Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Δείτε πως γίνεται η επίθεση στους servers των Ελληνικών τραπεζών




Επιθέσεις άρνησης εξυπηρέτησης (Df-service attack, DoS attack) σαν και αυτες που πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες στις Ελληνικές τράπεζες ονομάζονται γενικά οι επιθέσεις εναντίον ενός υπολογιστή, ή μιας υπηρεσίας που παρέχεται, οι οποίες έχουν ως σκοπό να καταστήσουν τον υπολογιστή ή την υπηρεσία ανίκανη να δεχτεί άλλες συνδέσεις και έτσι να μην μπορεί να εξυπηρετήσει άλλους πιθανούς πελάτες


Αν και ο όρος αφορά κυρίως δικτυακές υπηρεσίες, δεν περιορίζεται μόνο σε αυτές αλλά αναφέρεται και σε άλλα πεδία όπως ο μικροεπεξεργαστής (CPU) όπου μία αντίστοιχη επίθεση καταναλώνει τους πόρους του μικροεπεξεργαστή.



Μέθοδοι επίθεσης

Υπάρχουν γενικά δύο μορφές αυτής της επίθεσης. Η μία είναι η επίθεση κατά την οποία η υπηρεσία αναγκάζεται να καταρρεύσει και να πρέπει να επανεκκινηθεί και η άλλη είναι η αποστολή υπερβολικά μεγάλου αριθμού ψεύτικων αιτήσεων για εξυπηρέτηση με αποτέλεσμα η υπηρεσία να μην μπορεί να εξυπηρετήσει αυτούς που πραγματικά θέλουν την υπηρεσία.

Κατανεμημένες επιθέσεις άρνησης εξυπηρέτησης

Η κυριότερη μορφή των επιθέσεων αυτών χρησιμοποιεί πολλαπλές επιθέσεις μέσω άλλων θυμάτων ή και θυτών και είναι γνωστή σαν κατανεμημένη επίθεση άρνησης εξυπηρέτησης (distributed denial-of-service attack, DDoS attack)

Ηλεκτρονική αλληλογραφία

Τέτοιου τύπου επιθέσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αχρηστεύσουν την ηλεκτρονική σας αλληλογραφία. Για παράδειγμα μπορεί κάποιος να στήσει έναν μηχανισμό ο οποίος θα σας αποστέλλει γράμματα γεμίζοντας το γραμματοκιβώτιό σας και απαγορεύοντας, με αυτόν τον τρόπο, την παραλαβή της αλληλογραφίας από αυτούς που περιμένετε

Πηγή: el.wikipedia.org

Σκληρές κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας υπέγραψε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμιρ Πούτιν....

Διάταγμα Πούτιν: Απαγόρεψε την πρόσληψη Τούρκων σε ρωσικές επιχειρήσεις και τις πτήσεις τσάρτερ
Σκληρές κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας υπέγραψε απόψε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμιρ Πούτιν.  

Το διάταγμα με το οποίο τίθεται σε ισχύ ένα σύνολο οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας,
 ως αντίποινα για την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού από την τουρκική πολεμική αεροπορία 
στα σύνορα Τουρκίας- Συρίας δόθηκε απόψε στη δημοσιότητα.

Αυτά τα μέτρα που προετοίμασε η ρωσική κυβέρνηση «στοχεύουν να εγγυηθούν την εθνική ασφάλεια 
και την ασφάλεια των Ρώσων πολιτών» αναφέρεται στο διάταγμα.

Μεταξύ αυτών, βρίσκονται η απαγόρευση πτήσεων τσάρτερ μεταξύ της Ρωσίας με την Τουρκία,
 η απαγόρευση στις ρωσικές εταιρείες να προσλαμβάνουν Τούρκους εργαζόμενους από την 1η Ιανουαρίου 
του 2016 και επιπλέον η επαναφορά του καθεστώτος θεώρησης εισόδου (βίζα) μεταξύ των δύο χωρών.
 Από το μέτρο της βίζας θα εξαιρεθούν όσοι Τούρκοι έχουν άδεια παραμονής στη χώρα και οι διπλωμάτες.
 Επιπλέον 
απαγορεύτηκε από τα ρωσικά τουριστικά πρακτορεία να πωλούν τουριστικά πακέτα με προορισμό την 
Τουρκία, μέτρο που θα ισχύσει από την αρχή του 2016.  

Στη λίστα των κυρώσεων προβλέπονται επίσης περιορισμοί και απαγορεύσεις σε εισαγωγή συγκεκριμένων 
προϊόντων από την Τουρκία. Η πλήρης λίστα αυτών αναμένεται να δημοσιευτεί εντός των επόμενων
 ημερών. Τελος, σε ισχύ θα τεθούν και αυστηροί περιορισμοί σε τουρκικούς οργανισμούς που 
δραστηριοποιούνται στην Ρωσία. 

Δόθηκε παράταση για πληρωμή δόσης φορολογίας εισοδήματος αλλά και ΕΝΦΙΑ

Δόθηκε παράταση για πληρωμή δόσης φορολογίας εισοδήματος αλλά και ΕΝΦΙΑ
Παρατείνεται, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής των δόσεων φορολογίας εισοδήματος για φυσικά-νομικά πρόσωπα και της δεύτερης δόσης Ε.Ν.Φ.Ι.Α. που λήγει σήμερα.

Η παράταση είναι έως την Τετάρτη 2.12.2015.

Η παράταση αυτή κρίθηκε αναγκαία λόγω της προγραμματισμένης διακοπής λειτουργίας του TAXISNET, για εργασίες αναβάθμισης-συντήρησης, το χρονικό διάστημα από 28.11.2015 ως 29.11.2015.

Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΡΗΤΡΑΣ ΜΗΔΕΝΙΚΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΨΗΦΙΣΤΕΙ!

ΕΝ.ΥΠ.Ε.Κ.Κ.                                                                              30/11/2015

Η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος έχει ήδη ψηφιστεί!
Ο νέος προϋπολογισμός του 2016 που ψηφίζεται αύριο,
προβλέπει την υποχρεωτική εφαρμογή της!

Το τρίτο Μνημόνιο (ν. 4336/2015) που ψηφίστηκε από τα 5 κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ) και από 222 βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου ήδη έχει θεσπίσει την υποχρεωτική εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος σε όλες τις επικουρικές συντάξεις και μάλιστα αναδρομικά (από 1-1-2015).
Ειδικότερα στη σελ. 1020 του ν. 4336/2015 αναφέρεται ρητά ότι: «οι αρχές θα υπαγάγουν στο ΕΤΕΑ από 1η Σεπτεμβρίου 2015 όλα τα Ταμεία Επικουρικών Συντάξεων και θα διασφαλίσουν ότι όλα τα επικουρικά συνταξιοδοτικά Ταμεία θα χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από ίδιες εισφορές από 1η Ιανουαρίου 2015.».
Εξάλλου, στη σελ. 42 του σχεδίου προϋπολογισμού έτους 2016, που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ήδη στις αρμόδιες Επιτροπές και εισάγεται προς συζήτηση στην Ολομέλεια την 1η Δεκεμβρίου 2015 και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 5/12/2015, επαναβεβαιώνεται η δέσμευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για υποχρεωτική εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, αφού ορίζεται ότι θα γίνει «η ένταξη από 1-9-2015 όλων των Ταμείων Επικουρικής Ασφάλισης στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) με χρηματοδότηση αποκλειστικά από ίδιες εισφορές».
Η ΕΝΥΠΕΚΚ για καλύτερη ενημέρωση ασφαλισμένων και συνταξιούχων παραθέτει το άρθρο 42 παρ. 1 του ν. 4052/2012 που ορίζει την έννοια και το περιεχόμενο της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος. «Άρθρο 42. Καθορισμός ποσού σύνταξης.  1.Το ποσό της καταβαλλόμενης σύνταξης διαμορφώνεται με βάση: α)τα δημογραφικά δεδομένα…, β)το πλασματικό ποσοστό επιστροφής…, γ)την επιλογή ή όχι της μεταβίβασης…, δ)τον συντελεστή βιωσιμότητας, ο οποίος θα πρέπει να αναπροσαρμόζει σε ετήσια βάση τις νέες και τις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις, μέσω ενός μηχανισμού μειωμένης τιμαριθμικής αναπροσαρμογής, ανάλογα με τις καταβαλλόμενες εισφορές, έτσι ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία ελλειμμάτων στο ταμείο, αποκλείοντας κάθε μεταφορά πόρων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Εάν και μετά την εφαρμογή του συντελεστή βιωσιμότητας προκύψει οποιοδήποτε έλλειμμα, με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ύστερα από τεκμηριωμένη πρόταση της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής, το ποσό της σύνταξης θα αναπροσαρμόζεται πριν από την 1η Ιανουαρίου κάθε έτους, με την προϋπόθεση της μη ύπαρξης ελλείμματος σε αυτό και το επόμενο έτος, αποκλείοντας κάθε μεταφορά πόρων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Αυτό θα πρέπει να επανεξετάζεται σε τριμηνιαία βάση και αν απαιτούνται περισσότερες προσαρμογές θα λαμβάνονται κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους.».
Συνεπώς οι κυβερνητικοί παράγοντες, που καθημερινά δηλώνουν σε διάφορους τόνους ότι μάχονται για μη επιβολή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, εμπαίζουν τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους μας.
Η δέσμευση για την εφαρμογή της ρήτρας του μηδενικού ελλείμματος, που περιέχεται ρητά στο νέο υπερΜνημόνιο (ν. 4336/2015, σελ. 1020*) και στο σχέδιο προϋπολογισμού έτους 2016 (σελ. 42), θα μειώσει τις επικουρικές συντάξεις και θα τις καταστήσει ένα απλό βοήθημα μέχρι να εξαϋλωθούν πλήρως, αφού η κυβέρνηση αποδέχθηκε την τελική απίσχναση έως κατάργησής τους και την ενσωμάτωση του κελύφους της επικουρικής σύνταξης στη βασική.
Έτσι ένας σπουδαίος θεσμός του Κοινωνικού Κράτους, που οικοδομήθηκε στα πλαίσια της άμβλυνσης της ταξικής πάλης μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων και χρηματοδοτήθηκε μόνοαπό αυτούς (σ.σ. η Γενική Διοίκηση έκανε διαχρονικά κακοδιαχείριση των αποθεματικών τους), θα πάψει να υπάρχει.
Επειδή υπάρχει εντεινόμενη πίεση των δανειστών να ισχύσει η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, όχι μόνο στις επικουρικές, αλλά και στις κύριες συντάξεις, η Επιστημονική Ομάδα επιφυλάσσεται να επανέλθει προσεχώς επί του κομβικού αυτού ζητήματος για το μέλλον των συντάξεων εμπεριστατωμένα και αναλυτικά.-
Για την ΕΝΥΠΕΚΚ
Ο Πρόεδρος
Αλέξης Π. Μητρόπουλος

Δώσαμε τα πάντα, δεν πήραμε τίποτα...

Δώσαμε τα πάντα, δεν πήραμε τίποτα...
Του Κωνσταντίνου Λουκόπουλου*
Γελούσαν και τα μουστάκια του Τούρκου Πρωθυπουργού κ. Αχμέτ Νταβούτογλου όταν προσερχόταν χθες το απόγευμα στο κτήριο Justus Lipsius στις Βρυξέλλες για την Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό. Και γιατί να μην γελάει… γιατί να μην πανηγυρίζει μιας και ήταν βέβαιος ότι θα εξασφάλιζε όλα σχεδόν αυτά που είχε ζητήσει για να κάνει πολύ απλά... αυτά που είχε αδιαμφισβήτητη ευθύνη να κάνει στην επικράτεια της χώρας του για τον έλεγχο των προσφυγικών ροών, όταν αυτά μάλιστα αυτά ήταν ήδη από καιρό… συμφωνηθέντα!
Η Τουρκία με το να κατευθύνει έμμεσα ή ακόμα και άμεσα, τις εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες προς την Ευρώπη, εκβιάζοντας με αυτό τον τρόπο τις Ευρωπαϊκές χώρες, πέτυχε να πάρει 3 δισ., πολύ ωμά για να τους κρατήσει εκεί! Αυτή είναι η πραγματικότητα και μπράβο της. Μαζί όμως με αυτά τα 3 δισ. πήρε κάτι πολύ πιο σημαντικό, την επανεκκίνηση των ενταξιακών διαδικασιών και μάλιστα άμεσα. Ακόμα πιο πολύ… μπράβο της.
Αυτή η εξέλιξη επέτρεψε στον κατά γενική ομολογία συχνά υπερφίαλο Τούρκο Πρωθυπουργό (χωρίς όμως να ξεπερνάει τον Πρόεδρο του) να χαρακτηρίσει την Ευρώπη… «κοινό σπίτι», μία δήλωση που ναι μεν μας έκανε να γελάσουμε, αλλά και να θέσουμε το ερώτημα στους εταίρους μας, για το πως είναι δυνατόν να έχει κοινό σπίτι… την Ευρώπη, μία χώρα με ηγεμονικές επιδιώξεις και νεοθωμανική πολιτική σε όλο το φάσμα των κρατικών της λειτουργιών, μία χώρα με καχεκτική δημοκρατία και κατά πάσα πιθανότητα με μία κυβέρνηση που έχει «παραϊσλαμική» ατζέντα όπως πολλοί Τούρκοι οπαδοί του κοσμικού Κράτους υποστηρίζουν.
Επειδή στις διεθνείς σχέσεις και συνεπώς στην εξωτερική πολιτική ο κυρίαρχος παράγων είναι η κατοχύρωση των εθνικών συμφερόντων, θα θέλαμε να ρωτήσουμε τον Πρωθυπουργό μας τι αντάλλαγμα πήρε η Ελλάδα από την Τουρκία για την επανεκκίνηση της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας και έκανε αυτή την… «ενθουσιώδη» δήλωση: "Ανυπομονούμε να ενισχύσουμε την τουρκική υποψηφιότητα". Προς τι η ανυπομονησία κ. Τσίπρα; Φοβάμαι ότι ο Υπουργός μας επί των Εξωτερικών κ. Κοτζιάς ξέχασε να του πει ότι δεν ασκείται εξωτερική πολιτική με προεκλογικού τύπου πομφόλυγες.
Διδαχθήκατε κάτι από την μέχρι τώρα πολιτική προκατόχων σας περί «εξημέρωσης της Τουρκίας» με το να την φέρουμε πιο κοντά και ίσως μέσα στην Ευρώπη; Είδατε μήπως να αίρει το casus belli; Σταμάτησε την αναθεωρητική της πολιτική και τις πρακτικές με τις οποίες υποστηρίζει αυτή την πολιτική (παραβάσεις Εθνικού Εναερίου Χώρου, παραβάσεις FIR, γκρίζες ζώνες κλπ., κλπ.) ή άλλαξε την πολιτική της στο Κυπριακό πρόβλημα. Με αυτό τον τρόπο υιοθέτησε τις ευρωπαϊκές πρακτικές;
Θα προτιμούσαμε αντί για τις επιλεκτικές διαρροές στο Τύπο για το τι είπε ο κ. Τσίπρας στον Τούρκο ομόλογό του για τους ψύχραιμους Έλληνες πιλότους στο Αιγαίο, τους εξοπλισμούς και την επικοινωνιακή εκμετάλλευση αυτής της… ατάκας (άραγε σε ποια γλώσσα τα είπε αυτά;) να μάθει ο Ελληνικός λαός τι ακριβώς σημαίνει αυτή η συμφωνία για την Ελλάδα και καλό θα ήταν η Αντιπολίτευση να ζητήσει άμεση ενημέρωση της Βουλής.
Σε προηγούμενο άρθρο εδώ στο liberal.gr είχα εκφράσει τον προβληματισμό για το πόσο έτοιμος και επαρκής ήταν ο κ. Τσίπρας για να συναντηθεί με την Τουρκική πολιτική Ηγεσία πριν από 12 ήμερες στην Άγκυρα. Ο προβληματισμός μας γίνεται πλέον όλο και πιο οξύς και η ανησυχία μας μεγαλύτερη για την επάρκεια και την δυνατότητα του να διαχειρίζεται θέματα εξωτερικής πολιτικής καθόσον αποδεικνύεται ότι συνεχίζει να απουσιάζει μία συνεκτική εξωτερική πολιτική που να προωθεί συγκεκριμένους και μελετημένους μακροπρόθεσμους στρατηγικούς στόχους .
Έστω και εάν στο εσωτερικό της Χώρας κάποιες φορές η φαντασίωση είναι ασφαλέστερη της πραγματικότητας για τους κυβερνώντες και κυβερνωμένους, στην εξωτερική πολιτική αυτή μπορεί να είναι καταστροφική.

* Ο Αντιστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνος Λουκόπουλος είναι Ερευνητής - Αναλυτής στο Ινστιτούτο Αναλύσεων Άμυνας και Ασφάλειας. Είναι απόφοιτος της ΣΕΘΑ και έχει περατώσει Στρατηγικές Σπουδές Ασφαλείας. Διατέλεσε Εκπρόσωπος Τύπου του Α/ΓΕΕΘΑ, Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων στο ΥΕΘΑ/ΓΓΟΣΑΕ, ενώ υπηρέτησε σε διοικητικές και επιτελικές θέσεις στην Ελλάδα και στο ΝΑΤΟ.

http://www.liberal.gr/

Ψαλίδι 30% στο μέρισμα των δημοσίων υπαλλήλων

 Ποιοι κινδυνεύουν

Περικοπές 30% στα μερίσματα δημοσίων υπαλλήλων φέρνει η μείωση της σχετικής δαπάνης κατά 100 εκατ. ευρώ για το 2016. Στη ζώνη υψηλού κινδύνου για νέες μειώσεις βρίσκονται επίσης οι κύριες συντάξεις σε Δημόσιο και πρώην ΤΕΒΕ.

 Σύμφωνα με το Έθνος, με «ψαλίδι» της τάξης του 30% κινδυνεύει το μέρισμα των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς «κουρεύονται» κατά περίπου 100 εκατομμύρια οι σχετικές δαπάνες του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ).
 Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εργασίας έχει ήδη αποστείλει σχετικό έγγραφο στο ΜΤΠΥ επί του προυπολογισμού του Ταμείου για το 2016, οριοθετώντας «πλαφόν» στις δαπάνες για μέρισμα στα 366 εκατομμύρια ευρώ, όταν φέτος το αντίστοιχο κόστος ξεπέρασε τα 470 εκατομμύρια.
 Παρά τις περικοπές προβλέπεται «μαύρη τρύπα» 50 εκατ. ευρώ για το 2016.
 Το ταμείο είναι στο κόκκινο καθώς εισπράττει κάθε μήνα 23 εκατ. ευρώ, ενώ οι υποχρεώσεις του σε 280.000 δικαιούχους είναι 39 εκατ. ευρώ το μήνα.
 Ταυτόχρονα με μειώσεις στις συντάξεις κινδυνεύουν συνταξιούχοι του πρώην ΤΕΒΕ και του Δημοσίου σε περίπτωση που απορριφθεί η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.
 Οι απώλειες για τους πρώην συνταξιούχους του ΤΕΒΕ θα φτάσουν στο 15%, ενώ στο δημόσιο τα μοντέλα υπολογισμού δείχνουν μείωση 5-6%.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)