Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Πάει …αργότερα η πληρωμή των οικογενειακών επιδομάτων – Η νέα ημερομηνία

Πάει …αργότερα η πληρωμή των οικογενειακών επιδομάτων – Η νέα ημερομηνία
Τελικώς ο ΟΓΑ δεν θα ανταποκριθεί στην υπόσχεσή του να πληρώσει το επίδομα τέκνων για το 2ο τρίμηνο του 2014 μέχρι τις 11 Ιουλίου όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά. Με ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από λίγο η ημερομηνία πληρωμής…
…μετατίθεται για τις 18 Ιουλίου. Η πληρωμή αυτή αφορά δικαιούχους που θα έχουν υποβάλει ηλεκτρονικά αίτηση-δήλωση Α21 (μέσω του TaxisNet της Γενικής ΓραμματείαςΠληροφοριακών Συστημάτων), μέχρι και την 30η Ιουνίου 2014 .
Επίσης, την ίδια ημερομηνία (18/6/2014) θα γίνει πληρωμή των Οικογενειακών Επιδομάτων και στους δικαιούχους εκείνους που είχαν υποβάλει τροποποιητική αίτηση για το έτος 2013 (που δεν έχουνπληρωθεί) και η αίτησή τους έχει εκκαθαριστεί.
Ο Διοικητής του ΟΓΑ κ. Ξενοφών Βεργίνης διευκρινίζει ότι:
α) Προαπαιτούμενο για την πληρωμή των επιδομάτων αποτελεί η υποβολή της φορολογικής δήλωσης (έντυπο Ε1).
β) Αιτήσεις Α21 που θα υποβληθούν μετά τις 30/6/2014 θα ικανοποιηθούν σε επόμενη πληρωμή.
γ) Οι δικαιούχοι Οικογενειακών Επιδομάτων για το 2014 υποχρεούνται να υποβάλουν νέες αιτήσεις Α21 , δεδομένου ότι οι αιτήσεις Α21 του 2013 δεν λαμβάνονται υπόψη.
δ) Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για την πορεία της αίτησής τους, μέσα από την ειδική εφαρμογή «Πληροφορίες Οικογενειακών Επιδομάτων Α21» που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Οργανισμού ( www.oga.gr ) .

Πως θα διαμορφώνονται οι μισθοί στο νέο μισθολόγιο

- Τρεις κατηγορίες προσόντων θα υπολογίζονται για τις αυξήσεις στους μισθούς
- Ποιοι υπάλληλοι κινδυνεύουν με μειώσεις και ποιοι με “πάγωμα” μισθού
- Τα σενάρια για μισθούς δύο ταχυτήτων στο Δημόσιο
Και...
ξαφνικά προέκυψαν μειώσεις, εκεί που όλοι διαβεβαίωναν ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν άλλα μέτρα.

Ξαφνικά, επίσης, η γνωστή εξίσωση με τη βαθμολόγηση των υπαλλήλων γίνεται... σενάριο και διαρροή και γίνεται επιχείρηση να τη... μαζέψουν από το υπουργείο.
Οπως αναφέρει το newsit.gr, κατακαλόκαιρο και άρχισαν πάλι να συζητιούνται οι μισθοί στο δημόσιο και όλα δείχνουν ότι θα πρέπει να ξεχάσουμε το σημερινό σύστημα αμοιβών.

Αλλάζουν όλα στη μισθοδοσία από το 2015
Η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είπε σήμερα ξεκάθαρα ότι θα υπάρξουν μισθολογικές αλλαγές.
Μιλώντας μάλιστα στην πρωινή εκπομπή του Mega χαρακτήρισε τις αλλαγές ως μια “δημοσιονομικά ουδέτερη αναδιανομή εντός των σημερινών ορίων”.
Με λίγα λόγια η υπουργός κ. Χριστοφιλοπούλου είπε ότι θα υπάρξουν και αυξήσεις αλλά και παράλληλα μειώσεις ώστε η δαπάνη των 15 δισ. ετησίως για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων να μην αυξηθεί.

Όπως είπε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης “θα πρέπει να επανεξετάσουμε τις παραμέτρους που συνδέονται με τις μισθολογικές διαφορές”, ανέφερε μάλιστα ότι δεν μπορεί να έχουν τις ίδιες αμοιβές ή την ίδια διαμόρφωση αμοιβής οι δάσκαλοι, οι καθηγητές και οι γιατροί με τους κλητήρες του δημοσίου.

Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή, είπε η κ. Χριστοφιλοπούλου, ωστόσο, πρόσθεσε θα πρέπει να υπάρχουν δεδομένα τα οποία θα λαμβάνονται υπόψη για τη μισθολογική ανέλιξη των υπαλλήλων.
Η θέση ευθύνης, η υπηρέτηση σε ειδικές θέσεις του δημοσίου, αλλά και τα πτυχία και τα επιπλέον από τα τυπικά προσόντα θα λαμβάνονται υπόψη, είπε η υπουργός σκιαγραφώντας εμμέσως πλην σαφώς το ποιοι θα είναι εκείνοι που θα πρέπει να περιμένουν αυξήσεις έναντι άλλων κατηγοριών.

Σε ποιους αναμένεται να μειωθεί ο μισθός
Ήδη από χθες διέρρευσαν οι κατευθύνσεις που έχουν δοθεί απ' το υπουργείο ως προς τη διαμόρφωση των μισθών. Με βάση αυτές τις κατευθύνσεις προβλέπεται:

Διεύρυνση της διαφοράς μισθού μεταξύ των εργαζομένων υποχρεωτικής εκπαίδευσης, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και πανεπιστημιακής.
Στόχος η προσέλκυση στο Δημόσιο εργαζομένων υψηλού μορφωτικού επιπέδου.

Μείωση του εισαγωγικού μισθού των υπαλλήλων υποχρεωτικής εκπαίδευσης από τα 780 ευρώ το μήνα σήμερα κοντά στα επίπεδα του ιδιωτικού τομέα που είναι στα 580 ευρώ/μήνα.

Η μείωση του μισθού των υπαλλήλων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά σε μικρότερα επίπεδα σε σχέση με εκείνη που προτείνεται για τους υπαλλήλους υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Επαναφορά του ετήσιου μπόνους για τους παραγωγικούς υπαλλήλους, το ποσό του οποίου θα προκύψει από τη μείωση των αποδοχών των εργαζομένων των κατηγοριών υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Με τον τρόπο αυτό κάποιοι θα πάρουν μέσο του μπόνους μια μικρή αύξηση η οποία θα προκύψει από τη μείωση σε άλλους.
Οι μειώσεις θα είναι οριζόντιες; Άγνωστο. Ίσως η επιλογή γίνει μέσω αξιολόγησης, όμως και εδώ υπήρξε διάψευση από την κ. Χριστοφιλοπούλου η οποία είπε σήμερα ότι δεν ισχύουν τα ποσοστά που εδώ και μήνες έχουν διαρρεύσει, μιλώντας για μια αρχική σκέψη η οποία είναι απλά υπό διαμόρφωση.

Όπως και να 'χει πάντως για πρώτη φορά γίνεται ξεκάθαρα λόγος για μισθολογικές αλλαγές που περιλαμβάνουν και μειώσεις. Αν μάλιστα αναλογιστεί κανείς ότι οι υπάλληλοι πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο δημόσιο είναι περισσότεροι από 45% του συνόλου τότε μιλάμε για μειώσεις μισθού σε εκατοντάδες χιλιάδες υπαλλήλου.

Στο στόχαστρο του ΥΠ.ΟΙΚ. οι παροχές σε είδος που λαμβάνουν οι Στρατιωτικοί


Tι απαντούν οι ίδιοι

Ειδική έκθεση για τις παροχές σε είδος που λαμβάνουν οι στρατιωτικοί θα καταρτίσει στο αμέσως προσεχές διάστημα το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους σε μια προσπάθεια να... υπολογιστεί για πρώτη φορά το κόστος που συνεπάγονται αυτές για τον προϋπολογισμό.

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές των αποδοχών των στρατιωτικών - σωμάτων ασφαλείας οδηγεί το Δημόσιο στην υιοθέτηση νέου μισθολογίου για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Στη βάση αυτή θα καταγραφούν για πρώτη φορά οι δαπάνες που δεν σχετίζονται με την άμεση μισθοδοσία των στελεχών ΕΔ-ΣΑ, αλλά με τις παροχές που λαμβάνουν σε είδος.

Ενδεικτικά στο επίκεντρο θα βρεθούν παροχές που σχετίζονται με:

Τα Στρατιωτικά Πρατήρια - Προμηθευτικούς Οργανισμούς-Λέσχες.
Τα Κέντρα Αποκατάστασης Απωλειών Υγείας (ΚΑΑΥ)
Τις Λέσχες Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ).
Τα Επιδοτούμενα Στεγαστικά Δάνεια σε Στρατιωτικούς μέσω του Αυτονόμου Οικοδομικού Οργανισμού Αξιωματικών του Στρατού Ξηράς, Θαλάσσης και Αέρος.
Τη διάθεση υπηρεσιακών αυτοκινήτων που ισχύσει για αξιωματικούς από το βαθμό του Συνταγματάρχη και άνω.

Τι απαντούν οι ίδιοι

Οι ενώσεις των στρατιωτικών έχουν επανειλημμένα υποστηρίξει πως όλες οι παραπάνω παροχές δεν αποτελούν προνόμια.

Ενδεικτικά για τα Κέντρα Αποκατάστασης Απωλειών Υγείας αναφέρουν πως το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων έχει το δικαίωμα να διαμείνει σε αυτά για περίπου 12 μέρες έναντι ενός σχετικά μικρού τιμήματος για ενοίκιο. ΚΑΑΥ υπάρχουν μόνο στην ηπειρωτική Ελλάδα και δεν επαρκούν για όλο το στρατιωτικό προσωπικό.

Για τις λέσχες αξιωματικών αποσαφηνίζουν πως δεν είναι ιδρύματα και τα στελέχη και οι οικογένειές τους δεν σιτίζονται δωρεάν εκεί, αλλά πληρώνουν κανονικά.

Για τα στρατιωτικά πρατήρια -στα οποία πλέον έχουν πρόσβαση και οι δικαστικοί- υποστηρίζουν πως εξυπηρετούν κατά κύριο λόγο τις μονάδες και οι τιμές τους είναι ίδιες με εκείνες πολυκαταστημάτων και σουπερ μάρκετ.

Για τα στρατιωτικά οικήματα αξιωματικών ξεκαθαρίζουν πως τα διαμερίσματα του Αυτονόμου Οικοδομικού Οργανισμού Αξιωματικών επαρκούν για τη στέγαση μόνο του 5% των στελεχών και ως εκ τούτου κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει πως πρόκειται για μια μόνιμη παροχή σε είδος.

Η φορολόγηση των παροχών σε είδος

Πάντως, η πρωτοβουλία του Γενικού Λογιστηρίου να καταγράψει τις παροχές σε είδος των στρατιωτικών συμπίπτει χρονικά με τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης για τη φορολόγηση των παροχών σε είδος από την 1η Ιανουαρίου 2015 στα πλαίσια του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.

Σύμφωνα με το άρθρο 13 του νόμου 4172/2013, οποιεσδήποτε παροχές σε είδος που λαμβάνει ένας εργαζόμενος ή συγγενικό πρόσωπο αυτού συνυπολογίζονται στο φορολογητέο εισόδημά του στην αγοραία αξία τους, εφόσον η συνολική αξία των παροχών σε είδος υπερβαίνει το ποσό των 300 ευρώ ανά φορολογικό έτος.

Στις παροχές σε είδος συμπεριλαμβάνονται η παροχή αυτοκινήτου, παροχές σε είδος με τη μορφή δανείου, το δικαίωμα προαίρεσης απόκτησης μετοχών, η παραχώρηση κατοικίας κλπ.

Σύμφωνα με τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος οι παροχές σε είδος υπόκεινται σε παρακράτηση φόρου όπως ακριβώς και το εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες.

Ποιοι δεν θα πληρώσουν έκτακτη εισφορά το 2014


Διευκρινιστική εγκύκλιο στην οποία καθορίζεται ποιοι θα εξαιρεθούν από την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης , εξέδωσε το υπουργείο οικονομικών. Σύμφωνα με την εγκύκλιο αυτοί που εξαιρούνται είναι οι :Μακροχρόνια άνεργοι, άνεργοι κατά την 31η Ιανουαρίου του 2014, άτομα με αναπηρία άνω του 80% αλλά και φυσικά πρόσωπα που εισέπραξαν αποζημίωση απόλυσης ή το εφάπαξ τους, δικαιούνται απαλλαγής από την εισφορά αλληλεγγύης αρκεί να συμπληρώσουν σωστά τη φορολογική τους δήλωση ή να διεκδικήσουν το δίκιο τους με βάση τις οδηγίες που δημοσιεύονται σε σημερινή εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών.

Διαβάστε αναλυτικά την εγκύκλιο.

Τα κυριότερα σημεία της εγκυκλίου που υπογράφει η διευθύντρια της γ.γ. Δημοσίων Εσόδων είναι:
- Ζητήθηκαν και χορηγήθηκαν στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ηλεκτρονικά αρχεία των μακροχρόνια ανέργων που είναι εγγεγραμμένοι κατά την 31η Ιανουαρίου 2014 στους καταλόγους των Ταμείων Ανεργίας, καθώς και όσων λαμβάνουν επίδομα ανεργίας κατά την ίδια ημερομηνία. Μακροχρόνια άνεργοι νοούνται, σύμφωνα με τον  ΟΑΕΔ,  όσοι είναι εγγεγραμμένοι για τουλάχιστον δώδεκα (12) συνεχόμενους μήνες, δηλαδή για το παρόν οικονομικό έτος πριν και κατά την 31/01/2013. Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, στις περιπτώσεις που τα παραπάνω ηλεκτρονικά αρχεία δεν είναι ορθώς ενημερωμένα, οι φορολογούμενοι μπορούν να προσέλθουν στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. μετά τη λήψη του εκκαθαριστικού σημειώματος και να υποβάλλουν αίτηση για διαγραφή του ποσού
- Προκειμένου να απαλλαγεί ένας άνεργος από την επιβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για το οικονομικό έτος 2014, οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται αθροιστικά, είναι οι εξής:
α) Να λαμβάνει κατά την 31/01/2014 επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, το Γ.Ε.Ν.Ε. ή το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ ή να είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο των ανέργων των παραπάνω οργανισμών για τουλάχιστον δώδεκα (12) συνεχόμενους μήνες, ούτως ώστε να χαρακτηρίζεται μακροχρόνια άνεργος. Στις περιπτώσεις αυτές προσκομίζει βεβαίωση από τον εκάστοτε Οργανισμό.
β) Να δηλώσει υπεύθυνα ότι δεν έχει κατά το φορολογικό έτος 2014 πραγματικά εισοδήματα που προέρχονται από ακίνητα, κινητές αξίες, εμπορικές ή γεωργικές επιχειρήσεις, ελευθέριο επάγγελμα και επιπλέον μέχρι την ημερομηνία της αίτησης ούτε από μισθωτές υπηρεσίες. Το γεγονός αυτό θα ελεγχθεί κατά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης του φορολογικού έτους 2014 (που θα υποβληθεί κατά το 2015).
Διευκρινίζεται ότι, στην έννοια του πραγματικού εισοδήματος, για τις ανάγκες εφαρμογής αυτής της εξαίρεσης, δεν περιλαμβάνονται τα εισοδήματα που προσδιορίζονται με βάση τις αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης και την ετήσια δαπάνη απόκτησης περιουσιακών στοιχείων.
- Εξαιρούνται από την επιβολή της εισφοράς, για όλα τους τα εισοδήματα, οι κινητικά ανάπηροι με ποσοστό αναπηρίας από ογδόντα τοις εκατό (80%) και άνω, συνεπώς και όσοι έχουν βαριά κινητική αναπηρία 80% ακριβώς.
Σημειώνεται ότι, τα άτομα με κινητική αναπηρία 80% ακριβώς, εξαιρούνται μόνο από την εισφορά και όχι από την επιβολή του φόρου εισοδήματος. Το γεγονός αυτό πρέπει να δηλώνεται υπεύθυνα, από τον ίδιο τον φορολογούμενο, στην περίπτωση 19 του πίνακα 2 της πρώτης σελίδας της δήλωσης (έντυπο Ε1) στους κωδικούς 913-914.
- Η αποζημίωση λόγω λύσης εργασιακής σχέσης), όπως επίσης και οι αμοιβές υπαλλήλων της Ε.Ε. για τις οποίες έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του Πρωτοκόλλου περί Προνομίων και Ασυλιών της Ε.Ε, δηλώνονται στους κωδικούς 657-658 του Πίνακα 6 της δήλωσης, προκειμένου κατά την εκκαθάριση να μην υπολογιστεί εισφορά για αυτά.
- Τα εφάπαξ των ταμείων πρόνοιας και των ασφαλιστικών οργανισμών δηλώνονται στους κωδικούς 781-782 του πιο πάνω πίνακα και καθόσον δεν αποτελούν εισόδημα επίσης δεν υπάγονται σε εισφορά αλληλεγγύης.

Ποίοι φόροι υπέρ τρίτων καταργούνται -Φόβοι για «μαύρη τρύπα» 350 εκατ. ευρώ


Εντός της εβδομάδας αναμένεται να παρουσιάσει το υπουργείο Οικονομικών την επικαιροποιημένη λίστα με τους φόρους -πόρους υπέρ τρίτων που είναι «υποψήφιοι» προς κατάργηση. Η επικαιροποίηση αυτής της λίστας είναι.......

ένα από τα έξι προαπαιτούμενα που καλείται να υλοποιήσει η κυβέρνηση για να εκταμιευθεί η δόση του 1 δισ. ευρώ, που έχει καθυστερήσει.

Η Τρόικα αναμένεται να επανέλθει στην Αθήνα το Ιούλιο και τότε θα υπάρξει διαπραγμάτευση για το ποιοι από αυτούς τους φόρους θα καταργηθούν, ενώ στη συνέχεια η κυβέρνηση θα φέρει προς το τέλος του καλοκαιριού το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή.

Στόχος είναι να τεθεί σε ισχύ από 1ης Ιανουαρίου του 2015, όπως άλλωστε προβλέπεται και στο Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής.

Ποιοι είναι οι υποψήφιοι φόροι για κατάργηση
Οι φόροι που είναι στο στόχαστρο αυτή τη στιγμή είναι εκείνοι που σχετίζονται με φορείς του Δημοσίου, κατά κύριο λόγο ασφαλιστικά ταμεία, ενώ στο οικονομικό επιτελείο γνωρίζουν ότι η Τρόικα επιμένει για την κατάργησή τους, ωστόσο, εκφράζονται φόβοι πως η επιμονή αυτή ενδέχεται να δημιουργήσει κινδύνους στην βιωσιμότητα των ταμείων.

Αναλυτικά οι φόροι:
Υπέρ του ΟΓΑ
Υπέρ του ΙΚΑ
Υπέρ του ΝΑΤ
Υπέρ επικουρικών ταμείων (π.χ. αστυνομικών υπαλλήλων)

Οπως αναφέρει το «Εθνος» και η iefimerida.gr, το κόστος αυτών φθάνει τα 150 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ήδη, έχει καταργηθεί μια σειρά από κοινωνικούς πόρους και οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι θα προκύψει «μαύρη τρύπα» 350 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι απώλειες για το επικουρικό των μισθωτών υπολογίζονται στα 100 εκάτ. ευρώ, ενώ για το μετοχικό ταμείο του Δημοσίου θα ανέλθουν στα 95 εκατ. ευρώ. Αναφορικά με την κύρια ασφάλιση το μεγαλύτερο πρόβλημα αναμένεται να αντιμετωπίσει το ΕΤΑΑ, όπου θα σημειωθούν απώλειες 120 εκατ. ευρώ, ενώ ερωτηματικό παραμένει η τύχη κοινωνικών πόρων ύψους 1,5 δισ. ευρώ που έχουν περάσει ως έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού και καταλήγουν στα ταμεία δια της πλαγίας οδού.

Τι θα συμβεί στον ιδιωτικό τομέα
Στον ιδιωτικό τομέα, πάντως, το τοπίο παραμένει ομιχλώδες, καθώς, στο υπουργείο Οικονομικών δεν έχουν ακόμη σαφή εικόνα για το τι θα συμβεί με τους φόρους υπέρ τρίτων.

Η διαδικασία καταγραφής και κατηγοριοποίησης δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και το οικονομικό επιτελείο αναζητά περισσότερες πληροφορίες από όλα τα συναρμόδια υπουργεία.

Πλατφόρμα για να δηλώνουν μόνοι τους οι πολίτες τί πληρώνουν
Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, μάλιστα, λειτουργώντας προς αυτή την κατεύθυνση και σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης ετοιμάζουν τη λειτουργία ειδικής πλατφόρμας για την καταγραφή των επιβαρύνσεων υπέρ τρίτων στον ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με αυτόν τον σχεδιασμό, στην πλατφόρμα θα έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες ώστε να μπορούν να δηλώνουν τους φόρους υπέρ τρίτων που πληρώνουν.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές οι οποίες έχουν γίνει στις συντάξεις των ειδικών μισθολογίων

Αντισυνταγματικές οι περικοπές στις συντάξεις των ειδικών μισθολογίων

.Όπως εξήγησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real Fm, 97.8, ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε, με ισχυρή πλειοψηφία (22 υπέρ και 7 κατά), ότι είναι αντίθετες στο Σύνταγμα οι περικοπές στις συντάξεις των ειδικών μισθολογίων.
«Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη σε δύο μεγάλα ζητήματα. Πρώτον, να δώσει αναδρομικά δύο χρόνων και να αναπροσαρμόσει τις αποδοχές τους στο προ περικοπών διάστημα, δηλαδή τον Ιούλιο του 2012».

Ακούστε το ηχητικό:









http://www.enikos.gr/society/244887,Antisyntagmatikes_oi_perikopes_stis_synt.html



Πλήθος κόσμου τίμησε τη μνήμη της Υποσμηναγού Αννας Πολλάτου


Σαράντα μέρες πέρασαν από τη στιγμή που τόσο άδικα και ξαφνικά έφυγε από τη ζωή η ολυμπιονίκης Αννα Πολλάτου.
Η αρχόντισσα της Κεφαλονιάς, που έκανε υπερήφανο στα πέρατα της οικουμένης το νησί της με τις επιτυχίες της, τη χάρη και την ομορφιά της, δεν πρόκειται ποτέ να ξεχαστεί...
Στο σημερινό μνημόσυνο που τελέστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σπυρίδωνα, πλήθος κόσμου γέμισε ασφυκτικά την εκκλησία τιμώντας τη μνήμη της... Ήταν εκεί και τα κορίτσια της ρυθμικής γυμναστικής... δεν θα μπορούσαν άλλωστε να λείψουν... παρά τα όσα προβλήματα προέκυψαν τις προηγούμενες ημέρες και τα όσα κατήγγειλαν για την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία που αρχικά δεν έδινε άδεια για να παρευρεθούν στο μνημόσυνο της αγαπημένης τους Αννας...
Ήταν εκεί όλοι όσοι την αγάπησαν... από κοντά και από μακριά...
Αθάνατη...
Γιώργος Χαλαβαζής DSC 0447DSC 0448DSC 0450DSC 0452DSC 0453DSC 0458DSC 0462DSC 0465

Νέες ανατροπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων

Μπροστά σε νέα ανατροπή των αποδοχών τους θα βρεθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς η κυβέρνηση, πιεζόμενη από την τρόικα, προτίθεται να αλλάξει ως το τέλος του έτους το ενιαίο μισθολόγιο.
Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», πρόθεση είναι οι μισθοί των υπαλλήλων υποχρεωτικής εκπαίδευσης (απόφοιτοι Γυμνασίου) αλλά και αποφοίτων Λυκείου, να υποχωρήσουν σε επίπεδα αμοιβών του ιδιωτικού τομέα.

Από τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν θα πριμοδοτηθούν οι αποδοχές των εργαζομένων ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης, αλλά και των εργαζομένων στην εκπαίδευση και στην Υγεία.


Πρόκειται για μία κίνηση που, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, θεωρείται από τους ξένους και κυρίως από την Κομισιόν ως κορυφαία διαρθρωτική αλλαγή στην ελληνική οικονομία.

Η σχετική μελέτη, την οποία εκπονούν εμπειρογνώμονες του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, αναμένεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί έως τον Σεπτέμβριο.

Μεταξύ των βασικών κατευθύνσεων που έχουν δώσει οι υπουργοί Κ. Μητσοτάκης και Χ. Σταϊκούρας, είναι:

α) να διευρυνθεί η διαφορά μισθού μεταξύ εργαζομένων υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, ώστε να υπάρξει κίνητρο προσέλκυσης στο Δημόσιο εργαζομένων υψηλού μορφωτικού επιπέδου.

β) να μειωθεί αισθητά ο εισαγωγικός μισθός των υπαλλήλων υποχρεωτικής εκπαίδευσης, από τα 780 ευρώ/μήνα σήμερα, ώστε να πλησιάσει τα νομοθετικά καθορισμένα για τον ιδιωτικό τομέα επίπεδα των 580 ευρώ (και 540 ευρώ για εργαζόμενους κάτω των 25 ετών).

γ) Η μείωση του μισθού των υπαλλήλων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που αποτελούν το 35% των εργαζομένων στο Δημόσιο, θα είναι αισθητή, αλλά μικρότερη από την προηγούμενη κατηγορία.

δ) Η επαναφορά του ετήσιου μπόνους μόνο για τους παραγωγικούς υπαλλήλους, το ποσό του οποίου θα προκύψει από τη μείωση των αποδοχών τ5ων εργαζομένων υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)