Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Στουρνάρας: «Σύμπτωση απόψεων με τις ΗΠΑ για αναποτελεσματικότητα της μονόπλευρης λιτότητας»

Πήραμε μια δήλωση στήριξης στο υψηλότατο δυνατό επίπεδο, εκτίμησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σχολιάζοντας τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Μπαράκ Ομπάμα.

«
Εμείς συμπίπτουμε με τις ΗΠΑ στο θέμα ότι η λιτότητα από μόνη της δεν φέρνει αποτελέσματα» είπε ο υπουργός Οικονομικών, εν όψει και των διαπραγματεύσεων που έρχονται.

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι ακόμα και αν εμείς, η Πορτογαλία και η Ισπανία κάνουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε («έχουμε διανύσει τα 2/3 του δρόμου») αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετό για να αλλάξει η εικόνα της Ευρώπης.

Στο κατά πόσο μετά τις γερμανικές εκλογές θα υπάρξει «σύγκρουση» ΗΠΑ-Ευρώπης στο θέμα του ελληνικού χρέους, ο υπουργός είπε ότι δεν βλέπει αυτού του είδους τη σύγκρουση, επαναλαμβάνοντας ότι η χώρα μένει σταθερά προσανατολισμένη στο να έχει πρωτογενές πλεόνασμα στο τέλος του 2013.

Για το θέμα αυτό εμφανίστηκε αισιόδοξος, λέγοντας ότι από τα στοιχεία που υπάρχουν και εφόσον συνεχιστεί η προσπάθεια ιδιαίτερα στην πάταξη της φοροδιαφυγής, το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι πραγματικότητα.

Για την ύφεση εκτίμησε ότι θα είναι κάτω του 5% το 2013, επαναλαμβάνοντας ότι το 2014 η οικονομία θα έχει θετικό πρόσημο.

«Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο μοντέλο ανάπτυξης που θα έχουμε. Βασικό στοιχείο πρέπει να είναι η εξωστρέφεια, η αύξηση των εξαγωγών και η υποκατάσταση των εισαγωγών.

» Το νέο αναπτυξιακό πρότυπο πρέπει να συνδυάζει την εξωστρέφεια με τη δημιουργία θέσεων εργασίας» συνέχισε.

Για το θέμα της ρευστότητας στην αγορά, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι μέχρι το τέλος του 2020 θα μπορούν να μπουν στην Ελλάδα 44 δισ. ευρώ (ΕΣΠΑ, διαρθρωτικά ταμεία) και είναι στο χέρι της Ελλάδας να απορροφήσει αυτά τα κονδύλια.

Επιπλέον, η ΕΤΕπ έχει αρχίσει και δανειοδοτεί κλάδους της οικονομίας, μετά από 11 μήνες «που δεν έμπαινε ούτε ευρώ στην οικονομία, με ευθύνη και πολιτικών προσώπων».

Ξεκαθάρισε επίσης ότι για να επιτύχει η ανακεφαλαιοποίση των τραπεζών, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να επιστρέψουν στην Ελλάδα και οι καταθέσεις ή τα χρήματα που σήμερα «είναι σε μπαούλα και στρώματα».

Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για 'κούρεμα' καταθέσεων.

Για τα περί δημοσιονομικού κενού επανέλαβε ότι για το 2013-2014 δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό, ενώ για το 2015-2016 είπε αν υπάρξει κενό, πάντως σε καμία περίπτωση δεν θα καλυφθεί με οριζόντια μέτρα.

«Η πάταξη της φοροδιαφυγής είναι ένας από τους τρόπους για να μην υπάρξει κενό» εξήγησε.

Για την κινητικότητα είπε ότι οι αποχωρήσεις δεν γίνονται για να πάρουμε τη δόση. «Οι 15.000 που θα φύγουν το 2013 και το 2014 είναι για να βελτιωθεί η ποιότητα του δημοσίου τομέα, άνθρωποι που έχουν τιμωρηθεί ή που δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους για να έρθουν 15.000 άνθρωποι ικανοί» συνέχισε.

Σε ερώτηση για τα περί κόπωσης υπουργών ο κ. Στουρνάρας ξεκαθάρισε ότι η δήλωση έγινε στο πρακτορείο Reuters και απευθυνόταν σε συγκεκριμένο ξένο ακροατήριο.

«Το μήνυμά μου ήταν σαφές: η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλα οριζόντια μέτρα» επανέλαβε.

Για το θέμα των ακινήτων, για το οποίο υπήρξαν αντιδράσεις και από βουλευτές, ο υπουργός είπε ότι στο ΥΠΟΙΚ συνεχίζεται η προσπάθεια ώστε να πειστεί η τρόικα ότι ο νέος Ενιαίος Φόρος θα έχει υψηλότατο ποσοστό εισπραξιμότητας.

Εκτίμησε ότι το σχετικό νομοσχέδιο θα έλθει στη Βουλή περί τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Για το επίδομα θέρμανσης ή της μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης (θέμα στο οποίο αναφέρθηκε ο υφυπουργός Γ.Μαυραγάνης, την Πέμπτη) είπε ότι δύσκολα μπορεί να μειωθεί ο ειδικός φόρος. Αντίθετα το θέμα του επιδόματος εξετάζεται, είτε με αύξηση του αριθμού των δικαιούχων, είτε με απλούστερη διαδικασία για την είσπραξή του.

Για την άρση των πλειστηριασμών είπε ότι το θέμα μελετάται με «μεγάλη ευαισθησία» έναντι όσων δεν μπορούν αντικειμενικά να πληρώσουν.

«Ανθρωποι που δεν μπορούν να πληρώσουν δεν πρέπει να τους κυνηγά η τράπεζα. Οι κακοπληρωτές όμως πρέπει να πληρώσουν, αλλιώς δεν θα έχουμε στεγαστική πίστη και οι τράπεζες δεν πρόκειται να δώσουν σε κανέναν δάνειο.»

Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι το θέμα αφορά το υπουργείο Ανάπτυξης και αυτό θα λάβει τις αποφάσεις.

Τι προβλέπει το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν τα υπουργεία Εθνικής Αμυνας και Υγείας

Αβραμόπουλος και Γεωργιάδης συμφώνησαν ώστε να μην υπάρξουν κενά στις εφημερίες κατά την εφαρμογή του προγράμματος κινητικότητας-διαθεσιμότητας

Με τη συνεισφορά ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού θα εκπονηθεί το πρόγραμμα εφημεριών για τις επόμενες 15 ημέρες στα νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, όπως συμφώνησαν την Πέμπτη οι υπουργοί Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, και Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Τα στρατιωτικά νοσοκομεία «επιστρατεύει» το υπουργείο Υγείας το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου - δηλαδή την περίοδο όπου θα εφαρμοστεί το σχέδιο της κινητικότητας σε έξι νοσοκομεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Ετσι, τα στρατιωτικά νοσοκομεία θα συνεπικουρούν το ΕΣΥ και στις εφημερίες, σε μία προσπάθεια να καλυφθούν τυχόν υγειονομικά κενά. Αυτό προβλέπεται μεταξύ άλλων, στο μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν σήμερα τα υπουργεία Εθνικής Αμυνας και Υγείας.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της συνεργασίας, έχει δημιουργηθεί μία ομάδα υγειονομικού προσωπικού - από τρεις έως τέσσερις εξειδικευμένους γιατρούς - η οποία με τον απαραίτητο ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό επισκέπτεται τις ακριτικές νήσους με τις ανεπτυγμένες ναυτικές μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού.

Ηδη, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, για τον Αύγουστο του 2013 έχει προγραμματιστεί ο Αγιος Ευστράτιος και τα Ψαρά, ενώ για τους λοιπούς μήνες του έτους η Κάσος, η Κάρπαθος, οι Λειψοί, οι Φούρνοι, η Αστυπάλαια, η Χάλκη και το Καστελόριζο.

Κάνοντας ένα βήμα παραπέρα και προκειμένου να εξασφαλιστεί η πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη των ακριτικών Μικρονήσων του Ανατολικού Αιγαίου, συμφωνήθηκε η περιοδική διάθεση οπλιτών ιατρών σε εβδομαδιαία βάση, καθώς και εξειδικευμένων Στρατιωτικών Ιατρών, κατά περίπτωση και ανάλογα με τις δυνατότητες των Σχηματισμών της Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ).

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Υγείας θα διαθέτει το απαραίτητο φαρμακευτικό υλικό καθώς και τους χώρους εξέτασης, εκεί όπου υπάρχουν κέντρα υγείας και αγροτικά ιατρεία.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)