Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Αντισυνταγματικές οι μειώσεις των αποδοχών των δικαστών και αφορολόγητο το 25%. Κι εμείς κύριε;


Silhouette of scales of Lady Justice holding scalesΜε δύο αποφάσεις του το λεγόμενο Μισθοδικείο, αφενός έκρινε αντισυνταγματικές τις μειώσεις των αποδοχών των δικαστών, οι οποίες επανέρχονται πλέον στα επίπεδα προ του μνημονίου 2 και προφανώς τώρα θα πρέπει να τις καταβάλει ο ελληνικός λαός αναδρομικά και αφετέρου έκρινε αφορολόγητο το 25% των ακαθαρίστων αποδοχών των δικαστών!!!
Το δικαστήριο αυτό επικαλείται παραβίαση του Συντάγματος από την πλευρά της κυβέρνησης και της τρόϊκας σε ότι αφορά τους μισθούς των δικαστών. Δεν διαφωνούμε για την παραβίαση του Συντάγματος στο θέμα αυτό, όμως αναρωτιόμαστε γιατί οι δικαστές δεν βγάζουν αντισυνταγματικές όλες εκείνες τις ενέργειες και τις διατάξεις της κυβέρνησης που εξαθλιώνουν ωμά τους απλούς Έλληνες  πολίτες;;;
Δεν είναι άραγε αντισυνταγματικό το μνημόνιο το οποίο οι ίδιοι δικαστές το έβγαλαν συνταγματικό; Δεν είναι άραγε αντισυνταγματικά, το ΕΕΤΗΔΕ, οι απολύσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, οι μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, η παράλογη και απάνθρωπη φορολογία, η δήμευση των περιουσιών, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, οι φυλακίσεις και οι κατασχέσεις για μικροοφειλές στην εφορία, όταν τα μεγαλολαμόγια έχουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό και δεν ελέγχονται κ.λ.π.;;;
Δυστυχώς, ούτε η Δικαιοσύνη μπορεί να προστατέψει τους Έλληνες και τώρα πλέον ο «σώζων εαυτόν σωθήτω». Μόνη λύση η δημοκρατική αυτοοργάνωση των πολιτών.
Πέτρος  Χασάπης

Καλή πρωτοχρονιά με το "Αλάτι της Γης"

Ουρές για τα τέλη κυκλοφορίας. Στα χέρια της πολιτικής ηγεσίας η παράταση

Ουρές για τα τέλη κυκλοφορίας. Στα χέρια της πολιτικής ηγεσίας η παράταση
Το αδιαχώρητο επικρατεί στις τράπεζες και τις εφορίες με τους φορολογούμενους που σπεύδουν την τελευταία στιγμή να πληρώσουν φόρους και τέλη, να παραλάβουν τον κλειδάριθμο και να παραδώσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους καθώς αδυνατούν να καταβάλλουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2014.
Σήμερα το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να αποφασίσει αν θα παρατείνει την προθεσμία που εκπνέει το μεσημέρι για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2014 και των δόσεων του φόρου εισοδήματος, του φόρου ακίνητης περιουσίας των ετών 2011, 2012 και 2013.
Σε κάθε περίπτωση η παράταση της προθεσμίας θα διευκολύνει τους φορολογούμενους αφού μέχρι χθες περίπου 1,5 εκατ. ιδιοκτήτες Ι.Χ. αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών σε σύνολο 5,5 εκατ. δεν είχαν περάσει από το ταμείο των τραπεζών ή τα ΕΛΤΑ για να καταβάλλουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2014.
Την ίδια ώρα όμως χιλιάδες πολίτες περιμένουν στην ουρά της εφορίας για να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους καθώς αδυνατούν να πληρώσουν τα «τσουχτερά» τέλη κυκλοφορίας ειδικά για τα μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα. Από τις αρχές Νοεμβρίου μέχρι σήμερα περισσότερα από 100.000 αυτοκίνητα τέθηκαν σε ακινησία ενώ από το 2009 έχουν κατατεθεί περισσότερες από 1,4 εκατ. πινακίδες οχημάτων.
Η αγανάκτηση των φορολογούμενων είναι μεγάλη καθώς χθες υπήρξαν περιπτώσεις που η αναμονή στην ουρά έφτανε και ξεπερνούσε τις τέσσερις ώρες, όπως για παράδειγμα στη ΔΟΥ Αμαρουσίου και στη ΔΟΥ Χαλανδρίου.
Μέχρι το μεσημέρι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν:
1. Την δόση του φόρου εισοδήματος για το οικονομικό έτος 2013. Σημειώνεται ότι από την 1η Ιανουαρίου 2014 όσοι δεν εξοφλούν εμπρόθεσμα τις οφειλές τους δεν θα επιβαρύνονται με προσαύξηση 1% για κάθε μήνα που καθυστερούν να πληρώσουν την οφειλή τους αλλά θα καταβάλλουν τόκο περίπου 0,72% για κάθε μήνα (8,75% ετησίως) ενώ αν ο φόρος δεν καταβληθεί το αργότερο εντός 2 μηνών από την παρέλευση της νόμιμης προθεσμίας καταβολής, θα επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με ποσοστό 10% του φόρου που δεν καταβλήθηκε εμπρόθεσμα.
2. Τα τέλη κυκλοφορίας του 2014. Σε περίπτωση εκπρόθεσμης καταβολής των τελών το πρόστιμο είναι ισόποσο της αξίας του σήματος. Για όσους καταθέτουν τις πινακίδες τους η εφορία ζητά:
- Δήλωση ακινησίας.
- Άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου
- Πινακίδες
- Υπεύθυνη δήλωση ότι το αυτοκίνητο θα σταθμεύσει σε κλειστό ιδιόκτητο χώρο.
- Ταυτότητα ή σχετική εξουσιοδότηση αν ο ίδιος δεν είναι ο ιδιοκτήτης.
- Φωτοτυπία της δήλωσης εισοδήματος όπου να αποδεικνύεται ποιος είναι ο κάτοχος του Ι.Χ.
- Απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους.
3. Την πέμπτη δόση του ΦΑΠ για τα έτη 2011 και 2012 και την τρίτη δόση του ΦΑΠ του έτους 2013.
Στο υπουργείο Οικονομικών υπολογίζουν ότι τα συνολικά έσοδα από τους φόρους αυτούς θα φθάσουν τα 1,5 δισ. ευρώ ενώ ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης για τα αυτοκίνητα 1.929 κυβικών εκατοστών και άνω, τις πισίνες και τα αεροσκάφη θα πρέπει να καταβληθεί εφάπαξ με έκπτωση 1,5% μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2014.
Κλειδάριθμοι
Μεγάλες ουρές παρατηρούνται και στο Μητρώο των εφοριών όπου απευθύνονται οι φορολογούμενοι για να παραλάβουν τον κλειδάριθμο. Όσοι έχουν παλιούς κωδικούς και δεν καταφέρουν να παραλάβουν σήμερα τον κλειδάριθμο θα πρέπει να γνωρίζουν ότι από αύριο απενεργοποιούνται οι λογαριασμοί τους δεν θα έχουν πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Για να αποκτήσουν λογαριασμό θα πρέπει να υποβάλουν ξανά αίτηση για την παραλαβή κωδικών πρόσβασης και κλειδαρίθμου.
Υπενθυμίζεται ότι οι εφορίες θα είναι κλειστές για το κοινό την Πέμπτη και την Παρασκευή ενώ οι προθεσμίες εκπλήρωσης των υποχρεώσεων των πολιτών θα παραταθούν. Οι εφορίες θα παραμείνουν κλειστές για να προσαρμοστούν τόσο οι υπάλληλοι όσο και τα ηλεκτρονικά συστήματα στις αλλαγές που φέρνει ο νέος Κώδικας Φορολογικών Διαδικασιών από το νέο έτος.

Πολύδωρας, Καρατζαφέρης και Κωνσταντίνος ετοιμάζουν τη Λαϊκή Δεξιά. Οι κρυφές δημοσκοπήσεις

Tι αναφέρουν οι πληροφορίες ότι οι Βύρων Πολύδωρας, Γιώργος Καρατζαφέρης και βασιλιάς Κωνσταντίνος ετοιμάζουν τη Λαϊκή Δεξιά;

Σύμφωνα με το news4all.gr, η διαγραφή Πολύδωρα από τη ΝΔ, πυροδότησε νέα σενάρια για τη
δημιουργία εκείνης της παράταξης που θα κινείται στο χώρο της λεγόμενης Λαϊκής Δεξιάς.

Η ΝΔ από τη στιγμή που εισήλθε στο club των μνημονιακών δυνάμεων, έχασε τους δεσμούς της με την παραδοσιακή της βάση, όχι μόνο λόγω της κακής σχέσης Καραμανλή – Σαμαρά αλλά και γιατί πάρθηκαν μέτρα που έπληξαν την μικρομεσαία οικονομία και κατ” επέκταση και τη χώρα. Ακόμη η εποχή Σαμαρά σηματοδότησε και τη διάσπαση της ΝΔ με τη δημιουργία του κόμματος Καμμένου, αλλά και την απομάκρυνση της Μπακογιάννη από τα πολιτικά δρώμενα.

Από την άλλη ο Καρατζαφέρης, έχοντας δει τα πρωτοκλασάτα στελέχη του, Βορίδη και Γεωργιάδη, να ασπάζονται τη ΝΔ και τον Σαμαρά, που πριν δύο χρόνια χλεύαζαν, βγαίνει «νικητής» στο παιχνίδι της σταθερότητας των θέσεων, όταν άλλοι στο βωμό της εξουσίας, αλλάζουν στάση 180 μοιρών.

Ακόμη ο Καρατζαφέρης, δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα Σαμαρά για τη μεγάλη ευρωπαϊκή δεξιά που τελικά κατέληξε σε μεγάλη συρρίκνωση, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις αλλά και η οργή του κόσμου στις συνεχιζόμενες φοροεπιδρομές.

Η επιστροφή της οικογένειας του τέως Βασιλιά, αλλά και όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τη δημιουργία κόμματος, είτε του ιδίου είτε κάποιου εκ των υιών του, μόνο τυχαία δεν είναι.

Ο Κωνσταντίνος ποτέ δεν έκρυψε το πολιτικό του ενδιαφέρον για την Ελλάδα, καθώς η τελευταία του παρέμβαση, για καταπολέμηση των φαινομένων της βίας, που «προσβάλλουν βάναυσα τόσο την Ελληνική ιστορία όσο και την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό», ερμηνεύτηκε ως επισήμανση κάποιου που ενδιαφέρεται για κάτι πιο θεμελιώδες και όχι μόνο για την καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη.

Κωνσταντίνος, Πολύδωρας και Καρατζαφέρης, είναι σήμερα σταθεροί συνομιλητές, όπως αναφέρουν πηγές, κινούνται δε στον ίδιο ιδεολογικο-πολιτικό χώρο.

Η αναμενόμενη ένωσή τους, το πιθανότερο υπό τον πολιτικό σχηματισμό ενός εκ των υιών του «τέως», θα φέρει ένα ακόμη ισχυρό πλήγμα στα πλευρά της ΝΔ που σήμερα κινείται πέρα από τα συνηθισμένα όρια μιας κυβερνητικής φθοράς.

Κρυφές δημοσκοπήσεις φέρουν τη δημιουργία ενός τέτοιου σχηματισμού μεταξύ 10-12%, απορροφώντας όλες εκείνες τις δυνάμεις της παραδοσιακής δεξιάς αλλά και του κεντρώου χώρου, που σήμερα δηλώνουν αναποφάσιστοι και που φυσικά δεν βρίσκουν καμία αγαλλίαση στις καιροσκοπικές κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ ή της δράσης των 58. Δεδομένη πρέπει να θεωρείται και η συρρίκνωση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής, αφού η οργισμένη δεξιά ψήφος θα βρει ένα περισσότερο συντηρητικό και με κυβερνητική προοπτική καταφύγιο.

Στο εγχείρημα της Λαϊκής Δεξιάς, θα προστρέξει ακόμη και μεγάλη ομάδα Καραμανλικών, που υπό το καθεστώς της πολιτικής Στουρνάρα και την πλήρη ανοχή Σαμαρά, βλέπει να χάνει τους συνδέσμους της με την κοινωνία. Οι Καραμανλικοί, πιστεύουν πως πρέπει πολύ γρήγορα να βρεθεί το μεταβατικό στάδιο για το μέλλον της κεντροδεξιάς, προτού φτάσουν στις καταστροφικές διπλές εκλογές της ανοίξεως 2014, οπότε και θα είναι αργά για να «δικαιολογήσουν» στην κοινή γνώμη την όποια μεταπήδησή τους σε άλλους φορείς. Άλλωστε μία κρίση φέρνει διάλυση παραδοσιακών κομμάτων και αυτό είναι ιστορικό δεδομένο.

Το εγχείρημα της Λαϊκής Δεξιάς βρίσκει «σύμφωνο» και το κόμμα των ΑΝΕΛ, όπου σε μία τέτοια περίπτωση, το σενάριο μελλοντικής συγκυβέρνησης, θα φέρει και ουσιαστική επανένωση της σήμερα διασπασμένης κεντροδεξιάς παράταξης. Αλλά κυρίως μία σοβαρή εναλλακτική λύση στη διακυβέρνηση της χώρας, όπως υποστηρίζουν οι φίλοι των ΑΝΕΛ, μακριά από τις υφιστάμενες εθνικές υποτέλειες που έχει φέρει η προσχώρηση της σημερινής ΝΔ στο μνημόνιο, υπογεγραμμένο από το πάλαι ποτέ μεγάλο ΠΑΣΟΚ.
http://www.freepen.gr/2013/12/blog-post_2414.html

Τζαφάρ - 2 λεπτά για χίλιες λέξεις...

HAPPY NEW YEAR 2014







tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)