Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Γ. Ρωμανιάς: Θα σεβαστούμε το ΣτΕ, θα καταργήσουμε τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος

«Δεν εφαρμόζουμε τον τρόπο υπολογισμού που μειώνει τις κύριες συντάξεις»
Στην κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις θα προχωρήσει με τροπολογία η κυβέρνηση, η οποία θα σεβαστεί οποιαδήποτε απόφαση του ΣτΕ για ανάκληση μειώσεων σε συντάξεις, επέμεινε το Σάββατο το πρωί ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσων, Γιώργος Ρωμανιάς.
Μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, ο κ. Ρωμανιάς σημείωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν έχει εφαρμόσει τον νέο τρόπο υπολογισμού κυρίων συντάξεων από 1/1/2015, ο οποίος θα οδηγούσε σε μειώσεις στις αποδοχές των συνταξιούχων και θα προχωρήσει σε κατάργησή του με νομοθετική πρωτοβουλία.
Εν όψει της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας σε σχέση με τις μειώσεις συντάξεων από το καλοκαίρι του 2012 και εξής και τη συνταγματικότητα τους ή μη, ο κ. Ρωμανιάς σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα τη σεβαστεί και εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει, εάν επιδικαστούν επιστροφές, να επεκταθούν σε όλους τους συνταξιούχους, εφ' όσον το ανώτατο δικαστήριο κρίνει τις μειώσεις συντάξεων αντισυνταγματικές.
Το ετήσιο δημοσιονομικό κόστος από μια τέτοια απόφαση θα έφθανε, σύμφωνα με υπολογισμούς του κ. Ρωμανιά, το 1,5 δισ. ευρώ, ενώ η κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί με τους φορείς των συνταξιούχων για την αναδρομική καταβολή των επιστροφών σε βάθος χρόνου.
Ο γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων τόνισε ότι εργαζόμενοι οι οποίοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικά δικαιώματα μέχρι το τέλος του 2012 για πρόωρη συνταξιοδότηση δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουν δυσμενείς αλλαγές, ενώ πρόσθεσε ότι δεν υφίσταται ζήτημα με τα χρήματα για την πληρωμή των συντάξεων του Μαΐου.

Αντίο ΔΕΗ! Καλώς ήρθες Tesla Powerwall!

Αντίο ΔΕΗ! Καλώς ήρθες Tesla Powerwall!Στην προχθεσινή ανακοίνωση του, o Elon Musk, χαρισματικός CEO της Tesla Motors παρουσίασε το όραμα του για την μελλοντική τροφοδότηση των σπιτιών μας με πράσινη ενέγεια. Το όραμα αυτό ονομάζεται Powerwall και αποτελεί μια οικιακή μπαταρία ιόντων λιθίου, η οποία θα αναλάβει να καλύψει τις πλήρεις ενεργειακές ανάγκες μιας σύγχρονης κατοικίας, απαλάσσοντας την παντελώς από την ανάγκη για σύνδεση με το δίκτυο ηλεκτροδότησης.
Powerball_1
Τα Powerwalls θα κυκλοφορήσουν σε δύο εκδόσεις, μια των 7kWh και μία των 10KWh με δυνατότητα κάλυψης των ενεργειακών αναγκών ενός σπιτιού ή μιας μικρής επιχείρησης. Ουσιαστικά οι μπαταρίες αυτές  θα φορτίζονται την ημέρα από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως ηλιακά πάνελ και θα τροφοδοτούν με ηλεκτρική ενέργεια τις συσκευές μας όποτε χρειάζεται την ημέρα και βέβαια τη νύχτα.
Το μικρό μέγεθος, η υψηλή απόδοση και ο «πράσινος» χαρακτήρας των νέων αυτών μπαταριών, αναμένεται, σύμφωνα με την εταιρεία, να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος καταναλώνει την ηλεκτρική ενέργεια. Σύμφωνα με τον Elon Musk, η νέα μπαταρία κατοικιών, θα μπορούσε να εγκατασταθεί στα πρώτα σπίτια μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Αρχικά η διάθεση των Powerwalls θα ξεκινήσει από την Αμερική σύντομα ομως οι θαυματουργές πηγές ενέργειας θα λανσαριστούν και στην παγκόσμια αγορά. 
Elon_Musk
Η τιμή της Powerwall 7kWh θα είναι 3.000 δολάρια, ενώ η μεγαλύτερη των 10kWh θα κοστίζει περί τα 3.500 δολάρια. Με τη βοήθεια της μπαταρίας της Tesla, η εταιρεία θεωρεί ότι οι καταναλωτές θα μπορούσαν να πάρουν μια οικονομική ανάσα, ελαφρύνοντας σημαντικά τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς αντί να πωλούν την ενέργεια που προέρχεται από τα φωτοβολταϊκά τους συστήματα, θα είναι σε θέση να την αποθηκεύουν και να την καταναλώνουν οι ίδιοι και μάλιστα σε ώρες κατά τις οποίες η τιμή του ρεύματος είναι υψηλή. Εξάλλου η σχεδίαση των Powerwall είναι ιδιαίτερα προσεγμένη και μπορούν να τοποθετηθούν επιτοίχια ακόμα και εντός του σπιτιού μας, καθώς μοιάζουν με γλυπτά!
Powerpack
Σε περίπτωση αυξημένων αναγκών ηλεκτρικής ενέργειας η Tesla θα κατασκευάσει τα Powepacks, ύπερ-μπαταρίες των 100kWh που θα μπορούν να φτάσουν έως τα 10MWh καθώς θα έχουν αρθρωτή σχεδίαση. Η τιμή του Powerpack των 100kWh θα είναι 25.000 δολάρια. Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο Elon Musk με 160 εκατομμύρια Powerpacks μπορεί να τροφοδοτηθεί ολόκληρη η Αμερικάκινη ήπειρος, ενώ με 2 δικσεκατομμύρια Powerpacks ολόκληρος ο πλανήτης. Τα Powerwalls και Powerpacks ανήκουν στη νέα προιοντική κατηγορία που η εταιρεία ονομάζει Tesla Power.
Gigafactory
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο χαρισματικός Elon Musk, έχουμε στον ουρανό μας έναν πυρηνικό αντιδραστήρα σύντηξης, τον ήλιο, που μας χαρίζει απλόχερα την ενέργεια του και μάλιστα εντελώς δωρεάν. Καιρός λοιπόν να εκμεταλλευτούμε αυτήν την αστείρευτη πηγή ενέργειας! Οι μπαταρίες θα κατασκευάζονται στο νέο εργοστάστιο Gigafactory, το οποίο θα ολοκληρωθεί το 2017, ενώ έως το 2020 θα μπορεί να παράγει σε ένα μήνα όσες μπαταρίες παρήχθησαν παγκοσμίως το 2013.

ΕΦΕΤ: Ανακλήσεις προϊόντων από JUMBO, ΑΒ Βασιλόπουλος και ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ

efet
Για τη διακίνηση πλαστικής κουτάλας και παιδικού πλαστικού μπολ ενημερώθηκε ο ΕΦΕΤ, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF).
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε για τη διακίνηση προϊόντος, «Kουτάλα με τρύπες», στο οποίο διαπιστώθηκε η μετανάστευση πρωτοταγών αρωματικών αμινών σε ποσότητα που υπερβαίνει τα νομοθετημένα όρια για τη χρήση του σε επαφή με τρόφιμα.
Πρόκειται για το προϊόν με εμπορική ονομασία «Bosfor HOUSEWARE», προέλευσης Τουρκίας, με αριθμό παρτίδας Lot: 28062014 και αριθμό γραμμοκώδικα 8693395006331. Επίσης, στη συσκευασία αναγράφεται ο κωδικός BSF633.
Επιπλέον, η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, προέβη σε έλεγχο παιδικού πλαστικού μπολ, το οποίο διαπιστώθηκε, μέσω εργαστηριακών δοκιμών από το Γενικό Χημείο του Κράτους ότι δεν πληροί τους όρους για τη χρήση που προορίζεται, με επιπτώσεις στην ασφάλεια των τροφίμων, διότι κατά τη δοκιμή μετανάστευσης σε προσομοιωτές τροφίμων παρατηρήθηκαν αποκολλήσεις της πλαστικής διακοσμητικής επίστρωσης τόσο στο εσωτερικό (βυθό) όσο και στο χείλος του μπολ.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για το παιδικό μπολ, με την εμπορική ονομασία «Μπολ πλαστικό ζούγκλα» και αριθμό παρτίδας Lot NO:RA 1401 – 04.
Τα συγκεκριμένα προϊόντα διακινήθηκαν από την ελληνική εταιρεία «JUMBO S.A.».
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε από την επιχείρηση την άμεση ανάκληση/απόσυρση των εν λόγω προϊόντων και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα να μην τα χρησιμοποιήσουν.
Ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF) σχετικά με τη διακίνηση προϊόντος «σάλτσα με μανιτάρια»ιταλικής προέλευσης, στην πρώτη ύλη του οποίου ανιχνεύτηκε η παρουσία γλουτένης, αλλεργιογόνο συστατικό, που δεν αναφέρεται στην ετικέτα του προϊόντος».
Πρόκειται για το προϊόν με εμπορική ονομασία «Biffi Σάλτσα Με Μανιτάρια» σε συσκευασία των 200g, ανεξαρτήτως παρτίδας, το οποίο διακινήθηκε από την ελληνική επιχείρηση «ΑΒ Βασιλόπουλος».
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε από την εν λόγω επιχείρηση την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συγκεκριμένου προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράληλα, καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν και είναι αλλεργικοί στη γλουτένη να μην το καταναλώσουν.
Τέλος, ο ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο της εθνικής και ενωσιακής νομοθεσίας, ενημερώθηκε από την εταιρεία «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ» σχετικά με την ανάκληση προϊόντος «Καρύδα Τριμμένη» στην πρώτη ύλη του οποίου ανιχνεύτηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός Salmonella spp.
Πρόκειται για το προϊόν με εμπορική ονομασία «Καρύδα Τριμμένη CRF», προέλευσης Ινδίας, σε συσκευασία 200g, με αριθμούς παρτίδας L151209 και L151212, που παρασκευάζεται για λογαριασμό της εταιρείας «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ».
Οι έλεγχοι από πλευράς ΕΦΕΤ είναι σε εξέλιξη και καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν

ΒΟΜΒΑ – ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΚΑΙ ΤΑΜΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!


kontranews

Όργιο σπατάλης και διαφθοράς διαπίστωσαν οι οικονομικοί εισαγγελείς…

Βρήκαν μέχρι και απόδειξη 20 χιλιάδων ευρώ για… κομμωτήριο!

Καταπέλτης για τις ηγεσίες που πέρασαν από το ΠΑΣΟΚ, είναι το πόρισμα των οικονομικών εισαγγελέων που ερευνούν το γιγάντιο σκάνδαλο με το ταμείο του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες το σύνολο των ποσών, για τα οποία δεν υπάρχει κανένα παραστατικό και απόδειξη και εμφανίζονται ως έξοδα σε διάφορα… μπακαλόχαρτα, φτάνει τα 85.000.000 ευρώ! Μέχρι και παραστατικά για έξοδα 20 χιλιάδων ευρώ για κομμωτήριο εμφανίζονται στα «επίσημα» βιβλία. Την τιμητική τους έχουν η συντήρηση αυτοκινήτων, τα ταξίδια σε πολυτελή ξενοδοχεία του εξωτερικού, ενώ ένα τεράστιο ποσό εμφανίζεται ότι κάλυψε ανάγκες του γυμναστηρίου που είχε κατασκευάσει ο Γιώργος Παπανδρέου στα γραφεία της Ιπποκράτους για προσωπική του χρήση.
Χιλιάδες εγγραφές εμφανίζονται στα βιβλία χωρίς να συνοδεύονται από κανένα παραστατικό, ενώ καταγράφονται πληρωμές σε τρίτους χωρίς αποδείξεις και τιμολόγια. Τις προσεχείς ημέρες οι αρμόδιοι εισαγγελείς αναμένεται να καλέσουν όλους όσους εμφανίζονται να έχουν πάρει χρήματα από τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να έχουν εκδώσει τιμολόγια και αποδείξεις.
[hellasforce.com]

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)