Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Πως θα ψηφίσουμε στο δημοψήφισμα της Κυριακής -Ολη η διαδικασία

Πως θα ψηφίσουμε στο δημοψήφισμα της Κυριακής -Ολη η διαδικασία
Στις κάλπες θα πάνε οι πολίτες την Κυριακή 5 Ιουλίου προκειμένου να ψηφίσουν Ναι ή Οχι για το δημοψήφισμα που αποφάσισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η διαδικασία στην κάλπη
Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί την επόμενη Κυριακή είναι όπως αυτή των εκλογών. Θα στηθούν κάλπες και οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι με την ταυτότητα ή το διαβατήριο τους θα προσέλθουν για να ψηφίσουν.
Τα ψηφοδέλτιο θα είναι ΝΑΙ, ΟΧΙ και λευκό.
Η ψηφοφορία αρχίζει στις 7.00 και ολοκληρώνεται στις 19.00 της ίδιας ημέρας.
Για να θεωρηθεί έγκυρο το αποτέλεσμα της λαϊκής ετυμηγορίας, στο μεν πρώτο είδος δημοψηφίσματος για κρίσιμα εθνικά θέματα θα πρέπει η συμμετοχή των ψηφοφόρων να είναι στο 40%, ενώ για το δεύτερο το λεγόμενο «νομοθετικό» θα πρέπει στην κάλπη να προσέλθει το 50% του εκλογικού σώματος.
Πόσο μπορεί να κοστίσει ένα δημοψήφισμα
Αν και ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό πόσο θα κοστίσει η διαδικασία του δημοψηφίσματος, υπενθυμίζεται πως:

Το πλαίσιο του τρόπου προσφυγής στην λαϊκή ετυμηγορία περιγράφεται από τις παραγράφους 3 και 4 του Συντάγματος οι οποίες εξειδικεύτηκαν από το νόμο 4023/2011 («Διεύρυνση της άμεσης και συμμετοχικής δημοκρατίας με την διενέργεια δημοψηφίσματος») που ψήφισε η κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου τον Οκτώβριο του 2011. Σύμφωνα μάλιστα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου που συνόδευε εκείνο το νομοσχέδιο, το κόστος για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος εκτιμάται στα 110.000.000 ευρώ.

Έβγαλαν τον Βαρουφάκη από το Eurogroup- Απορρίφθηκε η παράταση

Έβγαλαν τον Βαρουφάκη από το Eurogroup- Απορρίφθηκε η παράταση
«Η κυβέρνησή μας δεν μπορούσε να αποδεχτεί τν πρόταση των θεσμών για τρεις λόγους. Το πακέτο ήταν βαθιά υφεσιακό και μετατόπιζε τα βάρη από τους δυνατούς στους αδύναμους» δήλωσε ο έλληνας υπουργός Οικονομικών μετά το τέλος του Eurogroup.
Τον έβγαλαν από το Eurogroup
Λίγο πριν τις 6 το απόγευμα διεκόπη η δραματική συνεδρίαση του Eurogroup. Οι παριστάμενοι είπαν στον κ. Βαρουφάκη να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση, ώστε να συνεχίσουν μόνοι τους και να συνομιλήσουν για το plan B.
Οι υπουργοί Οικονομικών είπαν όχι στην παράταση του ελληνικού προγράμματος που ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο έλληνας ΥΠΟΙΚ  Γιάνης Βαρουφάκης ζήτησε από τους ομολόγους του παράταση ενός μήνα μετά το δημοψήφισμα.
«Την ώρα που ανακοινωνόταν το δημοψήφισμα οι θεσμοί διαπραγματευόντουσαν ένα νέο βελτιωμένο κείμενο με υποχωρήσεις προς τις ελληνικές θέσεις, ωστόσο η Ελλάδα έχασε την ευκαιρία της», σημειώνουν πηγές του Eurogroup.

Σκληρές δηλώσεις των ΥΠΟΙΚ

Νωρίτερα, o γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωνε ότι «δεν υπάρχει βάση για περαιτέρω διαπραγμάτευση», επεσήμανε ο γερμανός ΥΠΟΙΚ.
Προσερχόμενος στο Eurogroup ο κ. Ντάισελμπλουμ ήταν σκληρός στις δηλώσεις του και έκανε λόγο για αρνητική έκπληξη.
«Πρόκειται για μια θλιβερή απόφαση με την Ελλάδα να κλείνει την πόρτα σε περαιτέρω συζητήσεις», τόνισε και πρόσθεσε πως «θα μιλήσουμε τώρα με τον έλληνα υπουργό Οικονομικών και θα δούμε αν όλα αυτά ευσταθούν. Τότε θα συζητήσουμε και τις συνέπειες».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο μαλτέζος υπουργός Οικονομικών,  Εντουαρντ Σκικλούνα, που έκανε λόγο για αιφνιδιασμό από την ελληνική κυβέρνηση ενώ πρόσθεσε πως η παράταση του προγράμματος είναι ένα πολιτικό ζήτημα.
Τo Εurogroup πρέπει να αναλάβει την ευθύνη να εξετάσει αν η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και θεσμών είναι ακόμα εφικτή δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης.

Αυτή είναι η (τελευταία) πρόταση των θεσμών που βάζουμε σε δημοψήφισμα


Οι  απαιτήσεις των δανειστών από την ελληνική κυβέρνηση, όπως αυτές αποτυπώθηκαν στην 9σέλιδη πρόταση που κατέθεσε η πλευρά των θεσμών στο άκαρπο Eurogroup της Πέμπτης, ήταν αυτές που επιτάχυναν τις εξελίξεις και οδήγησαν στην ιστορική απόφαση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος την ερχόμενη Κυριακή 5 Ιουλίου.
Οι αξιώσεις των δανειστών προέβλεπαν  αλλαγές σε όλα τα καυτά ζητήματα της διαπραγμάτευσης, όπως ο ΦΠΑ και οι πρόωρες συντάξεις.
Αναλυτικά:
Συνταξιοδοτικό
Σε ό,τι αφορά το συνταξιοδοτικό, οι δανειστές καλούν την Ελλάδα να δεσμευθεί πως το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης αυξάνεται στα 67 χρόνια μέχρι το 2022.
Υπενθυμίζεται εδώ πως η συμβιβαστική πρόταση που έχει καταθέσει η ελληνική κυβέρνηση προέβλεπε αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης μέχρι το 2025.
Στο μέτωπο του ΕΚΑΣ, οι δανειστές συνεχίζουν να αξιώνουν πως πρέπει να καταργηθεί το αργότερο μέχρι το 2017, ενώ η Ελλάδα έχει ζητήσει περίοδο χάριτος έως το 2020.
Η κατάργηση θα ξεκινήσει άμεσα με το 20% των δικαιούχων να χάνει τα προνόμια, μόλις περάσει η σχετική νομοθεσία.
ΦΠΑ
Η νέα πρόταση των δανειστών περιλαμβάνει αλλαγές σε ό,τι αφορά το θέμα του ΦΠΑ, με τους θεσμούς να αποδέχονται το καθεστώς θέσπισης τριών συντελεστών, όπως επιθυμεί η ελληνική κυβέρνηση.
Όμως οι δανειστές πιέζουν για μετάταξη στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ 23%, όχι μόνο της εστίασης αλλά και των ξενοδοχείων.
Αναλυτικά η νέα πρόταση των δανειστών για τον ΦΠΑ
- Στον υψηλό συντελεστή 23% υπάγονται εστιατόρια, ξενοδοχεία και εστίαση.
- Στον μεσαίο συντελεστή 13% εντάσσονται βασικά τρόφιμα, ενέργεια και νερό.
- Στον υπερμειωμένο συντελεστή 6% υπάγονται φαρμακευτικά είδη, βιβλία και εισιτήρια θεάτρου.
Στην προηγούμενη πρότασή τους οι δανειστές περιελάμβαναν στον συντελεστή 13% μόνο τα μη επεξεργασμένα τρόφιμα (φρέσκα).
Και στη νέα πρότασή τους οι δανειστές επιμένουν πως οι αλλαγές στο καθεστώς ΦΠΑ θα πρέπει να οδηγήσουν σε ετήσια έσοδα 1% του ΑΕΠ ή 1,8 δισ. ευρώ.
Κατά τους δανειστές, οι αλλαγές στον ΦΠΑ θα πρέπει να εφαρμοστούν από την 1η Ιουλίου 2015.
Επίσης προτείνουν την κατάργηση του καθεστώτος μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά.
Επιπλέον φορολογικά μέτρα
Οι δανειστές επιμένουν να ζητούν:
- Είσπραξη εσόδων από τον ΕΝΦΙΑ της τάξεως των 2,65 δις. τόσο το 2015 όσο και το 2016 ακόμα και αν μειωθούν οι αντικειμενικές αξίες.
- Αύξηση της φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων και της προκαταβολής φόρου στο 100%.
- Αύξηση της έκτακτης εισφοράς φυσικών προσώπων.
- Εξάλειψη του ευνοϊκού καθεστώτος φορολόγησης των αγροτών.
- Αναμόρφωση της κλίμακας φορολογίας εισοδήματος έως το Σεπτέμβριο του 2015 με απλοποίηση του συστήματος έκπτωσης φόρου για μισθωτούς και συνταξιούχους και ενσωμάτωση της έκτακτης εισφοράς στη φορολογία εισοδήματος.
- Αύξηση της φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων από το 26% στο 29%.
- Αύξηση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης από το 10% στο 13%.
- Εφαρμογή της φορολόγησης με συντελεστή 30% στα έσοδα από τυχερά ηλεκτρονικά παιχνίδια.
- Μείωση των αμυντικών δαπανών κατά 400 εκατ. ευρώ.
- Εφαρμογή του φόρου στις τηλεοπτικές διαφημίσεις.
- Ανεξαρτητοποίηση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.
- Μείωση του ορίου των 1.500 ευρώ κάτω από το οποίο δεν επιτρέπονται κατασχέσεις μισθών και συντάξεων.
- Αλλαγή της ρύθμισης των 100 δόσεων ώστε όσοι δεν πληρώνουν τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους να χάνουν τη ρύθμιση και προσαρμογή του επιτοκίου στα επίπεδα της αγοράς.
Από τα ενδιαφέροντα στοιχεία της πρότασης των δανειστών ξεχωρίζει η απαίτηση για αύξηση της φορολογίας των εφοπλιστών και η κατάργηση σειράς φοροαπαλλαγών.
Η αύξηση της φορολογίας στους εφοπλιστές είναι γνωστή ως tonnage tax.
Αποκρατικοποιήσεις
Οι δανειστές πιέζουν για την πώληση του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων που είχε στην κατοχή του το ΤΑΙΠΕΔ στις 31 Δεκεμβρίου 2014.
Το εν λόγω σχέδιο πώλησης του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων του ΤΑΙΠΕΔ θα πρέπει να λάβει και την έγκριση του υπουργικού συμβουλίου.
Οι δανειστές ζητούν επίσης να ολοκληρωθούν όλοι οι διαγωνισμοί που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως περιφερειακά αεροδρόμια, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Εγνατία Οδό, ΟΛΠ και ΟΛΘ, καθώς και το Ελληνικό.
Στο ίδιο κείμενο των δανειστών αναφέρεται πως η κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ πρέπει να ανακοινώσουν συγκεκριμένες ημερομηνία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών στους διαγωνισμούς πώλησης των ΟΛΠ και ΟΛΘ οι οποίες θα είναι πριν τις 15 Οκτωβρίου.
Συγκεκριμένες ημερομηνίες ζητούνται και για πώληση ΤΡΑΙΝΟΣΕ και εταιρείας τροχαίου υλικού του ΟΣΕ (ROSCO). Επιμένουν επίσης στη μεταφορά στο ΤΑΙΠΕΔ του ποσοστού (10% μαζί με το ΙΚΑ) που κατέχει το δημόσιο στον ΟΤΕ ώστε στη συνέχεια να πωληθεί.
Στην πρόταση των δανειστών παραμένει το αίτημα για ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.
Μάλιστα επιμένουν να οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών.

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΝΑΙ Η ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΜΕ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ

Embedded image permalink
Για εμάς, για τις επόμενες γενιές, για την ιστορία των Ελλήνων. Για την κυριαρχία & την αξιοπρέπεια του λαού μας. ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΑ 

ΣΕ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΥΦΟΣ: “ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΤΑΠΕΙΝΩΣΟΥΝ  ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΛΑΟ” !

Δημοψήφισμα την επόμενη Κυριακή εξήγγειλε στο διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός με ερώτημα: Αποδοχή ή απόρριψη των προτάσεων των δανειστών. Είναι δηλαδή, μια απάντηση στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, μάλλον δεν ισχύει αν κάνουν πίσω….Αναμένεται η αντίδραση των δανειστών μέχρι τότε, αν θελήσουν να προλάβουν τη ζημιά από το άνοιγμα των αγορών..


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΟΠΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ ΑΥΤΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ..
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος θα έχουν συνάντηση αύριο, Σάββατο, με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην δύσκολη μάχη που έδωσε η κυβέρνηση σε συνθήκες πρωτοφανούς οικονομικής ασφυξίας για να φέρει εις πέρας την λαϊκή εντολή. Μετά όμως από 5 μήνες οι εταίροι μας κατέληξαν σε «τελεσίγραφο» κάτι που αντίκειται στις αρχές της Ε.Ε. και υπονομεύει την ανάκαμψη της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Οι προτάσεις αυτές παραβιάζουν ευθέως το ευρωπαϊκό κεκτημένο στόχος τους είναι η ταπείνωση ενός ολόκληρου λαού και αποδεικνύουν την εμμονή του ΔΝΤ στη σκληρή λιτότητα.”
 «Ούτε μία στιγμή δεν σκεφτήκαμε να προδώσουμε το ελληνικό λαό», είπε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός απαντώντας στους εταίρους και στους δανειστές που «δεν ήθελαν την ανάπτυξη, αλλά την ταπείνωση ενός ολόκληρου λαού.
Ο Αλέξης Τσίπρας είπε πώς πάμε σε δημοψήφισμα προκειμένου ο ελληνικός λαός να αποφασίσει κυρίαρχα και να απαντήσει στα εκβιαστικά τελεσίγραφα και στον αυταρχισμό με δημοκρατία.
Κάλεσε τον ελληνικό λαό να προσέλθει στις κάλπες με ενότητα, ομοψυχία και ψυχραιμία και τόνισε πώς θα σεβαστεί απόλυτα το αποτέλεσμα.
Όπως είπε ενημέρωσε την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ενώ θα ζητηθεί παράταση λίγων ημερών του προγράμματος από την ΕΚΤ προκειμένου να πάει απρόσκοπτα ο λαός να ψηφίσει.
Α.Τσίπρας:
Μετά από πέντε μήνες σκληρής διαπραγμάτευσης οι εταίροι κατέληξαν σε μία πρόταση τελεσίγραφο.
Η κυβέρνηση δίνει μάχη εδώ και έξι μήνες, για να τερματιστεί η λιτότητα, για μία βιώσιμη συμφωνία
Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης. Όμως Ευρώπη χωρίς δημοκρατία είναι Ευρώπη χωρίς πυξίδα.
​Στον αυταρχισμό να απαντήσουμε κυρίαρχα και περήφανα. Δεσμεύομαι να σεβαστώ το αποτέλεσμα της δημοκρατικής επιλογής όποιο και αν είναι αυτό.
Αύριο θα συνεδριάσει η Βουλή, για να διεξαχθεί δημοψήφισμα την Κυριακή 5 Ιουλίου.
​Η ευθύνη μας υποχρεώνει να απαντήσουμε στο τελεσίγραφο με βάση τη βούληση του ελληνικού λαού. Εισηγήθηκα στο υπουργικό συμβούλιο τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
Βαραίνει πάνω μας ιστορική η ευθύνη απέναντι στους αγώνες και τις θυσίες του ελληνικου λαού.
Πρόκειται για μία πρόταση που διογκώνει τις κοινωνικές ανισότητες. Οι προτάσεις τους παραβιάζουν το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Αποδεικνύουν ότι στόχος των θεσμών είναι ίσως η ταπείνωση ενός λαού.
Αρθρο 44: Πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, δημοψηφίσματα, διαγγέλματα
    Σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί, ύστερα από πρόταση του Yπουργικού Συμβουλίου, να εκδίδει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.
    Oι πράξεις αυτές υποβάλλονται στη Bουλή για κύρωση σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 72 παράγραφος 1, μέσα σε σαράντα ημέρες από την έκδοσή τους ή μέσα σε σαράντα ημέρες από τη σύγκληση της Bουλής σε σύνοδο. Aν δεν υποβληθούν στη Bουλή μέσα στις προαναφερόμενες προθεσμίες ή αν δεν εγκριθούν από αυτή μέσα σε τρεις μήνες από την υποβολή τους, παύουν να ισχύουν στο εξής.
    O Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα, ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών, που λαμβάνεται με πρόταση του Yπουργικού Συμβουλίου.
    Δημοψήφισμα προκηρύσσεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με διάταγμα και για ψηφισμένα νομοσχέδια που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, εκτός από τα δημοσιονομικά, εφόσον αυτό αποφασιστεί από τα τρία πέμπτα του συνόλου των βουλευτών, ύστερα από πρόταση των δύο πέμπτων του συνόλου και όπως ορίζουν ο Kανονισμός της Bουλής και νόμος για την εφαρμογή της παραγράφου αυτής.
    Δεν εισάγονται κατά την ίδια περίοδο της Bουλής περισσότερες από δύο προτάσεις δημοψηφίσματος για νομοσχέδιο. Aν νομοσχέδιο υπερψηφιστεί, η προθεσμία του άρθρου 42 παράγραφος 1 αρχίζει από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.
    O Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε εντελώς εξαιρετικές περιστάσεις μπορεί να απευθύνει προς το Λαό διαγγέλματα, μετά από σύμφωνη γνώμη του Προέδρου της Kυβέρνησης. Tα διαγγέλματα προσυπογράφονται από τον Πρωθυπουργό και δημοσιεύονται στην Eφημερίδα της Kυβερνήσεως.

Αγωνία στους πολίτες: Ουρές ξανά από το πρωί στα ΑΤΜ

Εικόνες θρίλερ: Γιαγιά λιποθύμησε έξω από τράπεζα στη Σταδίου - Μετά το διάγγελμα Τσίπρα χιλιάδες κόσμου στα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης - Κόσμος σε σούπερ μάρκετ και βενζινάδικα

Σε απόλυτο πανικό βρίσκεται ο κόσμος μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις στη χώρα.



Ελάχιστα λεπτά μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος από τον πρωθυπουργό,  Αλέξη Τσίπρα, το βράδυ της Παρασκευής, εκατοντάδες κόσμου έσπευσε στα ΑΤΜ προκειμένου να κάνει ανάληψη των χρημάτων του, με το φόβο ότι οι τράπεζες θα κλείσουν και θα ξεμείνει η χώρα από ρευστό. 

Εικόνες θρίλερ διαδραματίζονται σήμερα το πρωί στο κέντρο. Μία συνταξιούχος δεν άντεξε στην τεράστια ουρά έξω από τράπεζα στη Σταδίου και λιποθύμησε!

Σε ολόκληρη τη χώρα υπάρχουν ατελείωτες ουρές στα ΑΤΜ. Οσο μάλιστα περνάει η ώρα οι ουρές μεγαλώνουν. Πολλά μηχανήματα αυτόματης ανάληψης δεν διαθέτουν πλέον χρήματα και οι πολίτες ψάχνουν από ΑΤΜ σε ΑΤΜ, προκειμένου να κάνουν ανάληψη.



Συνταξιούχος λιποθύμησε στην ουρά

Υπό τον φόβο και την ανασφάλεια, πολλοί πολίτες σπεύδουν από το πρωί τόσο σε σούπερ μάρκετ όσο και σε βενζινάδικα προκειμένου να προμηθευτούν τα απαραίτητα, μη ξέροντας πως θα εξελιχθούν τα πράγματα.
Μαρτυρίες πολιτών

Ο κ. Φράνκο σηκώθηκε σήμερα νωρίς το πρωί όπως λέει στο «protothema,gr» με την ελπίδα να προλάβει να κάνει ανάληψη μετρητών από το ΑΤΜ της γειτονιάς του αλλά...  όπως έβαλε την κάρτα αναλήψεων έτσι την πήρε πίσω, αφού το μηχάνημα όσο και αν εκείνος προσπάθησε αρνιόταν να του δώσει χρήματα αφού... είχε αδειάσει πριν λίγες ώρες.



Έχω κάτω από 1000 ευρώ στην τράπεζα δεν έχω τρομοκρατηθεί δεν είμαι από αυτούς που τρέξανε να πάνε να βγάλουν χρήματα δεν πιστεύω ότι θα συμβεί κάτι κακό", λέει ο 38χρονος Παναγιώτης ο οποίος εργάζεται ως οδηγός ταξί.


«Θα σηκώσω όσα μου επιτρέπει η τράπεζα. Δε χαίρομαι με την απόφαση Τσίπρα. Όλοι οι πολιτικοί φταίνε που μας έχουν φέρει σε αυτή την κατάσταση. Ποιος λαός να αποφασίσει όταν τον έχουν φτάσει εδώ που τον έχουν φτάσει;», λέει στο protothema.gr πολίτης που μαζί με τη σύζυγό του έσπευσαν να σηκώσουν χρήματα, φοβούμενοι μήπως γίνει και στην Ελλάδα ό,τι και στην Κύπρο.






Με τον ρυθμό που γίνονται οι αναλήψεις φαίνεται πως πολύ σύντομα τα ΑΤΜ θα έχουν στερεύσει.

Την ίδια ώρα η Alpha Bank διέκοψε τις συναλλαγές μέσω του web banking μέχρι και την Κυριακή.



Σημειώνεται ότι ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος θα έχουν συνάντηση σήμερα, Σάββατο, με τον Πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, για το θέμα της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών.






















 

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)