι. Αβέρωφ (1.217.442.538 δρχ», «ΤΟ ΒΗΜΑ» 15.6.2005).
ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ -Ένα εκατομμύριο ευρώ και πλέον οι επενδύσεις του στο ελληνικό αλλά και ξένα χρηματιστήρια, «ΘΕΜΑ» 4.2.2006.

ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΜΙΚΡΟΑΠΟΤΑΜΙΕΥΤΩΝ
Για την φορολόγηση τόκων αποταμιεύσεων με ελάχιστο ποσοστό 15%. ΥΠΕΡ μαζικά ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ, και ΚΚΕ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ
Έκθεση Φαγιό για περιορισμό της χρήσης κάποιων επισήμων γλωσσών της Ε.Ε., με ενδεχόμενο να αποκλειστεί και η Ελληνική γλώσσα.
ΥΠΕΡ ψήφισαν οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ. Χατζηδάκης, Αργυρός, Μούσχουρη κ.ά..

«ΜΠΟΥΡΔΑ» Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
«Μπούρδα» και «χαμένη υπόθεση» το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων- δηλώσεις στον Ραδιοφωνικό Σταθμό ALPHA 98,9 στις 26.10.05 από τον Ν. Γεωργιάδη, βουλευτή της ΝΔ και συν-συγγραφέα του βιβλίου «ΧΕΛΩΝΕΣ ΚΑI ΤΙΓΡΕΙΣ» το οποίο πόνημα συνέγραψε μετά του ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Χατζηδάκη…

ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ
4 μέρες μόλις πριν από το δημοψήφισμα στην Κύπρο και την ίδια στιγμή που με αγωνιώδες διάγγελμά του ο αείμνηστος Πρόεδρος Τάσος Παπαδόπουλος προσδιορίζει τους τεράστιους εθνικούς κινδύνους, που εγκυμονεί η αποδοχή του, στις 21.04.2004 στο Στρασβούργο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ασχολείται με το σχέδιο Ανάν για την Κύπρο.
Υπέρ του σχεδίου Ανάν ψηφίζουν μαζικά 7 Ευρωβουλευτές της Ν.Δ. Υπέρ του σχεδίου Ανάν ψηφίζουν 9 Ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Με συντριπτική πλειοψηφία 76% ο ελληνισμός της Κύπρου είπε ΟΧΙ στην φιλότουρκη ψήφο των Ευρωβουλευτών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.
Μέχρι σήμερα όμως οι Κύπριοι πληρώνουν τα σπασμένα από το γεγονός ότι απέρριψαν την ανθελληνική παρότρυνση του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. Διότι θεωρήθηκε ότι είναι αδιάλλακτοι και δεν επιθυμούν λύση του προβλήματος, κάτι βέβαια που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ
Τίθεται θέμα χρηματοδότησης των Τουρκοκυπρίων, κάτι που εδραιώνει το ψευδοκράτος που ενισχύεται οικονομικά από την Ε.Ε. Υπερ της χρηματοδότησης των Τουρκοκυπρίων σύσσωμη η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ. Κατά ο ΛΑΟΣ, ΑΠΟΧΗ από το Κ.Κ.Ε.

ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ
Στην έκθεση για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, που αξιώνεται ηαπόσυρση των τουρκικών δυνάμεων κατοχής από την Κύπρο, υπήρξαν Έλληνες Ευρωβουλευτές, που έδειξαν να μην ενοχλούνται από την παρουσία του Αττίλα στην Ελληνική μεγαλόνησο. ΚΑΤΑ της αποχώρησης των στρατευμάτων κατοχής ψήφισαν: Μανώλης Μαυρομάτης (ΝΔ), Κατερίνα Mπατζελή (ΠΑΣΟΚ), Δημήτρης Παπαδημούλης (ΣΥΝ).

ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ Ε.Ε.
Διεύρυνση της ΕΕ- Ένταξη της Κύπρου και των άλλων 9 χωρών στην Ε.Ε. (Έκθεση του ευρωβουλευτού κ. Μπροκ, 13.6.2002)
ΚΑΤΑ το ΚΚΕ! (Ενώ το ΑΚΕΛ στην Κύπρο πάσχιζε για τη ένταξη στην Ε.Ε.!)
ΑΠΟΧΗ ο ΣΥΝ δια του Παπαγιαννάκη! Ο κ. Αλαβάνος απουσιάζει από την ψηφοφορία…. Από το ΠΑΣΟΚ απουσιάζουν από την ψηφοφορία τρεις ευρωβουλευτές και από τη Ν.Δ. άλλοι δύο (Αβέρωφ και Φωλιάς)
Αποτέλεσμα από τους 25 Έλληνες ευρωβουλευτές μόλις οι μισοί, 13, δίνουν θετική ψήφο στη διεύρυνση της Ε.Ε., άρα και στην Κύπρο!

ΥΠΕΡ ΤΩΝ «ΓΚΡΙΖΩΝ ΛΥΚΩΝ»
Στην πρόταση να τεθεί εκτός νόμου η ρατσιστική και φασιστική οργάνωση «Γκρίζοι Λύκοι», που σημειωτέον είναι οι αυτουργοί της δολοφονίας πολλών Κυπρίων αγνοημένων, των Ισαάκ και Σολωμού και των επιθέσεων κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου. ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ μαζικά οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Το τελικό ψήφισμα που δεν περιλαμβάνει τίποτε για τους «Γκρίζους Λύκους», την προστασία του ονόματος της Μακεδονίας και την απόσυρση των κατοχικών στρατευμάτων από την Κύπρο. ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΑΝ οι ευρωβουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. ΚΑΤΑ: Γ. Καρατζαφέρης (ΛΑ.Ο.Σ.) και Α. Παφίλης (ΚΚΕ). ΑΠΟΧΗ: Δ. Παπαδημούλης.(ΣΥΝ)

CASUSBELLI
Τροπολογία που ζητούσε να αποσύρει η Τουρκία την απειλή πολέμου κατά της Ελλάδας, σε περίπτωση επέκτασης των χωρικών υδάτων της χώρας μας.
ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ μαζικά οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Αρκεί ένα άτομο να σου λείπει και όλος ο κόσμος σου φαίνεται άδειος (!)

Τα αφανή θύματα της ΕΡΤ. Δεν ξέρουμε αν θα έπρεπε να νιώθουν τύψεις οι πολιτικοί υπεύθυνοι, τα θύματα πάντως από το «λουκέτο» στην ΕΡΤ έφτασαν τα δώδεκα!
Χρυσούλα Κατσιμιλή, 47 χρονών, τηλεφωνήτρια στην ΕΡΤ, πέθανε την Κυριακή 25 Μαίου το απόγευμα στο σπίτι της, η κηδεία της έγινε την περασμένη Τετάρτη, πρωί, στην Επίδαυρο, τόπο καταγωγής της...

Μόλις είχε λάβει ειδοποίηση για κατάσχεση του διαμερίσματός της. Κι ενώ ήδη το έφερε βαρέως που έκανε αίτηση και δούλευε στη Δημόσια Τηλεόραση. Αισθάνθηκε κουρασμένη... Και πέθανε. Άλλη μια θλιβερή ιστορία ζωής.
Εργαζόταν 24 χρόνια στην  ΕΡΤ, ο μισθός της ήταν 1200€, τώρα (τώρα;) στη ΔΤ έπαιρνε 800€. Το διαμέρισμά της, 80 τετραγωνικά μέτρα όλο κι όλο, αυτό για το οποίο έλαβε το κατασχετήριο από την τράπεζα, στη Νέα Σμύρνη. 
Πέρασε δύσκολα ιδίως τα τελευταία χρόνια στην ΕΡΤ, σε προσωπικό επίπεδο, ας μην επεκταθούμε τώρα. Συνεπής στη δουλειά της και φιλότιμη, πάντα ως τηλεφωνήτρια, με βάρδιες. Δεν ήθελε να εργάζεται στη ΔΤ αλλά πίστευε ό,τι δεν θα έβρισκε πουθενά αλλού δουλειά. Αναγκάστηκε. Αισθανόταν ταπεινωμένη που έκανε αίτηση. 
Και φοβότανε πως οι συμβάσεις θα λήξουν οριστικά τον Αύγουστο. Ζούσε με την απειλή της διακοπής της εργασίας της. Είναι από τις περιπτώσεις που δεν της είχαν κάνει αρνητική κριτική για την εργασία της στη ΔΤ, ούτε καν από την ertopen.com. Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις, ίδιες, εννοείται. Δεν έβγαζε παράπονο η Χρυσούλα, απλώς απομονώθηκε και σπάνια π.χ τηλεφωνούσε στους παλιούς της συνάδελφους, ακόμα και για τα τυπικά. Και κατέρρευσε...

  • Έχουν κάνει τρισάγιο σε 12 άτομα στην πρώην  ΕΡΤ μέσα στο χρόνο.
  • Και μετρούν και δύο αποβολές τις μέρες του «μαύρου», πέρυσι τον Ιούνιο.
Χωρίς να συνυπολογίσουμε την αυτοκτονία του πατέρα ενός μουσικού, όταν απολύθηκαν όλοι τους από τα Μουσικά Σύνολα. Στην Πάρο. Ανέβηκε στην ταράτσα και βούτηξε στο κενό. Συν ένας νεκρός ακόμα από τους αλληλέγγυους που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο, νύχτα, έξω από την ΕΡΤ, Μεσογείων, διασχίζοντας τον δρόμο. Ήταν εκεί για συμπαράσταση...
«Αρκεί ένα άτομο να σου λείπει και όλος ο κόσμος σου φαίνεται άδειος»... Το έλεγε η Χρυσούλα Κατσιμιλή γιατί της έλειπαν οι συνάδελφοί της από τη δουλειά, στη ΔΤ. Έτυχε, οι φίλες της να βρίσκονται -όλες- στο ertopen...
Δημήτρης Κανελλόπουλος
e-tetradio.gr

Απλή Αναλογική… Βουλή με 23 κόμματα

Με βάση τα αποτελέσματα της ευρωκάλπης, εάν εφαρμοζόταν η απλή αναλογική χωρίς το πλαφόν του 3% σε εθνικές εκλογές, θέσεις στα έδρανα θα κέρδισαν ακόμα και συνδυασμοί που συγκέντρωσαν κάτω από 30.000 ψήφους.
Μια πανσπερμία κομμάτων και χρωμάτων θα μετείχε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο εάν με δεδομένα αποτελέσματα των ευρωπαϊκών εκλογών εφαρμοζόταν το σύστημα της απλή και άδολης αναλογικής στις βουλευτικές κάλπες.

Συνολικά, πάνω από 20 κόμματα θα διεκδικούσαν τις 300 έδρες στη Βουλή, καθώς με το σύστημα αυτό θα ήταν εφικτή η είσοδός στην κεντρική πολιτική σκηνή και στους συνδυασμούς οι οποίοι έλαβαν ακόμα και κάτω από τη μία μονάδα με 20.000-30.000 ψήφους.
Αν και η επιμέρους εκλογική δύναμη μοιάζει μικρή, συνολικά, 1 εκατ. ψηφοφόροι επέλεξαν τα κόμματα που συγκαταλέγονται στο 17,14% χωρίς εκπροσώπηση στην Ευρώπη.
Πατήστε στην φωτογραφία για μεγέθυνση:
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Από την ημερίδα για την "υγεία των Αποστράτων" στο Πολεμικό Μουσείο


Με την παρουσία του Υπουργού Υγείας κ. Α. Γεωργιάδη και των βουλευτών κ. Βούλτεψη και Ιακωβίδου, πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή 30 Μάϊ 2014, στο Πολεμικό Μουσείο η ημερίδα με θέμα: «Υγειονομική Περίθαλψη Αποστράτων», που συνδιοργάνωσαν οι Ενώσεις Αποστράτων Αξιωματικών και ο Σύνδεσμος Αποφοίτων ΣΣΑΣ. Τον συντονισμό της ημερίδας είχε ο κ. Αθ. Γριβας, όπου αφού έδωσε στην αρχή τον λόγο στους 3 Προέδρους των Ε.Α.Α., για να απευθύνουν χαιρετισμό (όπως και ο Υπουργός και ο ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ κ. Χ. Γρηγορέας) στη συνέχεια... έδωσε τον λόγο στους κύριους ομιλητές:

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Σ.Α./ΣΣΑΣ Ι. Αντωνιάδης, τεκμηρίωσε την αναγκαιότητα επαύξησης των εισακτέων στις Στρατιωτικές Σχολές ΣΣΑΣ και ΣΑΝ, καθόσον ο ολοένα και μειούμενος αριθμός, θα δημιουργήσει στο άμεσο μέλλον, δυσεπίλυτο πρόβλημα στην λειτουργία των Στρ. Νοσοκομείων.

Ο Τξχος (ΥΙ) Κ. Φιλιππάκης, αναφέρθηκε στην ποσόστωση των νοσηλευθέντων στα Στρ. Νοσοκομεία (για τον Σ.Ξ. 45% εν ενεργεία, 38% απόστρατοι, 12% λοιποί και 5% μέλη οικογενειών, για το Π.Ν. 20% εν ενεργεία, 60% απόστρατοι, 11% λοιποί και 9% μέλη οικογενειών, και για την Π.Α. 10% εν ενεργεία, 45% απόστρατοι, 23% λοιποί και 12% μέλη οικογενειών), στα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τα Στρ, Νοσοκομεία (72 εκατομ. Ευρώ), για την ύπαρξη των διακλαδικών κλινικών και κέντρων (ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ / 401 ΓΣΝΑ, ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΔ, ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ 251 ΓΝΑ), για τα στρατιωτικά φαρμακεία Αττική -Πειραιάς (417 ΝΙΜΤΣ, 401 ΓΣΝΑ, Αν. Πύλη ΓΕΣ, 251 ΓΝΑ, ΝΝΑ, ΝΝ Σαλαμίνας, 112 ΠΜ Ελευσίνα), Αλεξανδρούπολη 216 ΚΙΧΝΕ, Ξάνθη 212 ΚΙΧΝΕ, Λάρισα (404 ΓΣΝ), Χανιά (ΝΝΚ στη Σούδα), Θεσσαλονίκη (παλαιό 424 ΓΣΝΕ) και το ποσοστό συμμετοχής (Φάρμακα χονδρικής τιμής > 200 €, στη λιανική τιμή κρατικής διατίμησης και για Φάρμακα χονδρικής τιμής < 200 €:

Ποσοστό συμμετοχής 25% 5%
Ποσοστό συμμετοχής 10% 0%
Ποσοστό συμμετοχής 0% 0%)

και για τα στρ. Οδοντιατρεία 417 ΝΙΜΤΣ (2 έδρες), στην Θεσ/νίκη στο ΟΦΘ (4έδρες), στη Λάρισα στο ΟΦΛ (2 έδρες), στην Αλεξ/πολη στο ΟΦ (2 έδρες), στο Διδυμότειχο στο ΟΦ (2 έδρες), στη Ξάνθη στο ΟΦ (2έδρες), όπου όντως υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στα ραντεβού, γεγονός αναπόφευκτο με τις αυξανόμενες ανάγκες, τον μεγάλο χρόνο θεραπείας και το υπάρχον προσωπικό. Τέλος προέτρεψε όλα τα στελέχη των Ε.Δ. και Σ.Α. να συμμετάσχουν στην αιμοδοσία.

Ο κ. Φ. Πατσουράκος αναφέρθηκε στα θέματα του ΕΟΠΥΥ, όπως για τις επισκέψεις σε ιατρούς όπου υφίσταται όριο 200 επισκέψεις ανά συμβεβλημένο ιατρό πέραν του οποίου ο ιατρός αμείβεται από τον ασθενή, για τη συμμετοχή 5 € για επίσκεψη σε ιατρούς ΠΕΔΥ ανεξάρτητα το πόσους θα επισκεφτεί ο ασθενής στο ίδιο πολυϊατρείο του ΠΕΔΥ (εφαρμογή από τέλη 2014), για την ελεύθερη επιλογή ιατρού κατά πράξη και περίπτωση και την εφαρμογή οικογενειακού ιατρού (gatekeeping; τοπίο θολό για την εφαρμογή του). Επίσης σχολίασε το εισιτήριο των 25 € για εισαγωγή σε Νοσοκομεία, ανεξάρτητα χρόνου νοσηλείας και εξετάσεων και στις Ιατρικές πράξεις – Εργαστηριακές εξετάσεις ΕΟΠΥΥ, όπου ισχύουν; Συμμετοχή 15% επί του τιμολογίου του ΕΟΠΥΥ πλην εξετάσεων προληπτικού ελέγχου και συγκεκριμένων παθήσεων που προβλέπονται από τον ΕΚΠΥ του ΕΟΠΥΥ:

Κλειστός προϋπολογισμός 2014:

α) 302.000.000 εργαστηριακές εξετάσεις +ΠΦΥ Ιδιωτικών Κλινικών
β) 26.100.000 Πράξεις κλινικοεργαστηριακών ιατρών
γ) Πρόταση ΠΕΔ αύξηση προϋπολογισμού κατά 150-200.000.000

Προϋπολογισμός 2013:

370.000.000 χωρίς ΠΦΥ Ιδιωτικών Κλινικών

ΟΟΣΑ: Για μια χώρα όπως η Ελλάδα χρειάζονται ΠΦΥ 570.000.000.

Ο κ. Ι. Αγγελάκας αναφέρθηκε στο Ν.Μ.Τ.Σ., που ως Ν.Π.Δ.Δ. είναι λειτουργικά συνδεδεμένο με το ΕΣΥ, διαθέτει περί τις 400 κλίνες. - 7 κλίνες γενικής ΜΕΘ και 6 κλίνες καρδ/ής ΜΕΘ, εφημερεύει κάθε μέρα επί 24ωρον για τους Δικαιούχους και από 8 πμ μέχρι τις 2.30 μ.μ δέχεται - μέσω ΕΚΑΒ ασθενείς όλων των ταμείων τις εργάσιμες ημέρες.

Δικαιούχοι ασθενείς του ΝΙΜΤΣ θεωρούνται:

α. Αξιωματικοί και Ανθυπασπιστές σε αποστρατεία του Στρατού Ξηράς και της Αεροπορίας
β. Αξιωματικοί και Ανθυπαστυνόμοι εν ενεργεία και αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας (εφόσον είναι μέτοχοι του ΜΤΣ)
γ. Αξιωματικοί και Ανθυπασπιστές εν αποστρατεία της τέως Χωροφυλακής
δ. Υπάλληλοι ΝΙΜΤΣ, ΜΤΣ και Συνταξιούχοι ΝΙΜΤΣ και ΜΤΣ και τα μέλη οικογενειών των ανωτέρω
ε. Οι υπαγόμενοι στην πολεμική διαθεσιμότητα και μόνον εφόσον έχουν επιλέξει την υγειονομική περίθαλψη του Στρατιωτικού Συνταξιούχου.

Το προσωπικό του ΝΙΜΤΣ αποτελείται από μόνιμο πολιτικό προσωπικό και ιατρούς ΕΣΥ (όπου υπάρχει έλλειψη) καθώς και Στρ. Ιατρούς και λοιπό Στρ. προσωπικό.

Όσον αφορά στην οικονομική ενημέρωση περιορίστηκαν οι λειτουργικές δαπάνες από 43 εκατομ. το 2009 σε 19 εκατομ. το2013, το ΝΙΜΤΣ, τον προηγούμενο χρόνο μείωσε τις υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές του, από 136.520.712,27 € την 31/12/2012 σε 29.169.136,61 € την 31/12/2013 και είναι καταφανές, ότι το ΝΙΜΤΣ εξασφαλίζει οικονομική αυτοτέλεια, με βάση την λειτουργία του. Ως βραχυπρόθεσμους στόχους το ΝΜΤΣ έχει θέσει την επανασύνταξη του οργανισμού του και τη διερεύνηση της βάσης των δικαιούχων. Ως μεσοπροθέσμους στόχους υπάρχουν η κτηριακή ανασυγκρότηση, η ανανέωση των μηχανημάτων ιονιζουσών ακτινοβολιών και η κατασκευή νέου συμπληρωματικού κτιρίου. Τέλος και ως μακροπρόθεσμοι στόχοι θεωρούνται από τη Δκση του ΝΜΤΣ, η δημιουργία οίκου ευγηρίας και κέντρου αποκατάστασης, η ανάπτυξη παρατημάτων ΝΜΤΣ στην επαρχία και η αξιοποίηση αποστράτων στελεχών ιατρών δια ανακλήσεως ή προσλήψεως.

Κάντε κλικ στις παρακάτω φωτό για μεγένθυση:

ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ
(apofoitoissas.gr)

Προσευχή ισλαμιστών μπροστά στην Αγία Σοφία


Image
Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Δεκάδες χιλιάδες   ακραίοι ισλαμιστές -κάποιοι μιλούν για πάνω από 100.000 - συγκεντρώθηκαν στις 4 το πρωί του Σαββάτου έξω από την Αγιά Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη με τα ...χαλάκια τους, για  πρωινή προσευχή (ναμάζι) που διοργάνωσε η ισλαμική οργάνωση «Σύνδεσμος Νεολαίας Ανατολής»-με την συμπαράσταση και ορισμένων φορέων προσκείμενων στο κυβερνών κόμμα ΑΚΡ- στο πλαίσιο  εκστρατείας του Συνδέσμου για την επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τζαμί.

Σύνθημα της προκλητικής εκδήλωσης ήταν «Συναντιόμαστε στην Αγία Σοφία, στην πρωινή προσευχή». Επικεφαλής της προσευχής ήταν ένας από τους ιμάμηδες στη Μέκκα, ο Αμπτουλάχ Μπασφάρ.

Κόσμος είχε αρχίσει να καταφθάνει με λεωφορεία και από περιοχές πέραν της Πόλης από το βράδυ της Παρασκευής έξω από την Αγία Σοφία περιμένοντας το ξημέρωμα  για την πρωινή προσευχή που ξεκίνησε με ανάγνωση του Κορανίου από το «Σύνδεσμο Νεολαίας Ανατολής».
Η αστυνομία δημιούργησε οδοφράγματα  και μπλόκα γύρω από τον κήπο της Αγιάς Σοφιάς, λαμβάνοντας μέτρα ασφαλείας και  προκειμένου να εμποδίσουν ενδεχομένως επεισοδιακή είσοδο του πλήθους .Στη συνέχεια το πλήθος διαλύθηκε φωνάζοντας το σύνθημα «να σπάσουν οι αλυσίδες, να ανοίξει η Αγία Σοφία».

Αφορμές για την επαναφορά του θέματος της Αγιάς Σοφιάς είναι η πρόταση νόμου που κατέθεσε στην Εθνοσυνέλευση ο ανεξάρτητος βουλευτής κ.Χαμί Γιλντιρίμ, πρώην βουλευτής του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, για μετατροπή της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί και -προφανώς- η 561η επέτειος της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης.Πυρ όμως έθεσε και η διαρροή από το ΑΚΡ ότι ο κ. Ερντογάν επρόκειτο την 29η Μαΐου να πάει να προσευχηθεί στην Αγια Σοφιά μαζί με άλλους ηγέτες ισλαμικών χωρών - παίζοντας πολιτικό//εκλογικό  παιγνίδι με τα θρησκευτικά συναισθήματα αλλά και όντας ο ίδιος δέσμιος των εμμονών του...






Διεθνείς αντιδράσεις

Η πρόθεση αυτή του κ. Ερντογάν δεν έγινε πράξη διότι υπήρξα πολλές φανερές αλλά και υπόγειες πιέσεις από την Δύση (ΕΕ,ΗΠΑ,Ουνέσκο, Ελλάδα, Οικουμενικό Πατριαρχείο, Καθολική Εκκλησία κ.α ).Παράλληλα, όπως έχει ήδη αναδείξει το ΟνΑλερτ  και θα δούμε παρακάτω , υπήρξε και μεγάλη αντίδραση από το εσωτερικό της Τουρκίας- κυρίως διανοούμενους και προοδευτικούς νέους.
Εδώ  να σημειώσουμε ότι ο «Σύνδεσμος Νεολαίας Ανατολής» πρόσκειται στο ρεύμα εκείνο του πολιτικού Ισλάμ που ακολουθεί την παράδοση του ιστορικού ηγέτη του χώρου Νετζμετίν Ερμπακάν. Ο κομματικός χώρος του τουρκικού πολιτικού Ισλάμ διασπάστηκε το 2000, με την Ιστορική Τάση να εκπροσωπείται σήμερα από το ''Κόμμα Ευτυχίας''και τη λεγόμενη -το 2000- Ανανεωτική Τάση, από το ''Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης'' (ΑΚΡ) του κ. Ερντογάν. Ο βουλευτής κ. Χαμί Γιλντιρίμ που κατέθεσε την πρόταση, φέρεται να είναι προσκείμενος στο τάγμα του αυτοεξόριστου ιμάμη Φετχουλάχ Γκιουλέν. Να σημειωθεί πως και ο Σύνδεσμος αλλά και ο βουλευτής κατηγορούν την κυβέρνηση Ερντογάν για ατολμία σχετικά με τη μετατροπή της Αγιάς Σοφίας σε τζαμί.

Την θέλουν <<σύμβολο της Άλωσης>>

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Νεολαίας Ανατολής, κ. Σαλίχ Τουράν, σε σειρά δηλώσεων του υποστηρίζει ότι «η Αγία Σοφία είναι το σύμβολο της Άλωσης, είναι η κορώνα της υπόστασης του Ισλάμ στη Δύση». Προβάλει, επιπλέον, το αίτημα για μετατροπή σε τζαμί, σημειώνοντας ότι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας από τζαμί σε Μουσείο το 1934, «ήταν παράνομη».Την περίοδο 1930-1935 η Αγία Σοφία είχε παραμείνει κλειστή λόγω έργων, ενώ μετατράπηκε σε Μουσείο με την υπ’ αριθμ. 7/1589 και ημερομηνία 24 Νοεμβρίου 1934 απόφαση του τουρκικού Υπουργικού Συμβουλίου- κάποιοι 'όμως αμφισβητούν την εγκυρότητά της.
.Πρέπει να σημειωθεί ότι επισήμως η κυβέρνηση δεν αναφέρεται στο θέμα εκτός από μερικές  έμμεσες που <<κλείνουν το μάτι>> ή ημιεπίσημες διαρροές... Για παράδειγμα, στις 15 Νοεμβρίου 2013 ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης,κ. Μπουλέντ Αρίντς, είχε πει ότι «βλέπουμε τη λυπημένη Αγία Σοφία και ευχόμαστε σύντομα να έλθουν οι μέρες που θα χαμογελάσει».Αλλά και ό ίδιος ο κ. Ερντογαν έχει κάνει νύξεις...

Η  κίνηση των 1.000 Τούρκων διανουμένων


Το τουρκικό  «Ίδρυμα Ιστορίας» ετοίμασε ένα κείμενο με τίτλο: «Για ποιο λόγο η Αγία Σοφία πρέπει να παραμείνει Μουσείο» και συγκεντρώνει υπογραφές. Μάλιστα, στις 28 Μαΐου οργάνωσε σχετική ημερίδα  και συνέντευξη όπου ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου, κ. Σεβκέτ Παμούκ, τόνισε: «Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε μουσείο το 1934 ήταν μια στάση υπέρ της αδελφοσύνης. Ο Ερντογάν το 2006 είχε πρωταγωνιστήσει στην υπόθεση της "Συμμαχίας Πολιτισμών". Ας πράξει το ίδιο κι ας ας γίνει παράδειγμα στον κόσμο».
Ο καθηγητής κ.Ουγούρ Τάνγιελι επισήμανε: «Θεωρούμε ότι η ιστορία της Κωνσταντινούπολης ξεκινά από το 1453, λες και δεν ήταν η πόλη αυτή Βυζαντινή επί χίλια χρόνια. Στην Κωνσταντινούπολη δεν υπάρχει καν Βυζαντινό μουσείο. Πρέπει να καταλάβουμε ότι η Αγία Σοφία ήταν εκκλησία».

Ο καθηγητής και συγγραφέας κ. Μουράτ Μπελγκέ έκανε λόγο για «ένα είδος ρεβανσισμού» και τονίζοντας ότι «εξακολουθεί να ισχύει μια αρρωστημένη αντίληψη που θρέφεται με απόψεις όπως, κάποτε ήμασταν κυρίαρχοι αλλά στη συνέχεια πώς μας κατάντησαν και μας πήραν την Αγία Σοφία», είπε: «Η προσέγγιση αυτή είναι προέκταση της στάσης που θέλει εκδίκηση. Ταυτόχρονα, αυτό καθορίζει και τη στάση του Ισλάμ. Η πρόταση για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί είναι πρόταση που υπογραμμίζει ότι το Ισλάμ δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνυπάρξει με άλλες θρησκείες».
Βραδιά ρεμπέτικου για την ελληνοτουρκική φιλία!

Την ώρα που ετοιμάζονταν ή γίνονταν οι προκλητικές κινήσεις στην Αγια Σοφιά η μουσική ένωνε τους δυο γειτονικούς λαούς. Όπως γράφει η εφημερίδα  Cumhuriyet και με τον τίτλο «Μελωδίες ειρήνης και φιλίας» γράφει ότι ο Μητροπολιτικός Δήμος του Εσκίσεχιρ και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη διοργάνωσαν βραδιά ρεμπέτικου για την ελληνοτουρκική φιλία.
 Η ορχήστρα «Πανωραία» ενθουσίασε τους φιλόμουσους που έλαβαν μέρος στη βραδιά με τις υπέροχες μελωδίες της. Στη συναυλία ελληνοτουρκικής φιλίας έλαβαν μέρος ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος, κ. Νικόλαος Μαθιουδάκης, ο Δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου του Εσκίσεχιρ από το CHP(αξιωματική αντιπολίτευση) , κ. Γιλμάζ Μπουγιουκερσέν, ο Δήμαρχος της περιοχής Τεπεμπασί κ. Αχμέτ Ατάτς και άλλοι πολλοί προσκεκλημένοι.

 <<Εταίροι πολλών αξιών».


Ο κ. Μπουγιουκερσέν, κατά την ομιλία του είπε : «Η Τουρκία και η Ελλάδα είναι δύο ωραίοι γείτονες στις δύο πλευρές του Αιγαίου. Οι δύο λαοί, στην πραγματικότητα είναι εταίροι πολλών αξιών».
Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος, κ. Μαθιουδάκης κατά την ομιλία του είπε ότι ο πιο εύκολος τρόπος να σμίξουν οι δύο λαοί είναι η μουσική.  
Μετά τη συναυλία, η ορχήστρα χειροκροτήθηκε με μεγάλο ενθουσιασμό

http://www.onalert.gr/stories/proseyxi-islamiston-mprosta-stin-agia-sofia

Συνεχές γράψε-σβήσε στα δύο άγνωστα μνημόνια Πηγή:www.capital.gr

 «Σε καμία διαπραγμάτευση με τους δανειστές δεν υπήρξε τόσο μεγάλη μυστικότητα  κατά την σύνταξη των κειμένων των μνημονίων» αναφέρουν στελέχη των δανειστών. Τα δύο εκ των τριών κειμένων της συμφωνίας της 17ης Μαρτίου με την τρόικα δεν είναι ακόμη γνωστά (MEFP και τεχνικό μνημόνιο).

Γραφόταν έως το παρά .. ένα της σημερινής συνεδρίασης του ΔΝΤ στην οποία θα επικυρωθούν. Αλλά- και πάλι - δεν θα δημοσιοποιηθούν παρά κάποιες ημέρες αργότερα, πιθανότατα από το ίδιο το Ταμείο….

Οσο για το ίδιο το ΥΠΟΙΚ, ακόμη δημόσια κείμενα διαθέτει για το "κοινό"  μόνο για την αξιολόγηση του καλοκαιριού του 2013. Ενώ  όποιος θέλει να μάθει τι ορίζει το μόνο γνωστό κείμενο του μνημονίου (MOU), πρέπει να ανατρέξει στα παραρτήματα της έκθεσης αξιολόγησης της Επιτροπής αφού θεωρείται το "ευρωπαικό" κείμενο....

Αναφορικά με τα δύο "εκκρεμή" αναθεωρημένα μνημόνια, τα περιμένουν στελέχη τόσο των δανειστών, παράγοντες της κυβέρνησης και στελέχη του ΥΠΟΙΚ για να… μάθουν  τα νέα – αναθεωρημένα προαπαιτούμενα, στόχους και «αιρεσιμότητες» που θα ακολουθούν την Ελλάδα έως και το πρώτο τρίμηνο του 2016 (έως τότε το ΔΝΤ προβλέπει δόσεις).  Τις προηγούμενες ημέρες αρμόδια στελέχη αναφέρουν ότι συνεχίστηκαν τόσο οι διαπραγματεύσεις για συγκεκριμένα «εκκρεμή» ζητήματα όσο και οι ανταλλαγές «σχεδίων» σε ιδιαίτερα κλειστό κύκλο.

Πολλοί συνδέουν την «μυστικότητα” με τις εκλογές, άλλοι τα συνδέουν και με την ανάγκη να ενσωματωθούν και τα «αποτελέσματα» των εκλογών τόσο σε εθνικό όσο και σε κοινοτικό επίπεδο. Θα περιλαμβάνουν τις αιρεσιμότητες για το δημόσιο, τον φοροειπρακτικό μηχανισμό, τις τράπεζες, τις αποκρατικοποιήσεις, τα δάνεια αλλά και για  τα πιθανά μέτρα του 2015 αν η κυβέρνηση δεν κλείσει το δημοσιονομικό «κενό», με πληροφορίες να αναφέρουν ότι πρώτο μέτρο στη λίστα είναι  η επέκταση της έκτακτης εισφοράς.

Η σημερινή ανακοίνωση του Ταμείου για το χρέος
Τα μέλη του  διοικητικού συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναμένεται να συνεδριάσουν σήμερα, πιθανότατα απούσης  της  Christin Lagarde, εγκρίνοντας την διπλή δόση των 3,5 δισ. ευρώ αλλά και τοποθετώντας στο τραπέζι εκ νέου το ζήτημα  αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους στο πλαίσιο των αποφάσεων του Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα  μεγάλο μέρος των μελών του ΔΝΤ θέλει οι αποφάσεις να γίνουν νωρίτερα από το τέλος Φθινοπώρου που σχεδιάζουν οι Ευρωπαίοι, επιθυμώντας την άσκηση πίεσης προς την ΕΕ αλλά και προς  την Αθήνα εξ… αντανακλάσεως.

Σε αυτό το σενάριο, κύκλοι των δανειστών, δεν αποκλείουν να γίνεται σαφής η ανάγκη νέου δανείου προς την Ελλάδα για να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό  μετά το πρώτο εξάμηνο του 2015 με τη θέση ότι δεν πρέπει να πειραχθούν τα κεφάλαια του ΤΧΣ αλλά και ότι παραμένει ακριβή η προσφυγή στις αγορές.

Τα  ίδια στελέχη, περιμένουν να διαβάσουν την σημερινή ανακοίνωση του Ταμείου και για τη στάση του στο δημοσιονομικό πεδίο: δηλαδή για το πόσο «στρογγυλεμένη» ή όχι θα είναι η … σύσταση  πλήρους εφαρμογής  της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Από ελληνικής πλευράς, ειδική σημασία δίδεται η αλλαγή στάσης των δανειστών με 10ήμερη άφιξη στην Αθήνα εντός του Ιουλίου των επικεφαλής και όχι των τεχνικών κλιμακίων.

«Η ανησυχία από μία απλή επίσκεψη να καταλήξουμε σε μαραθώνιο υπάρχει» αναφέρουν, εξηγώντας ότι το ΔΝΤ στην προηγούμενη διαπραγμάτευση είχε αναλάβει σαφέστατα το ρόλο του «κακού», αλλά και ότι στο ζήτημα του χρέους εξ … αντανακλάσεως μπορεί να πιέζουν μέσω Αθήνας Βρυξέλλες και Βερολίνο….

Πριν το μεγάλο παζάρι για το χρέος θα λάβει χώρα μία «γερή» πρόγευση προθέσεων για τα 12 ορόσημα της διπλής δόσης της ΕΕ του Μαΐου – Ιουνίου αξίας 2 δισ. ευρώ που έχει ανάγκη η Ελλάδα για να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις του Αυγούστου. Σε αυτήν την αξιολόγηση  που θα ξεκινήσει από το Eurogroup της 19ης Ιουνίου θα φανούν – αναφέρουν αρμόδια στελέχη – και οι νέοι συσχετισμοί δυνάμεων αλλά και οι προθέσεις της κάθε πλευράς..


Πηγή:www.capital.gr

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)