Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Πολιτική Σάτυρα....



Για περισσότερο υλικο εδώ

Μας οδηγούν εκτός Ευρωζώνης

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας κάλεσε την Ευρωζώνη να δημιουργήσει ένα νόμιμο μηχανισμό που θα διευκολύνει τις χώρες που δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους να εξέρχονται από τη νομισματική ένωση... '' Πρέπει να δημιουργήσουμε
τρόπους που θα μας επιτρέψουν να διώχνουμε κάποιον από την Ευρωζώνη '' δήλωσε ο Michael Spindelegger, που είναι επίσης αντικαγκελάριος, σε συνέντευξη στην Kurier. Αυτός ο μηχανισμός, ο οποίος, όπως είπε, θα πρέπει να σχεδιαστεί μέσω της τροποποίησης των συνθηκών της Ε.Ε,- μια διαδικασία που σύμφωνα με τον Spindelegger θα μπορούσε άνετα να διαρκέσει πέντε χρόνια- θα αφορά τις χώρες που δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους.

'' Αν τον είχαμε ήδη... θα είχαμε οδηγηθεί στις επιπτώσεις '', είπε φωτογραφίζοντας ξεκάθαρα, σύμφωνα με την εφημερίδα, την περίπτωση της Ελλάδας, που έχει ήδη λάβει δύο πακέτα στήριξης και ίσως χρειαστεί και τρίτο ''.

Και νέες έρευνες της Τουρκίας στα κατεχόμενα

Και σε άλλο ''πεδίο'' στην κατεχόμενη Κύπρο, πέραν της Αμμοχώστου, ξεκινά έρευνες για πετρέλαιο η Τουρκική Εταιρία Πετρελαίων (TPAO). Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας κ.Τανέρ Γιλντίζ κατά την επίσκεψή του,χθές, σε πετρελαική
εγκατάσταση της ΤΡΑΟ στη νοτιοανατολική επαρχία του Αντιγιάμαν (Adıyaman), δυτικά του Ντιαρμπακίρ. "Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε. Εκεί, Θεού θέλοντος - σ.σ. τον Αλλάχ εννοεί! - πιστεύω ότι αργά ή γρήγορα θα έχουμε αποτέλεσμα " είπε ο τούρκος υπουργός, όπως γραφει σε σύντομο δημοσίευμά της η αγγλόγλωσση Hurriyet Daily News με τίτλο “Τurkey to drill for new oil in Cyprus”.(http://www.hurriyetdailynews.com/turkey-to-drill-for-new-oil-in-cyprus.aspx?pageID=238&nID=27898&NewsCatID=348).

Η TPAO έχει αρχίσει γεωτρήσεις για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην κατεχόμενη Αμμόχωστο της ''ΤΔΒΚ'', από τα τέλη Απριλίου.
Να σημειωθεί ότι η ποσότητα αργού πετρελαίου που παράγεται στην Τουρκία είναι περίπου 18 εκατομμύρια βαρέλια το χρόνο εκ των οποίων το 22% εκ των οποίων προέρχεται από το Αντιγιάμαν.

«Ο ζουρλομανδύας του ευρώ έχει φέρει δυστυχία» λέει ο Φινλανδός ΥΠΕΞ

«Δεν υπάρχουν κανόνες για την έξοδο από το ευρώ, είναι μόνο θέμα χρόνου. Είτε ο Νότος είτε ο Βορράς θα αποχωρίσουν, γιατί ο ζουρλομανδύας αυτού του νομίσματος έχει φέρει δυστυχία σε εκατομμύρια ανθρώπους και καταστρέφει το μέλλον της Ευρώπης» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας. «Είναι η απόλυτη καταστροφή. Έτσι όπως πάμε θα μείνουμε χωρίς χρήματα. Όμως κανείς στην Ευρώπη δεν θέλει να φύγει πρώτος και να πάρει την ευθύνη» υπογράμμισε και πρόσθεσε πως η διάλυση της ευρωζώνης θα μπορούσε να κάνει ισχυρότερη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Αυτό δεν είναι κάτι που προωθούμε στην Φινλανδία, ούτε η ίδια η κυβέρνηση. Όμως πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Η διάλυση της ευρωζώνης δεν σημαίνει το τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα μπορούσε να κάνει την ΕΕ να λειτουργεί καλύτερα» κατέληξε ο Τουομιόγια.

Χρωστάτε στο κράτος; Εξοφλήστε σε 48 δόσεις από 100 ευρώ

Με το σταγονόμετρο μετράει τα έσοδα το κράτος καθώς οι πολίτες είναι έως αδύνατο να βρουν χρήματα για την εφορία ή όποια άλλη οφειλή τουςΈτσι έρχονται ρυθμίσεις πολύ ευνοϊκότερες από τις υπάρχουσες που προβλέπουν εκπτώσεις σε πρόστιμα και προσαυξήσεις αλλά και πολλές και μικρές δόσεις.

Με σχετική εγκύκλιο, αλλάζουν παλαιότερες διατάξεις και δίδεται η δυνατότητα εξόφλησης σε 45 δόσεις, με μείωση των προσαυξήσεων ως και 100% εάν γίνει εφάπαξ καταβολή του ποσού ή 50% αν η εξόφληση γίνει σε 45 δόσεις. Θα υπάρχει όμως δυνατότητα και για 48 δόσεις αλλά χωρίς καμία μείωση των προσαυξήσεων.

Η εγκύκλιος σύμφωνα με το “Βήμα” δίνει τη δυνατότητα να υπαχθούν στη ρύθμιση όλες οι οφειλές παρελθόντων ετών αρκεί να έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες (να έχουν περάσει τρεις μήνες από τότε που έληξαν).

Παράλληλα δεν προβλέπεται χρηματικό πλαφόν για την υπαγωγή, ενώ η ελάχιστη μηνιαία δόση 100 €.

Η δυνατότητα επέκτασης των δόσεων στις 60 για τους οικονομικά αδύναμους δεν ισχύει πια.

Ο οφειλέτης θα χάνει τα ευεργετήματα της ρύθμισης εάν δεν καταβάλει εμπρόθεσμα τρεις συνεχείς μηνιαίες δόσεις ή καθυστερήσει την καταβολή της προτελευταίας ή της τελευταίας δόσης της ρύθμισης για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τριών μηνών.

Χατζημαρκάκης: Η Γερμανία αναζητά ενόχους και η Ελλάδα είναι το θύμα

«Η Γερμανία γυρεύει έναν ένοχο, κάποιον που μπορεί να τιμωρήσει και η Ελλάδα είναι το θύμα», δήλωσε ο ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων, Γιώργος Χατζημαρκάκης και ζήτησε από τα άλλα κράτη - μέλη της ευρωζώνης να υψώσουν φωνή απέναντι στη Γερμανία.

Χατζημαρκάκης: Η Γερμανία αναζητά ενόχους και η Ελλάδα είναι το θύμα

Ο κ. Χατζημαρκάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, απέδωσε ανεύθυνη προσέγγιση κάποιων Γερμανών πολιτικών που –όπως είπε – «δεν έχουν μεγάλη ιδέα σε μεγάλα ζητήματα», ενώ αναφερόμενος στους Μέρκελ και Ρέσλερ, υποστήριξε ότι έχουν παγιδευτεί με όσα έχουν κατά καιρούς πει για την Ελλάδα.

Διερωτήθηκε γιατί γίνεται όλη αυτή η φασαρία για την Ελλάδα από τη στιγμή που η χώρα έχει μόλις το 3% του χρέους της ευρωζώνης.

Επίσης, σημείωσε ότι η απόφαση για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη ανήκει αποκλειστικά και μόνο στην Αθήνα.

Ραντεβου φωτιά για Ελλάδα και Ευρω...

Καθοριστική για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρωζώνη αναμένεται να είναι η αιφνίδια συνάντηση της καγκελαρίου Α. Μέρκελ με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρ. Ολάντ στις 23 Αυγούστου στο Βερολίνο. Το ραντεβού, στο οποίο θα συζητηθούν οι εξελίξεις σε Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία, αποκτά ιδιαίτερη σημασία, αφού γίνεται παραμονή των κρίσιμων συναντήσεων του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά με τους δύο ηγέτες.

Αποφασισμένος να κερδίσει τη μάχη των τεσσάρων κρίσιμων ημερών, από τις 22 μέχρι τις 25 Αυγούστου, όπου στην «ατζέντα» κορυφαίων ηγετών της Ευρώπης «προηγείται» η συζήτηση για το μείζον ελληνικό οικονομικό ζήτημα, είναι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Κατά τη διάρκεια του «καυτού τετραημέρου» ο κ. Σαμαράς έχει βάλει «στοίχημα» με το σαφές «μήνυμα» ότι η χώρα έχει τη βούληση να προχωρήσει στην υλοποίηση των υπεσχημένων, να διεμβολίσει το μέχρι τώρα «αρνητικό πεδίο» και να διεκδικήσει τη βέλτιστη λύση για την εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

Δεν υπάρχει συνεργάτης του κ. Σαμαρά στο Μαξίμου που να υπονοεί κάτι διαφορετικό από το στρατηγικό σχέδιο που επιχειρεί να αναπτύξει και μέσω αυτού να πείσει ο πρωθυπουργός τους δανειστές μας ότι άμεσα (και εντός του Αυγούστου) θα υπάρξουν συγκεκριμένα «δείγματα γραφής» της όλης προεργασίας - είτε αφορά στην εξοικονόμηση των 11,5 δισ. ευρώ είτε στην προώθηση των αποκρατικοποιήσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών.

«Η Ελλάδα πρέπει επί της ουσίας να είναι έτοιμη με πλάνο μεταρρυθμίσεων να διεκδικήσει το καλύτερο και να αλλάξει διεθνώς την εικόνα της χώρας», τονίζει χαρακτηριστικά κυβερνητικό στέλεχος, μιλώντας εν όψει των συναντήσεων του πρωθυπουργού στην Αθήνα με τον εκπρόσωπο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στις 22 Αυγούστου και με τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στις 24 και 25 του μηνός, στο Βερολίνο και το Παρίσι αντίστοιχα.

Είναι δε εξαιρετικά σημαντικό ότι προ των δύο κρίσιμων ραντεβού του κ. Σαμαρά με τους δύο Ευρωπαίους ηγέτες, ο κ. Ολάντ θα μεταβεί στην καγκελαρία, καθώς έχει κλείσει συνάντηση με την κυρία Μέρκελ, προκειμένου να αναλύσουν όλες τις παραμέτρους κυρίως του ελληνικού σύνθετου παζλ.

Κυβερνητικοί κύκλοι δεν αποφεύγουν να προβλέψουν ότι είναι θετικό το γεγονός ότι αναζητείται λύση για το δύσκολο πρόβλημα, τη στιγμή που η κυβέρνηση Σαμαρά εμφανίζεται έτοιμη να «αποδείξει» ότι δεν είναι πια «το κακό παιδί» που δεν τηρεί τις δεσμεύσεις του - «αντιθέτως έχει ήδη αποτελεσματικό σχεδιασμό για μεταρρυθμίσεις τώρα», υπογραμμίζουν κυβερνητικοί κύκλοι.

Από την άλλη πλευρά, κορυφαίος υπουργός, αφού θυμίζει με νόημα ότι ο Αντώνης Σαμαράς «είναι υπέρμαχος της ανάπτυξης και των χαμηλών φόρων», έχει συγκεκριμένη στρατηγική μέσω της οποίας θέλει καταρχάς να διασφαλίσει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, γνωρίζοντας ότι προϋπόθεση είναι τελική μορφή του νέου πακέτου μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ.

Ταυτόχρονα όμως το Μέγαρο Μαξίμου ενισχύει τη διαπραγματευτική «φαρέτρα» του πρωθυπουργού με τις προτάσεις του για την επιμήκυνση του δημοσιονομικού προγράμματος κατά δύο έτη, μη αποκλείοντας στον χρόνο που θα επιλεγεί για την κατάθεση επισήμως του αιτήματος να έχει ήδη επεξεργαστεί η Ευρώπη σχέδιο και για την κρίση χρέους που αφορά και σε άλλες χώρες (π.χ. Ιταλία, Ισπανία).

Ολα ανοιχτά
Ερχεται νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους; Το σίγουρο είναι ότι ουδείς μπορεί να αποκλείσει την οποιαδήποτε εξέλιξη, με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Οι καλά γνωρίζοντες τις διεργασίες στα «υψηλά κλιμάκια» λένε ότι η κουβέντα γίνεται ήδη και εξετάζονται όλες οι λεπτομέρειες, χωρίς ωστόσο να έχει αποφασιστεί πότε και ποιο κουμπί θα πατήσουν.

Ο κίνδυνος της εξόδου από το ευρώ εντούτοις παραμένει, ενώ όλοι αντιλαμβάνονται ότι η Σύνοδος Κορυφής του Οκτώβρη θα είναι καθοριστικής σημασίας. Θα έχει προηγηθεί η παρουσίαση της έκθεσης της τρόικας στο Eurogroup στις 14 Σεπτέμβρη, ημερομηνία που θα κρίνει εν πολλοίς την εκταμίευση της επόμενης δόσης των περίπου 31 δισ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι από την Κυριακή θα βρίσκεται στο Βερολίνο ο ΥΠΕΞ Δ. Αβραμόπουλος, ο οποίος τη Δευτέρα θα έχει συνάντηση και θα δώσει κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ομόλογό του Γκίντο Βεστερβέλε.

Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Αβραμόπουλος θα μεταφέρει στη Γερμανία το μήνυμα του πρωθυπουργού να προχωρήσει στην εφαρμογή των μέτρων που θεωρούνται αναγκαία για το εισιτήριο της επιμήκυνσης εν συνεχεία.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)