Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

ΙΚΑ: Δάνειο 260 εκατ. ευρώ για να πληρώσει τις συντάξεις Απριλίου

Σε εσωτερικό δανεισμό και σε αγορά repos με εγγύηση τα ομόλογά του, προσφεύγει άλλη μια φορά το ΙΚΑ, για να καλύψει την έλλειψη ρευστότητας, προκειμένου να πληρώσει στο τέλος του μηνός τις συντάξεις του Απριλίου.
Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου την Πέμπτη θα τεθεί θέμα :
- βραχυπρόθεσμου δανεισμού ύψους 150 εκατ. ευρώ (με μορφή repos με την εγγύηση ομόλογα του ελληνικού δημοσίου που κατέχει το ΙΚΑ) και
- έντοκου εσωτερικού δανεισμού ύψους 110 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ
Ο διοικητής του ΙΚΑ κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος επισημαίνει ότι «κάθε μήνα εδώ και τέσσερα χρόνια, οι συντάξεις πληρώνονται με τα ίδια εργαλεία. Αγοράζουμε ρέπος για 2-10 μέρες προκειμένου να αντλήσουμε ρευστότητα και στη συνέχεια παίρνουμε πάλι πίσω τα ομόλογά μας. Είναι ένα εργαλείο που μας είχαν συστήσει οι κύριοι Χριστοδούλου και Ταμβακάκης και αποδείχθηκε ευεργετικό για το ΙΚΑ. Δε συνέβη κάτι εξαιρετικό αυτό το μήνα»
Τα έσοδα του ΙΚΑ τον Ιανουάριο ανήλθαν σε 860 εκατ. ευρώ από τρέχουσες εισφορές και 80 εκ ευρώ από ληξιπρόθεσμες ενώ τον Φεβρουάριο ανήλθαν σε 890 εκ ευρώ από τρέχουσες και σε 65 εκ ευρώ από ληξιπρόθεσμες. Αν και τα έσοδα κρίθηκαν ικανοποιητικά ( έξτρα έσοδα από το δώρο Χριστουγέννων) ήταν μειωμένα κατά 70 εκ ευρώ σε σχέση με την περυσινή αντίστοιχη περίοδο.

Δωρεάν είσοδος κάθε Πέμπτη σε όλα τα κτήρια του μουσείου Μπενάκη

Από τις 5 Μαρτίου και για έναν χρόνο.

Πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου-ΓκίκαΜουσείο Ισλαμικής ΤέχνηςΚτήριο Οδού Πειραιώς
Το 2015, από την 5η Μαρτίου και για έναν χρόνο, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος επαναλαμβάνει για δεύτερη συνεχή χρονιά αυτή του την προσφορά.


Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης

Το 1931 ο Αντώνης Μπενάκης δώρισε στο Ελληνικό κράτος ένα Μουσείο με χιλιάδες αντικείμενα και αρχεία από την προσωπική του συλλογή. Σήμερα το Μουσείο Μπενάκη αριθμεί 5 κτήρια ανοικτά στο κοινό, 4 αρχειακά παραρτήματα με πλούσιο και σπάνιο υλικό, πάνω από 100.000 αντικείμενα και 150.000 τόμους βιβλίων, ενώ κάθε χρόνο, κατά μέσο όρο, δέχεται περίπου 200.000 επισκέπτες και πραγματοποιεί 30 περιοδικές εκθέσεις και εκατοντάδες πολιτιστικές δραστηριότητες.

Η γέννηση του Μουσείου Μπενάκη οφείλεται στην ψυχική γενναιοδωρία ενός ανθρώπου, η εξέλιξή του όμως θα ήταν εξαιρετικά δύσκολη χωρίς τη συμβολή ενός πλήθους ευεργετών, δωρητών και υποστηρικτών. Το Μουσείο Μπενάκη είχε πάντα στο πλευρό του την αμέριστη συνδρομή όσων αναγνωρίζουν την ποιότητα του έργου που επιτελεί, όσων το εμπιστεύονται και το αγαπούν.


Κτήριο Οδού Πειραιώς

Στις αντίξοες οικονομικές συνθήκες των καιρών καλείται να φέρει σε πέρας την αποστολή του ως σύγχρονος πολιτιστικός οργανισμός με την υπευθυνότητα, τον επαγγελματισμό και την οικονομική αυτάρκεια, που θα του επιτρέψουν, όχι απλώς να επιβιώσει, αλλά να δημιουργήσει όσες προϋποθέσεις εξασφαλίζουν την πνευματική ανάταση που στις μέρες μας όλοι έχουμε ανάγκη.

Σήμερα, για μία ακόμα φορά, βρίσκει θερμό υποστηρικτή σε αυτή του την προσπάθεια το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, κατά την περίοδο 2012-2015 ανέπτυξε, πέρα και πλέον των συνεχιζόμενων δωρεών του σε όλο τον κόσμο, πρωτοβουλία ενάντια στην κρίση ως συμβολή στην αντιμετώπιση των συνεπειών της στην Ελλάδα. Με την πεποίθηση ότι οι τέχνες και ο πολιτισμός διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην κοινωνική και οικονομική ζωή των κοινοτήτων, το Ίδρυμα ενισχύει το Μουσείο Μπενάκη για δεύτερη χρονιά, παρέχοντας στο κοινό ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟ μία φορά την εβδομάδα στο Κεντρικό κτήριο (Κουμπάρη 1), το Κτήριο οδού Πειραιώς, το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης και την Πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα.

Η δωρεάν είσοδος θα ισχύει κάθε Πέμπτη από τις 5 Μαρτίου 2015 και θα διαρκέσει ένα χρόνο.


Πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα

Πέρα από την προσφορά δωρεάν εισόδου στο κοινό του Μουσείου Μπενάκη, η δέσμευση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για τη βελτίωση της προσβασιμότητας στις Τέχνες αποδεικνύεται και με τη διάθεση, ως δωρεά, ενός χρηματικού ποσού για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών του Μουσείου, υπό την προϋπόθεση ότι το Μουσείο θα συγκεντρώσει ένα αντίστοιχο ποσό από δωρεές και χορηγίες τρίτων (matching gift). Οι ισόποσες αυτές δωρεές/χορηγίες θα προορίζονται για το έργο και του σκοπούς του Μουσείου.


Κεντρικό Κτήριο, Κουμπάρη 1
Τετάρτη, Παρασκευή: 9:00 - 17:00
Πέμπτη, Σάββατο: 9:00 - 24:00
Κυριακή: 9:00 - 15:00
Είναι κλειστό Δευτέρα, Τρίτη και τις ακόλουθες αργίες: 25 Μαρτίου, 1 Μαΐου, 15 Αυγούστου, 28 Οκτωβρίου, 25-26 Δεκεμβρίου, 1 και 6 Ιανουαρίου, Καθαρή Δευτέρα, Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα, Αγίου Πνεύματος.

Κτήριο Οδού Πειραιώς, Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου
Πέμπτη, Κυριακή: 10:00 - 18:00
Παρασκευή, Σάββατο: 10:00 - 22:00
Είναι κλειστό Δευτέρα, Τρίτη, τον μήνα Αύγουστο και τις ακόλουθες αργίες: 25 Μαρτίου, 1 Μαΐου, 28 Οκτωβρίου, 25-26 Δεκεμβρίου, 1 και 6 Ιανουαρίου, Καθαρή Δευτέρα, Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα, Αγίου Πνεύματος.

Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, Αγ. Ασωμάτων 22 & Διπύλου 12
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή: 9:00 - 17:00
Είναι κλειστό Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και τις ακόλουθες αργίες: 25 Μαρτίου, 1 Μαΐου, 15 Αυγούστου, 28 Οκτωβρίου, 25-26 Δεκεμβρίου, 1 και 6 Ιανουαρίου, Καθαρή Δευτέρα, Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα, Αγίου Πνεύματος.

Πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα, Κριεζώτου 3
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σαββάτο: 10:00 - 18:00
Είναι κλειστή Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη, τον μήνα Αύγουστο και τις ακόλουθες αργίες: 25 Μαρτίου, 1 Μαΐου, 28 Οκτωβρίου, 25-26 Δεκεμβρίου, 1 και 6 Ιανουαρίου, Καθαρή Δευτέρα, Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα, Αγίου Πνεύματος.

Επιστροφή στην δραχμή σημαίνει εθνική αυτοκτονία – Βασικός μισθός αξίας 180 ευρώ, επιθετικές υποτιμήσεις και χρέος


Επιστροφή στην δραχμή σημαίνει εθνική αυτοκτονία – Βασικός μισθός αξίας 180 ευρώ, επιθετικές υποτιμήσεις και χρέοςΣυνολικά 16 παραδείγματα που αποδεικνύουν γιατί η επιστροφή της Ελλάδος στην δραχμή θα ήταν αυτοκτονία

Κατά καιρούς, πολιτικοί, οικονομολόγοι, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες επιχειρηματολογούν αναφέροντας ορισμένα πλεονεκτήματα που θα είχε η Ελλάδα αν διέθετε εθνικό νόμισμα δηλαδή δραχμή και όχι υπερεθνικό νόμισμα δηλαδή ευρώ, αποφεύγοντας ωστόσο σκόπιμα ή από άγνοια να παρουσιάσουν τα τεράστια μειονεκτήματα μιας τέτοιας ιστορικά επιζήμιας απόφασης.
Πρωτίστως να αναφέρουμε ότι η Ελλάδα περίπου πριν 14-15 χρόνια εγκατέλειψε την δραχμή για να ενταχθεί στο ευρώ στο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα.
Προφανώς η Ελλάδα δεν ήταν έτοιμη να ενταχθεί στο ευρώ, επικράτησε ελλείψει ελέγχων μια ακραία ανατίμηση των παραγόμενων προϊόντων και υπηρεσιών δυσανάλογη της πραγματικής δυναμικής της οικονομίας και ταυτόχρονα υπήρξε ακραία ανατιμητική κερδοσκοπία.
Η είσοδος της Ελλάδος στο ευρώ αποκάλυψε το τραγικό πρόσωπο των νεοελλήνων, πολλοί εξ αυτών κοινών απατεώνων, κερδοσκόπων της μιζέριας και της εύκολης καλοπέρασης.
Αυτά συνέβησαν και δεν έχει νόημα να επεκταθούμε πολύ.
Θα θυμίσουμε όμως σε όσους έχουν επιλεκτική μνήμη τι σημαίνει επιστροφή στην νέα δραχμή ή στην παλαιά δραχμή.
Η επιστροφή στην δραχμή αποτελεί μια διαχρονική ανοησία όσων υποστηρίζουν ότι αν φύγουμε από το ευρώ και επιστρέψουμε στην δραχμή θα είμαστε καλύτερα.
Η επιστροφή στην δραχμή τι σημαίνει;
Ας δώσουμε 16 παραδείγματα
1)Η διαδικασία μετάβασης της Ελλάδος από το ευρώ στην δραχμή (και δεν αναφερόμαστε μόνο στο σκέλος της εκτύπωσης των νέων δραχμών) θα είναι η περίοδος της απόλυτης φτωχοποίησης του έλληνα.
Ξαφνικά η χρηματοδότηση από το εξωτερικό θα μηδενιστεί και η Ελλάδα δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να δεσμεύσει καταθέσεις για να πληρώσει μισθούς συντάξεις ή να επιβάλλει έκτακτο φόρο στις καταθέσεις.
2)Η επιστροφή της Ελλάδος στην δραχμή και η αποχώρηση από το ευρώ θα οδηγήσει σε μια μαζική έξοδο των ξένων από το ελληνικό χρηματιστήριο και τα ελληνικά ομόλογα.
Το χρηματιστήριο, οι μετοχές των τραπεζών και των εταιριών θα καταρρεύσουν.
Οι τιμές των ομολόγων θα πέσουν στα επίπεδα χρεοκοπίας και οι αποδόσεις θα εκτιναχθούν σε επίπεδα χρεοκοπίας.
3)Η Ελλάδα θα υποβαθμιστεί σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας από όλους τους οίκους πιστοληπτικής διαβάθμισης.
4)Η Ελλάδα θα δεχόταν δύο ισχυρότατα σοκ της άμεσης αποεπένδυσης, της μαζικής και καθολικής αποχώρησης των ξένων και ταυτόχρονα η νέα δραχμή – με όποια συναλλαγματική ισοτιμία εμφανιζόταν έναντι του ευρώ και του δολαρίου – θα δεχόταν ακραίες κερδοσκοπικές πιέσεις ιστορικών διαστάσεων.
Η ΤτΕ χωρίς να διαθέτει συναλλαγματικά διαθέσιμα θα ήταν πανεύκολος στόχος.
Η χώρα θα ζούσε σκηνές πανικού καθώς οι επιθετικές υποτιμήσεις της νέας δραχμής θα μηδένιζαν το όφελος της εκτύπωσης νέου χρήματος.
Ότι θα κέρδιζε η Ελλάδα από την νέα δραχμή θα το έχανε από τις επιθετικές υποτιμήσεις.
5)Η ΕΚΤ ακόμη και αν αποδεχόταν μια κλειδωμένη συναλλαγματική ισοτιμία με την νέα δραχμή….η ΤτΕ δεν θα μπορούσε να αποκρούσει τις κερδοσκοπικές πιέσεις.
6)Τα επιτόκια της νέας δραχμής θα εκτοξεύονταν στο 20% με 30%.
Η Ελλάδα δεν θα ήταν απλά απομονωμένη από τις αγορές θα αντιμετώπιζε συνθήκες μεσοπολέμου λόγω του πληθωρισμού που θα εκτοξευόταν.
7)Ο βασικός μισθός των ελλήνων δεν θα ήταν αποτιμημένος σε ευρώ στα 180 ευρώ από 586 ευρώ σήμερα.
8)Η Ελλάδα θα διαθέτει χρέος το οποίο είναι σε αγγλικό δίκαιο που σημαίνει τεράστιες υποχρεώσεις.
Το χρέος δεν θα μπορούσε να διαγραφεί αμέσως όλα τα διεθνή δικαστήρια θα δέσμευαν την περιουσία του ελληνικού κράτους στο εξωτερικό.
Τα συναλλαγματικά αποθέματα θα έχουν καταστραφεί από την προσπάθεια της ΤτΕ να αποκρούσει τις κερδοσκοπικές επιθέσεις.
9)Οι τράπεζες θα καταστρέφονταν και με όρους ρευστότητας και με όρους κεφαλαίων.
Τα NPLs θα έφθαναν σε επίπεδα ρεκόρ, το σύστημα θα δεχόταν ένα κραχ ιστορικών διαστάσεων.
10)Οι πολίτες θα προσπαθούσαν άρον άρον να διαφυλάξουν τα ευρώ τους σκληρό νόμισμα ένα του ασθενικού και αδύναμου ελληνικού της νέας δραχμής.
11)Τα ελληνικά προϊόντα θα αποκτούσαν μια αυξημένη ανταγωνιστικότητα σε σχέση με το σήμερα αλλά το όφελος από αυτό θα ήταν πενιχρή εμπρός στην ζημία που θα προκαλούσε η επιστροφή στην νέα δραχμή.
12)Με όρους ΑΕΠ θα μειωνόταν έως 20% που σημαίνει θα χανόταν σε ελάχιστους μήνες 36 δισεκ. ευρώ αξίας εθνικού πλούτου.
13) Ο πληθωρισμός θα εκτόξευε στα ύψη τιμές και επιτόκια.
Ο τραπεζικός δανεισμός απλά θα ήταν μια ιστορία που θα δίδασκαν οι γονείς στα παιδιά τους.
14)Η αγορά ακινήτων θα κατέρρεε.
Με βάση ορισμένα στατιστικά μοντέλα που προσομοιάζουν της Αργεντινής μια πρόσθετη πτώση στις τιμές των ακινήτων περίπου 35% με 40% από τις υφιστάμενες τιμές δεν θα αποτελούσε έκπληξη.
15)Το χρέος ως προς το ΑΕΠ λόγω της μεγάλης μείωσης του ΑΕΠ και της δραματικής υποτίμησης της περιουσίας της Ελλάδος από 177% του ΑΕΠ θα εκτοξευόταν στο 230% με 240%.
16) Η Ελλάδα με την νέα δραχμή τουλάχιστον για τα πρώτα δύο χρόνια δεν θα ήταν γη της επαγγελίας αλλά ένα απολειφάδι μιζέριας, φτώχειας και κακομοιριάς.
Η έξοδος της Ελλάδος από το ευρώ θα είχε συνέπειες στην ελληνική κοινωνία όσο ακόμη 3-4 ακραίας λιτότητας μνημόνια μαζί.

Τα "παράθυρα" για σύνταξη σε ηλικίες 50-61 ετών

Δημόσιο – ΔΕΚΟ – Τράπεζες:













Οι 14+1κατηγορίες ασφαλισμένων που μπορούν να αποφύγουν τη βέβαιη αύξηση των ορίων ηλικίας στα 62 και στα 67.
Παράθυρα εξόδου με πλήρη ή μειωμένη σύνταξη σε ηλικίες 50-61 ετών μπορούν να αξιοποιήσουν 14+1 κατηγορίες ασφαλισμένων στο Δημόσιο, της ΔΕΚΟ και τις τράπεζες, προκειμένου να αποφύγουν τη βέβαιη αύξηση των ορίων ηλικίας στα 62 και στα 67, με την κατάργηση των πρόωρων συντάξεων που δρομολογεί η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό.
Στο μεν Δημόσιο θα κλείσουν τα παράθυρα που οδηγούν στη σύνταξη από τα 50, ενώ στα Ταμεία ΔΕΚΟ και τραπεζών θα εξαλειφθούν επιπλέον και οι δυνατότητες πρόωρης αποχώρησης με προγράμματα εθελουσίας εξόδου, όπως αναφέρεται στο κείμενο των δεσμεύσεων που έστειλε η κυβέρνηση στις Βρυξέλλες για να πάρει τέσσερις μήνες παράταση, επιδιώκοντας μια νέα χρηματοδοτική συμφωνία με τους δανειστές.
Πατήστε στις φωτογραφίες για μεγέθυνση:
Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)