Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Με την καμερα του ο...

Γιαννης Δαλιανιδης.

Εκστρατεία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για τα υποσιτισμένα παιδιά Hunger and Poverty

Ο υποσιτισμός ευθύνεται για το 1/3 των 8,8 εκατομμυρίων θανάτων παιδιών κάτω των πέντε ετών κάθε χρόνο.

Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα υποσιτισμένα παιδιά πραγματοποιούν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα. Πρόκειται για μια εκστρατεία πολυμέσων με τίτλο «Τα υποσιτισμένα παιδιά ζητούν την προσοχή μας» με φωτογραφίες και βίντεο από ιστορίες παιδιών ανά τον κόσμο που θα παρουσιάζονται μέχρι σήμερα, Σάββατο (Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής) στους χώρους του εμπορικού κέντρου Golden Hall στο Μαρούσι (καθημερινά 13:00-21:00).

Φωτορεπόρτερς του πρακτορείου VII ταξίδεψαν σε «καυτά σημεία» του υποσιτισμού σε όλο τον κόσμο, από εμπόλεμες ζώνες μέχρι αναπτυσσόμενες οικονομίες για να ρίξουν φως στα αίτια της κρίσης του υποσιτισμού και τις καινοτόμες προσεγγίσεις για την καταπολέμησή του.

Η συγκεκριμένη εκστρατεία παρουσιάζει ιστορίες από το Μπαγκλαντές, τη Μπουρκίνα Φάσο, τη Λ.Δ. του Κονγκό, το Τζιμπουτί, την Ινδία, το Μεξικό και τις ΗΠΑ.
Παράλληλα, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στέλνουν επιστολές στους επικεφαλείς των κυβερνήσεων, ζητώντας να αλλάξουν την πολιτική τους στην παροχή επισιτιστικής βοήθειας και παροτρύνοντάς τους να προσφέρουν μεγαλύτερες ποσότητες και καλύτερης ποιότητας τροφή στους πληθυσμούς χωρών που πλήττονται περισσότερο.
Δεκάδες χιλιάδες άτομα έχουν ήδη υπογράψει την αίτηση της εκστρατείας που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.starvedforattention.org, τα αποτελέσματα της οποίας θα παρουσιαστούν στους ηγέτες των χωρών την παραμονή της Συνόδου G8 που θα πραγματοποιηθεί στη Γαλλία το 2011.
Σύμφωνα με στοιχεία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, 195 εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο υποφέρουν από τις επιπτώσεις του υποσιτισμού, το 90% των οποίων ζουν στην Αφρική και τη Νότια Ασία. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υποσιτισμός ευθύνεται για το 1/3 των 8,8 εκατομμυρίων θανάτων παιδιών κάτω των πέντε ετών κάθε χρόνο.

Οδηγίες από το υπουργείο Παιδείας, για τα δικαιώματα μαθητών με χωρισμένους γονείς

Το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε εγκυκλίους για τα δικαιώματα των παιδιών-μαθητών των οποίων οι γονείς βρίσκονται σε διάσταση, υιοθετώντας τις θέσεις του Συνηγόρου του Παιδιού, ο οποίος μετά από εξέταση σημαντικού αριθμού υποθέσεων σχετικά με προβλήματα που αφορούν την αντιμετώπιση των γονέων που δεν ασκούν την επιμέλεια των τέκνων τους, είχε διαπιστώσει ότι πλήττονταν τα δικαιώματα των παιδιών.
Το κείμενο της εγκυκλίου εδώ
Για να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των παιδιών-μαθητών, των οποίων οι γονείς επεκτείνουν τις μεταξύ τους έριδες στο χώρο του σχολείου, ο Συνήγορος ζήτησε από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων να εκδώσει εγκύκλιες οδηγίες.

Ο Συνήγορος τόνισε ότι ο εκπαιδευτικός, ο οποίος καλείται να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που ανακύπτουν όταν οι γονείς ενός μαθητή αδυνατούν να υλοποιήσουν την υποχρέωσή τους για μεταξύ τους συνεργασία κατά την άσκηση του γονικού τους ρόλου, δεν θα πρέπει να ευνοεί τυχόν ιδιοκτησιακές αντιλήψεις του γονέα που ασκεί την επιμέλεια απέναντι στο παιδί-μαθητή. Αντίθετα, πρέπει να ενθαρρύνει τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή και των δύο γονέων στην εκπαίδευση του τέκνου τους, μεριμνώντας για την προστασία των κατοχυρωμένων δικαιωμάτων του παιδιού, λαμβάνοντας υπόψη την άποψη του παιδιού και έχοντας ως γνώμονα το συμφέρον του ανηλίκου.

Ειδικότερα, ο Συνήγορος ζήτησε να ληφθούν υπόψη τα ακόλουθα:
1. Ως προς την επικοινωνία γονέα - τέκνου στον χώρο του σχολείου:
Στις περιπτώσεις που η άσκηση της επιμέλειας του μαθητή, λόγω διάστασης ή διαζυγίου των γονέων του, έχει ανατεθεί στον ένα γονέα, δεν μπορεί να απαγορευθεί εντός του σχολικού χώρου η περιστασιακή επικοινωνία του παιδιού με τον άλλο γονέα (που δεν μένει μαζί του).
Η επικοινωνία δεν θα πρέπει να παρεμποδίζει την εκπαιδευτική διαδικασία. Κατά μείζονα λόγο, δεν μπορεί να απαγορευθεί η είσοδος του γονέα αυτού στο σχολείο. Το ίδιο ισχύει και για τη συμμετοχή του σε εκδηλώσεις, όπως οι σχολικές εορτές.
Μόνο για σπουδαίο λόγο είναι δυνατόν να μην επιτραπεί σε γονέα η είσοδός του στο χώρο του σχολείου, η συμμετοχή του σε σχολική εκδήλωση ή η επικοινωνία με το τέκνο. Η «εντολή» του ενός γονέα προς το σχολείο να απαγορεύσει την είσοδο του άλλου ή την επικοινωνία με το τέκνο δεν συνιστά σπουδαίο λόγο.
2. Η ενημέρωση του γονέα που δεν ασκεί την επιμέλεια του τέκνου επιβάλλεται στο πλαίσιο εκπλήρωσης των υποχρεώσεων του σχολείου. Κατ’ εξαίρεση, εάν από τον γονέα έχει αφαιρεθεί συνολικά η άσκηση της γονικής μέριμνας, ο άλλος γονέας έχει την υποχρέωση να τον ενημερώνει για τη φοίτηση του τέκνου, χωρίς αυτό να αποκλείει τη δυνατότητα του σχολείου για ενημέρωση.
3. Η συμμετοχή του γονέα που δεν ασκεί την επιμέλεια του μαθητή (αλλά το υπόλοιπο της γονικής μέριμνας) στα συλλογικά όργανα της σχολικής κοινότητας δεν μπορεί να αποκλειστεί για το λόγο αυτό.
4. Η παραλαβή του παιδιού ρυθμίζεται με δήλωση του γονέα που ασκεί την επιμέλειά του. Σε περίπτωση διαφωνίας γονέων που ασκούν από κοινού την επιμέλεια, η παραλαβή πρέπει να γίνεται σύμφωνα με την αρχική δήλωση, έως ότου προσκομισθεί στο σχολείο δικαστική απόφαση, η οποία επιλύει τη διαφωνία των γονέων.

Μιχάλης ο Α' ο εκπορθητής....

ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΦΤΩΧΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ

Όταν έχουμε αγάπη μέσα μας, βλέπουμε, στα μάτια όλων των παιδιών, το νόημα της ζωής.

Υπάρχει μία λύση για να μη πετάμε τίποτα από τα ρουχαλάκια και παιχνίδια που δε χρησιμοποιούν πια τα παιδιά μας και που είναι φυσικά σε καλή κατάσταση.
«Τα παιδιά του Δρόμου»
είναι ένα σπίτι που φιλοξενεί και «χρηματοδοτεί» φτωχά παιδιά και οικογένειες απ' όλο το κόσμο που «δεν έχουν στον ήλιο μοίρα». Αφορά παιδιά που είτε είναι ορφανά, είτε οι οικογένειές τους είναι πολύ φτωχές.
Δέχονται τα πάντα σε καλή κατάσταση (ρούχα, παιχνίδια, μικροέπιπλα, καρότσια, κλπ) για ηλικίες που αφορούν ακόμη και βρέφη. Γι' αυτό το λόγο, αν θέλεις, μπορείς να συμβάλλεις κι εσύ βοηθώντας αυτά τα παιδάκια δίνοντάς τους λίγη χαρά.


«Τα παιδιά του δρόμου»
βρίσκονται στη διεύθυνση:
Αρίστωνος 6-8 και γωνία Κωνσταντινουπόλεως 165 Μεταξουργείο, Κολωνός
Υπεύθυνη Κοινωνική Λειτουργός : κα
Μυρτώ Λαιμού
Τηλέφωνο : *210.5239.402* και *210.5221.149 *Ώρες : 11.00 - 18.00 καθημερινά


Η ώρα της αγάπης

Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο‏


Σημαντικού ενδιαφέροντος αρχειακό υλικό σε VIDEO!

Στο παράθυρο «Απλή αναζήτηση» πληκτρολογήστε το θέμα που σας ενδιαφέρει, και επιλέξετε τα Documentaries που θέλετε να δείτε.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)