Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Πάνω από 350.000 συντάξεις σε αναμονή


sintaksi2Περισσότερες από 350.000 συντάξεις και μαζί με αυτές και οι δικαιούχοι τους βρίσκονται σε... αναμονή. Εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι βιώνουν εδώ και μήνες μια ιδιότυπη ομηρία από το κράτος, καθώς παρ' ό,τι έχουν κατατεθεί όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, δεν έχουν εκδοθεί οι συνταξιοδοτικές αποφάσεις, με αποτέλεσμα να μένουν χωρίς εισόδημα, χωρίς κανένας να ενδιαφέρεται για το πώς επιβιώνουν οι άνθρωποι. Και βεβαίως, όταν η σύνταξη εκδοθεί, τα ποσά δεν δίνονται με προσαύξηση εν είδη προστίμου για την καθυστέρηση.
Και μπορεί για την κυβέρνηση, το ξεμπλοκάρισμα της λίστας αναμονής στο δημόσιο να είναι θέμα πρώτης προτεραιότητας, για όλους τους υπόλοιπους συνταξιούχους που περιμένουν, η καταβολή της σύνταξής τους συνδέεται άμεσα με την επιβίωσή τους, ιδιαίτερα κατά τα τελευταία δύο χρόνια των Μνημονίων και της κρίσης. Η καθυστέρηση φθάνει ακόμη και τα 4 χρόνια, σε «δύσκολες» περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης σε περισσότερα από δύο ταμεία.
Χαρακτηριστικά, αναφέρουμε τις αιτήσεις συνταξιοδότησης που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, στα μεγαλύτερα ταμεία, βάσει των στοιχείων Σεπτεμβρίου του υπουργείου Εργασίας.
ΙΚΑ: Ο αριθμός αιτήσεων συνταξιοδότησης που βρίσκονται σε εκκρεμότητα είναι 85.333 για κύρια σύνταξη και 71.653 για επικουρική. Υπάρχουν και 37.124 αιτήσεις κύριας σύνταξης που εκκρεμούν, όμως οι δικαιούχοι, μην μπορώντας να περιμένουν άλλο δέχθηκαν να πάρουν προσωρινή σύνταξη, με το φόβο ότι δεν θα επιβεβαιωθεί το ρητό «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού». Ο μέσος χρόνος αναμονής μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης συνταξιοδότησης είναι 11 μήνες. Στην περίπτωση διαδοχικής ασφάλισης η αναμονή μπορεί να ξεπεράσει τους 24 μήνες.
ΤΠΔΥ: Το πρόβλημα είναι γνωστό και σύμφωνα με τις τελευταίες εξαγγελίες υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης. Οι αιτήσεις σε αναμονή είναι κοντά στις 62.000. Η αναμονή ξεπερνά τα 3 χρόνια.
ΕΤΑΑ: Στο ΤΣΜΕΔΕ, το ΤΣΑΥ και το Ταμείο Νομικών που έχουν υπαχθεί κάτω από την ομπρέλα του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ) εκκρεμούν 6.300 αιτήσεις. Εάν υπάρχει διαδοχική ασφάλιση, ο χρόνος αναμονής φθάνει τους 30 μήνες.
ΤΕΑΔΥ: Στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ο χρόνος αναμονής για επεξεργασία φακέλου είναι περίπου 1,5.
ΜΤΠΥ: Το σύνολο όλων των περιπτώσεων αιτήσεων απονομής μερισμάτων (αναθεωρήσεις, μεταβιβάσεις, διαδοχική ασφάλιση κλπ) ανέρχεται σε 85.000.
ΝΑΤ: Ακόμη και 4 χρόνια μπορεί να περιμένουν στο Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο για τις συντάξεις γήρατος, εφόσον υπάρχει υποχρέωση και από το Ταμείο Κατώτερων Πληρωμάτων Εμπορικού Ναυτικού. Αυτόνομα στο ΝΑΤ, ο χρόνος απονομής είναι 3 μήνες από την υποβολή της αίτησης, ενώ για τις συντάξεις διαδοχικής ασφάλισης, ο μέσος όρος αναμονής είναι 7 και 8 μήνες. Για συντάξεις με συμμετοχή του ΝΑΤ σε άλλα ασφαλιστικά ταμεία, ο μέσος όρος αναμονής ανέρχεται σε 7 με 8 μήνες, ενώ για συντάξεις ανικανότητας ο μέσος χρόνος αναμονής ανέρχεται σε 10 έως 12 μήνες.
Για τη χορήγηση των εφάπαξ χρηματικών παροχών, για το ΤΠΑΕΝ (Ταμείο Πρόνοιας Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού), ο χρόνος ανέρχεται στα 3 χρόνια και εκκρεμούν 2.250 αιτήσεις. Για το ΤΠΚΠΕΝ (Ταμείο Κατώτερων Πληρωμάτων Εμπορικού Ναυτικού), ο χρόνος αναμονής ανέρχεται σε 3 χρόνια και εκκρεμούν περίπου 2.270 αιτήσεις. Για τους συνταξιούχους άλλων φορέων με συμμετοχή του ΝΑΤ, ο μέσος χρόνος αναμονής ανέρχεται σε 4 χρόνια και εκκρεμούν για ΤΠΑΕΝ 1.650 αιτήσεις και για το ΤΠΚΠΕΝ περίπου 5.000 αιτήσεις.
Στα επικουρικά Ταμεία του ιδιωτικού τομέα η κατάσταση είναι αρκετά καλύτερη με εξαίρεση το Ταμείο των Εμποροϋπαλλήλων όπου η αναμονή φτάνει τα 3 χρόνια.
Τι μπορούν να κάνουν οι ασφαλισμένοι
Μπροστά στην ιδιότυπη αυτή στάση πληρωμών, δεν είναι και πολλές οι εναλλακτικές που έχουν οι χιλιάδες συνταξιούχοι που ζουν εδώ και μήνες χωρίς εισόδημα.
Μία λύση, είναι η προσωρινή Σύνταξη. Απονέμεται από τον πρώτο μήνα της υποβολής της σχετικής αίτησης και αποτελεί περίπου το 80% της παροχής από τον κύριο φορέα. Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι, είναι ότι δεν αποδίδεται προσωρινή σύνταξη από τον επικουρικό φορέα. Επίσης, προσωρινή σύνταξη δεν δίνει το Δημόσιο. Μόνο τα ταμεία που ελέγχονται από το υπουργείο Εργασίας.
Μια κίνηση που ίσως βοηθήσει στην γρηγορότερη έκδοση σύνταξης, είναι η ανακεφαλαίωση Χρόνου Ασφάλισης. Το αρμόδιο Κέντρο Ανακεφαλαίωσης (ΚΑΝ) του ΙΚΑ βοηθά στην ουσία ώστε να έχει γίνει ανακεφαλαίωση του χρόνου ασφάλισης, πριν από την κατάθεση της αίτησης συνταξιοδότησης. Έτσι όταν κατατεθεί η αίτηση, θα κερδηθεί κάποιος χρόνος. Προσοχή. Και σε αυτήν την περίπτωση η λύση της ανακεφαλαίωσης δεν είναι για όλους. Το ΚΑΝ λειτουργεί μόνο για το ΙΚΑ.
Για τα υπόλοιπα ταμεία, οι ενδιαφερόμενοι, πριν από τη συνταξιοδότηση μπορούν να ζητήσουν την έκδοση βεβαίωσης Χρόνου Ασφάλισης. Έτσι, θα έχει γίνει η απαραίτητη προεργασία και ο φάκελος του ασφαλισμένου να έχει ήδη συγκεντρωθεί.

Πώς θα υπολογίζεται η αποζημίωση λόγω συνταξιοδότησης


xrimata2Σύμφωνα με τα χρόνια εργασίας που είχαν οι εργαζόμενοι στον ίδιο εργοδότη ως τις 12 Νοεμβρίου 2012 και χωρίς τον περιορισμό του πλαφόν των 2.000 ευρώ θα υπολογίζεται οποτεδήποτε κι αν αποχωρήσουν ή απομακρυνθούν λόγω συμπλήρωσης προϋποθέσεων για πλήρη σύνταξη, η αποζημίωση λόγω συνταξιοδότησης.
Το «πάγωμα» (κατ' αντιστοιχία του «παγώματος» που ισχύει για τις αποζημιώσεις λόγω απόλυσης για όσους είχαν στις 12 Νοεμβρίου 2012 πάνω από 16 χρόνια στον ίδιο εργοδότη) προβλέπει το τελικό κείμενο της εγκυκλίου για τις αλλαγές στα εργασιακά.
Υπολογισμός αποζημίωσης
Για τον υπολογισμό της αποζημίωσης λόγω συνταξιοδότησης θα λαμβάνονται υπόψη οι τακτικές αποδοχές του τελευταίου μήνα, πριν από τη λύση της σύμβασης εργασίας και όχι το πλαφόν των 2.000 ευρώ, το οποίο ισχύει για την αποζημίωση λόγω απόλυσης μετά τη συμπλήρωση 16 ετών.
Ως χρόνος υπηρεσίας θα λαμβάνεται υπόψη «εκείνος που συμπλήρωσε ο εργαζόμενος στον ίδιο εργοδότη στις 12-11-2012, ημερομηνία δημοσίευσης του ν. 4093/2012, οποτεδήποτε κι αν αποχωρήσει ή απομακρυνθεί». Κατά τον υπολογισμό της αποζημίωσης εξακολουθεί να ισχύει το πλαφόν του άρθρου 5 του ν. 3198/1955 που με τα ισχύοντα σήμερα ανέρχεται σε 6.283,20 ευρώ.
Τι πρόκειται να γίνει με τις ειδικές επιδοτήσεις του ΟΑΕΔ από 1/1/2013
Με την εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας διευκρινίζεται ότι από την 1/1/2013 όσοι ελάμβαναν ειδικές επιδοτήσεις από τον ΟΑΕΔ -είτε μέχρις ότου συνταξιοδοτηθούν είτε το 70% του τελευταίου μισθού αν είχαν χάσει την εργασία λόγω συγχώνευσης, μεταφοράς ή συνένωσης επιχείρησης- θα λαμβάνουν μόνο το βασικό επίδομα ανεργίας και για διάστημα έως 12 μηνών.

Τέλος η επιστροφή φόρου....

Το τέλος της επιστροφής φόρου σηματοδοτεί η σαρωτική κατάργηση των φοροαπαλλαγών, δημιουργώντας παράλληλα τα περιθώρια για διεύρυνση της φοροδιαφυγής ιδίως από εκμισθωτές ακινήτων και ιδιοκτήτες φροντιστηρίων ξένων γλωσσών.

Το φορολογικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί σήμερα, με στόχο ετήσια έσοδα της τάξης του 1,3 δισ. ευρώ. Από αυτά, 237 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από την κατάργηση της πλειονότητας των φοροαπαλλαγών που ισχύουν έως σήμερα, ενώ δίνεται ανάσα φόρου σε κάθε νοικοκυριό με στεγαστικό δάνειο, ενοίκιο, δίδακτρα φροντιστηρίων, ασφάλιστρα και δαπάνες για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ολες αυτές οι φοροαπαλλαγές από το 2013 καταργούνται και παραμένουν μόνο οι εκπτώσεις δαπανών που αφορούν ιατρικά έξοδα και νοσήλια, διατροφή μεταξύ πρώην συζύγων και δωρεές προς το δημόσιο ή κοινωφελή ιδρύματα.

Μετά τις παρεμβάσεις, εκτιμάται ότι οι επιστροφές φόρου που φέτος αφορούν μόνο έναν στους δέκα φορολογουμένους (από 36,3% των φορολογουμένων πέρυσι εξαιτίας του μπόνους των αποδείξεων), κατά τη φορολόγηση των εισοδημάτων του 2013 θα αφορούν τελικά έναν στους εκατό.

Τα δάνεια

Η κατάργηση της έκπτωσης των τόκων στεγαστικών δανείων επηρεάζει καταλυτικά τις φορολογικές επιβαρύνσεις περίπου 800.000 νοικοκυριών με στεγαστικά δάνεια, τα οποία μπορούσαν φέτος να μειώσουν τον φόρο τους κατά το 10% των τόκων που είχαν καταβάλει για την εξυπηρέτηση του στεγαστικού τους.

Για παράδειγμα, μισθωτός χωρίς παιδιά και εισόδημα 20.000 ευρώ ο οποίος έχει καταβάλει 1.000 ευρώ για τόκους στεγαστικού δανείου και 800 ευρώ για ασφάλιστρα ζωής, κέρδιζε έκπτωση φόρου 180 ευρώ (το 10% της δαπάνης για τόκους και ασφάλιστρα).

Φέτος με τις φοροαπαλλαγές σε ισχύ, ο φόρος που αναλογεί είναι 2.420, αλλά με τη μείωση των 180 ευρώ περιορίζεται σε 2.240 ευρώ και επειδή ο φόρος που είχε παρακρατηθεί ήταν μεγαλύτερος θα είχε επιστροφή φόρου.

Εξετάζεται μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων στους λογαριασμούς ρεύματος

Η απεμπλοκή των πληρωμών για την ηλεκτρική ενέργεια από τέλη υπέρ τρίτων, η μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων στην ενέργεια και η δραστική μείωση των χρεώσεων για Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) περιλαμβάνονται στα μέτρα που εξετάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τους λογαριασμούς ρεύματος, σύμφωνα με τον υφυπουργό Α. Παπαγεωργίου.

         Τα φορολογικά, όπως και ο διαχωρισμός των χρεώσεων υπέρ τρίτων (Δήμοι, ΕΡΤ, κλπ.) από τους λογαριασμούς εξετάζονται, διευκρίνισε ο υφυπουργός, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία. Οι Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας που χρεώνονται επίσης στους λογαριασμούς καλύπτουν το κόστος των ειδικών τιμολογίων που ισχύουν για ευπαθείς ομάδες καταναλωτών (Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, τιμολόγιο πολυτέκνων) καθώς και για το ενιαίο τιμολόγιο στα νησιά όπου το κόστος παραγωγής από τους τοπικούς σταθμούς είναι αυξημένο.

         Μιλώντας χθες στο γενικό συμβούλιο του ΣΕΒ ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε ακόμη ότι ενόψει της απελευθέρωσης των τιμολογίων από το δεύτερο εξάμηνο του 2013, γίνεται ειδικός σχεδιασμός ώστε αφενός να καλυφθεί το κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, αφετέρου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας και να προστατευθούν οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Πρόσθεσε επίσης ότι από τον επόμενο χρόνο, που αυξάνεται το κόστος λόγω αγοράς δικαιωμάτων ρύπων, γίνεται σχεδιασμός προκειμένου να συγκρατηθεί το κόστος παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.

         Ο κ. Παπαγεωργίου αναφέρθηκε επίσης στα μέτρα που ελήφθησαν προκειμένου να γίνει βιώσιμο το σύστημα ενίσχυσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, για την απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου και τον εκσυγχρονισμό της αγοράς πετρελαιοειδών.

Την ερχόμενη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν στους δικαιούχους του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων, τα οικογενειακά επιδόματα του ΣΤ΄διμήνου 2012.

Με ανακοίνωσή της η Διοίκηση του ΟΓΑ, διευκρινίζει, ότι θα καταβληθεί στους ήδη δικαιούχους, τρίτεκνους και πολύτεκνους, μόνο το επίδομα των 44 ευρώ το μήνα, για κάθε παιδί, εφόσον πληρούν το εισοδηματικό κριτήριο, δηλαδή ετήσιο εισόδημα 45.000 ευρώ για τρίτεκνους και τετράτεκνους.

Με το νόμο του 3ου Μνημονίου (Ν.4093/2012 «Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016», από 1/11/2012 καταργήθηκαν:

- Το επίδομα τρίτου παιδιού (177 ευρώ ανά μήνα), το οποίο καταβαλλόταν για το τρίτο παιδί μέχρι τη συμπλήρωση του 6ου έτους της ηλικίας του

- Η ισόβια σύνταξη (102 ευρώ ανά μήνα)

- Η εφάπαξ παροχή των 2.000 euro, η οποία καταβαλλόταν για τη γέννηση κάθε παιδιού από το τρίτο και μετά.

Όσον αφορά τις αιτήσεις για τη χορήγηση οικογενειακών επιδομάτων που έχουν καταργηθεί και έχουν υποβληθεί στον ΟΓΑ, πριν από την ψήφιση του νόμου, η Διοίκηση του Οργανισμού αναφέρει, ότι θα εξεταστούν το συντομότερο δυνατό και θα καταβληθεί στους δικαιούχους, το δικαιούμενο ποσό (αναδρομικά και μέχρι την ημερομηνία κατάργησης του επιδόματος), άπαξ, εντός του έτους 2013.

Από το έτος 2013 τα οικογενειακά επιδόματα αντικαθίστανται από το νέο Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων, το οποίο θα χορηγείται σε όλες τις οικογένειες από το πρώτο παιδί, με εισοδηματικά κριτήρια.

Αυξήσεις από 14,5 έως 48,7% στο οικιακό τιμολόγιο προτείνει η ΔΕΗ

Αυξήσεις από 14,5 έως 48,7% στο οικιακό τιμολόγιο, «πάγωμα» του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ), και του τιμολογίου πολυτέκνων και αλλαγές στα κλιμάκια των χρεώσεων, προβλέπουν, μεταξύ άλλων, οι προτάσεις της ΔΕΗ προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για τα τιμολόγια που θα ισχύσουν το 2013.

         Η μεσοσταθμική αύξηση που ζητά η ΔΕΗ, επικαλούμενη την αύξηση του κόστους, για όλη τη χρονιά είναι 24,9% και κατανέμεται σε τρεις δόσεις: 10,8 % από 1ης Ιανουαρίου, 6,3 % από 1ης Μαΐου και 6,1 % από 1ης Ιουλίου, οπότε τα τιμολόγια απελευθερώνονται. Η μεσοσταθμική αύξηση αφορά το σύνολο των εσόδων της ΔΕΗ από όλες τις κατηγορίες καταναλωτών.

         Ειδικά για το οικιακό τιμολόγιο, σύμφωνα πάντα με την πρόταση της ΔΕΗ, οι αυξήσεις κυμαίνονται από 14,5% έως 48,7%, ανάλογα με την κλίμακα κατανάλωσης στην οποία εντάσσεται ο καταναλωτής. Σε ό,τι αφορά τα κλιμάκια, η πρόταση προβλέπει:

   - Από 1-1-2013 κατάργηση του κλιμακίου 801-1000 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο και δημιουργία νέου, από 801-2000 κιλοβατώρες.

   - Από 1-7-2013 κατάργηση και του κλιμακίου 0-800 kwh, οπότε το πρώτο κλιμάκιο κατανάλωσης θα γίνει από 0- 2000 kwh.

   Η ΔΕΗ προτείνει επίσης να παραμείνουν στα επίπεδα του 2012 οι χρεώσεις για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και το τιμολόγιο πολυτέκνων.

   Η ΡΑΕ χαρακτηρίζει αναπόφευκτες τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, αναφέρει ωστόσο ότι θα υποβάλει την πρόταση προς το υπουργείο για τη διαμόρφωση των τιμολογίων «με βασικό γνώμονα τη βιώσιμη και αποδοτική λειτουργία της ΔΕΗ, αλλά πρωτίστως το όφελος του τελικού καταναλωτή και της εθνικής οικονομίας, μέσω του περιορισμού, στο ελάχιστο δυνατό, των αναπόφευκτων πλέον αυξήσεων των τιμολογίων».

         Το τελικό ύψος των αυξήσεων καθορίζεται (έως ότου απελευθερωθούν τα τιμολόγια) με απόφαση του ΥΠΕΚΑ, ύστερα από τη γνωμοδότηση της ΡΑΕ, η οποία έχει ήδη ζητήσει αναλυτικά κοστολόγια από τη ΔΕΗ. Η απελευθέρωση αποτελεί και μνημονιακή υποχρέωση, όπως και η προσαρμογή των τιμολογίων προκειμένου να αντανακλούν το κόστος.

Οι δικηγόροι σε «διάσπαση» και αναβρασμός στο σώμα λόγω φορολογικού και νέου Κώδικα Δικηγόρων

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) Γιάννης Αδαμόπουλος σε μακροσκελή δήλωσή του απαντάει στους 29 προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, οι οποίοι αποχώρησαν από την τελευταία Ολομέλεια της Κομοτηνής, ενώ επτά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΑ θα πραγματοποιήσουν αύριο, Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012, άτυπη συνέλευση των δικηγόρων της πρωτεύουσας στο θέατρο «Διάνα» επί της οδού Ιπποκράτους 7.

Ειδικότερα, το τριήμερο 7-9 Δεκεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων του κράτους με μοναδικό θέμα τη συζήτηση του νέου Κώδικα Δικηγόρων που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτης.

Όμως, 29 πρόεδροι Δικηγορικών Συλλόγων έθεσαν θέμα να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης το φορολογικό νομοσχέδιο και ειδικά οι διατάξεις που αφορούν τους δικηγόρους.

Ο κ. Αδαμόπουλος μετέφερε το αίτημα των 29 από τη μια ημέρα στην άλλη. Τελικά, την τρίτη ημέρα της Ολομέλειας, (περασμένη Κυριακή) οι 29 πρόεδροι που έθεσαν και πάλι το ζήτημα του νέου φορολογικού νομοσχεδίου έλαβαν αρνητική απάντηση, καθώς δεν υπήρχε συγκεκριμένο κείμενο και αποχώρησαν. Τελικά, η Ολομέλεια διακόπηκε.

Στη δήλωσή του ο κ. Αδαμόπουλος επισημαίνει, μεταξύ των άλλων: «Η Ολομέλεια αποτελεί επιτελικό όργανο συλλογικού προσδιορισμού των στόχων της ελληνικής δικηγορικής κοινότητας, εναρμονιζόμενη πάντοτε με την αποφασιστική αρμοδιότητα που διατηρούν, κατά το νόμο, οι κατά τόπους Δικηγορικοί Σύλλογοι. Οποιαδήποτε απόπειρα ανατροπής της ισορροπίας αυτής, από όπου και αν εκπορεύεται, μαρτυρά στρεβλή κατανόηση του ρόλου της Ολομέλειας. Πολλώ δε μάλλον όταν επιχειρείται να βασιστεί και να αιτιολογηθεί επί ανακριβειών και εσφαλμένων ερμηνειών των ισχυόντων νόμων, προκαλώντας σύγχυση και αδικαιολόγητο πανικό στα μέλη μας (όπως, για παράδειγμα, συνέβη στην περίπτωση του ισχυρισμού περί δήθεν τετραπλάσιας αύξησης του δικαστικού ενσήμου)».

Παράλληλα, αναφέρει ο πρόεδρος του ΔΣΑ: «Οι παρασκηνιακές διεργασίες και η προσπάθεια μονομερούς και ετσιθελικής επιβολής της βούλησης μεμονωμένων εκπροσώπων, τάχα κομιστών των μόνων σωτήριων λύσεων, και η απόπειρα στοχοποίησης των διαφωνούντων με τις εν λόγω πρακτικές ως δήθεν μειοδοτών, μόνο κατακριτέα μπορεί να τυγχάνει, καθώς εν μέσω μιας προσπάθειας πλήρους στρέβλωσης της πραγματικότητας καταλήγει να δημιουργεί κινδύνους διάσπασης του δικηγορικού σώματος και να αποπροσανατολίζει από τα υπαρκτά προβλήματα.

Ο διαχωρισμός των δικηγόρων σε «επαναστάτες» και «συμβιβασμένους», πέρα από όλως αυθαίρετος και ανεύθυνος, αποτελεί τέχνασμα επικοινωνιακού χαρακτήρα που υποκρύπτει διαθέσεις προσωπικής ανάδειξης και προβολής δήθεν μαχητικών προθέσεων, υποδηλώνοντας ενδεχομένως αδυναμία υποβολής προτάσεων και διάθεσης διαπραγμάτευσης, στο στενό πλαίσιο μιας στείρας άρνησης».

Σε άλλο σημείο, υπογραμμίζει ο κ. Αδαμόπουλος: «Το δικηγορικό σώμα της χώρας παραμένει σε εγρήγορση και οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία που άπτεται του λειτουργήματός μας και ενδέχεται να προωθηθεί στο προσεχές διάστημα θα τύχει, από τα προβλεπόμενα θεσμικά όργανα, της δέουσας προσοχής, μελέτης και απάντησης πάνω στη βάση συγκεκριμένων δεδομένων και ρυθμίσεων που θα δύνανται να αξιολογηθούν και όχι ασαφών και αποπροσανατολιστικών διαρροών που άγουν σε ανεύθυνες προσεγγίσεις».

 Και προσθέτει: «Ίντριγκες και παρασυναγωγές για ''συλλογή υπογραφών'' προκειμένου να τεθούν εκτός ημερησίας διάταξης ''θέματα'', τα οποία κάλλιστα μπορούσαν να είχαν τεθεί με τη νόμιμη διαδικασία (Κώδικας Δικηγόρων), αποδεικνύουν τους αληθείς σκοπούς όσων συμμετείχαν σ' αυτή τη διαδικασία».

Την ίδια στιγμή, τα μέλη της διοίκησης του ΔΣΑ, Δ. Βερβεσός, Γιάν. Βλάχος, Π. Γαλετσέλης, Θ. Καμενόπουλος, Θ. Συμεωνίδης, Θ. Σχινάς και Χριστίνα Τσαγκλή συγκαλούν αύριο «άτυπη» συνέλευση-συγκέντρωση των δικηγόρων της Αθήνας, με θέματα: 1) το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, 2) την υπαγωγή των δικηγόρων στον ΕΟΠΥΥ, 3) την αύξηση του κόστους πρόσβασης στη Δικαιοσύνη, 4) αμοιβές και αποζημίωση εμμίσθων δικηγόρων, 5) κατάργηση υποχρεωτικής παράτασης στα συμβόλαια και νέος Κώδικας Δικηγόρων.

Ο αγρότης......... του Σκάι (βίντεο)

Στην "Πρώτη Γραμμή" του ΣΚΑΪ ακούστηκε η πιο... πληρωμένη απάντηση .......... 
Ρωτάνε οι δημοσιογράφοι αγρότη από την Καρδίτσα που είναι στον δρόμο: "Μα γιατί λέτε ότι σας φταίει το κράτος; Γιατί δεν κάνατε την παραγωγή σας ανταγωνιστική; Και η Ινδία και η Αφρική έχουν αντίστοιχα προϊόντα… γιατί να πάρουν τα δικά σας;"
Απάντηση αγρότη: ...

"Και στην Ινδία και την Αφρική έχουν πολύ καλούς δημοσιογράφους που αμείβονται με 10 Ευρώ. Να τους φέρουμε λοιπόν και να φύγετε εσείς, είστε ακριβοί."

Κόβονται 3 επιδόματα του ...ΟΓΑ !

Τα τρία από τα πέντε επιδόματα που ίσχυαν για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ καταργούνται. 
 Μάλιστα με αναδρομική ισχύ από την 1/1/2012. 
Σημαντικό είναι δε, όπως παραδέχτηκε και ο υποδιοικητής του ΟΓΑ Βασίλης Δόριζας ότι ενώ εξακολουθεί να έχει κράτηση ο εργαζόμενος υπέρ ΟΓΑ για τα εν λόγω επιδόματα, τα επιδόματα αυτά κόβονται. 
Δείτε στις κάρτες του Antenna ποια επιδόματα κόβονται και ποια διατηρούνται. ...

Ιαπωνία : μας κρύβουν κάτι?


tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)