Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Υπάλληλος Βουλής ετών... 87

Με δικαιώματα ίδια με αυτά των μελών της Ιεράς Συνόδου και υποχρέωση την παρουσία μια φορά τον μήνα υπάρχει στο Κοινοβούλιο εννιαμελές συμβούλιο υπαλλήλων με ισόβια θητεία!

Υπάλληλος Βουλής ετών... 87
Υπάλληλος της Βουλής ...ετών 87. Δεν πρόκειται για φάρσα, αλλά για πραγματικότητα που αφορά μέλος του 9μελούς Επιστημονικού Συμβουλίου του Κοινοβουλίου, του οποίου τα στελέχη, ελέω πολιτικής βούλησης, κατέχουν τα «ιερατικά» δικαιώματα ισοβιότητας των μελών της «Ιεράς Συνόδου», αφού η θητεία τους λήγει μόνο σε περίπτωση που αποβιώσουν.
Τα μέλη του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, όλοι τους εγνωσμένης αξίας καθηγητές σε ανώτατα πανεπιστημιακά ιδρύματα, εκτός από τις θέσεις τους σε αυτά ή τη σύνταξή τους από την ακαδημαϊκή τους θητεία, διατηρούν ισοβίως και τη θέση τους στο Κοινοβούλιο, με σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου μερικής απασχόλησης (δεν υποχρεούνται να έχουν συγκεκριμένο ωράριο) -εκτός από τον πρόεδρο του οργάνου, που είναι πλήρους απασχόλησης- δίνοντας τα?φώτα τους όποτε και αν αυτό χρειαστεί. Και το «αν χρειαστεί» είναι απολύτως ρεαλιστικό, αφού, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, το 9μελές συμβούλιο συνεδριάζει μία φορά κάθε μήνα.
Τα «πιτσιρίκια»
Ο μικρότερος εξ αυτών είναι περίπου 60 ετών, τρεις είναι 63 ετών, γεννηθέντες το 1949, ο επόμενος είναι 64 ετών (1948), άλλοι δύο είναι 67 ετών (1945), ένας είναι 69 ετών (1943), ενώ ο μεγαλύτερος είναι γεννημένος το 1925, δηλαδή σήμερα είναι 87 ετών.
Υπάλληλος Βουλής ετών... 87
Ενας δε εξ αυτών, είναι και ο γνωστός πολιτικός Γιάννης Πανάρετος που είχε διατελέσει και πρόσφατα εξωκοινοβουλευτικός υπουργός Παιδείας. Η πρόσληψή του στο Συμβούλιο έγινε το 1987.
Η... αρχαιότερη πρόσληψη που έγινε είναι, όπως είναι φυσικό, του 87χρονου καθηγητή, αλλά και άλλων δύο μελών του Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκαν το 1987, άλλοι τρεις καθηγητές προσλήφθηκαν το 2004, ένας το 2000 και ένας το 2008. Στο Συμβούλιο περιλαμβάνονται καθηγητές συνταγματολόγοι, καθηγητές της Νομικής, αλλά και των Πολιτικών Επιστημών, ενώ αίσθηση προκαλεί η συμμετοχή στο συμβούλιο καθηγητή Πληροφορικής ή συνταξιούχου διπλωμάτη.
Πάντως, η μηνιαία αμοιβή τους φτάνει περίπου τα 2.500 ευρώ μηνιαίως, αφού λόγω της μερικής απασχόλησής τους δεν λαμβάνουν επίδομα θέσης, υπερωρίες ή έξοδα κίνησης, όπως άλλοι συνάδελφοί τους που εργάζονται σε άλλες θέσεις της Βουλής.
Εξαίρεση αποτελεί ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου, ο οποίος είναι πλήρους απασχόλησης και λαμβάνει μισθό μαζί με κάποιες υπερωρίες και έξοδα κίνησης περίπου 7.200 ευρώ.
Και μπορεί τα χρήματα αυτά να μη θεωρούνται υπέρογκα για την επιστημονική κατάρτιση και την εμπειρία των μελών του Συμβουλίου, ωστόσο οι όροι της πρόσληψής τους και κυρίως η ισοβιότητα της θέσης τους, αλλά και το γεγονός ότι η?κοινοβουλευτική ενασχόλησή τους αποτελεί ουσιαστικά δεύτερη εργασία τους (είτε είναι εν ενεργεία καθηγητές, είτε λαμβάνουν σύνταξη) την εποχή που διανύουμε, αποτελούν πρόκληση.
Σύμφωνα δε με κοινοβουλευτικές πηγές, την τελευταία διετία, το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής κλήθηκε να γνωματεύσει επί τεσσάρων υποθέσεων και τα μέλη του συμβουλίου απάντησαν σε δύο από τις συγκεκριμένες υποθέσεις, οπότε συνάγεται το συμπέρασμα ότι το εν λόγω όργανο δεν έχει και ιδιαίτερο φόρτο εργασίας.
Πρόκειται σαφώς για άλλη μια περίπτωση εντός του κοινοβουλευτικού πεδίου που εξέθρεψε με στρεβλό τρόπο και δεδομένα το πολιτικό σύστημα, προκειμένου, πέραν του κομματικού χρωματισμού, οι κατά καιρούς κυβερνώντες να τοποθετήσουν στο Δημόσιο κάποιους ανθρώπους και μάλιστα ισοβίως, χωρίς να προβλέπονται για εκείνους κάποιοι στοιχειώδεις όροι αποχώρησης από την υπηρεσία και συνταξιοδότησής τους.
Aβατο
Αναμφίβολα, το μεγάλο... μπόνους των συγκεκριμένων θέσεων του Συμβουλίου είναι η θητεία τους, κάτι το οποίο δεν υπάρχει σε καμία άλλη θέση του δημόσιου τομέα, παρά μόνο στα υψηλά κλιμάκια της ιεραρχίας των κληρικών, δηλαδή στην Ιερά Σύνοδο.
Οι όροι τοποθέτησης των μελών του Επιστημονικού Συμβουλίου προβλέπονται στο άρθρο 161 παράγραφος 2 του Κανονισμού της Βουλής όπου αναφέρεται πως «ο πρόεδρος και τα μέλη του επιστημονικού συμβουλίου διορίζονται από τον πρόεδρο της Βουλής με σχέση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου για πλήρη ή μερική απασχόληση, χωρίς δέσμευση από γενικές ή ειδικές διατάξεις της εργατικής ή της άλλης νομοθεσίας».
Τις ιδιαίτερα ευνοϊκές αυτές συνθήκες επιχείρησε να?διαταράξει ο προ τριετίας πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας, λίγες μέρες πριν τη διάλυση της Βουλής (7 Σεπτεμβρίου 2009) και τη διεξαγωγή των εκλογών του Οκτωβρίου, από τις οποίες ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας το ΠΑΣΟΚ.
Με απόφασή του, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (αρ. φύλλου 1745) της 21ης Αυγούστου 2009, προβλέπεται πως μεταξύ άλλων «τα μέλη του επιστημονικού συμβουλίου τοποθετούνται με απόφαση του προέδρου της Βουλής για πενταετή θητεία, που μπορεί να ανανεώνεται με την ίδια διαδικασία».
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη του επιστημονικού συμβουλίου προσέφυγαν στη δικαιοσύνη και κερδίζοντας την προσφυγή τους, διασφάλισαν την ισοβιότητά τους στο Κοινοβούλιο.
ΣΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΑΡΕΤΟΣ
Από τους... νεαρούς του συμβουλίου είναι και ο πρώην υφυπουργός Παιδείας και γνωστός blogger Γιάννης Πανάρετος. Μετά τη θητεία του στο υπουργείο αφιερώθηκε στο έργο του συμβουλίου που απαιτεί μία παρουσία τον μήνα
Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ
«ΕΠΟΠΤΕΥΟΥΝ» 30 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΟΥ... ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ
Το 9μελές Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής έχει ουσιαστικά εποπτικό ρόλο, αφού για τον όποιο όγκο της δουλειάς, υπάρχει ένα άλλο όργανο, αυτό των «Επιστημονικών Συνεργατών και Ειδικών Επιστημονικών Συνεργατών του Επιστημονικού Συμβουλίου» που το στελεχώνουν περίπου 30 άνθρωποι, οι οποίοι είναι επίσης υπάλληλοι της Βουλής με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, ενώ στην πλειονότητά τους είναι πτυχιούχοι νομικών σχολών.
Κάποιοι δε από τους ειδικούς συνεργάτες του επιστημονικού συμβουλίου είναι εν ενεργεία καθηγητές πανεπιστημίων, οπότε και λαμβάνουν δύο μισθούς του Δημοσίου, έναν από την ακαδημαϊκή τους καριέρα και έναν από τη Βουλή.
Οι μισθοί που παίρνουν τα μέλη του συγκεκριμένου οργάνου είναι υψηλότεροι από αυτούς των μελών του επιστημονικού συμβουλίου, με δεδομένο ότι οι περισσότεροι, εκτός από τον βασικό τους μισθό, λαμβάνουν επίδομα θέσης αφού είναι προϊστάμενοι τμημάτων, υπερωρίες, έξοδα κίνησης, αλλά και επίδομα επιστημονικής στήριξης. Ετσι οι μηνιαίες αποδοχές τους ξεκινούν από τις 3.000 ευρώ και φτάνουν μέχρι και τις 4.100 ευρώ.
ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ
Σύμφωνα με τη σχετική διάταξη, τα μέλη του συμβουλίου προσλαμβάνονται χωρίς «δέσμευση από γενικές ή ειδικές διατάξεις της εργατικής ή της άλλης νομοθεσίας»

ΕΦΟΡΙΑ: Πληρωμές από το σπίτι

Οι φορολογούμενοι μπορούν με ένα κλικ να πληρώσουν τους φόρους, να υποβάλουν δηλώσεις, να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, να λάβουν φορολογική ενημερότητα, να καταθέσουν μισθωτήρια συμβόλαια και να αγοράσουν παράβολα

Τέλος εποχής για τις ουρές και την ταλαιπωρία στην Εφορία. Τα ταμεία στις ΔΟΥ «κατέβασαν» ρολά και οι συναλλαγές γίνονται πλέον... ηλεκτρονικά, ενώ όλοι οι φόροι εξοφλούνται στις τράπεζες ή στα ΕΛΤΑ. Οι φορολογούμενοι δεν χρειάζεται να επισκεφθούν την εφορία τους για να πληρώσουν τους φόρους, να υποβάλουν δηλώσεις, να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, να λάβουν φορολογική ενημερότητα, να καταθέσουν μισθωτήρια συμβόλαια, να αγοράσουν παράβολα.

Όλα αυτά γίνονται μέσα σε ελάχιστα λεπτά με λίγα μόνο κλικ από τον υπολογιστή τους, χωρίς χάσιμο χρόνου και εκνευρισμό. Οι νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που ενεργοποίησε η Γενική Γραμματεία Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών κάνουν ευκολότερη τη ζωή των φορολογουμένων, αλλά και των εφοριακών οι οποίοι θα μπορέσουν να ενισχύσουν τον φορο-ελεγκτικό μηχανισμό.

Το επόμενο στοίχημα της ΓΓΠΣ είναι η ηλεκτρονική πληρωμή των φόρων μέσω μιας νέας υπηρεσίας που θα ενεργοποιηθεί μέχρι το τέλος Φεβρουάριου. Πρόκειται για το ενιαίο ηλεκτρονικό σύστημα πληρωμών (e-POS), το οποίο παρέχεται μέσω του συστήματος «ΔΙΑΣ» και θα υποστηρίζει όλες τις πληρωμές φόρων.

Ουσιαστικά οι φορολογούμενοι, με τρόπο αντίστοιχο που προσφέρουν οι τράπεζες για πληρωμές μέσω Internet (EasyPay, LivePay, SimplePay), θα μπορούν να πληρώνουν από το σπίτι ή το γραφείο τους τις οφειλές τους προς την Εφορία. Θα εισέρχονται στον λογαριασμό τους στο Taxisnet, θα βλέπουν την οφειλή τους και θα μπορούν να πληρώνουν απευθείας την οφειλή τους με χρεωστική, πιστωτική ή προπληρωμένη κάρτα.

Το «Εθνος» παρουσιάζει έναν χρηστικό οδηγό για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχονται στους φορολογουμένους μέσω του Taxisnet.

Πώς βλέπω τον «λογαριασμό μου» στο Taxisnet: Το πρώτο βήμα που θα πρέπει να κάνετε είναι να ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας στο Taxisnet. Πρέπει να καταχωρίσετε τους κωδικούς πρόσβασης, τον κλειδάριθμο και τα στοιχεία της εικόνας.

Αν ο λογαριασμός είναι ενεργοποιημένος, επάνω δεξιά, στην αρχική σελίδα της ΓΓΠΣ www.gsis.gr, επιλέξτε Mytaxisnet και πληκτρολογήστε τους προσωπικούς κωδικούς εισόδου. Εμφανίζεται η κεντρική σελίδα μέσω της οποίας μπορείτε να δείτε όλες τις διαθέσιμες εφαρμογές του taxisnet (επιλογή Εφαρμογές), να διαχειριστείτε τον λογαριασμό σας για αλλαγή στοιχείων επικοινωνίας ή αλλαγή του κωδικού πρόσβασης (επιλογή Διαχείριση Λογαριασμού), να εξουσιοδοτήσετε άλλους χρήστες του taxisnet (επιλογή Εξουσιοδοτήσεις) ή να υποβάλετε δήλωση ΦΠΑ.

Πώς βλέπω τις οφειλές μου: Όλες οι βεβαιωμένες οφειλές εμφανίζονται στον λογαριασμό σας. Επιλέγοντας «Εφαρμογές» και στη συνέχεια στο πρώτο πεδίο «Προσωποποιημένη Πληροφόρηση», την εφαρμογή «Στοιχεία Οφειλών». Στη σελίδα αυτή εμφανίζονται στοιχεία ανοιχτών ατομικών οφειλών εκτός ρύθμισης, όπως είναι καταχωρισμένα στο TAXIS. Δεν συμπεριλαμβάνονται ανοιχτές οφειλές οι οποίες:

Έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή διευκόλυνση-τμηματικής καταβολής στο σύνολό τους.
Προέρχονται από εταιρείες στις οποίες συμμετέχετε με οποιονδήποτε τρόπο (π.χ. Ομόρρυθμο μέλος, Διαχειριστής, Διευθύνων Σύμβουλος κ.λπ.).
Έχουν βεβαιωθεί σε άλλο πρόσωπο, αλλά ευθύνεστε λόγω σχέσης (π.χ. κληρονόμος, εγγυητής κ.λπ.).

Πληρωμή φόρων

Για πληροφορίες σχετικά με οφειλές συνυποχρέωσης ή και συνυπευθυνότητας, ο φορολογούμενος πρέπει να απευθυνθεί στη ΔΟΥ. Ειδικά για τις μερικώς ρυθμισμένες οφειλές εμφανίζεται μόνο το ποσό που δεν έχει ρυθμιστεί.

Πώς πληρώνω τους φόρους: Όλοι οι φόροι εξοφλούνται αποκλειστικά στις τράπεζες και στα ΕΛΤΑ με την «Ταυτότητα Οφειλής». Για να εκτυπώσετε την «Ταυτότητα Οφειλής» ακολουθήστε τα εξής βήματα:

Στην επιλογή «Στοιχεία Οφειλών», για κάθε γραμμή Ανοιχτής Οφειλής όπως εμφανίζεται στον πίνακα μπορείτε να δείτε τα στοιχεία δόσεων πατώντας στο πλήκτρο επιλογής στη στήλη «Εμφάνιση στοιχείων δόσεων - εκπτώσεων». Σε περίπτωση πληρωμής με έκπτωση απαιτείται η εξόφληση του συνολικού ποσού της οφειλής μέχρι την ημερομηνία ισχύος της έκπτωσης (τα ποσά εμφανίζονται χωρίς τη μείωση λόγω έκπτωσης).

Πατώντας στην επιλογή «Ταυτότητα Οφειλής» εμφανίζεται ένας ειδικός κωδικός τον οποίο θα πρέπει να εκτυπώσετε. Αντί για εκτύπωση μπορείτε να σημειώσετε τον κωδικό αυτό σε ένα χαρτί. Με τον κωδικό αυτόν πληρώνετε την οφειλή είτε στις τράπεζες και στα ΕΛΤΑ είτε μέσω web banking, μέσω της επιλογής «Βεβαιωμένες Οφειλές».

Κατά την εκτύπωση της Ταυτότητας Οφειλής (Τ.Ο.) έχετε δύο επιλογές. Είτε να εκτυπώσετε την Τ.Ο. με αναγραφή ποσού είτε χωρίς να αναγράφεται το οφειλόμενο ποσό. Στη δεύτερη περίπτωση μπορείτε να καταβάλετε στην τράπεζα ή στα ΕΛΤΑ το ποσό που έχετε τη δυνατότητα να πληρώσετε.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων X. Θεοχάρη, ατύπως η Εφορία δέχεται πληρωμές έναντι, σε περίπτωση οικονομικής αδυναμίας του οφειλέτη. Σημειώνεται ότι έναντι πληρωμές δέχονται τράπεζες και ΕΛΤΑ ακόμα και αν έχει εκτυπωθεί Τ.Ο. με αναγραφή ποσού οφειλής, στο πλαίσιο σχετικής άτυπης οδηγίας.

Φορολογική ενημερότητα με ηλεκτρονική αίτηση

ΧΩΡΙΣ ΟΥΡΕΣ και ταλαιπωρία, με μόνο λίγα κλικ στον υπολογιστή σας μπορείτε να πάρετε φορολογική ενημερότητα. Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά. Στην κεντρική σελίδα Mytaxisnet, επιλέξτε «Εφαρμογές» και στη συνέχεια «Εφαρμογή Πιστοποιητικών» και «Έντυπο Βεβαίωσης Φορολογικής Ενημερότητας».

Εναλλακτικά, από την πρώτη σελίδα της ΓΓΠΣ (www.gsis.gr) επιλέγετε «Υπηρεσίες προς τους Πολίτες» και στη συνέχεια «Έκδοση Φορολογικής Ενημερότητας». Η εφαρμογή σας καθοδηγεί να επιλέξετε «Κάντε αίτηση για την απόκτηση έγκυρης Φορολογικής Ενημερότητας».

Πατώντας σε αυτή την επιλογή, θα πρέπει να πληκτρολογήσετε τους κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet και γίνεται απευθείας είσοδος στην εφαρμογή έκδοσης πιστοποιητικών.

Πατώντας στο κουμπί «Συνέχεια», στην οθόνη εμφανίζεται προσυμπληρωμένη, με τα στοιχεία του φορολογούμενου, η αίτηση βεβαίωσης φορολογικής ενημερότητας. Μετά την επιλογή «Υποβολή», αν ο φορολογούμενος είναι φορολογικά ενήμερος, το αποδεικτικό εμφανίζεται αυτόματα στην οθόνη και μπορεί να εκτυπωθεί.

Έχει ισχύ δύο μηνών αν δεν υφίστανται βεβαιωμένες οφειλές. Ο χρόνος ισχύος του αποδεικτικού ορίζεται σε έναν μήνα, σε περίπτωση ύπαρξης μη ληξιπρόθεσμων οφειλών, οφειλών που τελούν σε αναστολή ή έχουν υπαχθεί σε πρόγραμμα ρύθμισης τμηματικής καταβολής.

Αλλαγές στα στοιχεία Μητρώου

ΑΛΛΑΞΑΤΕ διεύθυνση κατοικίας; Δεν χρειάζεται να επισκεφτείτε την εφορία σας για να το δηλώσετε.

Το έντυπο Μ1 για μεταβολές στα στοιχεία Μητρώου, υποβάλλεται πλέον ηλεκτρονικά για τα φυσικά πρόσωπα. Αριστερά, στην κεντρική σελίδα Mytaxisnet -η πρώτη που εμφανίζεται μετά την είσοδο με τους προσωπικούς κωδικούς- ο φορολογούμενος επιλέγει «Αλλαγή στοιχείων Μητρώου». Στη σελίδα που εμφανίζεται πατώντας στην επιλογή «Νέα Αίτηση», εμφανίζεται ηλεκτρονικά το έντυπο Ε9 στο οποίο για παράδειγμα μπορεί ο φορολογούμενος να αλλάξει τη διεύθυνση κατοικίας του. Στη συνέχεια γίνεται «Υποβολή».

Σε περίπτωση που η αλλαγή διεύθυνσης επιφέρει και αλλαγή ΔΟΥ, δεν χρειάζεται να επιλέξετε εσείς τη νέα ΔΟΥ.

Αυτό θα γίνει από τη ΔΟΥ στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκετε κατά τη χρονική στιγμή υποβολής της αίτησής σας. Για μεταβολές διεύθυνσης έδρας άσκησης δραστηριότητας το Μ1 υποβάλλεται μόνο στις ΔΟΥ.

Ηλεκτρονικά παράβολα

ΑΠΟ ΤΟ Διαδίκτυο μπορείτε να αποκτήσετε παράβολα. Μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής «e-παράβολο» παρέχονται με ηλεκτρονική μορφή παράβολα των υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Τουρισμού, Εξωτερικών, Εργασίας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων αλλά και φορέων όπως ο ΕΟΤ, το ΑΣΕΠ, το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Σωμάτων Ασφαλείας και της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης - Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης. Ανεξάρτητα αν είστε ή όχι πιστοποιημένος χρήστης του taxisnet μπορείτε να μπείτε στην εφαρμογή «e-παράβολο».

Ηλεκτρονικά μισθωτήρια

ΑΝ ΕΚΜΙΣΘΩΝΕΤΕ ακίνητα, δεν χρειάζεται να επισκεφθείτε την εφορία για την κατάθεση και θεώρηση των μισθωτήριων συμβολαίων. Στην ηλεκτρονική πύλη της ΓΓΠΣ ενεργοποιήθηκε η εφαρμογή μέσω της οποίας μπορείτε να υποβάλετε/να δείτε/να αποδεχτείτε δηλώσεις πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης για την ακίνητη περιουσία.

Τα ηλεκτρονικά βήματα για τη ρύθμιση οφειλών

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ γίνεται πλέον η ρύθμιση βεβαιωμένων οφειλών. Στις «Εφαρμογές Taxisnet» η τελευταία επιλογή είναι η «Ρύθμιση Οφειλών», στην οποία υπάρχουν δύο διαφορετικές φόρμες αίτησης: η Ρ1 και η Ρ2 που αφορά τις τρέχουσες ληξιπρόθεσμες οφειλές. Ενεργή είναι η Ρ2, μέσω της οποίας δίνεται η δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών σε 12 δόσεις. Στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν και οφειλές οι οποίες είναι απλώς βεβαιωμένες και όχι ληξιπρόθεσμες.

Τα στοιχεία των οφειλών και τα στοιχεία του οφειλέτη εμφανίζονται αυτόματα, ζητείται όμως από τον φορολογούμενο να συμπληρώσει στοιχεία σχετικά με τα μηνιαία έσοδα και τα έξοδά του. Για να γίνει αποδεκτή η αίτηση ρύθμισης, το ποσό της μηνιαίας δόσης δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 30% του μηνιαίου εισοδήματος. Οι δόσεις βγαίνουν αυτόματα, αλλά για να έχει ισχύ η ρύθμιση, μέσα σε τρεις μέρες από την υποβολή της αίτησης πρέπει να πληρωθεί η πρώτη δόση στις τράπεζες με τη χρήση της «Ταυτότητας Ρυθμισμένης Οφειλής (Τ.Ρ.Ο.)».

Προσοχή: Η καταβολή των δόσεων διενεργείται στους φορείς είσπραξης (τράπεζες, ΕΛΤΑ), με πάγια εντολή πληρωμής των επόμενων δόσεων, χωρίς να επιβάλλεται στον οφειλέτη οικονομική επιβάρυνση για την εντολή αυτή. Εντός ρύθμισης δεν υπάρχει η δυνατότητα καταβολής «έναντι». Σε αυτή την περίπτωση επέρχεται απώλεια της ρύθμισης.

Για να παρακολουθήσετε τη ρύθμιση θα πρέπει στην εφαρμογή «Ρύθμιση Οφειλών» να επιλέξετε τη στήλη «Κατάσταση Ρύθμισης». Η κατάσταση παραμένει «Ανεπικύρωτη» μέχρι να ενημερωθεί το taxisnet για την πληρωμή της πρώτης δόσης.

«Επικυρωμένη»

Οπότε και αλλάζει σε «Επικυρωμένη». Η κατάσταση φαίνεται «Απορριφθείσα» όταν κατά την επεξεργασία της αίτησης ρύθμισης από το taxisnet διαπιστωθεί μεταβολή στις δόσεις των οφειλών σας και μπορείτε να υποβάλετε νέα αίτηση ρύθμισης.

Η κατάσταση φαίνεται «Άκυρη» όταν γίνει απώλεια της ρύθμισης και «Τέλος Ρύθμισης» όταν εξοφληθεί. Για να παρακολουθήσετε το ιστορικό των μεταβολών της αίτησής σας, κάντε κλικ στο «Κατάσταση Αίτησης». Εάν έχετε υποβάλει περισσότερες από μία αιτήσεις ρύθμισης για τις ίδιες οφειλές, θα επικυρωθεί αυτή που θα πληρωθεί πρώτη και οι υπόλοιπες θα ακυρωθούν.

Ο 14χρονος με αυτισμό απειλεί τη θεωρία της σχετικότητας και πάει για νόμπελ! (Video)


Στα δύο του χρόνια, ο Jacob Barnett διαγνώστηκε με Σύνδρομο Asperger
Οι γιατροί είχαν ανακοινώσει ότι δεν θα μπορεί να δέσει ούτε τα κορδόνια των παπουτσιών του μόνος του. Και έπεσαν πέρα για πέρα έξω. Σήμερα, ο Jacob που διαθέτει δείκτη ευφυΐας υψηλότερο του Αϊνστάιν (170), κάνει το Master του στην Αστροφυσική στο πανεπιστήμιο Indiana University-Purdue University Indianapolis (IUPUI) και είναι ένας από τους πλέον ελπιδοφόρους ερευνητές στον τομέα της κβαντικής φυσικής, σε ηλικία μόλις 14 ετών.
Ο 14χρονος, έχει φτάσει ένα βήμα πριν καταρρίψει τη θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν, ενώ έχει αποκτήσει και έμμισθη θέση ερευνητή στο πανεπιστήμιο που φοιτά. Σύμφωνα με τον ίδιο, βρίσκεται πλέον μερικές μαθηματικές εξισώσεις μακριά από το να αποδείξει ως λαθεμένη τη θεωρία της σχετικότητας, ενώ πρόκειται να επιχειρήσει να αντικρούσει και τη θεωρία του Big Bang. “Ακόμα δουλεύω πάνω σε αυτό. Έχω μία ιδέα, αλλά εξακολουθώ να εργάζομαι στις λεπτομέρειες”, δήλωσε ο ίδιος.


Ένα επίτευγμα που αν καταφέρει τελικά να το φέρει εις πέρας, αναμένεται να του χαρίσει μια θέση στο πάνθεον της ιστορίας και ενδεχομένως, το βραβείο Νόμπελ. Καθηγητές από το Institute for Advanced Study in Princeton επιβεβαιώνουν άλλωστε πως βρίσκεται στο σωστό δρόμο. “Έχω εντυπωσιαστεί από το ενδιαφέρον και τις γνώσεις που κατέχει μέχρι στιγμής”, επισήμανε ο καθηγητής Scott Tremaine, ο οποίος με mail του στην οικογένεια του Barnett, ενημέρωσε τον ίδιο και τους οικείους του πως αν τελικά τα καταφέρει, εκείνος θα στηρίξει την υποψηφιότητα του για το βραβείο.
Το παιδί – θαύμα Ο 14χρονος μπορούσε να λύνει παζλ 5.000 κομματιών από την ηλικία των τριών και στα δέκα του χρόνια εγκατέλειψε το σχολείο για να μπει στο Πανεπιστήμιο. Σε πρόσφατη ομιλία του στο TEDx Teen, είχε δηλώσει με αφοπλιστική ειλικρίνεια: “Κανονικά δεν θα έπρεπε να βρίσκομαι εδώ τώρα. Οι ειδικοί είχαν πει πως δεν θα κατάφερνα καν να μιλήσω. Προφανώς κάποιοι τραβάνε τα μαλλιά τους τώρα”. Η μητέρα του, Kristine Barnett έχει γράψει βιβλίο για την μέχρι σήμερα ιστορία του μικρού, το οποίο κυκλοφορεί στην Ελλάδα από τις εκδόσεις “Ψυχογιός”. Η οικογένεια του μικρού, έχει ιδρύσει και λειτουργεί υπό την επιμέλεια της, το ίδρυμα Jacob’s Place για αυτιστικά παιδιά.
Η μητέρα του, με το βιβλίο της αλλά και τη συνολική της δράση, έχει σαν στόχο της να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για τα παιδιά που παρουσιάζουν αυτισμό. Η ίδια δήλωσε πρόσφατα: “Ο Jacob παλεύει με το πρόβλημα του κάθε μέρα και μας έχει στο πλάι του, όπως πρέπει να κάνει κάθε γονιός για το παιδί του. Έχει συνειδητοποιήσει τα προβλήματα του και τα πολεμάει με δύναμη ψυχής
Τι είναι το Σύνδρομο Asperger
Το όνομα Σύνδρομο Asperger (Asperger’s Syndrome) καθιερώθηκε από το 1981 όταν η Δρ. Λόρνα Γουίνγκ (Lorna Wing), μια Αγγλίδα ψυχίατρος, δημοσίευσε ένα ακαδημαϊκό έγγραφο που λεγόταν Asperger’s Syndrome: a Clinical Account, το οποίο ξανάφερε στο φως την έρευνα που είχε κάνει ο Hans Asperger και καθιέρωσε έτσι την επωνυμία Asperger’s Syndrome για να περιγράψει μία πάθηση που ανήκει στις Διαταραχές του Αυτιστικού Φάσματος (Αutistic Spectrum Disorder).
Το Σύνδρομο Asperger θεωρείται πάθηση που ανήκει στις Διαταραχές του Αυτιστικού Φάσματος, διότι όπως και ο κλασσικός Αυτισμός, είναι μια αναπτυξιακή διαταραχή που επηρεάζει τον τρόπο επικοινωνίας και τις σχέσεις ενός ατόμου με το περιβάλλον του.
Συχνά θεωρείται ότι όλοι όσοι έχουν Αυτισμό και έχουν υψηλές επιδόσεις, φέρουν το Σύνδρομο Asperger. Ωστόσο, είναι γνωστό σήμερα ότι υπάρχουν αρκετές άλλες μορφές Αυτισμού, αυτές του αποκαλούμενου ως “Λειτουργικού Αυτισμού”, όπου τα άτομα αποδίδουν με υψηλές επιδόσεις χωρίς να εμφανίζουν αυτά καθαυτά τα συμπτώματα του Συνδρόμου Asperger.
Είτε έχουν Σύνδρομο Asperger (ΣΑ), είτε Υψηλής Λειτουργικότητας Αυτισμό (ΥΛΑ), τα παιδιά και οι ενήλικες βιώνουν δυσκολίες στις καθημερινές κοινωνικές τους αλληλεπιδράσεις. Η ικανότητά τους για ανάπτυξη φιλικών σχέσεων είναι γενικά περιορισμένη, όπως είναι και η ικανότητά τους να καταλάβουν τη συναισθηματική έκφραση των άλλων ανθρώπων. Σε πολλές περιπτώσεις, οι παθήσεις αυτές συνδέονται και με μαθησιακές δυσκολίες.
Στην πραγματικότητα όμως, όλοι οι άνθρωποι, παιδιά και ενήλικες παράλληλα με ΣA και ΥΛΑ μοιράζονται την ίδια δυσκολία στην κατανόηση του κόσμου που τους περιβάλλει. Τα άτομα με ΣΑ και ΥΛΑ έχουν συνήθως φυσιολογική ή ανώτερη νοημοσύνη και επιθυμούν την επαφή και τη σχέση με άλλους ανθρώπους, αλλά δε γνωρίζουν τον τρόπο προσέγγισης, με αποτέλεσμα να πλησιάζουν τους άλλους με ακατάλληλο και ιδιόρρυθμο τρόπο.

Ο....φιλόξενος ΟΦΗ !!!!


 
Για άλλη μία σεζόν η επίσκεψη του Παναθηναϊκού στο "Θεόδωρος Βαρδινογιάννης" για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, συνδυάστηκε με επίθεση σε έναν από τους νεαρούς ποδοσφαιριστές του.Πέρυσι ήταν ο Χάρης Μαυρίας, ο οποίος στο ισόπαλο 2-2 χτυπήθηκε από οπαδό των γηπεδούχων μετά από μία φάση στη γραμμή του πλάγιου άουτ.

Φέτος, ήταν η σειρά του Στέφανου Καπίνο να γνωρίσει την... τοπική "φιλοξενία". Δευτερόλεπτα μετά το γκολ του Κλωναρίδη στο 41', ένας εκ των θεατών πέταξε έναν αναπτήρα προς το μέρος του και τον χτύπησε στο πρόσωπο.
Το αποτέλεσμα ήταν να σωριαστεί στο έδαφος και να σηκωθεί μετά από μερικά λεπτά, αφού δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες.
Το αξιοσημείωτο ήταν ότι στον πρώτο γύρο, στο ματς του "Απόστολος Νικολαΐδης" οι παράγοντες του ΟΦΗ άφηναν υπονοούμενα για κακή φιλοξενία και τόνιζαν ότι δυσάρεστα φαινόμενα δεν συμβαίνουν στην έδρα τους...

Από την μία αγοράζουν πλοία αλλά από την άλλη αλλάζουν ρότα;

ΣΑΒΒΑΣ
N.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Η εταιρεία VesselsValue εκτιμά ότι οι Έλληνες εφοπλιστές με τις αγορές των μεταχειρισμένων πλοίων και τις παραγγελίες για την ναυπήγηση νεότευκτων πλοίων ανανέωσαν τα πλοία τους δαπανώντας 101 δις δολάρια. Μόνο κατά τον πρώτο μήνα του τρέχοντος έτους οι «Γκρικς» αγόρασαν 15 πλοία καταβάλλοντας 300 εκατ. Δολάρια και υπέγραψαν συμβόλαια για την ναυπήγηση 19 πλοίων.
Ωστόσο, οι εφοπλιστές εξακολουθούν να είναι δυσαρεστημένοι από την απόφαση της κυβέρνησης να φορολογήσει επιπλέον απ’ όσα καθορίζει η νομοθεσία τα πλοία και τις εταιρείες.
Το σαφές μήνυμα δυσαρέσκειας εστάλη αυτή την φορά από την βρετανική πρωτεύουσα. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου κ. Χαράλαμπος Φαφαλιός, κατά την κοπή της πίτας του ΚΟΜΙΤΙ επεσήμανε ότι «η δράση της ελληνικής κυβέρνησης λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, να επιβάλει διά νόμου αυξημένο φόρο στα ελληνικά πλοία, σε αντίθεση με τη συμφωνία που είχε προηγηθεί μεταξύ των δύο πλευρών το περασμένο καλοκαίρι, έχει, και μπορεί να έχει μακροπρόθεσμα πολύ σημαντικές συνέπειες». Ο πρόεδρος της δεύτερης μεγαλύτερης εφοπλιστικής ένωσης υπογράμμισε επίσης με νόημα ότι
«Πέρα από την αντισυνταγματικότητα της νομοθεσίας αυτής, τουλάχιστον για τα πλοία με ελληνική σημαία, ο πραγματικός κίνδυνος που υπάρχει είναι ότι η έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ της ναυτιλιακής κοινότητας και της ελληνικής πολιτείας μπορεί να οδηγήσει σε έξοδο από την ελληνική σημαία και ίσως και την ίδια την Ελλάδα».
Παρά το γεγονός ότι ο κ. Χ. Φαφαλιός ανέφερε ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται σε διαδικασία διαλόγου τόνισε ότι ο εφοπλιστικός κόσμος της χώρας αιφνιδιάστηκε από το άρθρο 14 του νόμου για τη φορολογία ακινήτων, που καθιστά υποχρεωτική για όλους τους εφοπλιστές τη συμφωνία που υπέγραψαν τον περασμένο Ιούλιο η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και η κυβέρνηση για την εθελοντική εισφορά της ελληνικής πλοιοκτησίας και διαχείρισης στα δημόσια ταμεία. Υπενθυμίζεται ότι με την συμφωνία οι εφοπλιστές αναλάμβαναν την υποχρέωση για τα προσεχή τρία χρόνια να πληρώνουν τον διπλό φόρο για κάθε πλοίο.
Οι πρώτες παρενέργειες από την αύξηση της φορολογίας των πλοίων είναι ότι παρατηρείται τάση φυγής και αποφυγής της ελληνικής σημαίας, αυξάνεται η ανεργία των Ελλήνων ναυτικών και υπάρχει διάθεση μεταφοράς της έδρας των ναυτιλιακών εταιρειών σε φορολογικούς παραδείσους. Οι τάσεις αυτές πρέπει να εκτιμηθούν από την κυβέρνηση και να λάβει άμεσα μέτρα. Αλλιώς, το πολύτιμο συνάλλαγμα που φέρνει η ελληνική ναυτιλία στη χώρα θα μειωθεί και τα προβλήματα στην ήδη χειμαζόμενη εθνική οικονομία θα ενταθούν.

Ακυρώνονται και οι μειώσεις μισθών σε γιατρούς, πανεπιστημιακούς, διπλωματικούς, αρχιερείς – Ισχύει και για συνταξιούχους – Θα πάρουν και αναδρομικά

Ακυρώνονται και οι μειώσεις μισθών σε γιατρούς, πανεπιστημιακούς, διπλωματικούς, αρχιερείς – Ισχύει και για συνταξιούχους – Θα πάρουν και αναδρομικά- Νέα απόφαση "βόμβα" από το Ελεγκτικό Συνέδριο που κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια
- "Φρένο" στα σχέδια του ΥΠΟΙΚ βάζουν το ΣτΕ και το Ελεγκτικό Συνέδριο
- Θα αυξηθούν οι συντάξεις στο ύψος που ήταν μέχρι 1η Αυγούστου 2012
- Πλήγμα στον κρατικό προϋπολογισμό
- Πανικός στο ΥΠΟΙΚ που ψάχνει 1,1 δισ. ευρώ
- Οι αποφάσεις του ΣτΕ για ένστολους, εφάπαξ και επιδόματα πανεπιστημιακών
Μετά τις δικαστικές αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας και του “Μισθοδικείου”, που έκριναν αντισυνταγματικές τις περικοπές στους εν ενεργεία ενστόλους και δικαστικούς λειτουργούς, έρχεται το Ελεγκτικό Συνέδριο να επεκτείνει την αντισυνταγματικότητα και την ακύρωση των περικοπών για όλους τους συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το “Έθνος της Κυριακής”, σε πιλοτική δίκη που θα πραγματοποιηθεί ενώπιον της ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η δικαστική πρόταση θα είναι να ανατραπούν ως αντισυνταγματικές οι περικοπές που έγιναν στους συνταξιούχους των “ειδικών μισθολογίων”, να τους επιστραφούν τα “αχρεωστήτως παρακρατηθέντα ποσά” από 1-8-12 και να αυξηθούν οι συντάξεις στο ύψος που είχαν μέχρι τότε, δηλαδή πριν από την ψήφιση του μνημονιακού νόμου 4093/12.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η αντισυνταγματικότητα στηρίζεται σε τριπλή βάση, καθώς διαπιστώνεται ότι έχουν παραβιάστεί οι συνταγματικές αρχές της ισότητας στη συμμετοχή στα δημόσια βάρη, της αναλογικότητας, αλλά και του σεβασμού της ανθρώπινες αξίες, αφού πλέον θίγεται το επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης.
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 1 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΕΝΣΤΟΛΟΙ
(εν ενεργεία) 310 εκατ. ευρώ ΕΝΣΤΟΛΟΙ
(συνταξιούχοι) 100 εκατ. ευρώ ΕΝΣΤΟΛΟΙ
(πρέπει να δοθούν για το πάγωμα των προαγωγών) 70 εκατ. ευρώ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ 200 εκατ. ευρώ ΛΟΙΠΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ
(εν ενεργεία και συνταξιούχοι) 420 εκατ. ευρώ
Οι αποφάσεις "βόμβα"
Η πρώτη... βόμβα ήρθε από το ΣτΕ, που σύμφωνα με τον "Τύπο της Κυριακής" κρίνει αντισυνταγματικά ορισμένα από τα επιβαλλόμενα χαράτσια, αλλά και μειώσεις αποδοχών ή επιδομάτων, προκαλώντας προβληματισμό και ανησυχία στο επιτελείο της κυβέρνησης, που αναζητά ισοδύναμα μέτρα, προκειμένου να διατηρήσει το επιδιωκόμενο πλεόνασμα.
Αντισυνταγματικές οι περικοπές των ενστόλων
Με τα σενάρια να μιλούν για 500 εκατομμύρια ευρώ, από τον κρατικό κορβρανά, η απόφαση του ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές των αποδοχών των ενστόλων, που επιβλήθηκαν με υπουργική απόφαση, λόγω Μνημονίου από την 1η Αυγούστου του 2012 μέχρι σήμερα. Στο σκεπτικό που ανέτρεψετο ψαλίδισμα των μισθών αναφέρεται, ότι οι ένστολοι ανήκουν στον σκληρό πυρήνα του κράτους και χρήζουν ειδικής μεταχείρισης και προστασίας.
Επιπλέον, υπάρχει εκτίμηση από τους ιθύνοντες του υπουργείου Οικονομικών, ότι ενδέχεται να απαιτηθούν περίπου 200 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των περικοπών στις αποδοχές των δικαστών, όπου ήδη το Μισθοδικείο έχει επιβάλει "κόκκινη κάρτα".
Παράνομη η μείωση στα εφάπαξ
Το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο εξέπεμψε σήμα κινδύνου και εισήγαγε νέα δεδομένα στον σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας για τον νέο τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ που θα χορηγούν στο Δημόσιο και άλλα 20 Ταμεία από την 1η Ιανουαρίου του 2014.
Η γνωμοδότησή του έκρινε παράνομη τη μείωση του εφάπαξ, που χορηγείται από τα Ταμεία τα οποία δεν επιχορηγούνται από το κράτος, επηρεάζει, ανάμεσα σε άλλα, εκείνα της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, των ΕΛΤΑ, τα ταμεία των τραπεζοϋπαλλήλων, των στρατιωτικών, 11 φορέων της πρόνοιας ιδιωτικών υπαλλήλων, ξενοδοχοϋπαλλήλων, εμποροϋπαλλήλων και εργαζομένων στα λιμάνια.
Αφορολόγητα τα επιδόματα των πανεπιστημιακών
Νέο πονοκέφαλο για το επιτελείο του ΥπΟικ αποτελεί η προ ημερών απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, στην οποία έκρινε ότι είναι αντισυνταγματική η φορολόγηση των επιδομάτων των πανεπιστημιακών που αφορούν στη συμμετοχή τους σε συνέδρια και σε ενημέρωση της βιβλιοθήκης.
Τα επιδόματα αυτά δεν θεωρούνται εισόδημα και κατά συνέπεια δεν πρέπει να φορολογούνται. Με την απόφαση αυτή, το Δημόσιο θα πρέπει να επιστρέψει ως αχρεωστήτως καταβληθέντα όσα θεωρείται, ότι φορολόγησε παράνομα.

Βενιζέλος: «Δεν εγγυώμαι ότι ο Σαμαράς δεν θα πάει σε πρόωρες εκλογές»

Βενιζέλος: «Δεν εγγυώμαι ότι ο Σαμαράς δεν θα πάει σε πρόωρες εκλογές»Η βεβαιότητα που επικρατούσε μέχρι πρότινος στο στρατόπεδο του ΠΑΣΟΚ ότι η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα προχωρούσαν σε πρόωρες εκλογές φαίνεται ότι έχει εξατμιστεί πλέον.
Αυτό είναι το μήνυμα που πέρασε σε συνεργάτες του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος παραδέχτηκε ότι: «Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι ο Σαμαράς δεν θα πάει σε πρόωρες εκλογές». Η εξέλιξη αυτή έχει προβληματίσει την Χαρ. Τρικούπη που βλέπει την υπερδραστηριότητα του πρωθυπουργού, την βλέψη του να πιστωθεί θετικά γεγονότα και υπάρχει η υποψία ότι ο Σαμαράς στοχεύει στο κάτι παραπάνω. Το ΠΑΣΟΚ, αυτονόητα, «ξορκίζει» τις βουλευτικές εκλογές. Με δεδομένο πως ο Βενιζέλος προωθεί την σύμπλευση με τους «58», αλλά μόνο στο όνομα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, κινδυνεύει -αν στηθούν τρεις κάλπες- να βρεθεί με τρία ονόματα: Στις ευρωεκλογές να κατέβει ως Προοδευτική Δημοκρατική Παράταξη, στις εθνικές να δοκιμαστεί ως ΠΑΣΟΚ και στις δημοτικές με το όνομα των κατά τόπους παρατάξεων. Ένα κόμμα σε σύγχυση δηλαδή, που το μόνο που δεν αντέχει αυτή τη στιγμή είναι οι πολλαπλές κάλπες. Τα μηνύματα που παίρνουν από τις δημοσκοπήσεις σε καμία περίπτωση δεν δίνουν σαφή εικόνα της κατάστασης και στην Χαριλάου Τρικούπη είναι διατεθειμένοι να περιμένουν, ενώ εκτιμούν ότι σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ αναπτύξει δυναμική στο δρόμο για τις ευρωεκλογές, τότε ο Μάιος θα είναι η τελευταία ευκαιρία του πρωθυπουργού να παλέψει. Με αυτά τα δεδομένα πιστεύουν ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν στις 18 του μηνός μαζί με τις δημοτικές, έτσι ώστε οι ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν μια εβδομάδα μετά να μην έχουν καμία σημασία. Με όλα τα παραπάνω στο μυαλό τους, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στηρίζουν μεν την κυβέρνηση, αλλά αναπτύσσουν και διακριτή περπατησιά. Η καχυποψία για τα κίνητρα των κινήσεων του Αντώνη Σαμαρά, αναφέρει η Real News, κρύβεται πίσω από την έκφραση διαφωνιών για πλήθος νομοσχεδίων που έρχονται στη Βουλή και για τις αντιδράσεις σε κινήσεις της Ρηγίλλης, όπως η αφίσα που εξέδωσε η ΝΔ για την αναδιανομή των 17 εκατ. ευρώ που περιήλθαν στο κράτος από τις μίζες. Η Χαρ. Τρικοπύη χαρακτήρισε τον Σαμαρά «Μαυρογιαλούρο», επιχειρώντας να του κόψει τη φόρα για επανάληψη του φαινομένου, ενώ ήταν έτοιμη και μια καταγγελτική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αν ο πρωθυπουργός επιχειρούσε να καρπωθεί το σχέδιο για τις 440.000 ευκαιρίες απασχόλησης. Η δημόσια αναφορά του στην συμβολή του Ευάγγελου Βενιζέλου έσωσε την κατάσταση και η ανακοίνωση καταχωνιάστηκε. Πάντως, με τα εκλογικά σενάρια να τρώνε σαν σαράκι τα σωθικά της Χαρ. Τρικούπη, ο Βενιζέλος ετοιμάζεται για κάθε περίπτωση. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, που δεν ήταν δυνατό να διασταυρωθούν, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε συνάντηση το βράδυ της Τετάρτης με τον Κώστα Σημίτη, προκειμένου ο πρώην πρωθυπουργός να βοηθήσει να συμμετάσχουν ξανά στο ΠΑΣΟΚ στελέχη πουέχουν αποστασιοποιηθεί αλλά εξακολουθούν να διατηρούν επαφές μαζί του.

Άδωνις: «Είπα ψέματα, ήξερα ότι τα Μνημόνια είναι καταστροφή»

Άδωνις: «Είπα ψέματα, ήξερα ότι τα Μνημόνια είναι καταστροφή»Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν δίστασε να παραδεχθεί στην κάμερα ότι είπε «κατά συνθήκη» ψέματα στον ελληνικό λαό για τα Μνημόνια!
Ο υπουργός Υγείας, καλεσμένος σε εκπομπή του ΑΝΤ1, παραδέχθηκε ότι όταν ξεκίνησε το θέμα με το Μνημόνιο, εμφανιζόταν αισιόδοξος και καθησυχαστικός, ενώ γνώριζε ότι τα Μνημόνια ήταν καταστραοφή για την Ελλάδα.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)