Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις του δημοσίου


Στο «κόκκινο» βρίσκεται η βιωσιμότητα του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων, καθώς έως το τέλος του έτους θα εμφανίσει έλλειμμα περίπου 70 εκατ. ευρώ, ενώ το 2013 η «μαύρη τρύπα» θα διαμορφωθεί στα 174 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με στοιχεία του ταμείου που παρουσίασε ο πρόεδρός του Μιχάλης Γιάγκας κατά την διάρκεια των εγκαινίων του νέου κτιρίου του ΤΕΑΔΥ στο Σύνταγμα, το έλλειμμα αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι αποχώρησαν από το δημόσιο 88.046 υπάλληλοι με αποτέλεσμα η σχέση συνταξιούχων προς ενεργούς ασφαλισμένους να έχει διαμορφωθεί σε 1 προς 1,52. Μάλιστα αυτή τη στιγμή εκκρεμούν 47.378 αιτήσεις συνταξιοδότησης.

Παράλληλα, ο κ. Γιάγκας αναφέρθηκε στην εξοικονόμηση 200.000 ευρώ ετησίως από την μετεγκατάσταση των γραφείων του ΤΕΑΔΥ σε ιδιόκτητο κτίριο, αφού μηδενίζονται τα ενοίκια από το 2010 ύψους 140.000 ευρώ έως το 2013 και διακόπτονται οι μισθωμένες τηλεφωνικές γραμμές με κόστος 60.000 ευρώ και ταυτόχρονα την απελευθέρωση με δυνατότητα αξιοποίησης τεσσάρων ακινήτων συνολικής επιφάνειας 4.750 τ.μ.

Η περιουσία του ταμείου από 3,3 δισ. μειώθηκε στο 1,2 δισ. ευρώ, ενώ η τρέχουσα αξία των ομόλογων του ελληνικού δημοσίου που έχει στην κατοχή του από 1,287 δεν ξεπερνά τα 345 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, από 19 έως περίπου 200 ευρώ κυμαίνεται η μείωση των επικουρικών συντάξεων του Δημοσίου που επιβλήθηκε λόγω του μνημονίου, ανάλογα με την κατηγορία και το ύψος της σύνταξης.

Ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης εγκαινίασε το κτίριο, επισημαίνοντας ότι η μετεγκατάσταση αυτή είναι η αρχή για τον εξορθολογισμό των δαπανών των ταμείων σε μισθώματα. Μάλιστα προανήγγειλε ότι το προσεχές διάστημα θα ξεκινήσει η συγκατοίκηση των υπηρεσιών των ασφαλιστικών ταμείων.

«Η καταβολή των συντάξεων για τους εργαζόμενους, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, είναι εξασφαλισμένες από τον κρατικό Προϋπολογισμό, ο οποίος συνεισφέρει το 45% των χρημάτων που δαπανώνται για την καταβολή τους», διαβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Ο κ. Γιάγκας παρουσίασε στον υπουργό Εργασίας την οικονομική και ασφαλιστική κατάσταση του ταμείου, όπως αυτή προέκυψε μέσα από τη δημιουργία του μητρώου ασφαλισμένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Εξήντα εννέα χρόνια από το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων


Εξήντα εννέα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων από τις γερμανικές ορδές του Χίτλερ. Το σταματημένο, ακόμη και σήμερα, ρολόι της εκκλησίας της ιστορικής πόλης έδειχνε 14.34. Τη στιγμή εκείνη τα νιάτα, οι δημιουργικές δυνάμεις της πόλης, περιουσίες και κόποι ετών αφανίστηκαν. Η θυσία των Καλαβρύτων αναδείχτηκε παγκόσμιο σύμβολο ελευθερίας και ειρήνης.

Οι Γερμανοί εισήλθαν στα Καλάβρυτα στις 9 Δεκεμβρίου 1943. Την έντονη ανησυχία των κατοίκων κατεύνασαν οι διαβεβαιώσεις του Γερμανού διοικητή ότι δεν θα διέτρεχαν κανέναν κίνδυνο. Μάλιστα ορισμένοι Καλαβρυτινοί, που είχαν εγκαταλείψει την πόλη από τον φόβο αντιποίνων, επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Οι Γερμανοί προχώρησαν αρχικά στην πυρπόληση σπιτιών που ανήκαν σε μέλη αντιστασιακών οργανώσεων. Το πρωί της 13ης Δεκεμβρίου, ημέρα Δευτέρα, χτύπησαν τις καμπάνες της κεντρικής εκκλησίας και δόθηκε διαταγή να συγκεντρωθούν όλοι οι κάτοικοι στο δημοτικό σχολείο, αφού πάρουν μαζί τους μια κουβέρτα και τρόφιμα μιας ημέρας.

Στη συνέχεια, οι γυναίκες, τα παιδιά και οι λιγοστοί υπερήλικες της πόλης κλείστηκαν σε αίθουσες διδασκαλίας, ενώ όλοι οι άνδρες από 14 έως 65 ετών οδηγήθηκαν σε φάλαγγες σε κοντινή επικλινή τοποθεσία, τη Ράχη του Καππή. Ο χώρος ήταν προσεκτικά επιλεγμένος, καθώς η αμφιθεατρική διαμόρφωσή του δεν θα επέτρεπε σε κανέναν να γλιτώσει από τις ριπές των πυροβόλων που είχαν τοποθετηθεί περιμετρικά. Λίγο αργότερα ξεκίνησε η πυρπόληση των Καλαβρύτων. Ολόκληρη η πόλη παραδινόταν στις φλόγες, ενώ η φωτιά πλησίαζε απειλητικά στο κτίριο του σχολείου, το οποίο φρουρούσαν πάνοπλοι Γερμανοί στρατιώτες.

Την ίδια ώρα ο οδοντωτός σιδηρόδρομος κατηφόριζε με τις σοδειές από τις λεηλασίες των Γερμανών σε σπίτια, καταστήματα και αποθήκες, απ’ όπου είχαν αρπάξει ό,τι πολύτιμο υπήρχε.

Το σύνθημα

Το μεσημέρι της ίδιας μέρες, με τη ρίψη φωτοβολίδων, δόθηκε το σύνθημα της εκτέλεσης. Το εκτελεστικό απόσπασμα αποτελούσαν 35 Γερμανοί στρατιώτες και η διαταγή δόθηκε από τον Γερμανό δεκανέα Κόνραντ Ντένερτ. Οι ριπές των πολυβόλων θέρισαν τους Καλαβρυτινούς. Το έγκλημα ολοκληρώθηκε με τις χαριστικές βολές στους επιζώντες. Τελικά, διασώθηκαν 13 άτομα, που «θάφτηκαν» κάτω από τα σώματα των εκτελεσθέντων.

Στο δημοτικό σχολειό τα γυναικόπαιδα έζησαν στιγμές αγωνίας και τρόμου, καθώς οι φλόγες έζωσαν το κτίριο. Σπάζοντας πόρτες και παράθυρα κατάφεραν να ξεφύγουν και αναζήτησαν τους οικείους τους. Ανηφορίζοντας προς τον αργό όπου οι Γερμανοί είχαν οδηγήσει τους άντρες, αντίκρισαν το φρικιαστικό θέαμα πατεράδων, γιων και αδελφών που κείτονταν νεκροί.

Μία άμορφη μάζα, πλημμυρισμένη στο αίμα. Τα παιδιά, οι δημιουργικές δυνάμεις της πόλης, περιουσίες και κόποι ετών αφανίστηκαν στις 14.34 της 13ης Δεκεμβρίου 1943, όπως δείχνουν οι δείκτες του σταματημένου ρολογιού της εκκλησίας.

Η θυσία των Καλαβρύτων έγινε αυτόματα σύμβολο ειρήνης παγκοσμίως. Στον τόπο της εκτέλεσης ο Λευκός Σταυρός και η Πετρωμένη Καλαβρυτινή Μάνα, αιώνια σύμβολα του μαρτυρίου, εξακολουθούν να στέλνουν μηνύματα ειρήνης και συναδέλφωσης των λαών του κόσμου.

Πρόστιμα στα... χαρτιά


Τις δραματικές επιδόσεις του εισπρακτικού μηχανισμού ξεγυμνώνουν τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων που αποκαλύπτουν την επιβολή βουνού προστίμων για φορολογικές παραβάσεις τα οποία συνοδεύονται από ψίχουλα εισπράξεων στα ταμεία του Δημοσίου.
Το 2011, τα στοιχεία της ΓΓΠΣ δείχνουν ότι επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 1,572 δισ. ευρώ. Από αυτά όμως ούτε το 2% δεν έφτασε στα ταμεία του Δημοσίου. Οι συνολικές εισπράξεις στο σύνολο του έτους, μετά βίας άγγιξαν τα 29,055 εκατ. ευρώ, φορτώνοντας περισσότερα από 1,5 δισ. ευρώ στον σωρό των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, ενώ την ίδια ώρα για διάφορες αιτίες (συμβιβασμοί και δικαστικές διαφορές) διαγράφηκαν 22,9 εκατ. ευρώ προστίμων.

Μεγάλη πληγή για την είσπραξη προστίμων αποτελεί η προσφιλής πρακτική των φορολογουμένων να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη, πρακτική η οποία μέχρι το 2011 απαιτούσε την καταβολή ισχνής προκαταβολής φόρου. Από το 2012, η προκαταβολή φόρου αυξήθηκε στο 50%, αλλά η ουσιαστική βελτίωση στους εισπρακτικούς μηχανισμούς ακόμα αναζητείται.

Πέρυσι, τα περισσότερα πρόστιμα επιβλήθηκαν στην Αττική και έφτασαν τα 750 εκατ. ευρώ. Από αυτά, εισπράχθηκαν τελικά 12,8 εκατ. ευρώ και διαγράφηκαν 13,6 εκατ. ευρώ! Οι διαγραφές προστίμων ήταν μεγαλύτερες δηλαδή από τις εισπράξεις.

Ψάχνει... ξεχασμένο «θησαυρό» 10 δισ. ευρώ


Εναν... ξεχασμένο θησαυρό, που μπορεί να φτάσει τα 9 με 10 δισ. ευρώ, αναζητεί το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με το «Εθνος» προς αυτή την κατεύθυνση αναμένεται να κατατεθεί στη βουλή σχέδιο νόμου για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τα «εθνικά κληροδοτήματα» και τις «σχολάζουσες κληρονομιές», ενώ διατάξεις σχετικές με τις «αδρανείς καταθέσεις» θα συμπεριληφθούν σε άλλο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Πρόκειται για ακίνητα μεγάλης αξίας, καταθέσεις σε τράπεζες, μετοχές και ομόλογα αποβιωσάντων, οι κληρονόμοι των οποίων δεν βρέθηκαν ποτέ. Τα περιουσιακά αυτά στοιχεία είτε έχουν ήδη περιέλθει στο Δημόσιο και παραμένουν αναξιοποίητα, είτε θα μπορούσαν μέσω συνοπτικών νομικών διαδικασιών να περιέλθουν στην κυριότητα του Δημοσίου. Η νομοπαρασκευαστική επιτροπή έχει ολοκληρώσει σε μεγάλο βαθμό το έργο της προκειμένου να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο μετρά 73 χρόνιας ζωής, μια και τέθηκε σε ισχύ το μακρινό 1939.

Οπως λένε στο υπουργείο, στόχος είναι να απλοποιηθεί η νομοθεσία και να προκύψει «ταχύτερη εγγραφή δημοσίων εσόδων». Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, προβλέπεται η σύνταξη Εθνικού Μητρώου Κληροδοτημάτων για την καταγραφή με συστηματικό και ενιαίο τρόπο των κοινωφελών περιουσιών.

Oι αλλαγές της τελευταίας στιγμής


Με νέες αλλαγές καθ’ υπόδειξη της τρόικας και ιδίως του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα κατατεθεί το «μίνι» φορολογικό νομοσχέδιο.

Ο εξονυχιστικός έλεγχος των διατάξεων από την τρόικα, έβγαλε νέες ενστάσεις της τελευταίας στιγμής και απαίτηση προσαρμογών. Ειδικότερα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η τρόικα ζήτησε αλλαγές στην κλίμακα φορολογίας μισθωτών και συνταξιούχων, με οριακές προσαρμογές σε κλιμάκια και συντελεστές ώστε να γίνει πιο προοδευτική.

Η τελευταία εκδοχή κλίμακας καθιέρωνε συντελεστές φόρου 21% για τα πρώτα 25.000 ευρώ εισοδήματος, 36% για τα επόμενα 15.000 ευρώ και 40% για εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ. Η τρόικα, ζητά μεταξύ άλλων ο ανώτατος συντελεστής 40% να επιβάλλεται σε εισοδήματα άνω των 43.000 ευρώ.

Βελτιώσεις ζητούνται, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, και αναφορικά με τη φορολογία κεφαλαίου όπου προκρίνεται από την πλευρά της τρόικας ενιαία αντιμετώπιση με εξαίρεση τη φορολογία των τόκων καταθέσεων και ενοικίων.

Μετά τις νέες απαιτήσεις διορθώσεων – την ώρα που η εκτίμηση του υπουργείου Οικονομικών ήταν ότι το φορολογικό νομοσχέδιο πέρασε τις εξετάσεις της τρόικας- σήμαναν συναγερμό και έκτακτη σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Οικονομικών με τη συμμετοχή συνεργατών του Πρωθυπουργού.

Αντιδράσεις και στα κόμματα

Ενστάσεις όμως με τις εξελίξεις στο φορολογικό διατύπωσε και η… τρόικα εσωτερικού. Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται ενοχλημένοι για το γεγονός ότι το νομοσχέδιο θα φτάσει στη Βουλή τελευταία στιγμή και χωρίς να έχει προηγηθεί συνάντηση των αρχηγών για να αρθούν οι τελευταίες ενστάσεις που είχαν διατυπωθεί.

Σε ανάλογο μήκος κύματος και η ΔΗΜΑΡ η οποία επίσης είχε εκφράσει ορισμένες αντιρρήσεις και είχε καταθέσει δικές της προτάσεις.

Σε κάθε περίπτωση, αμφότερα τα κόμματα θα επιδιώξουν να περάσουν κάποιες αλλαγές κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή.

Μισθωτοί και συνταξιούχοι σηκώνουν τα βάρη


Τα φορολογικά βάρη σηκώνουν μισθωτοί και συνταξιούχοι και φέτος, όπως φαίνεται από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Πιο συγκεκριμένα οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι δήλωσαν στην εφορία για τα εισοδήματα του 2010 το 70,22% του συνολικού εισοδήματος των φορολογούμενων και κατέβαλαν το 55,09% του συνολικού φόρου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία το 2011 δηλώθηκε συνολικά εισόδημα ύψους 116,5 δισ. ευρώ από το οποίο τα 81,8 δισ. ευρώ δηλώθηκε από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, τα 21,8 δισ. ευρώ από τους λοιπούς φορολογούμενους, δηλαδή ελεύθερους επαγγελματίες κ.λ.π., ενώ 12,8 δισ ευρώ ήταν τα δηλωθέντα κέρδη των επιχειρήσεων.

Παράλληλα καταβλήθηκε συνολικά φόρος ύψους 10,4 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 5,7 δισ. ευρώ αφορούν τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, το 1,6 δισ. ευρώ τους λοιπούς φορολογούμενους ενώ 3,1 δισ. ευρώ ήταν ο φόρος που καταβλήθηκε από τις επιχειρήσεις.

Τα υπόλοιπα φυσικά πρόσωπα (κυρίως ελεύθεροι επαγγελματίες) δήλωσαν το 18,79% του συνολικού εισοδήματος και κατέβαλαν το 15,44% του φόρου ενώ τα νομικά πρόσωπα (επιχειρήσεις) δήλωσαν το 11% του συνολικού εισοδήματος και κατέβαλαν το 29,47% του φόρου.

Διαβάστε αναλυτικά τα στοιχεία της ΓΓΠΣ 

«Καίνε» τα «χαράτσια» στην εφορία

Οι φορολογούμενοι φαίνεται ότι και φέτος έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη για την εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος, της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος φυσικών προσώπων για το οικονομικό έτος 2012. Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, από τα 5.593.450 δηλώσεις που υποβλήθηκαν τα 3.804.994 ήταν χρεωστικές και ακόμη 1.334.995 μηδενικές, ενώ σε μόλις 453.461 δηλώσεις καταγράφηκαν επιστροφές φόρου. Οι φόροι για τις χρεωστικές δηλώσεις ανέρχονται συνολικά σε 7,09 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 5,49 δισ. ευρώ αφορούν φόρους εισοδήματος, τα 1,32 δισ. ευρώ την ειδική εισφορά αλληλεγγύης και ακόμη 263 εκατ. ευρώ το τέλος επιτηδεύματος.
Πατήστε πάνω στη φωτογραφία προκειμένου να διαβάσετε τον πίνακα



Στην Αθήνα στοιχεία για τα ελληνικά γιοτ στην Ολλανδία

Οι ολλανδικές φορολογικές αρχές θα παρέχουν λεπτομερή στοιχεία σχετικά με «εκατοντάδες» ελληνικά γιοτ που είναι αγκυροβολημένα σε λιμάνια στην Ολλανδία, δήλωσε σήμερα στο κοινοβούλιο ο υπουργός Οικονομικών Γιούρεν Ντέσμπλουμ, στην τελευταία προσπάθεια για την αύξηση των εσόδων από τους φόρους στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το Reuters, o υπουργός έκανε τη δήλωση αυτή καθώς το ολλανδικό κοινοβούλιο συζητούσε το θέμα της έγκρισης της επόμενης δόσης της διεθνούς βοήθειας προς τη χώρα-μέλος της ΕΕ και όπου η φοροδιαφυγή είναι ένα καυτό θέμα αφότου ξέσπασε η κρίση στην ευρωζώνη.

Ο Γιούνερν Ντέσμπλουμ είπε ότι «το εξέτασε αμέσως αυτό» αφού τέθηκε από τα μέλη της κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης.

«Ενημερώσαμε τις ελληνικές αρχές για το θέμα αυτό, ώστε να μπορέσουν να επιβάλλουν φόρους. Αυτό το είδος των πληροφοριών είναι ζωτικής σημασίας για να μπορέσουν οι Έλληνες να επιβάλουν φόρους» σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο υπουργός Οικονομικών δεν αποκάλυψε οικονομικές λεπτομέρειες για τα γιοτ.

Οι υπάλληλοι της Βουλής νίκησαν και πάλι την κυβέρνηση

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις των υπαλλήλων της Βουλής, σχετικά με πληροφορία για περαιτέρω μείωση των αποδοχών τους, η κυβέρνηση υποχρεώθηκε σε διάψευση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών προωθούσε διάταξη για περαιτέρω μείωση κατά 25% των μισθών των υπαλλήλων της Βουλής.
Οι υπάλληλοι προχώρησαν σε στάση εργασίας, ενώ υπήρξαν και μαζικές αποχωρήσεις από τη ΔΑΚΕ και σαν από θαύμα, η πρόθεση του υπουργείου μετατράπηκε σε απλή φήμη.
"Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που θα δημοσιευθεί σε λίγη ώρα, δεν περιέχει καμία διάταξη για το μισθολογικό των υπαλλήλων της Βουλής" ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού στη Βουλή, έπειτα από το θόρυβο που δημιουργήθηκε και τις επαπειλούμενες κινητοποιήσεις των υπαλλήλων, οι οποίοι, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, απειλούσαν να μην παραλάβουν την Παρασκευή το φορολογικό νομοσχέδιο.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το MEGA, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που περιλάμβανε τη μείωση των μισθών ήταν έτοιμη και είχαν συγκεντρωθεί οι υπογραφές, αλλά η κυβέρνηση υπαναχώρησε ενώπιον των αντιδράσεων και της επικείμενης κατάθεσης του φορολογικού νομοσχεδίου.
Τις ίδιες πληροφορίες μετέδωσε και ο ΣΚΑΪ, κάνοντας λόγο για υποχώρηση της κυβέρνησης.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)