Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Μαχαίρι στις δαπάνες υγείας φέρνει το Μνημόνιο

Το Iatronet.gr παρουσιάζει συνοπτικά το σκέλος του κειμένου, το οποίο φέρει (κατ΄ ευφημισμόν) τον τίτλο 'Modernising the health care system' (εκσυγχρονίζοντας το σύστημα Υγείας):

Ο αριθμός των γιατρών του ΕΟΠΥΥ θα μειωθεί κατά 10% έως το τέλος του έτους και επιπλέον 10% έως το τέλος του 2013.

Η εξωνοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη θα μειωθεί κατά 1 δισ. ευρώ το 2012 και στόχος είναι να φτάσει στο 1% του ΑΕΠ έως το 2014.

Το 2013, η εξωνοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη πρέπει να περιοριστεί στα 2,44 δισ. ευρώ.
Ο στόχος είναι να φτάσει η δημόσια εξωνοσοκομειακή δαπάνη στο 1% του ΑΕΠ ή 2 δισ. ευρώ έως το 2014.

Η συνολική δημόσια φαρμακευτική δαπάνη (νοσοκομειακή και εξωνοσοκομειακή) δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 1,5% του ΑΕΠ το 2013 και το 1,3% του ΑΕΠ το 2014.

Στην περίπτωση που οι στόχοι της φαρμακευτικής δαπάνης δεν επιτευχθούν, θα υπάρξουν περαιτέρω μέτρα, όπως 'πλαφόν' συνταγών ανά γιατρό, νέες μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων και των ποσοστών κέρδους και αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων.

Τα Rebates

Στο κείμενο του μνημονίου προβλέπονται, επίσης, ποσοστά έκπτωσης (rebates) και για τα ακριβά σκευάσματα. Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ενθαρρύνεται να διαπραγματευτεί περαιτέρω έκπτωση 5% στα 200 πιο εμπορικά σκευάσματα.

Για τα δημόσια νοσοκομεία, προβλέπεται επιτάχυνση των συγχωνεύσεων, μετακινήσεις προσωπικού μεταξύ των μονάδων και μετατροπή των μικρών νοσοκομείων σε ειδικές μονάδες.
Σχετικά άρθρα

Στα όρια της ρήξης

Ο πρωθυπουργός με μήνυμά του μετά την εμπλοκή στη σύσκεψη και την κρίση δήλωσε την αποφασιστικότητά του να προχωρήσει στην κατάθεση του πακέτου και την ψήφιση των μέτρων στη Βουλή παρά τη διαφωνία Κουβέλη στα εργασιακά
Με μία επιλογή, που φαντάζει αυτήν την ώρα ως μονόδρομος, αντιδρά ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς στο veto που έθεσε ο κ. Φ. Κουβέλης σε ό,τι αφορά το πακέτο των μέτρων και δη τα εργασιακά. Ο κ. Σαμαράς προχώρησε χθες σε μία κίνηση υψηλού ρίσκου και απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό, καθώς και στους βουλευτές της ΝΔ αλλά και άλλων κομμάτων, δήλωσε αποφασισμένος να προχωρήσει μπροστά, καταθέτοντας το πακέτο των μέτρων στη Βουλή, παρά τις διαφωνίες του ενός εκ των δύο κυβερνητικών του εταίρων. Μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή και τις δηλώσεις του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, με τις οποίες κατέστη σαφής η διαφωνία του κ. Κουβέλη στα εργασιακά, ο πρωθυπουργός έθεσε με δημόσια δήλωσή του τους βουλευτές ενώπιον των ευθυνών τους.
«Γνωρίζω πολύ καλά» -τόνισε- «τι διακυβεύεται σήμερα για τη χώρα. Επί 3 μήνες, καθημερινά, αλλάζουμε την εικόνα της Ελλάδας. Και κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες, διαπραγματευόμαστε σκληρά, για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο. Εχουμε ήδη -και στα εργασιακά και σε άλλα- αλλάξει πολλές, πάρα πολλές από τις αρχικές προτάσεις της τρόικας. Και η διαπραγμάτευση συνεχίζεται. Το μόνο μου πάντα κριτήριο είναι η Ελλάδα και το μέλλον της». «Απ' αυτήν την ευθύνη πίσω δεν κάνω. Και δεν θέλω καν να σκεφθώ τι θα συμβεί αν αυτήν την ώρα δεν κρατήσω σταθερά το τιμόνι. Κοιτάζω μόνο μπροστά, ζητώντας τη μεγαλύτερη δυνατή ενότητα. Θα σώσουμε την Ελλάδα όσοι το τολμήσουμε!», κατέληξε.
Ο κ. Σαμαράς θέλησε να στείλει ένα σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση -απευθυνόμενος πρωτίστως στους κυβερνητικούς του εταίρους- ότι ο ίδιος θα προχωρήσει παρά τις δυσκολίες και το πολιτικό ρίσκο που εμπεριέχει αυτή η κίνησή του.
Το παρασκήνιο
Της δήλωσης του πρωθυπουργού είχε προηγηθεί μία δραματική σύσκεψη μεταξύ των τριών πολιτικών ηγετών που στηρίζουν την κυβέρνηση. Ο κ. Σαμαράς, σύμφωνα με πληροφορίες, έθεσε ευθύς εξαρχής το θέμα του χρόνου λήψης των αποφάσεων, λέγοντας ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια και πως σήμερα (σ.σ.: χθες) πρέπει να «κλείσουν» τα μέτρα στο σύνολό τους.
Παρόντες στη σύσκεψη ήταν οι υπουργοί κ. Στουρνάρας και Βρούτσης, οι οποίοι ενημέρωσαν για τις τελευταίες εξελίξεις που υπήρχαν στις συζητήσεις τους με την τρόικα. Ο υπουργός Απασχόλησης παρέδωσε στους κ. Βενιζέλο και Κουβέλη ένα δισέλιδο σημείωμα με το τελικό «πακέτο» που αφορούσε τα εργασιακά. Κάθισε μάλιστα δίπλα στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ προκειμένου να του εξηγήσει ένα προς ένα τα μέτρα τα οποία είχαν «κλειδώσει» κατά τη διάρκεια των συζητήσεων με την τρόικα.
Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, ο κ. Κουβέλης απέφυγε να κάνει κάποιο σχόλιο για το θέμα των αποζημιώσεων και των τριετιών που παραμένουν παγωμένες και μόνον όταν αποχώρησαν από την αίθουσα οι δύο υπουργοί, εξέφρασε τη διαφωνία του στον πρωθυπουργό.
Ο κ. Στουρνάρας, από την πλευρά του, αφού επεσήμανε ότι υπάρχει άμεση ανάγκη για την εκταμίευση της δόσης και πως τα δημοσιονομικά μέτρα έχουν «κλείσει» από την προηγούμενη σύσκεψη, ζήτησε από όλους να λάβουν τις αποφάσεις τους έτσι ώστε να ενημερώσει άμεσα τους ομολόγους του των χωρών-μελών της Ευρωζώνης.
Ο υπουργός Οικονομικών αιφνιδιάστηκε όταν -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- ετέθη από τον κ. Κουβέλη θέμα που αφορούσε τις μειώσεις στα εφάπαξ, κάτι που είχε ήδη συμφωνηθεί μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων και μάλιστα είχε ενημερωθεί σχετικά και η τρόικα.
Από την πλευρά του ο κ. Ευ. Βενιζέλος ήταν πιο ήπιος στις τοποθετήσεις του και επέμεινε στην ανάγκη να υπάρξει τώρα πολιτική διαπραγμάτευση από την πλευρά του πρωθυπουργού. «Διαπραγμάτευση έγινε και θα συνεχίσει να γίνεται», του απάντησε ο κ. Σαμαράς. «Στα εργασιακά, αυτό που πετύχαμε ήταν ένας καλός συμβιβασμός», προσέθεσε, απευθυνόμενος κυρίως προς τον κ. Κουβέλη.
ΣΑΜΑΡΑΣ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Ενα καθοριστικό τετ α τετ 15 λεπτών
Eνα 15λεπτο τετ α τετ μεταξύ του Α. Σαμαρά και του Eυ. Βενιζέλου, λίγο μετά το τέλος της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών ήταν αυτό που έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των εξελίξεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο πριν από τις επτά το απόγευμα ο πρωθυπουργός αναζήτησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος παρέμενε στο γραφείο του στη Βουλή. Η συνάντηση των δυο ηγετών έγινε σε ένα χώρο λίγο έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς έθεσε ευθέως το θέμα στον κ. Βενιζέλο, λέγοντας ότι θα πρέπει να γνωρίζει εάν είναι έτοιμος να προχωρήσει στην ψήφιση των μέτρων ακόμη και χωρίς τη ΔΗΜΑΡ. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξήγησε ότι θα πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια να μείνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ στο κυβερνητικό σχήμα και να δοθούν απαντήσεις στα θέματα που εκείνος θέτει. Ο πρωθυπουργός συμφώνησε, αλλά διευκρίνισε ότι ο ίδιος έχει απόλυτα «καθαρές» θέσεις για όλα και τις έχει παρουσιάσει έγκαιρα.
Οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος συμφώνησαν ότι θα πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες -ίσως και μέσα από μια νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών- έτσι ώστε να μη διαρραγεί η ενότητα του κυβερνητικού σχήματος, αλλά και ότι σε κάθε περίπτωση θα ενώσουν δυνάμεις προκειμένου να προωθηθεί το κυβερνητικό έργο.
ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
Συμφωνία με τον καλύτερο τρόπο
«O Βενιζέλος και εγώ τον Κουβέλη τον θέλουμε». Με αυτή την απάντηση που έδωσε σε βουλευτές της ΝΔ αργά χθες το απόγευμα, ο πρωθυπουργός επιδιώκει να κρατήσει ανοιχτό το παράθυρο για την επίτευξη συμφωνίας με τους κυβερνητικούς εταίρους έστω και στο «παρά πέντε» της προώθησης των μέτρων στη Βουλή.
Ο κ. Σαμαράς, μετά τη σύσκεψη που είχε με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ αλλά και τη δραματική δήλωση που έκανε, είχε συνάντηση στη Βουλή με περισσότερους από 40 βουλευτές της ΝΔ. Στις συζητήσεις του, επαναβεβαίωσε την απόφασή του να προχωρήσει, ανεξαρτήτως των εξελίξεων στο εσωτερικό της κυβέρνησής του και σημείωσε ότι η πολιτική αυτή είναι μονόδρομος. Για τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ μίλησε με θετικά λόγια, ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν φοβάται την αποχώρηση του κ. Φ. Κουβέλη ο Α. Σαμαράς φέρεται να είπε το εξής: «Εγώ ξέρω ότι πρέπει να λήξει η συμφωνία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο... Μέχρι αύριο (σήμερα)...».
Δυσαρέσκεια Στουρνάρα για τη στάση Κουβέλη
Θα φέρω το πακέτο στη Βουλή...
Εμφανής ήταν η δυσαρέσκεια του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για τη στάση που κράτησε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο Φ. Κουβέλης.
Μάλιστα εξερχόμενος από τη Βουλή υπογράμμισε πως υπάρχει συμφωνία με την τρόικα για το μεγαλύτερο μέρος του πακέτου και φέρεται να πρόσθεσε πως «εγώ θα το φέρω στη Βουλή και ο κ. Κουβέλης ας κάνει ό,τι θέλει».
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σημείωσε πως «οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για τα εργασιακά, με στόχο να βελτιωθούν οι όροι. Η τρόικα έχει κάνει κάποιες υποχωρήσεις», χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει ποιες είναι αυτές οι υποχωρήσεις των δανειστών. Η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με την τρόικα για το μεγαλύτερο μέρος του πακέτου μέτρων, πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών.
Πηγή του υπουργείου αργά χθες το βράδυ διευκρίνιζε πως δεν υπάρχει άλλη λύση, προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Η συμφωνία με την τρόικα δεν μπορεί να περιμένει, πρέπει να πάρουμε τη δόση. Πρέπει να σωθεί η χώρα».
Οσον αφορά τις δηλώσεις του προέδρου της ΔΗΜΑΡ η ίδια πηγή αναρωτήθηκε «είναι δυνατόν να βγαίνει τώρα ο κ. Κουβέλης και να διαχωρίζει έτσι τη θέση του στα εργασιακά;».

ΕΚΤ - Κομισιόν: Δεν έχει ληφθεί απόφαση για επιμήκυνση

Δεν έχει αποφασιστεί μέχρι στιγμής να δοθεί διετής επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα διαμηνύουν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, απαντώντας στο χθεσινό σχετικό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung
«Δεν έχει ληφθεί απόφαση να δοθεί διετής παράταση στην Ελλάδα προκειμένου να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί της στόχοι, αλλά η τρόικα σημειώνει προόδους σχετικά με το ζήτημα», δήλωσε το μέλος της ΕΚΤ, Γεργκ Ασμουσεν, μιλώντας στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD
«Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει τελική συμφωνία της τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση. Εχουμε σημειώσει προόδους στην Αθήνα, αλλά ακόμη δεν έχουμε συμφωνήσει. Εάν δίναμε διετή παράταση στην Ελλάδα, αυτό θα σήμαινε ότι οι υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης θα έπρεπε να προσφέρουν περισσότερες οικονομικές ενισχύσεις», πρόσθεσε.
Με τη σειρά της και η Κομισιόν, διά στόματος του εκπροσώπου του Ολι Ρεν, Σάιμον Ο'Κόνορ, αρνήθηκε σήμερα επιβεβαιώσει την πληροφορία που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα θα λάβει παράταση δύο ετών για την επίτευξη των δημοσιονομικών της στόχων.

«Δεν είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω τίποτε από το δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ευρωπαίου επιτρόπου αρμόδιου για τις Οικονομικές Υποθέσεις, Όλι Ρεν. «Δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία», πρόσθεσε.
Χθες, η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, επικαλούμενη πρωτόκολλο συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της, είχε αναφέρει σε δημοσίευμά της ότι αναμένεται να δοθεί διετής επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα προκειμένου να επιτύχει τους στόχους.
Με βάση τη συμφωνία αυτή, η Αθήνα θα πρέπει να περιορίσει το έλλειμμά της κάτω από το 3% του ΑΕΠ της το 2016 και όχι το 2014, όπως προβλεπόταν μέχρι τώρα, αναφέρει η εφημερίδα ενώ κάνει λόγο για παράταση της εφαρμογής των ιδιωτικοποιήσεων καθώς και των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας και στον τομέα της ενέργειας.
Η ίδια πηγή αναφέρει ότι οι ευρωπαίοι εταίροι θα αποδεσμεύσουν σύντομα τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.
Ωστόσο, σύμφωνα με τη Suddeutsche Zeitung, παραμένει αναπάντητο το ερώτημα πώς θα κλείσει η τρύπα στον προϋπολογισμό του 2013 και του 2014 αφού υπολογίζει ότι θα χρειαστούν επιπλέον 15-18 δισ. ευρώ.

Στήνουν τουρκική φιέστα στο Ζάππειο

«Ιστορικές» στιγμές για το Ζάππειο... Μετά την τελετή για την ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ, τις πανηγυρικές εκδηλώσεις για το ευρώ και την Ημέρα της Ευρώπης, μετά και τα (προεκλογικά) Ζάππεια Ι και ΙΙ της Νέας Δημοκρατίας, τώρα επιτέλους καταξιώνεται και διεθνώς...
Το περιστύλιο του Ζαππείου, ένας εμβληματικός χώρος της Αθήνας -και, φυσικά, της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας-, μισθώθηκε από την... τουρκική πρεσβεία και θα φιλοξενήσει τη δεξίωση για την 89η επέτειο από την ανακήρυξη της Τουρκικής Δημοκρατίας!
Πάλι καλά που δεν το έκλεισαν για να γιορτάσουν και την 90ή επέτειο από τη «νίκη» του Κεμάλ Ατατούρκ εναντίον των «Ελλήνων εισβολέων» στη Σμύρνη...
Ειρωνείες
Παρεμπιπτόντως, στην Τουρκία δεν βλέπουν με καλό μάτι ούτε την τάφρο στον Εβρο ούτε τον λεγόμενο φράχτη στα βόρεια του νομού, και το δείχνουν.
Στον δικτυακό τόπο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης (TRT) δημοσιεύθηκε ένα άρθρο στο οποίο σχολιάζεται με ειρωνικό ύφος η διάνοιξη της τάφρου, καθώς οι σχετικές εργασίες συνεχίζονται αυτό το διάστημα στην περιοχή του Τυχερού.
«Δεν θα ήταν καλύτερα αν οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις κατασκεύαζαν ένα υδάτινο πάρκο ή ένα ιχθυοτροφείο στην τάφρο;» έγραψε το TRT, χαρακτηρίζοντάς την... ανέκδοτο.
Πάντως, η τάφρος είναι ένα πολύ φθηνό έργο και αν ακόμη δεν αποδειχθεί ουσιαστικό για την άμυνα, θα βγάλει τα λεφτά της μόνο από την... αντιπλημμυρική βοήθεια στην περιοχή, θα μπορούσε να απαντήσει κανείς στο TRT.

Σοκ! 40% αύξηση στο ρεύμα

Δυο αυξήσεις θα μπουν μέχρι την άνοιξη, σταδιακά θα βλέπουμε τον λογαριασμό της ΔΕΗ και δεν θα τον γνωρίζουμε, όχι γιατί άλλαξε πρόσφατα όψη, αλλά γιατί οι τιμές σχεδόν θα διπλασιαστούν.Ουσιαστικά μιλάμε για αυξήσεις στα τιμολόγια που αφορούν 2.200.000 πολίτες που έχουν χαμηλή κατανάλωση, καθώς βάσει και του μνημονίου οι τιμές του ρεύματος στη χώρα πρέπει να εναρμονιστούν με το κόστος παραγωγής κλπ.
Η πρώτη αύξηση θα είναι κατά μέσο όρο 8% σε όλα τα τιμολόγια, όμως θα επιβαρυνθούν πολύ περισσότερο όσοι έχουν χαμηλή κατανάλωση. Αυτή η αύξηση θα “μπει” τον Ιανουάριο, ενώ μια δεύτερη έρχεται τον ερχόμενο Μάιο.
Στόχος είναι η πλήρης απελευθέρωση των τιμολογίων μέχρι το 2014.

ΤΩΡΑ: Σύσκεψη Σαμαρά με υπουργούς στο Μαξίμου - Ψάχνουν λύση για να φτάσουμε σε νεα σύσκεψη αρχηγών - Σαμαράς - Βενιζέλος και Κουβέλης σε συνεχή επαφή

- Ανένδοτος ο Κουβέλης, ψάχνει συμβιβασμό ο Βενιζέλος, με κάλπες απειλεί ο Σαμαράς
- Τα 15 λεπτά Σαμαρά – Βενιζέλου μετά τη σύσκεψη
- Τα μέτρα πάνε στη βουλή για... ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση
- Προσπάθεια συμβιβασμού στη σημερινή σύσκεψη των αρχηγών
- Κανένα αποτέλεσμα και στην τηλεδιάσκεψη Στουρνάρα -Τρόικας
- Έκλεισε η συμφωνία και για τα μέτρα, λένε Γερμανικά μέσαΗ εμφάνιση Σαμαρά, για πρώτη φορά μετά από σύσκεψη των Αρχηγών, ήταν από μόνη της ένα μήνυμα. Η πρόταση όμως του Πρωθυπουργού πως “θα σώσουμε την Ελλάδα όσοι τολμήσουμε” είπε ακόμη περισσότερα.
Σε αυτή τη φράση φάνηκε η πλήρης ρήξη μερικά λεπτά πριν μεταξύ των τριών. Η επιμονή Κουβέλη να μην υπάρξει η παραμικρή συζήτηση για τα εργασιακά έφερε την Κυβέρνηση σε πλήρες αδιέξοδο.
Αμέσως φάνηκε ότι ο Α. Σαμαράς είναι αποφασισμένος να πάρει πολιτικό ρίσκο.
Η παραπάνω φράση έδειξε σε πολλούς ότι θέτει ζήτημα εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση και εμμέσως πλην σαφώς καλούσε τους εταίρους είτε να στηρίξουν είτε να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές.
Αμέσως μετά τη σύσκεψη διαφάνηκε η πρόθεση της Κυβέρνησης να πάει το πακέτο μέτρων προς ψήφιση στη Βουλή, παρά την διαφωνία.
Κίνηση που προσδίδει στην ψήφιση των μέτρων μορφή ψήφου εμπιστοσύνης.
Εμφανέστατος ήταν και ο εκνευρισμός για τη στάση Κουβέλη του κ. Στουρνάρα που ανέφερε χαρακτηριστικά πως το μεγαλύτερο και ουσιαστικότερο μέρος των μέτρων έχει συμφωνηθεί με την τρόικα και πως θα φέρει τα μέτρα προς ψήφιση στη Βουλή.
Από την πλευρά του Φ. Κουβέλη είναι ενδεικτικό ότι ενώ για τα εργασιακά ο κ. Βρούτσης κάθησε δίπλα του και του ανέλυσε ένα προς ένα τα μέτρα κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εκείνος περίμενε να αποχωρήσει ο υπουργός και να εκφράσει την πλήρη αντίθεσή του στον Πρωθυπουργό, θέτοντας μάλιστα και θέμα για τη μείωση των εφάπαξ, κάτι που είχε ήδη συμφωνηθεί στην προηγούμενη σύσκεψη.
Εκεί λέγεται πως ο Αντώνης Σαμαράς αντέδρασε έντονα.
Στο σημείο αυτό ο Ε. Βενιζέλος προσπάθησε να χαμηλώσει τους τόνους. Κάτι που διεφάνη και αμέσως μετά τη λήξη της σύσκεψης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρέμεινε αφού είχε αποχωρήσει ο κ. Κουβέλης και επί 15 λεπτά συζήτησε με τον Α. Σαμαρά.
Εκεί άκουσε τον Αντώνη Σαμαρά να τον ρωτάει εαν είναι διατεθειμένος να ψηφίσει τα μέτρα και να στηρίξει την κυβέρνηση ακόμη και εάν δεν το κάνει η ΔΗΜΑΡ.
Η απάντηση Βενιζέλου ήταν πως πρέπει πρώτα να αναζητηθεί συμφωνία με τη ΔΗΜΑΡ.
Κάπως έτσι φτάσαμε στη φράση “όσοι το τολμήσουμε”.
Ουσιαστικά ο Αντώνης Σαμαράς έστειλε το μήνυμα και στο ΠΑΣΟΚ πως εκείνος θα προχωρήσει και εάν θέλει μπορεί να στηρίξει χωρίς τη ΔΗΜΑΡ.
Παράλληλα όμως έτρεχε και η τηλεδιάσκεψη Στουρνάρα – Τρόικας.
Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών δεν υπήρξε συμφωνία στα εργασιακά και οι εκπρόσωποι των δανειστών δηλώνουν προς το παρόν αποφασισμένοι να μεταφέρουν στο Euro Working Group που ξεκινά την Πέμπτη την θέση ότι δεν υπάρχει συμφωνία των πολιτικών δυνάμεων.
Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών φέρεται να επέμενε ότι την θέση της κυβέρνησης εκφράζει ο πρωθυπουργός και από τη στιγμή που αυτός δηλώνει ότι υπάρχει συμφωνία αυτή ισχύει.
Την ίδια ώρα όμως από γερμανικά μέσα ενημέρωσης (διαβάστε εδώ) μεταδίδεται ότι ουσιαστικά έχει κλείσει όλο το πακέτο με τα εργασιακά τα οποία όμως φαίνεται να παίρνουν μια... παράταση χρόνου.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)