Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Τα μέτρα που συμφώνησαν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί

Τα κλιμάκια της τρόικας ελέγχουν έναν πλήρη κατάλογο με όλα τα μέτρα περικοπής δαπανών και αύξησης εσόδων ώστε να προετοιμάσουν την έκθεσή τους για τους επικεφαλής της αποστολής που καταφθάνουν εκ νέου στην Αθήνα.
Στη λίστα αυτή, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Καθημερινής", αποτυπώνονται οι επιπτώσεις των μέτρων έως και το 2016, αν και είναι ξεκάθαρο ότι το μεγαλύτερο μέρος θα υλοποιηθεί μέσα στο 2013.
Τα μηνύματα που έρχονται από την τρόικα, όμως, δείχνουν πως η διαπραγμάτευση δεν θα είναι καθόλου εύκολη και ότι το πακέτο των μέτρων δεν θα πρέπει να θεωρείται "κλεισμένο" σε αυτή τη φάση.
Μάλιστα, είναι σαφές ότι σε σχέση με το πακέτο μέτρων που είχε καταρτιστεί στα τέλη Αυγούστου και είχε παρουσιαστεί στην τρόικα, σήμερα υπάρχουν κάποιες διαφορές που είναι σημαντικές και ανέρχονται σχεδόν σε 1 δισεκατομμύριο ευρώ.
Από τις αλλαγές που έγιναν στο πακέτο των μέτρων τις τελευταίες 15 μέρες, προκύπτει ότι τα υπουργεία Εσωτερικών, Άμυνας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν μπόρεσαν να πείσουν την τρόικα για τις παρεμβάσεις που θα προωθούσαν, με αποτέλεσμα να "κουρευτούν" οι περικοπές δαπανών που θα έκαναν.
Στους δήμους, το πρώτο πακέτο μέτρων προέβλεπε εξοικονόμηση 736 εκατομμυρίων ευρώ και τώρα μόλις 298 εκατομμυρίων ευρώ.
Στην Άμυνα, οι περικοπές θα έφθαναν στα 504 εκατομμύρια ευρώ, αλλά πλέον υπολογίζονται σε 403 εκατομμύρια ευρώ.
Επίσης, το κονδύλι εξοικονόμησης από την αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα ανερχόταν στα τέλη Αυγούστου στο 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ και τώρα εκτιμάται στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ.
Συνολικά, η εξοικονόμηση δαπανών ανέρχεται στα 10,576 δισεκατομμύρια ευρώ για τη διετία 2013 - 2014, ενώ θετική δημοσιονομική επίπτωση θα υπάρχει και στην επόμενη διετία (2015 - 2016), ανεβάζοντας το όφελος στα 11,418 δισεκατομμύρια ευρώ.
Ταυτόχρονα, από τα φορολογικά μέτρα που θα εφαρμοστούν θα προκύψει καθαρή αύξηση εσόδων της τάξης των 2,9 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Από το σκέλος των δαπανών, εντός του 2013 θα περικοπούν τα 7,61 δισεκατομμύρια ευρώ, όπως άλλωστε προβλέπεται και στο Μνημόνιο.
Μάλιστα, βάσει αυτού του ποσού έχει καταρτιστεί και το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2013 που θα κατατεθεί στη Βουλή τη Δευτέρα.
Για το 2014 οι περικοπές δαπανών θα ξεπεράσουν τα 2,9 δισ. ευρώ, ενώ υπολογίζεται ότι θα προκύψει δημοσιονομικό όφελος 559 εκατομμύρια ευρώ το 2015 και άλλων 283 εκατομμύρια ευρώ το 2016.
Το μεγαλύτερο βάρος των περικοπών το "σηκώνουν" οι συντάξεις. Συνολικά στη διετία 2013-2014 θα μειωθεί το κονδύλι για συντάξεις κατά 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 3,6 δισεκατομμύρια ευρώ θα περικοπούν το 2013 μόνο.
Το μέτρο που θα αφαιρέσει από τους συνταξιούχους το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός τους είναι η κατάργηση των δώρων τόσο στις κύριες συντάξεις όσο και στις επικουρικές.
Στα μέτρα περιλαμβάνονται επίσης η διαθεσιμότητα 15.000 υπαλλήλων έως το 2014, το "πάγωμα" των προσλήψεων στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, η μείωση των επιδομάτων αλλοδαπής που λαμβάνουν όσοι εργάζονται στο εξωτερικό και πολλές ακόμα επίπονες περικοπές.

Πρωταθλήτρια στη διαφθορά η Ελλάδα

Πρωτοφανή στοιχεία διαφθοράς το κόστος της οποία κυμάνθηκε το 2011 στα 554 εκατομμύρια ευρώ.
Φακελάκι από 100 έως και 30.000 ευρώ ακόμη και σε περίοδο οικονομικής κρίσης φαίνεται να δίνουν οι Έλληνες σύμφωνα με έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης ως προς την αντιμετώπιση φαινομένων διαφθοράς.
Η επίδοση της Ελλάδας αναφέρεται ως «μη ικανοποιητική σε παγκόσμιο επίπεδο» σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Νέα».
Η αρμόδια Επιτροπή κατά της Διαφθοράς του Συμβουλίου (GRECO) έβγαλε κόκκινη κάρτα αφού όπως αναφέρει το ρεπορτάζ η χώρα δεν κατόρθωσε να συμμορφωθεί σε 26 από τις 27 συστάσεις, οι οποίες μάλιστα έχουν γίνει εδώ και δύο χρόνια. Οι εστίες της διαφθοράς, όπως αποτυπώνονται και στις σχετικές συστάσεις, εντοπίζονται στις ποινικές διαδικασίες για τα φαινόμενα δωροδοκίας και δίωξης πολιτικών προσώπων καθώς και στη νομοθεσία για το πολιτικό χρήμα - μόνο η κρατική επιχορήγηση των κομμάτων έφτασε φέτος τα 12 εκατομμύρια ευρώ.
Η έκθεση αναφέρει χαρακτηριστικά «Παρά το γεγονός πως η παντελής απουσία συγκεκριμένων αποτελεσμάτων είναι κατανοητή λόγω της δυσχερούς κατάστασης της Ελλάδας και του γεγονότος πως η προηγούμενη κυβέρνηση είχε περιορισμένης διάρκειας εντολή, είναι ωστόσο εντυπωσιακό πως δεν υπήρξε καμία πρόοδος ακόμη και στις ελάχιστες συστάσεις για τις οποίες δεν απαιτείτο απαραίτητα νομοθετική παρέμβαση»
Τα επιχειρήματα των ελληνικών Αρχών σύμφωνα με τα οποία οι καθυστερήσεις οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην πολιτική και στην οικονομική κατάσταση της χώρας και στο πάγωμα του νομοθετικού έργου δεν κρίθηκαν ικανά και η GRECO αποφάσισε να θέσει σε καθεστώς επιτήρησης την Ελλάδα, καλώντας να προχωρήσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις έως το τέλος του έτους. Σύμφωνα με τις συστάσεις, οι 11 αφορούν ζητήματα πράξεων δωροδοκίας και οι 16 τη χρηματοδότηση των κομμάτων.
Από τις 27 συστάσεις, εκτός από τη μία που ικανοποιήθηκε, για άλλες πέντε κρίθηκε πως υπήρξε μερική συμμόρφωση ενώ για τις υπόλοιπες 21 δεν ελήφθη κανένα μέτρο. Η GRECO δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην πλήρη δημοσιοποίηση όλων των στοιχείων που αφορούν χρηματοδοτήσεις κομμάτων και υποψηφίων, είτε πρόκειται για εισφορές από ιδιώτες είτε ακόμη και δάνεια.

Στάινμπρουκ: Πρέπει να δοθεί χρόνος στην Ελλάδα για να τηρήσει τις δεσμεύσεις της

Ο υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) για την καγκελαρία της Γερμανίας Πέερ Στάινμπρουκ δήλωσε ότι θα πρέπει να δοθεί χρόνος στην Ελλάδα για να τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στους πιστωτές της, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας Welt am Sonntag."Οι Έλληνες πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους αλλά εμείς θα πρέπει να τους δώσουμε περισσότερο χρόνο", είπε ο Στάινμπρουκ που στις εκλογές του 2013 θα βρεθεί αντιμέτωπος με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.
Ο Στάινμπρουκ κάλεσε την καγκελάριο "να πει επιτέλους την αλήθεια στους Γερμανούς", ότι δηλαδή "η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να δανείζεται από τις αγορές για τα επόμενα 7-8 χρόνια". Πρόσθεσε ότι "όσο τα πράγματα θα είναι έτσι, θα πρέπει να βοηθάμε".
Για το ζήτημα ενός τρίτου πακέτου βοήθειας προς την Αθήνα, κάτι που η Μέρκελ δεν επιθυμεί, ο Σοσιαλδημοκράτης πρώην υπουργός Οικονομικών δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το κόμμα του να ψήφιζε υπέρ ενός νέου προγράμματος στην Μπούντεσταγκ.

Παπανδρέου: Δεν περιήλθαν σε γνώση μου στοιχεία περί επικείμενου πραξικοπήματος

«Στοιχεία περί επικείμενου πραξικοπήματος δεν είχαν περιέλθει σε γνώση του τότε πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση από το γραφείο του κ. Παπανδρέου και υπενθυμίζεται ότι, ανάλογες πληροφορίες είχαν δει το φως της δημοσιότητας τον Νοέμβριο του 2011 σε ευρωπαϊκά ΜΜΕ και είχαν διαψευστεί.
Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι «στόχος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ήταν η διασφάλιση της ικανότητας, της δυνατότητας και της αποτελεσματικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων να υπερασπίζονται τη χώρα και να εμπεδώνουν το αίσθημα της ασφάλειας στον Ελληνικό λαό».

Επιπλέον, τονίζεται ότι «οι περσινές κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, έγιναν με βάση τα προβλεπόμενα και τη νομιμότητα και διασφάλιζαν το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο πάντα της αποστολής τους, όπως καθορίζεται από το Σύνταγμα και τους νόμους, με σεβασμό στις αρχές της αξιοκρατίας και της διαφάνειας».

Εκτός πραγματικότητας είναι τα σενάρια για πραξικόπημα, το οποίο σχεδιαζόταν, πέρυσι το φθινόπωρο,δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος,κληθείς να σχολιάσει σχετικά δημοσίευματα.
«Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και θα είναι προσηλωμένες στο καθήκον που τους έχει τάξει το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας και ο Ελληνικός Λαός: να διασφαλίζουν και να κατοχυρώνουν την Εθνική Ανεξαρτησία, την Κυριαρχία και την Εθνική Ακεραιότητα της χώρας. Όλα τα άλλα είναι εκτός πραγματικότητας…»

Ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, Κωνσταντίνος Μπίκας δήλωσε για το ίδιο θέμα τα εξής:
«Επί προηγούμενης Διοίκησης η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ουδέποτε ενημέρωσε τον τότε Πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου για ενδεχόμενο πραξικόπημα.

Επίσης η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ουδέποτε έγινε αποδέκτης από άλλη Αρχή σχετικών Πληροφοριών, ώστε να προβεί στις από το νόμο προβλεπόμενες ενέργειες για την προστασία του Δημοκρατικού Πολιτεύματος».

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)