Γκολαντιές. menou
- Home
- Φορολογικό
- Νέες Συντάξεις ΕΦΚΑ
- Νέες Συντάξεις Δημοσίου
- Νέες Συντάξεις Ιδιωτικού Τομέα
- Νέες Συντάξεις Χηρείας
- Επικουρικές Συντάξεις
- Προσωπική Διαφορά
- Ασφαλιστικό ΙΚΑ
- Ασφαλιστικό ΔΕΚΟ-Αυτοαπασχολούμενων
- Συνταξιοδοτικό
- Στρατιωτικοί
- 6μηνα
- Σωματα Ασφαλείας
- Ιατροί/ΕΤΑΑ
- Eκπαιδευτικοί
- Δικηγόροι-Μηχανικοί
- Aποδείξεις Εφορίας
- Υπολογ.ΣύνταξηςΙΚΑ
- ΕΚΑΣ
- Εργασιακό
- Μητέρες
- Τεκμήρια
- Εντυπα ΙΚΑ
- ΦΠΑ Δικηγόρων
- Τaxisnet
- Oρια ΟΑΕΕ
- Πλασματικά
- Φ.Π.Α.
- Δημόσιο
- Φορολογικό
- Τεκμηρια
- Μισθοι-Συνταξεις 2011
- Δημόσιο και 65
- ΙΚΑ και Ενσημα
- Σύνταξη και Αναπηρία
- Διαδικασία Συντ/σης
- Αναγνώριση
- Μεταβίβαση
- Ερωταπαντήσεις
- About
Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013
Bασική σύνταξη ύψους 360€ μετά την 1/1/2018
45 στρέμματα στο Τοπ Καπί διεκδικούν Ρωμιοί της Πόλης
Συγκλονίζει την Τουρκία η υπόθεση των Ρωμιών που διεκδικούν την ακίνητη περιουσία τους η οποία είχε κατασχεθεί με παράνομο τρόπο από το δημόσιο.
Η διεκδίκηση αυτή προκαλεί το ενδιαφέρον και των τουρκικών μέσων ενημέρωσης καθώς η υπόθεση «μπλέκει» ακόμη περισσότερο καθώς στην έκταση που διεκδικούν οι ομογενείς, βρίσκεται oı τάφοı και τα μνημεία του πρώην προέδρου της Τουρκίας Τουργκούτ Οζάλ και του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Αντνάν Μεντερές!
Σύμφωνα με την εφημερίδα Akşam oι οχτώ ομογενείς που σήμερα ζουν στις ΗΠΑ, είναι απόγονοι Γιώργου Παναγιωτίδη ο οποίος ήταν τούρκος υπήκοος και ζούσε στην Κωνσταντινούπολη. Τώρα ζητούν να τους επιστραφεί οικόπεδο 45.000 τετραγωνικών μέτρων στο Τόπκαπι σε μια από τις πιο κεντρικές περιοχές της Τουρκίας καθώς υποστηρίζουν πως το οικόπεδο κατασχέθηκε από το τουρκικό δημόσιο με παράνομο τρόπο.
Η ιστορία της κατάσχεσης ξεκινά το 1958. Το τουρκικό δημόσιο για έναν άγνωστο λόγο αποφασίζει τότε πως ο Γιώργο Παναγιωτίδης ο οποίος είχε πεθάνει το 1954 «αγνοούνταν» και δεν είχε υπηρετήσει στον τουρκικό στρατό. Με τη δικαιολογία αυτή το Υπουργείο Οικονομικών της γειτονικής χώρας πήρε στην κυριαρχία του όλη την ακίνητη περιουσία του Παναγιωτίδη όπως και το οικόπεδο των 45.000 τετραγωνικών μέτρων.
Το 1978 όμως αποκαλύφθηκε πως ο ομογενείς από την Πόλη ήταν ένας νόμιμοςτούρκος πολίτης και όλο το θέμα είχε προκύψει από λάθος στο ληξιαρχείο. Κανείς δεν ξέρει αν «το λάθος» ήταν εσκεμμένο. Μετά από δικαστικές διαμάχες η οικογένεια του αποθανόντα είχε λάβει μια μικρή αποζημίωση από το δημόσιο για ένα μικρό μέρος της περιουσίας του.
Τώρα όμως τα μέλη της οικογένειας με εξουσιοδοτήσεις που έστειλαν από τις ΗΠΑ στο δικηγόρο τους διεκδικούν την κυριαρχία όλου του οικοπέδου όπου από πάνω του περνά ο βασικός αυτοκινητόδρομος E-5, όπως βρίσκεται και ο τάφος του Οζάλ και του Μεντερές.
Ο Θανάσης Παναγιωτίδης, ο Γιώργος Παναγιωτίδης, η Μαρία Παναγιωτίδη ,η Μελπομένη Γκιουλτζούογλου, η Πολυξένη Πρίφτη, Η Ολυμία Πρίφτη, και ο Αθανάσιος Πρίφτης τώρα με αίτημα του δικηγόρου τους στο δικαστήριο της περιοχής Μακροχωρίου (Bakirköy) της Κωνσταντινούπολης διεκδικούν την περιουσία τους. Η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί τους επόμενους μήνες.
Ο τούρκος δικηγόρος της οικογένειας αναρωτιέται « πως είναι δυνατόν ένας άνθρωπος ο οποίος ήταν τούρκος υπήκοος και πέθανε στην Τουρκία να έχει θεωρηθεί ως φυγάς»; εννοώντας πως τη δεκαετία του 50’ κάποιοι κατέσχεσαν με παράνομο τρόπο την περιουσία του ομογενή από την Κωνσταντινούπολη.
Πάντως επειδή το οικόπεδο βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της Πόλης και έχει και «ιστορική αξία» με τους τάφους του πρώην προέδρου και του πρώην πρωθυπουργού που απαγχονίστηκε. Σε περίπτωση δικαίωσης, δεν αναμένεται να περάσει η κυριότητα στην οικογένεια αλλά να αποζημιωθεί βάσει της αντικειμενικής αξίας που και αυτό θα είναι μια σημαντική δικαίωση.
Το τουρκικό δημόσιο πάντως έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες της επιστροφής των ακινήτων των μειονοτικών ιδρυμάτων στην Κωνσταντινούπολη τα οποία είχαν κατασχεθεί παράνομα. Ο πρόεδρος των μειονοτικών ιδρυμάτων των μειονοτήτων Λάκης Βίγκας σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Τaraf έχει αναφέρει πως αν και αργά η διαδικασία προχωρά. Σύμφωνα με εκτιμήσεις έχει επιστραφεί το 13% των ακινήτων,
Πάντως η μεγαλύτερη δικαίωση ήταν του Οικουμενικού Πατριαρχείου που μετά από περίπου 50 χρόνια δικαστικής διαμάχης με το τουρκικό δημόσιο το 2011 πήρε και πάλι στην κυριότητα του το κτίριο του Ορφανοτροφείου στην Πρίγκηπο μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Ολο το σχέδιο για το νέο Λύκειο
Σύμφωνα με το σχέδιο που δημοσιευσε η εφημερίδα Καθημερινή, οι μαθητές θα δίνουν εξετάσεις πανελλαδικού χαρακτήρα... για την προαγωγή τους κάθε χρόνο, καθώς και για την απόλυσή τους από το Λύκειο. Αφού πάρουν το απολυτήριο Λυκείου θα δίνουν νέες πανελλαδικές εξετάσεις σε τέσσερα μαθήματα για να εισαχθούν σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ.
Για τον υπολογισμό των μορίων εισαγωγής κάθε υποψηφίου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα μετρά και ο βαθμός και των τριών τάξεων.
Σε ό,τι αφορά τα θέματα των εξετάσεων θα οργανωθεί Τράπεζα Θεμάτων, ενώ προβλέπεται να ιδρυθεί Οργανισμός Εθνικών Εξετάσεων, που θα προσδιορίζει την εξεταστέα ύλη και θα επιλέγει βαθμολογητές.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, στόχος του υπουργείου είναι το νέο σύστημα να εφαρμοστεί από τους μαθητές της προσεχούς Α' Λυκείου, δηλαδή από το Σεπτέμβριο.
Σε ό,τι αφορά το νέο Λύκειο προβλέπεται:
Στην Α' Λυκείου, θα διδάσκονται τα μαθήματα: Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία (9 ώρες), Μαθηματικά (5 ώρες), Φυσικές Επιστήμες (6 ώρες), Πολιτική Παιδεία (3 ώρες) και (από 2 ώρες) Θρησκευτικά, Ιστορία, Ξένη Γλώσσα, Φυσική Αγωγή και Ερευνητική Εργασία.
Οι μαθητές επίσης θα έχουν ένα δίωρο μάθημα επιλογής, μεταξύ των Εφαρμογών στην πληροφορική, Διαχείρισης φυσικών πόρων και του μαθήματος Εκφραση-Πολιτισμός/ Ευρωπαϊκός Πολιτισμός.
Στη Β' Λυκείου, 30 ώρες θα δίνονται στο κοινό πρόγραμμα μαθημάτων για όλους τους μαθητές. Οι υπόλοιπες 5 θα δίνονται στα μαθήματα προσανατολισμού: Αρχαία και Λατινικά για τις ανθρωπιστικές σπουδές, Μαθηματικά και Φυσική για τις θετικές επιστήμες.
Στη Γ' Λυκείου από τις συνολικά 35 ώρες, 12 θα δίνονται στο κοινό πρόγραμμα μαθημάτων. Οι υπόλοιπες θα μοιράζονται ανάλογα τον προσανατολισμό κάθε μαθητή, καθώς θα υπάρχουν τρεις θεματικοί κύκλοι: ανθρωπιστικών σπουδών (με Αρχαία, Ιστορία, Λατινικά), θετικών σπουδών (με Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία) και οικονομικών, πολιτικών και κοινωνικών σπουδών (με Μαθηματικά, Οικονομία, Ιστορία και ένα εκ των Αρχών Φυσικών Επιστημών και Οργάνωσης και Λειτουργίας της Πολιτείας).
Αλλαγές θα γίνουν και στο Τεχνικό Λύκειο. Οι βασικότερες σε σχέση με το ισχύον σύστημα είναι οι εξής:
Στην Β' και την Γ' τάξη 22 ώρες θα δίνονται σε μαθήματα ειδικότητας. Εξ αυτών οι μισές ώρες θα γίνονται στο σχολείο για τη θεωρητική κατάρτιση και οι υπόλοιπες σε παραγωγικές μονάδες.
Επίσης, καθιερώνεται 4ο προαιρετικό έτος ως μεταδευτεροβάθμιος κύκλος σπουδών, ο οποίος θα οδηγεί -κατόπιν εξετάσεων πιστοποίησης- σε πτυχίο επιπέδου 4Α. Ο τρόπος εισαγωγής σε ΑΕΙ/ΤΕΙ δεν αλλάζει (εξετάσεις σε 4 μαθήματα).
Διαθεσιμότητα: Τα μόρια, τα κριτήρια, οι εξαιρέσεις
ΟΛΗ Η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Υψηλότερη μοριοδότηση στην αξιολόγηση των υπαλλήλων που θα βρεθούν σε
διαθεσιμότητα λαμβάνουν όσοι προσελήφθησαν στο Δημόσιο με γραπτό
διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ή είναι απόφοιτοι των Εθνικών Σχολών Δημόσιας
Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αυξημένη βαρύτητα έχουν επίσης οι
μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί τίτλοι.
tweeter
Our Banner
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ
Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô