Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Δείτε τι πληροφορίες στέλνει το Facebook στις διωκτικές αρχές! Read more: http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=82811:deite-ti-plhrofories-stelnei-to-facebook-stis-dioktikes-arxes&catid=54:hitech&Itemid=77#ixzz2HUeY5qiZ Seleo.gr News

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου οι διωκτικές αρχές κατά την κρίση τους προχωρούν σε άρση απορρήτου επικοινωνιών (τόσο σε Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό) για μεμονωμένα πρόσωπα ή όμαδες, κατά την προκαταρκτική έρευνα . Σύνηθως αυτό συμβαίνει σε
περίπτωση ύπαρξης τυχόν αποχρωσών ενδείξεων ενοχής των εμπλεκομένων σε  διαδικτυακά ή άλλα αδικήματα και κατόπιν σχετικής απόφασης των εισαγγελικών λειτουργών.

Από τα δεδομένα που τίθενται υπόψη των διωκτικών αρχών, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα δεδομένα του γνωστού και μη εξαιρετέου κοινωνικού δικτύου, Facebook.
Σύμφωνα με το secnews.gr το Facebook, διατηρεί ανοικτές γραμμές επικοινωνίας και “στενές σχέσεις”  με διωκτικές αρχές σε όλη την υφήλιο. Κάτι τέτοιο είναι από μία πλευρά αναμενόμενο μιας και οι διωκτικές αρχές των χωρών που έχουν επιφορτιστεί με το ηλεκτρονικό έγκλημα, δεν θα μπορούσαν να επιλύσουν ή να εντοπίσουν συγκεκριμένα πρόσωπα χωρίς μια “χείρα” βοηθείας από το ίδιο το κοινωνικό δίκτυο, τα μέλη του οποίου όπως λένε ασφαλείς μελέτες θα ξεπεράσουν το 1 δις εντός του 2013.
Αυτό που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό (και ίσως είναι και άκρως τρομακτικό ) είναι το τι ακριβώς στοιχεία έχει στην διάθεσή του το Facebook και  παρέχει όταν του ζητηθούν!
Δείτε και μόνοι σας ώστε να διαπιστώσετε τι δεδομένα μπορούν δοθούν για τις διαδικτυακές σας κινήσεις:
  • Μια αναφορά δραστηριότητας στο Facebook για περίπου 3 μήνες (που συνήθως ζητείται από τις διωκτικές αρχές) ξεκινάει κάπως έτσι και αποτελείται από 70 περίπου σελίδες ανάλογα την χρήση που κάνετε:
facebook1 Άρση απορρήτου επικοινωνιών: Οι πληροφορίες που στέλνει το Facebook στις διωκτικές αρχές!
facebook0
  • Όλα τα Wall posts και τα Shares που έχετε κάνει υπάρχουν στην αναφορά. Αυτό δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικό, μιας και αποτελούν συνήθως διαθέσιμες πληροφορίες στο κοινό σας και στους φίλους σας.
facebook2
  • Πλήρη και αναλυτική λίστα όλων των φίλων (και εχθρών σας). Το αρχείο περιλαμβάνει επιπλέον λίστα τον φίλων που έχετε σβήσει.
facebook3
  • Όλες τις φωτογραφίες σας (δημόσιες, προσωπικές, ιδιωτικές ακόμα και όσες έχετε σβήσει)!
facebook4
  • Όλο το ιστορικό πλοήγησης εντός του Facebook από τον λογαριασμό σας (!)
facebook5
Όταν “κλικάρετε” στο προφίλ οποιουδήποτε, το Facebook πραγματοποιεί καταγραφή. Οι άλλοι χρήστες του Facebook δεν γνωρίζουν ότι κοιτάτε το προφίλ τους, το ίδιο το Facebook όμως το γνωρίζει με εξαιρετική ακρίβεια . Ή για να είμαστε πιο ξεκάθαροι, έχει τα στοιχεία που μπορούν να παραδοθούν σε οποιαδήποτε διωκτική αρχή εφόσον του ζητηθούν.
Τα παραπάνω έγιναν γνωστά στο ευρύ κοινο, κατά την διερεύνηση της υπόθεσης του Philip Markoff, γνωστού και ως Craiglist Killer (λόγω του ότι εντόπιζε τα υποψήφια θύματά του μέσω αγγελιών που τοποθετούσε στο γνωστό Craigslist). H αστυνομία της Βοστώνης κοινοποίησε τα παραπάνω στοιχεία ως συνημένα της συγκεκριμένης υπόθεσης, μαζί με μια πληθώρα IP διευθύνσεων που χρησιμοποιούσε ο Philip Markoff και χρησιμοποιήθηκαν για τον εντοπισμό του.
Μπορείτε να δείτε την πλήρη αναφορά [εδώ] ωστε να γνωρίζετε και εσείς τι ακριβώς στοιχεία έχει στα χέρια του το Facebook για εσάς!

Η Γριά και η Κότα


Μια φορά και ένα καιρό σε ένα χωριό της γης, σαν την Ελλάδα καλή ώρα, ζούσε μια κότα στην αυλή μιανής κακής γριάς. Η κότα αυτή δεν φτάνει που ήταν ζορκολαίμω ήταν και λαθύρω, αλλά όμως έκανε κάτι αυγά, μα τι αυγά, θερία, δίκορκα!!. 
Σκέφτηκε στην αρχή να δώκει τ΄ αυγά της και φέτο στους ανθρώπους, μα το μετάνιωσε. " σ΄ αυτούς τα δίνω από τη μέρα που έπαψα να είμαι πλακίδα και γεννάω, μα δεν είδα ποτέ καλό. Ακόμα και το φαΐ που μου δίνουν μου το βγάνουν απ΄ την μύτη. Άκου εκεί που θα τα δώκω και φέτο στους αχάριστους να τα φάνε. Θα τα κλωσήσω!!" είπε. 
Βρήκε λοιπόν μια μεριά απόκρυφη στον καλαμιώνα, την συγύρισε και εκεί έφκιαξε την φωλιά της. Γέννησε ένα, γέννησε δύο, γέννησε τρία. γένναγε συνέχεια κι ότι τα έφτασε δέκα τρία τ΄ αυγά , τα ξαναμέτρησε και έκατσε να τα κλωσήσει.
Ήταν άνοιξη. Τα πουλάκια στον ουρανό πετούσαν ανέμελα και τραγουδούσαν χαρούμενα: " σήμερα είκοσι δύο , γάμο καρτερώ δώδεκα πλακίδες και ένα κοκοτό". 
Το όμορφο τραγούδι των πουλιών το άκουσε η γριά της αυλής. "α! την πουτάνα, είπε, πήγε και γέννησε στον καλαμιώνα. Τώρα θα της πιω το αίμα " και μια και δυό πάει και βρίσκει την κυρά κότα καθισμένη στην φωλιά της. 
-Τι κάνεις αυτού μωρή; της είπε η γριά. 
-Τι να κάνω η καϋμένη, απάντησε μισοκακόμοιρα η κότα. Έχει απάγκιο εδώ και είπα να ξεκουραστώ.
Η Γριά κατάλαβε πως η κότα της έλεγε ψέματα γιατί το σπουργιτάκι τραγουδώντας φάλτσα την μαρτύρησε: «τα αυγά δεν είναι πέρδικας , κι΄ ούτε παπίσια κάνε, είναι αυγά της κότας μας και για φαΐ δεν πάνε». 
Μόλις άκουσε έτσι η γριά έτριξε τα δόντια της και είπε σκληρά στην κότα. 
-Σήκω απάνω μωρή πουτάνα που θα με γελάσεις εμένα. Σήκω απάνω και θα σε φκιάξω εγώ. Θα σου το στρίψω το λαρύγγι. 
-Δεν έχω τίποτα, απάντησε η κότα, στο ορκίζομαι στον Θεό που κοιτάζω όταν πίνω νερό. 
- Μωρέ σήκω απάνω να δω.
Τι να κάμει η κότα βλέποντας την γριά να αρπάζει ένα σβώλο να της τονε πετάξει σηκώθηκε και φάνηκαν τα αυγά. Δέκα τρία με το μέτρο. Δέκα τρία ροδαλά αυγά. Η γριά δεν κοίταξε τα αυγά. Πήρε την κότα από το φτερό, της έδεσε στο ποδάρι ένα μεγάλο σίδερο για να μην μπορεί να φύγει και την πήγε στην αυλή. Γέμισε ένα μεγάλο κακάβι με νερό και μπλούμ βουτάει την κότα στο νερό. Μουσκίδι η κότα. Τρέχανε τα νερά από όλες τις πάντες. 
Την παίρνει η καλή σου βρεγμένη όπως ήταν και την πάει στην φωλιά και της λέει «τώρα κλώσασε». Η κότα δεν κοίταξε τα αυγά της. Σκοτωνόντανε να μην ΄γγίξει. Τα ‘νοιωθε ξένα. 
Τότε η Γριά της αυλής είπε : «τα αυγά μπορεί να τα κάνεις εσύ, αλλά εγώ θα αποφασίζω, πότε θα τα φάω και πότε θα γίνουν πουλιά. Όσο για σένα τώρα κοιτάξου στον καθρέφτη μια βρεγμένη κότα είσαι, τίποτα άλλο».

Ειδική αφιέρωση και να μάθουν απέξω το παραμύθι τα κόμματα της συγκυβέρνησης, το «πολιτικό προσωπικό» της συγκυβέρνησης και αυτό που ονομάζουν αόριστα Λαό, γιατί όταν θα πάει η Γριά στην φωλιά, θα μάθει η κότα αν τα αυγά είναι της Γριάς ή της Κότας……

Λεξιλόγιο και επεξηγήσεις 
Εσείς που δεν είστε από αγροτικές περιοχές και δεν είχατε την τύχη να έχετε ορισμένες γνώσεις απαραίτητο είναι το παρακάτω γλωσσάρι και επεξηγήσεις. 
Πλακίδα: πουλακίδα. Μικρή κότα. Πριν αρχίσει να κάνει αυγά ή στην αρχή της .
Ζορκολαίμω κότα: κότα με γυμνό(χωρίς φτερά) λαιμό. 
Λαθύρω κότα: κότα με πτέρωμα στο χρώμα του λαθουριού( κιτρινοπράσινο με πίκες άσπρες και μαύρες).
Δίκορκα αυγά: αυγά με δύο κρόκους.
Δέκα τρία αυγά: τόσα μπορεί μια κότα να κλωσήσει σύμφωνα με την παράδοση.
Κακάβι: χάλκινο αγγείο νερού που χρησιμοποιούνταν και σαν μαγειρικό σκεύος σε γάμους, γιορτές και πανηγύρια. 
*«σήμερα είκοσι δύο γάμο καρτερώ ,δώδεκα πλακίδες και ένα κοκοτό» : λέγονταν από αρσενικό παιδί όταν έβαζαν την κότα να κλωσήσει τα αυγά και ζητούσαν από τα αυγά να βγουν δώδεκα πουλακίδες (θηλυκά) και ένας κοκοτός (αρσενικό) 
*Ο μόνος τρόπος για να σταματήσει η κότα να κλωσάει αυγά ήταν το βούτηγμά της σε νερό. Αμέσως ξεχνούσε την αναπαραγωγή της και παρατούσε να αυγά της στην μοίρα τους και φυσικά συνέχιζε να γεννά αυγά.Ηλίας Τσάκαλος

Αρχαίων Ελλήνων ...καμώματα !!!!

Ο φιλόσοφος Αντισθένης συμβούλευε τους Αθηναίους να ανακηρύξουν με την ψήφο τους τα γαϊδούρια σε άλογα. Και όταν του είπαν ότι κάτι τέτοιο είναι έξω από κάθε λογική, ο Αντισθένης παρατήρησησε:
“Μήπως και στρατηγούς δεν αναδεικνύετε άντρες απλώς με την ψήφο σας και χωρίς να έχουν πάρει καμία απολύτως εκπαίδευση;

Ο Διογένης ζητούσε ελεημοσύνη από ένα άγαλμα. Όταν τον ρώτησαν γιατί κάνει κάτι τέτοιο, απάντησε:
“Εξασκούμαι στο να μην απογοητεύομαι από την αναισθησία των ανθρώπων”.

Ένας μοχθηρός άνθρωπος ήθελε να φυλάξει το σπίτι του από κάθε κακό. Έβαλε στην πόρτα μια επιγραφή που έλεγε:
“Κανένα κακό να μη μπει στο σπίτι αυτό”.
Ο Διογένης διάβασε την επιγραφή και απόρησε:
“Μα ο ιδιοκτήτης του σπιτιού από που θα μπει; “

Ο Μ. Αλέξανδρος έστειλε στο Φωκίωνα 100 τάλαντα. Ο αθηναίος πολιτικός ρώτησε τους ανθρώπους που του έφεραν το μεγάλο αυτό ποσό:
“Γιατί ο Αλέξανδρος διάλεξε εμένα απ’ όλους τους Αθηναίους για να μου χαρίσει 100 τάλαντα; “
Οι απεσταλμένοι απάντησαν:
“Γιατί μόνο εσένα θεωρεί έντιμο άνθρωπο”.
Ο Φωκίωνας αρνήθηκε το δώρο λέγοντας:
“Ας μ’αφήσει λοιπόν και να είμαι και να φαίνομαι έντιμος”.

Παρακινούσαν το Φίλιππο της Μακεδονίας να εξορίσει κάποιον που τον κακολογούσε. Ο Φίλιππος απάντησε:
“Δεν είστε καλά! Θέλετε να τον στείλω να με κατηγορεί και σ’άλλα μέρη; “

Είπαν στον Σωκράτη ότι κάποιος έλεγε άσχημα λόγια γι’αυτόν. Ο Σωκράτης απάντησε:
“Καθόλου παράδοξο. Ποτέ του δεν έμαθε να λέει καλά λόγια”.

Πληροφορήθηκε ο Αριστοτέλης από κάποιον ότι μερικοί τον έβριζαν. Ο φιλόσοφος απάντησε:
“Καθόλου δεν με νοιάζει. Όταν είμαι απών, δέχομαι ακόμα και να με μαστιγώνουν”.

Επέστρεφε ο Διογένης από τους Ολυμπιακούς αγώνες και ένας τον ρώτησε, αν ήταν εκεί πολύς κόσμος. Ο Διογένης αποκρίθηκε:
“Κοσμος υπήρχε πολύς, άνθρωποι όμως λίγοι”.

Ρώτησαν τον φιλόσοφο Στίλπωνα, αν υπάρχει κάτι πιο ψυχρό από ένα άγαλμα.
“Ναι” είπε, “ένας αναίσθητος άνθρωπος”.

Ένα φίδι τυλίχθηκε γύρω από το κλειδί μιας πόρτας. Οι μάντεις χαρακτήρισαν το γεγονός θαύμα. Ο Λεωτυχίδης όμως, βασιλιάς της Σπάρτης, θεώρησε αδικαιολόγητο τον χαρακτηρισμό.
“Για μένα θαύμα θα ήταν”, είπε “αν τυλιγόταν το κλειδί γύρω από το φίδι και όχι το φίδι γύρω από το κλείδι”.

Κάποτε ο Διογένης είδε μια γυναίκα να σκύβει πάρα πολύ μπροστά στα αγάλματα των θεών. Θέλοντας να την απαλλάξει από τη θρησκοληψία, την πλησίασε και της είπε:
“Μη σκύβεις τόσο πολύ κυρά μου, γιατί κάποτε ο θεός θα σταθεί πίσω σου και θα δει άσχημα πράγματα”.

Ο φιλόσοφος Στίλπωνας κλήθηκε στον Άρειο Πάγο για να βεβαιώσει αν πραγματικά είπε ότι η Αθηνά δεν είναι θεός..
“Και βέβαια δεν είναι θεός, θεά είναι, αφού είναι γυναίκα” είπε.
Όταν το άκουσε ο Θεόδωρος, ο λεγόμενος “άθεος”, τον ειρωνεύτηκε λέγοντας:
“Απο πού το γνώριζε ο Στίλπωνας; Ή μήπως σήκωσε τον χιτώνα της Αθηνάς και είδε τον κήπο της; “

Έδειξαν στον Διαγόρα τον “άθεο” τα πολλά αφιερώματα ανθρώπων που είχαν σωθεί από ναυάγια με τη βοήθεια των θεών. Ο Διαγόρας απάντησε:
“Αν οι θεοί φρόντιζαν να σώσουν και όσους πνίγηκαν, τότε θα βλέπατε πολύ περισσότερα αφιερώματα”.

Όταν ο Διογένης είδε έναν νεαρό να φιλοσοφεί του είπε:
“Σου αξίζει έπαινος νεαρέ, γιατί στρέφεις το ενδιαφέρον των εραστών από την ομορφιά του σώματος στην ομορφιά της ψυχής σου”.

Ένας φτωχός πλησίασε τον Σωκράτη και του είπε:
“Θέλω να γίνω μαθητής σου, αλλά δεν έχω τίποτε, το μόνο που μπορώ να σου προσφέρω είναι ο εαυτός μου”.
Ο Σωκράτης του απαντά:
“Δεν καταλαβαίνεις λοιπόν ότι μου δίνεις το πιο σπουδαίο πράγμα;”

Ένας πατέρας ζήτησε από τον Αρίστιππο να διδάξει το γιό του. Ο φιλόσοφος ζήτησε ως αμοιβή 500 δραχμές. Ο πατέρας θεώρησε υπερβολικό το ποσό.
“Με τόσα χρήματα”, είπε,”θα μπορούσα να αγοράσω ένα ζώο”.
“Αγόρασε”, είπε ο Αρίστιππος, “κι έτσι θα έχεις δύο”.

Προσπαθούσε ο Ζήνων ο Ελεάτης να αποδείξει στον Αντισθένη με περίπλοκα και σοφιστικά επιχειρήματα ότι δεν υπάρχει κίνηση. Ο Αντισθένης άρχισε να βαδίζει, ενώ συγχρόνως ρωτούσε τον Ζήνωνα:
“Δεν νομίζεις ότι τα γεγονότα είναι πιο ισχυρά από τα επιχειρήματά σου;”

Υπερηφανευόταν κάποιος σε μια παρέα και έλεγε ότι είχε πάρει μέρος σε πολλούς αγώνες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και είχε πραγματοποιήσει εξαιρετικές αθλητικές επιδόσεις. Στη Ρόδο μάλιστα είχε κάνει ένα μεγάλο άλμα που κανένας Ολυμπιονίκης δεν είχε κάνει ως τότε. Ένας από την παρέα του είπε:
“Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα - Κι εδώ Ρόδος είναι. Γιατί δεν κάνεις το άλμα σου;”

Ένας Αθηναίος ταξίδευε με πλοίο με πολλούς άλλους. Ξέσπασε όμως δυνατή τρικυμία και το πλοίο ανατράπηκε. Όλοι προσπαθούσαν να σωθούν κολυμπώντας, ο Αθηναίος όμως έχανε τον καιρό του καλώντας τη θεά Αθηνά σε βοήθεια. Ένας από τους ναυαγούς, που κολυμπούσε κοντά του, του είπε:
“Συν Αθηνά και χείρα κίνει - Φώναζε την Αθηνά, μα κούνα και τα χέρια σου”.

Όταν είδε ο Διογένης κρατικούς ταμίες να έχουν πιάσει κάποιον που είχε κλέψει ένα μπουκάλι, παρατήρησε:
“Οι μεγάλοι κλέφτες έχουν συλλάβει το μικρό κλέφτη”.

Ρώτησε κάποιος το Διογένη ποιάς πόλης είναι πολίτης κι αυτός απάντησε:
“Είμαι πολίτης του κόσμου”.

Η Ξανθίππη λέει στο Σωκράτη:
“Άδικα σε καταδίκασαν σε θάνατο”.
Κι ο Σωκράτης:
“Αλίμονο κι αν η καταδίκη μου ήταν δίκαιη”.

Ο Πλάτωνας επέπληξε κάποιον γιατί έπαιζε κύβους. Εκείνος δικαιολογήθηκε:
“Τα ποσά που παίζω στο παιχνίδι είναι ασήμαντα”.
Ο Πλάτωνας του παρατήρησε:
“Η συνήθεια όμως να παίζεις δεν είναι καθόλου κάτι ασήμαντο”.

Ρώτησαν τον Διογένη:
“Γιατί οι αθλητές είναι αναίσθητοι; “.
Ο Διογένης τους έδωσε την εξήγηση:
“Γιατί τα σώματά τους ξαναφτιάχνονται με κρέατα χοιρινά και βοδινά”.

Μια μέρα η Ξανθίππη έβαλε τις φωνές στο Σωκράτη και στη συνέχεια άδειασε πάνω του μια λεκάνη νερό. Ο Σωκράτης ατάραχος είπε:
“Η Ξανθίππη κάνει ό,τι και ο Δίας: πρώτα βροντά και ύστερα βρέχει”.

Πότε μας.... τελείωσε η Δημοκρατία στην Αθήνα....

Την αυθεντική, γνήσια ή πραγματική δημοκρατία των Αθηναίων, την κατέλυσε ο στρατηγός-αυτοκράτωρ του Ελλαδικού χώρου Αντίπατρος, μετά την Μάχη της Κραννώνας. Η οποία βέβαια Μάχη της Κραννώνας σηματοδοτεί την λήξη του Λαμιακού πολέμου

Θεωρώντας τους Αθηναίους ως τους πρωταιτίους του Λαμιακού πολέμου, ο Αντίπατρος απαίτησε, μεταξύ άλλων, και την αλλαγή του πολιτεύματος των Αθηναίων από δημοκρατικό σε τιμοκρατικό, δηλαδή να θεωρούνται πολίτες της Αθήνας μόνον οι έχοντες περιουσία τουλάχιστον 2.000 αττικών δραχμών και άνω. Από τότε έπαψε να υπάρχει η αυθεντική, γνήσια ή πραγματική δημοκρατία των Αθηναίων ως πολίτευμα πάνω στην επιφάνεια του πλανήτη Γη.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)