Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Παύουν οι ποινικές διώξεις και το πογκρόμ των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ!

Η πρώτη συνάντηση του νέου Προέδρου του ΟΑΕΕ με το ΔΣ και τα μέλη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών , που μόνο σε εθιμοτυπική δεν εξελίχθηκε, διήρκησε άνω των δύο ωρών, με τον κ.Τάσο Πετρόπουλο, να γίνεται αποδέκτης της αγωνίας των εκπροσώπων της άλλοτε εύρωστης ραχοκοκαλιάς της ελληνικής οικονομίας, αλλά και της αγανάκτησής τους για τα επίχειρα του μνημονιακού - Τροϊκανού "Αρμαγεδδώνα" στους Ελεύθερους Επαγγελματίες Επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις! Δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων από τα μέλη του ΕΕΑ και αν και με θητεία μόλις ολίγων ημερών, ο γνωστός εργατολόγος, ειδικός στα ασφαλιστικά θέματα, είχε να παρουσιάσει νομοθετικές ρυθμίσεις και πρωτοβουλίες νοικοκυρέματος του Οργανισμού αλλά και ανακούφισης των, ως σήμερα διωκόμενων και ποινικά.σφαλισμένων. Όπως περιέγραψε, αρχής γενομένης από την απ-αγκύλωση των υπηρεσιών του ΟΑΕΕ και την ηλεκτρονική αποδοχή της υποβολής αιτήσεων ρύθμισης στην ιστοσελίδα του Οργανισμού. Ζήτησε την συνεργασία με όλα τα Εμπορικά Επιμελητήρια της χώρας, ενώ δεν έπαυε να καταγράφει ο ίδιος τα ζητήματα που έθεταν, και ήταν άνω των 50, οι εκπρόσωποι διαφόρων επαγγελματικών φορέων, τα οποία δεσμεύτηκε να μελετήσει και να επανέλθει.

«TEΛΟΣ ΣΕ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ- ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΣΗ – ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ & ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΔΟΥ»

Όπως είπε ο κ.Πετρόπουλος κανείς από τους ασφαλισμένους δεν χρειάζεται να προσέρχεται στα δικαστήρια , καθώς ο ίδιος σε συνεργασία με τον Υπ. Δικαιοσύνης κ.Νίκο Παρασκευόπουλο έχει ζητήσει και έχει εκδοθεί και από την Εισαγγελία σχετική εγκύκλιος, ώστε να διαγράφονται από τα πινάκια δικογραφίες που αφορούν σε ποινικές διώξεις ασφαλισμένων οφειλετών, έτσι ώστε να μην επιβαρύνονται και με τον χρόνο αναμονής.
Ο πρόεδρος του ΟΑΕΕ ανακοίνωσε ότι θα εισάγει Νομοθετική Ρύθμιση στο κυβερνητικό έργο ώστε να μην υπάρχουν προσημειώσεις και προσαυξήσεις φόρων σ όσους εκ των ασφαλισμένων καθυστερούν στην καταβολή οφειλών, ενώ σε συνεργασία με την Πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών κα Λούκα Κατσέλη προωθείται το «ακατάσχετο» των λογαριασμών εκείνων, στους οποίους μέσω Τραπεζών αποπληρώνονται οι δόσεις υπέρ του ΟΑΕΕ. Με ειδική δε νομοθετική ρύθμιση δεσμεύεται και το ακατάσχετο των Ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ έναντι εφορίας και τραπεζών. Υπογράμμισε δε ότι «ο ΟΑΕΕ δεν πρόκειται να ζητήσει κατασχέσεις και ούτε απευθύνεται στο ΚΕΑΟ για κατασχέσεις!»

-Τ. Πετρόπουλος: « ΕΧΩ ΦΡΙΞΕΙ Ι» – Ασφαλισμένοι: «ΚΑΝΤΕ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ!»
Μόλις 15 ημερών, ως Πρόεδρος του ΟΑΕΕ, ο κ.Πετρόπουλος εξήγησε πως έχει αποδυθεί σε αγώνα ταχύτητας μετ’εμποδίων, σε μια προσπάθεια άμεσης και πλήρους καταγραφής και καταπολέμησης των χρόνιων δυσλειτουργιών στον τομέα της εξοικονόμησης χρημάτων και είσπραξης οφειλών του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, που γιγαντώθηκαν λόγω δυστοκίας αλλά της αδράνειας της προηγούμενης Διοίκησης, οι μομφές για την οποία, ωστόσο, από πλευράς ασφαλισμένων – εξαιτίας του Νόμου 4255/2014 που την απαλλάσσει από ευθύνες- εξοργίζουν τους επαγγελματίες, οι οποίοι ζήτησαν χθες από τη νέα Διοίκηση, τη διενέργεια Λογιστικού Ελέγχου των αποθεματικών του ΟΑΕΕ από τότε που ιδρύθηκε ως τώρα).

Στόχος της νέας Διοίκησης, όπως είπε ο κ.Πετρόπουλος, είναι να ξεπεραστούν το ταχύτερο, οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, (πχ. τομέα μηχανογράφησης) ώστε να καταπολεμηθούν όχι μόνο οι δυσλειτουργίες αλλά και η εισφοροαποφυγή, για το μέγεθος της οποίας δήλωσε «έκπληκτος» και ότι «έχει φρίξει». Κυρίαρχο παράδειγμα εισφοροαποφυγής έθεσε τη δια της πλασματικής μεταφοράς της «τυπικής έδρας» του επαγγελματία, σε περιοχές δικαιοδοσίας του ΟΓΑ, με αποτέλεσμα τις απώλειες εσόδων από επιχειρήσεις όπως τα «ενοικιαζόμενα δωμάτια» με όριο κάτω των 10 κλινών. Όπως εξήγησε στο «νοικοκύρεμα» εντάσσεται και η μεταφορά των υπηρεσιών του ΟΑΕΕ σε ιδιόκτητα κτήρια αντί της ισχύουσας καταβολής υπέρογκων – σε σχέση και με τα χρέη του Οργανισμού- ενοικίων. Πχ.Στον Πύργο στον 5ο όροφο δίχως ανσασέρ. Ο Πρόεδρος του ΟΑΕΕ διαμήνυσε πως είναι προς μελέτη: οι κίνδυνοι αδικιών που ενέχονται στην πρόταση της σύνδεσης εισφορών με το εισόδημα, όπως λόγου χάρη, για τους εμπόρους καπνού με μεγάλο τζίρο αλλά με πολύ μικρά κέρδη, ή στα κυλικεία με πολύ μικρούς τζίρους σε προϊοντα διατιμημένης αξίας. Επίσης εξετάζονται η ωρίμανση 3τίας βάσει της μεταβολής δεδομένων πραγματικής οικονομίας, όπως και η διαβάθμιση των περιπτώσεων εισφοροφειλετών, οι λογαριασμοί των οποίων ωστόσο, τοκίζονταν ανά τα έτη, από τον ΟΑΕΕ, με πρόσθετα μηδενικά δημιουργώντας «πλασματική εικόνα», τόσο για τις αντικειμενικές οφειλές όσο και για τα προς είσπραξη πραγματικά του έσοδα, με την προηγούμενη Διοίκηση να μην επιλύει τα προβλήματα αλλά να διώκει τους ασφαλισμένους και στα Ποινικά Δικαστήρια.

«ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Σ ΟΣΟΥΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗ»

Προτεραιότητα αποτελεί για τη νέα διοίκηση του ΟΑΕΕ «η επίλυση των θεμάτων όσων δεν μπορούν να λάβουν σύνταξη και βρίσκονται σε αδυναμία να επιβιώσουν». Γι αυτό και όπως τόνισε ο κ.Πετρόπουλος, εντός του τρέχοντος μηνός θα έχει και τα στοιχεία, που έχει ζητήσει από τις υπηρεσίες ανά την Ελλάδα, περί της ηλικίας, του αριθμού και των προσωπικών στοιχείων όσων τελούν εν αναμονή σύνταξης με έμφαση στους εν αναμονή συνταξιοδότησης από διαδοχική ασφάλιση & ταμεία. Προς μελέτη είναι και η πρόταση περί κεφαλαιοποίησης των οφειλών με αφαίρεση συντάξιμου χρόνου, ενώ κατεγράφησαν και πολλές ακόμη προτάσεις των ασφαλισμένων, όπως το «κούρεμα των χρεών αντίστοιχο του PSI»

ΔΥΣΚΟΛΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΞΙΣΩΣΗ ΑΛΛΑ «ΕΠΙΤΑΓΗ –ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ- ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ»

Στις επίμονες ερωτήσεις μαθηματικών για το «πώς θα βγει υπέρ της βιωσιμότητας του ΟΑΕΕ – με δεδομένη την υπάρχουσα κατάσταση- η εξίσωση της αναλογίας 1-1-1 δηλαδή ένας ασφαλισμένος να εργάζεται, ένας να συνταξιοδοτείται και ένας αδρανής να οφείλει, καθώς και στην επιμονή …Εκπροσώπου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Ασφάλιση, που υπεραμύνονταν της Ιδιωτικής Ασφάλισης και κατάργησης της «χρεωκοπημένης» όπως διαρκώς επαναλάμβανε «κρατικής», ο κ.Πετρόπουλος υπεραμυνόμενος της επιταγής του ισχύοντος Συντάγματος απάντησε: «Χωρίς σύστημα Kρατικής Kοινωνικής Ασφάλισης, η Ιδιωτική Ασφάλιση είναι απλησίαστη. Είναι δέσμευση της κυβέρνησης να διατηρηθεί ο δημόσιος κρατικός χαρακτήρας της ιατροφαρμακευτικής και συνταξιοδοτικής ασφάλισης κατά τη ρητή επιταγή του Συντάγματος του 1975. Δεν το συζητά η κυβέρνηση αυτή, αλλά ούτε και εγώ θα ήμουν υπεύθυνος άνθρωπος σε αυτή τη θέση , αν δεν συνεισέφερα στο να οδηγηθεί ο Οργανισμός σε μια βιώσιμη κατεύθυνση και ανάπτυξη» κατά το υπάρχον Σύνταγμα του 1975 όσο είναι εν ισχύ»!

****Βίντεο συνάντησης του Προέδρου του ΟΑΕΕ με τα μέλη του ΕΕΑ στην ηλ.διεύθυνση http://www.eea.gr/gr/el/articles/eea-t-petropoylos-o-oaee-ef-olis-tis-ylis-vinteo.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ :ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ..

..η επιχείρηση κατάληψης της Κρήτης από τους Γερμανούς κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, και συγκεκριμένα από το πρωί της 20ής Μαΐου 1941, όταν ξεκίνησε η αεροπορική έφοδος των Γερμανών με συνθηματικό όνομα «Unternehmen Merkur» (Επιχείρηση Ερμής) εναντίον του νησιού, ως την 1η Ιουνίου. Με την επιχείρηση αυτή οι Γερμανοί κατάφεραν να καταλάβουν το νησί από τις αγγλοελληνικές συμμαχικές δυνάμεις, ωστόσο αυτή τους η επιτυχία κόστισε τόσο πολύ ώστε να μην επιχειρήσουν ξανά άλλη αεροπορική έφοδο της ίδιας κλίμακας κατά την διάρκεια του πόλεμου...
.''''Οι Κρητικοί όταν βρίσκονται μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα έχουν πάνω τους κάτι το μυθώδες . Φαντάζουν σαν τους μυθικούς ήρωες . Είναι τόσο περήφανοι την τραγική ώρα του θανάτου, που όποιος τους δει , είναι αδύνατο να μή τους θαυμάσει . Πολλές φορές όταν επρόκειτο να γίνουν εκτελέσεις , άφηνα το γραφείο μου και έβγαινα στο μπαλκόνι , μόνο και μόνο για να τους θαυμάσω . Σε κανένα άλλο λαό δεν είδα τέτοια περιφρόνηση προς το θάνατο και τόση αγάπη για την ελευθερία.Όταν ολόκληρος η ιστορία έλθει εις ΦΩΣ θα συγκαταλεχθεί μεταξύ των ευγενέστερων παραδειγμάτων της Ιστορίας.''
"Crete effectively wrote off the German airborne arm. Of the 8,100 men of the 7th Air Division and the Air Assault Regiment who landed, a minimum of 1,520 were killed, 1,500 wounded, and 1,502 missing, a total of 4,522 or 56%. The most severe battle casualties a good unit can tolerate is 25%, and 33% is in effect a write-off until a major reorganization and reinforcement with fresh troops. The 5th Mountain Division, exlusive of those lost at sea, suffered 1,156 casualties, about a third of those engaged. After Crete, Hitler would agree to no more airborne enterprises and his parachute troops continued to function only as elite infantry on the ground." (Airborne Operations, An Illustrated Hstory of the Battles, Tactics and Equipment of the World's Airborne Forces, 1978/82)

O ιδεαλιστικός, μυθολογικός κόσμος του Grexit.



Ο κ. Λαπαβίτσας, μίλησε και σήμερα για το Grexit, αναμφίβολα καλοπροαίρετα, αλλά καθόλου ρεαλιστικά. Ψυχολογικά μιλώντας, ξεχνά ότι, παρά το συναίσθημα και το -πρόσκαιρο, ανοργάνωτο, ενοχικό και σποραδικό "φιλότιμο"- δεν έχουμε ως λαός ούτε την ισλανδική, ούτε τη νορβηγική αξιοκρατική, έντιμη, σταθερή και συνεργατική νοοτροπία και άρα δυνατότητα να αντέξουμε μια οικονομική κρίση. Όχι ακόμη, αν και είμαστε πια όλο και πιο ώριμοι σε σχέση με λίγο παλιότερα, στον τομέα της συλλογικής διαχείρισης κρίσεων.
Οικονομικά και γεωπολιτικά μιλώντας, αναφέρθηκε πάλι σήμερα σε οικονομική βοήθεια από το Ιράν και τη Ρωσία, αν βγούμε από το ευρώ (σημειώνω: έστω και παροδικά, εάν, μετά μια περίοδο υποτίμησης και διαγραφής χρέους, πάμε π.χ. στο δολάριο. Ο λόγος είναι πως κατά τις μεταβατικές περιόδους από το ένα νόμισμα στο άλλο δημιουργείται οικονομικό χάος). Ακόμη κι αν έχουμε ένα ασήμαντο πλεόνασμα στην αρχή (και εάν δεν αγοράσει και δωροδοκήσει όλη την υποτιμημένη χώρα η διαπλοκή με τα δολάριά της), από όσο ξέρω, η Ρωσία μόνο με αντάλλαγμα μας δίνει 2-3 δις και μια έκπτωση στο αέριο και το Ιράν -το οποίο επίσης έδινε κάποια έκπτωση στο πετρέλαιο- δεν έχει ρευστό τώρα που μειώνεται η τιμή του πετρελαίου..
Καλό θα ήταν λοιπόν, επιστημονικά μιλώντας, να μας πει ο κ. Λαπαβίτσας πως ακριβώς, με χαρτί και καλαμάρι, θα βρεθούν τα χρήματα που λέει για να γίνουν επενδύσεις σε περίπτωση Greit και πως θα ελεγχθεί τότε η διαφθορά σε μία χώρα με αδύναμη και αρίζωτη ακόμη κυβέρνηση, άστατο και μη νομοταγή πληθυσμό και πληθωρισμό 50%, και νόμισμα τρωτό σε κάθε υποτίμηση.
Τέλος, θα πρέπει να μας πει εάν θα ήταν σωστό να ρισκάρουμε μαζί με τη φτώχεια, και τη γεωπολιτική απομόνωση (η Ρωσία δεν μπόρεσε να σώσει ούτε την "ολόδική της" Συρία ή την αδερφή της Ουκρανία από την επέμβαση και τη διάλυση), και φυσικά μια συνολική από-ευρωπαϊκοποίηση της χώρας, όσο λάθη και εάν έχει κάνει (και) η Ευρώπη, στην οποία, πάντως, ακόμη ασθμαίνει μια κάποια δημοκρατία.Ι.Θ.

Οι πατάτες και το ...ανθρώπινο μίσος !!!


Μια δασκάλα έχει αποφασίσει να παίξουν ένα παιχνίδι στην τάξη της. Λέει λοιπόν στα παιδιά, να φέρει το κάθ’ ένα, μια πλαστική σακούλα, που θα περιέχει μέσα μερικές πατάτες. Σε κάθε πατάτα θα δώσει ένα όνομα από τα πρόσωπα που μισεί.Έτσι, ο αριθμός των πατατών που κάθε παιδί θα βάλει στη σακούλα του θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των ανθρώπων που μισεί.
Την άλλη μέρα κάθε παιδί, έφερε από μια σακούλα με πατάτες, με το όνομα των ανθρώπων που μισούσαν, γραμμένο σε κάθε πατάτα. Κάποια παιδιά είχαν δύο πατάτες μέσα στη σακούλα, άλλα τρεις, άλλα πέντε και άλλα περισσότερες. Η δασκάλα λέει μετά στα παιδιά, να κουβαλούν μαζί τους την πλαστική σακούλα με τις πατάτες, όπου και αν πηγαίνουν (ακόμη και στην τουαλέτα), για μερικές μέρες…
Ύστερα από αρκετές μέρες, τα παιδιά άρχισαν να διαμαρτύρονται, λόγω της δυσάρεστης οσμής που άφηναν οι πατάτες οι οποίες άρχισαν να σαπίζουν. Άλλωστε, αυτοί που είχαν περισσότερες πατάτες στη σακούλα, έπρεπε να αντέξουν και το μεγαλύτερο βάρος τους. Κάποιες μέρες αργότερα, το παιχνίδι τελείωσε και τα παιδιά ανακουφίστηκαν και από την απαλλαγή τους από το βάρος αλλά και από τη δυσοσμία των χαλασμένων πατατών.
Η δασκάλα ρώτησε τα παιδιά: Πώς αισθανθήκατε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού; Τα παιδιά, άρχισαν ομαδικά να διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι έπρεπε να κουβαλούν παντού μια τσάντα με πατάτες και μάλιστα χαλασμένες με άσχημη μυρωδιά, από κάποια στιγμή και μετά.
Στη συνέχεια, η δασκάλα τους αποκάλυψε το κρυμμένο νόημα πίσω από το παιχνίδι. «Αυτή ακριβώς είναι η κατάσταση όταν έχετε μίσος για κάποιον μέσα στην καρδιά σας. Η δυσωδία από το μίσος θα φωλιάσει στην ψυχή σας και θα το μεταφέρετε μαζί σας όπου κι αν πάτε συνεχώς. Αν δεν μπορείτε να ανεχθείτε τη μυρωδιά των σάπιων πατατών για μερικές μόνο μέρες, μπορείτε να φανταστείτε πως θα είναι να έχετε τη δυσωδία του μίσους στην ψυχή σας για μια ζωή;
Ηθικό Δίδαγμα: Προσπαθήστε να αποβάλλετε το μίσος που έχετε για τους άλλους και συγχωρέστε τους, ώστε να μην έχετε το βάρος στην καρδιά σας για μια ζωή.
Η αληθινή αγάπη δεν είναι ν’ αγαπάς ένα τέλειο, σημαντικό και δυνατό άτομο, αλλά να αγαπάς ένα ασήμαντο και με ελαττώματα πρόσωπο, δυνατά!!

Στον ούγγρο συγγραφέα Λάσλο Κρασναχορκάι το Βραβείο Booker 2015

Για το σύνολο του έργου του....

Στον ούγγρο συγγραφέα Λάσλο Κρασναχορκάι το Βραβείο Booker 2015
Ο Λάσλο Κρασναχορκάι θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους ούγγρους συγγραφείς, ο οποίος υπηρετεί πιστά μια λογοτεχνία φιλόδοξη και απαιτητική

Η Ρώμη θέλει να ανασύρει τους νεκρούς από τη Μεσόγειο ώστε «να δει ο κόσμος»

Όσο κι αν στοιχίσει..............

Η Ρώμη θέλει να ανασύρει τους νεκρούς από τη Μεσόγειο ώστε «να δει ο κόσμος»
Οι λίγες σοροί που είχαν ανασυρθεί τον περασμένο Απρίλιο κηδεύονται, ανώνυμα: «Ο κόσμος πρέπει να δει τι συμβαίνει» λέει ο Ρέντσι 

"Η σειρά της Ελλάδας, το δικό μας τραγούδι!"


Εκφώνησε η παρουσιάστρια της ΝΕΡΙΤ χθες, για να αναγγείλει τη συμμετοχή μας στο 60ο διαγωνισμό της EUROVISION.
Και συνέχισε: "...ερμηνεύτρια η Μαρία Έλενα Κυριακού από τη Λάρνακα!!!!!!!"
Κι αίφνης γέμισε γαλάζιο η οθόνη και φώτισε η νύχτα. Κι έτσι απλά, έστω για αυτόν τον ασήμαντο, δευτερεύοντα λόγο, σε ένα παρηκμασμένο θεσμό, άκουσαν τ' αυτιά της ψυχής και της καρδιάς μου, ένα της ζωής μου όνειρο. "Η Λάρνακα... η Ελλάδα... μια Μαρία Έλενα..."
Πείτε με ονειροπόλα, ρομαντική, υπερευαίσθητη, πείτε με παιδί κι ανώριμη ίσως.
Μα έστω κι έτσι...

έστω μέσα από μια βραδιά με ετερόκλητες νότες και σκοπούς, κάποια αφορμή μου χάρισε ένα δάκρυ και μια αύρα γλυκιά γύρω μου.
Βουρούν οι νότες στο πεντάγραμμο κι η Ελλάδα έχει φωνή... φωνή από τη Λάρνακά μας, τη Κύπρο μου.
Την αγάπη μου στους πολλούς και καλούς μου φίλους στο νησί της Αφροδίτης.
Ι.Θ.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)