Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Αισιόδοξα μηνύματα για τον τουρισμό από την Κρήτη

Την Κρήτη επισκέφτηκε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, κ. Γιώργος Κολέτσος στο πλαίσιο ενός από τα σπουδαιότερα ετήσια συνέδρια της Ευρωπαϊκής Τουριστικής Βιομηχανίας. Το Σάββατο 21.04.2012, πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο το Συνέδριο «Destination Meets Online 2012” υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού όπου συγκεντρώθηκαν πάνω από 120 υψηλά στελέχη Γερμανικών Tour Operators που δραστηριοποιούνται στην σύγχρονη τεχνολογία.
Στο Συνέδριο συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος των Τουριστικών Επιχειρήσεων Γερμανίας κ. Juergen Buechy καθώς και υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι των T.O. Thomas Cook, REWE, Expedia, FTI Touristik κλπ.
Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η τοποθέτηση του πρόεδρου των Τουριστικών Επιχειρήσεων Γερμανίας κ. Juergen Buechy. Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων, το αρνητικό κλίμα έχει αρχίσει να αναστρέφεται καθώς έχει ξεκινήσει και η συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών στο πεδίο αυτό.

72 εκατ. ευρώ θα μας στοιχίσουν οι εκλογές

Τι κι αν η λαϊκή κοινή γνώμη ζητά περιορισμό των εκλογικών δαπανών, τι κι αν η τρόικα επέβαλλε πλαφόν ύψους 50 εκατ. ευρώ, το κόστος που θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό και κατά συνέπεια τους Έλληνες φορολογούμενους, για την  εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου αναμένεται να αγγίξει τα 72 εκατ. ευρώ!
Παρότι η τρόικα επέβαλλε «κούρεμα» κατά 80 εκατ. ευρώ στις τρέχουσες προεκλογικές δαπάνες σε σχέση με τις δαπάνες του 2009 που άγγιξαν τα 130 εκατ. ευρώ, τα χρηματικά ποσά που θα λάβουν τα πολιτικά κόμματα τελικώς κυμαίνονται σε ρυθμούς «προ κρίσης».
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση της Διακομματικής Επιτροπής υπό τον υπουργό Εσωτερικών, Τάσο Γιαννίτση, «η εκλογική ενίσχυση των κομμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό θα διατηρηθεί ακέραια στο ύψος που ήταν και το 2009, χωρίς καμία περικοπή λόγω οικονομικής κρίσης». Έτσι, βάσει της  Υπουργικής Απόφασης που υπέγραψαν ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης και ο υπουργός Επικρατείας Παντελής Καψής, η εκλογική χρηματοδότηση των κομμάτων θα ανέλθει περίπου στα 12 εκατομμύρια ευρώ!
Μάλιστα, με βάση την υπ αρ. 15085 απόφαση που εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο Εσωτερικών καθορίζονται και τα ανώτατα όρια των εκλογικών δαπανών για κάθε υποψήφιο βουλευτή σε  κάθε εκλογική περιφέρεια. Έτσι, το όριο των εκλογικών δαπανών κυμαίνεται από 18.000 ευρώ στις μονοεδρικές περιφέρειες, έως και 135.000 ευρώ στη Β' Αθήνας, που αποτελεί και τη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας. (Δείτε εδώ τη σχετική υπουργική απόφαση)
Συν 60 εκατ. ευρώ για επιδόματα
Πέραν των ποσών που θα διατεθούν στα κόμματα, κονδύλι ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ, αποδεσμεύεται, σύμφωνα πάντα με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, για την πληρωμή των εκλογικών επιδομάτων που δικαιούνται δημόσιοι υπάλληλοι και δικαστικοί. Πρόκειται για τα εκλογικά επιδόματα τα οποία θα λάβουν μεταξύ άλλων υπάλληλοι Δήμων, Περιφερειών, υπουργείου Εσωτερικών, Εθνικού Τυπογραφείου, Γ.Γ. Επικοινωνίας, διεύθυνσης δημοσιονομικού ελέγχου κ.α. Το εκλογικό επίδομα διαμορφώνεται στα 500 ευρώ (μεικτά) ενώ στις προηγούμενες εθνικές εκλογές ανέρχονταν στα 800 ευρώ.  Σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Εσωτερικών εκλογικό επίδομα θα λάβουν και οι υπάλληλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για τους οποίους η συνολική δαπάνη ανέρχεται στα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Καταγγελίες για κατασχέσεις επιδομάτων από τράπεζες

Η βελτίωση των ρυθμίσεων του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά συνδέεται άμεσα με την εφαρμογή του μέτρου για την πληρωμή φόρων, ασφαλιστικών εισφορών και μισθών των εργαζομένων μέσω του τραπεζικού συστήματος. Κι' αυτό για να διασφαλιστεί το ακατάσχετο του μισθού από ένα συγκεκριμένο ποσό και κάτω. Αν και επισήμως οι τράπεζες το αρνούνται, στο υπουργείο Εργασίας έχουν φθάσει καταγγελίες για κατασχέσεις επιδομάτων ακόμα και των 300 ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαπραγμάτευση του υπουργείου Εργασίας με την Κομισιόν και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την τροποποίηση του νόμου Κατσέλη και την αύξηση του ποσού του δεν μπορεί να κατασχεθεί σε περιπτώσεις χρέους, έχει ολοκληρωθεί, αλλά παραμένουν κάποια εμπόδια γραφειοκρατικού κυρίως χαρακτήρα.
Πηγές του υπουργείου δεν αποκλείουν οι καθυστερήσεις να σχετίζονται με τη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, οι όροι της οποίας δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί.
Η εφαρμογή του μέτρου για την υποχρεωτική καταβολή των εισφορών μέσω των τραπεζών έχει αναβληθεί για τον Ιούλιο, αποτελεί όμως δέσμευση του νέου μνημονίου, γιατί σχετίζεται με τον αποτελεσματικό έλεγχο της αγοράς εργασίας, την απλούστευση των διαδικασιών για επιχειρήσεις και εργαζόμενους και την άμεση ενοποίηση όλων των μηχανισμών ελέγχου, με στόχο την αύξηση των πόρων των Ασφαλιστικών Ταμείων.
Σε κάθε περίπτωση πάντως η σχετική ρύθμιση περνά στην ευθύνη της κυβέρνησης που θα προκύψει μετά τις εκλογές.
ΕΚΠΟΙΖΩ: Μόνο το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων έχει δικαίωμα παρακράτησης
«Οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν δώσει εντολή στην υπηρεσία τους να παρακρατεί από το μισθό τους και να αποδίδει ποσό αντίστοιχο των μηνιαίων δόσεων προς το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, μπορούν με αίτησή τους να ανακαλέσουν την εντολή αυτή. Μόνο για τα στεγαστικά δάνεια απόκτησης πρώτης κατοικίας από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων προβλέπεται δικαίωμα του ιδρύματος να παρακρατεί μέχρι τα 3/10 του μισθού, μετά και τις νέες τροποποιήσεις».
Αυτό σημειώνει, εν τω μεταξύ, σε ανακοίνωσή της η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής καθώς, όπως αναφέρει, «παρότι σύμφωνα με τον αντίστοιχο όρο της σύμβασης, η εντολή αυτή είναι αμετάκλητη, ο όρος αυτός είναι άκυρος ως αντίθετος με το νόμο και καταχρηστικός».
Η ΕΚΠΟΙΖΩ έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της και διανέμει στα γραφεία της (Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Πάτρα) σχετικό υπόδειγμα ανάκλησης της εκχώρησης ή εντολής, την οποία καλούνται να συμπληρώσουν όσοι δημόσιοι υπάλληλοι επιθυμούν τη διακοπή της παρακράτησης από τη μισθοδοσία τους.
Οι πρώτες απαντήσεις των δύο αυτών τραπεζών σε σχετικές επιστολές των μελών της ΕΚΠΟΙΖΩ αναφέρουν ότι σε περίπτωση διακοπής της παρακράτησης, οι τράπεζες θα καταγγείλουν τη σύμβαση και θα αντικαταστήσουν τα δάνεια αυτά με άλλα ισόποσα αλλά με επαχθέστερους όρους, ειδικότερα δε με πολύ υψηλότερο επιτόκιο. Αλλά η ΕΚΠΟΙΖΩ αναφέρει ότι «οι τράπεζες δεν έχουν σε καμία περίπτωση το δικαίωμα να καταγγείλουν τη σύμβαση, γιατί ούτως ή άλλως ο συμβατικός όρος περί ανέκκλητης εντολής είναι άκυρος, η ακυρότητά του όμως δε σημαίνει ακυρότητα όλης της σύμβασης, η οποία ως προς τους λοιπούς όρους παραμένει σε ισχύ».
Επίσης, η ΕΚΠΟΙΖΩ αναφέρει ότι διαθέτει και υπόδειγμα ανάκλησης πάγιας εντολής, στην περίπτωση που οι οφειλέτες έχουν συνδέσει την αποπληρωμή των δόσεων με το λογαριασμό μισθοδοσίας τους ή σύνταξης σε οποιοδήποτε πιστωτικό ίδρυμα και καλεί τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή να επιβάλει κυρώσεις σε όσα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα παραβιάζουν τα δικαιώματα των δανειοληπτών.

Μπαρόζο: "Η άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας θα έχει ολέθριες συνέπειες"

Την πεποίθηση ότι μια άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας θα είχε ολέθριες συνέπειες, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, μιλώντας σε συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα "Η Ευρώπη σε κρίση, πώς να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών".
Κληθείς να σχολιάσει κατά πόσον η ΕΕ βάζει σε πρώτη μοίρα τις αγορές ή τους ανθρώπους, ο κ. Μπαρόζο υπεραμύνθηκε της πολιτικής που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, λέγοντας ότι το πρώτο της μέλημα είναι οι πολίτες και η κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της Ευρώπης. Επέρριψε, παράλληλα, ευθύνες σε ορισμένες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, οι οποίες δεν εγκρίνουν προτάσεις της, όπως π.χ. ο φόρος επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής απέδωσε την κρίση, την οποία περνάει σήμερα η Ευρώπη, αφενός στην ανεύθυνη συμπεριφορά ορισμένων κυβερνήσεων που οδήγησαν τα κρατικά χρέη σε μη βιώσιμα επίπεδα και αφετέρου στη διαφθορά του χρηματοπιστωτικού τομέα. "Δεν είναι η Ευρώπη το πρόβλημα, η Ευρώπη μπορεί να γίνει η λύση", τόνισε ο κ. Μπαρόζο, συμπληρώνοντας ότι "η κρίση είναι αποτέλεσμα λαθών των κυβερνήσεων και της συμπεριφοράς των αγορών".
Αναφερόμενος, ειδικότερα, στην Ελλάδα, ο κ. Μπαρόζο τόνισε ότι το πολιτικό ερώτημα που τίθεται είναι ποια είναι η εναλλακτική του Μνημονίου. "Κάποιοι λένε ότι το πρόγραμμα στην Ελλάδα δεν είναι αποτελεσματικό. Η εναλλακτική είναι η άτακτη χρεοκοπία. Δεν ξέρουν τι λένε. Σύμφωνα με τις δικές μας εκτιμήσεις, η άτακτη χρεοκοπία θα είχε ολέθριες συνέπειες για την κοινωνία. Το πολιτικό ερώτημα είναι ποια είναι η εναλλακτική. Να ρίχνουμε χρήματα σε οικονομίες που ήδη έχουν υψηλό χρέος;", διερωτήθηκε.
Σε ό,τι αφορά, τέλος, στη δημιουργία ενός πιο ευέλικτου τείχους προστασίας, ο πρόεδρος της Επιτροπής υπενθύμισε ότι οι αποφάσεις στην ΕΕ λαμβάνονται συλλογικά και παραδέχθηκε ότι πολλές φορές οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αποδείχθηκαν πολύ πιο αργές από τις αγορές ενώ, παράλληλα, αναγνώρισε ότι "οι χρηματοπιστωτικές αγορές επιδρούν δυσανάλογα στο σύστημα".

ΕΛΚΕΚΑ: Αύξηση του κόστους του οικογενειακού καλαθιού

Αυξάνεται συνεχώς το κόστος του οικογενειακού καλαθιού, όπως προκύπτει από έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ).Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το οικογενειακό καλάθι ενός μεσαίου ελληνικού νοικοκυριού σκαρφάλωσε στα 2332,25 ευρώ, το Μάρτιο του 2012, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011, που κόστιζε 2293,83 ευρώ, εμφανίζοντας αύξηση κατά 2%, που μεταφράζεται σε 38,42 ευρώ.
Αναλυτικότερα, ένα μεσαίο ελληνικό νοικοκυριό δαπάνησε για διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά, το Μάρτιο του 2012, 365,05 ευρώ, σε σχέση με τα 356,58 ευρώ, το Μάρτιο του 2011.
Για αλκοολούχα ποτά και καπνό, οι δαπάνες ανήλθαν στα 84,13 ευρώ έναντι 83,70 ευρώ. Για ένδυση και υπόδηση, ένα μεσαίο ελληνικό νοικοκυριό ξόδεψε 176,97 ευρώ, σε σύγκριση με τα 183,53 ευρώ.
Για στέγαση, οι δαπάνες διαμορφώθηκαν στα 308,62 ευρώ έναντι 288,72 ευρώ. Στα 153,51 ευρώ ανήλθαν οι δαπάνες ενός μεσαίου ελληνικού νοικοκυριού για διαρκή αγαθά, είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες έναντι 154,62 ευρώ.
Οι δαπάνες για Υγεία διαμορφώθηκαν στα 142,37 ευρώ, σε σύγκριση με τα 143,71 ευρώ, ενώ, για μεταφορές, ένα μεσαίο ελληνικό νοικοκυριό ξόδεψε 363,55 ευρώ έναντι 350,36 ευρώ.
Για επικοινωνίες, οι δαπάνες ανήλθαν στα 97,47 ευρώ, σε σχέση με τα 98,49 ευρώ, ενώ για αναψυχή, πολιτιστικές δραστηριότητες, ένα μεσαίο ελληνικό νοικοκυριό δαπάνησε 102,06 ευρώ έναντι 103 ευρώ.
Για εκπαίδευση, οι δαπάνες διαμορφώθηκαν στα 65,57 ευρώ έναντι 66,24 ευρώ. Για ξενοδοχεία, καφέ, εστιατόρια, ένα μεσαίο ελληνικό νοικοκυριό ξόδεψε 245,18 ευρώ έναντι 238,83 ευρώ.
Οι δαπάνες για άλλα αγαθά και υπηρεσίες διαμορφώθηκαν στα 230,60 ευρώ έναντι 228,12 ευρώ.

"Μαϊμού" επιδόματα σε 200.000 πολίτες

Τα τελευταία δύο χρόνια το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης έχει εντοπίσει πάνω από 200.000 περιπτώσεις παράνομων παροχών, οι οποίες έχουν επιβαρύνει το ασφαλιστικό σύστημα 700 έως 750 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Παράλληλα, χιλιάδες υποθέσεις έχουν παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η λύση είναι η εξυγίανση του συστήματος παροχών και θα επιτευχθεί με την ενοποίηση όλων των επιδομάτων σε ένα ενιαίο φορέα που θα μπορούσε να προκύψει από τη συγχώνευση των Οργανισμών Εστίας και Κατοικίας.
Κύκλοι του υπουργείου Εργασίας τόνιζαν επίσης ότι το κλειδί για τη σωτηρία του ασφαλιστικού συστήματος είναι η επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών και ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές δεν θα πρέπει να χάσει χρόνο, εφόσον η επιβίωση του συστήματος εξακολουθεί να εξαρτάται από τον δανεισμό.
Οι  συνολικές δαπάνες του ασφαλιστικού συστήματος ανέρχονται στα 3 δις ευρώ ανά μήνα από τα οποία 1,5 δις καταβάλλονται για συντάξεις και επιδόματα και τα υπόλοιπα για παροχές υγείας και εξόφληση οφειλών των Ταμείων.

"Ανταγωνιστική Ελλάδα μόνο εκτός ευρώ"

Για ανάκαμψη που θα φέρει η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ κάνει λόγο ο επικεφαλής του Ifo.
-------------------------------------------------------------
Για περιορισμένη δυνατότητα της Ελλάδας να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της όσο παραμένει στο ευρώ κάνει λόγο ο επικεφαλής του γερμανικού ινστιτούτου Ifo.
"Προσωπικά πιστεύω ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα η Ελλάδα να γίνει ανταγωνιστική όσο θα είναι στην Ευρωζώνη", δήλωσε ο Χανς Βένερ-Σιν, πρόεδρος του Ifo, σε ομιλία του στη Νέα Υόρκη.
"Εάν η Ελλάδα μείνει στην Ευρωζώνη, θα υπάρχει συνεχιζόμενη και μαζική ανεργία. Όμως, εάν εξέλθει θα σημειώσει απότομη ανάκαμψη", σημείωσε, προσθέτοντας ότι οι χαμηλότερες τιμές ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα.
Προειδοποίησε ακόμη για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν και άλλες υπερχρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης, οι οποίες πρέπει να μειώσουν τις δαπάνες και να αυξήσουν τους φόρους.
"Η μείωση των μισθών και των τιμών στον βαθμό που απαιτείται σε ορισμένες από τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου είναι αδύνατη, παρά τα όσα λένε οι πολιτικοί", είπε.
"Η πολιτική δεν μπορεί να ξεπεράσει τους νόμους των οικονομικών", προσέθεσε.
Υποστήριξε, τέλος, ότι θα ήταν προτιμότερο για την Ελλάδα να χρησιμοποιήσει τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ που έχει λάβει ως οικονομική βοήθεια για να διευκολύνει την έξοδό της από το ευρώ.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)