Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Ε.Δ.



  

                                                          ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

1.-Το Συντονιστικό   Συμβούλιο  των  τριών   Ενώσεων   συναντήθηκε   την 09-01-2013 με τον Υφυπουργό Εθνικής Αμυνας κο Δ.Ελευσινιώτη στο Γραφείο του κου ΥΦΕΘΑ , με συμμετοχή και Επιτελών του. Τα θέματα που συζητήθηκαν και οι απαντήσεις που λάβαμε αναφέρονται κατωτέρω :
α.-Αποφυγή διπλών περικοπών  στις συντάξεις των αποστράτων και μη προσμέτρηση στο προς περικοπή ποσό των Μερισμάτων και των ΕΚΟΕΜ.
Ο κος ΥΦΕΘΑ απήντησε οτι έκανε ότι έπρεπε να κάνει και η αρμοδιότητα αυτή είναι τώρα στο υψηλότερο επίπεδο. Υπάρχει πιθανότητα να μην προσμετρηθεί το ΕΚΟΕΜ
β.-Μη περικοπή των συντάξεων για τους εργαζόμενους αποστράτους για ένα χρόνο , οι οποίοι εξαιρούνται από σχετική ρύθμιση του Υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με απόφαση του ΓΛΚ. Ο κος ΥΦΕΘΑ είπε οτι θα αναλάβει σχετικές ενέργειες.
γ.-Είσοδος αποστράτων στις Λέσχες άλλων Οπλων και κυρίως στην Επαρχία. Εδώ υπάρχει το πρόβλημα οτι στην ουσία πλην της ΛΑΕΔ , όλες οι άλλες Λέσχες υπάγονται στον Σ.Ξ. για τις οποίες οι εν ενεργεία και απόστρατοι πληρώνουν εισφορά σε αντίθετη με τους αντίστοιχους του Π.Ν. και της Π.Α. που δεν πληρώνουν. Ο κος ΥΦΕΘΑ ανέθεσε στο Συντονιστικό να του υποβάλει πρόταση που θα περιλαμβάνει και αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που αφορά τις Λέσχες , ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα.
δ.-Μείωση επιτοκίου δανεισμού από ΑΟΟΑ και επέκταση του χρόνου αποπληρωμής , γιατί πολλοί απόστρατοι δεν μπορούν πλέον να πληρώσουν. Ο κος ΥΦΕΘΑ είπε οτι θα το εξετάσει.
ε.-Αλλαγή της Υπουργικής απόφασης που αφορά τον παραθερισμό, σχετικά με την μοριοδότηση των αποστράτων , ώστε να μην ακολουθούν την μοριοδότηση των εν ενεργεία , αλλά να έχουν δικό τους σύστημα που θα καθορίζεται από τις Ενώσεις.
 στ.-Δημιουργία Γραφείου Συντονιστικού των τριών Ενώσεων  στο ΥΠΕΘΑ , που θα στελεχώνεται από τις Ενώσεις. Ο κος ΥΦΕΘΑ είπε οτι θα το εξετάσει
ζ.-Η συζήτηση διεξήχθη σε καλό κλίμα και η θέση του κου ΥΦΕΘΑ είναι η χρησιμοποίηση των αποστράτων , άμισθα ,  όπου αυτό είναι δυνατόν.
2.-Γνωρίζεται επίσης οτι το Συντονιστικό των τριών Ενώσεων σε συνεργασία με το Δ.Σ. των τριών Ενώσεων  Αποστράτων (ΕΑΑΣ , ΕΑΑΝ , ΕΑΑΑ ) προσέφυγαν  στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της συνταγματικότητας του Μνημονίου ΙΙΙ (ν.4033/12) , διεκδικώντας την κατάργηση του, και την επιστροφή των αχρωστήτως καταβληθεισών αποδοχών των Μελών τους από την 1η Αυγούστου 2012.

3. Το Συντονιστικό απεφάσισε την ανάθεση αμισθί καθηκόντων νομικού  του Συμβούλου  στον Αντιστράτηγο ε.α. (Δ) Θ. Καρανίσα επίτιμο Πρόεδρο Αναθεωρητικού Δικαστηρίου μέλος του Δ.Σ./ΕΑΑΣ.

           
Αντιστράτηγος  ε.α.             Π.Μαυροδόπουλος     Πρόεδρος ΕΑΑΣ
Υποστράτηγος  ε.α.             Ε,Δανιάς                Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΣ
Αντιναύαρχος   Π.Ν. ε.α.     Σ.Περβαινάς                Πρόεδρος ΕΑΑΝ
Αντιπλοίαρχος (Ε) Π.Ν. ε.α.Γ.Τζικάκης             Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΝ
Αντιπτέραρχος (Ι) Π.Α. ε.α. Κ.Ιατρίδης                    Πρόεδρος ΕΑΑΑ
Επισμηναγός (Ι) Π.Α. ε.α.    Γ.Κασσαβέτης      Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΑ

Εφαρμογή σχεδίου «Πυθία» στην Ελλάδα

Για πρώτη φορά οι απειλές του «σχεδίου Πυθία" με ονοματεπώνυμο. Απαιτείται η παρέμβαση του ανακριτή για να καλέσει τον τ. υπουργό που χειρίζεται την υπόθεση, καθώς και την υπόθεση των υποκλοπών
Αυτή η κατάθεση μπορεί να οδηγήσει στην φυλακή όλους τους εμπλεκόμενους που διέλυσαν την Ελλάδα. Πολιτικούς, δημοσιογράφους, εκδότες, τραπεζίτες.
"Εάν υπογράψεις, πέφτετε". Αυτό ήταν το μήνυμα προς την κυβέρνηση Καραμανλή τον Απρίλη του 2008.
Πολλά έχουν ακουστεί για την πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή και τα υπόγεια νήματα που κίνησαν ξένες δυνάμεις για να ανακόψουν την πολιτική των αγωγών.Μία απόφαση Εθνικής σημασίας που θα καθιστούσε την Ελλάδα πανίσχυρο ενεργειακό κόμβο, με ότι αυτό συνεπάγεται στο παγκόσμιο γεωπολιτικό παιχνίδι.
Μέχρι σήμερα, έχουν ακουστεί πολλά, με επίκεντρο τον αγωγό πετρελαίου Μπουργκάς -. Αλεξανδρούπολη που όπως φημολογείται, επέσυρε δυσφορία και απειλές προς την Ελληνική κυβέρνηση με απόγειο το περιβόητο "σχέδιο Πυθία" Σήμερα, αποκαλύπτεται το σημείο εκκίνησης της πραξικοπηματικής πτώσης της τότε κυβέρνησης, την ευθεία απειλή στον αρμόδιο υπουργό από τον πρέσβη υπερδύναμης.
Η αποκάλυψη αυτή, αν και έχουν περάσει 5 χρόνια από το συμβάν, γίνεται εξαιρετικά επίκαιρη από δύο παράγοντες:
Τα τεράστια κοιτάσματα φυσικού αερίου που πλέον αποδεικνύεται πως έχει το υπέδαφος της Ελλάδας, αλλά και η υπόθεση πώλησης της ΔΕΠΑ που το έντονο Ρωσικό ενδιαφέρον αναζωπυρώνει τις εντάσεις παρά την λαίλαπα του παπανδρεϊκού καθεστώτος. Όλα δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει ακόμα ελπίδα. Αυτή η αειφόρος Πατρίδα δεν άξιζε την ύβρη που της επιφυλάξαμε, την ντροπή που οφείλουμε σαν λαός να ξεπλύνουμε για να κοιτάξουμε με υπερηφάνεια τις επόμενες γενιές.
Το κεντρικό πρόσωπο δεν είναι άλλος από τον τότε αρμόδιο υπουργό ανάπτυξης, Χρήστο Φώλια. Ο διάλογος που θα διαβάσετε είναι δια στόματος του ιδίου σε στενό κύκλο συνομιλητών.Η σημασία τους όμως δεν επιτρέπει την αποσιώπηση τους.
Ήταν Απρίλης του 2008, όταν ο Χρήστος Φώλιας υπέγραφε την συμφωνία για τον υποθαλάσσιο αγωγό φυσικού αερίου Νοβοροσίνσκ - Βουλγαρίας. Η συμφωνία ήταν μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας. Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος των γεγονότων που επακολούθησαν και όχι ο αγωγός πετρελαίου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη. Το φυσικό αέριο ήταν το κλειδί. Αυτός ο αγωγός λοιπόν, είχε δύο παρακλάδια.
Το πρώτο θα στόχευε στην καρδιά της Ευρώπης, περνώντας από Ουγγαρία - Αυστρία.Το δεύτερο και σημαντικότερο, θα περνούσε από Ελλάδα - Ιταλία.
15 ημέρες πριν την υπογραφή, τον Μάρτη του 2008 δηλαδή, ο υπουργός ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας, δέχεται πρόσκληση και συναντά τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα.Για να ακούσει έκπληκτος την ευθεία απειλή:
Εάν υπογράψετε την συγκεκριμένη σύμβαση (για τον αγωγό φυσικού αερίου επαναλαμβάνουμε), να θυμάστε ότι έρχεστε σε αντίθεση με ύψιστα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ. Κάτι το οποίο δεν θα επιτρέψουμε να περάσει έτσι "...
Τα γεγονότα που επακολούθησαν είναι πλέον γνωστά σε όλους.
Στις 20 - 25 Απριλίου του 2008 ήταν και ο μήνας που έγινε η εμπλοκή με πράκτορες ξένων δυνάμεων, πάνω στην διαδρομή που ακολουθούσε ο τότε πρωθυπουργός. Αυτό που έγινε γνωστό ως "σχέδιο Πυθία".
 Η πολιτική Καραμανλή δεν άλλαξε και πλέον ακολούθησε το χάος.
Το φιάσκο του Βατοπαιδίου που ξεκίνησε ως παρακμιακή καταγγελία πολιτικού εκβιασμού και ξαφνικά γιγαντώθηκε από μεγάλα κανάλια, που όπως είδαμε πρόσφατα μόνο χαμένα δεν βγήκαν από την όλη ιστορία.
Το χάος του Δεκέμβρη του 2008. Η ύποπτη φυγάδευση Χριστοφοράκου - Καραβέλα στην οποία ενεπλάκησαν "φιλικά" προς την Δύση πολιτικά πρόσωπα, με τα τηλεγραφήματα που "αργούσαν" να φτάσουν.
Το ολοκαύτωμα της Αττικής το 2009 με τους προφανείς νυχτερινούς εμπρησμούς και τα κωμικά πλάνα του Παπανδρέου στα καμμένα εδάφη μεταξύ των εξορμήσεων σε παραλίες.
Αλλά και ένα πλήθος περίεργων γεγονότων, όπως η επιμονή του τότε υποπροξένου στην Θεσσαλονίκη να παρατείνει την θητεία του, αλλά και οι συχνές του επισκέψεις στο Άγιον Όρος.Ήθελε να βεβαιωθεί ότι όλες οι υποθέσεις θα έλθουν εις πέρας?
Όμως κανείς εξ αυτών που ενεπλάκησαν στην εκστρατεία αναχαίτισης των ενεργειακών ανοιγμάτων δεν βγήκε χαμένος. Εκδότες απέλαβαν θαλασσοδάνεια από τη νέα διακυβέρνηση, επιχειρηματίες των ΜΜΕ είδαν τις υποθέσεις τους να πηγαίνουν στο αρχείο, η μόνη χαμένη είναι η Ελλάδα και ο Ελληνικός λαός που είδε την ζωή του να καταστρέφεται και την πατρίδα να υποθηκεύεται μέσα σε λίγους μήνες.
Το μήνυμα αυτής της αποκάλυψης είναι σαφές και προς πολλές κατευθύνσεις. Πρώτα στην δικαιοσύνη και ειδικότερα στον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση του "Σχεδίου Πυθία" και των Υποκλοπών. Οι δύο υποθέσεις έχουν πλέον συγχωνευθεί. Η κλήση του τ. υπουργού κυρίου Φώλια είναι επιβεβλημένη. Η μαρτυρία του θα δώσει τον κρίκο που λείπει για την αλληλουχία και την συνάφεια των γεγονότων ώστε η δικαιοσύνη να διαλευκάνει το βρώμικο σχέδιο των συμφερόντων και να προσάγει όσους εμπλέκονται. Είναι αδιανόητο ένας ακέραιος λειτουργός να αγνοήσει αυτό το γεγονός.
Έπειτα, στους κυρίους των ΜΜΕ που επιμένουν ακόμα και σήμερα να αρθρογραφούν, η μόνη φάρσα που παίχτηκε ήταν αυτή της κυβέρνησης Παπανδρέου, της οποίας κομπάρσοι υπήρξαν πολλοί καθεστωτικοί κονδυλοφόροι. Πρέπει επιτέλους να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν.
Οι αποκαλύψεις της Deutche Bank που επιβεβαιώνει αυτό που κάποιοι γνώριζαν πολύ καιρό πριν. Οι ραγδαίες εξελίξεις με την ΔΕΠΑ. Τι θα πράξει η πολιτική ηγεσία? Θα περιμένει την κατάσχεση των κοιτασμάτων βάσει της λεόντειας δανειακής σύμβασης που αποτελεί παγκόσμια παπανδρεϊκή ευρεσιτεχνία? Ή θα υψώσει τώρα ανάστημα για να πει επιτέλους "Ως Εδώ"?
Ο Καραμανλής δυστυχώς είχε τον ανυποψίαστο λαό απέναντι του ως θύμα αυτής της κολοσσιαίας προπαγάνδας. Τώρα οι συνθήκες έχουν αλλάξει. Οι πρώην διαμορφωτές της κοινής γνώμης μοιάζουν έντρομες καρικατούρες. Μπροστά σε μία ανυποχώρητη πατριωτική στάση ο λαός θα σταθεί παραστάτης. Σε απόπειρα εκποίησης και μειοδοσίας, θα είναι πλέον αμείλικτος τιμωρός.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

"Κόψτε τους μισθούς για να πάρετε εξοπλισμούς", λένε οι δανειστές!!!!!

Πρόσφατα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος μιλώντας σε ανώτατους αξιωματικούς, είπε ότι “ο Σαμαράς από τα ταξίδια του στο εξωτερικό (σ.σ. ΗΠΑ,Ρωσία) θα φέρει εξοπλισμούς”. Οι αξιωματικοί εξεπλάγησαν. Το ίδιο και οι δημοσιογράφοι στους οποίους ο κ.Παναγιωτόπουλος την ίδια ημέρα εξέφρασε την ίδια άποψη.
Πριν μερικές ημέρες η εφημερίδα New York Times δημοσίευσε ρεπορτάζ ,στηριζόμενο σε δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Άντερς Φον Ράσμουσεν, σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα δαπανά πολλά για την άμυνά της, αλλά όχι για εξοπλσμούς! Το πρόβλημα το επικεντρώνουν στην μισθοδοσία το ποσοστό της οποίας το ανεβάζουν στο 73% των αμυντικών δαπανών! Κάτι τρέχει…
Αυτό επισημαίνει και ο συνάδελφος Πασχάλης Κορωναίος σε ρεπορτάζ του στην Ελευθεροτυπία, στο οποίο αναφέρει ότι όλα δείχνουν πως “εν μέσω κρίσης και σκληρής λιτότητας ,η κυβέρνηση προετοιμάζει ένα νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα,με αγορές μέσω διακρατικών συμφωνίων στο όνομα της Εθνικής Άμυνας”.
Κάπως έτσι εξηγείται και η εμμονή των δανειστών για περικοπές στους μισθούς των στρατιωτικών αλλά και στο μέγεθος των ελληνικών δυνάμεων που από …x large θέλουν να τις κάνουν…x small!
Το σενάριο το οποίο στηρίζουν με νύχια, δόντια όλο το σάπιο σύστημα του παρελθόντος ,προβλέπει “παραγγελίες τώρα, πληρωμές αργότερα”. Από το 2020 και μετά ας πούμε… Ζητείται για ακόμη μια φορά σοβαρότητα!
Χρειάζεται η χώρα να εξοπλιστεί; Έχουμε απαντήσει πολλές φορές: ναι κατηγορηματικά.
Όμως σε καμία περίπτωση με τον παραλογισμό του χθες και του σήμερα απ΄ ότι φαίνεται. Δεν έχουμε λόγο να πάρουμε ότι θέλουν να μας δώσουν για να κρατήσουν ανοιχτές τις βιομηχανίες τους οι ξένοι. Δεν θα πρέπει να …ψωνίσουμε για να παραστήσουμε για άλλη μια φορά τα καλά και υπάκουα παιδιά και τους πιστούς πελάτες. Ας σοβαρευτούμε. Τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά για να πιστέψουμε ότι ο Έλληνας πρωθυουργός θα πάει πράγματι στα ταξίδια του στο εξωτερικό με τέτοιες σκέψεις και εισηγήσεις!
Πολύ περισσότερο δεν μπορούμε , δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι είναι ικανοί πλέον οι κυβερνώντες να θυσιάσουν ακόμη και το προσωπικό των ΕΔ για να κάνουμε τα χατήρια των εγχώριων ντήλερ και των βιομηχανιών του εξωτερικού. Είμαστε μήπως αφελείς;

Παρεξηγήσεις

«Κάθε ευρώ φόρος σώζει μισθούς και συντάξεις». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας αρνούμενος να υιοθετήσει φορολογικές ελαφρύνσεις για τους πιο αδύναμους οικονομικά πολίτες.
Ο υπουργός μάλλον κάτι έχει παρεξηγήσει. Εχει παραξηγήσει για παράδειγμα την διάθεση μας, όλων μας, να πληρώνουμε φόρους για να διατηρούν τα «κεκτημένα» τους οι συνδικαλιστές. Τους «κεκτημένους» μισθούς και τις «κεκτημένες» συντάξεις του δημοσίου, των υπαλλήλων της Βουλής, των πολιτικών, της γραφειοκρατίας, όλων όσων νέμονται το δημόσιο χρήμα και το δικό μας χρήμα.
Έχει επίσης παρεξηγήσει τη διάθεση των συνεπών πολιτών να πληρώνουν όλο και περισσότερους φόρους για να συνεχίσουν να φοροδιαφεύγουν διάφοροι εκλεκτοί του συστήματος, ή να συνεχίσουν να γίνονται πάμπλουτοι (με διεθνη κριτήρια πλούτου μάλιστα) κάποιοι μεγαλόσχημοι επιχειρηματίες, κάποιες οικογένεις «επιχειρηματιών» - λαθρεμπόρων.
Όλα τα μέτρα που έχουν λάβει οι κυβερνήσεις της κρίσης, έχουν το ίδιο αποτέλεσμα. Καταληστεύουν τους έντιμους πολίτες και αφήνουν στο απυρόβλητο τη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά και το λαθρεμπόριο. Ο Στουρνάρας υποστηρίζει οτι η πολιτική που ακολουθεί έχει αποτέλεσμα. Οτι τα δημόσια έσοδα αυξάνονται παρά τις περί του αντιθέτου προβλέψεις. Οτι παρά την ύφεση, η αύξηση των φόρων γεμίζει τα ταμεία του κράτους. Δεν αμφισβητούμε τα νούμερα του κ. Στουρνάρα. Μπορεί πράγματι τα δημόσια έσοδα να αυξάνονται. Αλλά αυξάνονται με την καταλήστευση των τίμιων φορολογουμένων και των πιο συντηρητικών πολιτών.
Αντί να συλλάβει τη φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο, αντί να πατάξει τη διαφθορά και να πάρει πίσω τα κλεμμένα, η κυβέρνηση συνεχίζει την άθλια πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων. Φορολογεί χωρίς έλεος μόνο αυτούς που πληρώνουν. Τους φοροφυγάδες τους αφήνει να διασκεδάζουν εις βάρος των εντίμων. Πανηγύριζαν οι κυβερνήσεις για το κούρεμα των ομολόγων. Υπο μια οπτική είχαν δίκιο διότι το κούρεμα μείωσε το δημόσιο χρέος. Ποιός όμως πλήρωσε το κούρεμα; Οι συντηρητικότεροι πολίτες, αυτοί που είχαν ομόλογα και έχασαν τα λεφτά τους. Αυτοί που είχαν μετοχές των τραπεζών και καταστράφηκαν. Αυτοί που περίμεναν να πάρουν σύνταξη έχοντας πληρώσει τα μαλλιοκέφαλα τους σε ασφαλιστικές εισφορές. Ποιοί πληρώνουν τους φόρους; Αυτοί που δηλώνουν τα εισοδήματα τους. Αυτοί που δηλώνουν τα ακίνητα τους. Αυτοί που κόβουν αποδείξεις και πληρώνουν ΦΠΑ.
Οι απατεώνες, οι λαθρέμποροι, οι φοροφυγάδες, δεν πληρώνουν τίποτα. Την αύξηση των δημοσίων εσόδων που βλέπει ο Στουρνάρας την πληρώνουν μόνο οι έντιμοι. Οι άτιμοι συνεχίζουν να ζούν εις βάρος των εντίμων.
Μπορεί λοιπόν ο Στουρνάρας να βλέπει οτι αυτή η πολιτική της αύξησης των φόρων έχει αποτέλεσμα, αλλά στην πραγματικότητα η κυβέρνηση κατακλέβει τους έντιμους πολίτες.
Για να πούμε οτι κάτι πετύχαμε, το μόνο που πρέπει να γίνει είναι να συλληφθεί η φοροδιαφυγή. Μόνο τα λεφτά απο τη φοροδιαφυγή μπορούν να θεωρηθούν «υγιής» τρόπος αύξησης των δημοσίων εσόδων. Όλα τα άλλα, είναι αδικίες και οδηγούν στην καταβαράθρωση της οικονομίας και στην διάλυση της κοινωνίας.


Πηγή:www.reporter.gr

Eκτροπή του Νομικού μας Συστηματος με τη διαδικασία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας


 Δεν επιτρέπεται η είσπραξη ούτε η έναρξη αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος της περιουσίας του φορολογούμενου με την ταμειακή βεβαίωση των τελών κυκλοφορίας, αν προηγουμένως ο φορολογούμενος δεν λάβει ειδικό εκκαθαριστικό σημείωμα που του αποστέλλει το ΥΠΟΙΚ, από το οποίο λαμβάνει ΠΛΗΡΗ γνώση της σε βάρος του καταλογιστικής πράξης των τελών κυκλοφορίας και της μεθόδου υπολογισμού τους (κυβισμός, παλαιότητα, εκπομπή ρύπων, στοιχεία κυκλοφορίας οχήματος, κλπ).


Φέτος ήταν η πρώτη χρονιά που οι οικονομικές υπηρεσίες του κράτους ΔΕΝ κοινοποίησαν τέτοιο έγγραφο… Αντί αυτού, οι φορολογούμενοι «κλήθηκαν» να μπουν στο ιντερνετ (!!!) και ειδικότερα  στο σαιτ της ΓΓΠΣ όπου «όφειλαν» να τυπώσουν  ένα πι-ντι-εφ (!!!) που σε συνθήκες πλήρους συνταγματικής εκτροπής υποκαθιστά υποτίθεται την κοινοποίηση έγκυρης διοικητικής πράξης !!!

Το pdf  όμως αυτό που έβγαλαν στο ιντερνέτ ΔΕΝ αποτελεί νομιμως κοινοποιηθείσα καταλογιστική πράξη, διότι κατ αρχήν, ΔΕΝ προκύπτει ημερομηνία νόμιμης κοινοποίησης από την οποία ξεκινά η προθεσμία άσκησης προσφυγής (διηγώντας τα να κλαις και να γελάς...). Για να ήταν η διαδικασία αυτή νόμιμη θα έπρεπε η «ανατολική ορθόδοξη ελληνική επαρχία της Τέταρτης Γερμανικής Αυτοκρατορίας», να έχει υλοποιήσει πλήρως σύστημα ηλεκτρονικής ταυτοποίησης μέσω προηγμένης  ηλεκτρονικής  υπογραφής.

 Εφόσον λοιπόν σου κοινοποιούσαν εγκύρως καταλογιστική πράξη θα μπορούσες να ισχυριστείς, με προσφυγή που θα έκανες, ότι τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων έχουν χαρακτήρα ανταποδοτικών τελών, δεν είναι φόροι, και επιβάλλονται στους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων για τη χρησιμοποίηση από τους τελευταίους του οδικού δικτύου της χώρας και την εξεύρεση των αναγκαίων πόρων για τη συγκάλυψη των δαπανών συντήρησης του δικτύου τούτου, όπως με την 428/2005 απόφασή Του έκρινε ο  Άρειος Πάγος. Προκύπτει λοιπόν ότι κατ αρχήν, η διοίκηση  σου αποστέρησε το δικαίωμα άσκησης προσφυγής…

Πάμε τώρα στο «καλύτερο»: το διοικητικό όργανο, διαρκούσης της προθεσμίας  άσκησης της προσφυγής, κωλύεται να προβεί στην ταμειακή βεβαίωση του συνολικού ποσού του χρέους για τα τέλη κυκλοφορίας, το οποίο (χρέος)  οριστικοποιείται στην περίπτωση αυτή με την πάροδο ΑΠΡΑΚΤΗΣ της προθεσμίας ασκήσεως κατ’ αυτής προσφυγής… Άρα από το γεγονός ότι φέτος ΔΕΝ έγινε νόμιμη κοινοποίηση της καταλογιστικής πράξης των τελών κυκλοφορίας από την οποία (κοινοποίηση) θα ξεκινούσε η προθεσμία για την άσκηση προσφυγής, προκύπτει με βεβαιότητα ότι:
α) δεν υπήρξε ο από το άρθρο 2 Κ.Ε.Δ.Ε. προβλεπόμενος νόμιμος τίτλος ή αυτός είναι άκυρος, δεδομένου ότι  το pdf  που σε συνθήκες πλήρους συνταγματικής εκτροπής έβγαλαν στο ιντερνέτ (!!!!), ΔΕΝ αποτελεί νόμιμο τίτλο και συνεπώς ΔΕΝ επιτρέπεται και είναι άκυρη η διοικητική εκτέλεση.
β) η «ταμειακή» ΔΗΘΕΝ «βεβαίωση», που έχουν αναρτήσει για όσους δεν πλήρωσαν στο ιντερνέτ (!!!) ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΗ, αφού ουδέποτε τους κοινοποιήθηκε καταλογιστική πράξη για τα τέλη κυκλοφορίας και άρα ΔΕΝ έχει έως σήμερα παρέλθει άπρακτη η προθεσμία ασκήσεως κατ’ αυτής προσφυγής, λόγος για τον οποίο ΚΩΛΥΕΤΑΙ η διοίκηση να προβεί στην ταμειακή βεβαίωση του συνολικού ποσού του χρέους…

Ο δεύτερος λόγος (νομικός κι αυτός) συμπυκνώνεται στο έξης πολύ απλό ερώτημα: «καλά ρε παιδιά, αφού ο Βενιζέλος ισχυρίζεται ότι τα τέλη κυκλοφορίας είναι ΦΟΡΟΣ,  τότε γιατί απαλλάσσετε (εσεις), από την πληρωμή τους όσους δηλώνουν ακινησία του οχήματος???? Αν έτσι έχουν τα πράγματα τότε γιατί δε μου επιτρέπετε να κάνω μια δήλωση ακατοικισίας  και για το εξοχικό, μπας κι απαλλαγώ από τους ΦΟΡΟΥΣ που το βαρύνουν??? Μήπως τελικά παιδιά, τα τέλη κυκλοφορίας είναι τέλη ανταποδοτικά και για αυτό επιτρέπετε την απαλλαγή από αυτά κατόπιν δήλωσης ακινησίας, με τη λογική, ότι  πληρώνει ΜΟΝΟ όποιος  χρησιμοποιεί το οδικό δίκτυο?»

 Κλείνοντας,  ένα δύσκολο ερώτημα: «πως στο καλό μπορεί ο πολίτης να πάει στα δικαστήρια και να αμφισβητήσει τα τέλη κυκλοφορίας, όταν ο κώδικας διοικητικής δικονομίας δεν προβλέπει (ακόμα) προσφυγή ή ανακοπή κατά ατομικής διοικητικής πράξης που εκδίδεται σε πι-ντι-εφ και κοινοποιείται μέσα από δημόσια σελίδα στο ιντερνετ?»


Ο πρώτος τρόπος είναι να πας στην Εφορία, να πέσεις γονυπετής στα πόδια του εφορα και να τον παρακαλέσεις να σου κοινοποιήσει την «ατομική ειδοποίηση» που έχει αναρτηθεί προς γνώση του οφειλέτη στο... ιντερνετ!!! Το βλέπω πάντως απίθανο, αφού λογικά, αν η διοίκηση λειτουργεί υποτυπωδώς έστω, θα δοθεί αυστηρή οδηγία, ΝΑ ΜΗ  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΕΙ  «ατομική ειδοποίηση», αφού ο Δικαστής που θα δικάσει την ανακοπή θα ξεχάσει και τα νομικά που ήξερε…. Ο δεύτερος, είναι να παρακαλέσεις τον πρώτο αστυνομικό που πέσει στο δρόμο σου, να σου αφαιρέσει τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος, για το λόγο ότι δεν έχεις πληρώσει τέλη κυκλοφορίας (παρεμπίπτον έλεγχος της νομιμότητας είσπραξης των τελών κυκλοφορίας κατόπιν προσφυγής κατά της πράξης αφαίρεσης των στοιχείων κυκλοφορίας του οχήματος).

Αστεία βεβαίως πράγματα, αφού κανείς δεν πρόκειται να το κάνει, ούτε βεβαίως η διοίκηση προτίθεται να ενοχλήσει όσους δεν πλήρωσαν, αφού αν η υπόθεση φτάσει στα δικαστήρια το δημόσιο θα βγει χαμένο (ότι πήραμε πήραμε).

Βροχή οι προσφυγές κατά του Μνημονίου ΙΙ - Στο Μισθοδικείο οι δικαστικοί και στο ΣτΕ οι Στρατιωτικοί

Διαστάσεις χιονοστιβάδας λαμβάνουν οι προσφυγές στη Δικαιοσύνη κατά του Μνημονίου ΙΙΙ (Ν. 4093/2012).
Τα σκήπτρα μέχρι τώρα κατέχουν οι δικαστές, οι οποίοι, ενώ συνεχίζουν να καταθέτουν ομαδικά προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ξεκίνησαν τη Δευτέρα να καταθέτουν και αγωγές στο Μισθοδικείο. Ταυτόχρονα, 79 ειρηνοδίκες προσέφυγαν το Συμβούλιο της Επικρατείας .
Ομαδικές προσφυγές για το Μνημόνιο ΙΙΙ κατέθεσαν τη Δευτέρα στο ΣτΕ και οι ένστολοι όλων κατηγοριών.
Προσφυγή έχει καταθέσει στο ΣτΕ και η ΑΔΕΔΥ.
Στο Μισθοδικείο οι δικαστικοί
Οι προσφυγές των δικαστικών κατατέθηκαν από τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων έξι δικαστικών ενώσεων: Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, Ένωση Διοικητικών Δικαστών και Ένωση Μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
Με το Μνημόνιο ΙΙΙ, αλλά και με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, προβλέπεται η τμηματική επιστροφή των επιπλέον αποδοχών που έλαβαν οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί από 1.8.2012 έως 31.12.2012, λόγω της αναδρομικής μείωσης των μισθών και συντάξεών τους.
Οι ενώσεις υποστηρίζουν ότι οι περικοπές των αποδοχών των δικαστών και εισαγγελέων παραβιάζουν τα άρθρα 17, 26, 87, 88 και 100Α του Συντάγματος, καθώς και το Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).
Οι δικαστικές ενώσεις επισημαίνουν μάλιστα ότι ανάλογες περικοπές κρίθηκαν αντισυνταγματικές στην Ιταλία το 2012, τη Σλοβενία το 2006, την Πολωνία το 2004, την Τσεχίας το 2005, καθώς και από τη Διοικητική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου το 2012).
Προσφυγές ενστόλων
Επίσης τη Δευτέρα, ομοσπονδίες και ενώσεις από όλες τις κατηγορίες των ενστόλων κατέθεσαν προσφυγές στο ΣτΕ τόσο κατά του Μνημονίου ΙΙΙ όσο και της αναδρομικής, από την 1η Αυγούστου 2012, επιστροφής των αχρεωστήτως καταβληθέντων αποδοχών τους.
Συγκεκριμένα, στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο προσέφυγαν οι:
Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής καθώς και άλλων εννέα περιφερειών (Θεσσαλονίκης, Πελοποννήσου, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Κρήτης, Ηπείρου, Έβρου και Στερεάς Ελλάδος).
Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος.
Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού.
Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού.
Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας.
Συντονιστικό Συμβούλιο των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών, καθώς επίσης 590 στρατιωτικοί και 10 λιμενικοί υπάλληλοι.
Όλες οι ενώσεις και ομοσπονδίες των ένστολων υποστηρίζουν, με τη σειρά τους, την αντισυνταγματικότητα του Μνημονίου ΙΙΙ, καθώς και της επίμαχης υπουργικής απόφασης που προβλέπει την τμηματική αναδρομική επιστροφή μέρους των αποδοχών τους, αλλά και του μισθολογίου των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, της ΕΛΑΣ, του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος, που καθιέρωσε ο Ν. 4093/2012.
Τέλος, οι Στρατιωτικοι  υποστηρίζουν ότι τα επίμαχα νομοθετήματα αντιβαίνουν στην ΕΣΔΑ.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)