Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Πρώτα το όνομα, μετά η ένταξη, λένε στα Σκόπια οι ΥΠΕΞ των «27»

Την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης για την ονομασία θέτουν ως προϋπόθεση οι Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της ΠΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πρόκειται για μία ευνοϊκή για τις ελληνικές θέσεις εξέλιξη, που ήλθε λίγες μόλις ώρες μετά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα παραβίασε την Ενδιάμεση Συμφωνία, βάζοντας εμπόδια στην ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Το Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών αποφάσισε να επανέλθει στο θέμα κατά την επόμενη Προεδρία, όπως έχει επαναλάβει στα αντίστοιχα συμπεράσματα του 2009 και του 2010. Στο κείμενο συμπερασμάτων αναφέρεται ότι προσβλέπει στην παραγωγή αποτελεσμάτων σύντομα, στο πλαίσιο του συνεχιζόμενου διάλογου μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ.

Πηγές του υπουργείου Εξωτερικών ανέφεραν ότι το κλίμα που δημιουργήθηκε κατά τις επαφές του υπουργού, Σταύρου Δήμα, με τους ομολόγους του ήταν γενικά θετικό. Σημειώσαν, ωστόσο, ότι υπήρξαν εταίροι που επιχείρησαν να συνδέσουν το θέμα της Απόφασης της Χάγης με τις συζητήσεις στην Ε.Ε.

Η απειλή της S&P ρίχνει τις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές

Ελαφρά κάμψη ευρώ, πετρελαίου και χρυσού

Στην σκιά της προειδοποίησης του διεθνούς οίκου αξιολόγησης S&P - πως αν δεν διευθετήσουν σύντομα τη κρίση χρεών θα υποβαθμιστούν οι χώρες της Ευρωζώνης – κινούνται σήμερα πτωτικά τα διεθνή χρηματιστήρια.

Έτσι, το ΧΑ σημειώνει κάμψη -1,5% φέρνοντας τον Γενικό Δείκτη στις 683 μονάδες με τζίρο μόλις 7 εκατομ. ευρώ και πιλότο τις τραπεζικές μετοχές που πέφτουν περισσότερο.

Τα ελληνικά και πορτογαλικά σπρεντ πέφτουν κατά 21 και 18 μονάδες βάσης αντίστοιχα, ενώ των λοιπών περιφερειακών χωρών της Ευρωζώνης διατηρούνται ουσιαστικά αμετάβλητα.

Στην Ευρώπη οι μετοχές υποχωρούν κατά -0,4% με τη Βρετανία -0,1%, τη Γαλλία -0,4%, τη Γερμανία -1%, την Ισπανία 0% και την Ιταλία 0,2%.

Στην Ασία ο πανασιατικός δείκτης MSCI Asia έκλεισε πτωτικά κατά -1,3% ενώ σε ανάλογα επίπεδα υποχώρησαν οι αγορές του Τόκιο, του Χονγκ-Κονγκ και της Σιγκαπούρης.

Τέλος, το πετρέλαιο υποχώρησε ελαφρά στα 100,8 δολ. , ο χρυσός στα 1725 δολ., το ευρώ στα 1,337 δολ. και μόνο το γιεν κέρδισε λίγο έδαφος έναντι του δολαρίου (77,7 γιεν/δολ.).

Συντάξεις σε θύματα του Ολοκαυτώματος πληρώνει η Γερμανία

ΑΛΛΟΙ 16.000 ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ
Συντάξεις σε 16.000 θύματα του Ολοκαυτώματος συμφώνησε να πληρώσει η γερμανική κυβέρνηση.

Εβραίοι στο κατεστραμμένο γκέτο της Βαρσοβίας, το 1943.
Εβραίοι στο κατεστραμμένο γκέτο της Βαρσοβίας, το 1943.

Υστερα από ένα χρόνο σκληρών διαπραγματεύσεων, η Γερμανία αποδέχθηκε να πληρώσει τις συντάξεις αυτές σε επιπλέον 16.000 θύματα -παδιά κάποτε που κατάφεραν να διασωθούν από τα ναζιστικά γκέτο ή εξαναγκάστηκαν να ζήσουν κρυπτόμενα υπό το φόβο των διώξεων.

Η συμφωνία ανακοινώθηκε χθες μεταξύ της γερμανικής κυβέρνησης και της εδρεύουσας στη Νέα Υόρκη Επιτροπής Διεκδικήσεων.

«Συνιστά δικαίωση για τον τρόμο που υπέστησαν κατά την παιδική τους ηλικία. Δεν είναι θέμα χρημάτων», δηλώνει ο Γκρεγκ Σνάϊντερ, αντιπρόεδρος της Επιτροπής, στο Associated Press.

Από τους νέους δικαιούχους, οι 5.000 ζουν στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τους νέους όρους που αποδέχθηκε η γερμανική κυβέρνηση, κάθε Εβραίος που διήνυσε τουλάχιστον 12 μήνες σε γκέτο ή εξαναγκάστηκε να ζει κρυπτόμενος ή υπο πλαστή ταυτότητα για να αποφύγει τη σύλληψη, δικαιούται μηνιαίας σύνταξης ύψους 375 δολαρίων το μήνα. Για τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ το ποσό είναι περίπου 300 δολάρια.

Μέχρι τώρα, η μικρότερη χρονική περίοδος που απαιτείτο για να στοιχειοθετηθεί δικαίωμα συνταξιοδότησης ήταν οι 18 μήνες.

Πλέον, η γερμανική κυβέρνηση καταβάλλει παγκοσμίως 66.000 τέτοιες συντάξεις.

Έρχονται Ισραηλινοί για τα πετρέλαια της Κρήτης

Στην Ελλάδα εντός ημερών υψηλόβαθμα στελέχη ισραηλινής εταιρείας που ειδικεύεται σε έρευνες υδρογονανθράκων. Επαφές και εκδήλωση ενδιαφέροντος για συνεργασία και έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου νοτίως της Κρήτης

Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Ελευθεροτυπίας", η ισραηλινή εταιρεία "Anver Oil Exploration", μέλος του Ομίλου "Delek", που κατέχει την κοινοπραξία εκμετάλλευσης του Λεβιάθαν, έχει εκδηλώσει ανεπίσημα ενδιαφέρον, να μελετήσει την περιοχή νότια της Κρήτης.

Πρόκειται για περιοχή, που σύμφωνα με μερίδα γεωλόγων, παρουσιάζει συγγένεια με άλλες δομές της Ανατολικής Μεσογείου, όπου έχουν εντοπιστεί κοιτάσματα και κυρίως την περιοχή του Λεβαντινίου, που περικλείει τόσο το κοίτασμα του "Λεβιάθαν" στο Ισραήλ, όσο και το κοίτασμα "Αφροδίτη" ή "Οικόπεδο 12" στην Κύπρο.

Κατά καιρούς, έχουν διατυπωθεί εκτιμήσεις, που κάνουν λόγο για ούτε λίγο ούτε πολύ, πιθανό δυναμικό 20 τρισ. κυβικών μέτρων αερίου στην περιοχή, όταν σε Αίγυπτο, Ισραήλ και Κύπρο τα αποδεδειγμένα κοιτάσματα είναι 2,7 τρισ. κυβικά μέτρα.

Σημειώνεται πάντως, πως μέχρι στιγμής οι επαφές βρίσκονται σε επιχειρηματικό επίπεδο.

Τη Δευτέρα, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων η πρόσκληση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, για συμμετοχή σε σεισμικές έρευνες υδρογονανθράκων στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου Πελάγους και νότια της Κρήτης, με στόχο μέσα στο 2012 να γίνει ένας διεθνής γύρος παραχωρήσεων, με περίπου 10 - 15 οικόπεδα.

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Π. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

Η ΝΕΑ ΦΤΩΧΕΙΑ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑΣ
06/12/2011
Την εφαρμογή μιας εναλλακτικής, ισόρροπης οικονομικά και κοινωνικά πρότασης που θα φέρει στην πολιτική εξουσία δυνάμεις που διαθέτουν έμπνευση, φαντασία, δημιουργικότητα προτείνει ο Ανεξάρτητος Βουλευτής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής με αφορμή την 5η Δεκεμβρίου, Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη.

«Οι πολιτικές που διευρύνουν την κοινωνική ανισότητα και πυροδοτούν την κοινωνική αδικία είναι οι αιτίες που γεννούν την διευρυνόμενη νέα φτώχεια.
Η έλλειψη πολιτικής βούλησης να επιβάλλει δίκαιη αναδιανομή και του πλούτου αλλά και των βαρών αποτελεί την κύρια αιτία των δεινών» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κουρουμπλής.

Σύμφωνα με τον ανεξάρτητο βουλευτή, οι δυνάμεις που επιθυμούν και επιχειρούν να μετατρέψουν τον πολίτη σε «ζόμπι» του καναπέ, σε θεατή των εξελίξεων, σε υπήκοο και υπάκουο πρέπει να αναχαιτιστούν από την δύναμη της αλληλεγγύης που καλεί όλους μας να μετατραπού

Σε παράκρουση η Ευρώπη, σε νευρικό κλονισμό το ελληνικό πολιτικό σύστημα

Να γιατί δεν έκαναν τίποτε!
Η απόδειξη ότι η τριανδρία Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλου δεν έκανε τίποτε για να υπερασπιστεί τη χώρα – με τους δύο πρώτους μάλιστα να την συκοφαντούν συστηματικά – βρίσκεται στα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ στο Αμβούργο.

Εκεί βρίσκεται και η απόδειξη πως την χώρα δεν υπερασπίστηκε και ο κ. Λ. Παπαδήμος, ο οποίος απλώς ανέλαβε να εφαρμόσει αποφάσεις, ενώ από τις συνομιλίες του με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους το μόνο που προκύπτει είναι τελεσίγραφα – είτε για τις έγγραφες δεσμεύσεις, είτε για την εφαρμογή αποφάσεων που ελήφθησαν ερήμην της Ελλάδας και από τις οποίες τώρα εξαρτάται η έβδομη (και πρώτη του νέου δανείου) δόση.

Επίσης: Η απόδειξη ότι τα στελέχη της πρώην (και νυν) κυβέρνησης δεν έκαναν τίποτε ούτε για την ευημερία της χώρας, αλλά ούτε και για να πιέσουν τους κατά διαστήματα διαπραγματευόμενους Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο, να χρησιμοποιήσουν τα υπέρ της Ελλάδας επιχειρήματα, βρίσκεται στη συμπεριφορά τους της τελευταίας περιόδου.

Την ώρα που τα πάντα για την Ευρώπη – και οπωσδήποτε για τη χώρα – βρίσκονται στον αέρα, την ώρα που θορυβημένες οι Ηνωμένες Πολιτείες στέλνουν τον αντιπρόεδρο Μπάιντεν και τον υπουργό των Οικονομικών Γκάιτνερ, την ώρα που Μέρκελ και Σαρκοζί συνασπίζονται εναντίον όλων (και εντός των χωρών τους), την ώρα που η οικονομία πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, η ύφεση βαθαίνει, η ανεργία και η φτώχεια χτυπάνε κόκκινο και δεν ξέρουμε τι θα γίνει με το PSI, παρακολουθούμε ψευδεπίγραφες μάχες οπισθοφυλακής και εξουσίας.

Έτσι, άλλωστε, εξηγούνται όλα. Ο νους όλων ήταν στην εξουσία, στη διατήρησή της ή στην αλλαγή φρουράς. Δεν έμενε καιρός να σκεφθούν, να κάνουν τη δουλειά τους, να διαπραγματευτούν, να προβλέψουν, να αναζητήσουν τα κατάλληλα επιχειρήματα.

Ο Σμιτ, όπως και ο Κολ, όπως και ο Ντελόρ, βλέπουν αυτό που δεν βλέπει κανένας από τους σύγχρονους ηγέτες: Ότι η Ευρώπη υπάρχει επειδή είναι ενωμένη.

Και ότι η ίδια η Γερμανία δεν μπορεί να πάει πουθενά απομονωμένη. Μίλησε μάλιστα για «ζημιογόνο νταηλίκι γερμανικού εθνικισμού»!

Όσοι Έλληνες πολιτικοί (λέμε τώρα) πάνε κι’ έρχονται επί δύο χρόνια και συνομιλούν με την Μέρκελ, δεν διανοήθηκαν να πουν το αυτονόητο που εξέφρασε ο Σμιτ:

Ότι η Γερμανία έχει πλεονάσματα επειδή οι άλλες χώρες έχουν ελλείμματα. Ότι δηλαδή η Γερμανία έχτισε τα πλεονάσματά της επί χρόνια πάνω στα ελλείμματα των άλλων.

Όσοι Έλληνες πολιτικοί (ξαναλέμε τώρα) πάνε κι’ έρχονται επί δύο χρόνια και συνομιλούν με τον Σαρκοζί, δεν του θύμισαν το ιστορικό του καθήκον, τις ιστορικές υποχρεώσεις της χώρας του, που επίσης βρήκε στην Ελλάδα έδαφος να αναπτύξει τις εμπορικές της δραστηριότητες.

Ο διακεκριμένος δημοσιογράφος Σερζ Ζιλί, ιστορικός διευθυντής της Λιμπερασιόν που υποχρεώθηκε σε παραίτηση από τους Ρότσιλντ, κατηγόρησε ευθέως τον Σαρκοζί για ενδοτισμό έναντι του Βερολίνου.

Με τα θέματα αυτά ουδείς κυβερνητικός ασχολήθηκε εδώ στην Ελλάδα. Όσοι αναφέρονταν σ’ αυτά θεωρούνταν γραφικοί και αιθεροβάμονες.

Τώρα, εκ των υστέρων, διαπιστώνουν κάποιοι – με πρώτον τον κ. Χρυσοχοΐδη – ότι έγιναν τραγικά λάθη, ότι βυθίστηκε η χώρα στη φτώχεια, ότι ο κ. Παπανδρέου δεν πρέπει, δεν είναι «ηθικό», να είναι υποψήφιος, διότι, όπως είπε ο αρμόδιος για ανάπτυξη, επενδύσεις και κοινοτικά κονδύλια υπουργός, μόνο σε αποικία θα μπορούσε να είναι θέσει ξανά υποψηφιότητα ο άνθρωπος που δεν σταμάτησε να του εμπιστεύεται (λέμε τώρα) καίρια υπουργεία.

Οι αντιδράσεις που καταγράφονται αυτές τις μέρες στη Γερμανία και στη Γαλλία, δείχνουν ότι υπήρχαν περιθώρια – και πρόσφορο έδαφος – για να ασκηθούν πιέσεις προκειμένου να δοθούν από την αρχή οριστικές λύσεις.

Χάθηκε έτσι πολύτιμος χρόνος, δεν υπήρξε καμία πρόοδος όσον αφορά στην ανάπτυξη, στις επενδύσεις, στην απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων, ελήφθησαν αντιαναπτυξιακά και εξοντωτικά μέτρα και τελικά αυξήθηκε και το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ.

Αντιστάσεως μη ούσης, μέσα σ’ ένα κλίμα πλήρους απουσίας προτάσεων, πρωτοβουλιών και διαπραγματεύσεων, Μέρκελ και Σαρκοζί συναντώνται και πάλι σήμερα, προκειμένου να προετοιμάσουν τα της αλλαγής των Συνθηκών που θα επιχειρήσουν να επιβάλουν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 9ης Δεκεμβρίου.

Επ’ αυτού έχουν διαφωνήσει πλήρως οι αντιπολιτεύσεις στις χώρες τους, που έχουν δηλώσει ότι δεν θα αποδεχθούν αλλαγή των συνθηκών, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Βρετανία, η οποία δηλώνει ότι δεν θα μπλοκάρει τις αλλαγές, αρκεί αυτές να εφαρμοστούν μόνο στις χώρες της ευρωζώνης.

Όλα αυτά την ώρα που ο Επίτροπος Ρεν ξεκαθάριζε μιλώντας στο Ρόιτερ’ς πως «αυτή την εβδομάδα διακυβεύονται το σταθερό μέλλον του ευρώ και κατά συνέπεια η οικονομική ανάκαμψη και η απασχόληση. Αυτό δημιουργεί την ανάγκη για την υιοθέτηση ενός πειστικού πακέτου μέτρων από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο».

Φυσικά, όλα αυτά για τον ελληνικό μικρόκοσμο είναι ψιλά γράμματα. Οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, όταν δεν καταγγέλλουν τη Νέα Δημοκρατία για «συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση», «αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση», «αντισυμπολίτευση» και άλλα ευρηματικά και γλωσσοπλαστικά, ασχολούνται με την επόμενη ημέρα στο κόμμα.

Η χώρα βρίσκεται στο παραπέντε και οι διαφωνίες, οι διαγκωνισμοί και οι συγκρούσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης και των κομμάτων συνεχίζονται ανερυθρίαστα.

Ήδη ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκης επιτέθηκε με δριμύτητα στον κ. Χρυσοχοΐδη, μιλώντας για προπέτεια, αλαζονεία και αχαριστία.

Από το περιβάλλον του πρωθυπουργού πληροφορούμεθα, μέσω… κύκλων που δεν μπόρεσε να αποφύγει ούτε ο κ. Παπαδήμος, πως θα τραβήξει τα λουριά στα μέλη της θηριώδους κυβέρνησής του.

Τον παρότρυνε σ’ αυτό και ο Μίμης Ανδρουλάκης, που τον κάλεσε από το βήμα της Βουλής να… αποκτήσει γκατς!

Η ανάγκη για την έκτη δόση οδήγησε σε μια τερατογένεση, που με τη σειρά της μπορεί να αποτελέσει την ταφόπλακα για τη χώρα…

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)