Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Πως να μειώσετε τις δόσεις των δανείων

Στην αντιμετώπιση του φαινομένου των "κόκκινων" δανείων εστιάζουν την προσοχή τους τα εγχώρια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, με τις διοικήσεις των τραπεζών να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες προσέγγισης των πελατών τους για την εξεύρεση βιώσιμων λύσεων αναδιάρθρωσης των οφειλών τους, προς όφελος και των δύο πλευρών.


Σημαντική παράμετρος στη θωράκιση του τραπεζικού συστήματος ήταν η ρητή εντολή της ΤτΕ για τη δημιουργία νέων υπερδιευθύνσεων προβληματικών δανείων προκειμένου να αντιμετωπισθεί ριζικά το μείζον ζήτημα των "κόκκινων" δανείων.

Η επιτυχία του εχγειρήματος αναμένεται να δώσει ώθηση στην κερδοφορία των τραπεζών μέσω των επισφαλειών. Παράλληλα, θα επιταχυνθούν η εξυγίανση και η στήριξη κλάδων της ελληνικής οικονομίας και των ελληνικών επιχειρήσεων.

Πατήστε εδώ  για μεγαλύτερη ανάλυση


πηγη  www.enikos.gr Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Πως να διατηρήσετε τον μαϊντανό όλο το χειμώνα!

pos-na-diatirisete-to-maintano-olo-to-xeimwna
Κολπάκια για να διατηρήσετε τον μαϊντανό όλο το χειμώνα, να διώξετε τον λεκέ από coca cola από το ρούχο και άλλα πολλά!
Τον μαϊντανό για να διατηρηθεί όλο τον χειμώνα τον βάζουμε σε βάζο με ελαιόλαδο.
Το κόκκινο κρασί στα υφάσματα βγαίνει αν… τριφτεί ο λεκές πριν από το πλύσιμο με σόδα. Όχι με αλάτι γιατί θα τρυπήσει το ύφασμα ύστερα από μερικά πλυσίματα.
Αν σας πέσει coca cola στο ρούχο, βγαίνει με ένα πανάκι βουτηγμένο σε οινόπνευμα και αμέσως να πλυθεί.
Αν ο νεροχύτης σας έχει άσχημες μυρωδιές ρίχνετε μία φορά τον μήνα βραστό νερό που έχομε βάλει 1 φλιτζάνι του καφέ αλάτι.
Το κιτρίνισμα στο ύφασμα από το σίδερο καθαρίζει με ένα πανάκι βουτηγμένο σε οξυζενέ.
Ο στόκος από τα ξύλινα έπιπλα βγαίνει με νερό και αμμωνία.
Για να φτιάξετε ξύδι, προσθέστε ψωμί μέσα σε ξινισμένο κρασί και αφήστε λίγες μέρες στον ήλιο.

Από 1-1-2015 η υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ;

«Στο περίμενε» για την ακύρωση των μειώσεων

Στο νέο μισθολόγιο, που θα ισχύσει από την 1-1-2015, παραπέμπει η κυβέρνηση την υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ για την ακύρωση των μειώσεων των αποδοχών τους.

Όπως προέκυψε από τις... χτεσινές συναντήσεις που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας, αλλά και από πληροφορίες που υπάρχουν από το ΥΠΟΙΚ, η κυβέρνηση επιδιώκει να κερδίσει χρόνο. Σημειώνεται ότι το δημοσιονομικό κενό που θα απαιτηθεί να καλυφθεί, αν η κυβέρνηση αποφασίσει να αποκαταστήσει πλήρως τις αποδοχές των εν ενεργεία στελεχών ΕΔ-ΣΑ και των αποστράτων, όπως δηλαδή αυτές είχαν διαμορφωθεί μέχρι τις 31-7-2012, υπολογίζεται σε 800 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων περίπου 500-600 εκατ. ευρώ είναι τα αναδρομικά που πρέπει να καταβληθούν και τα υπόλοιπα 200-300 εκατ. ευρώ οι ετήσιες αυξήσεις που θα πρέπει να χορηγούνται από δω και στο εξής. Είναι σαφές πως το ποσό αυτό δεν μπορεί να καλυφθεί χωρίς τη λήψη νέων μέτρων και η άποψη της τρόικας θα έχει βαρύνουσα σημασία στο θέμα αυτό.

Ταυτόχρονα, όμως, η κυβέρνηση για λόγους πολιτικού κόστους δε θα ήθελε να δυσαρεστήσει τις συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες και αναζητεί τη «χρυσή τομή», η οποία όμως είναι δύσκολο να ανευρεθεί.

Το επικρατέστερο σενάριο, πάντως, είναι πως το θέμα θα παραπεμφθεί για επίλυση στο νέο μισθολόγιο, που θα καταρτιστεί το φθινόπωρο για να ισχύσει από την 1-1-2015 και σε ό,τι αφορά στους στρατιωτικούς - σώματα ασφαλείας θα προβλέπει αυξήσεις των αποδοχών τους σε σχέση με το τρέχον ύψος τους, αλλά θα είναι μειωμένες σε σύγκριση με το ύψος των αποδοχών τους στις 31 Ιουλίου 2012.

ΠΟΑΣΥ και απόστρατοι

Επισήμως η κυβέρνηση, διά στόματος του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα, ενημέρωσε τους εκπροσώπους των στελεχών ΕΔ-ΣΑ πως «σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση διαμηνύει ότι προτίθεται να εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΣτΕ σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), Χρήστος Φωτόπουλος, στη συζήτηση με τον αναπληρωτή υπουργό δεν τέθηκε ύψος κονδυλίων για την αποκατάσταση του μισθολογικού καθεστώτος των στρατιωτικών - σωμάτων ασφαλείας, καθώς ο κ. Σταϊκούρας έχει ζητήσει από τις υπηρεσίες του ΓΛΚ νομοτεχνική μελέτη για το συνολικό κόστος.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των αποστράτων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ζήτησαν από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών την άμεση αποκατάσταση του μισθολογίου και των συντάξεων. Δήλωσαν δε ότι δέχονται σταδιακή καταβολή των αναδρομικών. Με δηλώσεις του, ο κ. Σπ. Περβαινάς, πρόεδρος του συντονιστικού των αποστράτων, ανέφερε ότι ο κ. Σταϊκούρας τους διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση δεσμεύεται να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και ότι θα αναζητηθούν τα σχετικά κονδύλια. Ο ίδιος υπολόγισε το ετήσιο κόστος για την αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεών τους στα 140 εκατομμύρια ευρώ, με τα 78 εκατομμύρια να αφορούν τους εν ενεργεία και τα 62 εκατομμύρια τους απόστρατους.

Η Παρασκευή Κολοβού είναι η Ελληνίδα ερευνήτρια του Χάρβαρντ που δίνει πίσω την όραση σε τυφλούς!

20140705-085059-31859920.jpgΜπράβο στην αξία Ελληνίδα!
Η Ελληνίδα Παρασκευή Κολοβού θεωρείται η ελπίδα της οφθαλμολογίας, αφού μαζί με συναδέλφους της από την… επιστημονική ομάδα του Χάρβαρντ κατάφερε να αναγεννήσει τον κατεστραμμένο κερατοειδή χιτώνα, χάρη σε μια νέα τεχνική με τη βοήθεια βλαστικών κυττάρων.
Οι ερευνητές μεταμόσχευσαν τα κατάλληλα ανθρώπινα βλαστοκύτταρα σε τυφλά ποντίκια και δημιούργησαν πλήρως λειτουργικούς κερατοειδείς
χιτώνες, που βελτίωσαν την όραση των πειραματόζωων.
Όπως ανακοίνωσαν, η μέθοδός τους μπορεί μια ημέρα να αποκαταστήσει την όραση σε άτομα που την έχουν χάσει λόγω τραυματισμών και εγκαυμάτων.
Το επίτευγμα ανήκει σε επιστήμονες του Ινστιτούτου Βλαστικών Κυττάρων του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, του Θεραπευτηρίου Οφθαλμολογίας και Ωτορινολαρυγγολογίας της Μασαχουσέτης και του Νοσοκομείου Παίδων της Βοστώνης, με επικεφαλής τον καθηγητή Ιατρικής Μάρκους Φρανκ. Να σημειωθεί ότι μέλος της ερευνητικής ομάδας ήταν και η ελληνίδα ιατρός και μεταδιδακτορική ερευνήτρια Παρασκευή Κολοβού.
Μια ομάδα βλαστικών κυττάρων στα μάτια μας επιδιορθώνει και ανανεώνει κάθε λίγες εβδομάδες τον κερατοειδή χιτώνα. Χωρίς αυτά τα βλαστοκύτταρα, ο κερατοειδής (η διαφανής μεμβράνη που καλύπτει την κόρη του ματιού) θα θόλωνε και η όρασή μας θα μειωνόταν.
Η καταστροφή αυτών των ζωτικών κυττάρων λόγω αυτοάνοσης πάθησης, εξωτερικής μόλυνσης ή τραυματισμών (π.χ. από χημική ουσία) είναι από τις πιο κοινές αιτίες τύφλωσης παγκοσμίως.
Μέχρι σήμερα είχε αποδειχτεί πάρα πολύ δύσκολο να εντοπιστούν και να απομονωθούν αυτά τα βλαστικά κύτταρα τα οποία είναι κρυμμένα σε μια μήτρα άλλων δομών στον πρόσθιο θάλαμο του οφθαλμού – στο σημείο όπου ο κερατοειδής χιτώνας ενώνεται με τον σκληρό χιτώνα (το λευκό του ματιού).
Τώρα, για πρώτη φορά, όχι μόνο αυτό κατέστη εφικτό (με τη βοήθεια ενός μορίου-δείκτη, της πρωτεΐνης ΑΒCB5), αλλά επιπλέον αξιοποιήθηκαν τα συγκεκριμένα κύτταρα του πρόσθιου θαλάμου για να αναγεννηθεί ένας κατεστραμμένος ανθρώπινος κερατοειδής.
Υπογραμμίζεται ότι η ΑΒCB5 είχε εντοπιστεί εδώ και καιρό σε κύτταρα άλλων οργάνων, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που εντοπίστηκε στα κύτταρα του πρόσθιου θαλάμου του οφθαλμού επιτρέποντας στους ειδικούς να τα απομονώσουν.
Όπως είπε ο Μάρκους Φρανκ, το επόμενο βήμα θα είναι να εξελιχτεί η τεχνική, έτσι ώστε να αποτελέσει μια θεραπεία για τον άνθρωπο, κάτι πάντως, που θα χρειαστεί αρκετό χρόνο, έως ότου γίνουν και οι αναγκαίες κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους.
Το επίτευγμα δημοσίευεται στην επιθεώρηση «Nature».

Οι δεξαμενές των 6.500 απολύσεων ως το τέλος του χρόνου

Το πρόγραμμα απολύσεων και διαθεσιμότητα στο Δημόσιο θα βρεθεί στο επίκεντρο των συνομιλιών που θα έχει η κυβέρνηση με τους επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας την επόμενη εβδομάδα. Υπενθυμίζεται ότι βάσει του Μνημονίου το διάστημα 2013 -2014 θα πρέπει να πραγματοποιηθούν 15.000 απολύσεις.

Το 2013 έγιναν 3.600 απολύσεις ενώ άλλες 5.000 έγιναν το πρώτο εξάμηνο του 2014...

και προήλθαν από επιόρκους (500), σχολικούς φύλακες (1.400), εργαζομένους στον ΕΟΠΥΥ (2.500), δημοτικούς αστυνομικούς (200), εκπαιδευτικούς των ΕΠΑΛ (100), καταργήσεις 21 Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου (100) καθώς και από καταργήσεις θέσεων σε διάφορα υπουργεία (100).

Υπολείπονται 6.500 απολύσεις μέχρι το τέλος του 2014 οι οποίες θα προέλθουν ως εξής:

• Από την εκδίκαση των πειθαρχικών υποθέσεων. Γίνεται προσπάθεια επιτάχυνσης και το πρώτο εξάμηνο του 2014 οδηγήθηκαν στην έξοδο 500 επίορκοι.

• Από τους ελέγχους που διεξάγονται από το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τον εντοπισμό υπαλλήλων που έχουν διοριστεί και εργάζονται με πλαστά πιστοποιητικά.
• Από τους ελέγχους που διεξάγονται για παράνομες μετατροπές συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου.
• Από όσους «διαθέσιμους» μετά τη λήξη του οκταμήνου δεν τοποθετηθούν σε νέες θέσεις.
• Από τη μείωση του προσωπικού σε «μεγάλα» Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)