Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Let's dance....It's an August !!

Με δανεικά και ενέχυρο τα ομόλογα θα πληρωθούν οι συντάξεις

Οικονομικό αδιέξοδο βλέπει η κυβέρνηση τον Αύγουστο για την πληρωμή ανελαστικών υποχρεώσεων, όπως οι συντάξεις. Η διοίκηση του Ιδρύματος προσφεύγει άμεσα σε δανεισμό ύψους 400 εκατ. ευρώ. Ενέχυρο ομόλογα Δημοσίου

Σε δανεισμό 400 εκατ. ευρώ προσφεύγει άμεσα το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για να αντιμετωπίσει το σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας που έχει.

Σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ της εφημερίδας "Τα Νέα", αν δεν προχωρούσε σε αυτο το δάνειο, το Ταμείο δεν θα είχε τα απαραίτητα χρήματα ούτε για την πληρωμή των ανελαστικών του υποχρεώσεων για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Συγκεκριμένα, στις 17 Αυγούστου θα βάλει ως "ενέχυρο" ομόλογα του Δημοσίου αξίας 200 εκατ.ευρώ που κατέχει για να λάβει μετρητά μέσω συναλλαγών repos 70 ημερών από τράπεζες οι οποίες θα επιλεγούν.

Επίσης, θα δανειστεί 100 εκατ. ευρώ από το ΕΤΕΑΜ και άλλα 100 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού της ΔΕΗ, αξιοποιώντας τη δυνατότητα του εσωτερικού, μεταξύ των ασφαλιστικών ταμείων, δανεισμού που έδωσε ο Ν. 3863/10.

Τα δύο δάνεια θα είναι έντοκα (με βάση το ποσοστό απόδοσης του κοινού κεφαλαίου ΝΠΔΔ και ασφαλιστικών φορέων) και θα έχουν διάρκεια 15 ημερών, από 18 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου.

Ανάλογα προβλήματα ρευστότητας αντιμετωπίζει και το άλλο μεγάλο Ταμείο, ο ΟΑΕΕ. Μάλιστα, ο διοικητής του Γερ. Βουδούρης διεκδικεί πρόσθετη κρατική επιχορήγηση προκειμένου να αντεπεξέλθει το Ταμείο στις οικονομικές υποχρεώσεις του μέχρι το τέλος του 2011.

Συγκεκριμένα, ζητούνται επιπλέον 360 εκατ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς υπολογίζεται ότι θα χρειαστεί συνολικά 740 εκατ. ευρώ έως το τέλος του 2011: 130 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο, 100 εκατ. ευρώ τον Αύγουστο, 170 εκατ. ευρώ τον Σεπτέμβριο, 80 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο, 170 εκατ. ευρώ τον Νοέμβριο και 90 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο.

Ο ΟΑΕΕ οφείλει ακόμη 185 εκατ. ευρώ σε παρόχους υγείας και 255,5 εκατ. ευρώ στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και σε άλλους φορείς κοινωνικής ασφάλισης (δηλαδή έχει ταμειακό άνοιγμα 800 εκατ. ευρώ).

Τα αίτια του αδιεξόδου

Η υστέρηση των εσόδων προέρχεται από τη διακοπή της ασφάλισης 146.000 ελεύθερων επαγγελματιών και από το γεγονός ότι λόγω της κρίσης και των "λουκέτων" στα καταστήματα μόνο 540.000 από τους 700.000 "ενεργούς" ασφαλισμένους καταβάλλουν τις τρέχουσες εισφορές.

Οι διοικήσεις των δύο ασφαλιστικών ταμείων ευελπιστούν να τονώσουν τα έσοδά τους από την είσπραξη μέρους των οφειλών που ανέρχονται συνολικά σε 9,9 δισ. ευρώ.

Επειδή, ωστόσο, και σε αυτό τον τομέα τα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα έχει ενεργοποιηθεί η διαδικασία της αναγκαστικής είσπραξης.

Πάνω από 180.000 άτομα βρίσκονται στην ουρά για σύνταξη είτε κύρια είτε επικουρική σύνταξη ενώ άλλοι 50.000 περιμένουν το εφάπαξ τους. Ιδίως οι συνταξιούχοι του δημοσίου έχουν φτάσει στα όρια της αντοχής τους, περιμένοντας από πέρυσι το καλοκαίρι τη κύρια σύνταξη ενώ θα πάρουν με δραματική καθυστέρηση και ψαλιδισμένο κατά 10% το εφάπαξ τους, την επικουρική από το ταμείο αρωγής αλλά και το μέρισμα από το μετοχικό που επίσης αναμένεται να περικοπεί.

Στο πρόβλημα αναμένεται να δοθεί κάποια διέξοδο με την απονομή προσωρινής σύνταξης που θα αντιστοιχεί στο 80% της τελικής σύνταξης για το ΙΚΑ αλλά και για το δημόσιο σε ενάμισι μήνα, όταν όλα τα ένσημα είναι σε ένα Ταμείο και σε τρεις, όταν υπάρχει διαδοχική ασφάλιση. Όμως και όσοι παίρνουν σύνταξη, από τον ερχόμενο μήνα θα δουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται δραματικά .

Από την 1η Αυγούστου θα αρχίσει η επιβολή της αυξημένης εισφοράς τύπου ΛΑΦΚΑ ( 6%-14%) στις κύριες συντάξεις άνω των 1700 ευρώ ενώ μεγαλύτερο θα είναι το χαράτσι για όσους βγήκαν στη σύνταξη πριν τα 60 τους με πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου ( 8%).

Επίσης από τη 1η Σεπτεμβρίου θεσπίζεται εισφορά και στις επικουρικές συντάξεις ανω των 300 ευρώ 3% έως 10 %...

Πάντως , τα ταμεία βρίσκονται στην πιο δεινή κατάσταση των τελευταίων δεκαετιών και θα πληρώσουν με δανεικά συντάξεις και παροχές έως το τέλος του χρόνου , βάζοντας ως ενέχυρο τα ομόλογά τους, τα οποία γλίτωσαν το haircut με βάση την πρόσφατη συμφωνία της Ευρωζώνης.. Αυτή είναι και η μοναδική διέξοδος για τα ταμεία τα οποία έχουν ροκανίσει σχεδόν ολόκληρη την κρατική επιχορήγηση για το 2011 καθώς η υστέρηση εσόδων λόγω της ύφεσης εντείνει την έλλειψη ρευστότητας. Τα ασφαλιστικά ταμεία θα καταφύγουν στο δανεισμό για να πληρώσουν συντάξεις και παροχές έως το τέλος του χρόνου.

Συγκεκριμένα το ΙΚΑ θα χρειαστεί 600 εκ ευρώ για το επόμενο εξάμηνο και ο ΟΑΕΕ άλλα 200. Tα ταμεία στηρίζουν τις ελπίδες τους για έσοδα και στη ρύθμιση οφειλών , πιέζοντας καταρχήν τους 400 μεγαλοοφειλέτες του ΙΚΑ να προσέλθουν σε διακανονισμό . Ο υπουργός Εργασίας κ. Γιωργος Κουτρουμάνης προανήγγειλε ότι τα ταμεία θα προχωρήσουν σε δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών αλλά και σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων προκειμένου να εισπράξουν μέρος της εισφοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του προϋπολογισμού το ΙΚΑ έχει εξαντλήσει ήδη από το πρώτο εξάμηνο το 90,9% της συνολικής επιχορήγησης που του αναλογεί για το 2011 . Ο ΟΑΕΕ έχει απορροφήσει το 78,8% , ο ΟΓΑ το 58,4% και το ΝΑΤ το 56,2%.

Η κατάσταση θα ήταν πολύ πιο ανησυχητική αν τα ταμεία συμμετείχαν στην ανταλλαγή ομολόγων με μείωση της ονομαστικής τους αξίας πάνω από 20% . Τελικά τα ομόλογα που έχουν στην κατοχή τους τα ασφαλιστικά ταμεία και λήγουν από σήμερα έως το 2020, θα ανταλλαγούν στο άρτιο με νέα 30ετή. Πρακτικά, αυτό σημαίνει οτι δεν θα χάσουν ούτε ευρώ από την περιουσία τους. Ωστόσο θα βρεθούν σε πολύ δύσκολη θέση αν χρειαστεί να ρευστοποιήσουν αφού σήμερα τα ομόλογα χάνουν το 35% εως 50% της ονομαστική τους αξίας.

Έτσι ως μόνη λύση μένει ο δανεισμός . Το ΙΚΑ θα συνεχίσει να δανείζεται μέσω συμφωνιών ρεπος καταθέτοντας ως εγγύηση τα ομόλογά του για να εξασφαλίσει την αναγκαία ρευστότητα ενώ ο οργανισμός ελεύθερων επαγγελματιών θα καταφύγει σε εσωτερικό δανεισμό από τα εύρωστα ταμεία των ναυτικών πρακτόρων και των βενζινοπωλών

Μειωμένη κατά 3 δις η περιουσία των Ταμείων

Η περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων που υπολογίζεται σήμερα στα 25 δις ευρω, ειναι δλδ μειωμένη ήδη κατά 3 δις σε σχέση με το σχετικά πρόσφατο παρελθόν, ειναι τοποθετημένη σε μεγαλο βαθμό σε Ομοόλογα του Ελληνικού Δημοσίου.

Συγκεκριμένα τα Ταμεία έχουν τοποθετήσει απευθείας σε τιτλους του Ε.Δ. 8,3 ΔΙς ευρω,ενω περί τα 16 δις ευρω ειναι τοποθετημένα, απο την Τραπεζα της Ελλάδας σε ομόλογα μέσω του Ειδικού Κεφαλαίου.

Η περιουσία του ΙΚΑ έχει μειωθεί στα 1,8-2 δις ευρω, από 4,4 δις που ήταν το 2009, ενωω έχει βγάλει στο σφυρί 14 ακίνητα και οικόπεδα φιλέτα (κτιριο Πειραιώς,οικόπεδα ΚΑΤ και Ν.Ερυθραίας κ.α.).


Ποιος είπε…


Επειδή οι κυβερνώντες με τη βοήθεια του συνόλου πλέον των τηλεοπτικών σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας, παίζοντας καθημερινά με το μυαλό και τα νεύρα μας, προσπαθούν να κάνουν το άσπρο μαύρο και να κοντύνουν τη μνήμη μας, καλό είναι που και που να θυμόμαστε τι έχουν πει κατά το πρόσφατο παρελθόν. Συγκέντρωσα λοιπόν ορισμένες από τις πιο... βαρυσήμαντες, κατά τη γνώμη μου, δηλώσεις τους και σας τις παραθέτω:

Ποιος είπε; «Θα φύγω από το ΠΑΣΟΚ αν γίνει αρχηγός ο Γιώργος Παπανδρέου», «Δε θεωρώ ότι ο κ. Παπανδρέου έχει τα προσόντα να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας», «Δεν τον θεωρώ κατάλληλο για πρωθυπουργό». Απάντηση: Το 2001 ένας εκ των αντιπροέδρων της σημερινής κυβέρνησης, ο κ. Πάγκαλος. Ο ίδιος που ξεστόμισε το 2010 το ανεκδιήγητο «μαζί τα φάγαμε», που απεκάλεσε τους στρατιωτικούς «αντιπαραγωγικούς», τους δημοσίους υπαλλήλους «κοπρίτες» και άλλα πολλά πλην όμως είναι ακόμα βουλευτής και μάλιστα αντιπρόεδρος.

Ποιος είπε υπερασπιζόμενος τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων από την …άδικη τότε κυβέρνηση της ΝΔ; «Γνωρίζετε άλλη κατηγορία εργαζομένων που στην πλειονότητα τους να αρχίζει τον εργασιακό βίο σε ηλικία 18 χρόνων;», «Γνωρίζετε άλλη κατηγορία εργαζομένων που να μετακινείται συνεχώς με ότι αυτό συνεπάγεται για την καθημερινότητα τόσο των ιδίων όσο και των οικογενειών τους;», «Αδιαφορείτε στο γεγονός πως τα παιδιά τους αλλάζουν σχολεία, περιβάλλον, πόλη κάθε δύο με τρία χρόνια;», «Θεωρείτε ότι θα επιλύσετε το ασφαλιστικό πρόβλημα νομοθετώντας εις βάρος όσων έχουν επωμιστεί την εθνική άμυνα της χώρας, αλλά και την προστασία των πολιτών;». Απάντηση: Ο νυν ΥΠΕΘΑ κ. Μπεγλίτης το 2007 με επερώτηση στη Βουλή. Αργότερα όχι μόνο αφαίρεσε την επερώτηση από την ιστοσελίδα του αλλά κάνει και το παν να εξαθλιώσει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και τους αποστράτους, οι οποίοι ζητούν και απαιτούν όχι χάρες αλλά δίκαιη μεταχείριση στις περικοπές, που δεν είχαν ούτε όταν δίνονταν αφειδώς (και με δανεικά) αυξήσεις και παροχές σε μεγάλη μερίδα ελλήνων πολιτών (πχ ΔΕΚΟ, υπάλληλοι της Βουλής κλπ). Γιατί άραγε δεν …άντεξε και παραιτήθηκε ο σύμβουλος και διευθυντής του γραφείου του, κ. Νικόλαος Τόσκας, απόστρατος αξιωματικός του ΣΞ;

Ποιος είπε; «Λεφτά υπάρχουν», «Κάποιοι πιστεύουν ότι το πρόβλημα θα λυθεί με το πάγωμα μισθών και συντάξεων», «Δε θα αυξήσω το ΦΠΑ», «Δε θα πάμε στο ΔΝΤ», «Οι αυξήσεις των έμμεσων φόρων είναι η συνήθης μορφή φορολογικής αφαίμαξης», «Δε θα αυξήσουμε τα όρια ηλικίας», «Είμαστε η πιο διεφθαρμένη χώρα της Ευρώπης», «Η ελληνική οικονομία είναι υπό πτώχευση», «Το δημοσιονομικό αδιέξοδο της χώρας απειλεί την εθνική μας κυριαρχία». Απάντηση: Το 2009 πριν και μετά τις εκλογές ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο κ. Παπανδρέου. Δε νομίζω να χρειάζονται σχόλια.

Ποιος είπε: «Όταν ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ τη διακυβέρνηση της χώρας διαπίστωσε ότι η μόνη εναλλακτική επιλογή που είχε ήταν να προσφύγει στο ΔΝΤ». Απάντηση: Το Μάιο του 2010 ο νυν υφυπουργός οικονομικών κ. Σαχινίδης. Δεν έχει καμία σημασία γι’ αυτούς αν λίγους μήνες πριν, τον Ιανουάριο του 2010, ο ίδιος ο πρωθυπουργός o κ. Παπανδρέου έλεγε «Δεν υπάρχει περίπτωση να προσφύγουμε στo ΔΝΤ». Ποιος από τους δυο έλεγε ψέματα; Ούτε κι αυτό δεν έχει σημασία;

Ποιος είπε; «Η υπογραφή του Μνημονίου έσωσε την χώρα από την χρεοκοπία». Απάντηση: Το 2010 ο τότε …επιτυχημένος υπουργός οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, στη Βουλή. Και όλοι οι Έλληνες ρωτούν χωρίς, ως συνήθως, να παίρνουν απάντηση. Γιατί τότε χρειαστήκαμε το 2ο μνημόνιο (μεσοπρόθεσμο);

Ποιος είπε σε τηλεοπτική εκπομπή με προκλητικό μάλιστα τρόπο ότι «17 χιλιάδες ευρώ είναι τρία γεύματα με ψάρια»; Απάντηση: Το 2011, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Αθανασιάδης που διατυμπάνιζε σε όλους τους τόνους ότι δε θα ψήφιζε το μεσοπρόθεσμο. Κι όμως, είναι ακόμα βουλευτής.

Ποιος είπε: «Tο ΠΑΣΟΚ στην αντιπολίτευση υπήρξε δημαγωγικό λέγοντας ότι λεφτά υπάρχουν ενώ γνωρίζαμε ότι δεν υπήρχαν», «Δεν ήταν σωστό που κάναμε καταλήψεις στα λιμάνια», «Την κακή νοοτροπία που υπάρχει (στην Ελλάδα) τη δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 80»; Απάντηση: Τον Ιούλιο του 2011, ο νυν υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος σε μια από τις σπανιότατες κρίσεις αληθείας βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Ποιος είπε: «Δεν είμαι Ελληνίδα, είμαι Αμερικάνα». Απάντηση: Το 2011, σε συνέντευξη της, στην εφημερίδα Guardian η κ. Παναρίτη, βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ στο Ελληνικό και όχι στο Αμερικάνικο Κοινοβούλιο.

Ποιος είπε: «Δηλαδή, τι θέλετε, να πουλήσω τα νησιά ή την Πελοπόννησο;». Απάντηση: Τον Ιούλιο του 2011 (σύμφωνα με πρωτοσέλιδο φίλα προσκείμενης στην κυβέρνηση εφημερίδας), ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Παπανδρέου στη Σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών. Αν η δήλωση – ερώτημα όντως έγινε και δεν είναι αποκύημα της νοσηρής φαντασίας του συγκεκριμένου εκδοτικού οίκου, μας περιμένουν Ελληνίδες και Έλληνες πολύ – πολύ χειρότερα…

Του Απόστολου Παπαπαρίση

Πως να επικοινωνήσετε με τους υπεύθυνους του Facebook Δείτε όλη την ανάρτηση: Πως να επικοινωνήσετε με τους υπεύθυνους του Facebook

Η διαδικασία σε απλά βήματα

Όσο εκπληκτικό εργαλείο είναι το facebook για να επικοινωνούμε με φίλους, συγγενείς και συμμαθητές που έχουμε να δούμε από το δημοτικό, το να επικοινωνήσουμε με το facebook για οποιοδήποτε πρόβλημα έχουμε με τις υπηρεσίες τους είναι πολύ πιο δύσκολο

Δυστυχώς, δεν υπάρχει κάποια διεύθυνση support@facebook.comΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. . Αυτό δεν σημαίνει πως το facebook δεν θέλει να ακούσει τα προβλήματά μας. Απλά, είναι ελαφρώς πιο δύσκολος ο τρόπος.

Η μόνη μέθοδος επικοινωνίας με το facebook είναι μέσα από φόρμες επικοινωνίας που βρίσκονται στο Help Center. Αντί όμως οι φόρμες αυτές να βρίσκονται όλες σε ένα σημείο, είναι διάρπαρτες στις διάφορες κατηγορίες. Για παράδειγμα, αν έχουμε πρόβλημα πως δεν μπορούμε π.χ. να κάνουμε Like σε μια συγκεκριμένη φωτογραφία, πρέπει να κάνουμε τα εξής:

1) Πηγαίνουμε στο Λογαριασμός --> Κέντρο Βοήθειας

2) Βρίσκουμε και επιλέγουμε το "Μου αρέσει" στο "Εφαρμογές και λειτουργίες του Facebook". Διαπιστώνουμε πως τα θέματα βοηθείας είναι μόνο στα Αγγλικά.

3) Προσπερνάμε τις καταχωρήσεις που απευθύνονται σε εντελώς αρχάριους ή σε ελαφρώς καθυστερημένους, όπως το "What is the Like feature", "What does it mean to "Like" a piece of content that's been posted", "How do I unlike something", "Why did "Become a Fan" change to "like".

4) Ανάμεσα σε μια ντουζίνα επιεικώς άχρηστες καταχωρήσεις, προσπαθούμε να εντοπίσουμε αυτή που ενδεχομένως μας ενδιαφέρει, όπως το που να στείλουμε μια ενημέρωση αν μας εμφανίζεται το σφάλμα "Database Write Failed" (που βρίσκεται 8η στο σύνολο των 13ών, ανάμεσα στις "What's the difference between "liking" an item a friend posts and "liking" a Page?" και "What happens when I click "Like" in a Facebook Ad?".

5) Τέλος, υπάρχει και η επιλογή "My bug is not listed above" (στην ίδια σελίδα που εξηγεί τι είναι το like, λες και αυτό πρόκειται για bug), από όπου μπορούμε επίσης να επικοινωνήσουμε με το facebook.

Ναι, το καταλάβαμε, το facebook δεν θέλει 500 εκατομμύρια χρήστες να το πρήζουν με το παραμικρό. Από την άλλη μεριά, όμως, σίγουρα έχει προβλήματα. Τι κάνουμε λοιπόν όταν έχουμε απόλυτη ανάγκη να επικοινωνήσουμε με το facebook?

Ευτυχώς, η Mari Smith, που συντηρεί το site www.marismith.com, έρχεται να μας βοηθήσει. Αναζητώντας στο facebook και το google, έχει συγκεντρώσει σε ένα σημείο περισσότερες από 120 φόρμες για επικοινωνία με το facebook.

Στη σελίδα της θα βρείτε φόρμες για χρήσιμα ζητήματα, όπως το τι να κάνετε αν το προσωπικό σας προφίλ έχει απενεργοποιηθεί, αν δεν μπορείτε να ανεβάσετε φωτογραφίες ή βίντεο, αν έχουν χακέψει το λογαριασμό σας κλπ. Όλα ομαδοποιημένα ανά κατηγορία, και χωρίς άχρηστες καταχωρήσεις.

Aπολύσεις στο Δημόσιο για λευκή απεργία

Βόμβα Μόσιαλου που έδειξε την έξοδο σε όσους δεν ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους
Την έξοδο από το Δημόσιο για όσους υπαλλήλους επιλέγουν τη λευκή απεργία ή είναι αργόμισθοι δείχνει ο υπουργός Επικρατείας, στέλνοντας σαφές πολιτικό μήνυμα πως η κυβέρνηση δεν προτίθεται να ανεχθεί στο εξής τέτοιες εργασιακές συμπεριφορές και προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση της ΑΔΕΔΥ.

Ο Ηλίας Μόσιαλος ζήτησε χθες να ληφθούν γενναίες αποφάσεις από το κράτος και τόνισε ότι δεν μπορούν να είναι ανεκτά ανάλογα φαινόμενα από τους δημοσίους υπαλλήλους. Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος (στον ραδιοφωνικό σταθμό Real) ανέφερε: «Θα πρέπει κατά τη γνώμη μου, και εδώ εκφράζω μια προσωπική γνώμη, να ληφθούν επιτέλους και γενναίες αποφάσεις όσον αφορά το κράτος», για να προσθέσει με νόημα: «Οσοι κάνουν λευκή απεργία, όπου υπάρχουν αργομισθίες και λευκές απεργίες, αυτά τα φαινόμενα δεν θα πρέπει να είναι ανεκτά από δω και μπρος». Ενώ με αφορμή τη συζήτηση περί «λευκής απεργίας» από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς των ΔΟΥ ο κ. Μόσιαλος σημείωσε πως «είναι εις βάρος του ελληνικού λαού το να μην εισπράττονται φόροι, να μη λειτουργεί ο δημόσιος τομέας, να μη λειτουργεί ο δημόσιος λειτουργός επειδή μειώθηκε ένα επίδομα».

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε να μιλήσει για απολύσεις στο Δημόσιο και περιορίστηκε να απαντήσει: «Θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα. Οσοι κάνουν λευκή απεργία δεν έχουν θέση, κατά τη γνώμη μου, στον δημόσιο τομέα. Είναι σαφέστατο το μήνυμα». Επιπλέον, όταν του επισημάνθηκε τι θα συμβεί σε περίπτωση κατά την οποία διαπιστωθεί ότι κάνουν λευκή απεργία μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι που θεωρούν ότι καλύπτονται από το Σύνταγμα, ο κ. Μόσιαλος σχολίασε αφοπλιστικά: «Τι θα πει μόνιμος; Ο μόνιμος κάνει λευκή απεργία; Συνταγματική κατοχύρωση της Πολιτείας είναι να υπερασπίζει το δημόσιο συμφέρον πάνω απ' όλα. Δεν υπάρχει μονιμότητα σε αυτό τον τομέα. Στο Δημόσιο, μονιμότητα υπάρχει όταν προασπίζεσαι το δημόσιο συμφέρον και όταν το προασπίζεσαι μέσω της παραγωγικότητας και της δημόσιας ευθύνης. Εκεί μόνο υπάρχει μονιμότητα». Συμπλήρωσε μάλιστα ότι όταν στον ιδιωτικό τομέα κάποιος απολύεται χωρίς καμία δικαιολογία, δεν μπορεί να υπάρχουν δημόσιοι λειτουργοί που λένε «δεν δουλεύω ύστερα από αυτή την ώρα».

Η ΑΔΕΔΥ. Για «μεθοδευμένη προσπάθεια της κυβέρνησης και προσωπικά του κ. Μόσιαλου να δημιουργήσει θέμα που δεν υπάρχει» έκανε λόγο στα «ΝΕΑ» η Δέσποινα Σπανού, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ. «Ουδέποτε μιλήσαμε για λευκή απεργία. Πρόκειται απλά για επιχείρηση εκφοβισμού των εργαζομένων από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, που θέλει να δημιουργήσει κλίμα, γνωρίζοντας ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις από τον Σεπτέμβριο με τις νέες περικοπές μισθών. Ο κ. Μόσιαλος προσπαθεί να επιρρίψει προκαταβολικά στους δημοσίους υπαλλήλους ενδεχόμενη αποτυχία των νέων οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης…», υποστήριξε.

Σε τρία κύματα η λυπητερή από την εφορία

Κάθε μήνα και από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο θα αποστέλλονται από την εφορία ειδοποιητήρια για τις εισφορές σε εισοδήματα, ακίνητα, αυτοκίνητα, σκάφη και πισίνες
Σε τρία κύματα θα καταφθάσουν στους φορολογούμενους οι λυπητερές της εφορίας για τις εισφορές σε εισοδήματα, ακίνητα, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής και πισίνες, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Οικονομικών, που αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα.

Κάθε μήνα, αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο και μέχρι τον Νοέμβριο, οι φορολογούμενοι θα υποχρεωθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να εξοφλήσουν την εφορία.

Ειδικότερα:...
Τον Σεπτέμβριο θα λάβουν τα ειδοποιητήρια για την καταβολή της εισφοράς αλληλεγγύης στα εισοδήματα ύψους 1-4% ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος μαζί με το τέλος επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις, που ειδικά για φέτος είναι 300 ευρώ, καθώς και η εισφορά για σκάφη αναψυχής και πισίνες.

Σύμφωνα με τον νόμο, η εισφορά στα εισοδήματα που θα πληρώσουν όλοι οι φορολογούμενοι που με βάση τις φετινές φορολογικές δηλώσεις είχαν ετήσιο εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ ορίζεται σε 1% για συνολικό καθαρό εισόδημα από 12.001 μέχρι 20.000 ευρώ, σε 2% για εισόδημα από 20.001 μέχρι 50.000 ευρώ, σε 3% για εισόδημα από 50.001 μέχρι 100.000 ευρώ και σε 4% για εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι φορολογούμενος με εισόδημα 15.000 ευρώ το 2010 θα κληθεί να πληρώσει εισφορά 150 ευρώ, για εισόδημα 22.000 ευρώ η εισφορά είναι 440 ευρώ και για εισόδημα 60.000 ευρώ διαμορφώνεται σε 1.800 ευρώ.

Το ποσό της εισφοράς θα πρέπει να καταβληθεί σε 6 ίσες μηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από τη βεβαίωση της εισφοράς και κάθε μία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη αντίστοιχα. Η κάθε δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 300 ευρώ εκτός της τελευταίας, ενώ για εφάπαξ καταβολή του οφειλόμενου ποσού παρέχεται έκπτωση 5%. Η εισφορά στα σκάφη αναψυχής και τις πισίνες ορίζεται σε 5% επί του αντίστοιχου τεκμηρίου διαβίωσης

Τον Οκτώβριο θα ταχυδρομηθούν τα ειδοποιητήρια για τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2010. Εκατοντάδες χιλιάδες περισσότεροι ιδιοκτήτες θα κληθούν φέτος για πρώτη φορά να πληρώσουν φόρο για το ακίνητό τους, καθώς μειώθηκε το ατομικό αφορολόγητο όριο στα 200.000 ευρώ αντί για 400.000 που ήταν το 2010.

Ο συντελεστής
Μάλιστα ο συντελεστής φόρου για αξία ακίνητης περιουσίας έως 300.000 ευρώ ορίστηκε στο 0,2% και υπολογίζεται επί του συνόλου της αξίας και όχι μόνο επί της αξίας πάνω από το αφορολόγητο όριο δηλαδή για τα 100.000 ευρώ. Για παράδειγμα, ο φορολογούμενος που έχει ακίνητα αντικειμενικής αξίας 300.000 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει φόρο ακινήτων 600 ευρώ, ενώ αν πλήρωσε φόρο μόνο για την αξία των ακινήτων του πάνω από το αφορολόγητο όριο (τις 100.000 ευρώ από τις 200.000 έως τις 300.000), τότε θα πλήρωνε μόνο 200 ευρώ.

Ο νόμος προβλέπει ότι ο φόρος ακίνητης περιουσίας ειδικά για τα έτη 2010 και 2011, ανεξάρτητα από τον χρόνο βεβαίωσής του, καταβάλλεται σε 3 ίσες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από τη βεβαίωση του φόρου και κάθε μία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του δεύτερου και τρίτου μήνα.

Τον Νοέμβριο θα καταφθάσουν τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή των αυξημένων τελών κυκλοφορίας καθώς και της έκτακτης εισφοράς για ΙΧ αυτοκίνητα άνω των 1.929 κυβικών. Σύμφωνα με τη σχετική ρύθμιση η εισφορά ορίζεται σε 5% επί του ποσού του τεκμηρίου διαβίωσης για τα αυτοκίνητα με εξαίρεση όσα είναι παλαιότητας άνω των δέκα ετών. Η εισφορά καταβάλλεται σε 6 ίσες μηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η κάθε μία δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 300 ευρώ, ενώ για εφάπαξ πληρωμή υπάρχει έκπτωση 5% επί του οφειλόμενου ποσού.

Υπάρχει ένας Ελληνας στους 100 που εγκρίνει πλήρως τα κυβερνητικά μέτρα

ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟ: Η ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΝΟΤΟ ΜΕ 2η ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (78%) • ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΣΤΟ ΒΟΡΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ... ΥΨΗΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ
Σε μια Ευρώπη όπου διευρύνεται συνεχώς το κοινωνικοοικονομικό χάσμα μεταξύ του αισιόδοξου Βορρά και του απαισιόδοξου Νότου, εννέα στους δέκα Ελληνες πολίτες εκτιμούν ότι τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνησή τους για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης δεν ήταν αποτελεσματικά.
Επίσης, παρά την άσκηση κριτικής κατά της Ε.Ε. για την καθυστερημένη λήψη μέτρων και τα μνημόνια, οι πολίτες της χώρας μας εξακολουθούν να έχουν περισσότερη....
εμπιστοσύνη στις Βρυξέλλες για την αντιμετώπιση της κρίσης παρά στην κυβέρνηση...

Το εαρινό ευρωβαρόμετρο που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο, τα αποτελέσματα του οποίου δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, είναι αφιερωμένο στη γνώμη των Ευρωπαίων σχετικά με την οικονομική κρίση. Μία από τις ερωτήσεις ήταν πώς κρίνουν τα μέτρα που πήρε η κυβέρνησή τους για την αντιμετώπιση της κρίσης. Οι απαντήσεις των Ελλήνων είναι σκληρές για την κυβέρνηση Παπανδρέου. Μόνο το 1% θεωρεί τα κυβερνητικά μέτρα πολύ αποτελεσματικά, το 8% σχεδόν αποτελεσματικά και το 90% μη αποτελεσματικά...

Η Ελλάδα είναι μεταξύ των 13 χωρών της Ε.Ε. όπου κυριαρχεί η απαισιοδοξία και οι πολίτες της εκτιμούν ότι «τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη». Εκτός από τους Ελληνες (78% με την παραπάνω άποψη), στην ομάδα των «απαισιόδοξων» περιλαμβάνονται οι Πορτογάλοι (80%), οι Κύπριοι (63%), οι Ιρλανδοί (60%), οι Βρετανοί (61%), οι Σλοβένοι (59%), οι Γάλλοι (55%) και οι Ισπανοί (53%). Οι Ιταλοί είναι μοιρασμένοι.

Ο αισιόδοξος Βορράς

Στην άλλη ομάδα, των «αισιόδοξων», βρίσκει κανείς στην πρώτη τριάδα τους Δανούς (68% θεωρεί ότι η κρίση βρίσκεται στα τελευταία της και αναμένει ανάπτυξη), τους Εσθονούς (64%) και τους Αυστριακούς (62%). Το ποσοστό των Γερμανών με αυτή την άποψη είναι χαμηλότερο (49% έναντι 39% απαισιόδοξων)...

Γενικά στην Ευρώπη των 27, το ποσοστό των πολιτών που βλέπουν να έρχονται καλύτερες ημέρες ανέρχεται στο 43% και αυτών που βλέπουν ακόμη μεγαλύτερη «μαυρίλα» στο 47%.

Παρατηρείται ότι το χάσμα μεταξύ των δύο ομάδων χωρών διευρύνθηκε σε σχέση με τα αποτελέσματα του ευρωβαρόμετρου του φθινοπώρου του 2010. Επίσης, διαπιστώνεται ότι ένα μεγάλο μέρος των «αισιόδοξων» στην Ευρώπη των 27 αποτελείται από πολίτες που δηλώνουν ότι προέρχονται από υψηλές κοινωνικοοικονομικές κατηγορίες.

Το 51% π.χ. των ατόμων που κατέχουν διευθυντικές θέσεις είναι «αισιόδοξοι», όπως και το 48% που δηλώνουν ότι δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα για την πληρωμή των λογαριασμών τους στα τέλη του μήνα ή το 53% των νεόπλουτων που δηλώνουν με υπερηφάνεια ότι προέρχονται από υψηλά κοινωνικά στρώματα...

Από την άλλη πλευρά, μόνο το 34% των ανέργων βλέπει τα πράγματα με κάποια αισιοδοξία και το ποσοστό πέφτει στο 31% στα άτομα που πιστεύουν ότι ανήκουν στους «νεόπτωχους» και στο 27% για τα άτομα που δηλώνουν ότι αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους...

Το 22% των Ευρωπαίων πολιτών θεωρεί ότι η Ε.Ε. μπορεί να αντιμετωπίσει με επιτυχία την οικονομική κρίση, έναντι 20% που έχουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις κυβερνήσεις τους, ενώ το 15% εμπιστεύεται το ΔΝΤ.

Κυβέρνηση - Ε.Ε.: σημειώσατε 2

Στην Ελλάδα, όμως, μόνο το 13% έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, έναντι 34% που εναποθέτει τις ελπίδες του στην Ε.Ε., παρά το γεγονός ότι το 45% των Ελλήνων θεωρεί ότι τα μέτρα που έλαβαν οι Βρυξέλλες δεν ήταν αποτελεσματικά (Κύπριοι 66%, Γερμανοί 45%).

Το 50% των Ελλήνων πιστεύει ότι η καλύτερη πρωτοβουλία για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής οικονομίας είναι η λήψη μέτρων για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και του δημόσιου χρέους (Ουγγαρίας 47%). Οι Κύπριοι (63%), οι Γερμανοί (60%) και οι Δανοί με τους Σουηδούς (54%) θέτουν ψηλά την εκπαίδευση και την επαγγελματική κατάρτιση.

Το 65% των πολιτών της χώρας μας τάσσεται υπέρ της φορολόγησης των τραπεζιτικών συναλλαγών και το 69% ζητεί αποτελεσματικά μέτρα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Μόνο ένα 4% είναι κατά...

Πέφτειειειειει............

Αωνυμία στα blogs


Με αφορμή την προαναγγελία των μέτρων κατά της ανωνυμίας των blogs (ιστολογίων) από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Μιλτιάδη Παπαιωάννου, ενδιαφέρον παρουσιάζει η «αντίδραση» του αντιπολιτευόμενου ΠΑΣΟΚ, εν έτει 2006, κατά την οποία... κατηγόρησε την κυβέρνηση Καραμανλή για την «απόλυτη λογοκρισία», εξαιτίας της σύλληψης του blogger Αντώνη Τσιπρόπουλου, διαχειριστή του ιστολογίου blogme.gr.

To ΠΑΣΟΚ, ως Αξιωματική Αντιπολίτευση τότε, υπό την ηγεσία του Γιώργου Παπανδρέου, είχε εξαπολύσει ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης κάνοντας λόγο για «ηλεκτρονική λογοκρισία» την ώρα που στην Ελλάδα λάμβανε χώρα το Παγκόσμιο Φόρουμ για την Διακυβέρνηση στο Διαδίκτυο.

Είναι χαρακτηριστική η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ που καταδικάζει τη δίωξη Τσιπρόπουλου: «Την ώρα που ο πρωθυπουργός μιλούσε στο πρώτο Παγκόσμιο Φόρουμ για την Διακυβέρνηση στο Διαδίκτυο, για την ελευθερία που (θα έπρεπε να) προάγει το Ίντερνετ, η χώρα μας ζούσε ένα ακόμη κρούσμα ηλεκτρονικής λογοκρισίας. Η ελληνική αστυνομία συνέλαβε και φυλάκισε τον κ. Αντώνη Τσιπρόπουλο, υπεύθυνο μιας ιστοσελίδας συλλογής πληροφοριών, προφανώς μη μπορώντας ή μη θέλοντας να ξεχωρίσει ανάμεσα στον υπεύθυνο ενός δημοσιεύματος και σε αυτόν που απλώς καταλογραφεί πληροφορίες. Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει την παραβίαση της ελευθερίας του λόγου στο Διαδίκτυο και επισημαίνει ότι, τελικά δεν είναι τυχαίο που η χώρα μας στο πεδίο αυτό ταξινομείται στην ίδια κατηγορία με το Ιράκ και το Ιράν».

Παράλληλα με τα δημοσιεύματα στο Διαδίκτυο, είναι ενδεικτικό άρθρο της Κάτιας Μακρή στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» που στηλίτευε την κυβέρνηση Καραμανλή τονίζοντας ότι «το γύρο του κόσμου έκανε μια πρωτοφανής υπόθεση ηλεκτρονικής λογοκρισίας στη χώρα μας» την οποία ανακάλυψε «για κακή τύχη του πρωθυπουργού, ο φανατικός του διαδικτύου Γιώργος Παπανδρέου»!

Τα χρόνια πέρασαν, το ΠΑΣΟΚ έγινε κυβέρνηση με πρωθυπουργό το Γιώργο Παπανδρέου αλλά μάλλον το ζήτημα της ελευθερίας στο Διαδίκτυο διαμορφώνεται ανάλογα με τις πολιτικές συνθήκες, αφού αυτή τη στιγμή η ανωνυμία των blog «απειλείται» από τους ανθρώπους που κατηγορούσαν τους προκατόχους τους για λογοκρισία και καταστρατήγηση της ελευθερίας στον κυβερνοχώρο!

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Παπανδρέου, Μιλτιάδης Παπαιωάννου, εξήγγειλε χθες νέα νομοθετικά μέτρα για την λειτουργία των blog προς την κατεύθυνση της ταυτοποίησης των διαχειριστών, αλλά και την άρση του απορρήτου για περισσότερα εγκλήματα απ' όσα επιτρέπει ο νόμος, κατά την εμφάνισή του στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

(Βαγγέλης Βιτζηλαίος)
http://staratalogia.blogspot.com/2011/08/to-blogs.htm

Ψηφίσθηκαν οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών του Δημοσίου

Υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που αφορά συνταξιοδοτικά θέματα, την προώθηση του τουρισμού (καταλύματα και περιοχές ολοκληρωμένης τουριστικής ανάπτυξης), φορολογικές διατάξεις, την ρύθμιση της αγοράς των παιγνίων,
καθώς και θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών (μισθώματα, ανάκτηση παρανόμων κρατικών ενισχύσεων, ελεγκτικές εταιρείες εντοπισμού περιουσιακών στοιχείων κλπ). Στο νομοσχέδιο συμπεριελήφθησαν και οι τροπολογίες, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουν η πολυσέλιδη που αφορά τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις φορέων του Δημοσίου και η τροπολογία περικοπής των επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων.
Από τις διατάξεις του νομοσχεδίου, της αποδοχής της αξιωματικής αντιπολίτευσης έτυχαν ουσιαστικά, εκείνες που αφορούν τα τουριστικά καταλύματα, (παρότι αρκετές υπήρξαν οι διαμαρτυρίες για περιορισμό των ρυθμίσεων για την τουριστική κατοικία, στα καταλύματα πέντε αστέρων), ορισμένες από τις οποίες ψήφισε και ο ΛΑΟΣ.

Η 153σέλιδη τροπολογία για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών, συνάντησε μονάχα την συμφωνία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ - πλην εκείνης του βουλευτή Ζακύνθου, Δημήτρη Βαρβαρίγου. Ο κ. Βαρβαρίγος, χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις απολύσεις του «πλεονάζοντος προσωπικού», δηλώνοντας πως «δεν πρόκειται να γίνω κανίβαλος εργαζομένων και με την ψήφο μου να οδηγήσω εργαζομένους στον καιάδα της ανεργίας, για λόγους δημοσιονομικού κόστους», καθώς μάλιστα, «λεφτά υπάρχουν, αλλά δεν τα αναζητήσαμε εκεί που υπάρχουν».

Την αντίθεσή του και σε ρύθμιση που αφορά την απελευθέρωση των υπηρεσιών υγείας, εξέφρασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης (Ηλεία), δηλώνοντας πως την καταψηφίζει. Η επίμαχη ρύθμιση, καταργεί τις προθεσμίες έκδοσης προεδρικών διαταγμάτων, με τις οποίες θα ρυθμιζόταν η αγορά ιατρικών υπηρεσιών: «Πιστεύω πως πίσω από τις δεκατρείς λέξεις της παραγράφου, καραδοκούν μεγάλα συμφέροντα στο χώρο της υγείας, τα οποία περιμένουν αυτή τη διάταξη» ανέφερε ο βουλευτής. «Ενώ ο ίδιος ο υπουργός Υγείας, είχε δεσμευθεί ότι ο νόμος 3919 για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων, δεν αφορά τα διαγνωστικά κέντρα και το 51% μετοχικής σύνθεσης στο χώρο της υγείας (σ.σ. ποσοστό που έπρεπε να κατέχεται από ιατρούς) και προέβλεψε στο δικό του νομοσχέδιο και τρίμηνη παράταση για την έκδοση προεδρικού διατάγματος που θα ρύθμιζε την αγορά υπηρεσιών υγείας, βλέπουμε εδώ, ότι αυτό αιφνιδίως αλλάζει».

Σημειώνεται πως την εναντίωση στην ίδια διάταξη, εξέφρασε και ο ανεξάρτητος βουλευτής, μέλος της «Δημοκρατικής Αριστεράς», Αθ. Λεβέντης.

Κατά τα άλλα, η Νέα Δημοκρατία, παρότι δήλωσε πως συμφωνεί από θέση αρχής στην συρρίκνωση του δημοσίου τομέα, δεν υπερψήφισε την τροπολογία για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημοσίων οργανισμών και φορέων. «Είμαστε υπέρ του μικρότερου κράτους» δήλωσε ο εισηγητής του κόμματος, Θ. Καράογλου. «Τον Μάιο του 2009, είχαμε καταθέσει σχέδιο για κατάργηση 250 οργανισμών. Καταψηφίζουμε γιατί δεν ακολουθήθηκε η σωστή διαδικασία, γιατί όλα έγιναν χωρίς διάλογο, πρόχειρα, ισοπεδωτικά - και γιατί παραχωρείται υπερεξουσία, ενδεχομένως αντισυνταγματική, στον υπουργό Οικονομικών να αποφασίζει για τις συγχωνεύσεις και για την τύχη των περιουσιακών στοιχείων των καταργούμενων οργανισμών. Υπενθυμίζουμε πως η κυβέρνηση, ενώ δήλωσε πως σε 20 μήνες κατήργησε 27 οργανισμούς, την ίδια περίοδο ίδρυσε 41 γενικές και ειδικές γραμματείες για να βολέψει ημετέρους» ανέφερε ο εισηγητής της ΝΔ.

Ο κ. Καράογλου, αναρωτήθηκε εξάλλου, για ποιον λόγο επέλεξε η κυβέρνηση να μειώσει περαιτέρω τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων μέσα απ' αυτό το νομοσχέδιο, λίγο πριν την έναρξη του διαλόγου για το ενιαίο μισθολόγιό τους. «Γιατί δεν περιμένατε ένα μήνα ακόμη, να αντιμετωπιστεί συνολικά το θέμα; Μήπως βάζετε πολύ χαμηλά τον πήχη, για να ξεκινήσετε από τόσο χαμηλά τις διαπραγματεύσεις;»

«Έχουμε απόλυτη συνείδηση, ότι είναι σκληρό να ανατρέπεις προγραμματισμό ζωής. Με δεδομένο όμως, ότι το επιβάλλει η ανάγκη, είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να συνεισφέρουμε στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση» απάντησε στις επικρίσεις ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Δ. Λιντζέρης. «Ομολογουμένως έχει γίνει προσπάθεια για όσο το δυνατόν δίκαιη κατανομή των βαρών, αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει άνθρωπος μέσα σ' αυτή την αίθουσα, που να μπορεί να υπερασπιστεί τις περικοπές των κοινών επιδομάτων» παραδέχθηκε ο βουλευτής. «Θέλω να πιστεύω ότι η συζήτηση που ξεκινά για το ενιαίο μισθολόγιο, θα άρει πολλές από τις αδικίες που ήδη υφίστανται, θα εξορθολογίσει μισθούς και δεν θα χρησιμοποιηθεί αυτό ως διαδικασία για περαιτέρω μείωση».

Επίσης, σε ό,τι αφορά την ρύθμιση που απασχολεί τον υγειονομικό κόσμο, ο κ. Λιντζέρης παρατήρησε πως «απελευθέρωση δεν σημαίνει να κάνει ο καθένας ό,τι θέλει και όπως το θέλει» και υποστήριξε πως «το θέμα είναι ανοικτό: Δεχόμαστε την δέσμευση του υπουργού Υγείας ότι οσονούπω θα καταθέσει συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση και σας λέω ότι καμία απόφαση δεν μπορεί να είναι κόντρα στο δημόσιο συμφέρον, χωρίς να λαμβάνει υπόψη της, αρχές ιατρικής δεοντολογίας».

Για λογαριασμό του ΚΚΕ, ο Νίκος Καραθανασόπουλος παρατήρησε μεταξύ άλλων, πως «η τροπολογία για τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις οργανισμών, δεν είναι αποσπασματική ενέργεια. Είναι προσπάθεια ανασυγκρότησης και ανασύνταξης του αστικού κράτους, με βάση τις ανάγκες του κεφαλαίου. Σ' αυτήν την κατεύθυνση, παραδίδετε συγκεκριμένους τομείς του δημοσίου τομέα στη δράση των επιχειρηματικών ομίλων, διευκολύνετε με αυτόν τον τρόπο την παράδοση του ορυκτού πλούτου στις πολυεθνικές επιχειρήσεις (σ.σ. αναφορά στην κατάργηση του ΙΓΜΕ) και ταυτόχρονα στην ιδιωτικοποίηση μιας σειράς τομέων, που ικανοποιούν κοινωνικές ανάγκες, όπως η σίτιση και η στέγαση φοιτητών και σπουδαστών» ανέφερε ο κ. Καραθανασόπουλος, αναφερόμενος ενδεικτικά στην κατάργηση του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας.

Ο Παύλος Μαρκάκης (ΛΑΟΣ), εξέφρασε μεταξύ άλλων τη δυσφορία του για τον τρόπο μείωσης των επιδομάτων του Δημοσίου: «Σ' αυτή τη ρύθμιση, υπάρχει και μια ρουσφετολογική διαδικασία, όπου δεν έγινε και κανένας υπολογισμός».

«Ένας που παίρνει επίδομα 600 ευρώ του κόβουν το 10% και ένας που παίρνει 150 του κόβoυν το 50%. Άμα, μπορείτε εσείς να βρείτε λογική σε αυτήν την ιστορία, πείτε μας και εμάς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκάκης. Καταγγέλλοντας δε, τις αυξημένες αρμοδιότητες που χορηγεί το νομοσχέδιο στον υπουργό Οικονομικών, ο εισηγητής του ΛΑΟΣ προέβλεψε πως «θα έρχεται ο υπουργός των Οικονομικών, θα βάζει όποιον θέλει στον ΣΔΟΕ. Δεν ξέρω αν θα κρατήσει τον κ. Καπελέρη και θα τον αφήσει στα τηλεοπτικά κανάλια το πρωί. Μπορεί να βάλει κάποιον άλλον. Αλλά επειδή και η απελευθέρωση των επαγγελμάτων έχει κανόνες, ας μας πουν ποια κριτήρια πρέπει να έχουν αυτοί οι άνθρωποι...».

Σκληρή κριτική επεφύλαξε στο νομοσχέδιο και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο εισηγητής του Δ. Παπαδημούλης, έκανε λόγο για «καταργήσεις οργανισμών, χωρίς κανέναν έλεγχο, χωρίς καμία διαδικασία, χωρίς να δίνεται καμία απάντηση για το τι θα γίνει αυτός ο κόσμος ο οποίος μπαίνει στην πρέσα αυτών των ανακατατάξεων»:

«Η κυβέρνηση δεν δίνει καμία απάντηση. Εν λευκώ εξουσιοδότηση. Και μάλιστα, μία τόσο γενική εξουσιοδότηση που δίνει τη δυνατότητα, πέρα από τους καταργούμενους και συγχωνευόμενους οργανισμούς, οι επόμενες καταργήσεις και συγχωνεύσεις να μην περάσουν καν από τη Βουλή με αυτήν την άθλια διαδικασία μέσα στο κατακαλόκαιρο, αλλά με μια απλή υπουργική απόφαση. Είναι πρόκληση αυτό το πράγμα και θα το βρείτε μπροστά σας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδημούλης.

Σφαγή σε όλα τα χρηματιστήρια

Έντονη πτώση παρατηρείται με το άνοιγμα σε όλα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ακολουθώντας τη χθεσινή μεγάλη πτώση του Dow Jones που ήταν η μεγαλύτερη τα τελευταία 3 χρόνια φέρνοντάς τον στα επίπεδα του 2009. Το ΧΑΑ έχει πέσει στο 1.049,13 με πτώση -3,43% και τα υπόλοιπα:
Dow Jones 11383,68 -4,31% -512,76
Nasdaq 2556,39 -5,08% -136,68
DAX 6193,25 -3,45% -221,51
CAC 3238,47 -6,27% -216,47
SMI 5137,33 -2,80% -147,92
Nikkei 9299,88 -3,72% -359,30
Χρυσός 1658,90 0,16% 2,70
Άργυρος 39,27 -0,36% -0,14
Πετρέλαιο 83,94 -3,11% -2,69
Πλατίνα 1694,00 -1,73% -29,75
Χρυσή Λίρα (Π) 302,57 -1,91% -5,88

Ο δυσκολότερος γρίφος του κόσμου !



Δυο μαθηματικοί – ο Γ. και ο Α. – ταξίδευαν με εκπαιδευτικό αεροπλάνο πάνω από τη ζούγκλα και μετά από μια αναπάντεχη βλάβη του κινητήρα πραγματοποίησαν αναγκαστική προσγείωση. Ενώ γλίτωσαν από θαύμα την συντριβή για κακή τους τύχη συνελήφθησαν από μια φυλή ανθρωποφάγων.
Όταν τους παρουσίασαν στον αρχηγό της φυλής με έκπληξη διαπίστωσαν ότι αυτός ήταν απόφοιτος της φυσικομαθηματικής σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών. Θα τους έδινε μια ευκαιρία ώστε να μην γίνουν ψητοί με πατάτες στο φούρνο, αρκεί να έλυναν τον γρίφο που θα τους έθετε:
“Έχω σκεφτεί δυο ακέραιους και θετικούς αριθμούς χ και ψ. Θα αποκαλύψω τώρα στον Γ, κρυφά από τον Α, το γινόμενο (χ.ψ) αυτών των αριθμών.
Και μετά θα πω στον Α, κρυφά από τον Γ, το άθροισμά τους (χ+ψ).”
Έτσι κι έγινε, και στη συνέχεια ζήτησε από τους δυο μαθηματικούς να βρουν τους αριθμούς.
Πρώτος μίλησε ο μαθηματικός Γ:
Γ: “Απ’ ότι φαίνεται δεν μπορώ να βρω τους αριθμούς”
Για να απαντήσει ο μαθηματικός Α:
Α: “Το ήξερα ότι δεν θα τους βρεις!”
Και ξαφνικά λάμπουν τα μάτια του Γ λέγοντας:
Γ: “Αφού είναι έτσι τώρα τους βρήκα!”
Πετάγεται αμέσως και ο μαθηματικός Α, φωνάζοντας:
Α: “Τώρα τους βρήκα και εγώ!”
Έτσι ο καθένας ανακοίνωσε κρυφά από τον άλλον τους αριθμούς χ και ψ στον φύλαρχο και γλύτωσαν την ζωή τους!
Μπορείτε να βρείτε από τα παραπάνω δεδομένα ποιοι είναι οι αριθμοί χ και ψ;
(Για ευκολία θεωρήστε ότι οι αριθμοί χ και ψ είναι μεγαλύτεροι από τη μονάδα και το άθροισμά τους είναι μικρότερο του 100)………………………………………………………………….
απάντηση:
Οι αριθμοί είναι οι χ=4 και ψ=13.
Ο μαθηματικός Γ(ινόμενο) γνώριζε το γινόμενό τους χ.ψ=52,
ενώ ο μαθηματικός Α(θροισμα) γνώριζε το άθροισμά τους χ+ψ=17.
Ο μαθηματικός Γ θα έβρισκε αμέσως τους δυο αριθμούς αν αυτοί ήταν πρώτοι, γεγονός που δεν ισχύει. Το 52 γράφεται ως γινόμενο δυο αριθμών με δυο τρόπους:
52 = 4 . 13 = 2 . 26
Γιαυτό δήλωσε:
“Απ’ ότι φαίνεται δεν μπορώ να βρω τους αριθμούς”
Ο Α διέκρινε τις παρακάτω περιπτώσεις:
2+15 με γινόμενο 30
3+14 >> 42
4+13 >> 52
5+12 >> 60
6+11 >> 66
7+10 >> 70
8+9 >> 72
Στις παραπάνω πιθανές περιπτώσεις δεν περιέχεται κανένα ζευγάρι πρώτων αριθμών.
Για τον λόγο αυτό ο μαθηματικός Α δήλωσε:
“Το ήξερα ότι δεν θα τους βρεις!”
Ο μαθηματικός Γ ήθελε κάποιο επιπλέον στοιχείο για να επιλέξει ένα από τα δυο πιθανά ζεύγη των αριθμών, (4,13) και (2,26), που έδιναν γινόμενο 52. Όταν όμως άκουσε την παραπάνω δήλωση, απέρριψε μετά από λίγη(;) σκέψη το ζεύγος 2 και 26. Διότι το άθροισμά τους (2+26=28) μπορεί να γραφεί ως άθροισμα δυο πρώτων (και σύμφωνα με την εικασία του Γκόλντμπαχ)
28 = 5+23 = 11 + 27
Γιαυτό απάντησε:
“Αφού είναι έτσι τώρα τους βρήκα!”
Ο μαθηματικός Α χρειάστηκε να σκεφτεί λίγο (;) περισσότερο για να επιλέξει την μια από τις επτά δικές του περιπτώσεις. Η μόνη περίπτωση στην ο οποία ο Γ θα μπορούσε να βρει τους αριθμούς είναι το γινόμενό τους να είναι 52, διότι μόνο αυτό αναλύεται μόνο με δυο τρόπους, ενώ οι άλλες περιπτώσεις αναλύονται με περισσότερους από δυο τρόπους:

2+15 με γινόμενο 30 = 2 x 15 = 3 x 10 = 5 x 6
3+14 >> 42 = 6 x 7 = 3 x 14 = 2 x 21
4+13 >> 52 = 4 x 13 = 2 x 26
5+12 >> 60 = 6 x 10 = 3 x 20 = 2 x 30
6+11 >> 66 = 2 x 33 = 6 x 11 = 3 x 22
7+10 >> 70 = 7 x 10 = 2 x 45 = 5 x 14
8+9 >> 72 = 2 x 46 = 6 x 12 = 3 x 24
Τα παραπάνω αποτελούν απλώς μια επαλήθευση της σωστής λύσης και όχι η πλήρης και αναλυτική απάντηση…
… συνεχίζεται…ΕΔΩ

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)