Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Εντόπισαν νέο σήμα για το Boeing

 Εντόπισαν νέο σήμα για το BoeingEνα νέο ηχητικό σήμα -το πέμπτο κατά σειρά- εντόπισε σήμερα ένα αεροσκάφος του αυστραλιανού ναυτικού το οποίο συμμετέχει στις έρευνες για το Boeing 777 της Malaysia Airlines στον Ινδικό Ωκεανό.
Όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, στο σημείο -στο ίδιο είχαν εντοπιστεί και τα προηγούμενα- κατευθύνεται ένα αυστραλιανό πλοίο.
Την παραπάνω ανακοίνωση έκανε το μεσημέρι της Πέμπτης ένας αξιωματούχος, τονίζοντας ωστόσο, ότι τα νέα δεδομένα θα πρέπει να αναλυθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Οι ανακοινώσεις έγιναν λίγες ώρες αφότου οι ερευνητές εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για τον εντοπισμό του σημείου πτώσης του αεροσκάφους.

ΣτΕ: Στοπ στην οικοδόμηση διαμερισμάτων στο στρατόπεδο ΣΑΚΕΤΑ στον Υμηττό

Το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ΄ αριθμ. 1347/2014 απόφασή του, έκρινε ότι δεν μπορούν να κατασκευαστούν δύο συγκροτήματα οικημάτων 18 διαμερισμάτων το καθένα εντός του στρατοπέδου ΣΑΚΕΤΑ της Πολεμικής Αεροπορίας στη περιοχή του Καρέα Υμηττού.

Τα διαμερίσματα αυτά προορίζονταν για την κάλυψη των αναγκών στέγασης του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας και ειδικότερα των άγαμων και έγγαμων αξιωματικών με ολιγομελείς οικογένειες.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχαν προσφύγει ο Δήμος Βύρωνα και ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού και ζητούσαν να ακυρωθεί η από 27.4.2007 απόφαση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας με την οποία εγκρίθηκε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για την κατασκευή των δύο συγκροτημάτων σε έκταση 1.600 τετραγωνικών μέτρων και η από 30.10.2006 απόφαση του διοικητή της υπηρεσίας έργων της Πολεμικής Αεροπορίας που ενέκρινε τη μελέτη του επίμαχου έργου.
Το ΣΤΕ έκρινε ότι είναι παράνομη η κατασκευή των δύο επίμαχων οικιστικών συγκροτημάτων, καθώς προβλέπεται να κατασκευαστούν σε μη επιτρεπόμενη περιοχή, όπως είναι η β' ζώνη προστασίας του Υμηττού, στην οποία απαγορεύεται η ανέγερση κατοικιών.

Ακόμη, αναφέρει το ΣτΕ ότι πρέπει ρητά οι οικοδομικές άδειες για την εκτέλεση στρατιωτικών έργων και εγκαταστάσεων να είναι σύμφωνες με τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις και τους όρους δόμησης.

Η μπάντα του ΠΝ θα "σαρώσει" τις τηλεθεάσεις το Σάββατο - Που θα εμφανιστεί

Άφωνους άφησαν στα πλατό της τηλεοπτικής εκπομπής “Στην υγειά μας ρε παιδιά” του Σπύρου Παπαδόπουλου, τον οικοδεσπότη αλλά και τον Διονύση Σαββόπουλο, οι μουσικοί της ένδοξης Μπάντας του ΠΝ.

Η Μπάντα συμμετείχε υπό τις οδηγίες του Πλωτάρχη Γ. Τσιλιμπάρη, στα γυρίσματα της εκπομπής που θα παιχτεί το Σάββατο το βράδυ στον Alpha. Η ποιότητα των μουσικών που την αποτελούν σχολιάστηκε με εξαιρετικά ευμενή σχόλια απ΄ όλους τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο επεισόδιο με πρώτο και καλύτερο τον Διονύση Σαββόπουλο. Αυτό που εξέπληξε άπαντες είναι ότι οι μουσικοί του ΠΝ είχαν κυριολεκτικά απεριόριστο ρεπερτόριο το οποίο και “υπηρετούν” μουσικά με αξιοθαύμαστη τελειότητα!

Να σημειωθεί ότι είχε δοθεί και άδεια να βρεθούν στρατιωτικοί με την στολή τους στα γυρίσματα, αλλά απ΄ ότι λένε οι πληροφορίες δεν ανταποκρίθηκαν πολλλοί. Όπως και να’ χει κι αν κρίνουμε και από το τρέηλερ της εκπομπής, το μουσικό θέαμα θα είναι εκπληκτικό. Μετά το βίντεο η εξαιρετικά συναρπαστική ιστορία της Μπάντας που είναι όπως θα διαπιστώσετε κάτι πολύ παραπάνω από ένα άψογο μουσικό σύνολο.
Η ιστορία της Το 1875 δημιουργήθηκε Μουσικό τμήμα που το αποτελούσαν Σαλπιγκτές και τυμπανιστές,με βαθμοφόρους εκπαιδευτές, αποσπασμένους στο Πολεμικό Ναυτικό από το Μουσικό τμήμα της μουσικής του Στρατού Ξηράς - της τότε Φρουράς Αθηνών


Το 1880 κατετάγη με τον βαθμό του Αρχικελευστού ο πρώτος διπλωματούχος Αρχιμουσικός Άγγελος Καλαμάς από την Ζάκυνθο και με την κατάταξη (Κατόπιν διαγωνισμού) είκοσι δύο εθελοντών μουσικών έχουμε την δημιουργία του πρώτου Μουσικού τμήματος (Μπάντα) . Η πρώτη δημόσια εμφάνιση της μπάντας αυτής πραγματοποιήθηκε την 25η Μαρτίου του έτους 1890 κατά την παρέλαση της Εθνικής Εορτής

Το μουσικό τμήμα επέβαινε μόνιμα στη Ναυαρχίδα του Στόλου, καλύπτοντας συνάμα και όλες τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού γενικότερα, όπως: στο κεντρικό προγυμναστήριο Πόρου κατά τις περιόδους προπαιδεύσεως νεοσυλλέκτων, παρελάσεις, θρησκευτικές τελετές, ορκωμοσίες, ψυχαγωγικές εκδηλώσεις κ.λ.π.

Δυστυχώς όμως, στις 10 Μαρτίου του 1923, το επίτακτο ναυαγοσωστικό «Αλέξανδρος Ζ» το οποίο χρησιμοποιείτο για τη μεταφορά του προσωπικού εξόδου του Πολεμικού Ναυτικού από το Ναύσταθμο Σαλαμίνος προς το λιμένα του Πειραιά, ναυάγησε έξω από τη νήσο Ψυτάλλεια. Εκτός των άλλων επιβαινόντων πνίγηκαν και όλοι οι επιβαίνοντες μουσικοί - τριάντα έξι (36) Υπαξιωματικοί και Ναυτοδίοποι. Μετά το ναυάγιο, δεν απέμειναν παρά μόνο οκτώ μουσικοί.

Για την συμπλήρωση της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού, στο τέλος του 1923, έγινε - κατόπιν διαγωνισμού - κατάταξη νέων εθελοντών μουσικών. Έτσι συμπληρώθηκε ξανά η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού έστω και με μερικές ελλείψεις.
Κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, η Μουσική ακολούθησε την έξοδο του Στόλου στην Μέση Ανατολή, έχοντας εγκατασταθεί στο Επιβατηγό Πλοίο “ΙΩΝΙΑ” (1941-1943) και στη συνέχεια στο Θωρηκτό “Αβέρωφ”.

Το 1946 τοποθετήθηκε στο Σκαραμαγκά, στο Κ.Ε. Παλάσκας και αργότερα στη Ν.Β. Κανελλόπουλος, όπου στεγάζεται μέχρι σήμερα.
Η Μουσική του Πολεμικού Ναυτικού γενικότερα, έχει την πρωτοπορία σε πολλά θέματα που έχουν σχέση με τη μουσική στη χώρα μας. Εκτός από την καθιέρωση της επίσημης στολής, είναι η πρώτη που από το 1924, καθιέρωσε ραβδούχο, ο οποίος κατευθύνει και δίνει παραγγέλματα στο μουσικό τμήμα. Επίσης είναι η πρώτη μπάντα που εκτελεί σχηματισμούς επιδείξεων ακριβείας, είτε από μόνη της είτε μαζί με ένοπλο τμήμα, από το 1926.

Η Μουσική του Πολεμικού Ναυτικού έχει αντιπροσωπεύσει την πατρίδα μας πάρα πολλές φορές στο εξωτερικό, (σε παρελάσεις, θρησκευτικές τελετές, στρατιωτικά φεστιβάλ).Από το 1899 έως και σήμερα, Οι συμμετοχές της είναι οι εξής: το 1999 στο Χαιρλέν της Ολλανδίας, το 2000 στην Κρακοβία της Πολωνίας, το 2001 στη Μονς του Βελγίου, το 2002 στη Νίκαια της Γαλλίας, το 2004 στη Μάλτα, το 2006 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, το 2007 στη Νέα Υόρκη της Αμερικής και στο Σωμίρ της Γαλλίας και το 2008 στη Μονς του Βελγίου. Επίσης, σε μικτά μουσικά τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων (Ελληνικός Στρατός - Πολεμικό Ναυτικό - Πολεμική Αεροπορία), συμμετέχει από το 1986, σχεδόν κάθε χρόνο, στην παρέλαση των ομογενών στην Νέα Υόρκη της Αμερικής, το 2000 στη Κανγκούν της Ν.Κορέας, το 2001 και το 2002 έλαβε μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις στη Ρώμη της Ιταλίας για την επέτειο της Ιταλικής Δημοκρατίας, το 2004 στη Νορμανδία για την 50η επέτειο της αποβάσεως και στη Μάλτα το ίδιο έτος σε διεθνές στρατιωτικό φεστιβάλ.

Ακόμη είναι η μόνη Μπάντα που είχε συμμετοχή και στις δύο Ολυμπιάδες που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα μας. Το 1896 συμμετείχε στις τελετές Έναρξης και Λήξης, και το 2004 στην τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών και Λήξης των Παραολυμπιακών Αγώνων. Επίσης έλαβε μέρος στην τελετή Έναρξης των Special Olympics Αθήνα 2011.

Έχει παρουσιάσει προγράμματα κι εκπομπές στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο και έργο στον δισκογραφικό τομέα καθώς επίσης έχουν προβληθεί εκπομπές αναφερόμενες στην ιστορία και το έργο της.

Από την ίδρυσή της, τον Νοέμβριο του 1880, έως σήμερα, έχουν διατελέσει 24 Αξιωματικοί ως Αρχιμουσικοί και Διευθυντές της Σχολής Μουσικής Π.Ν. Σήμερα, Αρχιμουσικός του Πολεμικού Ναυτικού είναι ο Πλωτάρχης (Ε) Γ. Τσιλιμπάρης Π.Ν.

Μέλη της ΠΟΑΣΥ καταθέτουν αγωγές και μηνύσεις σε στρατηγούς της ΕΛ.ΑΣ. για τους πόρους του ΤΕΑΠΑΣΑ


Εξακολουθεί να σοκάρει το αστυνομικό προσωπικό και τους αντιπροσώπους του η αποκάλυψη της ένωσης Αθηνών, ( Καταγγελία σοκ της ένωσης Αθηνών: " Πως η ηγεσία ξεπουλάει τους πόρους του ΤΕΑΠΑΣΑ..." ) αναφορικά με τη διαχείριση των πόρων του ΤΕΑΠΑΣΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, μέλη της ΠΟΑΣΥ, προτίθενται στις αμέσως επόμενες ημέρες να καταθέσουν αγωγές και μησύνεις σε βάρος στρατηγών του σώματος που είτε υπογράφουν, είτε βρίσκοντα πίσω από τη σύνταξη της απόφασης για την κατάργηση μη
ανταποδοτικών πόρων, καθώς επίσης και κατά παντός υπευθύνου, θέτοντας μάλιστα το ακόλουθο ερώτημα. "Με ποιο δικαίωμα και με ποιου την πρωτοβουλία γίνεται αυτό; Τα δικά τους χρήματα ή της οικογένειας τους διαχειρίζονται οι κύριοι αυτοί; Μέχρι πότε θα παίζουν παιχνιδάκια στις πλάτες των μετόχων, δηλαδή όλων εμάς των αστυνομικών; "

Δείτε ποιους ακριβώς πόρους περιγράφει ότι απεμπολούνται με τη διαταγή...
Όπως προκύπτει λοιπόν από το συνημμένο έγγραφο του Κλάδου Οικονομοτεχνικών και Πληροφορικής του Αρχηγείου μας, είχε παζαρέψει η Φυσική ηγεσία του Σώματος πριν την κατάθεση του προαναφερόμενου νομοσχεδίου τους πόρους του Ταμείου μας, δηλαδή από την 11-12-2013 και κατέληξε, παρότι το Ταμείο μας έχει αυτοτέλεια και διοικείται από το Δ.Σ., να παραχωρεί τους εξής πόρους :

α) ποσοστό 4% από παροχή υπηρεσιών προς τρίτους ( άρθρο 22 Ν.3938/2011)

β) κράτηση 3% επί των ενεργηθέντων παντός είδους προμηθειών, κατασκευών, αγορών, επισκευών που γίνονται για λογαριασμό του Τ.Π.Α.Σ.( Άρθρο 8 Α.Ν. 884/37 όπως τροποποιήθηκε με Ν.1169/1981 αρ.3, Ν.2676/1999 αρ.27)

γ) ποσό που προέρχεται από την εκποίηση των πάσης φύσεως πεπαλαιωμένων υλικών, εφοδίων, μηχανημάτων, παντός είδους τροχοφόρων και πλωτών μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το σκοπό για τον οποίο προορίζονται( άρθρο 20, παρ.1, εδ.β του Ν.4058/2012),
bloko.gr

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)