Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΥΠΟΙΚ: Φόρο 40% για όσους έκρυψαν εισοδήματα

Αντιμέτωποι με σοβαρές οικονομικές επιβαρύνσεις θα βρεθούν όσοι φορολογούμενοι έχουν αποκρύψει συστηματικά εισοδήματα από την Εφορία, με το συνολικό ύψος του φόρου που θα τους επιβληθεί να φθάνει το 40%.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα Νέα", το συρτάρι του αρμόδιου υφυπουργού Οικονομικών Γ.Μαυραγάνη βρίσκεται πρόταση νομοθετικής ρύθμισης, σύμφωνα με την οποία θα επιβληθεί φόρος στη διαφορά που προκύπτει ανάμεσα στα ποσά των εμβασμάτων εξωτερικού ή στο ύψος των καταθέσεων εσωτερικού και στα δεδομένα των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων από το 2000 έως σήμερα.
Προϋπόθεση για να επιβληθεί ο φόρος, βέβαια, είναι αφενός το υπουργείο Οικονομικών να έχει στη διάθεσή του τον πλήρη κατάλογο των φορολογουμένων οι οποίοι είτε έβγαλαν στο εξωτερικό είτε διαθέτουν σε τραπεζικές καταθέσεις εντός Ελλάδας ποσά τα οποία υπερβαίνουν τα δηλωθέντα εισοδήματά τους.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος έχει ζητήσει επιπλέον στοιχεία, πέραν της λίστας των 54.246 φυσικών προσώπων που έβγαλαν από το 2009 και μετά στο εξωτερικό περισσότερα από 22 δισ. ευρώ, τόσο από την Ελληνική Ενωση Τραπεζών όσο και από τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων (ΓΓΠΣ).

Μ. Σουλτς: Μην περιμένετε τώρα επενδύσεις στην Ελλάδα

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς όταν μιλάει για επενδύσεις στην Ελλάδα ειναι κατηγορηματικός: «Μην περιμένετε λεφτά τώρα. Κανείς δεν πρόκειται να επενδύσει τα χρήματά του σε μια χώρα όταν υπάρχει η αστάθεια του νομίσματος». Και πράγματι έτσι είναι. Ο κ. Σουλτς μοιάζει να λέει την αλήθεια, όπως προκύπτει από τα πραγματικά στοιχεία.

Το κορυφαίο στέλεχος του κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) στην Γερμανία ειναι ένας άνθρωπος που ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία απο πολύ χαμηλά. Ήταν βιβλιοδέτης. Αυτό βέβαια δεν έχει σημασία. Πολλοί διάσημοι Γερμανοί πολιτικοί δεν ήταν από... τζάκι. Όπως για παράδειγμα ο πρώην καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ ή ακόμη και η Άνγκελα Μέρκελ.
Η άποψη του Μάρτιν Σουλτς μετράει στην κοινή γνώμη της χώρας του και όταν μιλάει προφανώς τον ακούει όλη η επιχειρηματική κοινότητα της μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης.

Ο κ. Σουλτς υποδέχτηκε το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και το protothema.gr όπως και άλλα ελληνικά μέσα ενημέρωσης στα κεντρικά γραφεία του SPD στο Βερολίνο.
Πρόκειται για ένα υπερπολυτελές γυάλινο κτήριο 6 ορόφων (την αποστολή συνδιοργάνωσαν το Ελληνικό και το Γερμανικό γραφείο του Ευρωκοινοβουλίου).

Μας ενημέρωσε για περίπου 40 λεπτά. Όπως ειναι φυσιολογικό, η κουβέντα «γυρνούσε» γύρω από την Ελλάδα.
«Η περίοδος που οι Γερμανοί πολιτικοί θεωρούσαν ότι η Ελλάδα πρέπει να φύγει απο το ευρώ έχει παρέλθει. Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη»,   διακήρυξε ο 55άρης πολιτικός.
Αυτό που έχει σημασία είναι ότι είπε το αυτονόητο.
«Μην περιμένετε επενδύσεις τώρα στην Ελλάδα. Καμία σοβαρή επιχείρηση δεν πρόκειται να τοποθετήσει ούτε ένα ευρώ εάν δεν ξέρει ότι σε μια χώρα υπάρχει σταθερότητα... Και να το θέλει, δεν υπάρχει καμία τράπεζα στον κόσμο που να δανείσει μια επιχείρηση για επενδύσεις στην Ελλάδα», μας εξηγεί.

Χωρίς να έχει τη διάθεση να μειώσει τους πολιτικούς τονίζει ότι «μου λένε ότι το πρόβλημά σας είναι το Κτηματολόγιο και η δημόσια διοίκηση. Σε αυτούς που μου επισημαίνουν όλες αυτές τις αδυναμίες τους λέω ότι πρέπει να βοηθήσετε την Αθήνα».

Ο κ.Σουλτς είναι πραγματιστής. Μπορεί να είναι πολιτικός ευρωπαϊκού βεληνεκούς, αλλά εκλέγεται στην Γερμανία. Άρα, οφείλει να προστατέψει τον Γερμανό πολίτη.

Εξηγεί ότι «η Ευρώπη πρέπει να δώσει ένα σαφές μήνυμα υποστήριξης προς την Ελλάδα. Το έκανε και το κάνει. Όπως και όλες οι πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα πρέπει να δώσουν ένα μήνυμα υποστήριξης προς το ευρώ», λέει με νόημα σαφώς προβληματισμένος.

Ο κ. Σουλτς εμφανίστηκε υπέρ της δημιουργίας ειδικών οικονομικών ζωνών στην Ελλάδα για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων. «Θα πρέπει να δημιουργήσουμε στην Ελλάδα ειδικές συνθήκες χωρίς ομως να θιγούν τα εργασιακά δικαιώματα», μας εξήγησε.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επανέλαβε την πάγια γερμανική θέση ότι «πρέπει να προχωρήσουν οι απόλυτα αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα πρέπει να πηγαίνουν προς την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού της χώρας». Αναφορικά με το θέμα της επιμήκυνσης που ζητάει η Ελλάδα εξήγησε ότι «πρέπει πρώτα να δούμε την έκθεση της τρόικας»...

Επεισόδια, πλαστικές σφαίρες και τραυματίες στην Ισπανία

Αποτέλεσμα των δυναμικών κινητοποιήσεων του κόσμου, εχθές Τρίτη στην ισπανική πρωτεύουσα, οι οποίες κατέληξαν σε βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία γύρω από το Κοινοβούλιο ήταν να τραυματισθούν 64 άτομα και να συλληφθούν 28, αναφέρει η ισπανική Pais.
Οι Ισπανοί που διαδήλωσαν στη Μαδρίτη ήταν χιλιάδες και αναμενόταν ότι θα περικυκλώσουν το Κοινοβούλιο τους, πράγμα που όντως συνέβη, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την σκληρή λιτότητα και τα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση Ραχόι.
Η αστυνομική δύναμη ήταν τεράστια στην πόλη και δη κοντά στη Βουλή, καθώς οι μνήμες για το παρ’ ολίγον πραξικόπημα του 1981 είναι ακόμα νωπές και οι αρχές δεν ήθελαν επανάληψή παρόμοιου περιστατικού.
Οι αρχές είχαν τοποθετήσει κλούβες και φράχτες σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από το Κοινοβούλιο, ώστε να εμποδίσουν τους διαδηλωτές, οι οποίοι φώναζαν «Βγείτε έξω!», «Δεν μας αντιπροσωπεύουν» και «Απολύστε τους» ενώ απέναντι στους αστυνομικούς που κράδαιναν τα γκλομπ τους για να τους αναγκάσουν να υποχωρήσουν βρωντοφώναζαν «Αυτά είναι τα όπλα μας» σηκώνοντας τα χέρια τους ψηλά.
Η ένταση ξεκίνησε όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να διασπάσουν τον φράχτη της αστυνομίας.
Κατά τη διάρκεια συγκρούσεων των διαδηλωτών με την αστυνομία, η οποία έκανε χρήση γκλομπ και σφαιρών από καουτσούκ για να απωθήσει το πλήθος, τραυματίστηκαν δεκάδες άνθρωποι. Από τους τουλάχιστον 16 τραυματίες, οι τέσσερις εκ των οποίων αστυνομικοί, χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομείο.
Η διαδήλωση είχε οργανωθεί από το κίνημα «Occupy Congress» που επεσήμανε ότι δεν είχε πρόθεση να εισβάλλει στο Κοινοβούλιο.
Η Ισπανία εδώ και μήνες πιέζεται από τις αγορές: οι αποδόσεις των ομολόγων της έχουν ανέβει σημαντικά και το κόστος δανεισμού είναι πλέον αυξημένο, ενίοτε σε μη ανεκτά επίπεδα.
Παρά τις επίσημες διαψεύσεις της κυβέρνησης Ραχόι, η χώρα «φλερτάρει» με την ένταξη στον πλήρη μηχανισμό διάσωσης.

Η Κίρσνερ έβαλε τη Λαγκάρντ στη θέση της!

Η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Κίρσνερ απάντησε με καυστικό ύφος σε μια προειδοποίηση του ΔΝΤ λέγοντας ότι η Αργεντινή δεν θα καμφθεί από «καμία απειλή», σε ομιλία της ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς. Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε τη Δευτέρα ότι το ταμείο θα βγάλει «κόκκινη κάρτα» στην Αργεντινή, αν η χώρα δεν αντιμετωπίσει τα προβλήματα των στατιστικών της στοιχείων που την θέτει ήδη στο στόχαστρο μιας διαδικασίας κυρώσεων από το Ταμείο. «Η χώρα μου δεν είναι μια ποδοσφαιρική ομάδα, είναι ένα κυρίαρχο έθνος που παίρνει αποφάσεις με κυρίαρχο τρόπο και δεν θα αφήσει να υποβληθεί σε καμία πίεση, και ακόμη περισσότερο σε καμία απειλή», τόνισε η Κίρτσνερ.

«Αυτό δεν είναι ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου, είναι η πιο σοβαρή οικονομική και πολιτική κρίση από τη δεκαετία του '30», δήλωσε απευθυνόμενη στην Λαγκάρντ.

Κατά την εκπνοή δυο εξάμηνων διοριών, το ΔΝΤ έδωσε την περασμένη Τρίτη τρεις επιπλέον μήνες στην Αργεντινή για να διορθώσει τα μέτρα της για τον πληθωρισμό, για τον οποίο υπάρχει υποψία ότι έχει υποτιμηθεί, σε διαφορετική περίπτωση θα τεθεί σε μια διαδικασία μομφής που μπορεί να την οδηγήσει τελικά σε έναν αποκλεισμό από το ΔΝΤ.

Το 2011, η Αργεντινή ανακοίνωσε επίσημα ποσοστό πληθωρισμού στο 9,5%, αλλά τα ιδιωτικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα εκτιμούν ότι ανέρχεται σε 23%.

Το σχολείο προσθέτει... χρόνια ζωής

Μπορεί η ολοκλήρωση της βασικής εκπαίδευσης, έως και το λύκειο, να μοιάζει χρονοβόρα διαδικασία, σίγουρα, όμως, δεν είναι χάσιμο χρόνων και, μάλιστα, προσδόκιμων χρόνων ζωής… Ακριβώς το.αντίθετο. Όσοι εγκαταλείπουν στα μισά τη βασική εκπαίδευση, φαίνεται ότι ζούνε λιγότερο!

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις στο Σικάγο κατέληξαν στη διαπίστωση ότι όσοι δεν έχουν ολοκληρώσει τη βασική, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, έχουν προσδόκιμο ζωής παρόμοιο με ενήλικες που έζησαν στη δεκαετία του 1950 και του 1960!

Ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης και καθηγητής επιδημιολογίας, Jay Olshansky, εξήγησε στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου: «Φαίνεται πως όσοι έχουν χαμηλότερο μορφωτικό επίπεδο, ζουν σε μια μηχανή του χρόνου».

Η μελέτη αποκάλυψε ακόμη μια ανησυχητική τάση: Σημερινές γυναίκες, κυρίως της Καυκάσιας φυλής, που εγκαταλείπουν το γυμνάσιο, πεθαίνουν έως και 5 χρόνια νωρίτερα, συγκριτικά με τις γυναίκες που εγκατέλειπαν νωρίς το σχολείο το 1990.

Αυτό σημαίνει ότι, παρά τις προόδους της ιατρικής τα τελευταία 20 χρόνια, αυτή η ομάδα των γυναικών έχει δει πραγματικά το προσδόκιμο ζωής τους να συντομεύει με την πάροδο του χρόνου.

Σύμφωνα με τους New York Times, οι ερευνητές εικάζουν ότι οι λόγοι πίσω από το μειωμένο προσδόκιμο ζωής οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα στην αλόγιστη χρήση συνταγογραφούμενων φαρμάκων, στα υψηλότερα ποσοστά του καπνίσματος, την αύξηση της παχυσαρκίας, αλλά και σε μια σταθερή αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που δεν έχουν ασφάλιση υγείας .

Αντίθετα, και χωρίς αυτό να αποτελεί έκπληξη, η μελέτη επιβεβαιώνει ότι οι μορφωμένοι απολαμβάνουν ολοένα αυξανόμενο προσδόκιμο όριο ζωής.

Ο καθηγητής Olshansky εξηγεί ότι η διαφορά μεταξύ του μορφωμένου και του πλημμελώς μορφωμένου ατόμου, έχει δημιουργήσει δύο διαφορετικές κοινωνίες, με τη μία να διαθέτει βαθιές ρίζες στο παρόν και την άλλη να έχει κολλήσει στο παρελθόν.

Οι ερευνητές επισημαίνουν, μάλιστα, ότι για να καλυφθεί η διαφορά στο προσδόκιμο ζωής, η δια βίου εκπαίδευση είναι επιτακτική ανάγκη.

ΕΣΕΕ: Αύξηση των λουκέτων σε επιχειρήσεις της Αθήνας

Αύξηση του αριθμού των κλειστών επιχειρήσεων στην Αθήνα κατά τους τελευταίους έξι μήνες κατέγραψε έρευνα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ). Συγκεκριμένα, το ποσοστό των κλειστών επιχειρήσεων μόνο στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους φτάνει σήμερα το 31% ενώ το Μάρτιο του 2012 κυμαινόταν στο 29,6% και ένα χρόνο πριν το ποσοστό ήταν στο 24%. Από τη συνολική απογραφή του εμπορικού κέντρου διαπιστώνεται ότι σε σύνολο 6.532 επιχειρήσεων /επαγγελματικών στεγών, οι 1.850 είναι κλειστές.

Μεταξύ των εμπορικών δρόμων υπάρχουν ορισμένοι στους οποίους διαπιστώνονται ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά συγκέντρωσης κλειστών επιχειρήσεων, όπως η Πανεπιστημίου (34,7 %), Σταδίου (42%), Εμ. Μπενάκη (38%), Ακαδημίας (31%), αναφέρει το ΑΠΕ.

Η συγκέντρωση των κλειστών καταστημάτων εμφανίζεται σχεδόν ομοιόμορφη, εκτός από δύο βασικές τομές οι οποίες είναι η αγορά στο Κολωνάκι και στο Μοναστηράκι. Η δεύτερη περίπτωση αναδεικνύει, σύμφωνα με τους ειδικούς, την ευεργετική επίδραση του τουρισμού στο εμπόριο.

Η πρώτη, όμως, συσχετίζεται άμεσα με τις συνθήκες που διαμορφώνονται στη διαστρωμάτωση της ελληνικής κοινωνίας. Το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εμπορική περιοχή παρουσιάζει χαμηλότερα ποσοστά κλειστών καταστημάτων σε σύγκριση με το υπόλοιπο κέντρο της Αθήνας και διακυμάνσεις σε διαχρονική βάση στα λουκέτα, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η πίεση που δέχονται τα καταστήματα της συγκεκριμένης εμπορικής ζώνης από τη μείωση της καταναλωτικής ζήτησης είναι μικρότερη. Αυτό, όπως εκτιμούν οι ερευνητές της ΕΣΕΕ, αντανακλά μια οικονομική πραγματικότητα όπου το μεγαλύτερο βάρος της οικονομικής κρίσης επωμίζονται τα μεσαία στρώματα και ως εκ τούτο οι εμπορικές ζώνες που παραδοσιακά εξυπηρετούσαν αυτές τις ομάδες καταναλωτών παρουσιάζουν πολύ δραματικότερη εικόνα.

Τέλος, σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, ανάμεσα στα αίτια που οδηγούν στο κλείσιμο των επιχειρήσεων, είναι τα υψηλά ενοίκια, η μείωση της αγοραστικής δύναμης, ο αφανισμός της μεσαίας τάξης, η αλλαγή της φυσιογνωμίας εμπορικού κέντρου, η αποχώρηση μεγάλων επιχειρήσεων, οι διάφορες στρεβλώσεις της αγοράς, όπως η έξαρση της παραβατικότητας και εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας, το ανεξέλεγκτο παραεμπόριο και το συχνό κλείσιμο του κέντρου από συγκεντρώσεις/κινητοποιήσεις.

Επανέρχεται ο θεσμός του «αστυνομικού της γειτονιάς»

Στο πλαίσιο της υλοποίησης της εντολής του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια για πλήρη ενεργοποίηση του θεσμού του Αστυνομικού της Γειτονιάς, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος είχε προγραμματισμένη συνάντηση στο Αστυνομικό Μέγαρο Αθηνών με τους 101 Αστυνομικούς της Γειτονιάς, που υπηρετούν στην Αττική.

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη σημαντική αποστολή των Αστυνομικών της Γειτονιάς, στη θετική αποδοχή του από τους πολίτες και τους λοιπούς τοπικούς και κοινωνικούς φορείς, καθώς και στα ευμενή σχόλια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Τόνισε ότι οι Αστυνομικοί της Γειτονιάς προσφέρουν σημαντικό αστυνομικό αλλά και ευρύτερο κοινωνικό έργο, χτίζοντας ισχυρούς δεσμούς εμπιστοσύνης και συνεργασίας με την τοπική κοινωνία. Παράλληλα, επισήμανε τη βούληση για ενδυνάμωση του θεσμού και έδωσε ειδικότερες εντολές και οδηγίες.

Επισημαίνεται ότι ο θεσμός του Αστυνομικού της Γειτονιάς ενεργοποιείται και σε περιοχές όπου εξελίσσεται η επιχείρηση «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ», καθώς και σε Αστυνομικά Τμήματα άλλων πυκνοκατοικημένων περιοχών.

Υπενθυμίζεται ότι ο θεσμός του Αστυνομικού της Γειτονιάς εντάσσεται στο πλαίσιο της Κοινοτικής Αστυνόμευσης (Community Policing) και εφαρμόζεται σε 19 Αστυνομικά Τμήματα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής στις περιοχές Κυψέλης, Πατησίων, Αγ. Παντελεήμονα, Παγκρατίου, Καλλιθέας, Δημοτικού Θεάτρου, Νίκαιας, Αμαρουσίου, Χαλανδρίου, Αγ. Παρασκευής, Νέας Ιωνίας, Γλυφάδας, Ηλιούπολης, Αλίμου, Αχαρνών, Ιλίου, Αιγάλεω και Περιστερίου.

2 εκ. ευρώ μηνιαίως στοίχιζαν στο κράτος οι "ύποπτες" συντάξεις

Ξεπερνάει τα 2 εκατομμύρια ευρώ το ποσό που δαπανούσε κάθε μήνα το κράτος σε «μαϊμού» συντάξεις σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα. Μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου 4.560 συνταξιούχοι δεν πήγαν να.απογραφούν. Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προσπαθεί να αντιμετωπίσει το φαινόμενο με τις παρακάτω πρωτοβουλίες:

1. Η εξακρίβωση των πραγματικά δικαιούχων συνταξιούχων. Προς τούτο, ολοκληρώθηκε η σχετική διαδικασία που είχε δρομολογηθεί στις 15 Μαρτίου 2012.

Μέχρι την 20η Σεπτεμβρίου δεν απεγράφησαν 4.560 άτομα.

Το μηνιαίο δημοσιονομικό όφελος ανέρχεται σε 2.024.120 ευρώ.

Για τις περιπτώσεις πολιτών που δεν απεγράφησαν, έχει ανασταλεί η καταβολή της σύνταξής τους από 24 Σεπτεμβρίου, και έχει αρχίσει η αναζήτηση των αχρεωστήτως καταβληθεισών συντάξεων.

Στη συνέχεια θα παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη όσοι με δόλο εισέπρατταν τις συντάξεις αυτές.

Επιπροσθέτως, από το 2013, καθιερώνονται ετήσιοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι και ανά πενταετία τακτικές απογραφές.

2. Η μείωση του χρόνου αναμονής από τη χρονική στιγμή εξόδου από την ενεργό υπηρεσία μέχρι την χρονική στιγμή έναρξης της καταβολής της οριστικής σύνταξης.

Τίθεται, από τις αρχές Οκτωβρίου 2012, σε λειτουργία διαδικτυακή πύλη (portal) με στόχο την ενημέρωση των ενδιαφερομένων πολιτών και την προώθηση της αναγκαίας διαφάνειας.

Μέσω αυτού οι δικαιούχοι θα μπορούν να ενημερώνονται σχετικά με τις συντάξεις τους, καθώς και για την πορεία διεκπεραίωσης του φακέλου τους.

Ο χρόνος αναμονής των υποθέσεων εντός του Γενικού Λογιστηρίου μειώνεται έως το τέλος του 2012, περίπου σε 7 μήνες. Για τα επόμενα έτη, ισχύουν οι προγραμματικές δεσμεύσεις.

3. Η αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται, εξαιτίας του χρόνου αναμονής, στην κάλυψη στο μεσοδιάστημα στοιχειωδών αναγκών των δικαιούχων σύνταξης.

Με νομοθετική πρωτοβουλία που αναλαμβάνεται, από τις αρχές του 2013, ο εξερχόμενος από την ενεργό υπηρεσία θα λαμβάνει ανά μήνα αναμονής, έναντι της σύνταξής του, το 50% του βασικού μισθού που ελάμβανε κατά την αποχώρησή του από την ενεργό υπηρεσία.

Με την καταβολή της οριστικής σύνταξης θα γίνεται τελική εκκαθάριση. Εξυπακούεται ότι με την εφαρμογή των ανωτέρω διασφαλίζεται η αντικειμενική, διαφανής και αμερόληπτη τήρηση της σειράς στη διαδικασία της συνταξιοδότησης.

ΝΥ Times: «Η ελληνική κυβέρνηση φοβάται κοινωνική έκρηξη»

Το κλίμα έντασης που επικρατεί μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της σχολιάζουν οι New York Times, μεταφέροντας παράλληλα τους φόβους αξιωματούχων για αποσταθεροποίηση της χώρας ενώ προβλέπουν διάγγελμα Σαμαρά εντός της εβδομάδας. Το δημοσίευμα αναφέρεται στο «θερμό» επεισόδιο μεταξύ του Πολ Τόμσεν και του Γιάννη Στουρνάρα, όταν, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου, ο υπουργός Οικονομικών έφτασε στο σημείο να θέσει θέμα παραίτησής του και να ζητήσει από τους επικεφαλής της Τρόικα να φύγουν από το γραφείο του.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα «η αντιπαράθεση μεταξύ της Αθήνας και των δανειστών ενισχύει το αδιέξοδο με τους Έλληνες να εξοργίζονται όλο και περισσότερο με την προοπτική νέων περικοπών στους μισθούς και τις συντάξεις του Δημοσίου».

Ακόμα μεταφέρεται η έντονη ανησυχία αξιωματούχων της ελληνικής κυβέρνησης ότι καλλιεργείται κλίμα αποσταθεροποίησης στην κοινωνία ενόψει της ψήφισης των σκληρών μέτρων στις αρχές Οκτωβρίου. Για αυτούς τους λόγους, σύμφωνα με τους New York Times, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σχεδιάζει να απευθύνει διάγγελμα στον ελληνικό λαό αυτήν την εβδομάδα, προκειμένου να εξηγήσει την αναγκαιότητα της λήψης των συγκεκριμένων μέτρων.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)