Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

ΕΟΠΥΥ: Σήμερα το λουκέτο - παραμένουν στα πολυϊατρεία οι γιατροί

Λήγει σήμερα η διορία που έχει δώσει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να παραδοθούν τα κτίρια όπου στεγάζονται τα πολυϊατρεία του Οργανισμού και τα οποία αναμένεται να μετατραπούν σε Κέντρα Υγείας αστικού τύπου.
Τα πολυϊατρεία, όπως γνωστοποίησε χθες ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, θα παραµείνουν κλειστά για έναν μήνα και, στη συνέχεια, θα ανοίξουν υπό το νέο καθεστώς.
Οι γιατροί και οι εργαζόμενοι μπαίνουν στον πάγο με το 75% του μισθού τους λοιπόν για έναν μήνα, σύμφωνα πάντα με τον Άδωνι Γεωργιάδη.
Οι γιατροί, ωστόσο, του ΕΟΠΥΥ αρνούνται να παραδώσουν τα κτίρια και διοργανώνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από μονάδες του Οργανισμού.
Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ Δάφνης - Αγίου Δημητρίου διοργανώνουν στις 9 το πρωί συγκέντρωση έξω από το πολυϊατρείο, ενώ το Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά προγραμματίζει συγκέντρωση στις 7:30 το πρωί μπροστά στα ιατρεία ΕΟΠΥΥ της Νίκαιας.
Παράλληλα, αντίστοιχες κινητοποιήσεις οργανώνονται και σε άλλα πολυϊατρεία στην Αττική και στην επαρχία.
Στο πλευρό των γιατρών του ΕΟΠΥΥ στέκεται και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), η οποία απευθύνει κάλεσμα στους νοσοκομειακούς γιατρούς να συμμετάσχουν στην περιφρούρηση των πολυϊατρείων.
Η Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ) καλεί τους γιατρούς μαζί με τους ασφαλισμένους να παρίστανται στις Μονάδες τους, προκειμένου "να στηρίξουν τη νομιμότητα και να αποτρέψουν το κλείσιμό τους", χαρακτηρίζοντας "παράνομη την ενέργεια του προέδρου του ΕΟΠΥΥ να προβεί επειγόντως αύριο σε βίαιη σφράγιση όλων των Μονάδων, πριν καν δημοσιευθεί ο νόμος".
Ο Άδωνις Γεωργιάδης προειδοποίησε ότι όσοι εργαζόμενοι προκαλέσουν φθορές στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΠΥ θα αναγκαστούν να τις πληρώσουν από τον μισθό τους.

"Αυτός που δεν θα παραδίδει δημόσια περιουσία, θα αναλαμβάνει και την ευθύνη" σημείωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σήμερα στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή "Κοινωνία 'Ωρα Mega", με αφορμή την εκπεφρασμένη άρνηση αρκετών γιατρών του ΕΟΠΥΥ των πολυϊατρείων του Οργανισμού, να παραδώσουν τα κτίρια, όπου στεγάζονται ιατρικές υπηρεσίες και τα οποία αναμένεται να μετατραπούν σε κέντρα υγείας αστικού τύπου.
Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε: "Aν κάποιοι νομίζουν ότι θα κάνουν ανταρσία και θα γίνουν ήρωες, μην ονειρεύονται. Δεν θα κάνουμε τίποτα απολύτως. Έχουμε καταγράψει όλα τα μηχανήματα και τα υλικά των πολυϊατρείων. Κάθε καταστροφή του ενός ευρώ, θα καταλογισθεί σε αυτόν, που δεν παρέδωσε".
Ο υπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ, θα παραδοθούν σε ποσοστό 99%.

ΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ - ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΕΩΣ ΚΑΙ 50%

Πιλότοι, στελέχη της Αστυνομίας, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής, πληρώματα του ΕΚΑΒ και πυροτεχνουργοί που ρισκάρουν καθημερινά τη ζωή τους χάνουν ένα ακόμη μέρος του εισοδήματός τους
Στη φορολόγηση του ειδικού επιδόματος επικίνδυνης εργασίας από 1/1/2014 προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών, επιφέροντας έτσι σημαντικές μειώσεις στις αποδοχές ενός μεγάλου αριθμού στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, του ΕΚΑΒ...
αλλά και υπαλλήλων αρκετών ακόμη υπηρεσιών του Δημοσίου.

Συγκεκριμένα, οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας, οι γιατροί του νοσηλευτικού προσωπικού και των πληρωμάτων ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ που εκτελούν υπηρεσία με αεροπορικά μέσα, οι πιλότοι στα εναέρια μέσα της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, στελέχη του Λιμενικού Σώματος και αυτά που απασχολούνται στην εξουδετέρωση εκρηκτικών της ΕΛ.ΑΣ. και των Ειδικών Δυνάμεων, καθώς και δεκάδες ακόμη κατηγορίες υπαλλήλων θα απολέσουν σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και το 50% των χρημάτων που λάμβαναν με βάση το ειδικό επίδομα επικίνδυνης εργασίας. Και αυτό διότι, πέρα από τη φορολόγηση και την αντίστοιχη παρακράτηση που θα γίνεται στο εν λόγω επίδομα με την καταβολή του, εν συνεχεία θα φορολογείται εκ νέου στο τέλος του έτους αφού θα προστίθεται στις συνολικές αποδοχές των δικαιούχων του.

Όπως προκύπτει, σύμφωνα με έγγραφο που απέστειλε η Γενική Γραμματεία Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών προς το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. με θέμα τη φορολόγηση του ειδικού επιδόματος επικίνδυνης εργασίας για το έτος 2014, μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα επίκειται η έκδοση υπουργικής απόφασης με την οποία θα παρέχονται οι οδηγίες για την παρακράτηση και την απόδοση του φόρου. Συγκεκριμένα, το έγγραφο φέρει ημερομηνία 10/12/2013 και αναφέρει τα εξής: «Με το άρθρο 14 του νέου κώδικα φορολογίας εισοδήματος (ν. 4172/2013 ΦΕΚ167/23/07/2013), ο οποίος ρυθμίζει το νέο πλαίσιο φορολόγησης των εισοδημάτων των φυσικών προσώπων, ορίζονται ρητά οι περιπτώσεις εισοδήματος από μισθωτή εργασία που απαλλάσσονται από τον φόρο και στις οποίες δεν περιλαμβάνονται τα ειδικά επιδόματα επικίνδυνης εργασίας. Επομένως τα επιδόματα αυτά για το έτος 2014 (οικ. έτος 2015) και επόμενα υπόκεινται σε φορολογία με βάση τη φορολογική κλίμακα του άρθρου 15 του εν λόγω νόμου».

Να σημειώσουμε πως, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη από 1ης Ιανουαρίου αρκετοί δικαιούχοι του εν λόγω επιδόματος στην Αστυνομία το είδαν να μειώνεται περίπου κατά 50%. Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ήταν μάλιστα από τα πρώτα που αντιλήφθηκαν τη διαφορά στον μισθό τους, καθώς σε αυτά το εν λόγω επίδομα καταβάλλεται κάθε μήνα, κάτι που δεν ισχύει π.χ. στην περίπτωση των Ενόπλων Δυνάμεων, τα στελέχη των οποίων λαμβάνουν το επίδομα περιοδικά κατά τη διάρκεια του έτους.

Νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις του Δημοσίου από τον Μάρτιο

Νέες μειώσεις στους μισθούς τους, οι οποίες ενδέχεται να φθάσουν ακόμη και τα 70 ευρώ μηνιαίως, θα υποστούν 7 στους 10 υπαλλήλους του Δημοσίου από τον Μάρτιο, καθώς τίθενται σε εφαρμογή οι καινούργιες ενιαίες κρατήσεις για την επικουρική ασφάλιση στο σύνολο πλέον των αποδοχών τους.
Ειδικότερα, μέχρι σήμερα οι κρατήσεις των δημοσίων υπαλλήλων για τις επικουρικές συντάξεις...
υπολογίζονταν στον βασικό τους μισθό με πλαφόν μάλιστα τα 1.666 ευρώ. Ωστόσο, από τον Μάρτιο οι κρατήσεις της τάξεως του 3% θα υπολογίζονται στο σύνολο των αποδοχών, συμπεριλαμβανομένων και των επιδομάτων, και μάλιστα χωρίς το όριο που ίσχυε, ενώ οι επιπλέον κρατήσεις δεν είναι ξεκάθαρο αν θα συνεισφέρουν τελικά στο ποσό της σύνταξης που θα εισπράξουν.

Την ίδια ώρα, μειώσεις στο ποσό των επικουρικών συντάξεών τους θα δουν και εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι, καθώς από τα μέσα του 2014 το ποσό της επικουρικής που μέχρι σήμερα φορολογείτο αυτοτελώς θα προστίθεται στην κύρια σύνταξη και θα υπόκειται στη γενική κλίμακα φορολογίας εισοδήματος.

Ως εκ τούτου, οι απώλειες θα ξεκινούν από τα 17 ευρώ τον μήνα για συντάξεις έως 900 ευρώ και θα φθάνουν έως και τα 116 ευρώ μηνιαίως για υψηλές συντάξιμες αποδοχές πάνω από 2.500 ευρώ.

Αντίστροφα, όμως, μετρά ο χρόνος και για τις μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις τόσο εκείνων που θα βγουν στη σύνταξη μέσα στο 2014 όσο και εκείνων που λαμβάνουν ήδη επικουρική. Μεγαλύτερη μείωση αναμένεται να υποστούν οι ασφαλισμένοι των ειδικών ταμείων που θα συνταξιοδοτηθούν εντός του έτους.

Ο νέος κανονισμός παροχών του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης αναμένεται να προβλέπει ποσοστό αναπλήρωσης που δεν θα ξεπερνά το 20%, όταν σήμερα στα ειδικά ταμεία φθάνει ακόμη και το 40%. Επομένως, οι επικουρικές συντάξεις ενδέχεται να μειωθούν ακόμη και κατά το ήμισυ, δηλαδή επικουρικές που σήμερα αγγίζουν τα 600 ευρώ θα πέσουν στα 300.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)