Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Οι ισχύουσες αλλαγές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης

Σημαντικές αλλαγές επηρεάζουν τη συνταξιοδότηση από τον περασμένο χρόνο, με εξαίρεση όσους συμπληρώνουν, με την αναγνώριση ή χωρίς αυτή, δικαίωμα συνταξιοδότησης μέχρι το 2012, οπότε και μπορούν να βγουν στη σύνταξη μέχρι και 15 χρόνια νωρίτερα.
Αναλυτικά, όλες οι αλλαγές προβλέπουν τα παρακάτω:
1. Άνδρες ασφαλισμένοι με 10.500 ημέρες ασφάλισης:Από τη 01.01.13... αναπροσαρμόζεται τόσο ο χρόνος ασφάλισης για τους άνδρες ασφαλισμένους, που φτάνει πλέον τις 12.000 ημέρες ασφάλισης, όσο και το όριο ηλικίας, που ανέρχεται πλέον στα 62. Παρ' όλα αυτά, ο ασφαλισμένος μπορεί να θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα με τη συμπλήρωση 10.500 ημερών ασφάλισης μέχρι το 2012 και την εξαγορά πλασματικών ετών.
2. Άνδρες ασφαλισμένοι με 10.500 ημέρες ασφάλισης, εκ των οποίων 7.500 στο καθεστώς των «Βαρέων»: Από την 01.01.13 ανακαθορίζεται και το όριο ηλικίας λήψης πλήρους και μειωμένης σύνταξης με 35ετία των ασφαλισμένων, που έχουν πραγματοποιήσει 7.500 ημέρες εργασίας στα Βαρέα & Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Και σε αυτήν την περίπτωση εφαρμόζεται το όριο που θα ίσχυε από την 01.01.15 προσαυξημένο κατά 2 έτη.
Εξακολουθεί να ισχύει όσον αφορά τη θεμελίωση, η προϋπόθεση που προβλέπει ότι, από τις 10.500 ημέρες εργασίας οι 7.500 τουλάχιστον πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί στα Βαρέα & Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Έτσι ο ασφαλισμένος, που το 2012 θα συμπληρώνει 10.500 ημέρες - εκ των οποίων 7.500 ημέρες εργασίας στα Β.Α.Ε. - θα μπορεί να συνταξιοδοτηθεί με το όριο ηλικίας που θα ισχύει τότε, δηλ. με μειωμένη στα 54 και 6 μήνες και πλήρη στα 56 και 6 μήνες.
3. Άνδρες ασφαλισμένοι με τουλάχιστον 4.500 ημέρες ασφάλισης: Για τους ασφαλισμένους τού ΙΚΑ, που μπορούν να συνταξιοδοτηθούν με 4.500 ημέρες ασφάλισης από 01.01.2013 το όριο ηλικίας για τη λήψη πλήρους σύνταξης αυξάνεται από το 65ο στο 67ο έτος ηλικίας και για τη λήψη μειωμένης σύνταξης από το 60ο έτος στο 62ο έτος ηλικίας σύνταξης.
Για τη λήψη, δε, μειωμένης σύνταξης απαιτείται από τις συνολικά 4.500 ημέρες ασφάλισης να έχουν πραγματοποιηθεί και 100 τουλάχιστον ημέρες ανά έτος την τελευταία 5ετία πριν από την υποβολή τής αίτησης για σύνταξη.
Επιπρόσθετα, το όριο ηλικίας για λήψη μειωμένης σύνταξης αυξάνεται από την 01.01.2013 στα 62.
4. Γυναίκες ασφαλισμένες με τουλάχιστον 4.500 ημέρες ασφάλισης: Από την 01.01.12 «εκτοξεύεται» το όριο ηλικίας λήψης πλήρους σύνταξης με 4.500 ημέρες ασφάλισης των γυναικών ασφαλισμένων στο ΙΚΑ. Συγκεκριμένα, ορίζεται στο 67ο έτος τής ηλικίας για όσες δεν έχουν θεμελιώσει δικαίωμα χωρίς σταδιακά να μπορούν να το αποφύγουν.
Επιπλέον, το όριο για τον υπολογισμό τής μείωσης για όσες γυναίκες θα λάβουν μειωμένη σε αυτήν την κατηγορία είναι από την 1η Ιανουαρίου, τα 67.
Όσο για τη θεμελίωση για τις γυναίκες αυτής της κατηγορίας, αφορά μόνο όσες είχαν ήδη συμπληρώσει το 60ο έτος τής ηλικίας τους και κατοχύρωσαν έτσι είτε τα 60 ή τα 61 και 62, που ίσχυαν για το 2011 και 2012, αντίστοιχα.
Επίσης, ανακαθορίζονται από 01.01.2013 τα όρια ηλικίας λήψης μειωμένης σύνταξης για τις γυναίκες ασφαλισμένες μισθωτές. Έτσι, γυναίκες που πραγματοποιούν 4.500 ημέρες ασφάλισης (εκ των οποίων 100 κατ' έτος την προηγούμενη τής υποβολής τής αίτησης συνταξιοδότησης 5ετία) μπορούν να λάβουν μειωμένη, από την 01.01.2013 στα 62, όπως οι άνδρες ασφαλισμένοι.
Οι ασφαλισμένες με τον ανωτέρω χρόνο ασφάλισης δικαιούνται μειωμένη σύνταξη στο όριο ηλικίας, όπως αυτό διαμορφώνεται κατά το έτος που συμπληρώνουν το 55ο έτος τής ηλικίας τους και έχουν την προϋπόθεση των 100 ημερών ασφάλισης κατ' έτος, τα τελευταία 5 έτη, πριν από τη συμπλήρωση του 55ου.
5. Γυναίκες ασφαλισμένες με τουλάχιστον 10.000 ημέρες ασφάλισης: Από την 01.01.2013 το εν λόγω δικαίωμα για όσες γυναίκες δεν έχουν τη δυνατότητα να θεμελιώσουν μέχρι την 31.12.12 δεν θα είναι προσβάσιμο. Αυτό, καθώς αυξάνεται ο χρόνος ασφάλισης που απαιτείται για συνταξιοδότηση, στις 12.000 ημέρες, άμεσα, αλλά και το σχετικό όριο στα 62.
Για τη μειωμένη σύνταξη, το όριο ηλικίας αυξάνεται από την 1η Ιανουαρίου του νέου έτους στο 60ο έτος τής ηλικίας ως ισχύει για τους άνδρες. Εξακολουθεί να υφίσταται και η προϋπόθεση για τις 100 ημέρες ανά έτος για τη θεμελίωση με μειωμένη σύνταξη.
6. Άνδρες ασφαλισμένοι με τουλάχιστον 10.000 ημέρες ασφάλισης: Για τους άνδρες ασφαλισμένους, το όριο ηλικίας πλήρους συνταξιοδότησης με 10.000 ημέρες ανακαθορίζεται από την 1η Ιανουαρίου του νέου έτους στα 67 έτη για την πλήρη σύνταξη και στα 62 για τη μειωμένη,,καθώς επέρχονται άμεσα οι αλλαγές, που θα επέρχονται από την 01.01.15, προσαυξημένες κατά 2 έτη.
Όπως και σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις τής θεμελίωσης, ο ασφαλισμένος θα δικαιούται σύνταξη στο όριο ηλικίας και με τον χρόνο ασφάλισης, που θα συμπληρώσει τις 10.000 ημέρες ασφάλισης και με την εξαγορά πλασματικών.
7. Ασφαλισμένοι που δικαιούνται δεύτερη σύνταξη από το ΙΚΑ: Στις περιπτώσεις των ασφαλισμένων, που δικαιούνται δεύτερη πλήρη σύνταξη από το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, αυτή, πλέον, θα χορηγείται από την πραγματοποίηση 6.000 ημερών ασφάλισης και τη συμπλήρωση του 67ου έτους τής ηλικίας.
Περαιτέρω, αυξάνεται το όριο ηλικίας μειωμένης, κατά 50%, σύνταξης των γυναικών ασφαλισμένων με 4.800 ημέρες για δεύτερη σύνταξη απ' ευθείας στα 67.
8. Γυναίκες ασφαλισμένες με 4.500 ημέρες, εκ των οποίων, οι 3.600 στο καθεστώς των «Βαρέων»: Από την 1η Ιανουαρίου του νέου έτους, το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών, που απασχολούνται σε βαριές και ανθυγιεινές εργασίες συνεχίζει να αυξάνεται στα 62 και εξισούται με εκείνο των ανδρών ασφαλισμένων.
Οι γυναίκες ασφαλισμένες θα πρέπει να έχουν, τουλάχιστον, 4.500 ημέρες, συνολικά, εκ των οποίων, οι 3.600 τουλάχιστον στα Βαρέα & Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και 1.000 να έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία 13 χρόνια, για να δικαιούνται σύνταξη με το όριο ηλικίας, που ισχύει κατά το έτος συμπλήρωσης τού χρόνου αυτού. Εάν η εν λόγω ασφαλισμένη δεν είχε παιδιά και δεν κατόρθωνε να φτάσει με πλασματικό χρόνο τις 4.500 ημέρες, αλλά τις συμπλήρωνε από την 01.01.13 και έπειτα, τότε θα μπορούσε να συνταξιοδοτηθεί στα 62.

Δείτε μέσω internet αν χρωστάτε στην εφορία (Τέλη, ΕΕΤΗΔΕ, Φόροι)




Μέσω του διαδικτύου, χωρίς δηλαδή να πηγαίνουν αναγκαστικά στα γκισέ της εφορίας, μπορούν οι φορολογούμενοι να ενημερώνονται για τα χρέη τους προς το Δημόσιο που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα άλλα και για τους φόρους που βεβαιώνονται κάθε φορά από την εφορία.
Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του
υπουργείου Οικονομικών ανέπτυξε ειδική εφαρμογή με την οποία ο φορολογούμενος μπορεί να δει αναλυτικά όλα τα ποσά που οφείλει προτού καταφθάσουν τα ειδοποιητήρια και πριν ξεκινήσουν οι... «οχλήσεις» από την εφορία. 
Η υπηρεσία έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή και μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν φορολογούμενοι που είναι εγγεγραμμένοι στις υπηρεσίες του TAXISnet. Εισάγοντας το Username και το password που έχουν πάρει από την εφορία θα οδηγούνται στη σελίδα που θα παρουσιάζει τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους άλλα και όλους τους φόρους που πρέπει να καταβληθούν και είτε αφορούν το εισόδημα είτε τα ακίνητα κ.λπ.
Η ΓΓΠΣ έχει αντιστοιχήσει και έναν ηλεκτρονικό κωδικό πληρωμής σε κάθε μία από τις οφειλές ώστε που θα παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα. Έτσι, ο φορολογούμενος, εάν το επιθυμεί, θα μπορεί είτε να πληρώσει ηλεκτρονικά (web-banking) τον φόρο ή την οφειλή τους ή εναλλακτικά να τυπώσει σημείωμα (για κάποιο συγκεκριμένο φόρο ή χρέος) και να καταβάλει το ποσό στην τράπεζα ή στην εφορία. Στόχος της ΓΓΠΣ είναι ηλεκτρονικά σελίδα να ενημερώνεται άμεσα για τις πληρωμές και να επικαιροποιεί αναλόγως το ύψος των οφειλών.
Σε τρίτο στάδιο η ΓΓΠΣ θα επιτρέπει την ανάπτυξη εφαρμογών από τρίτους. Δηλαδή θα δώσει ειδικές άδειες σε εταιρίες πληροφορικής και ιδιώτες να αναπτύξουν προγράμματα που θα επιτρέπουν την πρόσβαση στη συγκεκριμένη υπηρεσία από φορητούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα κ.ά.
Ειδοποιήσεις Πληρωμής ή Επιστροφής Φόρου
Διαθέσιμες υπηρεσίες της εφαρμογής:
  1. Η υπηρεσία αναζήτησης ειδοποιήσεων Τελών Κυκλοφορίας και κατάστασης οχημάτων, απευθύνεται σε όλους τους φορολογούμενους, ώστε άμεσα να μπορούν να ενημερωθούν για την κατάσταση των οχημάτων τους (κυβικά, κίνηση, ακινησία, κτλ) και να μπορούν να εκτυπώσουν την ειδοποίηση πληρωμής τελών κυκλοφορίας
  2. Η υπηρεσία εκτύπωσης ειδοποίησης Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης Ν.4111/2013 (φόρου πολυτελείας) απευθύνεται σε φυσικά πρόσωπα,ώστε άμεσα και έγκυρα να μπορούν να ενημερωθούν για το εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου πολυτελούς διαβίωσης και για την ειδοποίηση πληρωμής.
  3. Η υπηρεσία εκτύπωσης ειδοποιήσεων Εισφορών και τέλους επιτηδεύματος Ν.3986/2011, απευθύνεται σε φυσικά και μη φυσικά πρόσωπα, ώστε άμεσα και έγκυρα να μπορούν να ενημερωθούν για την εκκαθάρισή τους και για τις ειδοποιήσεις πληρωμής φόρου.
  4. Η υπηρεσία αναζήτησης ειδοποιήσεων ανείσπρακτων υπολοίπων Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. 2012 (χαράτσι ΔΕΗ) απευθύνεται σε όλους τους φορολογούμενους, ώστε άμεσα να ενημερωθούν για στοιχεία ακινήτου και παροχής που αφορά η βεβαίωση οφειλής Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. 2012.
  5. Η υπηρεσία εκτύπωσης ειδοποιήσεων Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων απευθύνεται σε φυσικά πρόσωπα, ώστε άμεσα και έγκυρα να μπορούν να ενημερωθούν και να εκτυπώσουν τις ειδοποιήσεις πληρωμής ή επιστροφής Φόρου Εισοδήματος τρέχοντος έτους.

ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ-ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΔΣ ΤΗΣ Ε.Α.Α.Σ


Το Σάββατο 26 Απριλίου 2014, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος παρέστη σε εκδήλωση της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ) που πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, στο πλαίσιο της τελετής παράδοσης-παραλαβής των Διοικητικών Συμβουλίων της Ένωσης.
 

Eλληνικά F-16 ''Locκάρισαν'' Tούρκικα CN-235 …Που έκαναν παραβιάσεις !

Τελικά το θράσος των Τούρκων δεν έχει όρια και αν δεν το καταλάβουμε θα καλούμαστε σε λίγο  να αποδείξουμε οτι δεν είμαστε Ελέφαντες !
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας Ελληνικά  F-16 παρενόχλησαν  λέει Τούρκικα κατασκοπευτικά που έκανε περιπολία εντός του FIR Αθηνών ( σε διεθνή εναέριο χώρο όπως λένε οι Τούρκοι …)
Στην ανακοίνωση που έγινε στην ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου Στρατού ανακοινώθηκε πως στις 10:55 αεροσκάφος θαλάσσιας περιπολίας...
που εκτελούσε καθήκοντα παρατήρησης στον διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου παρενοχλήθηκε από 2 F-16 της Ελάδας που επί 2:30 λεπτά το ¨κλείδωσαν¨.*

Περί τα 2 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα  ήταν «κλειδωμένα» στο ραντάρ του F-16 τo CN-235 !

Mε  ύφος  χιλίων πιθήκων το τουρκικό Γενικό Επιτελείο ανακοίνωσε ότι ελληνικά μαχητικά F-16C, καταδίωξαν στον διεθνή εναέριο…χώρο αεροσκάφη CN-235 του τουρκικού  πολεμικού Ναυτικού και μάλιστα τα είχαν εγκλωβίσει σε διαμόρφωση βολής πυροβόλου και βλήματος AIM-9L, επί 2 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα! (να σημειωθεί οτι το alert χτυπάει κόκκινο όταν συμβαίνει αυτο)

Πρόκειται για  τα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας/συλλογής πληροφοριών του τουρκικού πολεμικού ναυτικού που καθημερινά σαρώνουν  από βορρά προς νότο και το αντίθετο το Αιγαίο, «σκανάροντας» εκπομπές και θέσεις ραντάρ και Α/Α των Ελληνικών όπλων

 Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου τα τουρκικά CN-235 εγκλωβίστηκαν  από Ελληνικά F-16 Block 52+ που είχε απογειωθεί από  την Κρήτη,  τα αεροσκάφη  περιπολίας τύπου CN235   εκτελούσαν  πτήση περιπολίας στο Αιγαίο …

Τα CN235 παρενοχλήθηκαν  καθώς  πετούσαν  σε διεθνή εναέριο χώρο και » κλειδώθηκαν » σε ραντάρ για 2 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα.

Μετά από 5 αλλεπάλληλες «παρενοχλήσεις», όπου τα ελληνικά μαχητικά περνούσαν ξυστά  κοντά του, αποχώρησαν από την περιοχή.

Να θυμίσουμε οτι είναι η δεύτερη φορά που  φέτος που η Τουρκία επίσημα διαμαρτύρεται για τα γνωστά Τούρκικα CN-235  που μόνο την 25 Απριλίου προχώρησαν σε δεκάδες Παραβιάσεις (είναι η ημερομηνία που αναφέρουν οι Τούρκοι )

* Η ανακοίνωση σύμφωνα με το Τουρκικό Πρακτορείο ειδήσεων İhlas Haber την 26/4/2014 σε μεταφραση απο τα Τουρκικά Νέα

 video απο İhlas Haber

Τα 14 σημεία - SOS στη δήλωση ακινήτων

Τα 14 σημεία - SOS που πρέπει να προσέξετε κατά τη δήλωση των στοιχείων των κατοικιών σας στο φετινό - ηλεκτρονικά υποβαλλόμενο - έντυπο Ε1.
Και στις φετινές φορολογικές δηλώσεις πρέπει να αναγράψετε αναλυτικά στοιχεία για όλες τις κατοικίες στις οποίες διαμείνατε το προηγούμενο έτος, προκειμένου η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών να υπολογίσει με ακρίβεια τα ποσά των «αντικειμενικών δαπανών διαβίωσης»...
ή «τεκμηρίων διαβίωσης» που αντιστοιχούν στις κατοικίες σας.
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, «αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης» υπολογίζεται για κάθε κατοικία την οποία χρησιμοποίησε για τη διαμονή του ο φορολογούμενος είτε αυτή ήταν ιδιόκτητη είτε ενοικιαζόμενη είτε δωρεάν παραχωρημένη.
Κάντε κλικ για μεγέθυνση:
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής - enikos

Νέος ιός στο facebook, oι φίλοι μας στέλνουν συνημμένα αρχεία rar

Μεγάλη προσοχή θέλει από τους χρήστες του facebook, καθώς εδώ και μερικές μέρες ένας νέος ιός κυκλοφορεί.
Από τους φίλους μας φθάνει ένα μήνυμα, το οποίο γράφει ότι κάποιος ανεβάζει φωτογραφίες ή βίντεο και περιέχει ένα συνημμένο αρχείο.

Προσοχή να μην ανοίγετε αυτά τα αρχεία, καθώς παραμένει άγνωστο τι κακόβουλο λογισμικό  περιέχουν… Ακόμα όταν κάποιος ανοίγει το μήνυμα, αυτόματα το στέλνει στους φίλους του.
Aν όμως δεν σε προλάβαμε και το ανοιξες ...:
1) Αλλαξε αμέσως κωδικό πρόσβασης στο facebook
2) Θα πρέπει να πάςε στο προφίλ σου στο Facebook, να πατήσεις το γρανάζι πάνω δεξιά και στη συνέχεια Privacy Settings (ρυθμίσεις ασφαλείας) > Apps και να πατήσεις Χ σε όποια εφαρμογή δεν σου φαίνεται γνωστή ή δεν χρησιμοποιείς.
Πολλές φορές ο ιός καμουφλάρεται πίσω από εφαρμογές με το όνομα “Μηνύματα”, “Φίλοι” κλπ. Σβήσε αυτές τις εφαρμογές, δεν έχουν σχέση με τους φίλους ή τα μηνύματα, παρά με τον ιό.
3)Τρεξε ενα antivirus-antispam

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)