Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΄80s...

Υποκριτικά δημοσιεύματα


«Τα πράγματα δείχνουν μπερδεμένα. Οι δανειστές συμπεριφέρονται σαν κηδεμόνες και αυτό δεν το είχαμε πει από την αρχή. Από το ΔΝΤ εκπέμπεται μια διάθεση επικυριαρχίας και αυτό απέχει πολύ από την έννοια του μηχανισμού στήριξης που υιοθέτησε το ελληνικό Κοινοβούλιο. Και από πολλές πλευρές διάφοροι αναλυτές που βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή με τους "Δουνουτούδες" διατυπώνουν ιδέες που προσδίδουν στην ελληνική οικονομία ιδιότητες πειραματόζωου, επί του οποίου τεστάρονται όχι μόνο οικονομικές συνταγές, αλλά και πολιτικά μοντέλα. Παίζει κάτι που δεν έχουμε πιάσει;».

Τα παραπάνω περιλαμβάνονται σε κείμενο του Γ. Λακόπουλου στα σημερινά «Νέα» που το τιτλοφορεί «Δανειστές – κηδεμόνες».

Το πρώτο που σου έρχεται στο μυαλό, διαβάζοντας το πόνημα του Γ. Λ. είναι ότι μας δουλεύει ο αστός δημοσιογράφος. Κι αυτό γιατί το έντυπο που δουλεύει ήταν πρώτη η φυλλάδα που δημοσίευσε ολόκληρο το μνημόνιο –το «νέο σύνταγμα της Ελλάδας», όπως έχει χαρακτηριστεί- και μια απλή ανάγνωσή του δείχνει ότι δεν «εκπέμπεται μια διάθεση επικυριαρχίας», όπως γράφει ο δημοσιολόγος των «Νέων» αλλά ότι η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου- Τσολάκογλου παρέδωσε συνειδητά τα κλειδιά της χώρας στου «Δον φούφουτους».

Μάλιστα η φυλλάδα του με δεκάδες άρθρα της –κύρια του Παπαχρήστου και του Πρετεντέρη- στήριξε με όλες τις δυνάμεις της κυβερνητικές επιλογές. Και είναι επίσης εντελώς υποκριτικό να αναρωτιέται ο Γ. Λ. αν «παίζει κάτι που δεν έχουμε πιάσει». Όλα τα γνωρίζουμε. Το πώς έγινε η μεθόδευση και η ντόπια αστική τάξη μαζί με το πολιτικό της προσωπικό παρέδωσαν τον ελληνικό λαό στα νύχια του ΔΝΤ είναι γνωστό.

Όπως γνωστό είναι επίσης η προσπάθεια της εφημεριδας του Ψυχάρη να ρίξει την ευθύνη για την επιστροφή στον κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα, που οδηγείται η ελληνική κοινωνία, στους «κακούς» του ΔΝΤ και της Ε.Ε. απαλλάσσοντας την «σοσιαλιστική» μας κυβέρνηση απ’ τις εγκληματικές της ευθύνες.
http://tsak-giorgis.blogspot.com/2010/09/blog-post_664.html

Επικινδυνα Νερά Αρκάς ολόφρεσκος




EΞΥΠΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ!

EΞΥΠΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ!



ΑΝ ΕΒΛΕΠΕΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΛΑΤΤΩΝΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑ;



ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΗΝ ΛΑΚΚΟΥΒΑ.
ΠΟΛΥ ΦΤΗΝΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;
ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ "ΤΡΥΠΕΣ" ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ

Joke of the day

Σε μια Ελληνική οικογένεια παντρεύτηκε η κόρη και ως συνήθως μετά το γλέντι ο γαμπρός και η νύφη πήγανε στο σπίτι τους.
Η μάνα της νύφης έμενε στον 1ο όροφο και άρχισε να φτιάχνει σάλτσα και ανακάτευε συνέχεια.
Ξαφνικά έρχεται η κόρη τρέχοντας και λέει στη μητέρα της:

Μαμά αρχίζει και βγάζει τα ρούχα του και δε ξέρω τι να κάνω.
Η μάνα της λέει:
Πήγαινε απάνω και θα μάθεις τι πρέπει να κάνεις.

Σε λίγο κατεβαίνει ξανά και λέει στη μητέρα της:
Τώρα θέλει να βγάλω εγώ
τα ρούχα μου και δε ξέρω τι να κάνω.
Πάλι η μάνα της λέει: Πήγαινε απάνω και θα μάθεις τι πρέπει να κάνεις.

Η μάνα συνέχισε να ανακατεύει τη σάλτσα.
Σε λίγο κατεβαίνει πάλι η κόρη και της λέει: Μαμά έβγαλε τα ρούχα του και έχει ένα πράγμα ίσα με 25 πόντους και δε ξέρω τι να κάνω.
Τότε η μάνα της λέει: Ανακάτεψε εσύ τη σάλτσα και θα πάω εγώ επάνω.

Management Flow Chart‏

I have never seen a Flow Chart described so clearly:



When top level guys look down, they see only ***;

When bottom level guys look up, they see only assholes...

I know a few who will soooo appreciate the truth in this!

Ποια ημερομηνία γεννηθήκατε? έχει ενδιαφέρον...


Για να δουμε και λιγο τον χαρακτήρα μας αλλά και αυτον των άλλων..Ετσι για να ξερουμε..

Τα γενέθλια επηρεάζουν σημαντικά τη πορεία της ζωής. Η ημερομηνία γέννησης, μας χαρίζει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα.
Επιλέξτε την ημερομηνία γέννησής σας:

1
Ο αριθμός 1 σας δίνει περισσότερες εκτελεστικές ιδιότητες και δυνατότητες, ηγετικό πνεύμα και δυναμικότητα στη καθοδήγηση της πορείας της ζωής σας καθώς επίσης και αυτοπεποίθηση. Όμως με δυσκολία θα λύσετε μικροπροβλήματα και λεπτομέρειες που σας ανησυχούν. Ευαισθησία, με τον καιρό τα συναισθήματα σας εξασθενούν.

2
Η γέννησή σας τη 2η ημέρα του μήνα προσθέτει έναν βαθμό συγκίνησης, ευαισθησίας, και διαίσθησης. Το 2 είναι ένας πολύ κοινωνικός αριθμός που σας επιτρέπει να κάνετε νέους φίλους εύκολα και γρήγορα. Νευρικότητα στο εργασιακό περιβάλλον. Καλόκαρδοι και επιδιώκετε συνεχώς την αγάπη. Είστε πιο επιρρεπείς από άλλους στο να γίνετε καταθλιπτικοί, δεδομένου ότι οι συγκινήσεις μπορούν να γίνουν εσωτερικές και να προκαλέσουν την ανησυχία και τη διανοητική σας αναταραχή. Φαντάζει δύσκολο να αλλάξετε τη διάθεσή σας όταν βρίσκεστε σε κατάθλιψη.

3
Η γέννηση την 3η ημέρα του μήνα είναι πιθανό να προσθέσει ένα καλό κομμάτι ζωτικότητας στη ζωή σας. Είστε φυσικός και διανοητικός και υπάρχει ανησυχία στη φύση σας. Έχετε μια φυσική ικανότητα εκφραστικότητας και ρητορείας μπροστά σε πολυάριθμο κοινό. και κάνετε πάντα πολύ καλή εντύπωση. Η τέχνη σας είναι ο λόγος. Είστε ενεργητικοί και πάντα καλός συνομιλητής. Έχετε έντονη φαντασία, αλλά τείνετε να διασκορπίσετε την ενέργεια σας και να ασχολείστε με δευτερεύουσας σημασίας θέματα. Είστε στοργικοί, μερικές φορές πολύ ευαίσθητοι.

4
Η γέννηση την 4η ημέρα του μήνα σας βοηθάει να είσαστε οργανωτικοί, ειλικρινείς, τίμιοι &, εργατικοί. Δεν παρασύρεστε από τα συναισθήματά σας, ελέγχετε την κατάσταση σε περιπτώσεις έντονου συναισθηματισμού. Πρακτικοί, λογικοί. Δύσκολα εκφράζετε την στοργικότητά σας και γενικότερα την αγάπης σας.

5
Με γενέθλια τη 5η ημέρα του μήνα τείνετε να συνεργάζεστε καλά με τους ανθρώπους. Είστε ταλαντούχοι και ευπροσάρμοστοι, έχετε καινοτόμες ιδέες. Είστε πολύ προοδευτικοί και επινοητικοί. Το μυαλό σας είναι γρήγορο, έξυπνο και αναλυτικό. Μια ανησυχία στη φύση σας μπορεί να σας καταστήσει λίγο ανυπόμονους και συνεπαρμένους με τη ρουτίνα. Μπορείτε να έχετε μια τάση για ξαφνικά ταξίδια.

6
Γενέθλια την 6η του μήνα σας δίνουν ένα γενικότερο αίσθημα ευθύνης, ικανότητα κατανόηση δύσκολων προβλημάτων. Είστε τίμιοι και ανοικτοί στο καθένα, οικογενειάρχες και πραγματικοί φίλοι.

7
Γεννημένος την 7η ημέρα του μήνα έχετε τάση τελειομανίας. έτσι γίνεστε εγωιστές, ατομιστές. Έχετε τάση προς τα μεταφυσικά. Είσαστε ευαίσθητοι , επίμονοι. Δεν δέχεστε εύκολα εντολές, δεν σας αρέσει να σας κυβερνούν. Έχετε δικιά σας εργασία ή είσαστε προϊστάμενος.

8
Γεννημένοι την 8η του μήνα, έχετε τη δυνατότητα να κάνετε τη δική σας επιχείρηση ευκολότερα από άλλους. Έχετε καλές εκτελεστικές δεξιότητες και γίνεστε καλός δικαστής. Πρέπει να προσπαθήσετε να είστε κύριος της επιχείρησής σας, έχετε ισχυρή επιθυμία να ελέγχετε τα πάντα. Είστε γενικά αξιόπιστοι. Σας εμπιστεύονται τη διαχείριση χρημάτων. Ιδεαλιστές. Έχετε τις καλύτερες προϋποθέσεις να επιτύχετε στον επαγγελματικό τομέα και γενικότερα να ξεπεράσετε κάθε οικονομική δυσκολία.

9
Η γέννησή σας την 9η ημέρα του μήνα σας κάνει ιδεαλιστές. Το ανοικτό μυαλό σας δίνει την ικανότητα ευρείας συνεργασίας με το περιβάλλον σας, ανεκτικοί, γενναιόδωροί, συμπονετικοί, ευαίσθητοι. Σας αρέσει να δίνετε περισσότερα από ότι παίρνετε.

10
Η γέννησή σας τη 10η ημέρα του μήνα προσθέτει έναν τόνο ανεξαρτησίας και πρόσθετης ενέργειας στην πορεία ζωής σας. Ηγετικές ικανότητες. Έχετε αυτοπεποίθηση, όμως με δυσκολία μπορείτε να λύσετε μικροπροβλήματα και λεπτομέρειες που σας ανησυχούν.

11
Η γέννησή σας την 11η ημέρα του μήνα σας κάνει ονειροπόλους και ιδεαλιστές. Συνεργάζεστε καλά με τους ανθρώπους επειδή ξέρετε να χρησιμοποιήσετε την πειθώ σας και όχι τη δύναμη σας. Υπάρχει μια ισχυρή πνευματική πλευρά στη φύση σας, μπορεί να έχετε διαισθητικές ικανότητες. Είστε ευαίσθητοι. Αν και είσαστε έξυπνοι διορατικοί αναλυτικοί, δεν νιώθετε άνετα στον επιχειρηματικό κόσμο. Είστε σίγουρα δημιουργικοί και αυτή η επιρροή τείνει να σας κάνει περισσότερο ονειροπόλους.

12
Η γέννηση τη 12η ημέρα του μήνα σας γεμίζει ζωτικότητα. Είστε διανοητικός. Υπάρχει ανησυχία στη φύση σας. Έχετε μια φυσική ικανότητα εκφραστικότητας και ρητορείας μπροστά σε πολυάριθμο κοινό και κάνετε πάντα πολύ καλή εντύπωση. Η τέχνη σας είναι ο λόγος. Είστε ενεργητικοί και δεινός συνομιλητής. Έχετε έντονη φαντασία, αλλά τείνετε να διασκορπίσετε την ενέργεια σας και να αναμιχθείτε με επιφανειακά θέματα. Είστε στοργικοί, μερικές φορές πολύ ευαίσθητοι.

13
Η γέννηση τη 13η ημέρα του μήνα σας βοηθάει να είσαστε καλός οργανωτής και οδηγητής. Έχετε τάση να εξουσιάζετε τους ανθρώπους. Ειλικρινείς και τίμιοι, σοβαροί, σκληρά εργαζόμενα άτομα. Δεν παρασύρεστε από τα συναισθήματά σας, ελέγχετε την κατάσταση σε περιπτώσεις έντονου συναισθηματισμού. Πρακτικοί, λογικοί, αδιάλλακτοι. Δύσκολα εκφράζετε την στοργικότητά σας και γενικότερα την αγάπη σας.

14
Με γενέθλια τη 14η του μήνα τείνετε να συνεργάζεστε καλά με τους ανθρώπους. Είστε ταλαντούχοι και ευπροσάρμοστοι, έχετε καινοτόμες ιδέες. Είστε πολύ προοδευτικοί, επινοητικοί και προσαρμόσιμοι. Το μυαλό σας είναι γρήγορο, έξυπνο και αναλυτικό. Μια ανησυχία στη φύση σας μπορεί να σας καταστήσει λίγο ανυπόμονους και εύκολα συνεπαρμένους με τη ρουτίνα.

15
Με γενέθλια τη 15η οποιουδήποτε μήνα, είστε ικανοί να έχετε τις πραγματικά ισχυρές συνδέσεις στο σπίτι, την οικογένεια και την εσωτερική σκηνή. Τα 1 και 5 ίσο με 6, παρέχουν το είδος της ενέργειας που σας κάνει έναν άριστο γονέα ή έναν δάσκαλο. Είστε ικανοί. Συμπαθείτε την αρμονία στο περιβάλλον σας και προσπαθείτε να την διατηρήσετε. Τείνετε να μάθετε από την παρατήρηση παρά να μελετήσετε και να ερευνήσετε. Σας αρέσει να μαγειρεύετε άλλα δεν ακολουθείτε τις συνταγές. Αυτός ο αριθμός παρουσιάζει καλλιτεχνικές κλίσεις. Είστε γενναιόδωροι, τίμιοι και ανοικτοί στο καθένα, οικογενειάρχες, πραγματικοί φίλοι & επίμονοι.

16
Η γέννησή σας τη 16η ημέρα του μήνα δίνει αίσθηση μοναξιάς και γενικότερα την επιθυμία μόνο για εργασία. Είστε σχετικά άκαμπτοι. Χρειάζεστε πολύ χρόνο για να συγκεντρωθείτε και να διαλογιστείτε. Είστε επίμονοι. Λόγω αυτού, μπορεί να μην είναι εύκολο για σας να διατηρήσετε μόνιμες σχέσεις. Αυτή η ημέρα γέννησης σας οδηγεί στην επιστήμη, σε τεχνικές ανακαλύψεις, θρησκεία, και γενικά στη πνευματική εξερεύνηση. Είσαστε συναισθηματικοί αλλά αργείτε να εκφράσετε τα συναισθήματά σας. Λόγω αυτού, μπορεί να υπάρξει κάποια δυσκολία στην ανταπόδoση αγάπης.
17
Η γέννησή σας τη 17η ημέρα του μήνα σας δίνει τύχη στα οικονομικά σας και γενικότερα επιτυχία στον επαγγελματικό τομέα. Αν και είστε πιθανώς πολύ τίμιοι και ηθικοί, αυτά τα γενέθλια σας επιτρέπουν να επιτύχετε στο πονηρό κόσμο των επιχειρήσεων και γενικά του εμπορίου. Είστε φιλόδοξοι και στόχος σας πάντα είναι να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα. Είσαστε συναισθηματικοί αλλά αργείτε να εκφράσετε τα συναισθήματά σας. Λόγω αυτού, μπορεί να υπάρξει κάποια δυσκολία στη έκφραση αγάπης.

18
Τα γενέθλιά σας τη 18η ημέρα του μήνα σας κάνουν συνεργάσιμους αλλά εσείς επιμένετε να λειτουργείτε ατομικά. Υπάρχει μια ανθρωπιστική ή φιλανθρωπική προσέγγιση στις επιχειρησιακές καταστάσεις στις οποίες βρίσκεστε. Έχετε καλές εκτελεστικές δυνατότητες, δεδομένου ότι είστε πολύ διοργανωτικό ,οργανωτικό και ηγέτης. Είστε ευρέων αντιλήψεων, ανεκτικοί και γενναιόδωροι. Εκφράζετε τα συναισθήματα σας. Παραδόξως, δεν αναμένετε τόσα πολλά σε αντάλλαγμα όταν δίνετε.
19
Η γέννησή σας τη 19η ημέρα του μήνα προσθέτει ανεξαρτησία και ενέργεια στην πορεία της ζωής σας. Συγχρόνως, θέτει διάφορα εμπόδια που πρέπει να υπερνικήσετε για να γίνετε ανεξάρτητοι. Έχετε εκτελεστικές δυνατότητες, ηγετικό πνεύμα και δυναμικότητα στη καθοδήγηση της πορείας της ζωής σας. Έχετ αυτοπεποίθηση, όμως με δυσκολία μπορείτε θα λύσετε μικροπροβλήματα. Είστε ευαίσθητοι.

20
Η γέννησή σας την 20ή ημέρα του μήνα προσθέτει έναν βαθμό ευσυγκινησίας, ευαισθησίας, και διαίσθησης. Η ενέργεια από το 2 σας κάνει να είσαστε πολύ κοινωνικοί και να κάνετε νέους φίλους εύκολα και γρήγορα. Νευρικότητα στο εργασιακό περιβάλλον. Είσαστε καλόκαρδοι και επιδιώκετε συνεχώς την αγάπη. Είστε πιο επιρρεπείς από άλλους για να γίνετε καταθλιπτικοί, δεδομένου ότι οι συγκινήσεις μπορούν να γίνουν εσωτερικές και να προκαλέσουν την ανησυχία και τη διανοητική σας αναταραχή. Φαντάζει δύσκολο να αλλάξετε τη διάθεσή σας όταν βρίσκεστε σε κατάθλιψη. Μπορεί σε πολλές περιπτώσεις να είσαστε εξαιρετικά στοργικοί.

21
Η γέννηση την 21η ημέρα του μήνα (ενέργεια 3) είναι πιθανό να προσθέσει ένα καλό κομμάτι ζωτικότητας στη ζωή σας. . Υπάρχει ανησυχία στη φύση σας. Έχετε μια φυσική ικανότητα εκφραστικότητας και ρητορείας μπροστά σε πολυάριθμο κοινό και κάνετε πάντα πολύ καλή εντύπωση. Η τέχνη σας είναι ο λόγος. Είστε ενεργητικοί και πάντα δεινός συνομιλητής. Έχετε έντονη φαντασία, αλλά τείνετε να διασκορπίσετε την ενέργεα σας και να αναμιχθείτε με επιφανειακά θέματα. Είστε στοργικοί, μερικές φορές πολύ ευαίσθητοι. Είσαστε πρακτικοί, λογικοί. Στοργικοί, πολύ ευαίσθητοι. Υπόκεισθε στις γρήγορες διακυμάνσεις.

22
Η γέννηση την 22η ημέρα του μήνα σας κάνει να υιοθετήσετε ανορθόδοξες προσεγγίσεις, είστε ικανοί να διαχειριστείτε μεγάλες επιχειρήσεις, να επωμιστείτε μεγάλες ευθύνες και να εργαστείτε σκληρά για την ολοκλήρωση των στόχων σας. Ιδεαλιστές έχετε εσωτερική δύναμη και χάρισματα. Ένας εξαιρετικά ικανός διοργανωτής. Είστε πολύ διαισθητικοί αλλά και νευρικοί.

23
Με γενέθλια την 23η του μήνα (ενέργεια 5) τείνετε να συνεργάζεστε καλά με τους ανθρώπους. Είστε ταλαντούχοι και ευπροσάρμοστοι, έχετε καινοτόμες ιδέες. Είστε πολύ προοδευτικοί, επινοητικοί και προσαρμόσιμοι. Το μυαλό σας είναι γρήγορο, έξυπνο και αναλυτικό. Μια ανησυχία στη φύση σας μπορεί να σας καταστήσει λίγο ανυπόμονους και προσκολλημένους στη ρουτίνα. Μπορεί να έχετε μια τάση για ξαφνικά ταξίδια. Πολύ κοινωνικοί, κάνετε φίλους εύκολα και είστε άριστος σύντροφος.

24
Γεννημένοι την 24η του μήνα , έχετε ικανότητα να βοηθάτε τους άλλους χωρίς να περιμένετε αντάλλαγμα. Διπλωματική ικανότητα, διαμεσολαβητής, ειρηνοποιός. Μπορείτε επίσης να γίνετε ο μεσολαβητής σε δύσκολες καταστάσεις. Αφιερωμένοι στην οικογένεια, τείνετε να τη προστατεύσετε. Ευαίσθητοι.

25
Η γέννησή σας την 25η ημέρα του μήνα (ενέργεια 7) έχετε τάση τελειομανίας. Έτσι γίνεστε εγωιστές και ατομιστές. Είσαστε ικανός συνομιλητής και έχετε τάση προς τα μεταφυσικά. Είσαστε ευαίσθητοι , επίμονοι. Δεν δέχεστε εύκολα εντολές, δεν σας αρέσει να σας εξουσιάζουν. Έχετε δικιά σας εργασία ή είσαστε προϊστάμενος. Είστε πιθανώς εφευρετικοί και μοναδικοί στις προσεγγίσεις δύσκολων προβλημάτων και στην εύρεση λύσεων.
26
Η γέννησή σας την 26η ημέρα του μήνα,σας βοηθά να κάνετε τη δικιά σας επιχείρηση ευκολότερα από άλλους. Έχετε καλές εκτελεστικές ικανότητες και μπορείτε να γίνετε καλός δικαστής. Πρέπει να προσπαθήσετε να είστε κύριος της επιχείρησής σας, έχετε ισχυρή επιθυμία να ελέγχετε τα πάντα. Είστε γενικά αξιόπιστοι. Σας εμπιστεύονται τη διαχείριση χρημάτων. Ιδεαλιστές. Έχετε τις καλύτερες προϋποθέσεις να επιτύχετε στον επαγγελματικό τομέα και γενικότερα να ξεπεράσετε κάθε οικονομική δυσκολία. Γενικά είσαστε κοινωνικοί και διπλωμάτες, τείνετε να χρησιμοποιήσετε την πειθώ παρά τη δύναμη σας.
27
Η γέννησή σας την 27η ημέρα του μήνα σας κάνει ιδεαλιστές. Το ανοικτό μυαλό σας δίνει την ικανότητα ευρείας συνεργασίας με το περιβάλλον σας, ανεκτικοί, γενναιόδωροί, συμπονετικοί, ευαίσθητοι. Σας αρέσει να δίνετε περισσότερα από ότι παίρνετε.
. Είσαστε φιλάνθρωποι, συναισθηματικοί. Αυτά τα γενέθλια σας βοηθούν να είστε ευρέων αντιλήψεων, ανεκτικοί, γενναιόδωροι. Είστε ο τύπος ατόμου που χρησιμοποιεί την πειθώ παρά τη δύναμη για να επιτύχει. Τείνετε να είστε πολύ ευαίσθητοι.

28
Η γέννησή σας την 28η ημέρα του μήνα (1 ενέργεια) σας δίνει αμέσως περισσότερες εκτελεστικές ιδιότητες και δυνατότητες, ηγετικό πνεύμα και δυναμικότητα στη καθοδήγηση της πορείας της ζωής σας. Έχετε αυτοπεποίθηση, όμως λύνετε δύσκολα τα μικροπροβλήματα. Ευαισθησία, με τον καιρό τα συναισθήματα σας εξασθενούν.

29
Τα γενέθλιά σας την 29η του μήνα σας κάνουν να είσαστε ιδεαλιστές, επινοητικοί, δημιουργικοί, ανήσυχοι στην εργασία σας. Ευαίσθητοι με αναλυτικές και διαισθητικές ικανότητες. Νευρικοί, ονειροπόλοι, συνεργάσιμοι.

30
Τα γενέθλιά σας τη 30η ημέρα του μήνα σας κάνουν δεινούς ρήτορες. Έχετε επιτυχία σε τομείς που είναι απαραίτητη η ικανότητα της χρήσης του λόγου. Τείνετε να γίνεστε μελοδραματικοί και θα επιτύχετε ως ηθοποιός ή μίμος. Έχετε ζωηρή φαντασία που μπορεί να σας βοηθήσει να γίνετε καλός συγγραφέας ή αφηγητής ιστοριών. Είστε ισχυρογνώμονες, έχετε Καλλιτεχνικό ταλέντο και δημιουργικότητα.

31
Τα γενέθλιά σας στις 31 του μήνα , σας κάνουν να είσαστε διοργανωτής και ηγέτης, ενεργητικός και αξιόπιστος, σκληρά εργαζόμενος αποδίδετε συχνά στον επιχειρησιακό κόσμο. Σοβαροί και ειλικρινείς. Άκαμπτοι & επίμονοι. Η ευαισθησία είναι πάντα παρούσα, αλλά το συναίσθημα είναι πιθανό να κατασταλεί. Είστε καλοί με τη λεπτομέρεια και επιμένετε στην ακρίβεια. Φιλόσοφοι αλλά χωρίς φαντασία. Αγαπάτε τα ταξίδια και φοβάστε τη μοναξιά. Πρέπει πιθανώς να παντρευτείτε νωρίς, γιατί η απόκτηση σημαντικών ευθυνών είναι απαραίτητη για τη σταθερότητά σας.

Το «λέιζερ των πνευμόνων»

Το «λέιζερ των πνευμόνων»

Ο Γιώργος Λαδάς Το «λέιζερ των πνευμόνων», θωρακοχειρουργός του Βασιλικού Νοσοκομείου Μπρόμπτον του Τσέλσι στο κεντρικό Λονδίνο, χρησιμοποιεί με μεγάλη επιτυχία μια συσκευή λέιζερ που... εξατμίζει τους καρκινικούς όγκους των πνευμόνων.

Το λεγόμενο «λέιζερ των πνευμόνων» είναι μια καινοτόμος συσκευή που μπορεί να καταστρέψει μεγάλους όγκους σε μέγεθος έως κι ενός γραμματόσημου, χρησιμοποιώντας ακτίνες φωτός που έχουν δύναμη ίση με 70 φούρνους μικροκυμάτων!

Ο ιατρός Γιώργος Λαδάς, μετά την εκπαίδευσή του στην Ελλάδα, εντάχθηκε στο ιατρικό προσωπικό του βρετανικού νοσοκομείου το 1994 κι από το 1997 έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες χειρουργικές επεμβάσεις.

Όσον αφορά τη συσκευή του λέιζερ, εκπέμπει ενέργεια 70.000 Watt ανά τετραγωνικό εκατοστό, παράγοντας θερμοκρασία μέχρι 7.000 βαθμούς Κελσίου (όσο 70 φούρνοι μικροκυμάτων μαζί), με αποτέλεσμα ο όγκος να εξατμίζεται τελικά και να εξαφανίζεται τελείως. Στη διάρκεια της επέμβασης, όλοι πρέπει να φορούν ειδικά προστατευτικά γυαλιά για να αποφύγουν τυχόν βλάβη στα μάτια τους από το λέιζερ.

Το λέιζερ επίσης μπορεί να «σφραγίσει» αμέσως τον περιβάλλοντα ιστό γύρω από τον όγκο, με συνέπεια να αποφεύγεται η αιμορραγία που συμβαίνει με τη συμβατική μέθοδο. Έτσι, μειώνεται στο μισό περίπου κι ο χρόνος που ο ασθενής παραμένει σε γενική αναισθησία (σε δύο ή τρεις ώρες κατά μέσο όρο).

Μέχρι τώρα ο κ. Λαδάς έχει κάνει πάνω από 45 αφαιρέσεις όγκων των πνευμόνων με λέιζερ, με εξαιρετικά αποτελέσματα. Ο Έλληνας γιατρός εκπαιδεύτηκε στη Γερμανία και στην Αυστρία στη νέα τεχνική, ενώ, πριν προχωρήσει στην εφαρμογή της μεθόδου, πήρε σχετική άδεια από την αρμόδια επιτροπή του βρετανικού νοσοκομείου, η οποία διασφαλίζει την ασφάλεια των ασθενών.

Τύχη...βουνόόόόό

Το ηθικό δίδαγμα ! ! !


Ένας παπάς αποφασίζει, ότι μια επίδειξη θα έδινε άλλη βαρύτητα στο Κυριακάτικο κήρυγμα, γι αυτό έβαλε 4 σκουλήκια σε 4 μπουκάλια.

- Το πρώτο σκουλήκι σε μπουκάλι που περιείχε οινόπνευμα.
- Το δεύτερο σκουλήκι σε μπουκάλι που περιείχε καπνό.
- Το τρίτο σκουλήκι σε μπουκάλι που περιείχε σπέρμα.
- Το τέταρτο σκουλήκι σε μπουκάλι που περιείχε καθαρό νερό.

Στο τέλος του κηρύγματός του ο παπάς δίνει τα αποτέλεσμα της διαδικασίας αυτής:

- Το σκουλήκι που τοποθετήθηκε στο μπουκάλι του αλκοόλ, πέθανε !
- Το σκουλήκι που τοποθετήθηκε στο μπουκάλι του καπνού, πέθανε !
- Το σκουλήκι που τοποθετήθηκε στο μπουκάλι με το σπέρμα, πέθανε !
- Το σκουλήκι που τοποθετήθηκε μέσα στο καθαρό νερό ήταν το μόνο που έζησε !

Ο παπάς απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα ρώτησε:

- Ποιο είναι λοιπόν το ηθικό δίδαγμα, από αυτήν την παραβολή;

Και μια γριούλα από το βάθος της εκκλησίας αναφωνεί:

- ΟΣΟ ΠΙΝΟΥΜΕ, ΚΑΠΝΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΗΔΙΟΜΑΣΤΕ ΔΕ ΘΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ! ! !

Τα ξεχασμένα παλιά παιχνίδια

Παρακολουθώντας κανείς τα σημερινά παιδιά, να βυθίζονται όλο και περισσότερο στους υπολογιστές, σε παιχνίδια που τα παρασύρουν μέσα σε πλασματικούς κόσμους και προσπαθούν να σκοτώσουν, να κυριεύσουν ή να κλέψουν με την βοήθεια του φανταστικού και βρώμικου τις περισσότερες φορές ήρωά τους, σκέπτομαι την εποχή που ήμουν στην ηλικία τους και αλωνίζαμε τα σοκάκια του Θραψανού, παίζοντας με τα δικά μας παιχνίδια. Βέβαια, εάν αναλογιστούμε την μεγάλη χρονολογική διαφορά, η σύγκριση είναι αδύνατη και συνάμα αδόκιμη, όμως οι συνειρμοί έρχονται αυτόματα, ενώ οι απορίες των παιδιών για αυτά τα παιχνίδια τους δημιουργούν χαμόγελα και... συμπάθεια. Προσδοκώντας λοιπόν να παρουσιάσω στα σημερινά παιδιά, τα ξεχασμένα και χαμένα στον χρόνο παιχνίδια, αλλά και με την φιλοδοξία να τα φέρω στη θύμηση αυτών που τα έπαιζαν, σχεδίασα κάποια απο αυτά ενω κάποια άλλα απλά τα καταγράφω παρακάτω. Απο τα χαρακτηριστικά στοιχεία της εποχής εκείνης (αναφέρομαι στα τέλη της δεκαετίας του 60 έως περίπου τα τέλη του 70) ήταν ότι τα πιό αγαπημένα παιχνίδια ήταν αυτά που τα φτιάχναμε μόνοι μας αφού η κατασκευή τους, η συνεχής τροποποίηση και τελειοποίησή τους αποτελούσε απο μόνη της το μεγαλύτερο ίσως παιχνίδι. Βέβαια ορισμένα απο αυτά ήταν επικίνδυνα -χωρίς να ξεχνάμε ότι και εμείς δεν ήμασταν άγιοι-, ενώ σε κάποια άλλα ο αγώνας πολλές φορές δεν ήταν απλά για την νίκη αλλά και για την διατήρηση της σωματικής μας ακεραιότητας.

Παιχνίδια που τα φτιάχναμε μόνοι μας


Δίχαλο - σφεντόνα
ξύλινο, με πετσάκια και λάστιχο κλώνο ή σαμπρέλα. Επικίνδυνο και απαγορευμένο παιχνίδι που έφτιαχναν οι μεγαλύτεροι, αφού εύκολα κάποιος μπορούσε να τραυματιστεί πολύ σοβαρά εάν χτυπούσε στο πρόσωπο ή στο κεφάλι με τις πέτρες πουεκτοξεύανε. Το χρησιμοποιούσαν για να κυνηγήσουν πουλιά, αλλα και για να συναγωνιστούν στην σκοποβολή. Ενίοτε σπάγανε κανένα τζάμι

Πατίνι με ρουλεμάν.


Η δυσκολία ήταν να βρεθούν τα ρουλεμάν. Απο κεί και πέρα υπήρχαν οι... ειδικοί που βοηθούσαν στην δύσκολη αυτή κατασκευή. Οι τελευταίες καλιτεχνικές πινελιές ήταν συνήθως μπεντόλιρες που μπροκώναμε στη φάτσα. Αγαπημένες πίστες ήταν οι αμαξωτές με ελαφρά κατηφόρα. Δύσκολα μπορεί να ξεχάσει κανείς την "τραβάγια" που έκαναν τα πατίνια στο κατήφορο

Τσούρλι με μπαγκιονέτα.

Το φτιάχναμε απο πολύ χοντρό τέλι κρεβατίνας και για τροχό βρίσκαμε απο κανένα πεταμένο παιδικό καροτσάκι. Πολύ αγαπημένο παιχνίδι, καθώς διανύαμε με αυτό ατέλειωτα χιλιόμετρα ενώ για να δοκιμάζουμε την δεξιοτεχνία μας φτιάχναμε ειδικές "πίστες" αγώνων.


Τσούρλι με μεγάλο τροχό ή τσέρκι που τα κυλούσαμε με ένα σκέτο ξύλο. Ακολουθώντας τον γενικό κανόνα που έλεγε ότι οτιδήποτε ήταν στρογγυλό έπρεπε να κυλάει, βρίσκαμε και το αντίστοιχο εργαλείο. Εδώ τα πράγματα ήταν μάλλον απλά καθώς με ένα κομμάτι ξύλο το παιχνίδι ήταν έτοιμο.

Αετός της Καθαρής Δευτέρας. (Χαρταετός)

Τα βασικά στοιχεία για την κατασκευή του χαρταετου ήταν καλάμια απο την Περβόλα που τα σκίζαμε για να φτιάξουμε το σκελετό, σπάγγος, λαδόκολα για πανί που την κολάγαμε με κουρκούτι στο περιφερειακό σπάγγο, και εφημερίδες για ουρά. Αργότερα με την εφάνιση των έγρωμων χαρτιών οι κατασκευές έγιναν περίτεχνες και εντυπωσιακές και ανέμιζαν υπερήφανα στο γήπεδο

Τα ομαδικά παιχνίδια:

Ποδόσφαιρο

Σκλαβάκια
Πόλεμο
Πετροπόλεμο
Χοστό ( Κρυφτό) (με μάνα ένα ντενεκέ)
Κάτω πά (μακρυά γαϊδούρα)
Ολυμπιακοί αγώνες

Τα παιχνίδια που παίζαμε στα πεζούλια:

Πεντόβολο
Ντάμα (απλή αλλα και υποχρεωτική)
Ποδοσφαιράκι
Σαλίγκαρο
Τρίλιζα
Βεζύρης (ξυλάς, βασιλιάς, ψωμάς, κλέφτης)

Τα "κοριτσίστικα" παιχνίδια

Μήλα
Κουτσό (ή καλόγερο)
Σκοινάκι
Λάστιχο

Άλλα παιχνίδια

Μπίλιες γυάλινες και σιδερένιες

Τάκα-τάκα
Το παιχνίδι αυτό το αποτελούσαν δυό μεγάλες κοκάλινες μπίλιες που κρεμότανε με λεπτό σχοινάκι απο ένα σιδερένιο κρίκο. Ο διαολεμένος θόρυβος που έκανε σε συνάρτηση με τα συχνά ατυχήματα που προκαλούσε το έκανε γρήγορα απαγορευμένο παιχνίδι.

Από τα παλιά παιχνίδια που χάθηκαν είναι και το σβουράκι, η "ρουλέτα του δρόμου" θα λέγαμε σήμερα. Βάλε 1, βάλε 2, πάρε 1, πάρε 2, βάλτε όλοι και πάρτα όλα.

Η πιό απλή και διαχρονική μορφή τυχερού παιχνιδιού βέβαια ήταν το κορώνα - γράμματα. Τα ποσά που εννοούμε όταν λέμε χρήματα ήταν πενηνταράκια, φράγκα (δραχμές), δίφραγγα, τάλιρα, δεκάρικα και

Προσφυγή της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία κατά του Μνημονίου στο ΣτΕ...

Προσφεύγουν κατά του Μνημονίου στο ΣτΕ

Προσφυγή της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία κατά του Μνημονίου στο ΣτΕ...


Κατόπιν απόφασης της Εκτελεστικής Γραμματείας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, κατατέθηκε σήμερα η αίτηση ακυρώσεως της Ε.Σ.Α.μεΑ. και των φορέων – μελών της, με σκοπό όλες οι περικοπές, που έχουν γίνει σε συντάξεις και επιδόματα να κηρυχτούν ως αντικείμενες στο Σύνταγμα, στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο και τις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας.

Οι λόγοι, που προβάλλονται αφορούν θέματα τόσο τυπικά όσο και ουσιαστικά. Ένας από τους βασικούς λόγους της προσφυγής του εθνικού αναπηρικού κινήματος, αποτελεί η περικοπή συντάξεων, των δώρων των εορτών, καθώς και των δώρων που αντιστοιχούν στο εξω – ιδρυματικό επίδομα (παραπληγικών και τετραπληγικών), από μια ομάδα του πληθυσμού που ακόμα και σε εύρωστες οικονομικά περιόδους επιβιώνει και διάγει υπό την δαμόκλειο σπάθη της φτώχειας και του αποκλεισμού.

Όλες αυτές οι περικοπές αποτελούν κατάφορη παραβίαση του δικαιώματος της περιουσίας, το οποίο προστατεύεται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Η αμοιβή και η σύνταξη είναι κεκτημένα δικαιώματα όλων των πολιτών αυτής της χώρας, συμπεριλαμβανομένων και των ατόμων με αναπηρία, που προστατεύονται από το Σύνταγμα και τις Διεθνείς Συμβάσεις.

Οι περικοπές αυτές θίγουν ευθέως συνταγματικά κατοχυρωμένες θεμελιώδεις αρχές του Κράτους Δικαίου και έχουν ως επακόλουθο την περιέλευση των ατόμων με αναπηρίες σε οικονομική δυσπραγία, με τρόπο απαράδεκτο άδικο και αντιβαίνοντα σε στοιχειώδεις αρχές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας της ισονομίας και της ισοπολιτείας. Τέτοιου είδους μέτρα καταστρατηγούν ευθέως συνταγματικές διατάξεις όπως την αναλογική αρχή ισότητας (άρθρο 4. παρ.1), τη λήψη θετικών μέτρων υπέρ των ομάδων που τελούν υπό συνθήκες πραγματικής ανισότητας (άρθρο 116, παρ.2) και παραβιάζουν σημαντικές διατάξεις όπως το άρθρο 22 και 25 του Συντάγματος που αποτελούν τον πυρήνα του κοινωνικού κράτους και την κατευθυντήρια αρχή του κράτους δικαίου. Επιπλέον, παραβιάζουν ευθέως την παρ. 6 του άρθρου 21 του Συντάγματος που αναφέρεται ρητά στα άτομα με αναπηρία.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους ασθενέστερους των ασθενέστερων αυτής της χώρας, τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της οικονομικής κρίσης, που η νομοθετική και εκτελεστική εξουσία αμφισβητούνται, το εθνικό αναπηρικό κίνημα καταφεύγει στην δικαστική εξουσία ως την ύστατη λύση για τη διαφύλαξη των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Ελλήνων και Ελληνίδων με αναπηρία και των οικογενειών τους, με την ελπίδα να δοθεί τέλος σε αυτό τον Γολγοθά.

(18/9) Χρόνια Σας Πολλά


Η Αθήνα Πρωτεύουσα του Ελληνικού Κράτους

18 Σεπτεμβριου 1834 -Μετά την απελευθέρωση, με πρωτοβουλία του Βασιλιά Όθωνα, η Αθήνα χαρακτηρίζεται νέα πρωτεύουσα και ανοικοδομείται από τον Κλεάνθη, τον Schubert και τον Leo von Klenze. Ως πρωτεύουσα του νέου ελληνικού κράτους και κέντρο των πολιτικών εξελίξεων, η Αθήνα υπήρξε τόπος γεγονότων-οροσήμων της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Τις επόμενες δεκαετίες η Αθήνα ανοικοδομήθηκε κατά τα πρότυπα σύγχρονης πόλης.
Η επόμενη φάση μεγάλης επέκτασης ήταν το 1923 μετά τη Μικρασιατική καταστροφή, οπότε πολλές γειτονιές δημιουργήθηκαν, κυρίως άναρχα, από πρόσφυγες της Μικράς Ασίας. Κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο η πόλη κατακτήθηκε από τους Γερμανούς και ιδιαίτερα κατά τα τελευταία χρόνια του πολέμου υπέφερε πάρα πολύ και υπέστη μεγάλες καταστροφές. Μετά τον πόλεμο η πόλη άρχισε ξανά να μεγαλώνει, ιδιαίτερα κατά τη δεκαετία του '60 οπότε παρατηρήθηκε έκρηξη στην οικοδομική δραστηριότητα, με την ανέγερση πολλών πολυκατοικιών τόσο στο κέντρο όσο και στα προάστια της Αθήνας.
Η συνέχεια είναι γνωστή....

Πως μπήκε μες την τρυπα, ο Αριστείδης ο Καμάρας...

Ο Αρης πέτυχε μια από τις μεγαλύτερες (σε αξία και ενδεχομένως και σε σημασία) νίκες στην ευρωπαϊκή του ιστορία επί της κατόχου του τίτλου Ατλέτικο Μαδρίτης. Με αφορμή αυτή τη μεγάλη επιτυχία ας θυμιθούμε μερικά παιχνίδια Ελληνικών ομάδων, που συζητήθηκαν σε όλη την Ευρώπη.

Έχουμε ξεχωρίσει τις τρεις ευρωπαϊκές διοργανώσες και σημειώνουμε το τοπ-10 για πρωταθλητριών και ΟΥΕΦΑ και το τοπ-5 για το (έτσι και αλλιώς από παλιά υποβαθμισμένο) Κύπελλο Κυπελλούχων.

Ξεχωρίζουν ο θρίαμβοι του Παναθηναϊκού με Ερυθρό Αστέρα και Άγιαξ, της ΑΕΚ με την ΚΠΡ (και τη μεγάλη βραδιά του Χρηστίδη στα πέναλτι), ο θρίαμβος του Άρη στην Περούτζια, του Ολυμπιακού με την Σέλτικ, του ΠΑΟΚ με την Άρσεναλ, του Πανιωνίου με την Ατλέτικο Μαδρίτης αλλά και πολλά άλλα. Απολαύστε τα.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ – ΤΟΠ 10

1. (1970-71) Ημιτελικά - ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ

Παναθηναϊκός-Ερυθρός Αστέρας 3-0 (1', 54΄Αντωνιάδης, 65’ Καμάρας).


2. (1995-96) Ημιτελικά – ΑποκλείστηκεΑγιαξ-Παναθηναϊκός 0-1 (87’ Βαζέχα).


3.(2008-09) Ομιλος – ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ

Ιντερ-Παναθηναϊκός 0-1 ( 69’ Σαριέγκι)

4. (1978-79) – Πρώτος γύρος – ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ

ΑΕΚ-Πόρτο 6-1 (4’, 20’ Μπάγιεβιτς, 17’ Αρδίζογλου, 39’ Κωνσταντίνου, 59’ Νικολάου, 60’ Μαύρος – 50’ Ολιβέιρα)


5. (2007-08) – Ομιλος - ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ

Βέρντερ Βρέμης-Ολυμπιακός 1-3 (32’ Αλμέιδα - 72’ Στολτίδης, 82’ Πατσατζόγλου, 86’ Κοβάσεβιτς).


6. (1999-00) – Ομιλος – ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ

Παναθηναϊκός-Γιουβέντους 3-1 (7’ Σόουζα, 56’ Μπασινάς πεν., 65’ Βαζέχα – 24΄Ιντζάκι)

7. (1974-75) – Α’ γύρος – ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ

Ολυμπιακός-Σέλτικ 2-0 (2’ Κρητικόπουλος, 24’ Σταυρόπουλος).

8. (1983-84)- Α’ γύρος – ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ

Ολυμπιακός-Αγιαξ 2-0 (94’ , 118’ Αναστόπουλος).

9. (2002-03) – Ομιλος – Αποκλείστηκε

Ολυμπιακός-Μπάγερ Λεβερκούζεν 6-2 (27’ Κλαιν αυτ., 38’ Γιαννακόπουλος, 44’ , 64’ πεν και 73’ Τζόρτζεβιτς, 78’ Ζέτεμπεργκ – 22’ Ελευθερόπουλος αυτ., 87’ πεν. Σνάιντερ)

10. (2008-09)- Ομιλος – ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ

Βέρντερ Βρέμης-Παναθηναϊκός 0-3 ( 58’ Μάντζιος, 70’ Καραγκούνης, 83’ Τζιώλης).



ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΥΕΦΑ – ΤΟΠ 10

1. (1976-77) Προημιτελικά - ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ

ΑΕΚ-ΚΠΡ 3-0 (7-6 πεν.)


2. (1979-80): Δεύτερος γύρος - ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ

Περούτζια-Αρης 0-3


3. (1979-80) Δεύτερος Γύρος - ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ

Ντέρμπι-ΑΕΚ 2-3

4. (2009-10): Φάση των “32” - ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ

Ρόμα-Παναθηναϊκός 2-3

5. (1971-72) – 1ος γύρος – ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ

Πανιώνιος-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0

6. (2008-09) – Ομιλος – ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ Ολυμπιακός-Μπενφίκα 5-1

7. (1997-98) – Πρώτος Γύρος –ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ

ΠΑΟΚ-Αρσεναλ 1-0



8. (1985-86) – Πρώτος Γύρος – Αποκλείστηκε

ΑΕΚ-Ρεάλ Μαδρίτης 1-0



9. (1975-76) – Πρώτος Γύρος – Αποκλείστηκε

ΠΑΟΚ-Μπαρτσελόνα 1-0



10. (1998-99) – Πρώτος Γύρος – ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ

ΑΕΚ-Φερεντσβάρος 4-0

ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΩΝ - ΤΟΠ 5

1. (1992-93) - ΔΕΥΤΕΡΟΣ γύρος – ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ

Μονακό-Ολυμπιακός 0-1

2. (1984-85) – Δευτερος Γύρος – ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ

Σερβέτ-Λάρισα 0-1

3. (1979-80) – Πρώτος Γύρος – ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ

Πανιώνιος-Τβέντε 4-0

4. (1973-74) – Πρώτος Γύρος - ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ

ΠΑΟΚ-Λυών 4-0

5. (1981-82) – Πρώτος Γύρος – Αποκλείστηκε

ΠΑΟΚ-Αϊντραχτ Φρ. 2-0 (4-5 πεν.)

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)