Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Με 153 «ναι» πέρασε το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα


Χωρίς απώλειες για το κυβερνητικό «στρατόπεδο» ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης στην Ολομέλεια της Βουλής η ψηφοφορία για το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων. Το πολυνομοσχέδιο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με 153 «ναι» από τα κόμματα της συμπολίτευσης και 138 «όχι» από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Στη συζήτηση που προηγήθηκε η κριτική από τα κόμματα της αντιπολίτευσης επικεντρώθηκε στο θέμα της εισόδου των funds που θα μπορούν να αγοράζουν «κόκκινα» δάνεια, αλλά και στο νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.

«Καταψηφίσαμε ως Νέα Δημοκρατία το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα γιατί δεν επιθυμούμε να συναινέσουμε στο ψέμα και την υποκρισία του κ. Τσίπρα και να μη γίνουμε συνεργοί στο συστηματικό έγκλημα κατά του ελληνικού λαού», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης, μετά το τέλος της ψηφοφορίας στη Βουλή.

Στο επίκεντρο της κριτικής βρέθηκαν τα κόκκινα δάνεια με την αντιπολίτευση να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με τις προωθούμενες διατάξεις ανοίγει η πόρτα στα «κοράκια της αγοράς» να εισβάλλουν στο χώρο.

Όπως είπε ο εισηγητής της ΝΔ Κ. Χατζηδάκης «αν δεν έρθει συγκεκριμένος νόμος μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, αν δηλαδή δεν συμφωνήσει η κυβέρνηση με την τρόικα, τότε οι διατάξεις θα ισχύσουν και για τα δάνεια πρώτης κατοικίας», ενώ τόνισε: «Εμείς δεν θα ακολουθήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ που λέει ότι “πετάει ο γάιδαρος”», ενώ κάλεσε το κυβερνών κόμμα να αλλάξει το σήμα του και να βάλει τον …χαμαιλέοντα που αλλάζει χρώμα όπως η κυβέρνηση αλλάζει άποψη.

Κάφκα και Μόντυ Πάιθον…


Μάλιστα αναφερθείς στην δήλωση του υπουργού Υποδομών Χρ. Σπίρτζη ότι διαφωνεί με τις συμβάσεις παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων που ο ίδιος ψήφισε, ο κ. Χατζηδάκης διερωτήθηκε: «Τι είναι αυτό; Σουρεαλισμός; Κάφκα; Μόντυ Πάιθον;». Και πρόσθεσε: «Δικαιούστε να είστε Δεξιοί, δεν δικαιούστε να μην είστε σοβαροί». Ενώ αναφερθείς στον Αλ. Τσίπρα είπε: «Με αυτή την οίηση και αυτή τη ρότα φοβούμαι ότι θα είναι ο νεότερος πρώην πρωθυπουργός». Αλλά και ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης, που είχε διαχειριστεί το θέμα των «κόκκινων δανείων», Ν. Δένδιας επισήμανε στην κυβέρνηση ότι «έρχεστε να εισηγηθείτε την εκχώρηση σε distress funds και το κάνετε χωρίς να έχετε εξαντλήσει καμία άλλη δυνατότητα». «Μην το περάσετε ως κάτι το απλό», προειδοποίησε.

Ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης αντεπιτέθηκε στην αντιπολίτευση λέγοντας πως «είναι άδικο να μας κατηγορείτε για μεταστροφή των θέσεών μας» και αναφερθείς στο θέμα των «κόκκινων δανείων» είπε ότι «υλοποιούμε την συμφωνία και την βελτιώνουμε σε πολλά σημεία». Όσον αφορά τον κίνδυνο επέκτασης του μέτρου και στην πρώτη κατοικία, είπε ότι αντικείμενο της διαπραγμάτευσης που θα ακολουθήσει έως την 15η Φεβρουαρίου θα είναι η προστασία συγκεκριμένης κατηγορίας δανειοληπτών.

«Σκηνικό δήθεν διαπραγμάτευσης»


Για «σκηνικό δήθεν διαπραγμάτευσης» και «τελικώς πλήρη υποταγή της κυβέρνησης στην τρόικα», μίλησε ο πρώην πρόεδρος του ΠαΣοΚ Ευ. Βενιζέλος, ενώ σκληρή επίθεση εξαπέλυσε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Αν. Λοβέρδος ο οποίος απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση ρώτησε: «Μήπως είστε βαλτοί;» και εξήγησε ότι «φέρνετε με πανηγύρια και ενθουσιασμό πλειστηριασμούς και κόκκινα δάνεια, όσα δηλαδή εμείς είχαμε αποφύγει».

«Ό,τι αρνηθήκαμε και αποτρέψαμε το κάνετε εσείς χαμογελώντας», σημείωσε, ενώ εκ μέρους του Ποταμιού ο Χ. Θεοχάρης χαρακτήρισε την κυβέρνηση ως «την χειρότερη κυβέρνηση από το 1827» επισημαίνοντας ότι «οι εκλογές δεν σας κάνουν εθνάρχες». «Ο Ελευθέριος Βενιζέλος ήταν εθνάρχης γιατί μονιμοποίησε τους δημόσιους υπαλλήλους και μεγάλωσε την Ελλάδα, δεν πούλησε τα δάνεια σε ξένα funds», είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερθείς στο «παράλληλο πρόγραμμα» που κατέθεσε η κυβέρνηση εν μέσω της διαδικασίας νομοθέτησης των προαπαιτούμενων, έκανε λόγο για «παράλληλα ρουσφέτια».

Έως την Παρασκευή η δόση

Η «κόντρα» συμπεριέλαβε και τον κατεπείγοντα χαρακτήρα με τον οποίο νομοθετεί η κυβέρνηση, με τον κ. Σταθάκη να υπογραμμίζει ότι «το νομοσχέδιο είναι κατεπείγον εκ του γεγονότος ότι πρέπει να υλοποιηθούν συμφωνίες για τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας στο πλαίσιο των συμφωνιών, με στόχο την εκταμίευση ενός δις εντός του έτους». «Αν παραταθεί αυτή η διαδικασία στο νέο έτος, θα πρέπει να περάσει από επανέγκριση των ευρωπαϊκών κοινοβουλίων, άρα θα υπάρξει καθυστέρηση». «Τώρα, χρειάζεται έγκριση και από το Euroworking Group, ώστε να εκταμιευθεί η δόση ως την Παρασκευή».

Ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Φάμελλος απαντώντας στα σφοδρά πυρά της ΝΔ είπε: «Οι συνάδελφοι της αντιπολίτευσης μεταφέρουν εντός του κοινοβουλίου τα άγχη της εσωκομματικής τους αντιπαράθεσης. Δημιουργούν θέμα για να παίζουν στα κανάλια. Εμείς κρατάμε την Ελλάδα όρθια. Οι δεσμεύσεις μας είναι καταγεγραμμένες στη συμφωνία που και εσείς ψηφίσατε».

Από την πλευρά του ΚΚΕ ο Αθ. Παφίλης κατηγόρησε κυβέρνηση και αντιπολίτευση για «θέατρο». «Η κυβέρνηση με απαράδεκτο τρόπο κάνει τώρα όσα κατήγγειλε στο παρελθόν. Ο μαθητής (κυβέρνηση) ξεπέρασε τον δάσκαλο (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ)», είπε.

Αλλάζουν όλες οι αστυνομικές ταυτότητες σε λίγες ημέρες - Πόσο θα μας κοστίσουν

Αλλάζουν όλες οι αστυνομικές ταυτότητες σε λίγες ημέρες - Πόσο θα μας κοστίσουν


Ζήτημα χρόνου είναι να αλλάξουν όλες οι αστυνομικές ταυτότητες και ήδη έχει συγκροτηθεί επιτροπή, που επεξεργάζεται προτάσεις για την αντικατάσταση των υφιστάμενων ταυτοτήτων με νέα δελτία, τα οποία θα είναι δύσκολο να παραχαραχτούν.
Την είδηση επιβεβαίωσε στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο οποίος υπολογίζει το κόστος σε περίπου 10 ευρώ για τον κάθε πολίτη.
Μέσα στους επόμενους μήνες όλοι οι Έλληνες πολίτες θα αποκτήσουν τις νέου τύπου, σύγχρονες αστυνομικές ταυτότητες.
Ήδη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει συσταθεί επιτροπή στην οποία μετέχουν και αστυνομικοί της Διεύθυνσης Διαβατηρίων της Αστυνομίας, που θα υποβάλλει έως τα τέλη Γενάρη την πρότασή της για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των νέων ταυτοτήτων.
Ο κ. Τόσκας ανέφερε ότι πρέπει να έχουμε μία ταυτότητα σύγχρονη, που να έχει αξιοπιστία ως έγγραφο και που να μην μπορεί να πλαστογραφηθεί εύκολα.
«Υπάρχει κάποιο οικονομικό κόστος, δεν θέλουμε να επιβαρύνουμε τον πολίτη, υπολογίζουμε γύρω στα δέκα ευρώ θα κοστίσει κάθε ταυτότητα και είμαστε στην διαδικασία προκειμένου να συντάξουμε και να αιτιολογήσουμε τις νέες ταυτότητες», πρόσθεσε.
Η επιτροπή θα προτείνει εάν εκτός από το δακτυλικό αποτύπωμα θα υπάρχουν και άλλα βιομετρικά χαρακτηριστικά του κατόχου στις νέες ταυτότητες.
Οι σημερινές ταυτότητες μπορούν εύκολα να παραποιηθούν και στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για την έκδοση διαβατηρίων από κυκλώματα πλαστογράφων.
Αντίθετα στα διαβατήρια που εκδίδονται από την Αστυνομία –σύμφωνα με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας – δεν έχουν παρατηρηθεί μέχρι στιγμής κρούσματα πλαστογραφίας.
Το ίδιο και στα νέα διπλώματα οδήγησης, που από το 2009 εκδίδονται με τις ίδιες προδιαγραφές από το Εθνικό Κέντρο Έκδοσης Εγγράφων Ασφαλείας, που εδρεύει στη Διεύθυνση Διαβατηρίων της Αστυνομίας.

Σοκ στην κυβέρνηση από το «χαστούκι» του ΣτΕ για τις αντικειμενικές - Ποιοι φόροι ανατρέπονται

Σοκ στην κυβέρνηση από το «χαστούκι» του ΣτΕ για τις αντικειμενικές - Ποιοι φόροι ανατρέπονται


H κυβέρνηση όφειλε από την 21η Μαΐου 2015 να είχε αναπροσαρμόσει τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων της χώρας.
Αυτό έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, αργά το βράδυ της Τρίτης 15 Δεκεμβρίου.
Αμέσως μετά το τέλος της διάσκεψης, η Ολομέλεια του ΣτΕ δημοσίευσε την υπ΄ αριθμ. 4446/2015 απόφασή της, το πλήρες κείμενο της οποίας θα γνωστοποιηθεί το μεσημέρι της Τετάρτης (16/12).
Στην Ολομέλεια του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου είχαν προσφύγει 13 φορολογούμενοι πολίτες οι οποίοι έχουν ακίνητα σε διάφορα σημεία της χώρας.
Οι 13 ζητούσαν από τους συμβούλους Επικρατείας να ακυρωθεί η άρνηση της Κυβέρνησης να εκδώσει - ανά διετία όπως είχε υποχρέωση από το νόμο 1249/1982 - απόφαση για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.
Οι φορολογούμενοι το Νοέμβριο του 2013 είχαν υποβάλει αίτημα στο υπουργείο Οικονομικών για να εκδώσει σύμφωνα το άρθρο 41 του νόμου 1249/1982 απόφαση αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών.
Όμως, το αίτημα των 13 δεν απαντήθηκε ποτέ και έτσι οι φορολογούμενοι προσέφυγαν στο ΣτΕ.
Οι φορολογούμενοι υποστήριζαν ότι η παράλειψη της κυβέρνησης (παράλειψη νόμιμης ενέργειας) να αναπροσαρμόσει τις αντικειμενικές αξίες μέσα στην προβλεπόμενη από την νομοθεσία διετία και η σημαντική μείωση των αξιών όλων των ακινήτων λόγω της οικονομικής κρίσης, έχει ως αποτέλεσμα να καταβάλουν φόρο που δεν αντιστοιχεί στην φοροδοτική τους ικανότητα.
Και αυτό γιατί ο φόρος υπολογίζεται βάσει των αντικειμενικών αξιών που καθορίστηκαν για τελευταία φορά το 2007 και για ορισμένες περιοχές το 2010, και απέχουν πολύ των πραγματικών αξιών.
Σύμφωνα με την «Ημερησία», οι αλλαγές στις αντικειμενικές τιμές θα επιφέρουν αυτόματα ανάλογες προσαρμογές:
1Στο φόρο για τις μεταβιβάσεις ακινήτων που υπολογίζεται με συντελεστή 3% επί της αντικειμενικής τιμής για την αγορά πρώτης κατοικίας, οικοπέδων ή αγροτεμαχίων, και γενικά τις κατοικίες με άδεια οικοδομής πριν το 2006. Αυτό σημαίνει ότι στις περιοχές που θα μειωθούν οι τιμές, θα μειωθεί αυτόματα και ο φόρος μεταβίβασης και το αντίθετο θα συμβεί εκεί όπου θα υπάρξει αύξηση των τιμών.
2. Στις κληρονομιές, γονικές παροχές και δωρεές, όπου ο φόρος υπολογίζεται με συντελεστές 1%-20% επί της αντικειμενικής τιμής και ανάλογα με τον βαθμό συγγένειας και την αξία του ακινήτου.
3. Στα τεκμήρια διαβίωσης που ισχύουν για τις κατοικίες και που υπολογίζονται ανάλογα με την τιμή ζώνης και το εμβαδόν του ακινήτου. Ανάλογα με τη μεταβολή των αντικειμενικών τιμών θα αναπροσαρμοστούν και τα τεκμήρια διαβίωσης.
4. Στο ελάχιστο ποσό ενοικίου που θα πρέπει να δηλώσει στην εφορία ο εκμισθωτής και που υπολογίζεται με συντελεστή 3,5% επί της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου επί τα τετραγωνικά της κατοικίας.
5. Στον ΦΠΑ για αγορά νεόδμητων ακινήτων - πλην της πρώτης κατοικίας - με άδεια κατασκευής από την 1η Ιανουαρίου 2006 και μετά, που υπολογίζεται με συντελεστή 23% επί της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου.
6. Στο ΤΑΠ που εισπράττουν οι δήμοι με συντελεστή 0,35 τοις χιλιοις με βάση την αντικειμενική αξία και την έκταση του ακινήτου.
7. Στον ΕΝΦΙΑ, καθώς οι νέες αντικειμενικές τιμές θα αποτελέσουν το «κλειδί» για τη διαμόρφωση των βασικών χαρακτηριστικών του νέου φόρου ακινήτων, όπως το ύψος του αφορολογήτου ορίου και οι νέοι συντελεστές της κλίμακας.
8. Στο φόρο 15% που επιβάλλεται στην υπεραξία των ακινήτων, η οποία προκύπτει από τη διαφορά μεταξύ της αντικειμενικής τιμής κτήσης και πώλησης.
Άγνωστο παραμένει, επίσης, τι θα γίνει και με τα "κόκκινα" δάνεια και τις ρυθμίσεις για την προστασία των δανειοληπτών, καθώς τα πάντα σχετίζονται με τις αντικειμενικές αξίες, που αναδρομικά έπρεπε να έχουν αλλάξει εδώ και έξι μήνες.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)