Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Του πάει η Κρητη...

Η Κίνα στηρίζει τα ελληνικά ομόλογα και αναζητεί έρεισμα στην Ευρώπη

Η επίσκεψη του Γουέν Ζιαμπάο στην Αθήνα σχολιάστηκε από τα διεθνή έντυπα και πρακτορεία, με τον αγγλοσαξονικό Τύπο να εστιάζει κυρίως στο ευρύτερο πλαίσιο της περιοδείας του κινέζου πρωθυπουργού σε χώρες της Ευρώπης.

«Η Κίνα του Γουέν τάσσεται υπέρ ενός σταθερού ευρώ εν όψει της συνόδου κορυφής Ευρώπης - Ασίας»,
είναι ο τίτλος της βρετανικής «Financial Times». Η εφημερίδα τονίζει ότι αφενός μεν «η Κίνα δεν προτίθεται να μειώσει τις επενδύσεις της σε ευρωπαϊκά ομόλογα», αφετέρου δε, η ασιατική χώρα προσπαθεί να εξασφαλίσει «status» οικονομίας της αγοράς με απώτερο στόχο την προστασία της βάσει των διεθνών κανόνων του Παγκοσμίου Οργανισμού Εμπορίου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το πρακτορείο «Reuters», το οποίο σχολιάζει ότι «η Κίνα η οποία βρίσκεται σε διαφωνία με τις ΗΠΑ όσον αφορά τη νομισματική πολιτική της είναι πιθανό να αντιμετωπίσει εξ’ ίσου αντιδράσεις από ευρωπαϊκές χώρες, γι’ αυτό και δίνει έμφαση στην πρόθεσή της να συνεργαστεί με την Ε.Ε.».

«Ο κινέζος πρωθυπουργός Γουέν Ζιαμπάο υπόσχεται να στηρίξει το ευρώ: η χώρα δεσμεύεται ότι δεν θα μειώσει τις επενδύσεις της σε ευρωπαϊκά ομόλογα και ότι θα διπλασιάσει τους εμπορικούς της δεσμούς με την Ελλάδα», είναι ο τίτλος του βρετανικού «Guardian». Η εφημερίδα αναφέρεται και αυτή, όπως και οι υπόλοιπες, στην δέσμευση του κινέζου πρωθυπουργού να αγοράσει ελληνικά ομόλογα όταν η Αθήνα βγει ξανά στις αγορές και στην υπόσχεσή του να διπλασιάσει το εμπόριο με την Ελλάδα στα 8 δις δολάρια μέσα σε πέντε χρόνια και να χρηματοδοτήσει με 5 δις δολάρια τους Ελληνες εφοπλιστές που θα αγοράσουν πλοία τα οποία έχουν κατασκευαστεί στην ασιατική χώρα. Ο «Guardian» αναφέρεται και στην κοινή δήλωση Παπανδρέου- Ζιαμπάο για την ανάγκη «συντονισμού των οικονομικών πολιτικών σε διεθνές επίπεδο ούτως ώστε η παγκόσμια ανάκαμψη να αποκτήσει σταθερή βάση», ενώ δεν παραλείπει να καταγράψει το σχόλιο του κινέζου πρωθυπουργού προς τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αντώνη Σαμαρά ότι «η Ελλάδα είναι ο καλύτερος φίλος της Κίνας στην Ε.Ε.».

Σε αντίθετο μήκος κύματος κινείται ο γαλλικός Τύπος, ο οποίος επικεντρώνεται στην επίσκεψη του κ. Ζιαμπάο στην Ελλάδα και στη σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών- και όχι τόσο στην ευρύτερη ευρωπαϊκή περιοδεία του κινέζου πρωθυπουργού.

«Αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος της Κίνας για την Ελλάδα», γράφει ο γαλλικός «Figaro», ο οποίος τονίζει ότι οι δύο χώρες θέλουν να διπλασιάσουν τις επενδύσεις τους μέχρι το 2015 και ότι «η μεγαλύτερη αναδυόμενη οικονομία του κόσμου, η Κίνα, ενδιαφέρεται στενά για μία από τις πιο μικρές οικονομίες της ζώνης του ευρώ, την Ελλάδα».

Η γαλλική εφημερίδα σχολιάζει ότι η πρόθεση του κινέζου πρωθυπουργού να αγοράσει ελληνικά ομόλογα «σηματοδοτεί ουσιαστικά την κινεζική εμπιστοσύνηόσον αφορά την οικονομική σταθερότητα της Ελλάδας», ενώ αναφέρεται και στην πεποίθηση του κ. Ζιαμπάο «ότι η Ελλάδα διαθέτει πολύ ισχυρές βάσεις και θα ξεπεράσει μόνη της τις δυσκολίες με τις δικές της δυνάμεις».

Τέλος, ο «Figaro» επισημαίνει ότι η Αθήνα «δεν ποντάρει μόνο στην προσέλκυση της Κίνας», αλλά ότι «η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει εξαπολύσει μία τεράστια εκστρατεία με στόχο να προσελκύσει ξένες επενδύσεις». «Υπάρχουν επίσης οι χώρες του Κόλπου, οι Ρώσοι, η Αγγλία, η Γαλλία, η Γερμανία», τονίζει η εφημερίδα αναφερόμενη σε δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας κ. Χάρη Παμπούκη.

«Η Ελλάδα στρέφεται προς την Κίνα για την ανάκαμψη της οικονομία της», είναι ο τίτλος της γαλλικής οικονομικής εφημερίδας «Les Echos», ενώ και η αριστερή «Liberation» τονίζει ότι «Η Κίνα ενισχύει και άλλο τους δεσμούς της με την Ελλάδα».

«Η Κίνα θα αγοράσει ελληνικά ομόλογα», είναι τέλος ο τίτλος της ισπανικής El Pais, η οποία σχολιάζει ότι η συγκεκριμένη κίνηση «δείχνει την εμπιστοσύνη της χώρας όσον αφορά την πορεία της ελληνικής οικονομίας» .


Να γιατί δεν πηρε Σχορτσιανίτη ο Ομπράντοβιτς


Προορίζει τον Θανάση που εριξε ξαφνικά μπόϊ...............

Νιόμπλιας μόνος ψάχνει


Καλημερα σας και καλη βδομαδα,
Ο Κος Νομπλιας ειπε στην χτεσινη συνεντευξη μετα το ματς με τον Εργοτελη,
“……«Ο πρόεδρος εξεπλάγην όταν του είπα για την παραίτησή μου… αισθάνθηκα
λίγο μόνος… δεν έχω κανένα πρόβλημα με κάποιον από τον Παναθηναϊκό», οι
χαρακτηριστικές ατάκες του προπονητή των «πράσινων». ” Αισθανθηκε λιγο μονος ??? τι εννοει με αυτην την κουβεντα. Μα ειμαστε με τα καλα μας, προπονητης στον
Παναθηναικο ειναι τι θα ηθελε αλλο? Αν δεν του κανουν οι συνεργατες του μπορουσε να πει να φυγει ο οποιοσδηποτε και να ερθειο καποιος την εμπιστοσυνης του η μηπως οχι??
Πρεπει να καταλαβουνε καποιοι ανθρωποι οτι ολοι οι φιλαλθοι / οπαδοι του Παναθηναικου ειναι ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟΙ αυτη την χρονια σε πολλα θεματα, οπως ξανα πρωταθλημα, καλη ευρωπαικη πορεια και καλη μπαλα, αφου οι παιχτες ειναι κατα το 70 % οι ιδιοι με περυσι.
Εν αντιθεσει αυτο που βλεπουμε φετος δεν μπορω να το περιγραψω, αλλα μπαλα δεν ειναι.
Οποιος ειναι στην ομαδα μας πρεπει να καταλαβει οτι και πιεση θα εχει και μονος θα μεινει και πρεπει να τσακωθει με τους υφισταμενους του η ακομη και τους προισταμενους του εαν αυτο ειναι καλο για την ομαδα μας.
Οποτε τα κλαματα και οι αγκαλιτσες δεν νομιζω οτι ταιριαζουν σε προπονητη του
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ. Ενταξει ανθρωπος ειναι αλλα και μεις ανθρωποι ειμαστε. Περυσι τον υποδεχτηκαμε με τον καλυτερο τροπο και πως μας το ξεπληρωνει φετος ?? με μια ομαδα που σερνεται.
Επαγγελματιας ειναι οχι κανα κοριτσακι.

https://mypanathinaikos.wordpress.com/

Αντισυνταγματική η μείωση μισθών και συντάξεων

Σύμφωνα με πληροφορίες, σημαντικά τμήματα του μνημονίου που υπέγραψε η χώρα μας με την τρόικα μπορεί να κριθούν από τη Δικαιοσύνη αντισυνταγματικά μετά την προσφυγή... που κατέθεσαν προ τριμήνου πολλοί φορείς όπως η ΑΔΕΔΥ, ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας, το Τεχνικό Επιμελητήριο, η ΕΣΗΕΑ, η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και άλλες οργανώσεις – συνολικά δέκα επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς καθώς και αρκετοί μεμονωμένοι πολίτες.

Παράλληλα, πολλοί από τους ίδιους φορείς ετοιμάζουν ακόμη δύο προσφυγές, μία κατά του επικαιροποιημένου μνημονίου και μία κατά του ασφαλιστικού νόμου που ψηφίστηκε στη Βουλή τον Ιούλιο, δίνοντας έτσι δραματικές διαστάσεις στη νομική και πολιτική σύγκρουση για την ακολουθούμενη πολιτική και τον ρόλο της τρόικας στη χώρα. «Παραβιάζονται περιουσιακά δικαιώματα»

Η εισήγηση επί της προσφυγής για την αντισυνταγματικότητα του μνημονίου που είχε προγραμματιστεί να κατατεθεί την ερχόμενη Παρασκευή 8 Οκτωβρίου και, σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον στο θέμα των περικοπών στους μισθούς και στις συντάξεις είναι θετική. Ενδέχεται δηλαδή ο εισηγητής να δεχθεί τα βασικά επιχειρήματα των προσφευγόντων, ότι δηλαδή η περικοπή αμοιβών και συντάξεων σε σημαντικό βαθμό και χωρίς χρονικό περιορισμό παραβιάζει τα περιουσιακά δικαιώματα που κατοχυρώνονται στο 1ο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της ΕΣΔΑ (Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου) και ότι το «πάγωμα» των αποδοχών καταργεί ανεπίτρεπτα τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας,παραβαίνοντας τη συνταγματικά κατοχυρωμένη συνδικαλιστική ελευθερία και συλλογική αυτονομία, αλλά και διεθνείς συμβάσεις.

Αντιθέτως, η εισήγηση θα είναι μάλλον απορριπτική ως προς το σκέλος της προσφυγής όπου αναφέρεται ότι κακώς το μνημόνιο εγκρίθηκε στη Βουλή με απλή και όχι με αυξημένη πλειοψηφία των 180 ψήφων, καθώς πρόκειται για διεθνή συνθήκη.

Τι θα γίνει αν ακυρωθούν τα μέτρα

Ακόμη κι έτσι όμως, έστω δηλαδή με τη μερική αποδοχή της προσφυγής, τα δεδομένα θα αλλάξουν δραματικά,καθώς η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρακάμψει τη δικαστική απόφαση. Σε αυτή λοιπόν την περίπτωση θα αναγκαστεί να διαπραγματευτεί και πάλι με την τρόικα, ώστε να επαναπροσδιορίσει το μίγμα της πολιτικής της και να βρεθούν άλλα μέτρα, ισοδύναμου αποτελέσματος.

Με δεδομένο δηλαδή ότι πρέπει να εγκαταλειφθούν ορισμένα μέτρα περικοπής μισθών και συντάξεων και να αποκατασταθούν οι απώ λειες για τον Προϋπολογισμό, η κυβέρνησηθα οφείλει να αντλήσει από άλλες πηγές τα ποσά που θα απαιτούνται για την επίτευξη των κεντρικών στόχων του μνημονίου. Καλά πληροφορημένοι παράγοντες σημειώνουν ότι με τον τρόπο αυτό θα αποκαλυφθεί ότι η κυβέρνηση δεν έκανε καμία σοβαρή διαπραγμάτευση όταν της προτάθηκε το μνημόνιο τον περασμένο Μάιο και ότι αποδέχτηκε όλες τις εύκολες λύσεις που της πρότειναν τότε.

Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση ελπίζει για την όσο γίνεται πιο ήπια στάση του Συμβουλίου της Επικρατείας απέναντι στο μνημόνιο, αφού μια έντονα καταδικαστική απόφαση θα έχει σοβαρές επιπτώσεις και στη διεθνή εικόνα της χώρας, αλλά και στην ίδια την πορεία υλοποίησης των απαιτήσεων της τρόικας. Η Ελλάδα, όπως επισημαίνουν ορισμένοι παράγοντες, δεν έχει τη δυνατότητα της Ρουμανίας, όπου επίσης απορρίφθηκε δικαστικά η συμφωνία με το Διεθνές

Νομισματικό Ταμείο, αλλά η εκεί κυβέρνηση είχε εναλλακτικές λύσεις όπως η αύξηση του ΦΠΑ για να αντισταθμίσει τα χαμένα ποσά, μετά την ακύρωση των περικοπών στους μισθούς.
Εγκυρες πηγές αναφέρουν ότι ίσως, σε πρώτη φάση, δοθεί κάποια αναβολή της εκδίκασης για μερικές εβδομάδες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να υπάρξει καθυστέρηση πέραν του Δεκεμβρίου.

Σε κάθε περίπτωση η νομική σύγκρουση της κυβέρνησης και της τρόικας με τους κοινωνικούς φορείς μπορεί να κρύβει εκπλήξεις, που δυνητικά θα αλλάξουν όλο το σκηνικό και θα οδηγήσουν σε αλλαγή πλεύσης σε πολλούς τομείς.

Σιγά-σιγά μη σκάσει....

Με αίμα και ιδρώτα ...



Και κάτι για τον βοηθό στην φάση του τραυματισμού του Καραγκούνη από τον Λεάλ που έγινε στο ένα μέτρο μπροστά του και αυτός ο ΑΝΙΚΑΝΟΣ δεν σήκωσε το σημαιάκι του για να διακοπεί το παιχνίδι. Δεν ξέρω πως τον λένε,ούτε και ενδιαφέρθηκα να το μάθω. Από την στιγμή που αγνοεί τον βασικό κανόνα διαιτησίας που λέει ότι ο αγώνας διακόπτεται άμεσα όταν αιμοραγεί ένας ποδοσφαιριστής, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να βρεθεί ξανά στο γήπεδο για τον απλούστατο λόγο ότι είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ για την σωματική ακεραιότητα των παικτών. Δεν έχει καμία απολύτως σημασία αν είναι ένα απλό σχίσιμο όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση αυτό του Καραγκούνη.

Οφείλει από απόψε ο Παναθηναϊκός να ζητήσει την διαγραφή του. Οφείλει από απόψε η ΕΠΟ να του απαγορεύσει την είσοδο στους αγωνιστικούς χώρους.
http://panathinaikospanathinaikospa.blogspot.com/

Δελβινο 1941

Οδυσσεας Ελυτης

Αναβάλλεται η εξέταση των προσφυγών κατά του μνημονίου

Τα αρμόδια υπουργεία δεν απέστειλαν τις θέσεις του Δημοσίου και άλλα απαιτούμενα έγγραφα.

Αναβάλλεται η συζήτηση στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας των προσφυγών κατά του μνημονίου που ήταν προγραμματισμένη για την ερχόμενη Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2010.

Η αναβολή της συζήτησης έγινε από τις εισηγήτριες, συμβούλους Επικρατείας, Μαίρη Σάρπ και Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου και ο λόγος είναι οτι τα αρμόδια υπουργεία και ειδικά αυτό του υπουργείου Οικονομικών δεν απέστειλαν στο ΣτΕ τις θέσεις του ελληνικού Δημοσίου, καθώς και άλλα έγγραφα που απαιτούνται για να σχηματίσουν οι εισηγήτριες πλήρη νομική εικόνα των ζητημάτων που έχουν ανακύψει.

Η νέα ημερομηνία συζήτησης της υπόθεσης θα οριστεί την ερχόμενη Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται οτι στο ΣτΕ έχουν προσφύγει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, η ΑΔΕΔΥ, η ΕΣΗΕΑ, και σωματεία συνταξιούχων στρεφόμενοι κατά των περικοπών των μισθών, δώρων εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας, αλλά στρέφονται και ευθέως κατά του μνημονίου.


"Μικροπατεώνες που κρύβονται"

Για κυβερνηση δειλίας και φυγομαχίας έκανε λόγο ο Αλέκος Αλαβάνος σχολιάζοντας τη στάση της κυβέρνησης στο ΣτΕ. "Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν είναι μόνο μια κυβέρνηση παράδοσης στους ξένους, είναι και μια κυβέρνηση δειλίας και φυγομαχίας" αναφέρει στη δηλωσή του και προσθέτει "Μόνο έτσι εξηγείται το γεγονός ότι το Υπουργείο Οικονομικών δεν έστειλε στο Συμβούλιο της Επικρατείας τις θέσεις του ελληνικού δημοσίου για την προσφυγή ενάντια στο μνημόνιο των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Για να επιτύχει την αναβολή, όπως κάνουν οι μικροαπατεώνες που κρύβονται".

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)