Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Το ΔΝΤ, εμείς, η Αργεντινή, η Τουρκία και μια βαρειοπούλα‏

Τον Δεκέμβριο του 2001 εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες της Αργεντινής βγήκαν στους δρόμους, αψηφώντας την αστυνομική απαγόρευση, χτυπώντας κατσαρόλες και φωνάζοντας συνθήματα κατά του πολιτικού κόσμου. Ήταν η μεγαλύτερη διαδήλωση που σημειώθηκε ποτέ σε μια χώρα που αντιμετώπιζε κρίση χρέους και είχε προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Τα διδάγματα από την κρίση που προκάλεσε το ΔΝΤ στην Αργεντινή αναψηλαφεί η Έρευνα αυτήν την Τρίτη. - Την ίδια χρονιά, το 2001, η γειτονική μας Τουρκία, καθώς η οικονομική και πολιτική κρίση που αντιμετώπιζε κορυφωνόταν προσέφυγε και αυτή στο ΔΝΤ. Οι συνέπειες της προσφυγής ήταν μια οικονομική και πολιτική μεταμόρφωση της χώρας. Με την εμπειρία της Τουρκίας και τα διδάγματα από την εφαρμογή των πολιτικών του ΔΝΤ ασχολείται, επίσης, η Έρευνα αυτής της Τρίτης - Τέλος, η Έρευνα φέρνει στο φως έναν άγνωστο ελληνοτουρκικό πόλεμο που δεν έγινε ποτέ. Ήταν μέρος ενός στρατιωτικού σχεδίου, με τίτλο «βαρειοπούλα». Ο Παύλος Τσίμας ταξιδεύει στην Τουρκία, λίγες ημέρες πριν την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα και μιλά με μερικούς από τους πρωταγωνιστές αυτής της υπόθεσης
Για οποιον δεν ειδε την εκπομπή Ερευνα-Π. Τσίμα στις 11-5-2010
http://www.megatv.com/erevna/article.asp?catid=17210&subid=2&pubid=7004743

Περί δημοσκοπήσεων

Ο Γιάννης Μαυρής της PUBLIC ISSUE, δηλώνει στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ :ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚEΣ οι δημοσκοπήσεις‏
και η συνέχεια παρακάτω ........και με ηχητικό της εκπομπής
http://redflyplanet.blogspot.com/2010/05/e.html

Τα μεγαλυτερα εγκληματα στις συγχρονες κοινωνιες δεν γινονται με τα οπλα.Γινονται με τα στυλο‏

Το να πεσει μια μολοτωφ,μερα μεσημερι σε ενα κτιριο ειναι δολοφονικη ενεργεια.Δεν χρειαζεται να εισαι πολιτικος για να το καταδικασεις.Οι τελευταιοι ομως που μπορουν να μιλησουν για Δημοκρατια,Νομιμοτητα και Ταξη ειναι οι πολιτικοι.Αν αυτος που πεταει τη μολοτωφ αυθαιρετει μια φορα,αυτοι ηδη εχουν αυθαιρετησει δεκα.

Τα μεγαλυτερα εγκληματα στις συγχρονες κοινωνιες δεν γινονται με τα οπλα.Γινονται με τα στυλο.Με τις υπογραφες για συμβασεις και νομοθετηματα.Οι μεγαλυτερες ληστεις δεν γινονται απο αυτους που μπουκαρουν με πιστολια στα χερια.Η ληστεια της χωρας δεν εγινε απο καποιους που ειχαν φορεσει κουκουλες για να μην αναγνωρισθουν.Εγινε απο συγκεκριμενους πολιτικους και συγκεκριμενους επιχειρηματιες.

Η αλυσιδα αναρχικων-αντιεξουσιαστων-τρομοκρατων δεν εχει προκυψει απο παρθενογενεση.Το ευκολο ειναι να πεις οτι προκειται για εγκληματικα στοιχεια η για ομαδες σχιζοφρενων.Αναθετεις λοιπον την λυση του προβληματος Αστυνομια και την Ιατρικη και πας παρακατω.Δεν ειμαι ομως τοσο ευκολο μκαι απλο οπως παρουσιαζεται.Το μισος που εχει κομματι της νεολαιας απεναντι σ αυτο που εμεις ονομαζουμε Δημοκρατια και Νομιμοτητα δεν ειναι προιον παθογενειας.Υπαρχουν αιτιες που το προκαλουν.

Εχει ερθει κανεις στην θεση των σημερινων εικοσαρηδων;Τι ονειρα για το μελλον του μπορει να κανει ενας νεος;Ποιες φιλοδοξιες μπορει να εχει για μορφωση για καριερα η ακομα και για το μεροκαματο;Τ απανεπιστημια δινουν πτυχια χωρις αντικρυσμα.Το προσφατο νομοσχεδιο που υπαγορευτηκε απο το ΔΝΤ κατεβαζει την περιβοητη γενια των 700 Ευρω ακομα παρακατω.Στα 520 ευρω με ετησια συμβαση και χωρις αποζημιωση.Δεν ειναι φτωχη η Ελλαδα.

teargas2.jpg

Αυτοι που εκλεψαν και λεηλατησαν δεν ειναι γνωστοι-αγνωστοι.Ειναι πασιγνωστοι.Με τα μικρα τους ονοματα.Ειναι οσοι κυβερνησαν και οι εκ δεξιων τους επιχειρηματιες.Αυτοι ειναι που ειχαν συστησει τις πλεον εγκληματικες και τρομοκρατικες οργανωσεις.Χωρις να τους κυνηγαει κανενας αστυνομικος και κανενας εισαγγελεας.Χωρις να διατρεχουν τον παραμικρο κινδυνο να συλληφθουν και να δικαστουν.Εκ του ασφαλους ληστεψαν.Και ερχονται σημερα θρασυτατα να ζητανε θυσιες.Να ζητανε απο τον λαο να βαλει πλατη για να σωθει η χωρα.Αν δεν ειχαν βαλει αυτοι χερι δεν θα υπηρχε απολυτως κανενα προβλημα.Λεφτα πραγματι υπηρχαν.Λεφτα που χαθηκαν γιατί τα εβαλαν στην μεση και τα μοιραστηκαν!

Αν εισαι 20 χρονων ευκολο ειναι να σαλταρεις.Οταν βλεπεις απεναντι σου εναν τοιχο που σου φραζει το μελλον,ευκολα περνας απεναντι.Κι επιλεγεις αντι για την ψηφο διαμαρτυριας την μολοτωφ.Αποριπτεις συλληβδην οτι εκφραζει αυτο που οι αλλοι αποκαλουν Δημοκρατια και Νομιμοτητα.Ενα πολιτικο συστημα φτιαγμενο να υπερασπιζεται και να προστατευει τους ληστες με τα κοστουμια και τα στιλο.

Σαφως και τετοιες ενεργεις δεν οδηγουν πουθενα.Δεν δινουν καμια λυση.Αντε πεστο ομως εσυ στον 20αρη.Αντε πεστου οτι οφειλει να κατσει φρονιμος.Οτι οφειλει να περιμενει μεχρι να ερθουν οι καλυτερες μερες.Οτι θα πρεπει να θυσιασει το μελλον του και την ιδια του την ζωη τα τετρακοσια τοσα δις.δανεικα στις ξενες τραπεζες.Τετρακοσια τοσα δις που δεν περασαν απο τα δικα του χερια αλλα απο τα χερια αυτων που τα διαχειριστηκαν εσπασαν τις μιζες και τις εκαναν μερτικο.Ουδεμια αντιρρηση λοιπον οτι προκειτα για δολοφονους.Η κουβεντα ομως δεν σταματαει εκει.Η κουβεντα ξεκιναει απο τους δολοφονους ενος ολοκληρου λαου.Αυτοι εινι που εχουν προηγηθει και συνεχιζουν.Οι δολοφονοι με τις μολοτωφ επονται...

Πρόεδρος στοιχημάτισε 1 εκ. ευρώ στην ήττα της ομάδας του και κέρδισε 10 εκ. ευρώ!

ΣΚΑΝΔΑΛΟ-ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Μια σημαντική αποκάλυψη έκανε στη "ΔΙΚΗ στο BLUE SKY" ο δημοσιογράφος Φέρρυ Μπατζόγλου.

Ανέδειξε έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος, η οποία αναφέρεται σε 968 φυσικά πρόσωπα (σημαντικός αριθμός περιλαμβάνει αθλητικούς παράγοντες) που παρατύπως έστειλαν από τουλάχιστον 100.000 ευρώ ο καθένας σε Τράπεζα της Μαλαισίας.

Ένας από αυτούς, πρόεδρος ομάδας Β΄Εθνικής, έπαιξε 1 εκ. ευρώ στο στοίχημα εις βάρος της ομάδας του και κέρδισε 10 εκ.ευρώ!

Άλλος, γιός παράγοντα ομάδας της Superleague, στοιχημάτισε 1,6 εκ. ευρώ στην ήττα της ομάδας του και αποκόμισε 7 εκ. ευρώ!

Η έρευνα της Τραπέζης της Ελλάδος αφορά -πάντως- ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και όχι παράνομο στοιχηματισμό ή στήσιμο αγώνα.

Ο Δούρειος Ίππος του Καλλικράτη....

Ο Δούρειος Ίππος του Καλλικράτη....


UDEMAND ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ...Image and video hosting by  TinyPicImage and video hosting  by TinyPic

Miα διαφορετική ανάλυση της πολιτικο-οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα...

Ο Γιωργος Παπανδρέου ήρθε στην εξουσία με προφανείς εντολές.

Να αφελληνίσει και να διαμελίσει το Ελληνικό κράτος σύμφωνα με τις επιταγές της παγκοσμιοποίησης.

Οι τρεις τομείς μέσω των οποίων θα γίνει αυτός ο διαμελισμός είναι:

1. ιθαγένεια στους μετανάστες
2. προώθηση της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας
3. υλοποίηση του Καλλικράτη

Και τα τρία αυτά έγιναν με τέτοια προτεραιότητα και τόσο άγρια σπουδή που ακόμα και οι αδαείς καταλαβαίνουν πλέον τους απώτερους σκοπούς που υπηρετούν τα ανδρείκελα.

Ο Καλλικράτης θα είναι η ταφόπλακα, που μόλις τεθεί πάνω στο πτώμα της Ελλάδας, οι Παπανδρεϊκοί θα εγκαταλείψουν τη διακυβέρνηση και ίσως και την Ελλάδα και θα πάνε να ζήσουν ήρεμα και πλούσια στο Μαϊάμι !

Πως θα εξελιχθούν τα γεγονότα:

Από τις δεκατρείς περιφέρειες του Καλλικράτη, τρεις τουλάχιστον θα αυτονομηθούν από το ελληνικό κράτος και στη συνέχεια θα ενωθούν με τη μορφή συνομοσπονδίας ή κάτι παρόμοιο, η Θράκη με την Τουρκία, η Μακεδονία με τα Σκόπια και η Ήπειρος με την Αλβανία.

Αυτό θα γίνει με τις αρμοδιότητες που θα δοθούν στους 13 αιρετούς περιφερειάρχες και τους 7 δοτούς τους ινστρούκτορες από την κυβέρνηση.

Πως θα γίνει πρακτικά? Με δημοψηφίσματα στα οποία θα ψηφίζουν οι μετανάστες που θα συγκεντρώνονται ανάλογα στην κάθε περιφέρεια.

Αυτό βέβαια προϋποθέτει ότι η Ελλάδα θα έχει βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα έχει προσκολληθεί στο άρμα της Αμερικής που για την ώρα έχει βάλει κάτω από την κηδεμονία της το Κόσοβο, τη Βοσνία, τα Σκόπια και τελικά τη Μακεδονία με τη συνένωση που επίκειται σύμφωνα με τα σχέδια που απεργάζονται.

Βεβαίως τα σχέδια αυτά για να υλοποιηθούν χρειάζονται κατάλληλες συνθήκες.
Η κυριότερη από αυτές είναι η αποβολή της Ελλάδας από την ΕΕ.
Για να γίνει αυτό χρειάζεται μια εσωτερική αναστάτωση-επανάσταση του λαού που θα γίνει είτε αυθόρμητα εφόσον συνεχώς θα πιέζεται οικονομικά ή ακόμα και με προβοκάτσια από τις ορδές του Σόρος ή των άλλων πρακτόρων σχετικών συμφερόντων που έχουν οργανωθεί ήδη μέσα στη χώρα.

Που είναι η ΕΕ ? Η Γερμανία μόλις προχθές κατάλαβε το παιχνίδι που παίζεται από τις μυστικές υπηρεσίες της Αμερικής και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των κερδοσκόπων.

Η Αμερική έχει βάλει τα παπαγαλάκια της να φωνάζουν δήθεν υπέρ των Ελλήνων και το τι τραβάνε οι Έλληνες με το ΔΝΤ και τα μέτρα, προτείνοντας όλοι, μα όλοι, με μια φωνή, Έλληνες επαναστατείστε!
Εάν η Αμερική καταφέρει να κάνει τον ελληνικό λαό να επαναστατήσει κερδίζει διπλά.
Δίνει ένα γερό χτύπημα στο ευρώ και προετοιμάζει την οριστική κατάρρευση της ΟΝΕ και τελικά της ΕΕ.

Δεύτερον, κερδίζει την έξοδό της στο Αιγαίο με τη συνένωση της μακεδονικής περιφέρειας με τα Σκόπια. Όλα αυτά θα γίνουν με τη συνδρομή της Τουρκίας που θα επιτηρεί και θα διαφεντεύει τις συνομοσπονδίες των Βαλκανίων.

Σε αυτές τις περιοχές θα γίνουν σημαντικές επενδύσεις απο ξένους επιχειρηματίες για να φαίνεται ότι ήταν καλή η συνένωση και σιγά σιγά ο πλούτος της χώρας -υπέδαφος και πετρέλαια που υπάρχουν σε αυτές τις περιοχές- δεν θα ανήκουν πλέον στους Έλληνες.

Αντίθετα μέχρι να γίνει η έκρηξη-εσωτερική επανάσταση δεν θα υπάρξει καμία επένδυση στην Ελλάδα, κανένα πρόγραμμα ανάπτυξης δεν θα κινείται και σε ο,τιδήποτε προτείνεται σαν ανάπτυξη θα μπαίνουν εμπόδια και καθυστερήσεις.

Ο στόχος θα είναι να οδηγηθεί η Ελλάδα στην πλήρη εξαθλίωση και υποταγή.

Η ΕΕ τελευταία αρχίζει να καταλαβαίνει το παιχνίδι της Αμερικής και σίγουρα θα προσπαθήσει να αντιδράσει και να λάβει κάποια μέτρα. Εάν όμως οι κυβερνήσεις μας θέλουν τη λύση της Αμερικής -οικονομική εξαθλίωση και βαλκανοποίηση- δεν θα μπορέσουν να κάνουν απολύτως τίποτα μια και η Ελλάδα θα σπρώχνεται συνεχώς σε όλο και απεχθέστερο δανεισμό έως την τελική στάση πληρωμών και την πτώχευση.

Τι μπορεί να συμβεί τότε με όλους αυτούς τους μετανάστες που κανένας δεν θέλει να μετρήσει και που υπολογίζονται σε τρία τουλάχιστον εκατομμύρια?
Δεν θα σκοτώνουν ο ένας -Έλληνας- τον άλλον -μετανάστη- προκειμένου να επιβιώσουν?
Και εάν δεν σκοτώνουν αυθόρμητα θα είναι δύσκολο σε ένα διαλυμένο κράτος να γίνει η μεγάλη προβοκάτσια? -όπου ένα τζιπ θα περνάει και θα σκοτώνει αδιακρίτως μετανάστες και Έλληνες και αυτή η ενέργεια θα αποδίδεται σε ακραία στοιχεία?

Το παιχνίδι θα παιχτεί σε μια διελκυστίνδα όπου οι δυνάμεις της ΕΕ θα προσπαθούν να συγκρατήσουν την Ελλάδα μέσα στην ΕΕ ενώ η Αμερική με όλα τα μέσα που διαθέτει θα προσπαθεί να αποσπάσει την Ελλάδα απο αυτήν.

Τι θα κάνει η επόμενη κυβέρνηση που θα έλθει όταν οι Παπανδρεϊκοί θα έχουν ολοκληρώσει το έργο τους? Διότι είναι σίγουρο ότι μόλις ολκληρώσουν το έργο τους με τον Καλλικράτη δεν θα μπορούν πια να μείνουν στην εξουσία.

Τι θα κάνει τότε ο λαός? Θα ακολουθήσει την Παπαρήγα και τον Τσίπρα για να υλοποιήσουν τα σενάρια made in USA ή θα αναδειχθεί κάποιος νέος ηγέτης μέσα από τα συντρίμια που άφησαν οι προηγούμενοι ηγέτες?

Ο ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ

-Ένας περίφανος ισραηλίτης γιατρός λέει:
«η ιατρική στο Ισραήλ είναι τόσο προχωρημένη, που εμείς βγάζουμε τους όρχεις από ένα άτομο, τους βάζουμε σε ένα άλλο και ... σε έξι εβδομάδες ψάχνει για δουλειά!»

-Ένας άλλος πιό περίφανος γερμανός γιατρός λέει:
«αμ’ αυτό δεν είναι τίποτα, στην Γερμανία βγάζουμε μέρος απο τον εγκέφαλο ενός ατόμου, το βάζουμε σε ένα άλλο και ... σε τέσσερεις εβδομάδες ψάχνει για δουλειά!!»

-Ένας άλλος ακόμα πιό περηφανος ρώσος γιατρός λέει:
«ούτε αυτό είναι τίποτα, στην Ρωσία η ιατρική είναι τόσο ανεπτυγμένη, που βγάζουμε την μισή καρδιά από ένα άτομο, την βάζουμε σε ένα άλλο και ... σε δύο εβδομάδες και οι δύο ψάχνουν για δουλειά!!! »

-Ακούγοντάς όλα αυτά ένας ακόμα πιό πολύ περηφανος Έλληνας γιατρός απαντά:
«όλα αυτά είναι σαχλαμάρες, είστε όλοι πολύ πίσω!! εμείς στην Ελλάδα πήραμε ένα άτομο χωρίς εγκέφαλο,χωρίς καρδιά και χωρίς όρχεις, το βάλαμε πρωθυπουργό και τώρα ..... όλη η Ελλάδα ψάχνει για δουλειά!!!!»

ΘΥΣΙΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ...

"Επιτέλους" !

Αυτό αναφώνησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημ. Δασκαλόπουλος, μετά το πρόσφατο διάγγελμα του πρωθυπουργού. Ενθουσιάστηκε από τη σκληρότητα των μέτρων που εξαγγέλθηκαν. Τώρα που μπήκαμε σε επιτήρηση θα πλέει σε πελάγη ευτυχίας. Τον περασμένο Οκτώβριο βρέθηκε σε μια έκθεση στο Λονδίνο κι αγόρασε ένα πίνακα 1,5 εκατ.$.

  • Όσα θα βγάλει ένας εκπαιδευτικός δουλεύοντας 60 χρόνια ή ένας εμποροϋπάλληλος δουλεύοντας 80 χρόνια !
  • Είναι να μη χαίρεται με τη σκληρή λιτότητα (των εργαζομένων) και με την επιτήρηση;
  • Στην ελληνική κοινωνία υπάρχει συσσωρευμένος τεράστιος πλούτος κι εμείς πρέπει πάλι να πληρώσουμε για χρέη που ποτέ δεν δημιουργήσαμε.
  • Τα ταμεία είναι άδεια αλλά και οι τσέπες μας επίσης. Ποιοι έχουν τέλος πάντων τα λεφτά;

Ας δούμε ορισμένα παραδείγματα :

*Τα τελευταία 12 χρόνια το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 60%. Αφού το δικό μας εισόδημα (των εργαζομένων) δεν αυξήθηκε καθόλου. ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΟΛΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ;

*30.000 ελληνικές οικογένειες διαθέτουν στα τμήματα private banking των τραπεζών περίπου 50 δις ? ενώ άλλα 40 δις έχουν καταθέσει Έλληνες πολίτες στο εξωτερικό. Μάλλον δημόσιοι υπάλληλοι θα 'ναι.

*Μόνο οι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο εταιρείες είχαν κέρδη: 11,8 δις ? το 2009, 10 δις το 2008 και 11,3 δις το 2007.

  • Η Εθνική Τράπεζα την τελευταία πενταετία είχε κέρδη 6,3 δις ?.
  • Το 2009 η ΔΕΗ πραγματοποίησε κέρδη 1,1 δις ενώ προέβλεπε ο προϋπολογισμός της 531 εκ. ?.

*Ελληνικές επιχειρήσεις (υπολογίζονται 4.000) έχουν επενδύσει σχεδόν 20 δις ? στο εξωτερικό, από τα οποία τα 16 δις στα Βαλκάνια.

*Την τετραετία 2004 - 2008 χαρίστηκαν πάνω από 9 δις ? σε περίπου 50.000 επιχειρήσεις ( τα 5,1 δις από τη μείωση του συντελεστή φορολόγησης των κερδών από 35% σε 25% και 3,5 δις από τις δυο ρυθμίσεις περαίωσης ανέλεγκτων χρήσεων).

*Υπάρχουν 10.000 υπεράκτιες (offshore) εταιρείες ελληνικών συμφερόντων που διακινούν γύρω στα 500 δις ? και το δημόσιο χάνει ετησίως από φόρους 6 - 10 δις.

*Κάθε χρόνο οι καταναλωτές πληρώνουν και οι επιχειρήσεις εισπράττουν αλλά δεν αποδίδουν περί τα 6 με 6,5 δις ? από ΦΠΑ.

*Η εισφοροδιαφυγή φτάνει τα 8 δις ? ετησίως (από ποιους . τους μισθωτούς, που καλούνται να πληρώσουν «το μάρμαρο»;).

*Πάνω από 5.000 επιχειρήσεις οφείλουν 31 δις ? στο δημόσιο και άγνωστο ποσό από μη καταβληθείσες εργοδοτικές εισφορές (πρόκειται για τα ένσημα των εργαζομένων) στο ΙΚΑ και τα άλλα ταμεία.

*Οι έλληνες εφοπλιστές αγόρασαν το 2009 -χρονιά κρίσης- 164 μεταχειρισμένα πλοία διαθέτοντας 3,16 δις $. Μικρό ποσό για τους εφοπλιστές. Ο ελληνικός εφοπλισμός ελέγχει σχεδόν το 20% του παγκόσμιου στόλου και το 40,9% της κοινοτικής ναυτιλίας. Αν και αποτελεί παγκόσμια δύναμη στηρίζεται σημαντικά από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Η Εθνική Τράπεζα τους έχει δανείσει 3,5 δις ?, η Πειραιώς 2 δις ? κι ακολουθούν οι υπόλοιπες. Με τις δικές μας, τις λαϊκές αποταμιεύσεις - καταθέσεις οι τράπεζες χρηματοδοτούν το «θαύμα» της ελληνικής ναυτιλίας (να μην μιλήσουμε για το πώς ένα υγιές ταμείο όπως το ΝΑΤ βούλιαξε, χρηματοδοτώντας με μορφή δανείου την ύψωση της Ελληνικής σημαίας στα πλοία Ελλήνων εφοπλιστών -από τον Κων. Καραμανλή κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης- και φυσικά οι εφοπλιστές δεν έχουν επιστρέψει δεκάρα ως τώρα από τα χρωστούμενα και σε ένδειξη ευγνωμοσύνης και πατριωτικής συνείδησης αφελλήνισαν τα πλοία τους από Έλληνες ναυτικούς με αποτέλεσμα το ΝΑΤ να βουλιάξει σχεδόν οριστικά).

*Κι επειδή είμαστε παραδοσιακά ναυτική χώρα δεν θα μπορούσε να υστερούμε και σε κότερα, θαλαμηγούς κλπ.

  • Ο Θόδ. και Γιάννα Αγγελοπούλου πούλησαν τη θαλαμηγό τους -που ήταν η καλύτερη στη χώρα- κι αγόρασαν ένα υπερσύγχρονο mega yacht μήκους 85,6 μέτρων κι αξίας 150 εκατομ. $.
  • Ο εφοπλιστής Προκοπίου έχει παραγγείλει θαλαμηγό 106 μέτρων αξίας πάνω από 100 εκατ.$.
  • Ο Π. Δράγνης έχει κότερο 82 μέτρα.

Έχει γραφτεί ότι η θαλαμηγός του Μελισσανίδη κοστίζει 65 εκ. , του Κούστα 60 εκ. , του Βαφειά το ίδιο κι ακολουθούν άλλοι με ακριβότερα κι άλλοι με φθηνότερα κότερα, όπως Κοπελούζος, Πατέρας, Τσάκος, Αλαφούζος, Κωστόπουλος, Ρέστης, Βασιλάκης, Κοντομηνάς, Μαρινόπουλος κλπ.

Ο Σπ. Λάτσης νοικιάζει την 117 μέτρων «Τurama», σε μη έχοντες κότερο επιχειρηματίες,αντί 90.000 ? τη μέρα !

* Μη νομίσετε ότι υστερούμε και στον αέρα. Διακόσια είκοσι ιδιωτικά αεροπλάνα είναι καταγεγραμμένα στα ελληνικά νηολόγια (χώρια όσα είναι σε νηολόγια του εξωτερικού ).

  • Η Μαρ. Λάτση έχει 3 ιδιωτικά τζετ (Boeing 757, Boeing 737 και Gulfstream IV)
  • Ο Βγενόπουλος 2 (Cesna και Falcon 900)
  • Ο M. Κυριακού ένα και καλό αξίας 50 εκ.
  • Ο Ρέστης ένα των 47 εκ., ο Κόκκαλης, ο Μελισσανίδης, ο Τσακίρης, ο Μαρινάκης, ο Θοδ. κι η Γ. Αγγελοπούλου και πολλοί άλλοι.
  • Τα έξοδα συντήρησης ενός τέτοιου αεροσκάφους φτάνουν το χρόνο 1 με 1,5 εκατ. ? !

*Ο Λ. Λαυρεντιάδης ξόδεψε το Δεκέμβρη 70 εκ. ? κι αγόρασε το 31,3% της Proton Bank αφού πρωτύτερα είχε δώσει 36 εκ. για το 50% του γηπέδου Καραϊσκάκη και άλλα 86 εκ. για να επαναγοράσει τη «Νεοχημική», από την πολυεθνική Carlyle. Έδωσε και κάτι «ψιλά» για ν' αποκτήσει μερτικό σε κάποια από τα μεγαλύτερα ΜΜΕ της χώρας (13,53% στον Πήγασο, που ελέγχει ΜEGA και Έθνος, 9,62% στην Ελευθεροτυπία, κι ελέγχει Flash 9.61, Espresso, City Press, Αthens News, Σφήνα, Ισοτιμία κλπ).

*Ο Β. Ρέστης αγόρασε το πιο αναγνωρίσιμο τουριστικό αξιοθέατο του Μαυροβουνίου, το νησάκι του Αγ. Στεφάνου, ξοδεύοντας 30 εκ. ? και σχεδιάζει να επενδύσει 50 εκ. χτίζοντας βίλες σε αυτό.

*Έρευνα του Hotels.com (καλοκαίρι 2009) έδειξε πως η ακριβότερη σουίτα στον κόσμο νοικιάζεται 50.000$ και είναι του Grand Resort στο Λαγονήσι Αττικής!

*Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΤ, από το Μάρτη του 2005 ως τον Οκτώβρη του 2009, είχαν υπαχθεί στον αναπτυξιακό νόμο (Ν. 3290/04) 1790 επενδύσεις ξενοδόχων προϋπολογισμού 5,7 δις ? και επιδοτήθηκαν με 2,5 δις ?. Δηλαδή το 44% ήταν από δικά μας λεφτά.

  • Τζάμπα επενδυτές μιας και τα υπόλοιπα είναι κρατική επιχορήγηση (τα δικά μας λεφτά από τους φόρους) και δανεικά από τις δικές μας καταθέσεις στις τράπεζες.

*Πάνω που πήγαν να μας πείσουν πως «δεν υπάρχει σάλιο» και λίγο μετά την ανακοίνωση της επιτήρησης, πληροφορηθήκαμε ότι αγοράζουμε 6 γαλλικές φρεγάτες κόστους 2,5 δις ?, για να υπερασπίζουν τα «εθνικά μας δίκαια» ανοιχτά της Σομαλίας και στον Περσικό κόλπο.

* Δεν αναφέρομαι καθόλου στις μίζες και στα σκάνδαλα (Siemens, Βατοπαίδι, δομημένα ομόλογα, διαγραφή προστίμου 5,5 δις ? της «Ακρόπολης Χρηματιστηριακή» κλπ) γιατί είναι γνωστά.

Άλλωστε έχει επιληφθεί κι η ελληνική .«δικαιοσύνη».

*Ούτε στα 28 δις ? που τέθηκαν στη διάθεση των τραπεζών και τώρα τα χρησιμοποιούν για να δανείσουν το κράτος σαν κοινοί τοκογλύφοι.

  • Μήπως παρατηρήσατε ότι το ποσόν του κρατικού ελλείμματος (περίπου 500 δις ?) είναι ισόποσο με τα ανακοινωμένα υπερκέρδη των τραπεζών τα τελευταία χρόνια; Μήπως πρόκειται για τα ίδια λεφτά;
  • Μπορεί να ζούμε όλοι στην ίδια χώρα αλλά μας κατάντησαν να είμαστε δυο διαφορετικές χώρες, δυο διαφορετικοί και αντίθετοι κόσμοι.
  • Οι κυβερνήσεις και τα κόμματα μας σπρώχνουν σε δυο κόσμους μέσα στην ίδια χώρα.

Από τη μια ο κόσμος μας:

Ανεργία, απολύσεις, τρομοκρατία κι εξευτελισμοί στους χώρους δουλειάς, υπερεργασία χωρίς αμοιβή, ανασφάλιστη εργασία, μερική απασχόληση, προσωρινή απασχόληση, μισθοί των 700 ? για τους νέους, συντάξεις των 400 ? για τους γέροντες μια και η σύνταξη θα δίνεται στα 67, δάνεια και κάρτες, φροντιστήρια των παιδιών, η βενζίνη στα 1,4 ?, οι μισθοί που κόβονται, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, η απειλή κλεισίματος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων λόγω του εξοντωτικού ανταγωνισμού ή η πώλησή τους σε εξευτελιστική τιμή για να καλυφθούν τα υψηλότοκα δάνεια από τις τράπεζες (όπου οδηγήθηκαν ή θα οδηγηθούν από τον φαύλο κύκλο -μείωση μισθών, ανεργία, μείωση αγοραστικής δύναμης, μείωση πωλήσεων, δανεισμός και κλείσιμο των μικρών επιχειρήσεων), ο φόβος κι η αγωνία για το αύριο.

Κι απ' την άλλη ο κόσμος τους:

Τραπεζίτες, βιομήχανοι κι εφοπλιστές, επενδυτές, golden boys, πολυτελείς επαύλεις, ιδιωτικά τζετ, θαλαμηγοί, χειροποίητες Bentley και θηριώδη Hummer, διαμάντια και τσάντες Luis Vitton και Hermes, η Μύκονος, το Κολωνάκι και η Εκάλη, σαλέ και σούσι μπαρ, χαριτωμένοι μόδιστροι και «καλλιτεχνάδες διανοούμενοι λινάτσες», όπως λένε κι οι Active Member.

Ένας κόσμος σπατάλης, χλιδής, σαπίλας και παρακμής.

Τελικά λεφτά υπάρχουν αλλά όχι για μας. Είναι δικά μας αλλά δεν είναι για μας.

Εμείς τα «γεννήσαμε» αλλά δε μας ανήκουν.

Φταίμε όμως κι εμείς γιατί όπως λέει κι η παροιμία:

«Εαν δεν εγονάτιζε η καμήλα δεν την εφορτώνανε».

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ,ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙΤΕ

ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΣΤΕ, ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΕΙΣΤΕ.

ΔΡΑΣΤΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ.

ΙΣΩΣ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.

Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΜΑΣ.

Paris Prodromidis
Master of Science in Economics
University of Heidelberg

"Champions aren't made in gyms. Champions are made from something they have deep inside them -a desire, a dream, a vision."

Νεο Κοσσοβο στην θρακη θελουν οι τουρκοι!!!

Ποιοι πιέζουν τον Ερντογάν να πάει ως «ελευθερωτής»

Το προξενείο έχει σήμερα μεγάλο αριθμό υπαλλήλων (υπολογίζονται σε 20-25), 15 έως 20 εκατ. ευρώ ετήσιο προϋπολογισμό και 3.500 έμμισθους συνεργάτες. Γιατί;

Έντονες πιέσεις, σκοτεινά παιχνίδια, εφαρμογή στρατηγικών... Ομάδες «Γκρίζων Λύκων», πράκτορες, «θρησκευτικοί ηγέτες», ΜΜΕ, πολιτικοί, αλλά και κακοποιά στοιχεία καταστρώνουν και εφαρμόζουν σκοτεινά σχέδια στη Θράκη. Με σκοπό να δημιουργήσουν ένα νέο Κόσοβο, οι Τούρκοι προκαλούν. Ποιος είναι ο υποκινητής; Ποιο το σχέδιο και ποιος ο τελικός στόχος; Τι ρόλο παίζει το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή;
Περιέργως ( όλα συνδέονται μεταξύ τους. Κάθε προκλητική δήλωση στην Τουρκία περί «Τούρκων στη Θράκη», με το προξενείο, τις εκεί εκδηλώσεις, τους μειονοτικούς, όλα συνδέονται με την Άγκυρα. Από τα βάθη της Ανατολής δίνονται οι εντολές και στα βάθη της Ανατολής μεταφέρονται οι αναφορές και τα «αιτήματα».

Να ανακληθεί η λειτουργία
Κατά πληροφορίες, και το τελευταίο αίτημα του Ταγίπ Ερντογάν στην ελληνική κυβέρνηση να επισκεφθεί τη Θράκη δεν ήταν τυχαίο. Είχαν προηγηθεί εντονότατες πιέσεις του προξενείου ώστε να συνδεθεί η επίσκεψή του με την περιοχή. Γιατί;
Για το προξενείο και τους «δορυφόρους» του, για τους οποίους θα μιλήσουμε παρακάτω, είναι η ιδανική ευκαιρία να προκαλέσουν «ξεσηκωμό» - όπως κάνουν σε κάθε επίσκεψη Τούρκου επισήμου. Μιλούν για «μητέρα πατρίδα» και καλούν τους μουσουλμάνους της περιοχής να κρεμάσουν τουρκικές σημαίες, αλλά και πανό με συνθήματα στα μπαλκόνια τους. Η επίσκεψη Ερντογάν λοιπόν θα αποτελέσει την τέλεια ευκαιρία να γίνουν διαδηλώσεις από «Τούρκους» και να ενταθεί ο χορός των προκλήσεων που τώρα πάει... χαμένος λόγω της οικονομικής συγκυρίας. Πώς οργανώνονται λοιπόν οι προκλήσεις;
Την κεντρική καθοδήγηση την έχει (υπογείως, φυσικά) η Άγκυρα. Το στρατιωτικό βαθύ κράτος της Τουρκίας δίνει εντολές στο προξενείο του στην Κομοτηνή, με το οποίο βρίσκεται φυσικά σε απευθείας επαφή. Το προξενείο, με τη σειρά του, δίνει εντολή για διάχυση της προπαγάνδας στους ντόπιους, στους πράκτορες που δρουν στην περιοχή, αλλά και σε «στρατιώτες» του που έχουν ενταχθεί στην τοπική κοινωνία.
Πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί για το προξενείο και τη δράση του, όμως και πάλι λίγα είναι... Χωρίς κανένα σεβασμό στα προξενικά πρωτόκολλα και τη φιλοξενία, λειτουργεί ως κυβέρνηση στην περιοχή! Και δεν είναι μόνο η δράση παρακρατικών που υποθάλπεται από αυτό, αλλά και το γεγονός ότι είναι... κράτος σε ξένο κράτος! Το γεγονός ότι στην περιοχή έχουν οργανωθεί και κινήματα που ζητούν από την ελληνική Πολιτεία να διώξει το προξενείο δεν είναι τυχαία. Ας δούμε γιατί.
Το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής λοιπόν λειτουργεί καθ' όλα παράτυπα. Κι αυτό γιατί ενώ χρέος του είναι η ανάπτυξη τέτοιων σχέσεων ώστε να προωθούνται τα συμφέροντα της χώρας την οποία αντιπροσωπεύει και η αλληλοκατανόηση, αυτό υπονομεύει την εθνική κυριαρχία του κράτους στο οποίο εδρεύει. Και δεν είναι μόνο οι παρεμβάσεις (εκτός δικαιοδοσίας) και οι προκλήσεις του. Είναι και η αδιαφορία στο διεθνές τυπικό για τα διπλωματικά σώματα.
Το γενικό προξενείο της Τουρκίας στην Κομοτηνή έχει σήμερα μεγάλο αριθμό υπαλλήλων (υπολογίζονται σε 20-25), 15 έως 20 εκατ. ευρώ ετήσιο προϋπολογισμό και 3.500 έμμισθους συνεργάτες. Κι όμως, αυτοί οι αριθμοί δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από πουθενά. Το προξενείο απευθύνεται στους Τούρκους πολίτες της περιοχής, οι οποίοι είναι μόνο μερικοί δεκάδες. Άρα, ο αριθμός των υπαλλήλων του δεν θα έπρεπε να ξεπερνά τους δύο!
Όπως εξηγεί ο λέκτορας του ΔΠΘ Θεοφάνης Μαλκίδης: «Δεν υφίσταται ούτε μια αντικειμενική αιτία για τη συνέχιση της παρουσίας του». Ούτε η έκδοση βίζας (έχει καταργηθεί) ούτε οι διοικητικές και άλλες πράξεις (καθώς υπάρχει το γενικό προξενείο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη) ούτε η προστασία και εγγύηση της μουσουλμανικής μειονότητας από το διπλωματικό σώμα μιας χώρας που στο θέμα της προστασίας των ανθρώπινων και μειονοτικών δικαιωμάτων βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις παγκοσμίως. Όσο για τη Συνθήκη της Λοζάνης, την εφαρμογή της οποίας υποτίθεται ότι επιβλέπει; Αυτή την καταπατά συστηματικά η Τουρκία στην Ίμβρο και την Τένεδο, όπως και τα δικαιώματα της μειονότητας στη γείτονα (περιουσίες, θρησκευτικές ελευθερίες κ.ά.).
Όμως, το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει να υφίσταται γιατί διαταράσσει την κοινωνική γαλήνη, αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στην περιοχή και είναι ένας διαρκής κίνδυνος για οποιαδήποτε προβοκάτσια. Το προξενείο της Κομοτηνής ακολουθεί σταθερά ανθελληνική πολιτική, η οποία είναι ανυπόστατη σε μια περίοδο κατά την οποία διαπιστώνεται πως τα προβλήματα στην περιοχή έχουν εξομαλυνθεί.
Πώς νοείται να κάνει πολιτικές παρεμβάσεις σε προεκλογικές περιόδους διοχετεύοντας «γραμμή» μέσα από τη Συμβουλευτική Επιτροπή της μειονότητας, την οποία ελέγχει; Χαρακτηριστικό παράδειγμα η απροκάλυπτη εντολή του προξενείου για «λευκό» στις ευρωεκλογές του 2009. Το προξενείο και οι άνθρωποί του έχουν αναπτύξει και δράση σε βάρος των μη τουρκογενών μουσουλμάνων της περιοχής, όπως των Πομάκων και των Ρομά, που διαφοροποιούνται από τη γραμμή «μουσουλμάνος = Τούρκος» και οι οποίοι βρίσκουν μπροστά τους μηχανισμούς.
Ο μηχανισμός του προξενείου υποστηρίζει πρόσωπα που εξυπηρετούν τα σκοτεινά τουρκικά συμφέροντα (ψευτομουφτήδες, παράνομες ενώσεις και σωματεία, διχαστικά κηρύγματα στα τεμένη κ.ά.), στηρίζει ακόμα και οικονομικά την ανθελληνική προπαγάνδα στο εξωτερικό (μέσω ΜΚΟ και του Συλλόγου Αλληλοβοήθειας Τούρκων Δυτικής Θράκης), ενώ παρεμποδίζει (συχνά εκβιάζοντας και απειλώντας) τους μουσουλμάνους που θέλουν να φοιτήσουν στη δημόσια εκπαίδευση. Ακόμα και αυτοί όμως που αποφοιτούν από ελληνικό σχολείο και εισάγονται σε ελληνικά πανεπιστήμια ελέγχονται από τον ελεγχόμενο από το προξενείο Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας.
Όσο για τους πράκτορες και τα διχαστικά κινήματα; Αρκεί μόνο να αναρωτηθεί κανείς ποιος είναι ο λόγος που το προξενείο της Κομοτηνής στηρίζει ημερίδες στις οποίες δεσπόζει η σημαία που προωθούν πράκτορες της Τουρκίας ως αυτή της Αυτόνομης Δυτικής Θράκης; Αυτό δεν είναι επικίνδυνο;


Τα όργανα της Άγκυρας

Λίγοι έχουν τολμήσει να μιλήσουν με ονόματα γι' αυτούς που προκαλούν το κοινό αίσθημα και προσπαθούν να προκαλέσουν κλίμα διχασμού στη Θράκη - συνήθως ως όργανα του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής. Σας παρουσιάζουμε παρακάτω κάποιους από τους σπουδαιότερους, οι οποίοι ηγούνται ενώσεων και συλλόγων με ύποπτο ρόλο, και κυρίως παράνομη ύπαρξη και ονομασία.
-Τον σημαντικότερο ρόλο παίζει ο ψευτομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ο οποίος δεν εμφανίζεται μόνο ως πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τούρκων Δυτικής Θράκης (το όνομα τα λέει όλα), αλλά και ως υποστηρικτής των Τούρκων εθνικιστών. Για τον κ. Μέτε αρκεί μόνο να πούμε ότι, επευφημούμενος από τους «Γκρίζους Λύκους», μετέφερε στην κατεχόμενη Κύπρο «μήνυμα φιλίας» της Δυτικής Θράκης λες και εκπροσωπεί αυτόνομο κράτος!
-Ο ψευτομουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ πρωτοστατεί με τη σειρά του στον εκτουρκισμό του πληθυσμού της περιοχής, παίρνοντας άδειες για επισκευή χώρων, στους οποίους χτίζει παρανόμως τζαμιά.
-Ισχυρό ρόλο έχει και ο πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης Μεχμέτ Χατζηχαλήλ. Ο κ. Χατζηχαλήλ ηγείται εξτρεμιστικών προσπαθειών, όπως διακινώντας δελτία Τύπου με απειλές περί εξέγερσης των μουσουλμάνων («εδώ θα γίνει νέο Κόσοβο»), αλλά και προκαλώντας (όπως λέγοντας ότι η δασκάλα Χαρά Νικοπούλου δεν έσπασε το χέρι της από ξυλοδαρμό επειδή δίδασκε ελληνικά στην περιοχή αλλά επειδή... έπεσε από τις σκάλες).
-Ο κ. Σαμί Τοραμάν, πρόεδρος της Ένωσης Επιστημόνων Δυτικής Θράκης έχει άλλο ρόλο: τη λειτουργία παράνομων νηπιαγωγείων που λειτουργούν σε Ροδόπη και Ξάνθη (και για να... περιοδεύει με τον πρόξενο), ενώ θα θεωρηθεί τραβηγμένο αν πούμε ότι ο πρόεδρος της Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής Αντνάν Σελίμ είναι... νεολαίος 50 ετών!
- Ο κ. Σελίμ είναι σημαντικός και ένθερμος υποστηρικτής των τουρκικών επιδιώξεων στην περιοχή, γεγονός που αποδεικνύεται από το ότι είναι αυτός που υποδέχεται όλους τους Τούρκους επισήμους στην Κομοτηνή, με τους οποίους συσκέπτεται κεκλεισμένων των θυρών.
-Ο κ. Χαλίτ Χαμπίπογλου είναι πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης. Σε αυτόν έχει ανατεθεί ο ρόλος να «ενημερώνει» διεθνώς τα περί δήθεν καταπίεσης της μειονότητας και να δημιουργεί κλίμα εκτός συνόρων.
-Ο κ. Φερούχ Οζκάν είναι πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης. Συνδέεται πολιτικά με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΑΚΡ στην Τουρκία Σουάτ Κιλίτς και τον κ. Αχμετ Νταβούτογλου. Από εκεί παίρνει «γραμμή».
-Ίσως ο πλέον επικίνδυνος όλων είναι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη. Ο κ. Μάντατζη συχνά μιλά για «τουρκική μειονότητα», καλεί σε ξεσηκωμό, αλλά και την Τουρκία να παρέμβει στα εσωτερικά θέματα της Ελλάδας. «Το μήνυμά μου προς την Τουρκία είναι να έρθει εδώ να μας διεκδικήσει», «η δική μου πρόταση είναι πως πρέπει να ξεσηκωθούμε» και «εμείς δεν είμαστε εσωτερική υπόθεση της Ελλάδας», είναι κάποια από τα λόγια του.


ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ...;
«Γιώργο, πήγαινε μαζί του»

Μόνο προβληματισμό δεν θα έπρεπε να προκαλέσει η παράκληση του Ταγίπ Ερντογάν να του επιτραπεί να επισκεφθεί την Ξάνθη. Καθώς μάλιστα η κυβέρνηση πρέπει να φανεί ότι έχει το «τακτ» να μην απαγορεύσει στον ηγέτη της γείτονος να επισκεφθεί όποια περιοχή θέλει, θα πρέπει επίσης να έχει το ίδιο «τακτ» να μην αφήσει μόνο του τον καλεσμένο της.
Είναι χρέος σας λοιπόν, κ. Παπανδρέου, να συνοδεύσετε τον κ. Ερντογάν στην «περιοδεία» του στη Θράκη. Γιατί με αυτό τον τρόπο και θα δείξετε ότι είστε δίπλα σε όλους τους Έλληνες πολίτες και δεν θα του επιτρέψετε να φανεί, όπως θέλουν οι πράκτορες του αλυτρωτισμού της Τουρκίας, ως «ελευθερωτής». Συν τοις άλλοις, οι κανόνες του savoir vivre επιβάλλουν να συνοδεύεις τον καλεσμένο σου όταν αυτός ζητά να ξεναγηθεί στο σπίτι σου ή να δει ένα δωμάτιο του σπιτιού σου. Δεν του λες ποτέ «πήγαινε μόνος σου». Με αυτό τον τρόπο, κ. Παπανδρέου, θα βγείτε εσείς από την όποια δύσκολη θέση και θα βάλετε άλλους, ενώ κανείς δεν θα μπορεί να σας προσάψει έλλειψη ενδιαφέροντος για τη μειονότητα, την οποία θα καρπωθεί ο Ερντογάν.
Και δεν είναι μόνο αυτά. Μη συνοδεύοντας τον Τούρκο πρωθυπουργό αφήνετε τους δύο πόλους ελεύθερους να καταστρέψουν την ειρηνική συμβίωση των πολιτών στην περιοχή: από τη μία τους επικίνδυνους για την ακεραιότητα της χώρας τουρκόφιλους και από την άλλη αυτούς που υποθάλπουν την αντιισλαμική υστερία στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία, την ελευθερία, την ανεκτικότητα.
Ο ρόλος των ΜΜΕ
Την προπαγάνδα ενισχύουν και τα ΜΜΕ της Τουρκίας (ή τα ελεγχόμενα απ' αυτή), τα οποία εκπέμπουν ή εκδίδονται στη Θράκη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το τουρκικό δίκτυο TRT, το οποίο κάνει, προ της επισκέψεως Ερντογάν, μάλλον «υποδείξεις» (με τον γνωστό προκλητικό τρόπο) στην ελληνική κυβέρνηση. Με τίτλο «Πακέτο μέτρων για τους Τούρκους της Δ. Θράκης», το τουρκικό κανάλι μας ενημερώνει στην ιστοσελίδα του ότι η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει πακέτο μέτρων για την περιοχή τον Μάιο, τονίζει ότι «οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης πιστεύουν ότι το άνοιγμα πρέπει να συμπεριλάβει τα δικαιώματά τους που απορρέουν από τη Συνθήκη της Λοζάνης», καθώς και ότι τα προβλήματα που ταλανίζουν τη μειονότητα είναι αυτά της παιδείας και της εκλογής μουφτή. Ξεχνά βέβαια το «ρεπορτάζ» να επισημάνει ότι στη Συνθήκη της Λοζάνης δεν αναφέρονται πουθενά «Τούρκοι» στη Δυτική Θράκη αλλά μουσουλμάνοι.

http://www.roufianos.com/forum/genika-themata/46303-neo-kossovo-stin-thraki-theloun-oi-tourkoi.html

Σε δικαστικούς ανατίθεται το «πόθεν έσχες» των πολιτικών

Δραστικές μεταβολές στους μηχανισμούς ελέγχου του πόθεν έσχες, ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών προς την πολιτική υποσχέθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, εμφανιζόμενος στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την τροποποίηση του ποινικού κώδικα.

Σύμφωνα με τον κ. Καστανίδη, η κυβέρνηση προτίθεται να εισηγηθεί την επόμενη Τρίτη, την ανάθεση του ελέγχου του «πόθεν έσχες» των κοινοβουλευτικών σε Επιτροπή της οποίας η πλειοψηφία δεν θα είναι βουλευτές, αλλά δικαστικοί.
Σε ό,τι αφορά τα μη κοινοβουλευτικά δε, πρόσωπα, (ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης, δικαστικοί λειτουργοί, υπεύθυνοι οικονομικών κομμάτων, δημοσιογράφοι κ.ά.) η ευθύνη θα.....
.

ανατεθεί στην Αρχή κατά του ξεπλύματος του μαύρου χρήματος, αντί της Επιτροπής του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η οποία ουσιαστικά, αδυνατούσε να διενεργήσει τους δειγματοληπτικούς ελέγχους.

Στο νέο νόμο περί ευθύνης υπουργών, επίσης, θα περιγράφονται τα αδικήματα που αφορούν στην άσκηση των καθηκόντων τους, παραπέμποντας όλα τα υπόλοιπα στην αρμοδιότητα των ποινικών δικαστηρίων - ενώ αναμένεται να επιμηκυνθεί και ο χρόνος παραγραφής των αδικημάτων, εφόσον αυτός θα μετρά από την στιγμή που επήλθε το αποτέλεσμα του αδικήματος και όχι από την τέλεσή του.

«Θα ζητήσουμε αύριο κανόνες διαφάνειας για τους πολίτες, αλλά ζητούμε πρώτα σήμερα, κανόνες διαφάνειας για τους πολιτικούς και το πολιτικό σύστημα, όπως είναι η δήμευση της περιουσίας των πολιτικών προσώπων και των αξιωματούχων που αποκρύπτουν περιουσιακά τους στοιχεία στην δήλωση του «πόθεν έσχες», όπως είναι η έκπτωση από το αξίωμά τους αν συμμετάσχουν σε εξωχώριες εταιρείες και, όπως είναι βεβαίως, η ευνοϊκή μεταχείριση αυτών που θα συνεργαστούν με την Δικαιοσύνη για να αποκαλύψουν πράξεις διαφθοράς στο Δημόσιο, όπως και υψηλά ιστάμενων κρατικών και πολιτικών αξιωματούχων. Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί εγκαθιστούμε τέτοιους κανόνες διαφάνειας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Δικαιοσύνης.

http://www.roufianos.com/forum/genika-themata/46707-se-dikastikous-anatithetai-pothen-esxes-ton-politikon.html

ΤΑ 13 ΘΕΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

1. Θα αναβιώσει το συσσίτιο της γειτονιάς και έτσι θα αναθερμανθούν και πάλι οι σχέσεις στις γειτονιές όπου κανείς πλέον δεν λέει καλημέρα στον άλλον.

2. Τα παιδιά δεν θα φεύγουν ούτε στα 40 από το πατρικό τους και θα μπορούν έτσι να φροντίζουν τους γονείς τους χωρίς να ξοδεύουν σε γηροκομεία και αποκλειστικές.

3. Θα ξαναζωντανέψει το ταβερνάκι της γειτονιάς, που με ελάχιστα ή και βερεσέ θα καλύπτει τη βραδινή έξοδο.

4. Θα λανσαριστεί νέα μόδα διατροφής, όπως ρεβίθια αλάδωτα με ρίγανη, ρύζι με μαραθόσπορο και ραδίκια ποσέ.

5. Θα γνωρίσει νέες δόξες ο Καραγκιόζης με παραστάσεις όπως Ο Καραγκιόζης στο Βατοπέδι, Ο Καραγκιόζης Υπουργός, Ο Καραγκιόζης τραπεζίτης, Ο Καραγκιόζης χρηματιστής...

6. Δεν θα χρειαστεί να ολοκληρωθεί το πείραμα CERN, μιας και οι επιστήμονες θα έχουν μπροστά τους ολοζώντανο το μεγάλο «ΜΠΑΜ».

7. Θα λυθεί το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης. Ποιός αλλοδαπός θα έλθει στην χώρα μας ενώ ξέρει ότι και πάλι θα πεινάει.

8. Ο ρατσισμός θα δεχτεί ένα ισχυρό χτύπημα, γιατί οι αλλοδαποί ξέρουν περισσότερα από φτώχεια και πείνα, και μπορούν να μας διδάξουν τα «μυστικά» της επιβίωσης.

9. Θα εκτιναχθεί στα ύψη ο δημογραφικός δείκτης - κάτι πρέπει να κάνεις για να σκοτώσεις την ώρα σου όταν δεν έχεις δουλειά.

10. Θα ανέβει το μορφωτικό επίπεδο, αφού οι μαθητές θα το ρίξουν στο διάβασμα λόγω αφραγκιάς.

11. Θα αναβιώσει η φιλική εταιρία, η γιάφκα, το κρυφό σχολειό, οι αντιστασιακές ομάδες ενάντια στο ανάλγητο χρηματοπιστωτικό σύστημα και τις παραφυάδες αυτού.

12. Θα αυξηθούν οι συνδέσεις adsl γιατί το internet είναι φτηνό μέσο "διασκέδασης". Πού λεφτά για έξω...

13. Τέλος στην παχυσαρκία, η οποία κάνει θραύση στην Ελλάδα! Θα τρώμε λιγότερο (οι τιμές έχουν κορυφωθεί ενώ οι μισθοί έχουν πατώσει), θα κάνουμε περισσότερη γυμναστική (για να ζεσταθεί το κοκαλάκι μας εκεί που πήγε το πετρέλαιο), θα περπατάμε περισσότερο (εκεί που πήγε η βενζίνη). Θα γίνουμε ένας λαός κομψός και «φιτ».

Οι αλλαγες στις συντάξεις

Trucages informatiques‏














Προς Θεσσαλονικείς γ΄ επιστολή φαύλου

Αδελφοί

Ζούμε στην πιο όμορφη χώρα του κόσμου, ανάμεσα στον πιο όμορφο κόσμο της χώρας, έστω κι αν το κάνουμε τόσο άσχημα. Στην εξώπορτα του δυτικού πολιτισμού, στην μεσοτοιχία τριών ηπείρων. Ανήκουμε στη δύση και στη Βίσση, παραμένοντας ανατολή. Στην αρχαιότητα ο Πλούταρχος έγραφε για τον Φοίβο Απόλλωνα (“Βίοι Παράλληλοι”) ενώ σήμερα ο Φοίβος γράφει για τον Πλούταρχο (“Βίοι Παράλυτοι”). Yassou sahlamaria! Σε μια χώρα που στην μισή της ιστορία λατρεύτηκε το κάλλος και στην άλλη μισή ο κάλος. Στην μοναδική χώρα του κόσμου που η πρωτεύουσα αρχίζει από άλφα κι η συμπρωτεύουσα από θήτα. Δεν είναι όμως μόνο αυτά. Σχεδόν παντού ο βορράς είναι ο ανεπτυγμένος κι ο νότος ο φτωχός, όμως εδώ ο βορράς δόθηκε βορά στα θηρία των υποσχέσεων. Στην μόνη χώρα με δύο πεντακάθαρα ίχνη από πέλματα γιγάντιων τεράτων, γιατί τι άλλο είναι η Πελοπόννησος και η Χαλκιδική; Και μη μου πείτε τώρα ότι επηρεάζομαι από όσα διαβάζω στα περιοδικά έρευνας και μεταφυσικού (ευκαιρία να στείλω χαιρετίσματα μετά από τρεις δεκαετίες στον αγαπητό συμμαθητή Στέφανο Ελμάζη, που εκδίδει ένα τέτοιο). Κι αν θέλετε να περιοριστούμε στον μικρόκοσμο της πόλης μας, αυτή επιβεβαιώνει -εκλογικώς ειδέσθαι- τα αρχικά των λέξεων Νομαρχία και Δημαρχία: ΝΔ. Έτσι απλά, σεμνά και ταπεινά. Μια πόλη που αφιέρωσε κεντρική οδό στον Ερμή αλλά όχι και στον Δία. Που έχει οδό που λέγεται πιπί γερμανού, αεροδρόμιο Μακεδονία, λιμάνι Μακεδονία, εφημερίδα Μακεδονία και άλλα πολλά. Όμως, μέσα στο καλοκαιράκι, ανοίγουμε πανιά γι’ αλλού. Μπορεί η αγάπη του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα να λουζόταν στον Γκουανταλκιβίρ -όπως τραγουδάει ο Μανώλης Μητσιάς- αλλά οι συμπολίτες μας προτιμούν να λούζονται στον τρίποδα με τα δύο προσπελάσιμα πόδια, την Χαλκιδική. Κι είναι καιρός να τεθούν τα κρίσιμα ερωτήματα της ονοματοθεσίας: Τι στραβό έχουν τα Πλάγια; Γιατί υπάρχει Μαρμαράς κι όχι πλακατζής ή σιδεράς; Γιατί υπάρχει Βαρβάρα κι όχι Μαρία; Ποιος νευρίασε τη Φούρκα; Πόσα χρόνια μετράει το Πολύχρονο; Τι αλλάζει στην Μεταμόρφωση; Γιατί είναι έτσι η Τρυπητή; Τι σχέση έχει το Πόρτο Κουφό με τον Σουφλιά; Γιατί Cash άνδρα κι όχι με δόσεις; Τόσα αυθαίρετα κι ανεξήγητα ονόματα! Ωστόσο, άλλο είναι εκείνο που προέχει: Να προστατεύσουμε αυτό τον τόπο, να μην βρωμίσουμε τη θάλασσά του, μην μετατραπεί σε mar mar ass. Γιατί, μπορεί να κάνουμε διάλογο για την παιδεία, αλλά δεν φαίνεται να έχουμε παιδεία για διάλογο…Κι όπως λέει και μια μαντινάδα (όχι του κ. Μπαρμπουνάκη) “το βράδυ κλείνει η αγορά και τα μπαράκια ανοίγουν, κράτα τους καταναλωτές μην τύχει και ξεφύγουν”.

("Εξώστης" - Θεσσαλονίκη)

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)