Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΙΑΝΤΙΝΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΔΙΟΤΙΜΑ

liantinis

Το γράμμα αυτό αποτελεί τη πνευματική διαθήκη του πατέρα Λιαντίνη προς τη κόρη του. Αλλά και ο αποχαιρετισμός του σε αυτή. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Λιαντίνης απέφυγε να συναντήσει τη κόρη του για να της μιλήσει για την απόφαση του και να την αποχαιρετήσει. Γνώριζε ότι θα ήταν μια πολύ δύσκολη στιγμή για εκείνον και κυρίως για το παιδί του. Της είχε μεγάλη αδυναμία. Γνώριζε, επίσης, ότι το γράμμα θα έβλεπε κάποτε το φως της δημοσιότητας. Ήξερε βλέπετε όσο κανένας άλλος τη γυναίκα του και τις αδυναμίες της. Έτσι λοιπόν μας άφησε ένα έξοχο κείμενο, άκρως διαφωτιστικό, σημείο αναφοράς θα λέγαμε για κάθε ερευνητή του φαινομένου Λιαντίνης.

Διοτίμα μου,

Φεύγω αυτοθέλητα. Αφανίζομαι όρθιος, στιβαρός και περήφανος. Ετοίμασα τούτη την ώρα βήμα- βήμα ολόκληρη τη ζωή μου, που υπήρξε πολλά πράγματα, αλλά πάνω από όλα εστάθηκε μια προσεκτική μελέτη θανάτου. Τώρα που ανοίγω τα χέρια μου και μέσα τους συντρίβω τον κόσμο, είμαι κατάφορτος με αισθήματα επιδοκιμασίας και κατάφασης.

Πεθαίνω υγιής στο σώμα και στο μυαλό, όσο καθαρό είναι το νωπό χιόνι στα όρη και το επεξεργασμένο γαλάζιο διαμάντι.

Να ζήσεις απλά, σεμνόπρεπα, και τίμια, όπως σε δίδαξα. Να θυμάσαι ότι έρχουνται χαλεποί καιροί για τις νέες γενεές. Και είναι άδικο και μεγάλο παράξενο να χαρίζεται τέτοιο το δώρο της ζωής στους ανθρώπους, και οι πλείστοι να ζούνε μέσα στη ζάλη αυτού του αστείου παραλογισμού.

Η τελευταία μου πράξη έχει το νόημα της διαμαρτύρησης για το κακό που ετοιμάζουμε εμείς οι ενήλικοι στις αθώες νέες γενεές που έρχουνται. Ζούμε τη ζωή μας τρώγοντας τις σάρκες τους. Ένα κακό αβυσσαλέο στη φρίκη του. Η λύπη μου γι’ αυτό το έγκλημα με σκοτώνει.

Να φροντίσεις να κλείσεις με τα χέρια σου τα μάτια της γιαγιάς Πολυτίμης, όταν πεθάνει. Αγάπησα πολλούς ανθρώπους. Αλλά περισσότερο τρεις. Το φίλο μου Αντώνη Δανασσή, τον αδερφοποιτό μου Δημήτρη Τρομπουκη, και τον Παναγιώταρο το συγγενή μου, γιο και πατέρα του Ηρακλή.

Κάποια στοιχεία από το αρχείο μου το κρατά ως ιδιοκτησία ο Ηλίας Αναγνώστου.

Να αγαπάς τη μανούλα ως την τελευταία της ώρα. Υπήρξε ένας υπέροχος άνθρωπος για μένα, για σένα, και για τους άλλους. Όμως γεννήθηκε με μοίρα. Γιατί της ορίστηκε το σπάνιο, να λάβει σύντροφο στη ζωή της όχι απλά έναν άντρα, αλλά τον ποταμό και τον άνεμο. Το γράμμα του αποχαιρετισμού που της έγραψα το παίρνω μαζί μου.

Σας αφήνω εσένα, τη μανούλα και το Διγενή*, το σπίτι μου δηλαδή, που του στάθηκα στύλος και στέμμα, Γκέμμα πες, σε υψηλούς βαθμούς ποιότητας και τάξης. Στην μεγαλύτερη δυνατή αρνητική εντροπία. Να σώζετε αυτή τη σωφροσύνη και αυτή την τιμή. Θα δοκιμάσω να πορευτώ τον ακριβό θάνατο του Οιδίποδα. Αν όμως δεν αντέξω να υψωθώ στην ανδρεία που αξιώνει αυτός ο τρόπος, και ευρεθεί ο νεκρός μου σε τόπο όχι ασφαλή, να φροντίσεις με τη μανούλα και το Διγενή**, να τον κάψετε σε ένα αποτεφρωτήριο της Ευρώπης

Έζησα έρημος και ισχυρός.
Λιαντίνης

Τη μέρα που θα πέσω* έδωσα εντολή
να στεφανωθούν οι μορφές
Σολωμού στη Ζάκυνθο κ’ Λυκούργου
στη Σπάρτη.

* Διγενής: γαμπρός του Δ. Λιαντίνη εκείνη την εποχή.

** Οι μορφές στεφανώθηκαν στις 3/6/1998.

ΞΥΠΝΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!!!!!!!!ΑΡΑΓΕ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ;;;;‏


"Έφτασα εξω από την τουρκική τράπεζα της Ξάνθης. Σήκωσα το κεφάλι μου και κοίταξα. Πού μπαίνω; σκέφτηκα! Η ανάγκη όμως ήταν πολύ μεγάλη... Έπρεπε να πάρω δάνειο και οι Ελληνικές τράπεζες δεν μου έδιναν, αν και στρατιωτικός, επειδή δεν είχα εγγυητή!!! Πού να το βρω τον εγγυητή σε μία πόλη που δεν έχω φίλους παρά μόνο γνωστούς; Μας έκοψαν και από τον μισθό και ο προγραμματισμός της οικογένειας τινάχτηκε στον αέρα...
Προχώρησα και μπήκα μέσα... Κυριαρχεί το κόκκινο χρώμα, αλλά είναι φυσικό. Αυτή η τράπεζα είναι Τουρκική...
Πλησίασα σε έναν γκισέ και η κοπέλα που ήταν εκεί μου είπε:
"- Γκιουνάιντε. Άφεριμ αφέντιμ. Οζ Γκελντί;" (Καλημέρα. Καλώς ήρθατε κύριε. Τί κάνετε;)
- Καλημέρα, ανταπάντησα. Ξέρετε ήρθα να ρωτήσω για καταναλωτικό δάνειο...
Η κοπέλα κατάλαβε ότι δεν ήμουν μουσουλμάνος και μου μίλησε πλέον σε σπαστά Ελληνικά:
"- Φυσικά. Πείτε μου τί ακριβώς θέλετε;"
- ¨Ενα καταναλωτικό δάνειο. Θέλω να με ενημερώσετε για τους όρους και τι χρειάζεστε από χαρτιά, της είπα.
Έβγαλε κάποια χαρτιά που είχε μπροστά της, ξεχώρισε δύο και μου τα έδωσε, λέγοντάς μου ότι θέλει φωτοτυπία ταυτότητας και ένα εκκαθαριστικό της Εφορίας.
Πήρα τα χαρτιά στα χέρια μου και τα κοίταξα. Το ένα ήταν στα Αγγλικά και το άλλο στα Τούρκικα!!!
- Δεν καταλαβαίνω τίποτε, της είπα.
"- Είναι οι όροι του δανείου αυτοί και αν θέλετε μπορώ να σας ενημερώσω. Τι δουλειά κάνετε;"
- Στρατιωτικός, της απάντησα.
Η κοπέλα με κοίταξε σαν σαστισμένη, έδειξε να πάγωσε.
"- Μισό λεπτό, περιμένετε", μου είπε και σηκώθηκε από τη θέση της. Πήγε σε ένα γραφείο που ήταν πίσω της και μίλησε σε έναν άνδρα.
Αυτός σηκώθηκε αμέσως. Με πλησίασε χαμογελαστός και μου ζήτησε ευγενικότατα να καθήσουμε στο γραφείο του. Με ρώτησε αν θέλω να παραγγείλω κάτι...!
"- Είστε στρατιωτικός ε; Ευχαρίστως να σας εξυπηρετήσουμε και να σας κάνουμε πελάτη μας. Πείτε μου, τι ακριβώς θέλετε να μάθετε για το καταναλωτικό δάνειο που είπατε στην κοπέλα..."
- Ξέρετε, με ενδιαφέρει το επιτόκιο, αλλά δεν έχω εγγυητές επειδή είμαι από αλλού και δεν γνωρίζω κανέναν εδώ, σε αυτή την πόλη...
"- Μην ανησυχείτε καθόλου. Το επιτόκιο είναι 3% και δεν θέλουμε εγγυητές"...
Έμεινα να τον κοιτάζω σαν χαζός...
- Και πότε θα πάρω τα χρήματα; τον ρώτησα.
"-Αμέσως μετά τις απαραίτητες υπογραφές. Δηλαδή σήμερα, όταν θα βγαίνετε από εδώ θα έχετε τα χρήματα μαζί σας. Μην ανησυχείτε καθόλου", μου είπε, ενώ ήμουν σίγουρος πως το χαμόγελό του ήταν ειρωνικό, αφού και άλλοι από τριγύρω μας κοίταζαν χαμογελαστά.
Ένιωθα πολύ άσχημα, αλλά η ανάγκη ήταν μεγάλη. Ποιός ξέρει τι να σκεφτόντουσαν για εμένα και για το Ελληνικό Στράτευμα...!
- Μπορώ να το σκεφθώ και να επιστρέψω; ρώτησα τον κύριο με τον οποίο μιλούσα...
"- Φυσικά. Σκεφθείτε το και ελάτε όποτε θέλετε. Θα είναι μεγάλη μας χαρά να σας εξυπηρετήσουμε και να σας βοηθήσουμε...", μου είπε.
Ναι, μεγάλη χαρά σκέφτηκα μέσα μου. Σηκώθηκα να φύγω, επειδή η ψυχή μου δεν άντεχε να δανειστώ από τουρκική τράπεζα... Δεν ξέρω, μπορεί τελικά να πάω, αφού οι δικοί μας με έχουν σαν σκουπίδι για πέταγμα και δεν νοιάζονται για τις πραγματικές ανάγκες της οικογένειάς μου...

Το γεγονός της δανειοδότησης Ελλήνων στρατιωτικών είναι αδιάψευστο, λόγω προσωπικής μαρτυρίας συγκεκριμένου δανειολήπτη, αλλά και προσκείμενων στρατιωτικών, στο φιλικό του περιβάλλον, που με πόνο ψυχής καταγγέλουν το οικονομικό αδιέξοδό τους μετά τα οικονομικά μέτρα που πήρε εναντίον τους η Τροϊκανή κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.
Όπως καταγγέλουν, λόγω της ιδιότητάς τους που σημαίνει συνεχείς μετακινήσεις και της παραμονής τους μακριά από τον τόπο καταγωγής τους, δημιουργούνται οικονομικά προβλήματα στις οικογένεις στρατιωτικών που καλούνται να αντιμετωπίσουν σε πόλεις ή χωριά που δεν γνωρίζουν κανέναν. Δηλαδή, πλήρως αβοήθητοι, πρέπει να ανταπεξέρχονται στα ό,ποια οικονομικά προβλήματα, τελείως μόνοι και επιφορτιζόμενοι το κόστος (όσο το δυνατόν αξιοπρεπούς) διαβίωσης των οικογενειών τους, προσπαθώντας ταυτόχρονα να ανταποκριθούν στις ανάγκες ικανοποιητικής παροχής στην εκπαίδευση των παιδιών τους...
Η κυβέρνηση, με την μείωση των μισθών, αλλά και η πρακτική των τραπεζών, που απαιτούν εγγυητές για καταναλωτικά δάνεια (άσχετα αν η μισθοδοσία των στρατιωτικών ικανοποιείται από τις τράπεζες από τις οποίες ζητάνε κάποιο δάνειο), έχουν οδηγήσει σε ένα λογικό, αλλά ταυτόχρονα και επικίνδυνο σημείο τους στρατιωτικούς που όμως πρέπει να μην χάσουν το ηθικό τους και να ανταπεξέλθουν ψυχικά και ηθικά απέναντι στις απειλητικές διαθέσεις της Ελληνικής Πολιτείας που εκδηλώνονται (και όχι μόνο οικονομικά) απέναντί τους.
Καλημέρα Ελλάδα, που βγήκες στο πωλητήριο με την μορφή καταναλωτικού δανείου..!!!


ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ;;;;;

ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ;;;;;;;;

ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!!

Ποσοστά Εισφορών Ασφαλίσεων

ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ (Ι.Κ.Α.)

Α. ΓΕΝΙΚΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΙΣΦΟΡΩΝ

ΚΛΑΔΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ

ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Κύρια σύνταξη

6,67

13,33

Άρθρο 25, παρ. 1 Α.Ν. 1846/51

Παροχή ασθενείας σε χρήμα

0,40

0,80

Άρθρο 25, παρ. 1 Α.Ν. 1846/51

Παροχή ασθενείας σε είδος

2,15

4,30

Π.Δ. 633/82, Άρθρο 4, Ν. 997/79

Ε.Τ.Ε.Α.Μ.

3,00

3,00

Άρθρο 25, παρ. 1 Α.Ν. 1846/51

Επαγγ. Κινδύνου

----

----

Ν. 4104/60

Βαρέων Επαγγελμάτων

2,20

1,40

Κανονισμός Ασφάλισης ΙΚΑ (Άρθρα 104 – 106)

Βαρέα Ε.Τ.Ε.Α.Μ. (τ. ΙΚΑ-ΤΕΑΜ)

3 (+1,25)

3 (+0,75)

Κανονισμός Ασφάλισης ΙΚΑ (Άρθρα 104 – 106)

ΟΑΕΔ (Ανεργίας)

1,33

2,67

Ν.Δ. 2961/54

ΟΑΕΔ (Στράτευσης)

----

1,00

Ν. 2054/92

ΟΑΕΔ (ΔΛΟΕΜ)

1,00

1,00

Ν.Δ. 3868/58

ΟΑΕΔ (ΕΛΠΕΚΕ)

----

0,45

Άρθρο 14, Ν. 2924/95

ΟΑΕΔ (ΛΠΕΑΕ)

----

0,15

Άρθρο 16, Ν. 1836/89

ΟΑΕΔ (ΕΚΛΑ)

0,10

0,26

Άρθρο 4, Ν. 2335/95

Εργατική Κατοικία

1,00

0,75

Ν. 2963/54

Εργατική Εστία

0,35

0,35

Ν. 3467/55 – Ν.678/77


Β. ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΟΡΙΣΤΟΥ & ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ, Ν.Π.Δ.Δ. & ΟΤΑ

ΚΛΑΔΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ

Κύρια σύνταξη

6,67

13,33

Ασθένειας σε χρήμα

0,40

0,80

Ασθένειας σε είδος

2,15

4,30

ΕΤΕΑΜ (τ. ΙΚΑ-ΤΕΑΜ)

3,00

3,00

ΟΑΕΔ

2,43

5,53

ΟΕΚ

1,00

0,75

ΟΕΕ

0,35

0,35

Παρατηρήσεις :

  • Οι εισφορές όλων των κλάδων υπολογίζονται επί του συνόλου των πάσης φύσεως αποδοχών με εξαίρεση τις παροχές κοινωνικού χαρακτήρα και το Κίνητρο Απόδοσης.
  • Οι ανωτέρω εισφορές προβλέπονται από τις διατάξεις του Α.Ν. 1846/51.
  • Εάν η παρεχόμενη εργασία υπέχει επαγγελματικό κίνδυνο, οι ανωτέρω εργοδοτικές εισφορές προσαυξάνονται κατά 1 %.
  • Σε περιπτώσεις βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων (χαρακτηρισμένων από τον ΚΒΑΕ), το συνολικό ποσοστό εισφοράς προσαυξάνεται κατά 3,60% εκ του οποίου το 2,20% βαρύνει τον εργαζόμενο και το 1,40% τον εργοδότη. Για τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ-ΕΤΕΑΜ (τ. ΙΚΑ-ΤΕΑΜ) το συνολικό ποσοστό αυξάνει κατά 2% (1,25% για τον εργαζόμενο και 0,75% εργοδότη).

Γ. ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

ΚΛΑΔΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ

Κύρια σύνταξη

6,67

13,33

Ασθένειας σε χρήμα

0,40

0,80

Ασθένειας σε είδος

2,15

4,30

ΕΤΕΑΜ (τ. ΙΚΑ-ΤΕΑΜ)

3,00

3,00

Παρατηρήσεις :

  • Οι εισφορές όλων των κλάδων υπολογίζονται επί του συνόλου των πάσης φύσεως αποδοχών με εξαίρεση τις παροχές κοινωνικού χαρακτήρα και το Κίνητρο Απόδοσης και με περιορισμό της ανώτατης ασφαλιστικής κλάσης όπως ισχύει κάθε φορά για τους «παλαιούς» ασφαλισμένους (Ν. 2084/92) και του ανώτατου ορίου αποδοχών (Ν. 3232/04) για τους νέους ασφαλισμένους.
  • Σε περιπτώσεις βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων (χαρακτηρισμένων από τον ΚΒΑΕ), το συνολικό ποσοστό εισφοράς προσαυξάνεται κατά 3,60% εκ του οποίου το 2,20% βαρύνει τον εργαζόμενο και το 1,40% τον εργοδότη. Για τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ-ΕΤΕΑΜ (τ. ΙΚΑ-ΤΕΑΜ) το συνολικό ποσοστό αυξάνει κατά 2% (1,25% για τον εργαζόμενο και 0,75% εργοδότη).

Δ. ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.Π.Δ.Δ.

1. ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ Ν. 3163/55 & ΝΔ 4277/62 ΕΩΣ 31/12/1992 (ΠΑΛΑΙΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ)

α. Με κάλυψη άλλου επικουρικού ταμείου εκτός ΕΤΕΑΜ.

ΚΛΑΔΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ

Κύρια σύνταξη

6,67

25,33

Ασθένειας

2,55

6,10

ΟΕΚ

1,00

0,75

β. Με επικουρική ασφάλιση ΕΤΕΑΜ

ΚΛΑΔΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ

Κύρια σύνταξη

6,67

25,33

Ασθένειας

2,55

6,10

ΟΕΚ

1,00

0,75

ΕΤΕΑΜ

3,00

3,00

Παρατηρήσεις :

  1. Οι εισφορές των διατάξεων του Ν. 2084/92 για τον κλάδο σύνταξης (κύριας και επικουρικής) υπολογίζονται από την έναρξη ισχύος του Ν. 3205/2003 (1.1.2004) επί των συντάξιμων αποδοχών δηλαδή επί του βασικού μισθού.
  2. Οι εισφορές για τον κλάδο ασθενείας υπολογίζονται επί του συνόλου των ακαθαρίστων αποδοχών, εκτός Κινήτρου Απόδοσης, συμπεριλαμβανομένων και των Δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και του Επιδόματος Αδείας με τον περιορισμό της ανώτατης ασφαλιστικής κλάσης, όπως ισχύει κάθε φορά.

2. ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ Ν. 3163/55 & ΝΔ 4277/62 ΑΠΟ 01/01/1993 (ΝΕΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ)

α. Χωρίς επικουρική ασφάλιση ΕΤΕΑΜ

ΚΛΑΔΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ

Κύρια σύνταξη

6,67

13,33

Ασθένειας

2,55

6,10

ΟΕΚ

1,00

0,75

β. Με επικουρική ασφάλιση ΕΤΕΑΜ

ΚΛΑΔΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ

Κύρια σύνταξη

6,67

13,33

Ασθένειας

2,55

6,10

ΟΕΚ

1,00

0,75

ΕΤΕΑΜ

3,00

3,00

Παρατηρήσεις :

  • Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2084/92, οι εισφορές όλων των κλάδων υπολογίζονται επί του συνόλου των πάσης φύσεως αποδοχών εκτός του Κινήτρου Απόδοσης και με περιορισμό μετά την έναρξη ισχύος του Ν. 3232/02 σε ανώτατο όριο αποδοχών.

3. ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩς ( Α.Ν. 1846/51 )

α. Χωρίς επικουρική ασφάλιση ΙΚΑ-ΕΤΑΜ-ΕΤΕΑΜ

ΚΛΑΔΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ

Κύρια σύνταξη

6,67

13,33

Ασθένειας

2,55

6,10

ΟΕΚ

1,00

0,75

β. Με επικουρική ασφάλιση ΙΚΑ-ΕΤΑΜ-ΕΤΕΑΜ

ΚΛΑΔΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ

Κύρια σύνταξη

6,67

13,33

Ασθένειας

2,55

6,10

ΟΕΚ

1,00

0,75

ΕΤΕΑΜ

3,00

3,00

γ. Βαρέα και ανθυγιεινά χωρίς επικουρική ασφάλιση ΕΤΕΑΜ

ΚΛΑΔΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ

Κύρια σύνταξη

6,67

13,33

Ασθένειας

2,55

6,10

ΟΕΚ

1,00

0,75

ΒΑΡΕΑ

2,20

1,40

γ. Βαρέα και ανθυγιεινά με επικουρική ασφάλιση ΕΤΕΑΜ

ΚΛΑΔΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ

Κύρια σύνταξη

6,67

13,33

Ασθένειας

2,55

6,10

ΟΕΚ

1,00

0,75

ΕΤΕΑΜ (τ. ΙΚΑ-ΤΕΑΜ)

2,20

1,40

ΒΑΡΕΑ

2,20

1,40

ΒΑΡΕΑ – ΕΤΕΑΜ

1,25

0,75

Παρατηρήσεις:

  • Οι εισφορές όλων των κλάδων για όλους τους ασφαλισμένους στο κοινό ασφ/κό καθεστώς, υπολογίζονται στο σύνολο των ακαθάριστων αποδοχών εκτός του Κινήτρου Απόδοσης με περιορισμό της ανώτατης ασφαλιστικής κλάσης όπως ισχύει κάθε φορά για τους «παλαιούς» ασφαλισμένους (Ν. 2084/92) και με ανώτατο όριο αποδοχών για τους «νέους» ασφαλισμένους (Ν. 3232/04).

Ε. ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΤΑ

ΚΛΑΔΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ

Κύρια σύνταξη

6,67

13,33

Ασθένειας

2,55

6,10

ΕΤΕΑΜ

3,00

3,00

Baζουν μαχαίρι στις αμοιβες του Δημοσίου...

Αθηνα,1983

Π.Κανελλοπουλος,Δ.Μυρατ και Β.Ζουμπουλακη

Καννες,Απριλιος 1957

Στην πρεμιερα της ταινιας του Ζυλ Ντασσεν ''Εκεινος πρεπει να πεθανει" βασισμενης στο μυθιστορημα "Ο Χριστος ξανασταυρωνεται" του Νικου Καζαντζακη.

Australian flooding

Queensland 31-12-10



Queensland 2-1-11



Rockhampton 3-1-11

Μαλλια-κουβαρια ζειμπεκικο(Σταθης ''Ε'')

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)