Γκολαντιές. menou
- Home
- Φορολογικό
- Νέες Συντάξεις ΕΦΚΑ
- Νέες Συντάξεις Δημοσίου
- Νέες Συντάξεις Ιδιωτικού Τομέα
- Νέες Συντάξεις Χηρείας
- Επικουρικές Συντάξεις
- Προσωπική Διαφορά
- Ασφαλιστικό ΙΚΑ
- Ασφαλιστικό ΔΕΚΟ-Αυτοαπασχολούμενων
- Συνταξιοδοτικό
- Στρατιωτικοί
- 6μηνα
- Σωματα Ασφαλείας
- Ιατροί/ΕΤΑΑ
- Eκπαιδευτικοί
- Δικηγόροι-Μηχανικοί
- Aποδείξεις Εφορίας
- Υπολογ.ΣύνταξηςΙΚΑ
- ΕΚΑΣ
- Εργασιακό
- Μητέρες
- Τεκμήρια
- Εντυπα ΙΚΑ
- ΦΠΑ Δικηγόρων
- Τaxisnet
- Oρια ΟΑΕΕ
- Πλασματικά
- Φ.Π.Α.
- Δημόσιο
- Φορολογικό
- Τεκμηρια
- Μισθοι-Συνταξεις 2011
- Δημόσιο και 65
- ΙΚΑ και Ενσημα
- Σύνταξη και Αναπηρία
- Διαδικασία Συντ/σης
- Αναγνώριση
- Μεταβίβαση
- Ερωταπαντήσεις
- About
Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013
Fit Test.....
Στην υπέροχη ιστοσελίδα του Myfitcompass κάντε το fit test και δειτε τα αποτελέσματα και τις συμβουλές των ειδικών.....
Βόμβα της Σερβίας στο τραπεζικό σύστημα – Το ΔΝΤ σε κατάσταση πανικού!
Παραιτήθηκε ο Dejan Soskic, πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας Σερβίας, ενώ η θητεία του έληγε το 2016! Στην Ευρώπη και ειδικότερα στα Βαλκάνια έχουμε την πρώτη πολιτική απάντηση και αντίδραση στη Τραπεζική Δικτατορία, με νόμο που ψήφισε η Σερβική Βουλή!
Οι σοσιαλιστές της Σερβίας εγκαταλείπουν το τραπεζικό σύστημα του ευρωπαϊκού μοντέλου και προκαλούν τις έντονες διαμαρτυρίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου!
Η είδηση θάβεται από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ και δημοσιογράφους και ίσως αναγκαστούν να μιλήσουν για αυτή την εξέγερση της Σερβίας, μιας και τώρα το ΔΝΤ εκφράστηκε δημόσια εναντίον ενός νόμου που ψήφισε δημοκρατικά η Βουλή της Σερβίας και εναντίον του σοσιαλιστή πρωθυπουργού Ivica Dacic.
Με τον νέο νόμο η Τράπεζα της Σερβίας υποχρεώνεται να λειτουργεί σε όφελος της εθνικής οικονομίας και των αναγκών του Σερβικού λαού και να μην τηρεί τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του ΔΝΤ και των διεθνών κερδοσκόπων!
Πρόκειται για ενέργεια της Σερβικής Βουλής που υπερασπίζεται το σύνολο της χώρας και είναι φυσιολογική η αντίδραση της Ευρωπαϊκής ένωσης και του ΔΝΤ, αφού εκτιμούν ότι η Σερβία αναστατώνει κυριολεκτικά την διεθνή τραπεζική «σταθερότητα»!
Τώρα ένα τεράστιο αγκάθι, η Σερβία, υποχρεώνει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να προλάβει νέες αποφάσεις σαν της Σερβίας από Ιταλία και Ισπανία. Για την Ελλάδα δεν ανησυχούν οι διεθνείς κερδοσκόποι, μιας και έχουν εγκαταστήσει μια συγκυβέρνηση δωσίλογων!
Η απόφαση της Σερβίας δείχνει πως υπάρχουν ακόμη κάποιοι κι αυτοί στην Περιφέρεια του συστήματος, που τολμούν να εναντιωθούν στην Αυτού Μεγαλειότητα της κερδοσκοπίας, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα!
Σφαγή των Καλαβρύτων
Η σφαγή των Καλαβρύτων είναι η πιο βαριά περίπτωση πολεμικού εγκλήματος στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου πολέμου. Η διαταγή της μαζικής δολοφονίας, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Καλάβρυτα» (Unternehmen Kalavryta), ξεκίνησε από την παράκτια περιοχή της Αχαΐας στη βόρεια Πελοπόννησο, όταν τα στρατεύματα της Βέρμαχτ στην πορεία τους έκαψαν χωριά και δολοφόνησαν τους πολίτες στο δρόμο τους. Η επιχείρηση «Καλάβρυτα» ήταν μια επιχείρηση κύκλωσης των ανταρτών του ΕΛΑΣ η οποία όμως κατέληξε σε μαζικά αντίποινα επί του άμαχου πληθυσμού της περιοχής, μετά το θάνατο Γερμανών στρατιωτών σε μάχες με τους αντάρτες και, ιδιαίτερα, μετά την εκτέλεση 77 Γερμανών αιχμαλώτων που είχαν συλλάβει οι αντάρτες, λίγες μέρες νωρίτερα.
Η σφαγή των αμάχων διαπράχθηκε από την 117η Μεραρχία Καταδρομών, η οποία αποτελούνταν από Αυστριακούς και Γερμανούς από την Αλσατία, Λοθαριγγία, Ρουμανία, Σουδητία (περιοχή της Τσεχοσλοβακίας), Βαρτεγκάου κα. Πιο πριν, η μεραρχία αυτή, ως 717η Μεραρχία πεζικού και με αρκετά διαφορετική σύνθεση και ηγεσία, είχε συμμετάσχει σε επιχειρήσεις εναντίον ανταρτών και μαζικές εκτελέσεις χιλιάδων αμάχων, ως αντίποινα, στη Σερβία.
Οι Γερμανοί, στο δρόμο για τα Καλάβρυτα, εκτέλεσαν 143 άνδρες, στα χωριά Ρωγοί, Κερπινή, Άνω και Κάτω Ζαχλωρού, καθώς και στη Μονή Μεγάλου Σπηλαίου. Επίσης έκαψαν περίπου 1.000 σπίτια σε πάνω από 50 χωριά, αφού τα λεηλάτησαν αποκομίζοντας περισσότερα από 2.000 πρόβατα και μεγαλύτερα ζώα και περίπου 260.000.000 δραχμές.
Όταν έφθασαν στα Καλάβρυτα, κλείδωσαν όλες τις γυναίκες και τα παιδιά κάτω των 14 στο σχολείο και διέταξαν όλους τους άνδρες από 14 και πάνω να παρουσιαστούν έξω από το χωριό. Εκεί οι Γερμανοί τους εκτέλεσαν με συνεχείς ριπές πολυβόλων, σκοτώνοντας περίπου 500 (κατά τις νεότερες εκτιμήσεις) άτομα. Οι γυναίκες και τα παιδιά κατάφεραν να αποδράσουν από το σχολείο ενώ το χωριό φλεγόταν. Την επόμενη ημέρα τα ναζιστικά στρατεύματα πυρπόλησαν το μοναστήρι της Αγίας Λαύρας, που συνδέεται στενά με την Ελληνική Επανάσταση του 1821.
Σήμερα στην θέση του εγκλήματος διατηρείται μνημείο, ως ανάμνησης των πεσόντων και του φρικτού γεγονότος, και κάθε χρόνο γίνεται αναμνηστική εκδήλωση.
Παρά το γεγονός ότι η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας έχει αναγνωρίσει δημόσια τη ναζιστική αγριότητα των Καλαβρύτων, ακόμα δεν έχει καταβληθεί καμμιά αποζημίωση. Τον Απρίλιο του 2000, ο τότε Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Γιοχάννες Ράου, επισκέφτηκε τα Καλάβρυτα για να εκφράσει τα συναισθήματά του ντροπής και βαθιάς θλίψης για την τραγωδία. Εντούτοις όμως, δεν ανέλαβε την ευθύνη εξ ονόματος του γερμανικού κράτους και δεν αναφέρθηκε στο ζήτημα των αποζημιώσεων.
Και η μαρτυρία ενός από τους ελάχιστους επιζώντες:
Έγκλημα και τιμωρία στα ακίνητα
Κάποτε ήταν η «ατμομηχανή της οικονομίας». Σήμερα στέκει ένα υπόλειμμα του παλαιού εαυτού της, όπως άλλωστε και η ίδια η οικονομία.
Ο λόγος για την κτηματική αγορά και ειδικά για την οικοδομική δραστηριότητα, η οποία σημείωσε και νέα βουτιά το εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2013, της τάξης του 34%, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε μόλις χθες η ΕΛΣΤΑΤ, ενώ βρίσκεται πλέον στα τάρταρα σε σχέση με τα προ κρίσης επίπεδά της.
Λόγω ύφεσης, απουσίας ρευστότητας και -σαφέστατης- υπερφορολόγησης, η κατασκευαστική δραστηριότητα έχει εξαλειφθεί και η ιδιοκτησία ακίνητης περιουσίας τιμωρείται, και μάλιστα βαριά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε πρόσφατα η ΠΟΜΙΔΑ και τα οποία παρουσιάστηκαν στις 6 Δεκεμβρίου σε εκδήλωση της Διεθνούς Ενώσεως Ιδιοκτητών Ακινήτων, στη Γένοβα της Ιταλίας, η Ελλάδα είναι «πρωταθλήτρια» Ευρώπης σε φόρους ιδιοκτησίας, από όποια πλευρά κι αν προσεγγίσει κανείς το ζήτημα αυτό.
Συγκεκριμένα, με βάση τα ευρήματα μελέτης που αφορά 22 ευρωπαϊκά κράτη (Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία [Ζυρίχη], Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρο, Νορβηγία, Ουγγαρία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σουηδία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τσεχία, Φινλανδία), η χώρα μας κρατά τα φορολογικά σκήπτρα σε σειρά ζητημάτων που σχετίζονται με την ακίνητη περιουσία.
Σε ό,τι αφορά τα έσοδα από ακίνητα, το νέο σύστημα αυτοτελούς φορολόγησης 10% από το πρώτο ευρώ, σε συνδυασμό με τον συμπληρωματικό φόρο έως 3% που θα ισχύσει και για τη φετινή χρονιά, το τέλος χαρτοσήμου 3,6% που εξακολουθεί να ισχύει στην επαγγελματική στέγη και την εισφορά αλληλεγγύης ως και 4%, φέρνει τη χώρα μας στην πρώτη πεντάδα των χωρών με τη βαρύτερη φορολόγηση του εισοδήματος από τα ακίνητα μαζί με την Ιρλανδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και το Βέλγιο.
Σε ό,τι αφορά τους φόρους κεφαλαίου, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα με τέσσερις ετήσιους φόρους στην αστική ακίνητη ιδιοκτησία.
Στη Γαλλία, η οποία θεωρείτο η χώρα με την επαχθέστερη φορολογία στα ακίνητα, επιβάλλονται φόροι περιουσίας με βάση όχι την αντικειμενική αξία του ακινήτου, αλλά με βάση κλάσμα του τεκμαρτού μισθώματος, ενώ ακόμα και ο ιστορικός impot de solidarite sur la fortune -φόρος αλληλεγγύης επί της περιουσίας- που επιβάλλεται στο σύνολο της περιουσίας του φορολογουμένου, έχει αφορολόγητο όριο 800.000 ευρώ.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, μάλιστα, δεν υπάρχει απολύτως κανείς φόρος περιουσίας, αλλά υπάρχουν σχετικά αυξημένα δημοτικά τέλη (τα περίφημα rates), τα οποία όμως συνδέονται με το επίπεδο συγκεκριμένων υπηρεσιών που οι δημοτικές αρχές παρέχουν στους πολίτες.
Σε ό,τι αφορά τον φόρο μεταβίβασης, τον οποίο μόλις τώρα δηλώνει ότι θα μειώσει η κυβέρνηση στο 3%, η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει τον δεύτερο υψηλότερο φορολογικό συντελεστή 10%, με πρώτο το Βέλγιο (12,5%), όχι όμως στο σύνολό του -ο βασικός συντελεστής στο Βέλγιο ανέρχεται σε 5%-, αλλά σε ορισμένες αυτόνομες περιοχές του.
Αναφορικά με τον Φ.Π.Α., ο συντελεστής 23% για τη μεταβίβαση νεόδμητων οικοδομών κατασκευής μετά το 2006 είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μετά την Ουγγαρία (27%).
Σε ό,τι αφορά τον φόρο υπεραξίας, που θα ισχύσει από την 1η.1.2014, θα είναι ο μοναδικός φόρος σε ολόκληρη την Ευρώπη που δεν προβλέπει οποιαδήποτε έκπτωση για δαπάνες σχετικές με το ακίνητο (ανακαίνιση, συντήρηση, έξοδα μεταβίβασης, έξοδα μεσίτη, τόκους στεγαστικών δανείων κ.λπ.), ενώ η Ελλάδα θα είναι μία από τις επτά χώρες που επιβάλλουν φόρο υπεραξίας ακόμα κι αν το ακίνητο πωληθεί πολλές δεκαετίες μετά την απόκτησή του!
Όλοι αυτοί οι φόροι, δε, επιβάλλονται στη βάση αντικειμενικών αξιών οι οποίες όφειλαν να έχουν αναθεωρηθεί εδώ και χρόνια και είναι αμιγώς πλασματικές έναντι εκείνων που ισχύουν στην κτηματική αγορά.
Σήμερα, παρά τις σχετικές προβλέψεις του Συντάγματος, περί προστασίας της ιδιοκτησίας, ενός εκ των πυλώνων κάθε ευνομούμενης δημοκρατίας, συντελείται ένα πραγματικό έγκλημα κατά της ιδιωτικής περιουσίας.
Συντελείται ένα έγκλημα κατά του μόχθου του κάθε νοικοκύρη, ο οποίος εξοντώνεται φορολογικά, επειδή το κράτος αρνείται πεισματικά να μειώσει τις δαπάνες του.
.Η Αρμενία επιβάλλει στον Α.Νταβούτογλου να προσκυνήσει στο μνημείο της Γενοκτονίας
Σε αντίθεση με την κυβέρνηση της Ελλάδας που ακυρώνει τη συζήτηση του «αντιρατσιστικού» νομοσχεδίου στη Βουλή για να μην δυσαρεστήσει τον θεωρητικό του νέο-οθωμανισμού, όπως αποκάλυψε το «defencenet.gr», δίνει απαντήσεις της πλάκας όταν ο Ρ.Τ. Ερντογάν κάνει «επέλαση» μέχρι τη Θεσσαλονίκη εξερευνώντας τη Θράκη και γενικά προκαλεί και αμφισβητεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο και όχι μόνο.
Ο Α. Νταβούτογλου επρόκειτο αύριο να επισκεφθεί το Γέρεβαν στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Οικονομικής Συνεργασίας του Ευξείνου Πόντου. Παραμονές της επίσκεψης του όμως προέβη σε προκλητικές δηλώσεις, καλώντας τους Αρμένιους να εγκαταλείψουν το Ναγκόρνο Καραμπάχ, προφανέστατα στηρίζοντας το «δορυφόρο» της, το Αζερμπαιτζάν.
Τι απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας Σαβάρς Κοτσαριάν. «Αν θέλει ο κ. Νταβούτογλου να εξομαλυνθούν οι σχέσεις Τουρκίας και Αρμενίας τότε κατά την επίσκεψη του Γέρεβαν πρέπει να επισκεφθεί στην Τσιτσερνακαμπέρντε το μνημείο της Γενοκτονίας των Αρμενίων και να καταθέσει στεφάνι».
Πρόσθεσε, ότι «εάν η Τουρκία θέλει πραγματικά να επιταχύνει τη διαδικασία για τη δημιουργία πολιτισμένων σχέσεων μεταξύ των κρατών της περιοχής, κύρια πράξη της είναι η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία και το άνοιγμα των αρμενο-τουρκικών σύνορων».
Ο κ. Κοτσαριάν δεν χαρίστηκε καθόλου στον Τούρκο «μεγαλοπρεπή» υπουργό Εξωτερικών που λίγες ημέρες πριν επισκεφθεί την Αρμενία την κάλεσε προκλητικά «να σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα του Αζερμπαϊτζάν αν θέλει να αποσυρθεί από την υπάρχουσα απομόνωση».
Η Αρμενία δείχνει πώς είναι σοβαρό κράτος, με σοβαρούς πολιτικούς και σέβεται τη μνήμη των νεκρών που σκότωσαν οι Τούρκοι. Η Ελλάδα τείνει «χείρα φιλίας» ακόμη και όταν ο Ρ.Τ. Ερντογάν αμφισβητεί τη Θεσσαλονίκη, μοιράζει εδάφη όπως αυτό του Αστέρα της Βουλιαγμένης στην τουρκική εταιρεία και τους ισλαμιστές συνεργάτες της και στρώνει κόκκινο χαλί στον κ. Νταβούτογλου ξεχνώντας τις Γενοκτονίες.
Τι περιμένεις από τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Ε. Βενιζέλο που ετοιμάζεται να «ξεπουλήσει» το Κυπριακό, αλλά και την κυβέρνηση του… πατριώτη Σαμαρά;
tweeter
Our Banner
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ
Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô