Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

FT: Μόνο οι Έλληνες μπορούν να ξαναχτίσουν την Ελλάδα

«Ψηφίζοντας ακόμα τέσσερα χρόνια λιτότητας, η ελληνική Βουλή έχει κάνει ένα παραπάνω βήμα προς τον επίπονο δρόμο, ο οποίος, σύμφωνα με την ευρωζώνη, υπόσχεται τη σωτηρία». Με αυτά τα λόγια ανοίγεισχετικό άρθρο των Financial Times που αφορά...
στην ελληνική κρίση, την ανύπαρκτη υπομονή των δανειστών και τον πιεσμένο από τα συνεχώς αυξανόμενα οικονομικά βάρη λαό της χώρας. Το θέμα κάνει αναφορά σε πολλά από όσα συνέβησαν την περασμένη εβδομάδα εντός του ελληνικού κοινοβουλίου, ένα από αυτά και η αποχή της ΔΗΜ.ΑΡ. κατά την ψήφιση του πακέτου. Παρόλη την παραπάνω θέση του ενός εκ των τριών κομμάτων που απαρτίζουν την κυβέρνηση, τονίζεται πως ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατάφερε να το περάσει αν και με μία «ξεφτισμένη», όπως χαρακτηριστικά γράφουν, πλειοψηφία. Αν τα θεμέλια «στήριξής του είναι σαθρά εντός Βουλής» λέει το άρθρο «τότε στους δρόμους θεωρούνται ανύπαρκτα», σχόλιο το οποίο αναφέρεται στο πώς βλέπει και αντιμετωπίζει ο απλός κόσμος τα όσα συμβαίνουν τελευταία. «Η διολίσθηση προς τη φτώχεια μεγάλου μέρους του πληθυσμού κάνει τον κοινωνικό ιστό να βρίσκεται κοντά στο σημείο να σπάσει».

Ωστόσο, η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να αποφύγει τις μεταρρυθμίσεις, κυρίως επειδή άνευ δανείων από την ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), η Αθήνα θα έπρεπε να προβεί σε πολύ πιο επώδυνες περικοπές. Στα όσα γράφτηκαν, ιδιαίτερη σημασία είχε το σημείο στο οποίο υπογραμμίζεται πως οι Έλληνες πολιτικοί έχουν αποτύχει παταγωδώς στο έργο τους να πείσουν τον λαό για τη σημαντικότητα και ανάγκη των μέτρων, χρήσιμων στην ανοικοδόμηση του κοινωνικού και οικονομικού τοπίου της χώρας. Όμως, «αν δεν γίνουν αυτά τα βήματα, οι Έλληνες δεν θα ζουν σε μία προηγμένη ευρωπαϊκή κοινωνία, αλλά σε έναν τόπο-εξορία των Βαλκανίων» αναφέρεται στο κείμενο. «Κανένα κόμμα δεν έχει παρουσιάσει στους Έλληνες την εικόνα μιας βελτιωμένης κοινωνίας» υπογραμμίζουν οι FT για να συνεχίσουν λέγοντας πως οι εκ βάθρων αλλαγές δεν είναι απαραίτητο να σημαίνουν ή να ισούνται με πολιτικό μηδενισμό».

Τέλος, αναφέρεται ξεκάθαρα πως «υπάρχει ακόμα περιθώριο περισωθεί η κατάσταση και αυτό θα γίνει μόνον εάν η Αθήνα περάσει τον προϋπολογισμό την Κυριακή και τα ευρωπαϊκά κεφάλαια εγκρίνουν περικοπή των επιτοκίων όπως και μία νέα σειρά πακέτων διάσωσης». Οι παραπάνω κινήσεις θα επέτρεπαν ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και θα έβαζαν τέλος στις φήμες περί (καινούργιας) πιστωτικής κρίσης. Αν, τελικά, οι πολιτικοί της Ελλάδας καταφέρουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, ο κόσμος της χώρας θα πεισθεί πως μπορεί να έχει ένα μέλλον με δικούς του όρους. Έτσι, οι πολιτικοί θα πάψουν προσποιούνται ότι υπερασπίζονται τους πολίτες που βάλλονται από τους ανάλγητους ξένους.

Απίστευτη πρόκληση από την τρόικα

Η Τρόικα αναμένει μέχρι τα τέλη του χρόνου την απόλυση 2.000 εργαζομένων του Δημοσίου και δεν ικανοποιείται πλέον μόνον με αριθμούς - Θέλουν ονόματα και επώνυμα. "Συμφωνημένη υπόθεση" αποτελεί, σύμφωνα....
με το γερμανικό περιοδικό "Der Spiegel", η εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα, "αλλά εκκρεμεί ακόμη η επίσημη έγκριση"
- Διαψεύδει το γερμανικό δημοσίευμα ο αρμόδιος υπουργός Α.Μανιτάκης-Δείτε video
- Διαβάστε πως ετοιμάστηκε η λίστα για τις απολύσεις στο Δημόσιο
- Οι πρώτοι 27.000 υπάλληλοι θα φύγουν μέχρι το τέλος του 2013
Κεραυνός στην Ελλάδα από δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel.

Λίστα με ονοματεπώνυμα προς απόλυση υπαλλήλων στο ελληνικό δημόσιο, φέρεται να θέτει ως όρο η Τρόικα για τη συνέχιση της βοήθειας προς την Ελλάδα, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

«Η Τρόικα αναμένει μέχρι τα τέλη του χρόνου την απόλυση 2.000 εργαζομένων του Δημοσίου και δεν ικανοποιείται πλέον μόνον με αριθμούς - θέλουν ονόματα και επώνυμα».
Αυτό αναφέρει κυβερνητικός υπάλληλος που γνωρίζει καλά τα των διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης του Spiegel.
Συνδικαλιστικός εκπρόσωπος που επίσης δεν κατονομάζεται, φέρεται μάλιστα να επιβεβαιώνει το αίτημα περί λίστας με τα ονόματα των προς απόλυση δημοσίων υπαλλήλων.

Εαν αποδειχτεί βάσιμο το δημοσίευμα του Spiegel, τότε θα γιγαντωθεί το κύμα αμφισβήτησης κατά των εταίρων μας και κυρίαρχο ερώτημα θα είναι εαν θέλουν πράγματι την διάσωση μας ή αν τεχνηέντως μας σπρώχνουν προς την έξοδο.

Από το βήμα της Βουλής πάντως ο αρμόδιος υπουργός Α.Μανιτάκης έσπευσε να διαψεύσει πως υπάρχουν τέτοιου είδους απαιτήσεις από την τρόικα.

Πανελλαδική αποχή των δικηγόρων ως τις 16 Νοεμβρίου

Σε Πανελλαδική μετατρέπεται η αποχή των δικηγόρων της Αθήνας από τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012, όπως αποφασίστηκε από Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδας την
κατά τη διάρκεια της σημερινής έκτακτης συνεδρίασής της.
Επίσης, αποφασίστηκε να ζητήσουν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να εκθέσουν τις απόψεις του δικηγορικού σώματος και «την επιχειρηματολογία του όσον αφορά στη στοχοποίηση του κλάδου».
Ακόμη, αποφασίστηκε η προσφυγή στα δικαστήρια κατά του τρίτου Μνημονίου, όπως και η διεξαγωγή κοινού πανδικαστικού συνεδρίου με τη συμμετοχή δικηγόρων, δικαστικών και δικαστικών γραμματέων, με στόχο την αξιολόγηση της κατάστασης που επικρατεί στο χώρο της Δικαιοσύνης, την ανάληψη πρωτοβουλιών και την υποβολή προτάσεων προς την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία.
Η Ολομέλεια, σε ανακοίνωσή της, υπογραμμίζει ότι «οι δικηγόροι της χώρας, σε πνεύμα πλήρους σύμπνοιας και ομοψυχίας, αρνούνται να συναινέσουν σε μέτρα μνημονιακής λογικής, που πλήττουν κατά τρόπο βάναυσο το χώρο της Δικαιοσύνης και εν γένει το δικαιϊκό μας σύστημα».

"Πόλεμος" με απειλές για θάνατο, ειδικό δικαστήριο αλλά και "σόου" με rolex και gavello στη Βουλή

- Στάθης Παναγούλης: Προειδοποιεί με Ειδικό δικαστήριο ή εκτέλεση για όσους υπέγραψαν τα μνημόνια!
- Στουρνάρας: Μου προκαλούν αποτροπιασμό οι απειλές Τσίπρα προς τους ξένους επενδυτές
- Κακλαμάνης προς κυβέρνηση: Τελευταία σας ευκαιρία
- Γεωργιάδης: Η Ζαρούλια φοράει Very Gavello
-
"Σόου" με ατάκες βουλευτών που θα μείνουν αναμφισβήτητα στην ιστορία διαδραματίζεται στη Βουλή, μία μόλις ημέρα πριν την φήφιση του προϋπολογισμού.
Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσε η "προειδοποίηση" του του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθη Παναγούλη ο οποίος κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής προέβλεψε ειδικό δικαστήριο ή θάνατο για όσους έβαλαν την υπογραφή τους στο Μνημόνιο 3. Χαρακτηριστικά ο κ. Παναγούλης είπε "Να παρακαλάτε εσείς που υπογράψατε τα μνημόνια να περάσετε από ειδικά δικαστήρια παρά να βρείτε το τέλος του πρέσβη του ΗΠΑ στη Λιβύη" ο όποίος εκτελέστηκε. Ο ίδιος επίσης δήλωσε πως αν το πολιτικό σύστημα θέλει "να βρει τα κλεμμένα τότε πρέπει να ψαχτούμε όλοι εμείς εδώ μέσα".
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου μετά τις αιχμηρές τοποθετήσεις του κ. Παναγούλη κάλεσε τον πρόεδρο της ΚΟ του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, να διαγράψει τον βουλευτή Στάθη Παναγούλη: "Χθες ο κ. Τσίπρας προειδοποίησε και απείλησε τους επενδυτές να μην επενδύσουν στην Ελλάδα. Σήμερα, φτάνει στην χειρότερη πολιτική του κατάντια επιτρέποντας στον βουλευτή του Στάθη Παναγούλη να προσθέτει λιντσαρίσματα και φόνους που οδηγούν σε εμφύλιους πολέμους. Καλούμε τον κ. Τσίπρα να διαγράψει άμεσα τον Στάθη Παναγούλη, διαφορετικά είναι βαριά υπόλογος απέναντι στην ελληνική κοινωνία".
Ο Νικήτας Κακλαμάνης άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης λέγοντας "κάποιοι υπουργοί έρχονται, μαςλένε αυτά που θέλουν και φέυγουν", ενώ συνέχισε λέγοντας πως θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό μόνο και μόνο γιατί ουσιαστικά είν9α ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνση και "χρειαζόμαστε κυβέρνηση και όχι εκλογές και το ξέρουν και όσοι τις ζητούν".
Ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης δεν παρέλειψε να αναφέρει το σκηνικό με το ROLEX ρολόι και και πέρασε στην αντεπίθεση... Σύμφωνα με τον ίδιο η επίθεση στόχο δεν είχε τον ίδιο αλλά τον Μιχαλολιάκο και τη Ζαρούλια η οποία φοράει Very Gavello. "Δύο μπουτίκ υπάρχουν στην Ελλάδα Very Gavello, μία στη Μύκονο και μία στη λαϊκή γειτονιά στην οδό Σκουφά στο Κολωνάκι" υπογράμμισε. Συνέχισε λέγοντας πως ο Κασιδιάρης θέλει να "φάει" τον Μιχαλολιάκο και τη Ζαρούλια γιατί αν όπως ανέφερε για το μισθό ότι είναι 8.000 ευρώ, αν μία οικογένεια έχει 2 βουλευτές "μασαμπουκώνει" 16.000 ευρώ.
Η κ. Ζαρούλια στη συνέχεια απάντησε "Ήρθα να κάνω πολιτική και όχι πολιτικαντισμό. Τις κατινιές τις αφήνω για τα άλλα κόμματα".
Από τα καλύτερα της ημέρας δε θα μπορούσαμε να εξαιρέσουμε και το σόου του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Χαϊκάλη, ο οποίος έβγακε κασεσετοφωνάκι στη Βουλή με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Αντώνη Σαμαρά στο Ζάππειο και μάλιστα μέσω…μικροφώνου τις έβαλε να ακουστούν στην αίθουσα του κοινοβουλίου…
Και η συζήτη για τον προϋπολογισμό συνεχίζεται...

Τσαρλς Νταλάρα: Μειώστε τα επιτόκια για να μειωθεί το χρέος της Ελλάδας

Την μείωση των επιτοκίων με τα οποία δανείζει η τρόικα την Ελλάδα προκρίνει ως λύση για τη μείωση του χρέους ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλάρα. Ο τσαρλς Νταλάρα που τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιήσειε πίσκεψη στην Ελλάδα σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, καλεί το ΔΝΤ να παράσχει επιπρόσθετη χρηματοδότηση, μαζί με την ευρωζώνη, στην Αθήνα και ζητά από τους Ευρωπαίους να ανταποκριθούν, με την άμεση λήψη αποφάσεων για τη δόση, στο σημαντικό βήμα που έκανε η Ελλάδα με την υπερψήφιση των μέτρων.

Κλειστά τα φαρμακεία 26 και 27 Νοεμβρίου

Σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν οι φαρμακοποιοί...
Οι φαρμακοποιοί κάνουν λόγο για υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και ανεπαρκείς πόρους του ΕΟΠΥΥ.
Διαβάστε την ανακοίνωση του Πανελλήνιου φαρμακευτικού Συλλόγου
"Η δημόσια υγεία διαρκώς υποβαθμίζεται. Οι Φαρμακοποιοί μαζί με τους υπόλοιπους υγειονομικούς και τους εκπρόσωπους εργαζομένων και συνταξιούχων πρέπει να οικοδομήσουν ένα μέτωπο για την υπεράσπιση της Δημόσιας υγείας και την επαρκή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ.
 Η χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ με 0,5% του ΑΕΠ για το 2013 και 0,4% για το 2014 σε συνδυασμό με την ύφεση οδηγεί σε ανεπάρκεια πόρων του ΕΟΠΥΥ και συνεπώς σε υποβάθμιση της παρεχόμενης περίθαλψης προς τους Έλληνες πολίτες.
Τα φαρμακεία είναι σε δεινή θέση. Προκειμένου να λειτουργήσουν και να προμηθεύσουν με φάρμακα τους ασφαλισμένους, δανείζονται χωρίς να πληρώνονται, πληρώνουν φόρους και ΦΠΑ επί μη εισπαραχθέντων.
Την κατάσταση αυτή επιβαρύνει η εξωφρενική απαίτηση του ΕΟΠΥΥ να εισπράττει έκπτωση ενώ δεν έχει πληρώσει εντός συμβατικών ημερομηνιών.
Η πλήρης αποπληρωμή των οφειλομένων για τα οποία υπάρχει συγκεκριμένη κυβερνητική δέσμευση αλλά και η αποπληρωμή των χρεών όλων των εντασσομένων στον ΕΟΠΥΥ ταμείων είναι απαραίτητη προϋπόθεση επιβίωσης για τα φαρμακεία. Επιμένουμε για τον συμψηφισμό με την Εφορία και ζητάμε να μην υπάρχει εξοντωτική φορολογία.
Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε
1. 24ωρη πανελλαδική απεργία την ημέρα της συζήτησης στην Βουλή για την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου που αφορούν στην Υγεία (θα ενημερωθείτε εγκαίρως)
2. 48ωρη πανελλαδική απεργία στις 26 και 27 Νοεμβρίου και Γενική Συνέλευση που θα εκτιμήσει την πορεία των πληρωμών και όλο το διεκδικητικό πλαίσιο".

Πορτογαλία:Στους δρόμους οι ένστολοι

Πορτογαλία:Στους δρόμους οι ένστολοι
Στους δρόμους της Λισαβόνας κατέβηκαν σήμερα χιλιάδες στρατιωτικοί διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα λιτότητας που προβλέπεται να εφαρμοστούν το 2013.
Περίπου 5.000 άτομα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τοπικών μέσων ενημέρωσης, πραγματοποίησαν βουβή διαδήλωση κρατώντας πανό με τα οποία ζητούσαν σεβασμό "στην αξιοπρέπεια των στρατιωτικών" και "στην εθνική κυριαρχία".
"Έχουμε υποστεί τη μία περικοπή πάνω στην άλλη και δεν υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ", εξήγησε ένας 40χρονος στρατιωτικός που ζήτησε να μην κατονομαστεί. Ένας αξιωματικός του ναυτικού τόνισε ότι από το 2010 μέχρι σήμερα έχει χάσει περίπου 500 ευρώ από τον μηνιαίο μισθό του που ανερχόταν στα 2.000 ευρώ.
Οι στρατιωτικοί διαμαρτύρονται κυρίως γιατί αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησής τους και οι εισφορές τους στα ασφαλιστικά ταμεία. Οι ενώσεις τους έχουν ζητήσει από τον πρόεδρο της χώρας Άνιμπαλ Καβάκο Σίλβα να συγκαλέσει το Συνταγματικό Δικαστήριο για να κρίνει εάν ο προϋπολογισμός που έχει εγκριθεί σε πρώτη ανάγνωση από το κοινοβούλιο περιλαμβάνει αντισυνταγματικές διατάξεις.
Τον Ιούλιο, το Συνταγματικό Δικαστήριο είχε κρίνει παράνομη την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού των δημοσίων υπαλλήλων γιατί αντίκειται στην αρχή της ισότητας που είναι εγγυημένη από το σύνταγμα της χώρας. Η κεντροδεξιά κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι το 2013 θα επαναφέρει τον έναν από τους δύο μισθούς που περικόπηκαν και θα επιβάλει έναν πρόσθετο φόρο στο εισόδημα όλων των Πορτογάλων.

Έτσι θα απολύονται οι δημόσιοι υπάλληλοι


Η διαθεσιμότητα διαρκεί ένα χρόνο και όταν περάσει ο υπάλληλος θα απολύεται εάν δεν μεταφερθεί σε θέση
- Τουλάχιστον 2.000 υπάλληλοι θα μπουν σε διαθεσιμότητα μόνο για φέτος
- Όποιος δημόσιος υπάλληλος δεν συμφωνεί με την μετακίνησή του θα απολύεται αυτόματα
- Όποιος είναι σε διαθεσιμότητα θα του καταβάλλονται τα τρία τέταρτα των αποδοχών του
Η εκτεταμένη κινητικότητα, με πληθώρα αναγκαστικών μετατάξεων και η διαθεσιμότητα, η οποία μπορεί να οδηγήσει και σε απόλυση, είναι οι βασικές εφαρμογές του μεσοπρόθεσμου προγράμματος που κατατέθηκε στη Βουλή και που αφορά τους δημόσιους υπαλλήλους και κυρίως αυτούς που ανήκουν στους κλάδους χαμηλών προσόντων, που προσλήφθηκαν εκτός ΑΣΕΠ.

Στο νομοσχέδιο εισάγεται, στη μεγαλύτερη δυνατή έκτασή του, ο θεσμός της υποχρεωτικής μετάταξης ή μεταφοράς προσωπικού και η διαθεσιμότητα. Η κατάργηση των θέσεων έχει ως άμεση συνέπεια την αυτοδίκαιη τοποθέτηση σε διαθεσιμότητα των υπαλλήλων, για την οποία εκδίδονται διαπιστωτικές πράξεις. Η διαθεσιμότητα διαρκεί ένα έτος, μετά την πάροδο του οποίου ο υπάλληλος απολύεται, εφόσον δεν μεταταχθεί ή μεταφερθεί σε άλλη θέση.

Από αυτούς που εξαιρούνται είναι όλοι οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, τα νοσοκομεία και οι εργαζόμενοι στη γενική γραμματεία Πολιτισμού. Αυτή η τελευταία εξαίρεση μάλιστα για τους εργαζόμενους της γενικής γραμματείας του Πολιτισμού έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, φωτογραφίζοντας για παράδειγμα της προσλήψεις στο Μουσείο της Ακρόπολης επί υπουργίας Σαμαρά. Αυτό επίσημα διαψεύδεται και σημειώνουν πως οι υπάλληλοι του Μουσείου δεν ανήκουν στη γενική γραμματεία Πολιτισμού.

Ταυτόχρονα, σε σχετική διάταξη αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «με την εφαρμογή των παραπάνω διατάξεων, αναμένεται τουλάχιστον 2.000 υπάλληλοι να ενταχθούν στο πρόγραμμα εφέτος, σύμφωνα με το οποίο είτε θα μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες, είτε θα αποχωρήσουν. Έτσι, η χώρα ανταποκρίνεται και στη δέσμευσή της, η οποία προβλέφθηκε σε αντικατάσταση της ήδη νομοθετημένης υποχρέωσης αποχώρησης 15.000 υπαλλήλων το 2012».

Όπως επισημαίνεται, ο θεσμός της διαθεσιμότητας, λόγω κατάργησης οργανικών θέσεων, αναμορφώνεται και διευρύνεται όσον αφορά τις παρεχόμενες δυνατότητες, δεδομένου ότι το προσωπικό που τίθεται σε διαθεσιμότητα, εκτός από τις προβλεπόμενες ήδη από το ισχύον δίκαιο περιπτώσεις εκούσιας μετάταξης, μπορεί επιπλέον να μετατάσσεται υποχρεωτικά ή να μεταφέρεται με ταυτόχρονη μεταβολή της υπηρεσιακής σχέσης του σε σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου ή να μετακινείται πρόσκαιρα ή να υπάγεται σε προγράμματα επανεκπαίδευσης ή επανακατάρτισης.

Σημειώνεται δε ότι η τυχόν μη συμμόρφωση του υπαλλήλου με την πράξη υποχρεωτικής μετάταξης ή υποχρεωτικής τοποθέτησής του για ορισμένο χρόνο ή υπαγωγής του σε πρόγραμμα επανεκπαίδευσης ή επανακατάρτισης, οδηγεί σε άμεση απόλυσή του.

Παράλληλα με το πολυνομοσχέδιο εφαρμόζονται οι υποχρεωτικές μετατάξεις σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους (μόνιμους και αορίστου χρόνου) ακόμη και σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και μάλιστα επί ποινή απόλυσης.

Συγκεκριμένα: «Επιτρέπεται:

α) Η μετάταξη μόνιμων πολιτικών υπαλλήλων και υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που υπηρετούν σε υπηρεσίες, κεντρικές και περιφερειακές, του Δημοσίου, των ανεξάρτητων αρχών, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) πρώτου και δεύτερου βαθμού.

β) Η μεταφορά υπαλλήλων των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στο δημόσιο τομέα σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, ανεξάρτητων αρχών, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών, ιδίως στις περιπτώσεις που οι ανάγκες αυτές προκύπτουν λόγω μεταβολής των αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών και των συναφών δραστηριοτήτων τους, όταν διαπιστώνεται μετά τη διενέργεια αξιολόγησης πλεονάζον προσωπικό, ή για την καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού. Προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου μπορεί να μεταφέρεται για τον ίδιο λόγο σε ΝΠΙΔ του δημόσιου τομέα».

Πρέπει να διευκρινιστεί,
ωστόσο, ότι οι υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, που εργάζονται σε νομικά πρόσωπα του δημοσίου (ΔΕΚΟ κ.λπ.) και που θα κριθούν ως πλεονάζον προσωπικό, πολύ δύσκολα θα τεθούν σε οργανική θέση του Δημοσίου, καθώς αυτές θα έχουν περικοπεί ως και 50% και κυρίως διότι θα προσμετράται ως νέα πρόσληψη, ενώ θα εξακολουθεί ο περιορισμός της μίας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο Κεφάλαιο Ζ' του νομοσχεδίου, που αφορά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης «καταργούνται οι οργανικές θέσεις των κατηγοριών ΔΕ και ΥΕ των ειδικοτήτων Διοικητικού, Διοικητικού-Λογιστικού, Διοικητικού-Οικονομικού και Διοικητικών Γραμματέων των υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, οι οποίοι δεν έχουν προσληφθεί με διαγωνισμό ή με διαδικασία επιλογής σύμφωνα με προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια υπό τον έλεγχο ανεξάρτητης αρχής ή με ειδικές διαδικασίες επιλογής που περιβάλλονται με αυξημένες εγγυήσεις διαφάνειας και αξιοκρατίας και εφόσον ο αριθμός των υπαλλήλων αυτών είναι μεγαλύτερος των δέκα ανά φορέα και ανέρχεται σε ποσοστό μικρότερο του 30% του συνολικού αριθμού των υπαλλήλων των ως άνω κλάδων και ειδικοτήτων που υπηρετούν στον οικείο φορέα». Οι υπάλληλοι αυτοί είτε τίθενται σε διαθεσιμότητα είτε σε «αυτοδίκαιη αργία».

Μάλιστα, οι Διευθύνσεις Προσωπικού καλούνται εντός 10 ημερών από τη δημοσίευση του νόμου να αποστέλλουν στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης:

α. Τον αριθμό των οργανικών θέσεων που καταργούνται σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο του παρόντος, καθώς και αντίγραφα των ατομικών διοικητικών πράξεων θέσης σε διαθεσιμότητα των υπαλλήλων που, κατά τη δημοσίευση του παρόντος, καταλαμβάνουν τις καταργούμενες οργανικές θέσεις.

β. Τις πράξεις με τις οποίες τίθενται, μετά την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, σε αυτοδίκαιη αργία, υπάλληλοι.

Σε αυτοδίκαιη αργία θα τίθενται οι πειθαρχικά ελεγκτέοι υπάλληλοι, σύμφωνα με το νομοσχέδιο. Συγκεκριμένα:

α) Ο υπάλληλος που στερήθηκε την προσωπική του ελευθερία ύστερα από πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια απόφαση ποινικού δικαστηρίου ή ένταλμα προσωρινής κράτησης.

β) Ο υπάλληλος κατά του οποίου εκδόθηκε ένταλμα προσωρινής κράτησης και στη συνέχεια ήρθη η προσωρινή κράτησή του ή αντικαταστάθηκε με περιοριστικούς όρους.

γ) Ο υπάλληλος κατά του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για κακούργημα ή για τα αδικήματα της κλοπής, υπεξαίρεσης (κοινής και στην υπηρεσία), απάτης, εκβίασης, πλαστογραφίας, δωροδοκίας, καταπίεσης, απιστίας περί την υπηρεσία, καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής.

δ) Ο υπάλληλος στον οποίο επιβλήθηκε η πειθαρχική ποινή της οριστικής ή της προσωρινής παύσης.

ε) Ο υπάλληλος ο οποίος έχει παραπεμφθεί στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο για τα παραπτώματα των περιπτώσεων α', γ', δ', ε', θ', ι', ιδ', ιη', κγ', κδ', κζ' και κθ' του άρθρου 107 ή αντίστοιχα παραπτώματα του ίδιου άρθρου, όπως ίσχυε πριν την αντικατάστασή του με το άρθρο δεύτερο του ν. 4057/2012, ή αντίστοιχα παραπτώματα του προϊσχύοντος Υπαλληλικού Κώδικα (ν. 2683/1999).

Τέλος, με το νομοσχέδιο ορίζεται και η έννοια της διαθεσιμότητας που διαρκεί ένα έτος και στον υπάλληλο καταβάλλονται τα τρία τέταρτα των αποδοχών του, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Φωτιές άναψε η δήλωση Τσίπρα για τις επενδύσεις στην Ελλάδα


Θύελλα αντιδράσεων και διαξιφισμούς, σε υψηλούς τόνους, προκάλεσε κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί του προϋπολογισμού στη Βουλή, η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην ηλεκτρονική σελίδα της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit, στην οποία δήλωσε ότι «κανένας σοβαρός επενδυτής δεν θα δαπανήσει χρήματα στην Ελλάδα, όσο γνωρίζει ότι ο χρόνος της κυβέρνησης που θα το αποφασίσει, τελειώνει».

Η κυβέρνηση εξετάζει την αύξηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών των Σωμάτων Ασφαλείας

Σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να αυξηθεί το «επίδομα ειδικών συνθηκών» των Σωμάτων Ασφαλείας, μέσω ειδικών πόρων που θα προκύψουν από την ίδια τη δραστηριότητά τους, βρίσκεται το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.
Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Νίκος Δένδιας κατά την ομιλία του στη Βουλή επί του Κρατικού Προϋπολογισμού, ο οποίος απευθυνόμενος προς τις γυναίκες και τους άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας, τους ζήτησε να εκτελέσουν το καθήκον τους όπως πάντα με το συνήθη τρόπο που τους διακρίνει παρά τις σημαντικές μισθολογικές μειώσεις που υπέστησαν. Εξέφρασε μάλιστα τη βεβαιότητα ότι μόλις η οικονομική συγκυρία βελτιωθεί, αυτή η κυβέρνηση αλλά και όποια κυβέρνηση, θα αποκαταστήσει τις παροχές προς τους ανθρώπους που φυλάσσουν την ασφάλεια της χώρας.
Προσέθεσε ωστόσο ότι στο μεσοδιάστημα αυτό, με χρήση ειδικών πόρων, μπορεί να αυξηθεί το «επίδομα ειδικών συνθηκών» και κατά συνέπεια να μειωθούν οι δυσμενείς επιπτώσεις των μισθολογικών περικοπών τους.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης εξήγγειλε ακόμη την κατάθεση νομοθετήματος με το οποίο θα επιτυγχάνεται η αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ. και του Πυροσβεστικού Σώματος επισημαίνοντας ότι συνολικά ο χώρος αυτός παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία επιτρέπει την ευελιξία για μεγάλες τομές.
Σχετικά με τη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος, ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι με τις εν εξελίξει πολιτικές έχει σαφώς αλλάξει η εικόνα στα κέντρα των πόλεων, έχουν φύγει από τη χώρα 12. 215 παράνομοι μετανάστες, μηδενίστηκε η ροή από τον Έβρο και μειώθηκε σε ποσοστό 80% αυτή από τα νησιά από τον περασμένο Αύγουστο. Κατέληξε μάλιστα λέγοντας πως η χώρα μας δέχεται εξαιρετικά θετικές αναφορές από τους εταίρους της με πολύ ενθαρρυντική την τοποθέτηση της Επιτρόπου ότι η χρηματοδότηση θα αυξηθεί από το 75% στο 95% κι επίσης ότι οι πόροι που θα διατεθούν στην Ελλάδα το 2014 για το επόμενο πρόγραμμα αυξάνουν σε 500 εκατ. ευρώ από 350 εκατ. του υπάρχοντος προγράμματος.

FT: Η διαφωνία ευρωζώνης - ΔΝΤ καθυστερεί επικίνδυνα τη συμφωνία για Ελλάδα

financial times 62Οι ηγέτες της Ευρωζώνης αποδέχονται μία ακόμη επικίνδυνη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της συμφωνίας για το νέο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας, καθώς δεν έχουν επιτύχει να γεφυρώσουν τις διαφορές τους με το ΔΝΤ για το πως θα περιορίσουν το αυξανόμενο ελληνικό χρέος, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.
Η νέα καθυστέρηση, σημειώνει το δημοσίευμα, ωθεί την Ελλάδα στον κίνδυνο μη αποπληρωμής στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την επόμενη Παρασκευή ενός ποσού 5 δισ. ευρώ που αντιστοιχεί σε λήξεις ομολόγων τα οποία έχει η ΕΚΤ στο χαρτοφυλάκιό της.
Οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης ήλπιζαν ότι θα ολοκλήρωναν τη συμφωνία για το νέο, επιμηκυμένο έως το 2016 πρόγραμμα, στη σύνοδο του Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, οπότε θα απελευθερωνόταν στην Ελλάδα και η δόση των 31,3 δισ. ευρώ η οποία εκκρεμεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Σύμφωνα, όμως, με αξιωματούχους που μετέχουν στις διαπραγματεύσεις, οι θέσεις των Ευρωπαίων δανειστών σχετικά με το πόσο μεγάλη πρέπει να είναι η ανακούφιση της Ελλάδας από το χρέος της και με το ποιοι θα φέρουν το βάρος των ζημιών, απέχουν ακόμη πολύ από τις θέσεις του ΔΝΤ.
«Είναι απόλυτα σαφές ότι θα χρειασθούμε έναν ακόμη γύρο μετά την ερχόμενη Δευτέρα. Υπάρχει ένας αριθμός θεμάτων που μένει ακόμη να ολοκληρωθούν», δήλωσε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ευρωζώνης που μετέχει στις διαπραγματεύσεις. Αν και οι διαπραγματευτές επέμεναν ότι περιορίζουν τις διαφορές τους, ο χρόνος εξαντλείται, αναφέρουν οι Financial Times.
Υψηλόβαθμος αξιωματούχος δήλωσε ότι η ΕΚΤ ανθίσταται στην χρονική μετάθεση της αποπληρωμής των 5 δισ. ευρώ, πιέζοντας όλες τις πλευρές να καταλήξουν γρήγορα σε συμφωνία. Το ΔΝΤ παραμένει πιο απαισιόδοξο σχετικά, πρώτον, με τη δυνατότητα της Ελλάδας να επιστρέψει στην οικονομική ανάπτυξη, δεύτερον, με τα ποσά που θα συγκεντρώσει η χώρα από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ύψους 50 δισ. ευρώ και, τρίτον, με τα χρήματα που θα χρειασθούν για την ανακεφαλαιοποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.
Το αποτέλεσμα είναι ότι υπάρχει μία διαφορά μεταξύ των Βρυξελλών και της Ουάσιγκτον της τάξης των 5-10 ποσοστιαίων μονάδων του ΑΕΠ αναφορικά με το ύψος που θα διαμορφωθεί το ελληνικό χρέος το 2020.
Οι διαπραγματεύσεις έχουν γίνει πιο περίπλοκες, αναφέρουν αξιωματούχοι, καθώς το ΔΝΤ επιμένει ότι το ελληνικό χρέος πρέπει να μειωθεί στο 120% του ΑΕΠ το 2020, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά να χαλαρώσει ο σχετικός στόχος και να διαμορφωθεί στο 125% του ΑΕΠ το 2022.
Αν οι διαπραγματευτές αναγκασθούν να αποδεχθούν τη θέση του ΔΝΤ, σημειώνει υψηλόβαθμος αξιωματούχος, οι χώρες της Ευρωζώνης θα πρέπει πιθανόν να καταγράψουν ζημιές στα δάνεια που έχουν δώσει στην Ελλάδα, ένα αποτέλεσμα που θεωρείται πολιτικά εκρηκτικό και έχει απορριφθεί από το Βερολίνο και άλλες βόρειες χώρες της Ευρωζώνης που φοβούνται αρνητικές αντιδράσεις στα εθνικά κοινοβούλιά τους.
Ένας άλλος διαπραγματευτής δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κινείται σταδιακά προς τη θέση του ΔΝΤ, κάτι που σημαίνει ότι οι ηγέτες της Ευρωζώνης θα πρέπει να προχωρήσουν σε μεγαλύτερη ανακούφιση της Ελλάδας από το χρέος της από ότι σχεδίαζαν αρχικά. «Θα υπάρξει η ανάγκη μέτρων που θα μειώνουν σημαντικά το χρέος. Όλοι βάζουν εδώ κόκκινες γραμμές», δήλωσε ο διαπραγματευτής.
Οι Ευρωπαίοι ήλπιζαν ότι τα μέτρα μείωσης του χρέους θα μπορούσαν να περιορισθούν στη μείωση των επιτοκίων των δανείων διάσωσης - από τις 150 μονάδες βάσης (1,5 ποσοστιαίες μονάδες) στις 80 μονάδες βάσης (0,8 της ποσοστιαίας μονάδας) - και στην απόδοση στην Ελλάδα των κερδών της ΕΚΤ - που εκτιμώνται από 12 έως 15 δισ. ευρώ - από τα ελληνικά ομόλογα ύψους 55 δισ. ευρώ που έχει αγοράσει σε χαμηλότερες τιμές από τις ονομαστικές τους.

New York Times: «Η Αθήνα πίνει το κώνειο»

new york times«Η Ελλάδα πίνει το κώνειο» είναι ο τίτλος του κύριου άρθρου των New York Times όπου σχολιάζεται η ψήφιση του τρίτου μνημονίου από το κοινοβούλιο.
«Η ελληνική βουλή έκανε ότι έπρεπε να κάνει... Κανένας υπεύθυνος βουλευτής δεν μπορούσε να αγνοήσει τις τρομερές επιπτώσεις του «όχι». Κανένας όμως, δεν μπορεί να απορρίψει την απειλή για την κοινωνική σταθερότητα από αυτές τις περικοπές» αναφέρει το κύριο άρθρο της αμερικανικής εφημερίδας.
«Γεγονός είναι ότι σχεδόν όλα όσα έχουν περιληφθεί σε αυτό το πακέτο έχει δοκιμαστεί και έχει αποτύχει παταγωδώς. Αυτά τα δυσάρεστα μέτρα δεν θα κάνουν τίποτα για να εξυπηρετηθεί το ελληνικό χρέος, για να έρθει πιο κοντά σε ισορροπία ο προϋπολογισμός ή για να διευκολυνθούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η Ελλάδα για να αναβιώσει την οικονομία της. Αντιθέτως, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα βυθίσουν ακόμη περισσότερο μία οικονομία που έχει ήδη συρρικνωθεί κατά 25% καθιστώντας ανέφικτη τη δημοσιονομική βελτίωση»
«Η Ελλάδα δεν θα μπορεί να πληρώσει τα χρέη της εάν κατεβάσει ρολά στην οικονομία της. Ο κόσμος πρέπει να επιστρέψει στη δουλειά του. Ο μόνος τρόπος είναι μέσω νέων διαγραφών χρέους και πιο χαμηλών επιτοκίων στα ευρωπαϊκά δάνεια, όπως επίσης και με το άνοιγμα κλειστών αγορών εργασίας» καταλήγει και εξηγεί: «Υποψιαζόμαστε ότι και πολλοί από τους πιστωτές επίσης γνωρίζουν ότι η λιτότητα δεν είναι η λύση. Προς το παρόν όμως, δεν θέλουν να αμφισβητήσουν την Angela Merkel που εξακολουθεί να πιστεύει ότι μόνο η οικονομική τιμωρία θα ωθήσει τους Έλληνες στη μεταρρύθμιση. Μπορεί αυτή η πολιτική φόρμουλα να είναι νικηφόρος για τη Γερμανία, όπου η κα Merkel έχει να αντιμετωπίσει τις εκλογές του επόμενου χρόνου, αλλά είναι μια βαθιά και εξαιρετικά περιττή τραγωδία για την Ελλάδα».

Ποιοι Δημόσιοι υπάλληλοι μπαίνουν πρώτοι στο χορό της διαθεσιμότητας

dimosioΔεν στοχοποιούμε τους υπαλλήλους που προσλήφθηκαν χωρίς διαγωνιστική διαδικασία ή άλλη διαδικασία επιλογής αλλά αυτοί εντάσσονται στο πρόγραμμα «κινητικότητας» που προβλέπει διαθεσιμότητα υπαλλήλων διαμηνύουν από το υπουργείο Εσωτερικών.
Υποστηρίζουν ότι δεν θα γίνουν απολύσεις αλλά μετακινήσεις σε άλλες υπηρεσίες. Στο πρώτο κύμα περιλαμβάνονται όσοι έχουν χαμηλά προσόντα και εργάζονται με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ)
Όπως αναφέρεται:
1) Στόχος της ρύθμισης είναι η ένταξη των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης των θέσεών τους, στο Πρόγραμμα Κινητικότητας έχει σκοπό τη μετακίνησή τους, προκειμένου να καλυφθούν υπαρκτά κενά στη διοίκηση, ιδίως στην εξυπηρέτηση των πολιτών, και να αξιοποιηθεί καλύτερα το διοικητικό προσωπικό.
2) Εντάσσονται μόνο όσοι προσελήφθησαν χωρίς διαγωνιστική ή άλλη διαδικασία επιλογής: Επιλέχθηκαν ορισμένες μόνον θέσεις υπαλλήλων που δεν έχουν προσληφθεί με διαγωνισμό ή με διαδικασία επιλογής σύμφωνα με προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια υπό τον έλεγχο ανεξάρτητης αρχής ή με άλλες ειδικές διαδικασίες επιλογής που περιβάλλονται με αυξημένες εγγυήσεις διαφάνειας και αξιοκρατίας. Είναι εύλογο να ξεκινά η διαδικασία με υπαλλήλους που δεν έχουν ατομικά αξιολογηθεί. Προφανώς, σημειώνουν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, δεν αμφισβητείται σε καμία περίπτωση η νομιμότητα των προσλήψεων αυτών, οι υπάλληλοι δεν στοχοποιούνται.
3). Αφορά μόνο εργαζόμενους με σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ), δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, διοικητικού:
i. Αποκλειστικά υπαλλήλους που υπηρετούν με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου σε υπηρεσίες κεντρικές και περιφερειακές, του Δημοσίου, των ανεξάρτητων αρχών, των ΝΠΔΔ, των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και των ΝΠΙΔ που ανήκουν στον δημόσιο τομέα. Δηλαδή δεν αφορά μόνιμο προσωπικό.
ii. Αποκλειστικά υπαλλήλους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Δηλαδή δεν αφορά υπαλλήλους υποχρεωτικής και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (Υ.Ε. και Π.Ε).
iii. Αποκλειστικά υπαλλήλους των ειδικοτήτων Διοικητικού, Διοικητικού – Λογιστικού, Διοικητικού – Οικονομικού και Διοικητικών Γραμματέων. Δηλαδή δεν αφορά υπαλλήλους καμίας άλλης ειδικότητας.
4) Σημειώνεται ότι οι υπάλληλοι αυτοί επιλέχθηκαν γιατί όπως προκύπτει από τα διαθέσιμα στοιχεία, στις εν λόγω ειδικότητες, που άλλωστε έχουν υποστηρικτικό χαρακτήρα, παρατηρείται ιδιαίτερη συγκέντρωση υπαλλήλων. Για αυτό και επιλέχθηκαν να ενταχθούν άμεσα στο σχήμα κινητικότητας, ώστε να μεταφερθούν σε υπηρεσίες όπου υπάρχουν διαπιστωμένες ανάγκες σε προσωπικό, ιδίως όπου η υποστελέχωση δημιουργεί έντονα προβλήματα και καθυστερήσεις εξυπηρέτησης του πολίτη, όπως τα ΚΕΠ, οι διευθύνσεις συντάξεων στο δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία κ.τλ.
5) Τίθενται μια σειρά από περιορισμοί στην έκταση εφαρμογής του μέτρου: Ο αριθμός των μετακινήσεων είναι πράγματι περιορισμένος, καθώς έχουν τεθεί τρεις περιορισμοί. Οι θέσεις αυτές καταργούνται μόνον εφόσον:
i. ο αριθμός των υπαλλήλων που εμπίπτουν στη ρύθμιση είναι μεγαλύτερος των δέκα (10) ανά υπηρεσία ή φορέα, ώστε να μην επηρεαστούν οι μικρές σε μέγεθος υπηρεσίες
ii. οι υπάλληλοι αυτοί ανέρχονται σε ποσοστό μικρότερο του 25% του συνολικού αριθμού των τακτικών υπαλλήλων (μονίμων και ΙΔΑΧ) των ως άνω κλάδων και ειδικοτήτων ανεξαρτήτως εκπαιδευτικής βαθμίδας. Αν υπερβαίνουν το 25%, οι υπηρεσίες εξαιρούνται
iii. οι υπάλληλοι αυτοί είναι λιγότεροι από το 10% του συνόλου του τακτικού προσωπικού που υπηρετεί στην υπηρεσία ανεξαρτήτως εκπαιδευτικής βαθμίδας, κλάδου και ειδικότητας, ώστε να μην προκύψουν προβλήματα λειτουργίας στις υπηρεσίες.
6) Εξαιρούνται από την εφαρμογή αυτής της διάταξης ευαίσθητες υπηρεσίες όπως οι φορείς κοινωνικής ασφάλισης και φροντίδας, ο ΟΑΕΔ, τα νοσοκομεία καθώς και αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία (δηλαδή οι υπάλληλοι που υπηρετούν στη ΓΓ Πολιτισμού του Υπουργείου Παιδείας).
7) Οι υπάλληλοι πρόκειται να μετακινηθούν και τα διαπιστωμένα κενά να καλυφθούν το συντομότερο. Για αυτό προβλέπονται αυστηρές προθεσμίες για την υλοποίηση αυτής της διαδικασίας, για τα αρμόδια όργανα και υπηρεσίες της διοίκησης (και μάλιστα με την απειλή πειθαρχικών ποινών σε περίπτωση μη τήρησης των προθεσμιών).
Όλα τα παραπάνω θα εξειδικευθούν με ερμηνευτική εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Σύνταξη στα 62 για 40 έτη απασχόλησης

sintaksi2Αυξάνεται κατά 2 έτη το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης για όσους συμπληρώνουν 40 έτη απασχόλησης. Σύμφωνα με τα νέα μέτρα  από 1/1/2013 με 40 έτη απασχόλησης προαπαιτούμενη θα είναι πλέον η συμπλήρωση του 62ου έτους ηλικίας κι όχι του 60ού που ίσχυε μέχρι σήμερα.
Συγκεκριμένα από το νέο έτος αυξάνονται κατά 2 έτη όλα τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για όσους δεν έχουν θεμελιώσει δικαίωμα έως το τέλος του 2012. Το όριο των 65 γίνεται 67 (το 67ο θα ισχύει και για όσους βουλευτές θεμελιώσουν από την 1/1/2013 συνταξιοδοτικό δικαίωμα), το 60ό αυξάνεται στα 62 για όσους συμπληρώνουν τα 40 έτη ασφάλισης. Παράλληλα το ΕΚΑΣ θα καταβάλλεται από 1.1.2013 σε όσους έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους.
Από το μέτρο αυτό αναμένεται να θιγούν οι συνταξιούχοι αναπηρίας, οι γυναίκες που συνταξιοδοτούνται στα 60 και οι συνταξιούχοι χηρείας. Επίσης εξετάζεται να καταβάλλεται το 50% του επιδόματος για όλους όσοι έχουν συνταξιοδοτηθεί είτε ως ανασφάλιστοι είτε με λιγότερα από 4.500 ένσημα από το ΙΚΑ, καθώς κατά καιρούς γίνονταν ειδικές ρυθμίσεις και πολλοί έχουν συνταξιοδοτηθεί ακόμη και με λιγότερα από 2.500 ένσημα.

Ψηφισθηκε το Μεσοπροθεσμο 2013-2016


Η Τιτλοποίηση των στεγαστικών δανείων το κλειδί για ν' αρπάξουν την περιουσία των Ελλήνων

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ:

Ταμείο Παρακαταθηκών και δανείων, alpha, eurobank, millenium ΕΒΑΛΑΝ ΕΝΕΧΥΡΟ τα δάνειά σας στην JP MORGAN 
Παρακολουθείστε με ΠΡΟΣΟΧΗ όσα λέγονται στα αποσπάσματα από το Εκ-κεντρικό δελτίο 
Έγγραφα φωτιά έρχονται στην δημοσιότητα για τις αμαρτωλές συμβάσεις της JP morgan και του Ελληνικού δημοσίου. Σας παρουσιάζουμε την σύμβαση του ταμείου παρακαταθηκών και δανείων με την JP morgan. Το παρακαταθηκών και δανείων φυσικά δεν πήρε το δάνειο με τις δικές του πλάτες αλλά με τις δικές σας. Το Ελληνικό δημόσιο μπήκε εγγυητής και μάλιστα πήρε τα 950 εκ/μύρια ευρώ από... την JP Morgan βάζοντας ενέχυρο τα δάνεια των Ελλήνων! 
Για αυτό το swap, την τιτλοποίηση των δανείων δηλαδή, η αμοιβή της JP morgan ξεπέρασε τα 300 εκατομμύρια ευρώ! Στο πάρτυ των τιτλοποιήσεων (των στεγαστικών σας δανείων) δεν μπορούσαν να λείψουν οι μεγαλοκαρχαρίες των τραπεζών… ποιοι είναι αυτοί; Η Πειραιώς του Σάλα, Η Eurobank του Λάτση, Η millenium, η Εμπορική, η Ασπίς, η Αττική και τέλος η Εθνική τράπεζα με μια γιγαντιαία τιτλοποίηση που ξεπερνάει τα 15 δις ευρώ!…. Αυτές τις απαιτήσεις, τις έχουν πάρει ξένες τράπεζες στις οποίες πουλήθηκαν οι συμβάσεις των δικών σας δανείων. Με απλά λόγια το δικό σας στεγαστικό δάνειο που πήρατε από την alpha bank πχ, τιτλοποιήθηκε και πουλήθηκε στην αγορά, σε μια τράπεζα. Στην οποία πλέον οφείλετε το δάνειο και όχι πια στην alpha. Όλα αυτά, χωρίς να ερωτηθείτε … Την υπογραφή σε αυτές τις τιτλοποιήσεις τις έβαλε ο Φίλλιπος Σαχινίδης



Τα όσα αναφέραμε αποκαλύφθηκαν στο Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΡΤ 

Αν αποφασίσει λοιπόν η κυβέρνηση να ακυρώσει την αναστολή των πλειστηριασμών, τράπεζες και ιδιαίτερα τα επενδυτικά κεφάλαια από το εξωτερικό (τα λεγόμενα αρπακτικά), μέσω του Ελληνικού κράτους θα σας κατάσχουν την περιουσία! . Δείτε την ανάλυση των οικονομολόγων από το χτεσινό δελτίο του ΑΡΤ

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)