Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Ερχεται νέο κούρεμα στο εφάπαξ

Κύμα φυγής στη σύνταξη από τους ασφαλισμένους –το οποίο αναμένεται να κορυφωθεί προς τα τέλη του έτους- προκαλούν οι επερχόμενες από το 2014 μειώσεις στο εφάπαξ αλλά και στις επικουρικές συντάξεις κατά 20%. Οι ασφαλισμένοι τρέχουν να
βγουν στη σύνταξη ενόψει των επικείμενων αλλαγών, οι οποίες αποτελούν μνημονιακές δεσμεύσεις.

«Πράγματι», τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΠΟΚΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής) Θανάσης Καποτάς, «οι ασφαλισμένοι που έχουν τις προϋποθέσεις σπεύδουν μαζικά να συνταξιοδοτηθούν εν όψει των ανατροπών σε εφάπαξ και επικούρηση το νέο έτος». Υπάρχουν –προσθέτει- «και περιπτώσεις ασφαλισμένων οι οποίοι σπεύδουν να συνταξιοδοτηθούν με αναστολή της σύνταξης». Σημειώνεται ότι εκτός από το εφάπαξ το επικαιροποιημένο Μνημόνιο προβλέπει υπολογισμό στα επίπεδα του ΙΚΑ των ασφαλίστρων σε ΔΕΚΟ και τράπεζες και περαιτέρω μείωση κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες των εργοδοτικών εισφορών υπέρ ΙΚΑ από το 2014 έως το 2016, μαζί με την κατάργηση των κοινωνικών πόρων.

Πάντως, κρίσιμη θα είναι η επόμενη επίσκεψη της τρόικας, καθώς αν δεν καλυφθεί η μαύρη τρύπα, θα τεθεί θέμα νέων παρεμβάσεων στις καταβαλλόμενες συντάξεις. Σημειώνεται ότι η ρύθμιση χρεών δεν αποδίδει καρπούς, καθώς αναμένεται να εισπράττονται 30 και όχι 100 εκατομμύρια τον μήνα. Θα πρέπει να τονιστεί ότι δεν έχει αποκλειστεί να γίνουν νέες περικοπές στις συντάξεις, καθώς η τρόικα έχει καταστήσει σαφές πως δεν μπορεί να υπάρξει πρόσθετη χρηματοδότηση και επομένως τα ταμεία θα πρέπει να βρουν τρόπο να καλύψουν τα ελλείμματα.

Ειδικά για τα εφάπαξ βοηθήματα, αναμένεται να επιβληθούν νέες μειώσεις 20% κατά μέσο όρο από το 2014 (τα εφάπαξ έχουν ήδη μειωθεί από 2% έως και 83% ανά Ταμείο) βάσει των μνημονικών δεσμεύσεων. Η νέα περικοπή θα αφορά όσους συνταξιοδοτούνται από 1/1/2014 και το σύνολο των ασφαλισμένων (δημόσιο και ιδιωτικό τομέα) ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του κάθε ταμείου. Οι αλλαγές θα επηρεάσουν κατά κύριο λόγο τους δημοσίους υπαλλήλους, καθώς μέχρι το τέλος του έτους θα έχει εξαντληθεί η έκτακτη χρηματοδότηση που δόθηκε στο ταμείο Πρόνοιας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την επόμενη χρονιά να δρομολογηθούν νέες ανατροπές στο καταβαλλόμενο εφάπαξ (που έχει ήδη μειωθεί κατά 38%). Ενδεικτικά αναφέρεται πως τα ετήσια έσοδα του ταμείου αρκούν για την έκδοση περίπου 8.000 βοηθημάτων, ενώ ήδη εκκρεμούν 35.000 αιτήσεις.

Αν δεν βρεθεί ζεστό χρήμα, θα πρέπει είτε να μειωθεί εκ νέου το βοήθημα, είτε να εκτιναχθεί ο χρόνος αναμονής έως και στα τέσσερα έτη.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Επιπλέον φόρος για έναν στους δύο φορολογούμενους

Επιπλέον φόρους για τα εισοδήματα του 2012 καλείται να πληρώσει φέτος σχεδόν ένας στους δύο φορολογούμενους που λαμβάνουν ήδη τα εκκαθαριστικά σημειώματα των φορολογικών δηλώσεων, ενώ από την εφορία για να δώσουν εξηγήσεις θα κληθούν να περάσουν ακόμη 155.000 φορολογούμενοι, καθώς τα στοιχεία που δήλωσαν δεν ανταποκρίνονται με αυτά που έχει στη διάθεσή της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ).

Μέχρι στιγμής έχουν εκκαθαριστεί 5.248.557 δηλώσεις, από την επεξεργασία των οποίων προκύπτουν τα εξής:

1. Το 48,65% των φορολογούμενων ή 2.553.468 νοικοκυριά πληρώνουν επιπλέον φόρους (φόρο εισοδήματος, εισφορά αλληλεγγύης και τέλος επιτηδεύματος) για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2012. Το μέσο εισόδημα που δήλωσαν οι φορολογούμενοι που λαμβάνουν χρεωστικά σημειώματα ανέρχεται σε 19.424 ευρώ, ενώ ο μέσος φόρος που προκύπτει φθάνει τα 1.295 ευρώ.

2. Επιστροφή φόρου έχουν 1.023.141 φορολογούμενοι ή το 19,49% οι οποίοι θα λάβουν το ποσό των 297 ευρώ κατά μέσο όρο ο καθένας. Συνολικά στους φορολογούμενους αυτούς το Δημόσιο θα πρέπει να επιστρέψει 304,53 εκατ. ευρώ.

3. Για 1.671.968 φορολογούμενους ή το 31,86% το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης της φορολογικής τους δήλωσης ήταν μηδενικό.

4. Το συνολικό μέσο εισόδημα των 5.248.557 φορολογούμενων έφθασε μόλις στα 14.175 ευρώ.

Περίπου 330.000 δηλώσεις έχουν παραπεμφθεί στις ΔΟΥ για έλεγχο δικαιολογητικών καθώς ορισμένα από τα στοιχεία που ανέγραψαν οι φορολογούμενοι στις δηλώσεις αυτές (φορολογητέα ποσά εισοδημάτων, παρακρατηθέντες και αναλογούντες φόροι, δαπάνες που εκπίπτουν από το φόρο εισοδήματος κ.λπ.) δεν συμφωνούν με αντίστοιχα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΓΓΔΕ.
Από τους 330.000 φορολογούμενους στις δηλώσεις των οποίων εντοπίστηκαν αναντιστοιχίες, οι 175.000 ειδοποιήθηκαν για έλεγχο αυτόματα, με την οριστική ηλεκτρονική αποστολή των δηλώσεών τους, ενώ οι υπόλοιποι 155.000 εντοπίστηκαν κατά την τελευταία εκκαθάριση δηλώσεων και σύντομα θα λάβουν μήνυμα για προσκόμιση των δικαιολογητικών τους στις ΔΟΥ προκειμένου να γίνει έλεγχος.

Η αγόρευση-καταπέλτης της εισαγγελέως για τον Ακη

tsoxatzopoulos
Η αγόρευση-καταπέλτης της εισαγγελέως για τον Άκη
Σε μια κόλλα χαρτί τυλίγει η εισαγγελέας Γ. Αδειλίνη τον Άκη Τσοχατζόπουλο, όπως φαίνεται από την αγόρευσή της, κατά τη διάρκεια της δίκης του πρώην υπουργού στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
Η εισαγγελέας της έδρας δεν άφησε στο απυρόβλητο ούτε τον συνεργάτη του Ακη Τζοχατζόπουλου, Γιάννη Μπέλτσιο, τον οποίο χαρακτήρισε ταμία του πρώην υπουργού.
«Ο Ακης Τσοχατζόπουλος ήρθε σε συνεννόηση με εκπροσώπους κολοσσιαίων εταιριών από τους οποίους ζήτησε και πήρε χρήματα για να αναθέσει σε αυτές τις συμβάσεις. Γνώριζε και αδιαφόρησε όπως αποδείχθηκε ότι το κόστος θα μετακυλιόταν στον λαό που τον οδήγησε στα ύπατα αξιώματα και ήταν ήδη καταχρεωμένος» είπε η κ. Αδειλίνη.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ TOR M1: «Από το άνοιγμα των λογαριασμών του Νίκου Ζήγρα αποδεικνύεται ότι ο Αλ Σαγιάντ Φουντ και ο Βλάσης Καμπούρογλου, που πέθανε κάτω από αδιευκρίνιστες αιτίες, ανέλαβαν με την μεσολάβηση του Ντίνου Μιχαηλίδη την επιχείρηση δωροδοκίας του Ακη Τσοχατζόπουλου.
Η συνδρομή των Αλ Σαγιαντ Φουντ και Καμπούρογλου στην διανομή των παράνομων πληρωμών ήταν σημαντική. Ο χώρος που επελέγει ήταν αυτός των Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων».
Πώς μεθοδεύτηκε η δωροδοκία
Σύμφωνα με την εισαγγελέα, «στους λογαριασμούς του Νίκου Ζήγρα κατέληγαν από το 1997 όλα τα χρήματα του Ακη Τσοχατζόπουλου. Είναι προφανές ότι ο Ζήγρας δεν γνώριζε και δεν μπορούσε να παρακολουθήσει όλους τους παράνομους λογαριασμούς του πρώην υπουργού. Είναι προφανές ότι ο Ακης Τσοχατζόπουλος από τότε που σχεδίασε τη δωροδοκία του είχε συλλάβει και τον τρόπο ξεπλύματος, στην αγορά Realestate αφού ήταν και πολιτικός μηχανικός.
Σημαντικό ρόλο στη διακίνηση μαύρου χρήματος προς τον Ακη Τσοχατζόπουλο, έπαιξε το γραφείο Μελά-Αντωνιάδη.
Από τις καταθέσεις του Ματαντού, την αγωγή της Dolmarton κ.ά, προκύπτει ότι στελέχη της Ferrostaal που είχε προϊστορία στις δωροδοκίες, όταν περιήλθε σε γνώση της το 1996-1997 ότι η Ελλάδα ενδιαφέρεται για υποβρύχια, αποφάσισε όπως είχε κάνει και στην Σαουδική Αραβία προτύτερα, να χρησιμοποιήσει ομάδα προσώπων που θα ερχόταν σε επαφή στην Ελλάδα με παράγοντες λήψης αποφάσεων. Μεταξύ αυτών και ο Γιάννης Μπέλτσιος στενός συνεργάτης και φίλος του Ακη Τσοχατζόπουλου τον οποίο ο πρώην υπουργός συνέστησε στην Γερμανική Κοινοπραξία».
Και κατέληξε: «Ο Μπέλτσιος εισέπραττε μίζες για λογαριασμό του Ακη Τσοχατζόπουλου. Από τα 37,3 εκατ. ευρώ της Ferrostaal προς Dolmarton το 1/3 δηλαδή τα 12,4 εκ πήγαν σε αξιωματούχους στην Ελλάδα και άγνωστο ποσό εξ αυτών είχε αποδέκτη τον πρώην υπουργό.
Προκύπτει ότι ο Ακης Τσοχατζόπουλος από 5-9-1996 έως 23-10-2001 προκειμένου να προωθήσει τις συμβάσεις των υποβρυχίων και των ΤOR M1 δωροδοκήθηκε εξακολουθητικά από τις παραπάνω εταιρίες».

Ερώτηση Β. Οικονόμου για αλλαγή του νόμου για την εξέλιξη και την ιεραρχία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

Προς: Υπουργό Εθνικής Άμυνας
Κύριε Υπουργέ,
Επανερχόμαστε στο ζήτημα των αδικιών και των προβλημάτων που προκάλεσε ο Ν. 3883/2010 αναφορικά με την εξέλιξη και την ιεραρχία στις Ένοπλες Δυνάμεις...
(Αρ. Πρωτ. 2946/15.10.2012, 3167/19.10.2012, 3232/21.10.2012, 4786/05.12.12, 6509/28.01.13, 6377/28.01.13 και 7384/19.02.2013). Με τις προαναφερόμενες ερωτήσεις μας στην Βουλή θέσαμε πολύ συγκεκριμένα ζητήματα που δημιουργήθηκαν και τα οποία αδικούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων πλήττοντας και την ορθολογική διοίκηση και το ηθικό των στελεχών. Η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είχε κατ’ επανάληψη δεσμευτεί δημόσια ότι επεξεργάζεται σχέδιο συνολικής αναθεώρησης του νόμου που θα θεραπεύει τις αδικίες και θα προσαρμόζει την ιεραρχική εξέλιξη των στελεχών στα νέα δεδομένα δομής των Ενόπλων Δυνάμεων, όπου πλέον απαιτείται πολυετής επιπλέον παραμονή στην ενεργό υπηρεσία. Δεδομένου ότι το ηθικό πολλών στελεχών έχει πληγεί από την αδικία σε βάρος τους, αλλά και κυρίως δεδομένου ότι υπάρχει ο κίνδυνος εάν δεν αναθεωρηθεί και προσαρμοστεί ο νόμος 3883 στα νέα δεδομένα να αποκτήσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις πληθώρα ανώτερων αξιωματικών και έλλειψη σε χαμηλόβαθμους, απαιτείται κατά τη γνώμη μας άμεσα η ανάληψη εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας νομοθετικής πρωτοβουλίας η οποία οφείλει να αντιμετωπίζει ισότιμα όλα τα στελέχη και διασφαλίζει το αίσθημα δικαιοσύνης για το σύνολο των στελεχών.

Κατόπιν όλων αυτών,
Ερωτάστε:

1. Έχετε επεξεργαστεί προτάσεις αναθεώρησης του Νόμου 3883 του 2010;

2. Πότε θα καταθέσετε την πρόταση σας για την συνολική αναθεώρηση του Νόμου 3883 και τι θα περιλαμβάνει αυτή;

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)