Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Δεν αναμένονται εκπλήξεις στην ψήφιση του προϋπολογισμού τα μεσάνυχτα


Δεν αναμένονται εκπλήξεις στην ψήφιση του προϋπολογισμού τα μεσάνυχτα
Φωτογραφία αρχείου από τη βραδιά των τελευταίων εκλογών - Πηγή: Ευρωκίνηση Τατιάνα Μπόλαρη
Στη σκιά των εξελίξεων στο προσφυγικό μέτωπο και με τα μάτια στραμμένα στη συναίνεση που από κάποιους αναζητείται και από άλλους ξορκίζεται, ψηφίζεται μετά τα μεσάνυχτα ο προϋπολογισμός του 2016, ο πρώτος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ.
Η πενθήμερη συζήτηση που "κρίθηκε" στο μεγαλύτερο μέρος της μάλλον ανιαρή, κορυφώνεται τα μεσάνυχτα με την ομιλία του πρωθυπουργού και την ονομαστική ψηφοφορία που παραδοσιακά λαμβάνει χαρακτήρα παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στηνκυβέρνηση. Θα έχουν προηγηθεί οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών, που κρίνοντας από τις δημόσιες δηλωσεις τους μετά και το ναυάγιο του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, απορρίπτουν τη συναίνεση που επιζητά ο Αλέξης Τσίπρας για να περάσει το ναρκοπέδιο του ασφαλιστικού, του αγροτικού κι άλλων "επώδυνων" μέτρων.
Στην αποκαλούμενη και μονομαχία του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δίνει τον τόνο σε κορυφαίες κοινοβουλευτικές μάχες, ο νικητής έχει ήδη αναδειχθεί, έλεγαν βουλευτές της συμπολίτευσης στους διαδρόμους της Βουλής και πρόσθεταν ότι ο Αλέξης Τσίπρας "παίζει" χωρίς αντίπαλο, αφού στη ΝΔ δεν έχουν αρχηγό και σαφές στίγμα για το που θέλουν να πάει το καράβι. Στέκονται δε, ιδιαίτερα στις διαφορετικές απόψεις που εκφράζονται από τους τέσσερις υποψήφιους αρχηγούς στο θέμα αυτό.
Κάποιοι άλλοι, πάντως, δεν απέκλειαν "δυναμική" παρέμβαση του Βαγγέλη Μειμαράκη, αργά το βράδυ, λίγο πριν την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα με προφανή στόχο να κερδίσει πόντους στην εσωκομματική σκακιέρα. Άλλωστε, με την ιδιότητα του πρώην Προέδρου της Βουλής, ο Βαγγέλης Μειμαράκης έχει το δικαίωμα βάσει του Κανονισμού να παρεμβαίνει ανά πάσα στιγμή στις συζητήσεις.
Μια πρώτη -κατά πολλούς- γεύση της ομιλίας του πρωθυπουργού εδωσε ο Νίκος Βούτσης που επέκρινε μεν τη ΝΔ ότι δεν εχει θέσεις και προτάσεις, σημείωσε ωστόσο, πως υπάρχει ευρύτατο πεδίο συνεννόησης σε ασφαλιστικό, εργασιακές σχέσεις και χρέος.
Ο προϋπολογισμός θα ψηφιστεί μόνον απά τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, με την Ένωση Κεντρώων να βάζει χθες τέλος σε σενάρια που κυκλοφόρησαν για στήριξη της κυβέρνησης μέσω της υπερψήφισης του κορυφαίου αυτού νομοθετήματος της κυβέρνησης.

Μητρόπουλος: «Πρακτικές “μαφίας” δεν θα ανεχθώ, έστω και εάν χρειαστεί να πεθάνω»

Μητρόπουλος: «Πρακτικές “μαφίας” δεν θα ανεχθώ, έστω και εάν χρειαστεί να πεθάνω»

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο  Αλέξης Μητρόπουλος με αφορμή την άσκηση δίωξης σε βάρος του.Όπως τονίζει, δεν θα ανεχθεί «μεθόδους “μαφίας” και αριστερής αλητείας, έστω και εάν χρειαστεί να πεθάνω».
Καταγγέλλει εξάλλου σχέδιο πολιτικής του εξόντωσης στο «οποίο μετέχουν υπάλληλοιΟικονομικών Υπηρεσιών και Αρχών».
Μάλιστα, ο ίδιος ανέφερε πως κατέστησε υπεύθυνο «τον πρωθυπουργό κ.Αλέξη Τσίπραυπεύθυνο για ό,τι έχει σχεδιαστεί και εκτελείται σε βάρος του».
Η απάντηση του κ. Μητρόπουλου: 
Σε λίγες μέρες (16-12-2015) εκδικάζεται ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας (Β’ Τμήμα) η αναίρεση του Δημοσίου και η δική μου κατά της υπ’αριθ. 3792/2015 απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, η οποία είχε ακυρώσει το μεγαλύτερο τμήμα του προστίμου που μου είχε επιβάλλει η Δ’ ΔΟΥ για ποσό που είχε εισπράξει το γραφείο μου (όχι εγώ προσωπικά) στο εξωτερικό το έτος 1999, είχε επαναπατρισθεί με το άρθρο 38 του ν. 3259/2004 («νόμος Αλογοσκούφη») και είχε αποδοθεί σε τρίτους δικαιούχους εις εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων.
Με το υπ’αριθ.πρωτ. Δ12.Α1115972/ΕΞ.2013/18.7.2013 έγγραφο της Διεύθυνσης Φορολογίας Εισοδήματος (τμήμα Α΄), το Υπουργείο Οικονομικών είχε αποφανθεί ότι το ποσό αφορούσε νόμιμο επαναπατρισμό κεφαλαίων εκ του εξωτερικού.
Εξάλλου, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους με την υπ’αριθ. 525/23-3-2015 Γνωμοδότησή του (Β’ Τμήμα), μετά από ερώτημα της κας Κατερίνας Σαββαΐδου, πρώην Γενικής Γραμματέως της ΓΓΔΕ, είχε αποφανθεί ότι η υπόθεση έτους 1999 είχε προ πολλών ετών παραγραφεί. 
Υπαναχώρηση από τις ιδεολογικές αρχές και προδοσία των οραμάτων του λαού μας δικαιολογώ στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, μεθόδους «μαφίας» και αριστερής αλητείας δεν θα ανεχθώ, έστω κι αν χρειαστεί να πεθάνω.
Δηλώνω πως θα συνεχίσω να προβάλλω τις απόψεις μου και να ασκώ κριτική στην εθνοκτόνα και κοινωνιοκτόνα ασκούμενη μνημονιακή πολιτική, όπως έπραξα πάντα, από όταν φυλακίστηκα και βασανίστηκα στη χούντα μέχρι και σήμερα.
Για το σχέδιο πολιτικής μου εξόντωσης και σπίλωσής μου, στο οποίο μετέχουν υπάλληλοι Οικονομικών Υπηρεσιών και Αρχών, έχω ενημερώσει σχετικά τον Μακαριότατο Πάσης Ελλάδος κ.κ.Ιερώνυμο.
Καλώ τους κ.κ. Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Νίκο Παρασκευόπουλο και Υπουργό Καταπολέμησης της Διαφθοράς κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο να δώσουν στη δημοσιότητα τον χαλκευμένο φορολογικό φάκελο σε βάρος μου.
Καλώ τον αξιότιμο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προεχόντως ως νομικό και άνθρωπο, να με προστατεύσει.
Καθιστώ τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα υπεύθυνο για ό,τι έχει σχεδιαστεί και εκτελείται σε βάρος μου.
Ο κ. Μητρόπουλος έκανε την εν λόγω δήλωση σε απάντηση της δίωξης που ασκήθηκε σε βάρος του για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος. 
Η δίωξη σε βάρος του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής ασκήθηκε έπειτα από μηνυτήρια αναφορά που υποβλήθηκε στην εισαγγελία από την αρμόδια ΔΟΥ, με αφορμή υπόθεση φοροδιαφυγής, η οποία εντοπίζεται πριν από περίπου 16 χρόνια. 
Σύμφωνα με την καταγγελία της αρμόδιας Εφορίας, ο κ. Μητρόπουλος φέρεται να μην εξέδωσε απόδειξη για δικηγορική αμοιβή με αποτέλεσμα να του καταλογίζεται φοροδιαφυγή ύψους 440.000 ευρώ, ενώ με τις προσαυξήσεις ανέρχεται περίπου στα 940.000 ευρώ. 
Η υπόθεση μπήκε στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης, όταν δυο άλλοι δικηγόροι κατήγγειλαν τον κ. Μητρόπουλο ότι δεν τους απέδωσε το μέρος της αμοιβής που τους αναλογούσε. Από έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε, σύμφωνα με τη δικογραφία, ότι το συγκεκριμένο ποσό δεν είχε δηλωθεί.

Υπόθεση Σταθάκη: Οι... ξεχασιάρηδες του ΣΥΡΙΖΑ και οι μαμάδες τους

Υπόθεση Σταθάκη: Οι... ξεχασιάρηδες του ΣΥΡΙΖΑ και οι μαμάδες τους
ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ «ΞΕΧΑΣΕΙ» ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ; ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΤΑ ΧΡΕΩΝΕΙΣ ΟΛΑ ΣΤΗ… ΜΑΜΑ ΣΟΥ! – ΣΤΗ «ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ» ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΠΑΡΤΙ ΠΟΛΛΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ

Απίστευτες δικαιολογίες, που ούτε παιδάκια του νηπιαγωγείου δεν θα μεταχειρίζονταν για να καλύψουν τις αταξίες τους, σκαρφίζονται πρώην και νυν στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για να ισχυριστούν πως ούτε ήξεραν ούτε γνώριζαν για κρυφά ποσά, καταχωνιασμένα σε λογαριασμούς τραπεζών και – βεβαίως – αδήλωτα στα «πόθεν έσχες» τους.
Μετά τη θυγατέρα Βαλαβάνη που είχε επικαλεστεί τη μητέρα της για εκείνα τα 200.000 ευρώ (100.000 σύμφωνα με την πρώην υπουργό) που είχαν «σηκωθεί» το καλοκαίρι του 2015, μόλις λίγα εικοσιτετράωρα πριν την επιβολή των capital controls, ήρθε η σειρά του νυν υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη να επικαλεστεί και αυτός τη μητέρα του...
Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων της Βουλής εντόπισε συμμετοχές σε ακίνητα και τραπεζικές καταθέσεις που δεν είχαν δηλωθεί στο «πόθεν έσχες» του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη, πέραν του «ξεχασμένου» 1.000.000 ευρώ.
Οι διαφορές αυτές, προέκυψαν από τη σύγκριση της αρχικής δήλωσης πόθεν έσχες του κ. Σταθάκη, για την οικονομική χρήση του 2011 και την συμπληρωματική δήλωση που έκανε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομίας προκειμένου να καταγραφεί το μη δηλωθέν ποσό του 1 εκ. ευρώ.
Όσο για το τι ισχυρίστηκε ο κ. Σταθάκης; «Οι λογαριασμοί για τους οποίους εγκαλούμαι ήταν της μητέρας μου, με συνδικαιούχους τα δύο της παιδιά -εμένα και τον αδελφό μου. Αυτό δηλώθηκε το 2013. Το 2014 είχα αποσυρθεί από τους λογαριασμούς. Ως προς τα ακίνητα, δεν υπάρχει η παραμικρή παράλειψη όσων αφορά τα δικά μου. Ορισμένα αγροτικά ακίνητα της συζύγου μου, τα οποία τελούν υπό δικαστική διεκδίκηση και στα οποία η σύζυγός μου δεν συμμετέχει σε ποσοστό περισσότερο του 3%, έχουν δηλωθεί κανονικά το 2013 και 2014».
«Κύριε, δεν το έκανα εγώ, αλλά η μαμά μου...». Φτηνές δικαιολογίες και απίστευτη κοροϊδία απέναντι σε έναν ολόκληρο λαό που στενάζει από τα κατορθώματα της «διαπραγμάτευσης» της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου με τους δανειστές. Τη στιγμή που οι ξένοι απειλούν ανοικτά και με τις «ευλογίες» των κυβερνώντων να βάλουν άγριο χέρι και στο τελευταίο κεραμίδι του Έλληνα, το «Σύνδρομο των Μαμάδων» έχει κατακυριέψει υπουργούς – νυν και πρώην.
Και η ιστορία θα έχει και συνέχεια και μάλιστα πολύ σύντομα...
Άλλα 19 πρόσωπα ελέγχονται για φορολογικές παραβάσεις
Την ίδια στιγμή, η Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων της Βουλής έχει θέσει υπό παρακολούθηση τις φορολογικές δηλώσεις άλλων 19 προσώπων, ενώ πέραν αυτών ελέγχονται ήδη ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, αλλά και ο πρώην στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, ο Σταύρος Παπασταύρου.
Εν τω μεταξύ, κατά προτεραιότητα συνεχίζεται η υπόθεση της δήλωσης του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, μετά το σάλο που είχε προκληθεί για το ημιτελές«πόθεν έσχες» του.
Σε ό,τι αφορά, εξάλλου, την offshore του πρώην βουλευτή και υφυπουργού των ΑΝΕΛ Παύλου Χαϊκάλη στην Κύπρο, ήδη έχει κατατεθεί η απαλλακτική εισήγηση της Επιτροπής και υπόθεση τίθεται οριστικά στο αρχείο.
Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, το Ελεγκτικό Συνέδριο καταλόγισε στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Ανθόπουλο, να επιστρέψει το ποσό του 1.800.000 ευρώ και στον πρώην υπουργό της ΝΔ, Αριστείδη Τσιπλάκο, καταλόγισε το ποσό των 150.000 ευρώ αντίστοιχα.
Στρουθοκαμηλισμός και ατιμωρησία
Οι υποθέσεις με τα χαμένα εκατομμύρια, τα αδήλωτα κέρδη και τις καταθέσεις-φαντάσματα ταλανίζουν εδώ και πολλά χρόνια την Ελλάδα.
Κανένας δεν τιμωρείται, ουδείς έρχεται ενώπιον του φυσικού δικαστή του, κανείς δεν λογοδοτεί για ένα οικονομικό έγκλημα, το οποίο είναι διαρκές και ειδεχθές.
Όμως όσο οι κυβερνώντες στρουθοκαμηλίζουν απέναντι σε υποθέσεις με οσμή διαφθοράς και διαπλοκής, τόσο θα πρέπει να κοιμούνται... ανήσυχοι ότι δεν θα ψάχνουμε μέσω του μοναδικού όπλου που διαθέτουμε: της δημοσιογραφικής έρευνας. Και θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε, γιατί τα λεφτά είναι πάρα πολλά και η αδιαντροπιά περισσεύει.
Το «Σύνδρομο των Μαμάδων» δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια τακτική συγκάλυψης αλλά και μια έμμεση ομολογία ενοχής. Και μπορεί η διαπλοκή να έχει μακριά χέρια, αλλά το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας...

Read more: http://www.newsbomb.gr/prionokordela/news/story/648877/ypothesi-stathaki-oi-xexasiarides-toy-syriza-kai-oi-mamades-toys#ixzz3tQhXdxuE

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)