Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Όλες οι αλλαγές σε ωράρια εργασίας, μισθούς, αποζημιώσεις, και άδειες

«Πάτωμα» ασφαλείας στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας -ακόμη και στις ατομικές- θα είναι από τον ερχόμενο Απρίλιο ο νομοθετημένος κατώτατος μισθός (586 ευρώ) με τις πολυετίες που δικαιούται κάθε εργαζόμενος (ανάλογα με τα έτη προϋπηρεσίας του) αλλά χωρίς το επίδομα γάμου. Τη ρήτρα ασφαλείας για να μην πέφτουν οι μισθοί κάτω από το όριο (ακόμη και σε επιχειρήσεις που δεν θα είναι μέλη των οργανώσεων των εργοδοτών) προβλέπει η τελική διάταξη του πολυνομοσχεδίου στο τμήμα για τα εργασιακά.
Σύμφωνα με τη ρύθμιση «ατομικές συμβάσεις εργασίας και συλλογικές συμβάσεις εργασίας κάθε είδους δεν επιτρέπεται να ορίζουν μηνιαίες τακτικές αποδοχές ή ημερομίσθιο πλήρους απασχόλησης κατώτερο από τον νομοθετικώς καθορισμένο κατώτατο». Πέραν της μηνιαίας τακτικής προσαύξησης λόγω προϋπηρεσίας, καμία άλλη προσαύξηση δεν θα περιλαμβάνεται, ωστόσο, στο νομοθετικά καθορισμένο κατώτατο μισθό και ημερομίσθιο έως ότου η ανεργία διαμορφωθεί σε ποσοστό κάτω του 10% αναστέλλεται και η προσαύξηση για προϋπηρεσία, που συμπληρώνεται μετά την 14.2.2012.

Η ΕΓΣΣΕ
Οι Εθνικές Γενικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας θα μπορούν να καθορίζουν τους ελάχιστους μη μισθολογικούς όρους εργασίας, που ισχύουν για τους εργαζομένους όλης της χώρας. Αν συμφωνηθούν βασικοί μισθοί, βασικά ημερομίσθια, επιπλέον προσαυξήσεις (π.χ. επίδομα γάμου) θα ισχύουν μόνο για τους εργαζομένους που απασχολούνται από εργοδότες των συμβαλλομένων εργοδοτικών οργανώσεων.

«ΠΑΓΩΜΕΝΑ» ΤΑ ΚΑΤΩΤΑΤΑ ΟΡΙΑ
Μέχρι τη λήξη της περιόδου οικονομικής προσαρμογής ο νόμιμος κατώτατος μισθός υπαλλήλων και το ημερομίσθιο εργατοτεχνιτών θα είναι:
Για τους υπάλληλους άνω των 25 ετών 586,08 ευρώ και για τους εργατοτεχνίτες άνω των 25 ετών το κατώτατο ημερομίσθιο 26,18 ευρώ.
Για τους υπάλληλους κάτω των 25 ετών 510,95 ευρώ και για τους εργατοτεχνίτες κάτω των 25 ετών το κατώτατο ημερομίσθιο 22,83 ευρώ.

Ο κατώτατος μισθός των υπαλλήλων άνω των 25 ετών προσαυξάνεται με ποσοστό 10% για κάθε τριετία προϋπηρεσίας και έως τρεις τριετίες και συνολικά 30% για έως τρεις τριετίες και συνολικά 30% για προϋπηρεσία 9 ετών και πάνω και το κατώτατο ημερομίσθιο των εργατοτεχνιτών άνω των 25 ετών προσαυξάνεται με ποσοστό 5% για κάθε τριετία προϋπηρεσίας και έως έξι τριετίες και συνολικά 30% για προϋπηρεσία 18 ετών και άνω. Ο κατώτατος μισθός των υπαλλήλων κάτω των 25 ετών προσαυξάνεται με ποσοστό 10% για μία τριετία προϋπηρεσίας και για προϋπηρεσία 3 ετών και άνω και το κατώτατο ημερομίσθιο των εργατοτεχνιτών κάτω των 25 ετών προσαυξάνεται με ποσοστό 5% για κάθε τριετία προϋπηρεσίας και έως δύο τριετίες και συνολικά 10% για προϋπηρεσία 6 και άνω ετών. Οι προσαυξήσεις προϋπηρεσίας καταβάλλονται σε εργαζόμενο με προϋπηρεσία σε οποιονδήποτε εργοδότη και με οποιαδήποτε ειδικότητα, για μεν τους εργατοτεχνίτες μετά τη συμπλήρωση του 18ο έτους της ηλικίας τους, για δε τους υπαλλήλους μετά τη συμπλήρωση του 19ο έτους της ηλικίας τους και ισχύουν για την συμπληρωθείσα υπηρεσία την 14.2.2012.

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΩΡΑΡΙΑ
Ελαστικά ωράρια δεκάωρης ημερήσιας εργασίας, με ενδεκάωρη ενδιάμεση ανάπαυση, σε εξαήμερη βάση και όριο τις 40 ώρες την εβδομάδα θα μπορούν να εφαρμόζουν οι επιχειρήσεις με συλλογικές συμβάσεις (αν δεν υφίστανται δεν αποκλείονται ωστόσο και οι ατομικές). Παράλληλα ο εργοδότης θα μπορεί να ανακοινώνει στο ΣΕΠΕ αλλαγές σε ωράρια εντός δύο ημερών και δεν θα υποχρεούται να θεωρεί βιβλία (στις μεταφορές και στις οικοδομές).

ΑΔΕΙΕΣ
Στα δύο θα μπορει να σπάει η επιχείρηση την ετήσια άδεια (η πρώτη περίοδος δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 5 ημερών) λόγω «ιδιαίτερα σοβαρής ή επειγουσας ανάγκης» και σε περισσότερα τμήματα, εφόσον το ζητήσει ο εργαζόμενος, χωρίς να υποβάλλεται κανένα στοιχείο στο ΣΕΠΕ. Σε απασχόληση εποχικών, ο εργοδότης μπορεί να χορηγεί το τμήμα της αδείας των 10 εργασίμων ημερών επί πενθημέρου ή 12 επί εξαημέρου, οποτεδήποτε εντός του ημερολογιακού έτους.
Μείωση εισφορών από 1ης Νοεμβρίου
Από την 1η Νοεμβρίου καταργούνται οι εργοδοτικές εισφορές υπέρ ΟΕΚ και Εργατικής Εστίας 1,1%. Παράλληλα καταργείται το πλαφόν στο όριο των ασφαλιστέων αποδοχών για τους ασφαλιζόμενους πριν από τις 31/12/92 μισθωτούς και θα έχουν το όριο που ισχύει για τους νέους (από 1/1/93) δηλ. 5.543 ευρώ.

Αλλαγές
Ελαστικά ωράρια σε εξαήμερη βάση με ημερήσια 10ωρη εργασία, 11ωρη ανάπαυση και όριο τις 40 ώρες την εβδομάδα.

Δύο ημέρες μετά θα μπορεί να δηλώνονται στο ΣΕΠΕ οι υπερωρίες.
Δεν επηρεάζει, τελικά, το «ψαλίδι» στις αποζημιώσεις την «έξτρα» αποζημίωση λόγω συνταξιοδότησης.

Παράδειγμα
Eργαζόμενος με 20 έτη υπηρεσίας στον ίδιο εργοδότη και μισθό 2.500 ευρώ, αν απολυθεί χωρίς προειδοποίηση δικαιούται 16 μηνιάτικα με την αναλογία δώρων, δηλαδή 46.660 ευρώ.

Mετά τη δημοσίευση του νέου νόμου
θα δικαιούται, οπότε κι αν απολυθεί, 12 μηνιάτικα με την αναλογία δώρων, δηλαδή 35.000 ευρώ + 4 μηνιάτικα των 2.000 ευρώ πλαφόν χωρίς αναλογία δώρων (δηλ. 8.000 ευρώ) και συνολικά 43.000 ευρώ.

Αποζημιώσεις δύο ταχυτήτων
Άμεσα, από τη δημοσίευση του νέου νόμου, θα ισχύσει το διπλό σύστημα των αποζημιώσεων λόγω απόλυσης. Το νέο σύστημα δεν επηρεάζει, ωστόσο, την «έξτρα» αποζημίωση λόγω συνταξιοδότησης (σε συμφωνία με τον εργοδότη θα καταβάλλεται το 40% της αποζημίωσης με το πλαφόν με βάση το ν. 3198/55, δηλ. τα 6.283 ευρώ).
Για την απόλυση με προειδοποίηση που σημαίνει 50% μικρότερο ποσό, θα χρειάζεται προειδοποίηση 1 μηνός για υπαλλήλους με 1 - 2 έτη, 2 μηνών για 2 - 5 έτη υπηρεσίας, 3 μηνών από 5-10 έτη και 4 μηνών για 10 έτη και πάνω.
Για την απροειδοποίητη θα ισχύει η κλίμακα για αποζημίωση έως τα 16 έτη (έως 12 μηνιάτικα με το ισχύον καθεστώς) και για τα επιπλέον που έχει κάθε εργαζόμενος έως και φέτος (δεν θα ωριμάζει ακόμη κι αν παραμένει στην επιχείρηση οπότε κι αν απολυθεί) έξτρα αποζημίωση με όριο τα 2.000 ευρώ.

Στους 1,25 εκατ. ανέρχονται οι άνεργοι

Στο 25,4% εκτοξεύτηκε το ποσοστό ανεργίας τον Αύγουστο 2012, έναντι 24,8% τον Ιούλιο και 18,4% τον Αύγουστο του 2011. Όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή το σύνολο των απασχολουμένων κατά τον...
Αύγουστο του 2012 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.726.663 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.267.595 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.375.297 άτομα.

Τα ποσοστά ανεργίας κατά φύλο καταδεικνύουν πως τον Αύγουστο 2012 η ανεργία στους άνδρες ανήλθε στο 22,7% και στις γυναίκες στο 29%, δηλαδή σχεδόν 1 στις 3 γυναίκες είναι άνεργη. Στα ποσοστά ανεργίας, κατά ομάδες ηλικιών στους νέους 15-24 ετών η ανεργία βρίσκεται στο 58%, ενώ στις ηλικίες 25-34 ετών η ανεργία είναι 32,9%.

Σε επίπεδο Περιφέρειας η μεγαλύτερη ανεργία καταγράφεται σε Ήπειρο - Δυτική Μακεδονία (28,5%), σε Θεσσαλία - Στερεά Ελλάδα (26,4%), σε Αττική (25,9%) και σε Μακεδονία - Θράκη (25,8%)

Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 327.658 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο του 2011 (μείωση 8,1%) και κατά 36.597 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο του 2012 (μείωση 1,0%).

Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 351.666 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο του 2011 (αύξηση 38,4%) και κατά 23.442 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο του 2012 (αύξηση 1,9%).

Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, αυξήθηκαν κατά 14.003 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο του 2011 (αύξηση0,4%) και κατά 9.554 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο του 2012 (αύξηση 0,3%).

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ: ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ‏

Αγαπητές και αγαπητοί, φίλοι, συναγωνιστές και συμπολεμιστές στον κυβερνοχώρο και όχι μόνο,
ίσως τα σημεία και οι ανάγκες των καιρών να επιτάσσουν άλλες προτεραιότητες στη ζωή μας, αλλά επειδη και ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ειναι μερος αυτης, θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω την απόφασή μου να θέσω υποψηφιότητα για το Δ,.Σ . της Παναθηναϊκής Συμμαχιας.

Θέλω να πιστεύω πως ενώνοντας τις δυνάμεις και τις γνώσεις μoυ, με τους πρωτεργάτες του εγχειρήματος της Π.Σ., θα καταφέρουμε να επαναφέρουμε τον Παναθηναϊκό μας, την μεγαλύτερη και πιο ιστορική ομάδα της Ελλάδας, εκεί που του αξιζει, στην κορυ
φή της Ελλάδας και όχι μόνο.
Για αυτό τον λόγο, θα ζητήσω τη δική σας συνδρομή και υποστήριξη (προβολή-προώθηση) της υποψηφιότητάς μου,στις αρχαιρεσίες της 18ης Νοεμβρίου, ευχαριστώντας σας προκαταβολικά για την καλή σας προαίρεση και ευελπιστώντας πως την επαύριο των εκλογών αυτών, θα ξημερώσει μια καλύτερη ημερα για την ομάδα μας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Γεννήθηκε στο Ναύπλιο από τον Κωνσταντίνο (ο εκκλιπών πατερας του υπήρξε επι μια 40ετία Πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Αργολίδας και σθεναρά πολέμιος και αντιταχθείς της 1ης «παράγκας» ) και την Πηνελόπη Αντωνιάδου. Σπούδασε Πολιτικές, Οικονομικές και Νομικές Επιστήμες,αποφοιτήσας από τη Σ.Σ.Α.Σ., μετεκπαιδευθείς στους τομείς της Επιστήμης των Υπολογιστών (computer science) και Marketing-Management. Έως το 2010 υπηρέτησε στο Πολεμικό Ναυτικό, ως Αξιωματικός Οικονομολόγος αποσπώντας τιμές και βραβεία για τη σταδιοδρομία του αυτή. Συμμετείχε ενεργά στα δρώμενα των τμημάτων του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στο πλευρό του Θανάση Γιαννακόπουλου, ενώ παρακολουθεί αδιαλείπτως από το 1987, όλες τις εκδηλώσεις του ποδοσφαιρικού μας τμήματος, αρωγός όποτε του ζητήθηκε και από το δικό του μετερίζι, του εμψύχου δυναμικού της ομάδας (σχετικό αφιέρωμα και από το «Παναθηναϊκό Τριφύλλι», τευχ. ΜΑΙΟΥ 2004) .

Είναι Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Σ.Α.Σ., μέλος της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.,της ΕΝΥΠΕΚΚ και των ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΩΝ. Πίστεψε από την πρώτη στιγμή στο εγχείρημα της Παναθηναικής Συμμαχίας, ως την κίνηση που θα έβγαζε τον πιο ιστορικό σύλλογό της χώρας, από το τέλμα και αισθάνθηκε ιδιαίτερη υπερηφάνεια, όταν του ανακοινώθηκε από τον πρωτεργάτη της «ιδέας» κ.ΓΙΑΝΝΗ ΑΛΑΦΟΥΖΟ,πως ήταν το 1ο εγγραφέν μέλος της Παναθηναϊκής Συμμαχίας (μετά τον προπονητή μας). Έθεσε εαυτόν εθελοντικά στις υπηρεσίες της Παναθηναϊκής Συμμαχίας και ζητά την ψήφο των μελών της, για να μετενσαρκώσει σε πράξη την αγάπη του και την επιθυμία να προσφέρει ανιδιοτελώς στην αγαπημένη του ομάδα, τον ΠΑΝΑΘΗΑΝΪΚΟ….


http://www.newspao.gr/2012/11/blog-post_3954.html

Homburg: Να αφήσουμε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει

«Πρέπει να αφήσουμε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει», δήλωσε στο γερμανικό περιοδικό Focus ο καθηγητής δημοσίων οικονομικών του Πανεπιστημίου του Ανόβερου, Stefan Homburg. «Οι κρατικές χρεοκοπίες δεν είναι ασυνήθιστες», συνέχισε. «Η οικονομική ιστορία γνωρίζει εκατοντάδες παραδείγματα. Η Ισπανία μόνο έχει χρεοκοπήσει 18 φορές. Μια κρατική χρεοκοπία της Ελλάδας θα ήταν κατάλληλη, πολιτικά σωστή και λιγότερο επικίνδυνη από την ατέρμονη συνέχιση της επονομαζόμενης πολιτικής διάσωσης… Τα λεφτά από τους φόρους μας δεν βοηθούν την Ελλάδα, αλλά τους πιστωτές. Αυτό το καταλαβαίνεις γιατί τα λεφτά καταβάλλονται σε ειδικό λογαριασμό στον οποίον η Ελλάδα δεν έχει πρόσβαση. Πιστεύω ότι οι πιστωτές δεν αξίζουν να στηρίζονται από εμάς τους φορολογούμενους, ασχέτως με το τι αποφασιστεί στην Ελλάδα...»

Κατά τον ίδιο, «Η Γερμανία πρέπει να εξέλθει από την ευρωζώνη διότι με την εισαγωγή του πήραμε διαβεβαιώσεις ότι οι επιχορηγούμενες δόσεις είναι εξίσου απαγορευμένες όπως η κρατική χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Και οι δυο υποσχέσεις αποδείχθηκαν ψέματα. Έτσι, έχει παρεκκλίνει η βάση για το ευρώ».

Συσκεψη στο υπουργείο Εργασίας

Σύσκεψη των διοικητών των Ταμείων και ανώτερων υπηρεσιακών παραγόντων συγκαλεί στις 10 το πρωί , ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης, προκειμένου να γίνει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός όλων των κυβερνητικών ενεργειών καθώς και η υλοποίηση των δημοσιονομικών δεσμεύσεων που έχει αναλάβει το υπουργείο.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), ο γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, καθώς και οι διοικητές όλων των Ασφαλιστικών Ταμείων.

Στη φόρα οι μισθοί των βουλευτών

Επίδομα οργάνωσης γραφείου 1.169 ευρώ, έξοδα κίνησης 600 και ταχυδρομικά τέλη 1.136 ευρώ. Συνολικά οι μικτές αποδοχές ενός βουλευτή φτάνουν τα 8.700 χιλιάδες ευρώ. Η βουλευτική αποζημίωση ήταν και ο λόγος της αντιπαράθεσης....
βουλευτών της ΝΔ με την Χρυσή Αυγή. Α. Γεωργιάδης: Τα καθαρά είναι 5.400. «Τα μηνιαία εκκαθαριστικά είναι παραπλανητικά. Ο υπολογισμός γίνεται σε ετήσια βάση (5.400 ευρώ μηνιαίως προ φόρων)», έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Η Φωτεινή Πιπιλή ουσιαστικά επιβεβαίωσε τα όσα υποστήριξαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ τονίζοντας πως οι συνολικές ακαθάριστες αποδοχές φτάνουν τα 8.217 χιλιάδες ευρώ. Ωστόσο υποστήριξε πως οι κρατήσεις που γίνονται στους βουλευτές είναι πάρα πολλές.

«Υπέρ κόμματος. Όλοι οι βουλευτές δίνουμε σημαντικό ποσό... 578. Κλάδος σύνταξης: 385. Προείσπραξη φόρου εισοδήματος, γιατί μετά εμείς πάμε με τον υψηλότερο και πληρώνουμε πολλά. Γιατί ο κόσμος νομίζει ότι δεν πληρώνουμε... 424. Ειδική εισφορά αλληλεγγύης, μόνο οι βουλευτές το έχουμε τόσο ψηλά, εκτός από το εξτρά που πληρώνουμε στο τέλος του χρόνου και δικαίως. 164. Ειδική εισφορά αλληλεγγύης δεύτερο που το έχουμε αποκλειστικά εμείς οι βουλευτές, μεγάλο ποσό, 123. Ειδική εισφορά ΟΑΕΔ, ενισχύουμε τον ΟΑΕΔ, λογικό είναι, 82. Κάτι ΕΤΑΜ, κάτι ΜΑΜ ούτε ξέρω που είναι. Μηνιαίο καθαρό πληρωτέο ποσό: 6.408. Με τον Προϋπολογισμό του 2013, όλα αυτά περικόπτονται, απλώς η Βουλή στον Προϋπολογισμό τα έβαλε συνολικά και δεν μπορώ να σου πω θα είναι της τάξεως των τάδε, δεν ξέρω. Επίσης, 48.000 συνολικά, σημείωνε, 48.000 ήταν οι περικοπές ετησίως των βουλευτών. 48.000. Και επίσης, οι βουλευτές πληρώνουν εφορία, γιατί κακώς παπαγαλάκια λένε ότι οι βουλευτές δεν φορολογούμασταν.» είπε χαρακτηριστικά η βουλευτής της.

Σκληρή... γλώσσα από Κούγια: Παχύσαρκο παιδάκι ο Μαρινάκης!

Ο πρόεδρος της Παναχαϊκής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Ράδιο Γάμμα" χαρακτήρισε τον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού παχύσαρκο παιδάκι με 15 φουσκωτούς, ενώ αναρωτήθηκε πώς του επετράπη να αποκτήσει τους....
"ερυθρόλευκους" και πρόσθεσε ότι θα τον αντιμετωπίσει μέσω της δικαιοσύνης.

Διαβάστε αποσπάσματα από όσα είπε ο Αλέξης Κούγιας στο «Ράδιο Γάμμα»:

Για το σχόλιο του Βαγγέλη Μαρινάκη:
«Το έμαθα το πρωί. Κοιμόμουν, γιατί ξυπνάω νωρίς. Με πήραν πολλές φορές τηλέφωνο και δεν ήξερα αν έπρεπε να αντιμετωπίσω όλο αυτό με χιούμορ ή σοβαρότητα. Θα πω κάτι λιτό. Αυτό το παχύσαρκο παιδάκι που δεν ξέρω πώς έκανε χρήματα και πώς του επετράπη από την ΕΕΑ να πάρει τον Ολυμπιακό, που νομίζει ότι μπορεί να μεταφέρει στο ποδόσφαιρο, ό,τι κάνει στην καθημερινότητα του. Μιλάμε για μία καθημερινότητα που τον συνοδεύουν καμία 15αριά φουσκωτοί, που στο παρελθόν έχει δώσει δικαιώματα με τέτοιου είδους συμπεριφορές. Αν νομίζει ότι επειδή είναι πρόεδρος του Ολυμπιακού, επειδή διοικεί το ελληνικό ποδόσφαιρο, μπορεί να έχει τέτοιο τρόπο συμπεριφοράς και να εκτοξεύει τέτοιου είδους ύβρεις. Θα του πω κάτι πολύ λιτά... Όπως τον αντιμετώπισα από τον Ιούλιο του 2010, τότε που ανέλαβε, αλλά κυρίως πριν από την Συνέντευξη Τύπου που είχα δώσει με το περιεχόμενο του CD, με τον ίδιο τρόπο θα τον αντιμετωπίσω και πάλι. Μέσα από την δικαιοσύνη. Φαίνεται ενοχλήθηκε πολύ από το γεγονός ότι εγώ δεν είμαι αυτός, ο οποίος θα κάνει εκπτώσεις. Θα τα πούμε όμως αναλυτικά τη Δευτέρα (12/11), το βράδυ στην εκπομπή που είμαι καλεσμένος».

Για το αν ο Βαγγέλης Μαρινάκης με τις δηλώσεις αυτές πέταξε το «γάντι»:
«Έχασε την ψυχραιμία του. Άκουσε τη δήλωση μου σε ραδιοφωνική εκπομπή ότι θα μιλήσω με ονοματεπώνυμα, γι΄αυτά που έχει υποστεί η Παναχαϊκή και για ποιο λόγο τα υφίσταται. Στον ενθουσιασμό του πάνω, είναι και παρορμητικός... Ένιωσε ισχυρός, μετά τη νίκη απέναντι στη τελευταία ομάδα της Γαλλίας, τη Μονπελιέ. Και έκανε αντίστοιχες δηλώσεις, όπως πέρυσι αν θυμάστε: «Οι φίλαθλοι μας είναι περήφανοι, γιατί κερδίζει ο Ολυμπιακός ή όπως ο Δαλούκας είναι εχθρός της Ελλάδας». Εγώ έχω κάνει την προσωπική μου διαδρομή. Δεν είμαι ο άνθρωπος που θα του ευτελίσουν ή θα του εξευτελίσουν το όνομα. Θα τον αντιμετωπίσω όπως πρέπει και μέσω της δικαιοσύνης, όπως αντιλαμβάνεται και ο ίδιος. Όχι αόριστα και με ύβρεις, με στοιχεία και αναφορές. Έτσι νομίζω αντικρούεις τέτοιες συμπεριφορές. Το δυστύχημα είναι ότι είναι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού. Πρέπει να χαμηλώσουμε τους τόνους και σε επίπεδο Πάτρας, γιατί ακολουθούν τα παιχνίδια στο Κύπελλο και δεν θέλω να συμβεί το παραμικρό. Μπορεί να υπάρξει και προβοκάτσια».

Για το αν φοβάται για την Παναχαϊκή:
«Ούτως ή άλλως, την έχουν βεβηλώσει. Παραλίγο δεν υποβιβάστηκε στην Γ΄Εθνική με μείον επτά βαθμούς για την επίθεση στον Αμπάρκιολη. Αυτό ήταν το σχέδιο. Εγώ την πλήρωσα γιατί παρότι δεν είμαι, ούτε πρόεδρος ούτε μέτοχος. Το θέμα είναι όμως τι πρεσβεύεις στη ζωή. Να είσαι μία ομάδα που να νικάς εκτός έδρας 3-0 και να χάνεις εντός έδρας 3-0; Να σου λένε τι θα ψηφίσεις; Να σου δίνουν δανεικούς και να σου παίρνουν τους καλύτερους παίκτες για ένα κομμάτι ψωμί; Να σου προτείνουν αυτοί προπονητή; Να έχεις μία ομάδα-προπονητήριο; Να κανονίζουν αν θα μείνεις κατηγορία, ποιον θα κερδίσεις, που θα τερματίσεις, που θα χάσεις; Αυτό δεν ταιριάζει στη φιλοσοφία κανενός αξιοπρεπούς ανθρώπου και στη νοοτροπία των Αχαιών. Είμαστε διαφορετικοί και θα παραμείνουμε έτσι».

Για την αναβολή εκδίκασης της έφεσης ενάντια στην ΑΕΛ:
«Εμείς εξασφαλίσαμε άδεια από τον δικηγορικό σύλλογο, η ΑΕΛ επικαλέστηκε την απεργία. Δεν ξέρω πότε θα εκδικαστεί. Με το γράμμα και το πνεύμα του νόμου θα δικαιωθούμε. Αν η ΕΠΟ θέλει να παραβεί τους νόμους, είναι δικό της θέμα».

Αίρει η κυβέρνηση την πολιτική επιστράτευσης των ναυτεργατών

Την άρση της πολιτικής επιστράτευσης των ναυτεργατών, που ήταν σε ισχύ εδώ και δύο χρόνια, αποφάσισε η κυβέρνηση, έπειτα από εισήγηση του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστή Μουσουρούλη, στον πρωθυπουργό. «Με απόφαση....
του πρωθυπουργού, κ. Σαμαρά, η κυβέρνηση αίρει την πολιτική κινητοποίηση των επιβατηγών πλοίων και την επίταξη των υπηρεσιών των πληρωμάτων τους που ισχύει εδώ και δύο χρόνια. Οι λόγοι έπαυσαν να υπάρχουν», τόνισε σε δηλώσεις του ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου και προσέθεσε ότι «η Ελλάδα γυρίζει σελίδα».

Σημειώνεται ότι η πολιτική επιστράτευση των ναυτικών είχε επιβληθεί στα τέλη Νοεμβρίου του 2010, με απόφαση του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και του πρώην υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας Γιάννη Διαμαντίδη.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, είχε χαρακτηριστεί αναγκαία η επιβολή της, προκειμένου να αντιμετωπιστεί «η σοβαρή διαταραχή της κοινωνικής και οικονομικής ζωής του κράτους και της άμεσης απειλής, λόγω διακοπής της επικοινωνίας των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα» που έθετε σε κίνδυνο «την υγεία των κατοίκων τους από τη στέρηση τροφίμων, καυσίμων, φαρμάκων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης».

Η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στην οποία είχε προσφύγει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) είχε κρίνει συνταγματική την απόφαση της τότε κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου για πολιτική κινητοποίηση των ναυτικών των επιβατηγών και οχηματαγωγών πλοίων με το αιτιολογικό ότι από την παρατεινόμενη απεργία των πληρωμάτων των εμπορικών πλοίων «υπάρχει σοβαρή διαταραχή στην κοινωνική ζωή της χώρας και ελλοχεύουν σοβαροί κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία».

Η ΠΝΟ είχε προσφύγει στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο ζητώντας να ακυρωθεί η επίμαχη απόφαση, υποστηρίζοντας ότι η επιστράτευση των ναυτικών «αντίκειται στις διατάξεις των άρθρων 22 και 23 παράγραφοι 1 και 2 του Συντάγματος, στις διατάξεις των διεθνών συμβάσεων 29,105, 87 και 98 της Διεθνούς Οργανώσεως Εργασίας, στο άρθρο 4 παρ. 2 και 3 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και στο άρθρο 1 του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη, οι οποίες απαγορεύουν την επίταξη προσωπικών υπηρεσιών απεργών, ακόμη και αν συντρέχει κατάσταση από την οποία προκαλείται απειλή για τη δημόσια υγεία, διότι η επίταξη προσωπικών υπηρεσιών απεργών καταλύει το δικαίωμα της απεργίας και ισοδυναμεί με υποχρέωση παροχής αναγκαστικής εργασίας».

Σημειώνεται ότι η συνδικαλιστική ομοσπονδία των ναυτικών μέχρι σήμερα δεν αναγνώρισε το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης και γι' αυτό τον λόγο στο Εθνικό Συμβούλιο της ΠΝΟ, είχε απαιτηθεί «η άμεση άρση του αντιδημοκρατικού και αντικοινωνικού αυτού μέτρου και η κατάργηση της νομοθεσίας που την επιβάλλει».

«Η κυβέρνηση μία μόλις μέρα μετά την ψήφιση με οριακή πλειοψηφία του πιο αδυσώπητου αντεργατικού πακέτου μέτρων έρχεται με επικοινωνιακά παιχνίδια να εμφανιστεί φιλοναυτεργατική, αίροντας την πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο υπεύθυνος του τομέα ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτής Θ. Δρίτσας.

Προσθέτει ότι «το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης, που πριν από δύο χρόνια χρησιμοποιήθηκε για τρίτη φορά σε απεργία των ναυτεργατών, έχει καταργηθεί στην πράξη καθώς οι ναυτεργάτες, αν και πολιτικά επιστρατευμένοι, έδωσαν αγώνες και πραγματοποίησαν δυναμικές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματά τους».

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)