Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

ΜΗ ΕΧΟΥΣΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ

...... ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

γράφει ο....."kapetankefalos"


Η ανώτατη συνταγματική εκτροπή που έχει συντελεσθεί και δεν έχουν ενημερώσει αυτοί που όφειλαν εκ καθήκοντος τον Ελληνικό Λαό ( δικαστική εξουσία κωφεύει) είναι η ακόλουθη:

Το θεμελιώδες πρώτο άρθρο του Συντάγματος λέει:

Άρθρο 1 , παρ. 2 : «Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία»

Άρθρο 1 , παρ. 3 : «Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό , υπάρχουν υπέρ αυτού και του έθνους …» .

Η λαϊκή κυριαρχία στις κοινοβουλευτικές δημοκρατίες ασκείται μέσω της ψήφισης στις εκλογές συγκεκριμένων θέσεων και προγραμμάτων που υποστηρίζονται από τα κόμματα. Είναι προφανές δηλαδή ότι λαϊκή κυριαρχία δεν σημαίνει απλώς εκλογή προσώπων που μπορούν ανεξέλεγκτα να κάνουν ότι θέλουν ∙ γιατί σ’ αυτή τη περίπτωση το Σύνταγμα δεν θα χρησιμοποιούσε ένα τόσο βαρύ και απόλυτο όρο (λαϊκή κυριαρχία) για να περιγράψει το θεμέλιο του πολιτεύματος.

Στην περίπτωση της παρούσας κυβέρνησης, όπως όλοι ξέρουν, οι θέσεις και το προεκλογικό πρόγραμμα της με τα οποία εκλέχτηκε στις εκλογές παίρνοντας επομένως συγκεκριμένη λαϊκή εντολή, ανατράπηκαν εξολοκλήρου από την ίδια με τον πιο βάναυσο τρόπο που έχει σημειωθεί ποτέ στο ελληνικό κοινοβουλευτικό σύστημα δημοκρατίας. Αυτή ακριβώς η κατεδάφιση της λαϊκής κυριαρχίας είναι η εκτροπή και πλέον δεν ισχύει αυτομάτως ούτε η παρ. 3, του άρθρου 1 του Συντάγματος των Ελλήνων αφού η εξουσία της παρούσας κυβέρνησης δεν πηγάζει πλέον από το λαό. Εδώ θα πρέπει να κάνουμε μνεία ότι μόνο ο αρχηγός Αλέξης Τσίπρας (του ΣΥΡΙΖΑ) έχει καταγγείλει πολλάκις την κυβέρνηση ότι δεν έχει την Δημοκρατική νομιμότητα δεδομένου ότι η κυβέρνηση έχει εκλεγεί με άλλο πρόγραμμα από αυτό που εφαρμόζει (του μνημονίου) χωρίς όμως να συνοδεύεται με τις ανάλογες ενέργειες προς μια παράνομη κυβέρνηση.

Η παράνομη (πρέπει να τονιστεί σε όλους τους τόνους) επομένως, σύμφωνα με το πρώτο άρθρο του Συντάγματος, κυβέρνηση , προχώρησε στη συνέχεια σε διεθνείς δεσμευτικές συμφωνίες που σύμφωνα και με την παραδοχή του ίδιου του πρωθυπουργού απεμπολούν εθνική ανεξαρτησία. Είμαστε επομένως σε έδαφος εσχάτης προδοσίας.

Οι συνταγματολόγοι Κασιμάτης και Μπέης, αλλά και άλλοι, έχουν υποστηρίξει ότι υπάρχει συνταγματική εκτροπή γιατί οι (διεθνείς) συμβάσεις του Μνημονίου δεν έχουν ψηφισθεί με την απαραίτητη (από το Σύνταγμα) πλειοψηφία των τριών πέμπτων των βουλευτών και ότι έχει ήδη ενεργοποιηθεί το άρθρο 120 του Ελληνικού Συντάγματος .

Αν όμως η κυβέρνηση βαρύνεται με τέτοια αδικήματα (τα ανώτατα δυνατά) συνυπεύθυνη είναι και η αντιπολίτευση. Τόσο η μείζων, όσο και η υπόλοιπη. Γιατί με τις διάφορες πράξεις τους και παραλείψεις τους ευνοούν και νομιμοποιούν τη συνέχιση της βαρύτατης παρανομίας. Τελευταίο συμβάν συνενοχής: Η συμμετοχή τους στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Επειδή λοιπόν η ενοχή και συνενοχή είναι ολοκληρωτική για τις βασικές πολιτικές δυνάμεις, γι’ αυτό στην αρχή μιλήσαμε και για εκτροπή που έχει συντελεσθεί συνολικά από το «πολιτικό σύστημα».

Εφόσον λοιπόν πρόκειται για μια παράνομη κυβέρνηση και ένα πολιτικό σύστημα σε βαριά παρανομία, υπάρχει θέμα ενεργοποίησης του άρθρου 120 του Συντάγματος. Ας το διαβάσουμε προσεκτικά:

Άρθρο 120:

παρ. 2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.
παρ. 3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
παρ. 4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.

Η παρούσα κυβέρνηση δείξαμε παραπάνω ότι έχει καταλύσει το Σύνταγμα παραβιάζοντας την πρώτη θεμελιώδη διάταξη του (και βεβαίως έχει προχωρήσει και σε άλλες παραβιάσεις όπως έχουν δείξει άλλοι συνταγματολόγοι). Επιπλέον αρνούμενη να προχωρήσει σε οποιαδήποτε κίνηση που θα σήμαινε λαϊκό έλεγχο (π.χ. εκλογές , δημοψήφισμα), στην πραγματικότητα οχυρώνεται πίσω από ένα πλέγμα συμβολικής νομικής βίας και κρατικών κατασταλτικών μηχανισμών, με αποτέλεσμα στην πράξη κατάλυσης του Συντάγματος να προστίθεται και η κατηγορία «κατάλυση του Συντάγματος με την βία».

Οι εκπρόσωποι του υπάρχοντος καθεστώτος και συστήματος πιστεύουν ενδεχομένως ότι θα συνεχίσουν ανενόχλητοι την παράνομη και προδοτική για την χώρα πορεία τους. Οι έλληνες πολίτες όμως όχι μόνο δικαιούνται από το ίδιο το Σύνταγμα «να αντιστέκονται με κάθε μέσο», αλλά επιπλέον «υποχρεούνται».

Η δικαστική εξουσία, όπως και τα μέλη των σωμάτων ασφαλείας, καθώς επίσης και των ενόπλων δυνάμεων πρέπει να σκεφτούν πολύ καλά και να ενεργοποιήσουν πλήρως το ηθικό καθήκον τους ως προς το που βρίσκεται η πραγματική νομιμότητα και που η πραγματική παρανομία και σε συνδυασμό με τον όρκο που έχουν δώσει προς την πατρίδα για την τήρηση του Συντάγματος των Ελλήνων να πράξουν τα δέοντα .

ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ


Πηγή άντλησης πληροφοριών http://olympia.gr


ΥΓ Σε συνέντευξή του στην έγκριτη εφημερίδα ΘΕΜΑ στις 12-6-2011 ο κύριος Ε. Βενιζέλος (συνταγματολόγος και νύν υπουργός ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ και ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ) ήδη έχει υποστηρίξει ότι το μνημόνιο –ΙΙ (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ) πρέπει να ψηφιστεί με 180 στην βουλή.(οψόμεθα).

Τρέμουν για πιθανή κατάρρευση του € οι εταίροι και δίνουν έως και μισό τρισ. ευρώ στην Ελλάδα!

Ένα απίστευτο πολιτικοοικονομικό «γαϊτανάκι» φαίνεται να έχει στηθεί στο Λουξεμβούργο που... απειλεί να διασώσει την Ελλάδα και το ευρώ, εφόσον καμφθούν και εκλείψουν οι πάσης φύσεως κόντρες και διενέξεις.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές από το Λουξεμβούργο, όπου την Κυριακή και την Δευτέρα συνεδριάζουν οι υπουργοί οικονομικών της Ευρώπης, το έκτακτο συμβούλιο Eurogroup τείνει να εξελιχθεί σε ... πλειστηριασμό προσφορών για την κάλυψη όχι μόνο των δανειακών, αλλά και των...
αναπτυξιακών αναγκών της χώρας μας για τα επόμενα χρόνια, συνολικού ύψους που φτάνει ή και ξεπερνά τα 500 δισ. ευρώ!

Εφόσον συμφωνηθούν, είτε εφαρμοστούν αθροιστικά, είτε εναλλακτικά, τα σχέδια που –με βάση τις ίδιες πηγές- έχουν πέσει στο τραπέζι του Eurogroup - αποφάσεις μπορεί να ληφθούν και στην Σύνοδο Κορυφής αυτής της εβδομάδας είτε σε επόμενη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης - περιλαμβάνουν προτάσεις-βόμβα για:
- Έκδοση ευρωομολόγων για επενδύσεις στην Ελλάδα έως 40 δισ. ευρώ.

- Κάλυψη όλων των κοινοτικών έργων έως το 2013 αποκλειστικά από την ΕΕ, συνολικού ύψους 50 δισ. ευρώ ή, στην χειρότερη (!) περίπτωση, την κάλυψη των έργων που ως τώρα έχουν «κολλήσει» ύψους 20 δισ. ευρώ.

- Πρόσθετο δάνειο για την Ελλάδα ύψους 90-120 δισ. ευρώ

- Αλλαγές στο μόνιμο μηχανισμό EFSF και αποδοχή ελληνικών ομολόγων ώστε η συνολική χρηματοδότηση της Ελλάδας να μπορεί να φτάνει έως και τα 300 δισ. ευρώ.

Τα πρώτα δύο μέτρα είναι κυρίως ... ελληνογαλλικής εμπνεύσεως, ενώ τα άλλα δύο γερμανικής και, εφόσον συμφωνηθούν, θα δίνουν συνολική απάντηση και στο πρόβλημα του δυσβάσταχτου χρέους που επωμίζεται η χώρα για τα επόμενα χρόνια.

Ο Κ. Σόιμπλε δεν παρέλειψε πάντως, πριν μπει στην αίθουσα, να δηλώσει πως οι αποφάσεις θα εξαρτηθούν επί της ουσίας από τη στάση της Αθήνας και ότι απαιτείται συναίνεση των βασικών ελληνικών πολιτικών δυνάμεων.
Τα ζητήματα αυτά συζήτησαν και οι κύριοι Γιούνκερ και Ρεν με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, στην κατ’ιδίαν σύσκεψη που είχαν, εξαιτίας της οποίας και καθυστέρησε επί δίωρο η έναρξη του Γιούρογκρουπ. Πρωτοφανές στα χρονικά της ευρωζώνης θεωρείται και ότι η έκτακτη σύνοδος της ευρωομάδας θα διαρκέσει επί 2 μέρες, αφού θα συνεχιστεί και αύριο.

Κατά την είσοδό του στην αίθουσα των συνεδριάσεων, ο κ. Γιούνκερ συνέστησε τον κ. Βενιζέλο στους ευρωπαίους ομολόγους τους. Παρών ήταν και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν ο οποίος, σύμφωνα με ορισμένες πηγές, έκανε κάποια προκαταρκτική συζήτηση με το νέο έλληνα υπουργό Οικονομικών για τις αλλαγές που θέλει να επιφέρει στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Έδωσαν όμως νέο ραντεβού στην Αθήνα, προς τα μέσα ή τα τέλη της εβδομάδος, προκειμένου να λυθούν τα επιμέρους ζητήματα μιας τέτοιας νέας συμφωνίας.

Πρώτο κόμμα οι «Αγανακτισμένοι» - 9 κόμματα στη Βουλή

Δημοσκόπηση-έκπληξη που φέρνει τους «Αγανακτισμένους» πρώτους σε πρόθεση ψήφου εφόσον αποκτήσουν την μορφή κομματικού σχηματισμού, έγινε τις προηγούμενες ημέρες από μεγάλη εταιρία που διενεργεί έρευνες. Στην έρευνα, δεύτερο κόμμα εμφανίζεται -με ελάχιστη διαφορά από τους «Αγανακτισμένους»- το ΠΑΣΟΚ ενώ ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με επίσης πολύ μικρή διαφορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της iefimerida, το ποσοστό στο οποίο κινούνται τόσο οι «Αγανακτισμένοι», όσο και το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία κινείται στο 15% και είναι εντυπωσιακό ότι το συνολικό ποσοστό των δύο μεγάλων κομμάτων της Βουλής δεν ξεπερνά το 30,5% !

Στην ίδια δημοσκόπηση, εμφανίζεται να μπαίνουν στη Βουλή συνολικά ...9 κόμματα μαζί με τους...
«Αγανακτισμένους. Ειδικότερα, το ΚΚΕ κινείται γύρω στο 8% ενώ ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός γύρω στο 5,5%. Ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις και μετά βίας φαίνεται να ξεπερνά το όριο εισόδου στη Βουλή που είναι το 3% ενώ το ίδιο ποσοστό φαίνεται να ξεπερνούν επίσης η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, το Άρμα Πολιτών του Γιάννη Δημαρά, η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη.
Οι Οικολόγοι εμφανίζονται λίγο πιο πάνω από το 2% και δεν πετυχαίνουν να μπουν στη Βουλή. Σε ότι αφορά την αδιευκρίνιστη ψήφο, αυτή φτάνει το 23%.

Πρώτο κόμμα οι «Αγανακτισμένοι» - 9 κόμματα στη Βουλή

Δημοσκόπηση-έκπληξη που φέρνει τους «Αγανακτισμένους» πρώτους σε πρόθεση ψήφου εφόσον αποκτήσουν την μορφή κομματικού σχηματισμού, έγινε τις προηγούμενες ημέρες από μεγάλη εταιρία που διενεργεί έρευνες. Στην έρευνα, δεύτερο κόμμα εμφανίζεται -με ελάχιστη διαφορά από τους «Αγανακτισμένους»- το ΠΑΣΟΚ ενώ ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με επίσης πολύ μικρή διαφορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της iefimerida, το ποσοστό στο οποίο κινούνται τόσο οι «Αγανακτισμένοι», όσο και το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία κινείται στο 15% και είναι εντυπωσιακό ότι το συνολικό ποσοστό των δύο μεγάλων κομμάτων της Βουλής δεν ξεπερνά το 30,5% !

Στην ίδια δημοσκόπηση, εμφανίζεται να μπαίνουν στη Βουλή συνολικά ...9 κόμματα μαζί με τους...
«Αγανακτισμένους. Ειδικότερα, το ΚΚΕ κινείται γύρω στο 8% ενώ ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός γύρω στο 5,5%. Ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις και μετά βίας φαίνεται να ξεπερνά το όριο εισόδου στη Βουλή που είναι το 3% ενώ το ίδιο ποσοστό φαίνεται να ξεπερνούν επίσης η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, το Άρμα Πολιτών του Γιάννη Δημαρά, η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη.
Οι Οικολόγοι εμφανίζονται λίγο πιο πάνω από το 2% και δεν πετυχαίνουν να μπουν στη Βουλή. Σε ότι αφορά την αδιευκρίνιστη ψήφο, αυτή φτάνει το 23%.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)