Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Νέες αλλαγές στη φορολογική κλίμακα

ΤΡΙΒΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ

Σε νέες αλλαγές στη φορολογική κλίμακα προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών, ώστε να διορθώσει στρεβλώσεις στη κατανομή των φορολογικών βαρών. Μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων πάντως υπάρχουν τριβές, αφού οι παρεμβάσεις αυτές δεν αλλάζουν την εικόνα των επιβαρύνσεων που φέρνει το νέο σχέδιο,ειδικά στους φορολογούμενους με παιδιά.

Νέες αλλαγές στη φορολογική κλίμακα
Ειδικότερα, προβλέπονται τα εξής:
  • για ισόδυμα έως 18.000 ευρώ, συντελεστή 21%
  • Από 18.001 έως 26.000 ευρώ, συντελεστή 26%
  • Από από 26.001 ευρώ και άνω, συντελεστή 45%
Για να αποφευχθούν τεράστιες επιβαρύνσεις λόγω της εφαρμογής του ανώτατου συντελεστή από τόσο χαμηλά, η έκπτωση φόρου των 1.950 ευρώ που αντικαθιστά το γενικό αφορολόγητο των 5.000 ευρώ, θα ισχύει για όλα τα εισοδήματα, χωρίς απομείωση, όπως προέβλεπε το σχέδιο που είχε δοθεί στα κόμματα της κυβέρνησης.

Με την εφαρμογή της νέας κλίμακας, για 26.000 ευρώ εισόδημα προκύπτει ελάφρυνση 150 ευρώ σε σχέση με το αρχικό σχέδιο. Σε σχέση με τα ισχύοντα, για φορολογούμενο χωρίς παιδιά προκύπτει ελάφρυνση 10 ευρώ, για υπόχρεο με 1 παιδί αύξηση φόρου 190 ευρώκαι με 2 παιδιά 690 ευρώ.

Αντιθέτως, για 50.000 ευρώ εισόδημα προκύπτει επιβάρυνση κατά 280 ευρώ σε σχέση με το αρχικό σχέδιο. Όσον αφορά, δε, στη σύγκριση με τα ισχύοντα, προκύπτει αύξηση φόρου 2.090 ευρώ για φορολογούμενο χωρίς παιδιά, 2.290 ευρώ για υπόχρεο με 1 παιδί και 2.490 ευρώ για φορολογούμενο με 2 παιδιά.

Η εικόνα των μεγάλων επιβαρύνσεων στους φορολογούμενους με παιδιά, που δεν καλύπτεται από τα νέα Οικογενειακά Επιδόματα ειδικά σε τρίτεκνους και πολύτεκνους, αποτελεί το βασικό πεδίο διαφωνιών μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και των τριών κομμάτων που στηρίζουν τη κυβέρνηση. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ζητάνε είτε να υπάρξει προσαύξηση στην έκπτωση των 1.950 ευρώ είτε να αυξηθούν τα Επιδόματα.

Από το υπουργείο Οικονομικών τονίζουν ότι δεν μπορεί να ασκείται κοινωνική πολιτική μέσω της φορολογίας κι ότι είναι προβληματική η προσαύξηση της έκπτωσης των 1.950 ευρώ λόγω διαφορετικής αντιμετώπισης των ελευθέρων επαγγελματιών που δεν τη δικαιούνται.
Ορθότερη ωστόσο χαρακτηρίζεται η ενίσχυση των νέων Επιδομάτων κυρίως με εσωτερική ανακατανομή τους, ενώ σε κάθε περίπτωση επισημαίνεται ότι προαπαιτούμενο των όποιων αλλαγών είναι η εξασφάλιση ισοδύναμων μέτρων 450 εκατ. ευρώ - εκ των οποίων περίπου 100 εκατ. ευρώ υπολογίζεται το κόστος ενίσχυσης για τρίτεκνους - πολύτεκνους.

Με νέο σκάνδαλο «επιστρέφει» η οικογένεια Παπανδρέου

Νέες φουρτούνες για την οικογένεια Παπανδρέου, η οποία επιστρέφει στην πολιτική επικαιρότητα με αφορμή τα δημοσιεύματα που εμφανίζουν τη μητέρα του πρώην Πρωθυπουργού να εμπλέκεται στη «λίστα Λαγκάρντ».

Με νέο σκάνδαλο «επιστρέφει» η οικογένεια Παπανδρέου
Σύμφωνα με τις εφημερίδες «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» και «ΒΗΜΑ της Κυριακής», το όνομα της Μαργαρίτας Παπανδρέου αναφέρεται στη δικογραφία για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ που συνέταξαν και διαβίβασαν στη Βουλή οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης.
Το όνομα της μητέρας του πρώην Πρωθυπουργού συμπεριλήφθηκε στη δικογραφία, έπειτα από την ένορκη κατάθεση του επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Στέλιου Στασινόπουλου, ο οποίος ενώπιον των δύο οικονομικών εισαγγελέων υποστήριξε ότι σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για τη «λίστα Λαγκάρντ» στην υπηρεσία του, δύο διευθυντές του ανέφεραν το όνομα της Μαργαρίτας Παπανδρέου ως της γυναίκας-μυστήριο με τις καταθέσεις 500 εκατ. ευρώ.
Σκληρή ήταν η απάντηση της οικογένειας Παπανδρέου, η οποία με δύο ξεχωριστές ανακοινώσεις (μία του πρώην πρωθυπουργού και μία της μητέρας του) κατηγόρησε τις δύο εφημερίδες για «πολιτικές και ιδιοτελείς σκοπιμότητες.
Σήμερα τόσο το «Πρώτο Θέμα», όσο και το «Βήμα της Κυριακής» εξέδωσαν με τη σειρά τους ανακοινώσεις-απαντήσεις για το θέμα.
«ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, δεν έκανε τίποτα άλλο παρά να δημοσιεύσει όσα περιλαμβάνονται στην σχετική με τη λίστα Λαγκάρντ δικογραφία, η οποία κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή. Επομένως στους οικονομικούς εισαγγελείς που διερευνούν την υπόθεση και πήραν τις ένορκες καταθέσεις των ανωτάτων δημοσίων λειτουργών πρέπει να απευθυνθούν ο κ. και η κα. Παπανδρέου. Εκτός και αν νομίζουν ότι οι εφημερίδες πρέπει να κυκλοφορούν αυτολογοκρινόμενες», αναφέρει η εφημερίδα.
«Λυπούμαστε που ο κ. Γιώργος Παπανδρέου ξέχασε τόσο γρήγορα τον πολιτικό πολιτισμό που διεκήρυττε και αντί για επιχειρήματα απαντά με ύβρεις και συκοφαντίες. Καταλαβαίνουμε την σκοπιμότητα, την αμηχανία και την αγωνία τους, αλλά καλό θα ήταν ο κ. Παπανδρέου και η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου να δώσουν τις απαραίτητες εξηγήσεις στη δικαιοσύνη και όχι σε μας. Το ΘΕΜΑ δημοσίευσε τις πληροφορίες για το τι περιλαμβάνεται στο φάκελο που διαβιβάστηκε στη Βουλή -αφού προηγουμένως διασταύρωσε πλήρως τις σχετικές πληροφορίες- χωρίς να τοποθετηθεί στο αν η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου έχει πράγματι ή όχι λογαριασμό στην ελβετική τράπεζα με 500 εκατομμύρια εκείνης της εποχής. Τέλος επαναλαμβάνουμε την ερώτηση για την οποία ο κ. Παπανδρέου δεν έχει ακόμη απαντήσει: Είχε ενημερωθεί απ' τον κ. Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ; Γνώριζε το περιεχόμενό της; Συμφωνεί με τον τρόπο που τη διαχειρίστηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου;
Θα απαντήσει επιτέλους δημοσίως επί του θέματος ή προτιμά να γίνει κάποιο... δημοψήφισμα για τον ρόλο του στην όλη υπόθεση; Συμφωνεί ή όχι ο κ. Παπανδρέου ότι θα πρέπει να γίνει εξεταστική για το πώς «εξαφανίστηκε» επί πρωθυπουργίας του η λίστα Λαγκάρντ;», αναφέρει το «Πρώτο Θέμα».


"Τα Ταμεία δεν θα μπουν στην επαναγορά ομολόγων"

Τα Ασφαλιστικά Ταμεία δεν θα μπουν στην επαναγορά ομολόγων, δηλώνει σε συνέντευξή του στο Θέμα της Κυριακής ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο Reuters, τα ασφαλιστικά ταμεία κατέχουν άνω των 8 δισ. ευρώ από τα συνολικής αξίας 63 δισ. ευρώ ελληνικά ομόλογα που κατέχουν ιδιώτες επενδυτές.

Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει στην επαναγορά μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου, προτού λάβει τη δόση του δανείου.

Ανάστατο το Πεντάγωνο για την κλοπή της προτομής του Κώστα Ηλιάκη

Εντολή για την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης της κλοπής της προτομής του ηρωικού Σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη έδωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας, ο οποίος δεν έκρυψε την έντονη δυσαρέσκειά του για το περιστατικό.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος ζήτησε από την πολιτική και στρατιωτική δικαιοσύνη να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε οι δράστες να εντοπιστούν και να συλληφθούν άμεσα, ενώ παράλληλα ζήτησε και από τον Αρχηγό ΓΕΑ να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες της κατασκευής νέας προτομής, ώστε να τοποθετηθεί το ταχύτερο δυνατόν στο συγκεκριμένο σημείο

Θα ξαναπάρετε συντάξεις μόνο αν απογραφείτε

«Η αναστολή των συντάξεων των 1.600 συνταξιούχων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) που δεν υπέβαλαν ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, θα είναι προσωρινή», διευκρινίζει ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.
Toνίζει, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι συντάξεις τους θα καταβληθούν αμέσως μόλις προσκομίσουν τα ζητούμενα στοιχεία στο ασφαλιστικό τους ταμείο.
Ο κ. Βρούτσης επισημαίνει επίσης, ότι «οι συνταξιούχοι αυτοί, παρότι επανειλημμένως είχαν ειδοποιηθεί από τον ασφαλιστικό τους φορέα, δεν υπέβαλλαν τα απαραίτητα στοιχεία για τη διασταύρωση και ταυτοποίηση νομιμότητας των συντάξεών τους».
«Θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους συνταξιούχους, ότι όλοι γνωρίζουν ότι, για πρώτη φορά, συντελείται μια οργανωμένη και αποτελεσματική προσπάθεια νοικοκυρέματος των ασφαλιστικών ταμείων. Το νοικοκύρεμα και η διαφάνεια είναι προς όφελος όλων των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Είναι όφελος για την Ελλάδα» καταλήγει ο υπουργός Εργασίας.
Στις 30 Νοεμβρίου ο ΟΑΕΕ ανακοίνωσε ότι διακόπτει από τον Δεκέμβριο του 2012 την καταβολή της σύνταξης, για περίπου 1600 συνταξιούχους, οι οποίοι δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση για συμπλήρωση του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), που λείπουν από τα μητρώα τους.
Σύμφωνα με τον Οργανισμό, προκειμένου να επαναληφθεί η καταβολή της σύνταξης, οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι θα πρέπει να προσέλθουν στα γραφεία του ΟΑΕΕ, προσκομίζοντας:
- Το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος (ή βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ).
- Οποιοδήποτε έγγραφο στοιχείο, από το οποίο προκύπτει ο ΑΜΚΑ, (κάρτα κοινωνικής ασφάλισης ή βιβλιάριο υγείας ή επίδειξη γνωστοποίησης).
- Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.

Αντίστροφα κυλά ο χρόνος για την επαναγορά ομολόγων - Αν δεν πετύχει το εγχείρημα μέχρι τις 13/12 κινδυνεύει η δόση!

- Πολύωρες συσκέψεις και σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών
- Η δημοσιοποίηση των όρων αναμένεται ακόμα και την Δευτέρα
- Από τις 3 έως τις 10 Δεκεμβρίου θα διαρκέσει το πρόγραμμα
- Ερώτημα αν τελικά θα συμμετάσχουν τα ασφαλιστικά ταμεία
Πυρετώδεις διαβουλεύσεις έγιναν και σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι  λεπτομέρειες της πρότασης για την επαναγορά χρέους.
Η δημοσιοποίηση των όρων αναμένεται να γίνει ακόμα και την Δευτέρα και ΟΔΔΗΧ και αγορά την περιμένουν με αγωνία.
Το ερώτημα είναι: θα συμμετάσχουν οι κάτοχοι των ομολόγων συνολικού ύψους 63 δισ. ευρώ που προέκυψαν μετά το PSI και ειδικότερα οι ελληνικές τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία;
Στόχος του προγράμματος είναι να δαπανηθούν κεφάλαια της τάξεως των 10 δισ. ευρώ περίπου, για να εξαγορασθούν ομόλογα ονομαστικής αξίας 40 δισ. ευρώ και να μειωθεί το χρέος κατά 30 δισ. ευρώ.
Το τίμημα που προσφέρει η Αθήνα για τα ομόλογα βάση της διαδικασίας εξαγοράς που γίνεται σε εθελοντική βάση δεν πρέπει να είναι υψηλότερο από την τιμή κλεισίματος της 23ης Νοεμβρίου.
Επειδή υπάρχουν ομόλογα διαφορετικής διάρκειας, το εύρος της τιμής της επαναγοράς τους αναμένεται να κυμαίνεται από 25,15 σεντς στο ευρώ, έως 34,41 σεντς.
Όπως επισημαίνουν κύκλοι της αγοράς, τα διοικητικά επιτελεία των τραπεζών πιεζόμενα πολιτικά για να συμμετέχουν στη νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αναλογίζονται τις ευθύνες που απορρέουν από μία τέτοια απόφαση έναντι των μετόχων τους και κυρίως των ξένων.
Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) θα αποφασίσει το ποιος από τους μετέχοντες στη δημόσια προσφορά για την επαναγορά ελληνικού χρέους θα εξυπηρετηθεί πρώτος και αυτό θα ορίσει τα κριτήρια.
Η λεπτομέρεια αυτή ενδεχομένως να είναι καθοριστική για τις ελληνικές τράπεζες σε περίπτωση που το EFSF (που χρηματοδοτεί την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών) δώσει προτεραιότητα στους ξένους ομολογιούχους.
Η σειρά πληρωμής των ομολογιούχων, οι οποίοι θα μετάσχουν στο πρόγραμμα επαναγοράς χρέους (debt buyback) που θα διαρκέσει από τις 3 έως τις 10 Δεκεμβρίου, δεν θα προσδιορισθεί από την Ελλάδα αλλά από τον EFSF.
Ενδεχόμενη αποτυχία του προγράμματος θα οδηγήσει σε συνολική αναθεώρηση της συμφωνίας της 26ης Νοεμβρίου, κυρίως σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες, επιμέρους, θετικές για τη χώρα μας ρυθμίσεις, όπως είναι η μείωση των επιτοκίων, η παραίτηση των κερδών των κεντρικών τραπεζών από ελληνικά ομόλογα και η επιμήκυνση στην ωρίμανση των δανείων.
Plan b δεν υπάρχει σε περίπτωση που δεν προχωρήσει ικανοποιητικά το πρόγραμμα επαναγοράς.
Αν τελικά δεν επιτευχθούν οι στόχοι τότε αυτό θα προκαλέσει αλυσιδωτές αρνητικές επιπτώσεις στη μείωση του χρέους που θα πρέπει να καταστεί βιώσιμο.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)